15.9.2009

Kumpi on pahempaa, kotimaan vai ulkomaan sovinismi?

"Kotimaiset sovinistit vaan munistaan hirteen, mutta kaukomainen sovinismi.. ah, se on monikulttuuria."

Voisiko tämä erään kommentoijani esittämä väite olla totta? Voi olla, että väite on esitetty leikkimielisesti - tai sitten tosissaan. Minua kuitenkin kiehtoo väitteen julkea rohkeus, ja lisäksi se, että tokaisussa voi olla totuuden siemen, ellei sitten peräti koko totuus.

Audin suomalainen myyntijohtaja Esko Kiesi on nyt hirtetty omaan testosteroniseen naisnäkemykseensä, mutta vastaavasti naista sortava kaukomaan sovinisti saa saman liiton naisilta lämpimän vastaanoton, kun hän saapuu maahamme turvaan.

Näinkö se menee, että hoidetaan kaukomaan miesten inisevät vatsat kuntoon ja sitten jatkossa siunataan hiljaa tasa-arvon puute, kun se kerran on uskonto, miesten luoma ja miesten harjoittama? Kyllä miehet tietävät! Ja ne naisethan pitävät burkhistaan ja huiveistaan. Ja miehistään.

Tasa-arvon puutteesta ei maahantulijoille kai voi huomauttaa, kun sitten olisi rasisti, ja rasismihan on pahempaa kuin naisen sortaminen. Vai onko? Eivätkö molemmat uhkaa henkeä ja sielua ja riistä ihmisen persoonaa? Molemmista voi tulla ruumiita. Kaukomaalaisten harjoittama kulttuurisidonnainen naissorto on elämänkestävää eikä siitä ole ulospääsyä, kun taas rotusorto ja muu vaino on kausittaista ja siitä voi päästä Suomessa tai muissa edistysmaissa, kun saa turvapaikan.

Avaramielinen monikultturisti minussa nostaa kyllä kaiken sekaannuksen keskellä päätään ja sanoo, että monikulttuuria tulee tarkastella globaalista ja humaanista näkökulmasta, ja ihmiset tulee pelastaa vainolta ja äkkikuolemalta. Silloin tasa-arvokysymys luonnollisesti unohtuu vähemmän tärkeänä.. Vai?

144 kommenttia:

 1. Joskus olis hauska nähdä näissä jotain lähdeviitteitä.

  VastaaPoista
 2. Siis.. mitä lähdeviitteitä?

  Teksti on minun. Ja tuon kommentin löytää kivutta kaksi keskustelua alaspäin, jos tahtoo.

  VastaaPoista
 3. Monikulttuurisuus on tosiaan vaikea yhtälö. Ratkaisuksi ei mielestäni riitä se, että "Suomessa tarvitaan ulkomaista työvoimaa."

  Yksi näkökohta: Useimmat Suomeen saapuvat muslimit pakenevat toisten muslimien vainoja. Tiedetään hyvin, että sunni vihaa shiaa ja päinvastoin. Muitakin uskonsuuntia on ja jokainen pitää itseään ainoana oikeana.

  Entäpä jos vaikkapa shiat ja sunnit alkavat tappaa täällä toisiaan jonakin päivänä? Pitäisikö asia hoitaa niin, että otetaan tänne vain yhden lahkon edustajia? Silloin ainakin tulijoiden keskinäinen rauha säilyisi.

  Minusta vnha roomalaisten ohje: "Kenen maa sen uskonto" voisi hyvä ottaa käyttöön täälläkin. Jokainen tulija voisi allekirjoittaa sitoumuksen, jossa hän kieltäytyy pienten tyttöjen sukuelinten silpomisesta, kunniamurhista, toisuskoisten tappamiseen yllyttämisestä ja pedofiliasta. Sopimuksen rikkojat saisivat menolipun omaan maahansa.

  Tämä ulkolaisten sovinistien suosinta kotimaisten kustannuksella on minusta tosiasia. Kiesi sai potkut yhdestä möläyksestä ilman oikeudenkäyntiä tai mahdollisuutta edes puolustautua. Kun tummempi tulija nakkaa tyttärensä parvekkeelta alas hän saa ilmaisen oikeudenkäynnin, oikeusavustajan ja runsaasti sympatiaa: se kuuluu heidän kulttuuriinsa....

  VastaaPoista
 4. On se kumma, miten tuntee syyllisyyttä, kun uskaltaa näinä päivinä kysyä jotain kyseenalaistavaa maahanmuuttajista. Eipä ihme, ettei tähän oikein kukaan tohdi vastatakaan.

  En halua nyt hymistellä tämän asioin tiimoilla, sillä kaikkihan nyt maahanmuuttajia toki ymmärtävät eikä kukaan meistä ole rasisti.

  Meneekö se tosiaan niin, että ihmiset, ennen kaikkea suomalaiset naiset ovat niin suvaitsevia, että suvaitsevat siinä samalla ilmiselvät rikokset ihmisyyttä vastaan: lasten hyväksikäytöt, tyttöjen kunniamurhat, naisen kaikinpuolisen alistamisen jonnekin burkhan uumeniin.

  Minusta nuo säkit, joihin naiset elävänä sullotaan, tulisi lailla kieltää maahanmuuttajilta ja pyytää heidät vapauttamaan naiset ja lapset maahantuloa vastaan. Tulisi sanoa, että tulla saatte ja me autamme teidät elämän alkuun, mutta meillä ei naisia ja lapsia alisteta miestä alemmaksi.

  VastaaPoista
 5. Totta puhut tuosta syyllisyyden tunteesta, Iines. Meillä vallitsee pelon ilmapiiri asioissa, jotka koskevat epäkorrekteja asioita.

  Halla-ahon saamat sakot olivat parasta, mitä pitkiin aikoihin on tapahtunut sananvapaudelle. Kohta viranomaisten on pakko laatia luettelo asioista, joista Suomessa ei saa julkisesti puhua. Sitten voidaankin kohta kysyä, missä määrin tilanne eroaa Pohjois-Korean sananvapaudesta.

  Suomen maailmanmainetta kiillottava brändityöryhmä mahtaa olla riemuissaan...

  VastaaPoista
 6. Vielä näistä aroista aiheista. Herra Kiesi arveli, etteivät naiset pärjää bisneksessä ja sai potkut.
  Mutta mitäpä sanoi Hjallis Harkimo:

  - Naiset on aina vähän kriittisempiä toisiaan kohtaan. Mä olen huomannut sen todellisessakin elämässä. Naisten kanssa on vaikeampi tehdä hommia!

  Jos tuon sanoisi joku konttoripäällikön reppana, kenkää tulisi heti. Mutta Hjallis on miljonääri. Häntä ei voi erottaa omista rahoistaan.

  Onko tässä nyt käymässä niin, että oman, rehellisen mielipiteensä voi julkisuudessa lausua vain, jos on upporikas?

  VastaaPoista
 7. Vaari,

  minun tulee joskus oikein vilu tässä kylmyydessä, joka huokuu kaikkialta. Jokainen kiillottaa vain julkisuuskuvaansa, kukaan ei uskalla sanoa perimmäisiä totuuksia, joita ei edes jakseta ajatella loppuun. Kun joku sitten uskaltaa sanoa jotakin ja olla rehellisesti vaikka typerä, hänet erotetaan työpaikalta mielipiteensä takia, koska hänen lausuntonsa ei sopinut kuolleen tavaran brändiin eikä jonkin ihmisryhmän käsitykseen itsestään.

  Tuo Hjallis-esimerkki on kuvaava. Jossain tilanteessa sitten taas joku saa sanoa saman, minkä joku toinen ei. Hjallishan on rahamagneetti, talousnero ja auktoriteetti, jonka naisvalinta kielii juuri samoista arvoista kuin Kiesilläkin on. Itse ruma ja vanha, nainen nuori ja nätti, missi. Kas kummaa tosiaan, kun tästä ei kohkata. Hjallishan sanoi tuon vissiin Diilissä.

  VastaaPoista
 8. Jälleen Iines on ajatellut.

  Van Vaari: Palataanpa muutama kymmenen vuotta nuoruuteesi ja luetaan "ilmakirjaa" (kirjoittamatonta satua).

  Olet täällä edustamasi kansanryhmän mukana joutunut kuseen niin, että henkesi on vaarassa ja ainoa keinoa pelastua on lähteä pakolaiseksi paikkaan, jossa Sharia-lain tulkinnat ovat "maan tapa".

  Luuletko, että olisit sopeutunut?

  Mielestäni suomalainen sovinismi on painunut maan alle ja joskus joku jaskajokunen sieltä kapuaa näkösälle karauttaen ahdistuksissaan kurkkuaan liian äänekkäästi.

  Miehet ovat miehiä maailman halki. Kai me jo sen tiedämme? Niin naisetkin. Kuka "parempi", kuka "pahempi".

  Eikä lopullista tasapainoa sukupuolten välille koskaan voi tulla, sillä emmehän eroavaisuuksille muutoinkaan mitään mahda.

  Kunhan taiteillaan tällä elämän pyykkinarulla jossa roikkuu välillä pikkareita, kalsareita, tangoja tai boxereita. Tulevaisuudessa myös hunnutettuina.

  VastaaPoista
 9. Tää ON hullu maailma. Tasa-arvo ja rasismi syövät toisiaan, ja ovat molemmat voimissaan.

  "Kumpi on pahempaa, kotimaan vai ulkomaan sovinismi?"

  Minusta molemmat ovat "miehistä" uhoa, kukkoilua, jolta pitäisi katkaista kaula.

  Koulutusta ja tietoutta lisää!
  Naisille ja miehille tasa-arvo!

  Näin täällä huutelen iskulauseita ja lisään maailman hulluutta. Sillä asiat joista puhutaan, pitäisi olla itsestäänselvyyksiä.

  Ei ole kaukana aika, jolloin Suomessakin isät olivat murtuneita ja äidit tunsivat syyllisyyttä, jos sattuivat synnyttämään tytön, kun isät odottivat poikaa, suvun jatkajaa. Vieläkin monella isällä on erikoista ylpeyttä äänessään, jos syntyy "potra poika"!

  Olisi jännä kuvitella, mitä olisi tapahtunut jos Neitsyt Maria olisi synnyttänytkin tytön! Huutaisinko nyt iskulauseita miesten puolesta?
  Tasa-arvon nimissä vastaus on: kyllä!

  Entä jos Jumala olisikin Äitijumala, eikä Isäjumala?

  (Onkohan tämä rienausta?)

  VastaaPoista
 10. Avatar,

  kysyt, että mitä jos Jumala olisikin Äitijumala eikä Isäjumala. Hyvä kysymys!

  Minäpä pohdiskelin ylioppilasaineessani sitä, miten ihmiset suhtautuisivat siihen, joka ilmoittaisi olevansa Jumalan tytär. - Uskontojen miehisyyskö siis tekee joistain uskonnoista niin julmia naisille ja tyttölapsille?

  VastaaPoista
 11. Valto,

  jos sukupuolten tasa-arvoa ei tulisikaan, niin sekin olisi jo paljon, että naiset oppisivat haluamaan sitä ja toimimaan kaikissa toimissaan sitä edistävästi. Miehet eivät todellakaan ole tasa-arvon tulppa.

  VastaaPoista
 12. Valto:
  Jos ainoa keino jäädä henkiin olisi sopeutua maan tavoille niin takuulla sopeutuisin ja vähän äkkiä sittenkin. Eikä se olisi kovin vaikeaakaan: naiset olisivat tottelevaisia seksiorjia ja pysyisivät kotona. Pyydän huomauttaa, että olen mies ja pidän seksistä.

  Jos henkensä pitimiksi pitäisi rukoilla viidesti päivässä niin siitä vaan. Saisihan siinä samalla verryteltyä selkäänsä ja voisi lintsata töista rukouksen ajan.

  Jos iltaisin pitäisi huutaa muiden mukana imaamin antaman tahdin mukaan "kuolema sionisteille" niin kylläpä minä huutaisin. Sitäpaitsi yksikään sionisti ei edes loukkaannu pelkästä huutamisesta.

  Mutta jos minulle tarjottaisiin pommivyötä niin sanoisin imaamille että kiitti vitusti, mutta minullapa taitaa olla kahvipannu tulella kotona ja etten nyt oikein ehdi räjäyttää itseäni. Koraani opettaa, että muslimin on oltava hyvä toiselle muslimille. joten uskoisin imaamin ymmärtävän ja antavan minulle anteeksi.

  En varasta Suomessa enkä varastaisi saudeissakaan. Olisi ikävä tehdä töitä ilman toista kättä. Viinastakin voin luopua ilman murhetta enkä edes tupakoi. Kevyitä huumeita saattaisin poltella imaamin kämpillä perjantairukouksen jälkeen.

  Yli neljäkymmentä vuotta sitten olin elintasopakolaisena Saksassa ja Ruotsissa. Saksassa tulin aina töihin sekunnilleen ja sanoin kaikkia herr doktoriksi. Ei olisi tullut mieleenkään sinutella pomoa. Ruokatunnilla söin tuhdisti Eisbeinia mit langen haaren. Parissa viikossa minusta tuli aivan kelpo saksalainen.

  Ruotsissa olin niin vapaamielinen, että joskus itseäkin äklötti, mutta maassa maan tavalla! Kuuntelin sujuvasti suomalaisvitsejä ja nauroin niille. Nauruhan pidentää ikää. Tienasin siellä niin helkkarin hyvin, että olisin ilomielin omaksunut vielä hullumpiakin tapoja.

  Olen seikkaillut jonkin verran pohjois-Afrikassa sikäläisten muslimien kanssa. Kivaa porukkaa ovat. Kun aurinko laskee eikä Allah enää näe, tempaistaan viskipullo kaavun kätköistä ja otetaan hartaat siivut.

  VastaaPoista
 13. Hjalliksella näyttää virtsa nousevan/nousseen lopullisesti päähän. Ja aina kun näin jollekin henkilölle tapahtuu, paljastaa tuo prosessi vääjäämättä kyseisen hmisen persoonallisuuden surkeimmat - siten ehkä myös aidoimmat - ominaisuudet.

  VastaaPoista
 14. van Vaari.

  Sulka maailmanmatkaajan hattuusi tästä vastauksesta.

  Minä siksi kyselen kaikenlaista, (ja olen vähän puolustuskannallakin omasta ja muiden köyhien sekä heikkojen puolesta) kun en itse ole paljoa matkannut ns. suuressa mualimassa, asunut vain laajan valtakuntamme eri kolkilla.

  Kuitenkin nykyisellään ystäväpiiriini kuuluu sakea joukko eri puolilta tänne ankeaksikin kokemaani kulttuuriin eksyneitä pakolaisia. Heidät olen kokenut positiivisina tuttavuuksina ja koetan auttaa jos jonkinlaisissa tilanteissa arjessa selviytymisessä. Eilen viimeksi annoin "ohjeita" oikeinkurjoituksesta kambodzalaisille, tenttiin valmistatuvalle sisarusparille. Enkä minä niistä hommista palkkioita kuittaile. Kiitos, joka tulee ihmisen sisältä, riittää.

  Ei minua silti huijata. Sen verran näen ihmisen kuin ihmisen lävitse, että rasisteja ja muita sovinisteja on kulttuurissa kuin kulttuurissa.

  Jokainen, ja kaikkialla, pitää ensisijaisesti omasta ja läheisensä pärjäämisestä huolen. Lie se kaikelle elollisille elinehto.

  Ns. sivistys on vain pyrkinyt "kohtuullistamaan" (kuin liliusten saamia miljoonapalkkioita) öykkäröintiä, joka on tyypillistä luonnon vahvimmaksi valitsemalle sukupuolelle eli miehelle.

  Äkkiä asiat kääntyisivät toisinkin päin. Jos naissukupuolelle annetaan samat valtuudet kuin miehillä on ollut pitkässä juoksussa, he osaavat kyllä kyykyttää miestäkin.

  Luonnonvalinta tavallaan toimisi siinäkin tapauksessa; vahvin ottaa vallan siksi, että suksu jatkuisi. Kaljalla polvensa pehmentänyt kuusikymmenlukulainen mies ei taitaisi enää edes kesykanista paistia naiselleen saada...

  Iines: ..."miehet eivät todellakaan ole tasa-arvon tulppa..."

  Olen itse yrittänyt kotona, jo toisessa elämän sarjakuvaruudussa, toimia myös kuin naisen oletetaan toimivan. Joka päivä hoidan näitä kotiaskareita, pyykkään, siivoan, tiskaan, pesen kakkapyllyjä, tuon, vien, kannan, kuljetan, huolehdin ja itken itseni riittämättömyyttä.

  Enkä tiedä, onko siitä sen hemmetin hyötyä kun...

  VastaaPoista
 15. Hjallikselle sallitaan virtsa päähän ja ruma kielenkäyttö. Ihmeellistä, mutta en jaksa kiihtyä tästä nyt, vaan tunnen voimatonta turhautumista naisten vuoksi, jotka tekevät Hjalliksen. Jos nykyinen kaunotar jättää, tulee kohta uusi, entistä kauniimpi ja nuorempi ja tuo tullessaan uutta nostetta mieheen. Juuri tämän tyyppinen kuvio naisten käyttäytymisessä estää naisten tasa-arvon toteutumisen: välistäveto.

  VastaaPoista
 16. Vaarinkin muisteluista näkyy selvästi, miten lähellä ihmiset uskonnoista ja kansallisuuksista huolimatta voivat olla toisiaan, kun aurinko illalla laskee ja Allah ei enää näe: yhteinen malja auringonlaskulle!

  Valto jatkaa vaan tiskaamista ja pienten kakkapyllyjen pyyhkimistä, niin ei joudu ulkoruokintaan tai vanhana sitten laitokseen lasten hylkäämänä..

  VastaaPoista
 17. "Saatte tulla tänne jos olette ihmisiksi". Mielestäni se on aivan kohtuullinen vaatimus. (Ei pyyntö.)

  Itse tulin äsken ulkomaalaisten maasta. Käyttäydyin kohteliaasti siellä ja minua kohtaan käyttäydyttiin kohteliaasti.

  VastaaPoista
 18. Mikis, sinusta tulisi rajalle hyvä sisäänvetäjä. Tarttuisit käteen ja kysyisit että lupaatko olla ihmisiksi etkä vetäisi sisään ennen kuin lupaus tulisi tulijan huulilta. Jokin paperikin siinä sitten allekirjoitettaisiin.

  Kun minä viimeksi istuin Frankfurtin-junassa ystävättären kanssa, muuan tukeva punaposkinen gretchen arveli meitä puolalaisiksi. Oli kovin ystävällinen. No, oli meillä kyllä harmaanbeiget trenssit päällä ja matalakantaiset kävelykengät ja mekin olimme ihmisiksi, kovastikin. Hyviä muistoja on siis maailmalta.

  VastaaPoista
 19. Aikoinaan sanottiin - tai joku sanoi - että "Forssa on Suomen Albaania"... Onko Puola sitten Tyrväätä?

  Iines, ellei Rauno rakastaisi Sinua niin paljon, minä rakastaisin enemmän!

  VastaaPoista
 20. Miesten keskuudessa on aina naureskeltu kuinka lehdistössä kohkataan suomalaisen miehen väkivallasta ja sovinismista, mutta tietyistä muista kansanryhmistä puhuttaessa kysymys onkin jostain korkeammasta kulttuurista, melkein Oopperaan verrattavasta.On hyvä, että jotkut naiset puhuvat tasa- arvosta oikeilla nimillä. Mielestäni tällä hetkellä Suomen suurin tasa-arvon ongelma on äitiyden kustannusten jakautuminen.Tuo muutaman miljoonan vuosittainen (n. 10 000 /äiti) summa on kohtuuton naisvaltaisten alojen työnantajille, mutta jaettuna tasan kaikkien työnantajien kesken vain murusia.Miehiltä siirtyisi jonkin verran työpaikkoja naisille, mutta se olisi sitä todellista tasa- arvoa.

  VastaaPoista
 21. Mikis, ei enää mitään Tyrväätä ole, on vain yksi iso Sastamala, jossa minunkin arvoituksellinen Suikki-esi-isäni mustine kutreineen ja mataline otsineen on siinnyt. Voi silti olla että joku ammoinen Suikki ahkioineen ajautui vahingossa etelään jonkun valkoisen peuran lumoamana, niin lappalaisen näköinen minun pappanikin on (kuva todisteena vanhassa kuvablogissani). Onneksi otsa on nyttemmin korkeutunut ehkä vieraan veren vaikutuksesta.

  Ja mikis, Raunolla on laaja sydän, jonne mahtuu nainen jos toinenkin (on huomattu), varmaan miehiäkin, joten on vaan hyvä kun rakkautta on niin paljon; voitte vaikka toisiannekin lämpimästi rakastaa, niin maailma pelastuu ehkä ennen lopullisen pimeyden laskeutumista.

  VastaaPoista
 22. Nils-Aslak,

  totta tuo, että syyt naisten alisteiseen asemaan työmarkkinoilla ovat paljolti myös rakenteellisia. Juuri siksi olisikin tärkeää naisten havaita, että ei asema parane Kiesejä hirttämällä, vaan mieluummin vaikka heittämällä pushupit roskiin - tilalle kivan pehmeät kaarituettomat ja fyllittömät liivit - ja vaihtamalla korkokengät matalakantaisiin ja kipittämällä niillä äänestyskoppiin äänestämään naista tai feministimiestä. Eihän sukupuoli siis toki ratkaise, vaan henkilön ajatus- ja aatemaailma.

  VastaaPoista
 23. Radiosta tuli uutisia. Huonokuuloinen mummo kiikkui keinustuolissa. Kreivi von Kreitz tai joku muu lukija sanoi että "mies tappoi naisen Tyrväällä"... Keinutuolin heiluminen loppui siihen. Paitsi sitten vähän ajan päästä mummeli potki kantapäällään lisää vauhtia. "Kai sitä silläkin ...".

  VastaaPoista
 24. Mikis, kiitos! Nyt lähden naurutippoja pyyhkien syksyiseen luontoon, kameran ja sienipussin kanssa.

  VastaaPoista
 25. "Minua kuitenkin kiehtoo väitteen julkea rohkeus"

  Millä lailla tämä suosittu hokema on julkeasti rohkea? Minusta väite kuulostaa samanlaiselta älylliseltä laiskuudelta kuin seuraava lainaus, jollaista kai nettikulttuurissa olkiukoksi kutsutaan:

  "Tasa-arvon puutteesta ei maahantulijoille kai voi huomauttaa, kun sitten olisi rasisti, ja rasismihan on pahempaa kuin naisen sortaminen."

  Anteeksi lainaussuma, mutta ehkä se selkeyttää keskustelua:

  "On se kumma, miten tuntee syyllisyyttä, kun uskaltaa näinä päivinä kysyä jotain kyseenalaistavaa maahanmuuttajista. Eipä ihme, ettei tähän oikein kukaan tohdi vastatakaan."

  En oikein ymmärrä miksi pitäisi tuntea syyllisyyttä? Voisiko syynä olla liiallinen blogien ja keskustelupalstojen lukeminen: kun luulee ajattelevansa samalla lailla netin pahimpien tunkiokärpästen kanssa, tulee likainen olo? Tähän saattaa auttaa ruudun sulkeminen. Netin "maahanmuuttajilla", "maahanmuuttokriitikoilla" ja "punavihersuvaitsevilla" ei ole juuri tekemistä todellisuuden kanssa.

  Foorumia vaihtamalla voi huomata vaikkapa sen, että mainitsemiesi rumien asioiden tehokkaimmat vastustajat eivät löydy Hommafoorumilta, vaan mm. näiden sekopäitten eniten dissaamista piireistä kuten ihmisoikeusjärjestöistä ja arkisen muslimimaailman aktiiveista.

  Se, miksi ainakaan itse en heti kokenut tarvetta vastata viimeisimpään kirjoitukseesi, liittyy siihen, että yritän itse pysyä loitolla netin mustavalkoisesta moralisoinnista. Aiemman kirjoituksesi kommenteissa kauhistuit arabien massapedofiilihäistä, ja kun ne olivatkin ilmeisesti huijausta, hait närkästyneelle luokittelullesi lisää perusteita pikkutyttöjen huulipunasta. Totta kai negatiivisista asioista pitää puhua, mutta tarkoitushakuinen pintapuolinen kauhistelu ei kyllä auta ketään. Niin kuin häävideon kommenteissa (kuvaaja?) sanoi:

  "Hamas does enough terrible things, no need to make something up".

  Kirjoitit kommenteissa myös:

  "Täten meidän valkonaamojen on syytä estää kunniamurhat ja tuomita ne jyrkin sanoin ja sanktioin, samoin lasten hyväksikäytöt ja naisten alistamiset. Tämä tulee tehdä, vaikka se tietää ristiriitoja kulttuurien välillä. Kyse on ihmisistä, ei somaleista eikä suomalaisista."

  Totta hitossa teidän valkonaamojen pitää estää kunniamurhat ja alistamiset siinä missä kaikkien muidenkin. Mutta eikö ole vähän ylimielinen ajatus, että se olisi vain valkoisen naisen taakka? Sillä suomalaisille naisillehan sinäkin lastaat yllä vastuun maahanmuuttajalasten ja -naisten kaltoinkohtelusta. Rakentelemalla kulttuuriblokkeja (suomalaisnaiset, maahanmuuttajat, kotimainen sovinismi vs. ulkomainen sovinismi) leimaudut turhan helposti siihen mukafatalistiseen ja tekopyhään nettiklikkiin, joka nauttii päästessään käyttämään lihavoimaani sivulausetta. Kulttuurikonflikti ei ole näiden maahanmuuttokriitikoiden huoli, vaan tavoite, jota kohti he ratsastavat maahanmuuttajanaisilla ja -lapsilla. Mainitsemiasi ihmisiä kannattaa tosiaan etsiä nettikeskusteluiden ja kulttuuriblokkien ulkopuolelta.

  Miksi sitten osallistun tähän keskusteluun? Pidän blogisi rehellisestä moralismista ja subjektiivisuudesta, et yritä vedota tilastoihin tai auktoriteetteihin. En tiedä onko provosoiva mustavalkoisuutesi tahallista, mutta sillä ei ole merkitystä, kun kirjoitat hyvin. En koe näitä mielipidevetoisia kirjoituksia kauhean keskustelevina, mutta niitä tekee mieli lukea vaikka puhisten, samaan tapaan kuin Vihreän langan Tontilta -kolumneja. Tontti on hieman samantyyppinen kirjoittaja, hän tosin näkyy vetävän keskustelijoiden sijasta vain provosoituneita huutelijoita. Toivottavasti en tällä kommentilla kuulu heidän joukkoonsa.

  VastaaPoista
 26. Kas, olen päässyt tokaisullani Iineksen aiheeksi, ja suurin osa pitää letkautastani jopa aika osuvana. Luultavasti osuvampana kuin minä itse...

  Sillä kevyt heittohan se vain on, eikä takuulla ainoa tai edes ihan oikeasti oikeakaan totuus. Tällaiselle väitteelle löytyy helposti vahvistusta elävästä elämästä, mutta niin löytyy mille väitteelle tahansa. Olen hyvin tietoinen tästä.

  Onneksi Liekkiö sentään kyseenalaistaa "julkean väitteeni" väittämällä sitä "älylliseksi laiskuudeksi".

  En kiellä. Mutta minusta älyllinen laiskuus on sentään asteen parempaa kuin älyllinen epärehellisyys. Ja sitä löytyy ihan liikaa niin maahanmuuttokriittisten kuin heidän vastustajiensakin joukosta. Se minut saa aina letkauttelemaan ja ärhentelemään, vaikka ei ehkä kannattaisi. Mutta minkäpä luonteelleen mahtaa?

  Ei minulla ole oikeastaan Liekkiön kirjoitukseen mitään lisättävää tai poistettavaa. Ihan asiallinen puheenvuoro. Ei kiihkoilua, ei moralismia, ei pahempaa asenteellisuuttakaan.

  Ihan uteliaisuudesta kävin vilkaisemassa Liekkiön omaa blogia ja siellä heti ensi lause huvitti minua:

  "Ehdotus tasa-arvoiseksi isäksi haluaville: hanki kaksoset, ole työtön."

  Minusta tuo on aika julkea väite. Näen siinä jopa älyllistä laiskuutta. Outo käsitys tasa-arvosta.

  VastaaPoista
 27. Olen Tapsa P:n kanssa samaa mieltä älyllisestä epärehellisyydestä, jopa letkauttelusta.

  Tapsa, tervetuloa keskustelemaan lokiini vanhemmuuden jakamisesta. Vaikka lokia ei juuri lueta eikä niin ollen kommentoida, uskoisin vastaavani ainakin älyllisen laiskuuteni rajoissa.

  VastaaPoista
 28. Totuuksia on vähän, ehkä 13 kpl; löytäjät saavat tietysti pitää omansa. Amatööribiologina tiedän miten hyönteisiä määritellään. Mutta jos olisin filosofi (autias taivas armas etten ole!), en etsisi yhtenäväisyyksiä vaan väitteitä, jotka sätkisivät omia aksiomejani vastaan.

  Minusta on kiva olla väärässä. (Ja pyytää sitten anteeksi.)

  VastaaPoista
 29. Niin... jos naiselle sanoo että "oot ihan oikeassa", ja sitten vielä vähän aikaa pidättelee henkeään, saa kohta tussua.

  VastaaPoista
 30. Näinhän se on. Valitettavasti tämä ei ole edes vitsi. Suomalaista miestä hakataan kuin vierasta sikaa, ja ylipäätään ollaan koko ajan kuin perseeseen ammutut karhut. Mutta heti kun eteen astuu afroarabi joka sanoo "juu sou bjuutiful" niin napataan moppi käteen, (vähintään vertauskuvallinen) huntu päähän ja aletaan puhua säihkyvin silmin parisuhteen ihanuudesta. Ainakin parin vuoden ajan, sitten astuu kuvioon seuraava afroarabi. Ja seuraava. Ja seuraava jne.

  Tämä on yksi harvoista jäljellä olevista tabuista Suomessa. Suomalaiset naiset vaan ovat idiootteja ulkkismiesten suhteen (olivat nämä sitten Ameriikoista tai Arabiasta). Ja kun syypää tähän joskus löydetään, se on, tietenkin, suomalainen mies.

  VastaaPoista
 31. Niin, meidän suomalaisten miesten vika on se että me ei olla ulkomaalaisia. Näin olen tämän asian käsittänyt kun olen sitä miettinyt. Sitä taas en käsitä, vaikka joisin vielä toisen litran konjakkia, että miksi suomalaiset akat haukkuvat tänne tulevia (ja nai(i)via) ulkomaalaisia naisia hutsuiksi?

  Peili peilinä, nenä nenänä.

  VastaaPoista
 32. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 33. Samuli, no enpä minäkään usko, että suomalaisten naisten afroarabiliitot mitenkään erityisen onnellisia olisivat. Eikä tilanne minua sen kummemmin ärsytä, kunhan vaan totesin. Julkisessa sanassa tämä aihe on tosiaan vielä tabu.

  Viljasen puheet nyt ovat mitä ovat. On ihmeellistä, jos yhteiskuntakin valjastetaan näiden naisten parinhakuprosessien tukemiseen.

  VastaaPoista
 34. Liekkiölle

  "- - Minusta väite kuulostaa samanlaiselta älylliseltä laiskuudelta kuin seuraava lainaus, jollaista kai nettikulttuurissa olkiukoksi kutsutaan: (Liekkiö)

  "Tasa-arvon puutteesta ei maahantulijoille kai voi huomauttaa, kun sitten olisi rasisti, ja rasismihan on pahempaa kuin naisen sortaminen." (Iines)

  Ei tämä ole, Liekkiö, olkiukko, vaan tämä on puhdas totuuden helmi. Saan jo nytkin rasistin leiman otsaani, kun kirjoitan tällaisia.

  "On se kumma, miten tuntee syyllisyyttä, kun uskaltaa näinä päivinä kysyä jotain kyseenalaistavaa maahanmuuttajista. Eipä ihme, ettei tähän oikein kukaan tohdi vastatakaan." (Iines)

  En oikein ymmärrä miksi pitäisi tuntea syyllisyyttä? Voisiko syynä olla liiallinen blogien ja keskustelupalstojen lukeminen: kun luulee ajattelevansa samalla lailla netin pahimpien tunkiokärpästen kanssa, tulee likainen olo?! (Liekkiö)

  Ei voi. Ei tule likainen olo. En nimittäin lue maahanmuuttokeskusteluja. Keskustelun aiheina näyttäisi olevan vastapuolen sättiminen ennakkoluuloiseksi. Epäilenkin, että niihin osallistuvat henkilöt ovat kaikki rasisteja. Toiset julki-, toiset piilorasisteja.

  Foorumia vaihtamalla voi huomata vaikkapa sen, että mainitsemiesi rumien asioiden tehokkaimmat vastustajat eivät löydy Hommafoorumilta, vaan mm. näiden sekopäitten eniten dissaamista piireistä kuten ihmisoikeusjärjestöistä ja arkisen muslimimaailman aktiiveista.” (Liekkiö)

  Kun en siis keskustele foorumeilla maahanmuutosta, niin en voi vaihtaa. Hommafoorumista en tiedä mitään, vaikka siellä kerran viitattiin johonkin juttuuni. Kun lukivat sitten kriittisen kommenttini Halla-ahosta, liikenne hiljeni välittömästi.

  Se, miksi ainakaan itse en heti kokenut tarvetta vastata viimeisimpään kirjoitukseesi, liittyy siihen, että yritän itse pysyä loitolla netin mustavalkoisesta moralisoinnista. Aiemman kirjoituksesi kommenteissa kauhistuit arabien massapedofiilihäistä, ja kun ne olivatkin ilmeisesti huijausta, hait närkästyneelle luokittelullesi lisää perusteita pikkutyttöjen huulipunasta. Totta kai negatiivisista asioista pitää puhua, mutta tarkoitushakuinen pintapuolinen kauhistelu ei kyllä auta ketään.” (Liekkiö)

  Huulipunasta maininta tuskin kertoo närkästyksestä, pikemmin kummastuksesta ja hämmästyksestä. Edelleen hämmästelen sitä, että pikkuinen tyttö näytti elkeineen hutsulta. – Ei ole moralismia kummastella tällaista asiaa. On pikemmin kylmää olla kummastelematta tuollaista lapsen roolia, oli kulttuuri mikä tahansa.

  "Täten meidän valkonaamojen on syytä estää kunniamurhat ja tuomita ne jyrkin sanoin ja sanktioin, samoin lasten hyväksikäytöt ja naisten alistamiset. Tämä tulee tehdä, vaikka se tietää ristiriitoja kulttuurien välillä. Kyse on ihmisistä, ei somaleista eikä suomalaisista." (Iines)

  Totta hitossa teidän valkonaamojen pitää estää kunniamurhat ja alistamiset siinä missä kaikkien muidenkin. Mutta eikö ole vähän ylimielinen ajatus, että se olisi vain valkoisen naisen taakka?” (Liekkiö)

  Mutta enhän minä tässä naisiin viittaa, vaan ihmisiin, valkonaamoihin, sinuunkin, Liekkiö. En osaa ajatella, että ihmisarvosta huolehtiminen olisi vain valkoisten naisten taakka.

  Sillä suomalaisille naisillehan sinäkin lastaat yllä vastuun maahanmuuttajalasten ja -naisten kaltoinkohtelusta. Rakentelemalla kulttuuriblokkeja (suomalaisnaiset, maahanmuuttajat, kotimainen sovinismi vs. ulkomainen sovinismi) leimaudut turhan helposti siihen mukafatalistiseen ja tekopyhään nettiklikkiin, joka nauttii päästessään käyttämään lihavoimaani sivulausetta.”(Liekkiö)

  No nyt täytyy sanoa, että huhhuh. Tämä näyttää sellaiselta tekstiltä, jonkalaista vilisee maahanmuuttokeskusteluissa, joita en lue. Kyllä tuo leimasin tai piilukirves on ihan nyt sinun kädessäsi ja mielessäsi, ja jos se sinua helpottaa, anna palaa, ei se minulta ole pois. Pikkuisen varoittaisin kuitenkin panemasta ajatuksia minun päähäni tai sanoja minun suuhuni tai tunteita minun sieluuni. Tämä meni niin metsään, että!

  VastaaPoista
 35. Päivän miete:

  Maailma ilman Mikistä olisi musta-valkoinen.

  VastaaPoista
 36. Samuli, ai niin, voisin kertoa yhden oman kokemukseni tältä kesältä. Menin mäkkäriin hampalle, paikka oli täpötäysi, joten kysyin parilta nuorelta blondilta voiko heidän pöytäänsä istua. Pöytä siis kuuspaikkainen, he istuivat toisessa päässä.

  Heti kun olin istunut alas, toinen blondeista alkoi erittäin kovaan ääneen selittää toiselle, miten suomalaiset miehet ovat aivan hirveitä juntteja, ajavat Ladalla (?), eivät peseydy eivätkä aja partaansa (mulla oli kesäparta, olin kyllä peseytynyt. :D).

  Juttu jatkui samaan tahtiin, koko ajan kovemmalla äänellä, ja aina välillä blondi vilkuili syrjäsilmällä minuun, että mitä teen. Naapuripöydistäkin alettiin jo kailotusta katsella. Sieltä tuli kyllä kaikki maailman synnit suomalaisen miehen niskoille - ovia ei availla, ei osata puhua eikä pukeutua, ollaan juoppoja ja naiset pistetään sotaankin kun itse ei uskalleta (?!). Niin joo, ja Ruotsista oli tämän blondin siippa löytynyt, yhdessä he kuulemma nauroivat suomalaisille miehille. Lupasi hankkia kaikille kavereilleenkin ruotsalaisen miehen, "Se Staffan oli susta kiinnostunut."

  Teki mieleni sanoa jotain, mutta hillitsin itseni, söin hampan, luin Iltiksen ja lähdin pois. Huuto kaikui vielä perääni.

  Sen toisen blondin kunniaksi on sanottava, että hän oli pari kertaa aika vaivautuneen näköinen, mutta enimmäkseen kyllä myönteli.

  Ja jos sillä on merkitystä, niin molemmat blondit olivat varsin tavallisen näköisiä - tai tämä kailottaja lähinnä melko seinäänjuosseen oloinen.

  Että tämmöstä. :D Eikä ole ensimmäinen kerta, kun näitä vertailuja kuulen. Mikähän tuossakin on?

  VastaaPoista
 37. Iines, taidan tunnistaa siskosi naistyypin... Vähän tuollaisista juuri puhuinkin.

  VastaaPoista
 38. Siis minun siskoni ei ole mikään tyyppi, vaan kunniallinen nainen, hän on maailmankansalainen ja hänen luonteensa on hyvin avoin. Tänä päivänäkin hänen lähimpään ystäväpiiriinsä Saksassa kuuluu turkkilaisia, romanialaisia, somaleita, kroatialaisia, italialaisia, afrikkalaisia, Prinssi*, kaikkia pohjoismaalaisia ja mitä vielä, en muista.

  Tuo Prinssi on muslimi, ja hän on Jordanian ex-prinssi ja hänellä on monia vaimoja. Sisareni toimii hänen neuvonantajanaan Saksassa ja huolehtii mm. puutarhureitten palkkaamisesta, ilman rahaa tietenkin, ystävä kun on, ja Prinssi asuu osan vuotta eri puolilla maapalloa, maanpaossa.

  VastaaPoista
 39. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 40. Jaaha, vielä sinulle semmoista että,

  onhan noita miehiäkin, jotka juttelevat suureen ääneen Thaimaan linnuista (ks. samanniminen blogi).

  Jos nuo tyttöjen jutut vielä olivat siistejä, niin miehet menevät jo tuotteen ikään, muotoon ja tilavuuteen ynnä muuhun imukykyyn.

  Eli yleistyksiä puolin ja toisin kannattaa välttää.

  VastaaPoista
 41. Jaaha,

  no ehkä minä annoin väärän kuvan, sillä sisareni suhteet ovat aina olleet rakkaussuhteita. Tämä on meillä siskon kanssa yhteistä - me emme pane muuta kuin tunteesta ja palosta, ja minä en aina silloinkaan.

  Ei kai tuollaisia kailottajia enemmistö sentään ole?

  VastaaPoista
 42. Samuli,

  tuo aborttijuttu on ajatuksia herättävä. Olen arvellut olevani aborttimyönteinen, mutta kun nyt mietin Sini Terävän sanoja: "Naisella on oikeus omaan ruumiiseensa", niin mietin, että mihin se alkanut elämä unohtui. Kun nainen ei ole enää vain oma ruuumiinsa.

  PS Tuo Hesarin juttu meni minulta nyt huomaamatta ja lukematta ohi.

  Minä en tosiaan tiedä. Täytyy pohtia lisää

  VastaaPoista
 43. Iines, kaikkihan ne afrosuhteet ovat "rakkaussuhteita". Useimmiten se rakkaus on vielä sellaista sortimenttia, että jatkuvasti pitää uutta afroa etsiä kun vanha lähtee. :)

  Naisia tummissa rytmeissä:
  http://83.145.247.6/vbulletin/showthread.php?t=41803

  Myös, kyllä minun mielestäni suomalaisten naisten enemmistö on ym. kailottajien kaltaisia, tosin harvempi ihan yhtä kovaan ääneen kailottaa. Joku voisi väittää tätä maailmankuvaa pessimistiseksi, mutta minä siitä paskat nakkaan ja kutsun itseäni lähinnä realistiksi. :)

  VastaaPoista
 44. Iines:
  "Saan jo nytkin rasistin leiman otsaani, kun kirjoitan tällaisia."

  Niinhän sinä olet monen muun tavoin sanonut. Jos olisit jo ekalla kerralla kertonut miltä taholta se leima tulee, olisimme välttyneet pitkien kommenttien vaihdolta (ilmeisesti myös harmistukselta, jota minulla ei ollut tarkoitus aiheuttaa).

  Vai tarkoititko, että koska olen eri mieltä kanssasi puhuessasi suomalaisista naisista, kulttuurieroista ja etnisyydestä, pidän sinua rasistina? Siinä tapauksessa tapaamme siellä mainitsemassasi metsässä, emmekä todellakaan ole ainoita sinne eksyneitä.

  VastaaPoista
 45. Liekkiö,

  minusta tuntui, että pidit minua jopa hommafoorumilaisena!

  En osaa aina enää tulkita kommenttien sävyjä, kun olen mielestäni nimenomaan taistellut heikkojen ja vähäisten puolesta, ja kuitenkin joku on sanonut minulle täällä että poljen pieniä ja heikkoja, kuten lapsia ja naisia. ?.

  VastaaPoista
 46. Olen käsittänyt, että täällä Iinelässä kirjoittelevat ihmiset ovat tavallista fiksumpaa väkeä. Ainakaan itse en täällä ole juuri törkimyksiä bongannut.

  Keskustelu soljuu yleensä sivistyneesti aina siihen saakka, kunnes puhutaan MaMu-asioista tai naisten ja miesten suhteista. Nytkin alkaa vaikuttaa siltä, kuin pahojen sanojen padot alkaisivat aueta. Minkä ihmeen takia?

  Jos jollekin on vielä outo sellainen bloginpitäjä kuin Ruukinmatruuna, kehotan tutustumaan. Uusimmassa Takkirauta-blogissaan hän löytää vekkulin näkökulman islamiin:

  "Ruukinmatruunan tulkinta on, että islam lähtee siitä olettamuksesta, että mies raiskaa naisen välittömästi jos vain tilanne sen sallii; siksi naiset täytyy säkittää ja sulkea neljän seinän sisään. Puhuttaessa siitä, että islam suojelee naisia, ollaan kierolla tavalla oikeilla jäljillä: säkittäminen ja sulkeminen neljän seinän sisään todellakin suojelee naisia - tribaalikulttuurin miesten täysin olemattomalta itsekurilta ja täysin olemattomalta impulssikontrollilta."

  Kannattaa lukea koko juttu, kyllä siellä valkonaamatkin saavat kuulla kunniansa. Aiemmissa päreissään matroona kuvailee hienosti ja hyvin perustellen syitä, jotka koko ajan nopeuttavat islamin tunkeutumista länsimaisiin yhteiskuntiin.

  Olen nyt lukenut tarkasti läpi myös Halla-Ahon tuotannon parin vuoden ajalta ja ihmettelen syvästi, miksi häntä pidetään melkein natsina. Toistaiseksi ei silmiini ole sattunut ainuttakaan perustelematonta väitettä. Halla-Aho on uskomattoman taitava sanankäyttäjä, mutta ei kai se ole syy häntä vihata tai sulkea vankilaan?

  Tämä jatkuva rasismi-sovinismi syyttely johtaa kuulkaa melko pian siihen, että rotumellakat ovat totista totta myös Suomessa. Pöhköjen punaniskojen iskut Kebab-paikkoihin ovat jo arkipäivää.

  Olisi todella korkea aika avata sulut ja kerta kaikkiaan sopia siitä, ettei mikään aihe ole liian arka julkiseen keskusteluun.

  VastaaPoista
 47. Palaan vielä rouva Ironmistressiin. Voisiko tässä olla tälläkin palstalla ajoittain leimahtavan ärsytyksen alkusyy:

  "Itse asiassa nykyfeminismi on tätämenoa torpedoimassa kaikki ne saavutukset, mitä ensimmäisen polven feministit meille saivat aikaan. Missään eivät sukupuolet ole niin tasa-arvoisia kuin Skandinaviassa - ja missään eivät naiset ja miehet vihaa toisiaan niin katkerasti kuin Skandinaviassa."

  Voiko tämä olla totta?

  VastaaPoista
 48. En oikein siedà kahta asiaa:
  1. kun siirtolaisuudesta puhuttaessa kàytetààn retoriikkaa, joka maalaa islamin uhkana ("syitä, jotka koko ajan nopeuttavat islamin tunkeutumistalänsimaisiin yhteiskuntiin")tai
  2.esitetààn muslimikulttuurin epààmàttòmàt moraaliset heikkoudet (joista suurin ja ilmeisin on naisten asemasta johtuvat ihmisoikeusloukkaukset)todisteena "valkonaamojen" ylivertaisuudesta.

  Minun maailmankuvaani kuuluu se, ettà asioista puhutaan niiden nimillà: vieraista kulttuureista tai niihin kuuluvista ihmisistà voi toki puhua myyttien tai mielikuvien pohjalta ihan omaksi huviksi ja kiinnostuksen vuoksi, mutta poliittisia pààtòksià ei voi eikà pidà tehdà niiden perusteella.

  Tàmà nàin yleisenà ajatuksena.

  Suomalaisista naisista en osaa oikein sanoa mitààn, kun olen viime vuodet asunut muualla. Suomalaisten miesten avuista tai heikkouksista osaan sanoa vielà vàhemmàn(miehià olen toki aina katsellut mielellàni, oli vàri mikà hyvànsà). Mutta sukupuolesta riippumatta Suomessa kàytetààn alkoholia vààrin, ollaan liian hiljaisia vieraiden seurassa ja saunotaan liikaa. Siksi olisi paras, ettà laitetaan ne rajat kiinni, ettei tarvitsisi ulkomaanelàvien sinne tulla vàrjòttelemààn ja ilta-sanomia lukemaan. Piste.

  VastaaPoista
 49. Suomalaisista naisista ja heidän ulkkisintoilustaan puhuttaessa Sari taitaa olla sellainen case in point. :) Klassisesti vielä häpeää suomalaisuuttaan.

  VastaaPoista
 50. van vaari:
  En oikein niele tuota nàkemystà pohjoismaisesta sukupuolten sodasta.
  Minun tuntemani suomalainen yhteiskunta koostuu ihmisistà, jotka nauttivat tasa-arvon suomasta vapaudesta tehdà elàmàllààn mità haluavat joutumatta sopeutumaan sukupuoliroolien ahdistamiin raameihin.
  Vaan voipihan tietysti olla, ettà naiset ovatkin kohta toteuttamassa suunnitelmansa suvuttomasta lisààntymisestà ja liiskaavat urokset tykkànààn. Johan suomalaispaavot on hellan ja kaulimen vàliin feministien ketjuilla sidottu...

  VastaaPoista
 51. Anonyymi,
  suomalaisnaisten hinku muunvàristen perààn tai suomalaisuuden kokeminen hàvettàvàksi ei koske minua millààn tavalla. Tàhdennettàkòòn.

  VastaaPoista
 52. van Vaari

  Maailmankuvasi huvittaa minua joskus. Se on kuin pinkinpunainen, iloinen possu ihmettelemässä muitten murinaa.

  Mutta hyvä niin. Pidän sinusta kovasti. Mrr!

  *
  Halla-aho on terävä sanankäyttäjä eikä hänen argumenttejaankaan voi noin vain kumota tai vain kieltää, mutta kysymys ei olekaan nyt pelkästä(än) sanankäytöstä. Kysymys on peloista ja ylipäätään primitiivistä affekteista.

  Hienostunein ja osuvinkaan verbaliikka ei nimittäin poista sitä tosiasiaa, että Halla-ahon ja Takkiraudan kaltaiset ihmiset inhoavat muslimeja. Siis inhoavat.

  Mutta kun tuo inho perustellaan rationaalisesti politiikan, moraalin ja juridiikan kielipeleillä, se alkaa kuulostaa oikeutetulta.

  Olen eri mieltä. Se, mikä on tällöin oikeutettu, ovat yksinomaan rationaaliset perusteet - ei suinkaan se perimmäinen inho, joka velloo jossain hyvin syvällä ja sitkeästi ja joka on kaiken rasismin perimmäinen lähtökohta.

  En väittele halla-ahojen tai takkirautojen kanssa, koska paradoksaalista kyllä - heihin ei järki tehoa, vaikka he itse varsin korostetusti käyttävätkin järkeä ja faktoja (tämä asiantila kätkee/peittää jotain samalla kun se paljastaa).

  Heidän perimmäiset lähtökohtansa piilevät joka tapauksessa heidän kokemassaan inhossa. - - Kuten minunkin. Mutta minä tunnustan tämän tosiasian. He eivät.

  Niinpä en voi muuta kuin sääliä tai halveksia tällaisia ihmisiä, jotka siis luulevat, että heidän inhonsa voidaan oikeuttaa, kunhan se vain esitetään ja perustellaan tarpeeksi vakuuttavasti.

  Eikö älykkäästä keskustelusta - jopa filosofiasta - tulekin tällä tavoin pelkkää tekopyhyyttä?! (Juridiikkahan puolestaan on ollut tekopyhää aina).

  *
  Mitä Ironmistressiin muuten tulee niin sanoisin, että naisia kolmea lajia: a) pehmeitä luupäitä b) puolikovia luupäitä ja c) umpiluisia luupäitä.

  Matruuna kuuluu siihen luutuneimpaan luokkaan.

  Kyseessä on vallanhimoinen nainen, jonka yksisilmäinen, pragmaattis-luonnontieteellinen maailmankatsomus on korvannut uskonnon ja muuttunut siten myyttiseksi voimaksi edustajalleen - uskonnon korvikkeeksi.

  Matruuna tietää kaiken. Niin tiedän minäkin - tosin hieman eri perspektiiv(e)istä kuin hän. Näin ollen me emme mahdu yhtäaikaa 'samaan maailmaan'.

  PS.
  Joku lienee oivaltanut, että minua ei kiinnosta niinkään rasismi kuin ihmisen kyky pettää itseään mitä fiksuimmilla tavoilla. Oli hän sitten muslimi tai järkevä, suomalainen nationalisti.

  VastaaPoista
 53. Sari, kyllä se ulkkisten perään kuolaaminen ja vihreämmän ruohon muualta löytäminen koskee nimenomaan juuri sinua.

  Sori.

  VastaaPoista
 54. RR
  "Niinpä en voi muuta kuin sääliä tai halveksia tällaisia ihmisiä, jotka siis luulevat, että heidän inhonsa voidaan oikeuttaa, kunhan se vain esitetään ja perustellaan tarpeeksi vakuuttavasti."

  Kunpa voisin sanoa samoin.
  Minua tuollaiset ihmiset pelottavat.

  VastaaPoista
 55. Sari hei!

  Uskomattomalta tuo Ironmistressin väite minustakin tuntuu, mutta kun lukaisee vaikka blogia nimeltä "Ihmissuhteet ja tasa-arvo" joutuu väkisin mietteisiin.

  Siellä käydään keskusteluja, joissa miehet ja naiset käyvät toistensa kimppuun kuin pedot. Samanlaisia keskusteluja käydään myös mm. Panu Höglundin blogin kommenttiosastossa.

  Tietenkin on aina muistettava, että nettimaailmassa sanailevat ärhäkimmät ja jo valmiiksi vihaiset ihmiset. Normaali elämä soljuu paljon rauhallisempana omia latujaan. Siellä saattaa jopa tavata pariskuntia, jotka arvostavat toisiaan ja haluavat pysyä yhdessä. Ihan totta!

  VastaaPoista
 56. Anteeksi Iines, ei ole tarkoitus tulvia kommenttilaatikkoasi, mutta nyt tekee mieli kommentoida (olenkin ollut hiljaa aika pitkààn).

  Olen niin riehakkaalla tuulella, ettà jaksan jopa vastata nimettòmàn ihmisen kommenttiin!

  Anonyymi:
  en pidà juuri esittàmàsi "tuomiosta", ei siksi ettà se minua mitenkààn loukkaisi, vaan siksi, ettà se on mielestàni esimerkki yksisilmàisyydestà.
  Se pohjautuu pinnalliseen tietoon ihmisten motiiveista, siità mità heille on tapahtunut, miksi he ovat tehneet tai jàttàneet tekemàttà tàrkeità pààtòksià, jotka johtavat vaikkapa maastamuuttoon.

  Mutta jos kohtaloni voi nàhdà "vihreàmpien niittujen" etsintànà, tarkoittaisi se myòs sità, ettà olisin ollut jotenkin tyytymàtòn syntyseutuuni ja sen ihmisiin. Nàin ei kuitenkaan ole.
  Kuka tosin tietàà, mità alitajuisia motiiveja minulla on ollut. Itse olen tullut siihen tulokseen, ettà kehoni on pààttànyt sekoittaa sisàsiittoisuuttaan ja etsinyt jàlkikasvulleen monipuolisempaa geenistòà.

  VastaaPoista
 57. van vaari:
  aivan kuten sanoit: jos innoikkaimmat blogi- ja foorumikeskustelijat edustaisivat oikeasti suomalaisten enemmistòn mielipiteità, olisin minàkin huolissani. Tosin silloin pitàisi olla huolissan myòs teineistà, jotka etsivàt yksinomaan pornoa ja ovat kyvyttòmià kirjoittamaan kàsitettàvià lauseita! :)

  On totta, ettà viha leimahtaa helposti (minussakin), kun lukee provosoivia kirjoituksia, olipa ne miten àlykkàsti ja taitavasti muotoiltuja hyvànsà. Mutta on eri asia provosoitua kuin jatkuvasti ja suunnitelmallisesti vihata toista sukupuolta.

  VastaaPoista
 58. Sari:

  "Mutta jos kohtaloni voi nàhdà "vihreàmpien niittujen" etsintànà, tarkoittaisi se myòs sità, ettà olisin ollut jotenkin tyytymàtòn syntyseutuuni ja sen ihmisiin."

  Puhumattomat, umpimieliset ihmiset, jotka juovat liikaa. Sauna. Kylmä ilmasto. Rajatkin kiinni. Vai miten se meni? ;)

  "Itse olen tullut siihen tulokseen, ettà kehoni on pààttànyt sekoittaa sisàsiittoisuuttaan ja etsinyt jàlkikasvulleen monipuolisempaa geenistòà."

  Höpö höpö. Varmaan yleisin suomalaisen naisen tekosyy omalle naiiviudelle nuorena. Defenssimekanismi.

  On muuten ihmeellistä, miten juuri nämä valistuneet, rotua tiedostamattomat, suvaitsevaiset suominaiset paljastuvatkin aina jonkinlaisiksi laskelmoiviksi rodunjalostajiksi. :O

  VastaaPoista
 59. Huhuu, Rauno-kulta!

  Aivanhan tässä tuntee homoeroottisia värinöitä kun murinaasi kuuntelee. Tykkään minäkin sinusta mutta senhän kaikki jo tietävät.

  Siinä olen kanssasi eri mieltä, että rouva (jos hän ylipäätään on nainen) Takkirauta olisi uskontovihamielinen. Ihan hiljattain hän kertoi omasta uskostaan,johon tuntuu olevan kovin kiintynyt.

  Edelleen sama rouva vertasi uskontoa laastiin, joka pitää yhteiskuntia pystyssä. Jos uskonto romahtaa, koko rakennelma alkaa natista ja uudet, agressiiviset uskonnot ottavat väistyneen paikan. Rouvalla oli tästä hyvä esimerkki Englannista.

  Meidän suomalaisten onneksi meillä on lestadiolaiset! Erään arvion mukaan vuonna 2030 kaksi kolmasosaa suomalaisista on lestadiolaisia. He lisääntyvät kuin... no, antaa olla, mutta 16 lasta on aivan tavallinen lapsiluku. Hiljattain näin lehdessä jutun lestadiolaispariskunnasta, hiukan yli kuusikymppisistä, joilla oli tasan sata lastenlasta.

  Voi olla, että Helsingin suurkirkko muutetaan kymmenen vuoden sisällä moskeijaksi, mutta yritäpä samaa Lestijärvellä, Nivalassa, Kannuksessa tai Oulaisissa! Siinä voi jopa käydä niin, että lestadiolaiset ja körtit yhdistävät rivinsä eikä silloin vierasuskoisille kunnian kukko laula.

  Itse en henk. koht. inhoa tai vihaa muslimeja tai islamia. Jos heille on esimerkiksi vierasuskoisten tappaminen sallittua niin saman oikeudenhan antaa meikäläinen uskonto venäläisiin nähden. Kysykää keneltä kenttäpastorilta hyvänsä. No, tämä pätee tietysti vain sota-aikaan, mutta kyllä kymmenen käskyä ovat voimassa oli sitten sota tai rauha.

  Pidän siis islamia ja kristinuskoa melko samankaltaisina uskontoina. Kumpikin vetää kernaasti kotiin päin ja opettaa hiukkasen karsastamaan vieraita. Eikä siinä mitään vikaa ole. Niinhän hyeenat ja vaaleanpunaiset possutkin tekevät. Biologiaa, rakas Watson, biologiaa!

  VastaaPoista
 60. Sari,

  tosi hauskaa kun taas pitkästä aikaa ehdit kommentoida. Anna siis palaa vaan, aina kun asia kiinnostaa.

  Itse luen nämä kommentit kyllä nyt, mutta omasta puolestani kommentoin aamulla. Uskon, että haluan ottaa kantaa näin runsaaseen ajatustenvaihtoon!

  VastaaPoista
 61. Anonyymi:

  Olen pahoillani, ironiaa on vaikea tunnistaa kirjoitetusta tekstistà.
  En siis ole tàllà kertaa ironinen, vaan vastaan ihan tosissani.

  Haluaisin ajatella, ettà olen toiminut jonkinlaisen johdonmukaisen ja viisaan suunnitelman mukaan elàmàssàni, mutta niin ei valitettavasti ole.
  Jos siis en itsekààn voi tàsmàllisesti nimetà motiivejani,
  en voi hyvàksyà sità, ettà kuka tahansa anonyymi voi vetàà johtopààtoksià vaikkapa seksuaalisesta suuntautumisestani (ulkomaalaisfetissi) vain siksi ettà olen ulkosuomalainen. Ja kaiken lisàksi pitàisi olettaa, ettà on olemassa ryhmà naisia, ilmeisesti varsin laajakin, jonka elàmàntehtàvànà on lòytàà ulkomaalainen mies. Outoa.

  Ellei geenit sitten ole ihan oikeasti kaiken takana.

  Kun vetàà hàtàisià jophtopààtòksià ja yleistàà liikaa, harvoin osuu oikeaan.

  VastaaPoista
 62. Kiitos Iines! Mielellàni seuraan keskusteluja tààllà, harvoin on aikaa kommentoida. Pitàà siis kàyttàà harvinainen tilaisuus perinpohjin!

  VastaaPoista
 63. Sari:

  Olipa hauska kuulla tuo rodunjalostus-ajatuksesi. On aivan totta, että Suomessa on liian pitkään naitu naapuritaloista ja tuloksena on sitten kattava mielisairaaloiden verkosto. Olen itse asunut jonkin aikaa Pohjanmaalla seudulla, jossa oli aivan tavallista että mies talosta, kaksi parhaasta vietti joka vuosi muutaman kuukauden Seinäjoen B-puolella. Kylvö- ja puintiaikaan he kuitenkin olivat aina kotilomilla.

  Itselläni on lapsenlapsia, joiden isät ovat ulkomaalaisia. Ja helkkari soikoon, miten viehättäviä ja fiksuja lapsia ne ovatkaan!

  Suvussani on ylipäätään paljon seka-avioliittoja ja niiden tuottamat jälkeläiset ovat poikkeusetta paitsi kauniita myös älykkäitä.

  Täytyy myöntää, että usein venäläisiä tai virolaisia naisia tavatessani tekisi mieli myös parantaa rotua, mutta kun ne peijoonit haluaisivat ensin sen sormuksen, jota puolestani en halua ostaa.

  Uskon Saria kun hän sanoo kaipaavansa kotiseudun vihreitä niittyjä. Omat ulkomailla asuvat rakkaani vaikka varastavat saadakseen kasaan rahat jokakesäistä Suomen-matkaa varten. Tai eihän heidän varastaa tarvitse, pappa betalar ja vieläpä mielellään.

  Jos joku ulkomailta käsin ihmettelee meikäläistä viinanjuontia en ihmettelisi kovasti. Sitähän me täällä itsekin päivittelemme.

  Hyvää syksyä sinulle, Sari. Tänne on luvattu huomiseksi aurinkoa ja 11 astetta lämmintä. Jippii! Ideaali sieni-ilma. Taidan lähteä veneellä saariin saalistamaan.

  VastaaPoista
 64. van vaari:
  no tuo nyt oli làhinnà heitto, kun ihmisià jaksaa aina kiinnostaa se, ettà joku nai tuol puolt eikà tààlt puolt. Pitàà sità keksià jotain muuta selitettàvàà kuin anonyyminkin meinitsema nuoruuden naiivius! :)
  Mutta onhan siinà vinha perà, ettà sekoittamalla geenejà sità sukua parannetaan. Tai muutetaan, johonkin suuntaan.

  Minun ei tarvitse kotimaanrakkauttani todistella, niin syvàt on juuret kun on aikuiseksi jossain kasvanut. Vaan kyllà sità nàkòjààn kiintyy ihan toisenlaiseenkin kotiseutuun, ei se ole kai keneltàkààn pois, vaikka niin joitakin kuullessa luulisi.
  Sità tààltà ulkomailta tullessa kyllà jotenkin tarkkailee ihan eri silmàllà kaikkea: ylen uutisia, torimummoja, kaljapullollista saunan jàlkeen... ja sità sienimetsààkin.
  Tààllà jyrisee ukkonen. Sienilykkyà!

  VastaaPoista
 65. Sari,

  "Ja kaiken lisàksi pitàisi olettaa, ettà on olemassa ryhmà naisia, ilmeisesti varsin laajakin, jonka elàmàntehtàvànà on lòytàà ulkomaalainen mies. Outoa."

  Nyt käsi sydämelle. Ensimmäistä kertaa elämässäsikö törmäät ajatukseen, että monelle suomalaiselle naiselle elämän tarkoitus on tosiaan löytää ulkomainen mies? Jos näin, niin SE on outoa.

  Tarkastellaanpa faktoja. Ulkomailla asuu satoja tuhansia suomalaisia naisia aviossa ulkomaisen miehen kanssa (5 miljoonan asukkaan maasta!). Italiassakin teitä lienee joitakin tuhansia. Vastavuoroisesti Suomessa ei asu kuin kourallinen ulkomaisia naisia, taitaa täälläkin olla ulkkismiehet aviossa enemmän edustettuina.

  Mikrokosmokseen: tässä keskustelussa on tullut esille kolmen naisen taustoja: Iineksen, Iineksen siskon ja sinun. Sinä ja Iineksen sisko asutte ulkomailla, ja molemmilla lienee varsin kattava kokemus ulkomaisista miehistä. Iineksestä ei tiedä, mutta veikkaanpa että kyllä hänelläkin on kokemuksia ulkomaisista miehistä.

  Ei nämä mitään mystisiä, vaikeasti tajuttavia asioita ole. Jos pitää silmät auki, tajuaa ulkkisfetissin olevan aika tärkeä osa suomalaisten naisten enemmistön elämää. Vertaapa vaikka teitä niihin italialaisiin naisiin. Mitä veikkaat, miksei ulkomailla asu miljoonia italialaisia naisia aviossa?

  P.S. En lähde edes kertomaan omista havainnostani yliopistossa ulkomaalaisten tutorina, tai suomalaisten naisten käytöksestä vaihtarivuonna ulkomailla. Ulkkisfetissi on osa teitä, eikä sille mitään voi.

  VastaaPoista
 66. No pöh minua!

  Olenhan joskus aiemmin käynyt Sarin blogissa ihailemassa hänen kuviaan. Italiassahan siellä ollaan, olisi pitänyt muistaa.

  Itselläni on Italiasta monia varsin mukavia muistoja. Roomasta en kuitenkaan pidä, siellä on liikaa pölyä, meteliä ja häliseviä turisteja. Ja ne miljoonat kottaraiset syksyisin!

  Mutta mistä sinä Sari olet sellaisen kuvan saanut, että täällä teinit hukkuisivat pornoon? Olet tainnut lukea liikaa Helsingin Sanomia.
  Kaipa nuoret netistä pornonsa löytävät - kuten monet vanhemmatkin ihmiset. Mutta kun katselee tummenevina iltoina kaduille ja kujille siellä näkee ujosti toisiaan hapuilevia nuoria miettimässä, että voisikohan sitä vaikka pussata.

  VastaaPoista
 67. Tuo anonyymin tarjoilema ulkkisfetissi on aika veikeä sana, vaikka en olekaan aivan varma, onko siinä hiukan pejoratiivista sävyä.

  Kaipa minussakin on hiukka ulkkisfetissiä sillä olen toisinaan - varsinkin silloin nuorena - tuntenut vastustamatonta vetoa thai-tyttöihin, venäläisiin, virolaisiin, ranskalaisiin ja ennen kaikkea amerikkalaisiin tyttöihin. Joskus tuo veto yltyi aivan teoiksi asti.

  Mutta yritäpä sanoa ranskalaisneidolle, että lähetkö kulta asumaan Puolangan perämehtiin niin se nakkaa veikeästi niskojaan, pyöräyttää somaa pyllyään ja menee italianojen pöytään.

  Kun monacolainen liikemies kosii suomalaistyttöä tämä muistelee ankeaa nuoruuttaan Petäjäveden syrjäkylällä, missä muuan Taavi-niminen naapurin finninaama oli aina patistamassa heinälatoihin seksipuuhiin. Ei edes kukkia tuonut, mutta tämä Carlo jakelee helminauhoja! Ei ihme, että suomalaisnaisten kolonia ulkomailla kasvamistaan kasvaa.

  Miesten kanalta ongelma on siis se,että harva nainen haluaa muuttaa tänne mutta moni nainen haluaa muuttaa täältä pois.

  Ja kun sitten viranomaiset tuovat tänne oikein kädestä pitäen tuhansia ja taas tuhansia nuoria, riskejä miehiä Irakista, Nigeriasta ja muualta etelästä suomalaismiesten epätoivo vain kasvaa.

  Ymmärrän veljiäni hyvin ja onnnittelen usein itseäni siitä, että olen jo kyllin vanha. Mutta niille MaMu-viranomaisille sanon, että toisitte tyttöjä myös!

  VastaaPoista
 68. Vaari

  Ei Takkirauta Jumalaan usko - oikeasti. Kunhan venkoilee. Pragmatisti. Laastia laastia enemmän laastia! Sitä tosiaankin on matruunan funktionalistinen uskontokäsitys. Laastia yhteiskunnan repeämäkohtiin.

  Tiedän kyllä Takkiraudan kannanotot myös uskon asioihin. Väittelin hänen kanssaan melko usein - pitkään ja hartaasti ehkä noin vuoden verran.

  Sitten katkesi kamelin selkä viime vuoden elo-/syyskuussa. Pistin suhteen poikki - yksipuolisesti. En mä kerta kaikkiaan enää jaksanut sen akan? kanssa.

  Mutta jos Takkirauta nyt kertoo saavansa uskosta rauhaa ja voimaa niin mikäs siinä. Mutta - - 'Words without thoughts never to heaven go (Claudius, Hamlet III, 3).

  *
  No - vetoaahan symppis valtionvarainministerimmekin lähimmäisenrakkauteen - - aivan ilmeisesti sen vuoksi, ettei hallituksen tarvitsisi auttaa työttömiä ja köyhiä (käytännössä asia on just näin, vaikka Katainen miten tahansa tosissaan itse olisikin).

  Määrärahat kun nostavat budettikuluja. Lähimmäisenrakkaus sen sijaan on ilmaista. Eihän se muuten rakkautta olisikaan.

  Jos Kataisen vetoomus ei ole köyhien yhteiskunnallisen tietoisuuden pimittämistä kristinuskon nimissä, niin ei sitten mikään.

  Ei lähimmäisenrakkaus ole budjettipoliittinen toimenpide. Se on 'ihme'.

  VastaaPoista
 69. Van Vaari, itse asiassa muuten suurin osa lähipiirini miesten aviovaimoista tulee ulkomailta. Edustettuina on Brasilia, Ranska, Venäjä ja USA. Kaikki muuttaneet Suomeen. :) Eräs puolituttu opiskelijakaveri hankki vaihtovuotenaan italialaisen tyttöystävän, jonka myöhemmin nai, ja tämäkin muutti Suomeen. En ole kyllä äijää nähnyt moneen vuoteen, joten en tiedä nyk. tilanteesta.

  Kuulostaa ontolta, mutta sanon silti, ettei näissä tapauksissa kyse ollut todellakaan vastaavasta ulkkisfetissistä kuin mitä suomalaisilla naisilla on.

  Mitä tulee monacolaiseen liikemieheen, niin harvempi suomalainen tyttö mitään varakkaita ulkkisliikemiehiä onnistuu nappaamaan - yleensä kyseessä lienevät sellaiset alemman keskiluokan hemmot, joilla saattaa olla vaikeuksia löytää naista kotimaastaan. Ilkeästi sanottu, mutta tämä perustuu jälleen vain omiin havaintoihini.

  P.S. Huoviseltako tuo Taavi-vertaus oli?

  VastaaPoista
 70. Hm, ei ole outoa, ettà suomalaiset naiset ovat haluttuja, erityisesti Italiassa, jossa vaaleat naiset ovat erityisen arvostettuja. Mutta miksi minun pitàisi uskoa, ettà erityisesti suomalaiset naiset ovat jotenkin hanakampia "eksotiikan" perààn? Jos nyt làhikokemuksista aletaan puhua, italialaiset ystàvàttàreni ovat kyllà aivan yhtà innostuneita eksoottisista, vaaleista viikingeistà kuin suomalaiset etelàn tummakulmista. Syy suomalaisnaisten laajaan muuttoon on se, ettà suomalainen nainen on voinut muuttaa, sità ei ole estànyt perhe tai ympàristò. Italialaiselle naiselle asia ei ole ollut nàin, vaikka kyllà aika monet nykynuoret Italiassa jo ovat erasmus-vai pitàisikò tuttuni sanoja kàyttààkseni sanoa orgasmus-vaihtonsa tehneet. Laitapa nuoria ihmisià tapaamaan toisiaan: eikòhàn ole aika normaalia kàytòstà, ettà seksià joku jossain vaiheessa harrastaa ja pitempiaikaisiakin suhteita lòytyy.
  Ei kyseessà ole mikààn fetissi. Ei niin etteikò ole niitàkin, joille jonkinlainen fetissi on syntynyt.

  Itsellàni ei ole fetissejà, minkàànlaisia. Ihmisssuhteeni perustuvat yleensà ihan muuhun.

  Jos sinusta on tàrkeàà niputtaa minut ja kàyttàà esimerkkinà, senkun. Itse tunnustan vain kuuluvani ulkosuomalaisten laajaan ryhmààn ja kysyttàessà asiallisesti olen valmis ulkosuomalaisuudesta myòs keskustelemaan.

  Van Vaari
  Tarkoitinkin, ettà jos uskoisi vain joistakin verkostoista syntyvàà pintapuolista kuvaa, luulisin teinien hukkuvan pornoon, mutta eihàn nàin oikeasti tietenkààn ole.

  Italiasta on vaikea lausua mitààn. Kaikki ja kaiken vastakohta on totta. Nytkin jossain Italiassa sataa lunta.

  VastaaPoista
 71. Sari, mielipiteeni on, että suomalaiset naiset ovat kaiken ulkomaalaisuuden, ei vain tumman eksotiikan perään. Tiputapa Pihtiputaalle vaikka eskimo, niin johan on vientiä. :) Ja ei se pelkästään naisten tasa-arvosta johdu - vai onko saksalaisten, tanskalaisten, hollantilaisten, englantilaisten jne. naisten asema jotenkin suomalaisia huonompi, kun he eivät samalla tapaa tunge etelään päin avioon?

  Mielestäni muualle Eurooppaan mennessä tilanne ei siis ole samanlainen. Tai oikeastaan: naisten ulkkisintoilu on yleisempää, mitä syrjemmäksi ja pohjoisemmaksi mennään. Suomi taitaa olla se syrjäisin ja pohjoisin...

  Ei tämä asia tai niputus minulle mitenkään tärkeä ole, mutta olen kyllä tämän mielipiteeni ihan omiin havaintoihin perustanut. Enkä ole aiemminkaan nähnyt syytä sitä muuttaa, vaikka joku ulkosuomalainen aviovaimo jaksaisikin väittää, ettei "hänen kohdallaan ainakaan" ollut näin. :)

  VastaaPoista
 72. Englantilaisnaisia on tààllà pàin kyllà pilvin pimein, kuten myòs hollantilaisia, ruotsalaisia etc. ja kaikki miehen peràssà muuttaneita. En oikein ole vakuuttunut ettà làhipiirin kokemukset ovat kuitenkaan kovin vakuuttava tilastolàhde. Minusta on edelleenkin outoa, ettà pitàisi uskoa suomalaisnaisten poikkeavan kàytòkseltààn tàssà asiassa merkitsevàllà tavalla.

  Itse voisin ehkà juuri ja juuri hyvàksyà sen tulkinnan, ettà syrjàssà asuminen on omiaan luomaan ihmisissà halun lòytàà jotain kiinnostavampaa, mutta en usko tàmàn piirteen olevan sukupuolesta riippuvainen.
  Tai ehkà me suomalaiset naiset vain olemme syntyneet kulkemaan,
  " Elàn pelaan kuljen ja laulu soi"
  vai miten se laulu meni.

  VastaaPoista
 73. Sari, no, minä olen kyllä kuullut ihan ulkomaalaisten suusta että suomalaisnaiset ovat poikkeuksellisen "alttiita", jos vaan heille pari sanaa vierasta kieltä puhuu. Ja olihan sellainen dokumenttikin tässä töllössä, missä kreikkalaiset kamakit kertoilivat, että kun britti- tai saksalaisnaisten kanssa onnistui 50 % kerroista, suomalaisten kanssa se oli 90 % (dokumentin oli ohjannut muuten suomalainen nainen). :)

  Väitänpä myös, että väkimääriin suhteutettuna brittinaisia ei ihan niin pilvin pimein maailmalla ole kuin suomityttöjä. En nyt jaksa kaivaa asiasta tilastoja, varmaan niitäkin löytyisi.

  Toki ymmärrän, että tästä asiasta voi olla montaa mieltä.

  VastaaPoista
 74. No onkos se thainaiset ja filippiinot sitten syntyneitä kulkemaan? ;)

  VastaaPoista
 75. No olisit heti sanonut.

  Tàssà kun asiaa oikein ajattelen, suomalainen nainen làhtee 90-prosenttisesti ihan suomalaisenkin mukaan kun tarpeeksi vonkaa; suomalaisnainen antaa helpommin kuin muunmaalainen. Selvà kuin plàkki.

  Italiassa on muistaakseni suunnilleen 20 000 brittià, joista reilusti yli puolet naisia.

  VastaaPoista
 76. Montako suomalaista siellä Italiassa sitten asuu? Olettaisin, että 99-prosenttisesti naisia?

  VastaaPoista
 77. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 78. Sari, never mind, löysinkin juuri tiedon että Italiassa asuu n. 6000 suomalaista naista.

  Eli jos oletetaan, että brittinaisia on let's say 12 000, niin tämä olisi tuplasti suomalaiset naiset.

  Sellainen jännä juttu tässä vaan on, että brittejä on maailmassa palttiarallaa 60 miljoonaa ja suomalaisia 5 miljoonaa...

  Eli jos noita lukuja katselee, käy ihan selvästi ilmi että suomalaiset naiset olisivat moninkertaisesti (kuka jaksaa laskea?) innokkaampia lähtemään ulkomaille miehelään kuin brittisiskonsa.

  MOT, Sari hyvä, MOT. :)

  VastaaPoista
 79. No joo, jos Italiassa olisi suhteessa yhtä paljon brittinaisia kuin suomalaisia naisia, heitä pitäisi olla 72 000.

  Tää nyt on vain yksi todiste suomityttöjen ulkkisfetissistä, vaikkakin aika painava.

  VastaaPoista
 80. http://fi.netlog.com/go/explore/videos/videoid=fi-498738

  Tästä lähdetään.

  VastaaPoista
 81. Hieno keskustelu ja ennen kaikkea asiallisuudestaan huolimatta hauska! Tässä on ollut hyviä ilmaisijoita ja sananiekkoja nyt liikkeellä.

  Mietityttämään jäi eniten anonyymin esittämä suomalaisnaisten hinku ja vinku "ulkkismiesten" perään.

  Näen kyllä tuon kuvion, ja voisin kuvittaa sen elokuvallisesti kahdella suomalaisnaistyypillä, jotka tarkoitan tässä metaforiksi: 1. jarisillanpääfaneilla jotka haaveilevat prinssistä ja 2. pissistyypeillä, joilla ei ole tietoa ja joiden ässä suhahtaa.

  Kuitenkaan en usko kuvion todellisuuteen - se on vain mielikuva, joka pohjaa ehkä siihen, että ulkomaalaismiehet ovat jöröjen ja vähän kalpeitten ja värittömien suomalaismiesten rinnalla maailmanmiehiä värikkäämpine habituksineen.

  Ulkomaalaiset miehet osaavat usein myös käyttäytyä kohteliaasti, heidät on kasvatettu perinteisesti ottamaan muut huomioon ja puhuttelemaan kauniisti, kun taas suomalaispojat kasvatetaan lähinnä itseään varten, eikä heille opeteta usein alkeellisiakaan kohteliaisuustapoja naisia tai muitakaan kohtaan. Moni ei tiedä, mitä teitittely tai vanhemman ihmisen kunnioitus merkitsee tms. Ulkomaalaiset miehet osaavat nämä tavat.

  Mutta siis, minä uskon rakkauteen tuossa valinnassa. Esimerkiksi oman siskoni ulkomaalainen mies on hänelle Suuri Rakkaus, hänen elämänsä mies, eikä sisko ole tietääkseni häntä pettänyt ennen kuin mies hankki rakastajattaren, josta sittemmin kyllä luopui. Miehen rakastajatar oli hädin tuskin 18-vuotias maahanmuuttaja, kun mies itse oli yli neljänkymmenen. Sisareni maailma murtui tuolloin, mutta se rakkaus ei vain kuollut, vaan he ovat edelleen yhdessä.

  VastaaPoista
 82. Anonyymille: Juu, oli se Taavi Huoviselta. Hänellä se taisi olla Tahvo. Huovisella on muuten vallan terveet mielipiteet tuosta maahanmuutosta ja valkoisen miehen taakasta.

  VastaaPoista
 83. Montako suomalaista siellä Italiassa sitten asuu? Olettaisin, että 99-prosenttisesti naisia?

  Haluan tähän vielä heittää oman näkemykseni!

  Nimittäin jos tuo on totta, ei siitä voi tehdä päätelmää, että suomalaisnaiset ovat "ulkkismiesten" perään.

  Siitä voi todeta vain sellaisen hieman ikävän tosiasian, että yhä edelleen nainen menee miehen perään, hänen kotimaahansa; harvemmin mies jää naisen luokse Suomeen elämää rakentaman.

  VastaaPoista
 84. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 85. Eläköön kulttuurierot.

  Käytöstapojen ilmenemismuoidot ovat pitkälti kulttuurisidonnaisia. Keskieurooppalainen, hierarkisempi (lue patriarkaattinen) perheyhteisö on työnnyttänyt myös naisten käyttäytymisessä käyttöön 'järeämmät aseet'. Naisellisuuden korostuminen on stimuloinut myös miesten käytettäväksi laajemman elekielen ja verbaalisuuden.

  Hienovarainen kehonkieli ja pidättyvyys on "Suomi kuvaa" parhaimmillaan. Se ilmentää luotettavuutta ja uskottavuutta.

  Kulman takaa

  VastaaPoista
 86. Samuli, minä ainakin olen niin hyväuskoinen ja sinisilmäinen, että uskon "jokaisen ajattelevan ja tuntevan ihmisen" vetoavan ihmisoikeuskysymyksissä ihmisten yhdenvertaisuuteen ja lakiin, jos se ei ole ristiriidassa ihmisoikeuksien kanssa - ja harvoin kai on, yleisellä tasolla.

  Ihminen tulee mielestäni aina pelastaa, jos häntä uhkaa vaara, mikä tahansa ja vaikka ihminen olisi kuka tahansa, vaikka murhaaja tai kuolemaantuomittu.

  Rakkaus on muuten ruma sana, ihan konkreetttisesti, ja uskon, että Alanko tarkoitti juuri tätä, ilman syvempiä merkityksiä. On kauheaa sanoa, että "minä rakastan sinua", se on hirveä lause, kova ja teennäinen, ja juuri siksi koko rakkaus tuntuu Suomessa oudolta ja vähänkäytetyltä asialta kaikkineen.

  VastaaPoista
 87. Kulman takaa, mielenkiintoinen tuo asenteesi, että patriarkaalinen yhteisö on aiheuttanut naisellisuuden esiinpuhkeamista, mikä puolestaan on ketjureaktiona stimuloinut esiin miehen parhaat puolet. Hmmm..

  VastaaPoista
 88. Iines, ulkomaisten miesten "käytöstavoista" jne. Valitettavasti minun havaintojeni mukaan näillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Voit olla sikaniska saksalainen umpihumalassa tai törppö, halveksivasti naureskeleva pariisilaisapassi, menet silti suomalaiseen naiseen kuin häkä. Nähty on. Itse asiassa mitä enemmän ulkkismies suomityttöä tylyttää, sitä enemmän tämä häneen takertuu.

  Kyse tosiaan on ulkkisfetissistä ja siitä, että suomalainen nainen suhtautuu ulkomaiseen mieheen eri tavalla, _nöyremmin_. Eipä sinunkaan siskosi uskaltanut pettävää ulkkismiestään jättää.

  Ja mitä tulee naisen muuttamiseen miehen kotimaahan, aivan, näinhän se on (en tiedä onko se valitettavaa, miksi olisi?). Tämän vuoksi yleensä maassa kuin maassa on paljon enemmän, yleensä moninkertaisesti, ulkomaisia vaimoja kuin miehiä.

  Arvaatko, mikä maa on poikkeus? :) Eikö tämäkin jo kerro jostain?

  p.s. En myöskään ole havainnut, että suomalaiset miehet olisivat jotenkin poikkeuksellisen epäkohteliaita naisia kohtaan. Tälläinen väite ei mielestäni kerro naispuolisesta esittäjästään muuta kuin sen, että maailmalla ei olla oikeastaan käyty, turistirantoja lukuun ottamatta. Siellähän vaaleilla naisilla on kova vienti.

  VastaaPoista
 89. Ja se maa on - Suomi, anonyymi. Kukas nyt tänne kylmään kalliiseen Pohjolaan haluaisi asumaan, muuta kuin virolaiset, venäläiset ja thaikut. Niinkö?

  Noh, en tiedä, oletko oikeassa vai väärässä, mutta täällä pienessä maaseutukaupungissa ainoat ulkomaalaiset asujat ovat nuoria nättejä thaimaalaisnaisia, jotka ovat naimissa oikein ruman vanhemman maalaismiehen kanssa. Mikäs siinä, onhan se hyvä, että ihmisen ei tarvitse olla yksin.

  Ja asuu tuossa minun seinän takanani venäläisnainen, erään yrityksen päällikkö, oikein viehättävä ja ihana ihminen. Hänen miehensä on arvioni mukaan 15 - 20 vuotta häntä vanhempi, hänkin mukava ihminen ja naapuri, hyvännäköinen johtaja jos suoraan ja vähän pinnallisesti sanon. -

  Muita ulkomaalta tulleita en näillä lakeuksilla ole havainnut - paitsi tietenkin maahanmuuttajia, somaleita ja muita hyvin tummaihoisia mutta ei somaleita. Heidät on eristetty peräkylään vanhalle koululle, ja miehet käyvät joskus soittamassa haitaria marketien edustalla. Pidän soitosta ja annan aina rahaa.

  Tämä oli nyt sekava höpötys! - Ja se vielä, että ei tietenkään sisko miestään jättänyt, koska rakastaa tätä.

  VastaaPoista
 90. "Kukas nyt tänne kylmään kalliiseen Pohjolaan haluaisi asumaan, muuta kuin virolaiset, venäläiset ja thaikut. Niinkö?"

  Iines, tarkoitin lähinnä, että Suomenkin tilastoista näkee suomityttöjen hingun ja vingun ulkkiksiin. Kyllä Suomeen avioliiton kautta tulijoita riittää, Turkista Thaimaaseen.

  Taitaa muuten siskosikin mies olla saksanturkkilaisia? Sekin on aika jännä piirre, johon olen konkreettisestikin törmännyt. Olin kerran Ruotsissa erään paikallisen Suomi-yhdistyksen kekkereissä. Paikalle tuli sellaiset parikymmentä ihmistä, useimmat suomalaisia naisia aviomiehineen. Nämä aviomiehet olivat melkein kaikki jotain nigerialaisia, turkkilaisia, irakilaisia jne. maahanmuuttajia. Että onko siinä tavoiteltu samalla ikään kuin kahta kärpästä yhdellä iskulla - saa sen ihqun ulkkiksen länsimaasta, mutta se on kuitenkin ihqun eksoottinen? ;) Vai eikö muille ole kelvannut (tai oma itsetunto muuhunu riittänyt)?

  VastaaPoista
 91. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 92. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 93. Samuli, noh, toivottavasti ymmärsivät. :D Eipä tuo siltä ihan näyttänyt kuitenkaan.

  VastaaPoista
 94. Eikun minun siskoni mies on baijerinsaksalainen, veljessarjan iltatähti. Hänen äitinsä on Hilde ja isä Leo, joka taisteli saksalaisten joukoissa Suomen Lapissa, jota muisteli kaiholla vielä viimeisinä aikoinaan. Oli onnellinen kun sai Suomesta vanhoilla päivillään kauniin ja iloisen miniän.

  Mutta, siis en minäkään usko tuohon ulkomaanfetissiin, vaan ihan vaan siihen, että lisääntynyt vuorovaikutus eli kansainvälistyminen kaikkialla lisää kontakteja yli "rajojen".

  Lisäksi on vielä muuan seikka mainitsematta, ja se on Suomen pienuus ja syrjäisyys ja ahdistava vuodenkierto - syksyn harmaus ja pitkä pimeä talvi. Kyllä jo yksin sekin vaikuttaa siihen että Suomen rohkeat naiset tahtovat lämpimämpiin ja laajempiin ympyröihin ja menevätkin rakkauden kutsumina, ollakseni vähän pateettinen.

  VastaaPoista
 95. Yksinkertaisempi selitys tälle suomalaisnaisten "ulkkisfetisismille" on elintasoraja.

  Pohjoisessa sen ylittämistä kutsuttiin ennen poikkinaimiseksi eli ruotsalaismiehet hakivat vaimon Suomesta.

  Samasta syystä sodan jälkeen tuhannet naiset menivät Saksaan naimisiin. Samasta syystä venakot tulevat nykyään tänne naimisiin. Yleensehän he ovat koulutettuja, mutta köyhiä.

  Tiedän tapauksen, jossa 60-luvulla eräs yritys kurssitti työntekijöitään vuoden Saksassa. Kaikki kymmenen miestä palasivat Suomeen, kaikki kymmenen naista jäivät Saksaan naimisiin. Miehistä tuli johtajia, naisista kotirouvia.

  Outo piirre on se, että nyt yhdeksän näistä naisista on eronnut ja rimpuilee Suomen ja Saksan välillä, osa jopa katkerina ja saksalaismiesten sovinismia moittien. Ovat kuulemma passattavia herroja talossaan.

  Tunnen myös sata 70-luvun pariskuntaa Tukholmasta ja 99 %:sti mies on ruotsalainen ja nainen suomalainen. Se on statusta, tietoista tai ei , mutta silti. Toinen polvi muuttaa tilanteen.

  Elintasorajan ylitys selittää siis naimakaupat kaukomaille. Ulkomaisten miesten menekin Suomessa selittää kai vain se, että umpiossa eläviä vieraus kiinnostaa.

  Lukekaapa ruman saksalaisroikaleen Roman Schantzin kokemuksia: ne ovat yksi yhteen Anomyymin kertoman kanssa.

  Uskon kuitenkin selityksen löytyvän olosuhteista, ei rodusta tai kansanluonteesta.

  PS. Rauno - Halla-aho tiedostaa inhonsa. Hän kertoo nimenomaan, ettei kyse ole rodusta tai uskonnosta, vaan tavoista ja kulttuurista.

  VastaaPoista
 96. Tapsa, tuossa elintasorajan ylittymisessä on kyllä ajatusta.

  Nimittäin minun siskoni ajeli jo nuorena vastavalmistuneena kansankynttilänä autobahnoilla Mersulla, ja nyt tässä lapsettomassa keskiluokan perheessä on viisi autoa, ja siskolla on omassa käytössään viime maanantaina Münchenistä haettu tuliterä BMW:n urheiluauto, kun vanhaan urheiluautoon tuli ärsyttävä lommo. Perheessä on lisäksi Mersu, Volvo, Opel, asuntoauto ja moottoripyörä.

  Matkoja tehdään Etelä-Afrikasta ja Amerikasta Euroopan maihin, vuosittain pariinkin paikkaan. Että on siinä elintasoa toisin kuin jos sisko olisi nainut sen suomalaisen Esansa, toimittajan Turusta.

  Mutta siis: tässäkin liitossa rakkaus ratkaisi, ja helppo oli lähteä kun tiesi, että elämä on tietyiltä puitteiltaan hyvää uudessa kotimaassa.

  PS Mainittakoon, että samaan aikaan kun sisko ajeli Mersulla, minä ajelin suomalaisella opettajanpalkalla ostetulla käytetyllä pikkufiiatilla, jonka lattiassa olevasta ruostereiästä näkyi vilistävä asvaltti.

  VastaaPoista
 97. Tapsa kirjoitti:

  'PS. Rauno - Halla-aho tiedostaa inhonsa. Hän kertoo nimenomaan, ettei kyse ole rodusta tai uskonnosta, vaan tavoista ja kulttuurista.'

  Okei. Mainiota. I appreciate.

  Mutta tämä Halla-ahon 'tunnustus' merkitsee myös sitä, että hänellä ei ole mitään oikeutta yleistää.

  Kunhan vain kitisee omia neuroosejaan eli perimmältään suostuttelevia rationaalisia argumenttejaan: ad baculumia käyttäen. - - Hän soveltaa niitä sekä tietoisina että tiedostamattomina defensseinä.

  Katsos, Tapsa, ja nyt sanon oudon totuuden: minä haluan, että Halla-aho tulee ulos kuorestaan ja julistaa avoimen sodan muslimeille! - - Se olisi minun mieleeni ja natsaisi minun harkitun 'epäkeskoon' (ad hominem) 'argumentaatioproseduuriini'.

  Mutta se olisi myös kaikkein rehellisintä, mitä hän ja me voimme tehdä. Julkistaa avoin 'sota' inhoamallemme kohteelle.

  Emmekö juuri siten oppisi jotain oleellista Hegelin 'Herran ja rengin' dialektiikasta.

  Vice versa:- - Emmekö oppisi silloin kantapään kautta, miten halveksittavan typerää on asettua niitä vastaan, joita vihaa ('kts.' Jeesus - kts. myös Nietzschen (luit oikein) kritiikki ressentimenttiä kohtaan/vastaan.)

  *
  Koska meidän on elettävä lähekkäin tässä maailmassa, suhteemme toisiin on yhä enemmän kuin av(i)oparilla: av(i)opuolisoidenkin välillä kipunoi joskus aivan hirveästi. Mutta sen ei tarvitse merkitä eroa - eikä ainakaan tappamista...(ei ainakaan pitäisi merkitä). - Päinvastoin.

  VastaaPoista
 98. Yksi asia unohtui tuosta kommentistani klo 14.28, ja mainitsen sen vielä, vaikkei se ole mitenkään oleellinen tämän keskustelun kannalta.

  Nimittäin tuo siskoni miehen isä Leo, oletettavasti natsi, joka oli saksalaissotilaiden mukana Lapissa taistelemassa, menetti oikean kätensä Suomessa, ja ehkä juuri siksi Suomesta tuli hänen muistoissaan merkittävä paikka. Ei kuitenkaan muistanut katkeruudella yksikätisen elämänsä aikana.

  VastaaPoista
 99. Hitto. Eihän täällä tapahdu mitään.

  Vaari hei! Tule pelaamaan korttia. Ruvetaan canastaa tai ellei peräti bridgeä - riippuu vähän saadaanko kunnon vastapelaajia.

  VastaaPoista
 100. Miten olisi räsypokka? Olisi meinaan edes vähän otsikon mukainen.

  VastaaPoista
 101. "Lisäksi on vielä muuan seikka mainitsematta, ja se on Suomen pienuus ja syrjäisyys"

  Mainitsin kyllä syrjäisyyden yhtenä syynä ulkkisfetissille. Mitä syrjäisempi (ja pohjoisempi) maa, sitä suurempi into naisilla ulkomaille.

  Mutta don't take my word for it, kuten britit sanoisivat. :) Ohessa aika mielenkiintoinen Suomessa asuvan turkinsaksalaisen blogi paikallisista naisista:

  http://finndistan.blogspot.com/

  P.S. Tänään oli Hesarissa aika jännä juttu taasen: Pakistanissa pidätettiin kolme ruotsalaista muslimia terrorismista epäiltynä. Kahdella on suomalainen äiti... En usko että ihan pelkkää yhteensattumaa olis. ;)

  VastaaPoista
 102. Iines, no tuota, ei vaikuta oikein kovin rakkaudelliselta tuo siskosi liitto, anteeksi vaan jos sanon. Materiaa on, mutta ei lapsia, mies pettänyt, siskollasi käsittääkseni alkoholin kanssa ongelmia. Ei tämä nyt vaikuta miltään vuosisadan rakkaustarinalta, vaikka kuinka olisi Jürgenillä kaksi bemaria. :(

  VastaaPoista
 103. Totta Anonyymi, niin mainitsit. Luin uudelleen näitä kommentteja tarkemmin nyt illansuussa ja huomasin, että idea oli sinun. Mutta oman ajatteluni tulosta tuo oli, joten asiassa lienee perää, kun sen moni huomaa.

  Tuo Hesarin juttu hätkäytti kyllä. Suomalainen nainen lähti 1974 Ruotsiin ja on nyt jonkin muslimijärjestön johtajana. Hänen lapsensa on epäiltynä jostakin terroristiteosta, samoin kuin joku muu suomalaisäidin poika - mikäli nyt oikein muistan tuon jutun.

  VastaaPoista
 104. Anonyymi,

  mitenkähän monessa "onnellisessa" suomalaisliitossa mies on pettänyt vaimoaan ja mitenkähän monessa liitossa vaimo siemailee drinksuja arkisinkin?

  VastaaPoista
 105. Iines, onko siis avioliitto mielestäsi onnellinen, jos mies pettää ja vaimo hörppii joka päivä drinkkejä? Vai mikä oli pointtisi?

  VastaaPoista
 106. Tapsa P, ei kai Suomen elintaso enää niin huono ole, että sen perässä lähdettäisiin sankoin joukoin jonnekin Espanjaan, Kreikkaan tai Italiaan naimisiin?

  VastaaPoista
 107. Anonyymi,

  pointtini oli se, että onnellisia avioliittoja ei ole olemassakaan. Kuten ei onnellisia ihmisiäkään.

  VastaaPoista
 108. Huh huh.Taitaa olla paras, ettà suomalaismiehet ottavat mallia naisista ja etsivàt sukkelaan morsmaikut muualta. Kotimaiset naiset ovat nàetsen niin vaarallista ja huikentelavaista porukkaa, ettà yhteiskuntarauhalle olisi parasta kun hàviàisivàtkin koko kinkkulauma muualle!


  Iines: "pointtini oli se, että onnellisia avioliittoja ei ole olemassakaan. Kuten ei onnellisia ihmisiäkään."
  Seuraava pàre tàstà pliis! :)

  VastaaPoista
 109. Ok, Sari, minusta tuntuu vahvasti, että onnellisuus on harhaa ja ihmisen osa on vain paeta suurta tyhjyyttä. Miksi se avioliitossa toisin olisi?

  VastaaPoista
 110. http://www.maailma.net/artikkelit/naisten_ihmisoikeudet_esineesta_ihmiseksi_400_vuodessa

  "Isännän valta sängyssä ja senaatissa

  Kotitalouksissa isännän valta käsitti vanhastaan kuritusvallan. Vaimon ja lasten ’kohtuullinen’ kurittaminen käsitettiin miehen oikeudeksi. Vain törkeistä pahoinpitelyistä oli yleensä mahdollista valittaa julkisesti ja oikeudellisesti. Aviomiehen oikeuksiin luettiin myös oikeus harjoittaa vaimon kanssa sukupuoliyhteyttä. Vaimon ajateltiin aviolupauksen antaessaan kertakaikkisesti antaneen siihen suostumuksensa. Koska syntyvyyden rajoittamisen tekniikan olivat tuolloin etupäässä vain miesten käytettävissä, merkitsi aviollisen oikeuden käyttäminen käytännössä myös valtaa päättää vaimon hedelmällisyydestä..."

  Niin että tätäkin kirjoitusta vasten voidaan miettiä, kuinka lyhyt parinvalinnan historia meilläkin on. Ja kuka valinnasta enimmäkseen on saanut päättää eli ketä on heinäpielekseen koekäyttöön töytyytetty halusipa tai ei.

  Kuinka me "onnellisuutta" olisimme ehtineet avioliittoaikomustemme monimutkaisuuden lisäksi opiskella/oppia? Kaikki kun eivät ehdi edes itseään opiskella saatika tuntematonta, jonka kanssa vuodettaan alkaa jakaa.

  Naiset jokatapauksessa joutuvat edelleen pyristelemään kaikin tavoin miehen ikeen alta vaikka "muhammetit" eivät olisikaan määräilemässä.

  Se on vain harhainen näky, kun kansainvälisessä autonäyttelyssä muodokas nainen nojaa Audin konepeltiin, että hän määrää olemassaolostaan juuri siinä roolissa ja sitten myöhemmin makuuhuoneessa.

  Sekin "Jaahaksen" mustasukkainen pohdiskelu kuulemansa "mäkkäriblondien" välillä käydystä keskustelusta vain osoitti sen, kuinka epävarmoja "omat" suomalaiset naisemme saavat olla kotimaistensa seurassa. Sisimmässään he varmasti tiesivät käyttävänsä vertailukohteitaan vain kainalosauvoinaan yrittäessään luovia siinäkin tilanteessa miehisen kulttuurin karvaisille hartioille.

  Välihuomiona: Kun oikein menen omaankin sisimpääni, ei "audimies" liene kaukana itsestänikään. Siellä se lymyää ja kun kontrolli pettää, möläytän todellisen minäni esille. Rakennuksillakin puhuttiin, minä muiden mukana, jos ei viinasta ja vitusta, niin ainakin pillusta pikkusormen verran, ja aivan varmasti kaikki jutut olivat sieltä sovinismikulttuurin törkeimmästä päästä. Yäk! Inhottaa muistella omia puheitaan! Pthyiii!

  Lupaan yrittää käyttää loppuelämäni kunnioitettavimpien puheiden laadintaan. Ja opiskella pois siitä, mihin opetettu on.

  Iines, kun pohdit onnellisuuden mahdollisuutta avioliitossa, niin luulen, että hauraankin tasapainon saavuttaminen olisi jonkinlainen elämän tilinpäätös josta voisivat molemmat puolisot hieman hopeahääpäivänään ylvästellä.

  VastaaPoista
 111. Valto,

  juuri tuo, että ne kiesipuheet kielletään, paljastaa valtavan teeskentelyn ja kaksinaismoraalin. Oikeasti ne ovat jokamiehen urospuhetta, joka jollain naarauden tasolla kiihottaa naista.

  Miten minusta tuntuu, että niistä suivaantuvat seksuaalisesti kylmät, estoiset tai frigidit naiset?

  En tarkoita tällä sitä, että puheiden sisältö olisi eettisesti perusteltavissa, sillä pidän naista sopivana johtajaksi ja oman elämänsä säätäjäksi ja päättäjäksi. Mutta siis, urospuhe on urospuhetta, seksuaalista signaalia naaraille, ja sillä tasolla se tulisikin kohdata.

  Tuo oli hyvin sanottu aviollisesta onnellisuudesta, että "hauraankin tasapainon saavuttaminen olisi jonkinlainen elämän tilinpäätös josta voisivat molemmat puolisot hieman hopeahääpäivänään ylvästellä."

  Saas nähdä, kääntyykö minun aviollinen onnellisuus -aiheeni päälaelleen, kun pohdin sitä tarkemmin.

  VastaaPoista
 112. Helppohan se on Valto Ension ja muiden erektiohäiriöisten puhua. Nuoremmilla suomalaisilla miehillä on taas hankala paikka, kun paikat vielä toimii mutta naisia ei ole. Tämä varsinkin maaseudulla.

  Kannattais tosiaan niitä naisia ruveta tuomaan maahanmuuttajiksi eikä vaan nuoria miehiä... Näin se karuselli menee, suomalaiset naiset lähtee miehen perässä poies, venäläinen tai virolainen nainen tulee tilalle. Kukaan ei häviä!

  VastaaPoista
 113. Kuulepas anonyymi,

  Valtolla on sen verran suuri lapsilauma omassa pirtissään, että erektiohäiriöstä tuskin voidaan hänen yhteydessään puhua..

  Ja kyllä minulle sopii, että naisia otetaan entistä enemmän maahanmuuttajiksi meille. Se vaan, että he ovat usein niin tossun alla kulttuurissaan, etteivät tule ilman miesvaltaa.

  VastaaPoista
 114. En lainkaan epäile, etteivätkö suomitytöt, kuten nyt vaikka Iineksen sisko, menneet nimenomaan rakkaudesta naimisiin.

  Kaukomaan komeaan ja vauraaseen romeoon on helppo rakastua.

  Eihän kukaan enää usko, että olisi vain se yksi oikea - ja jos se sattuu olemaan ulkomainen, niin minkäs teet. Eiköhän niitä oikeita ole leegio. Kyse on vain siitä, mistä joukosta valitsee. Todisteeksi heitän työpaikkaromanssit.

  Mutta miksei kukaan ole maininnut taannoisia suomalaisnaisten happamia kommentteja mm. venäläisistä naisista, jotka korostavat naisellisuuttaan ja sekoittavan suomipoikien päät? Yhteen aikaan ne olivat todella aika yleisiä, ne kommentit siis. Itämaan hutsuja en kehtaa edes mainita.

  Viaton ei siis ole seppä eikä sysi. Musta sukka kummallakin.

  VastaaPoista
 115. No, Tapsa, eihän virolais- tai venäläisnaisia kehtaa mainita heitukoiksi, koska siinä on se tietty r-leima (vaihtoehto: kukkahattutäti) sitten sanojan otsassa hyvinkin pian.

  Uskallan kyllä sanoa sen, että mainittuun tyyliin - kaikki tietävät kyllä tämän tyylin - pukeutuvat ovat välistävetäjiä, koska turvaavat halpaan konstiin saadakseen miehen. Valistunut suomalaisnainen sen sijaan tahtoo laadukkaan miehen, joka ei ajattele vain alapäällään ja juuri siksi hän jättääkin nuo halvat konstit pukeutumisessaan ja elkeissään käyttämättä.

  Kokonaan toinen asia on tämä uusseksistinen pukeutumiskulttuuri, jossa suomalaisnaiset pukeutuvat kuten nämä em. heitukat, ja ihmettelevät sitten suurin silmin, että miehet katsovat heidän titsejään ja pyrkivät iholle.

  VastaaPoista
 116. Tapsa, edelleen, suomalaisten naisten kaukomaiset puolisot eivät vieläkään ole niitä varakkaita kautta komeita, vaan sitä porukkaa, jolla on ongelmia löytää naista kotimaastaan. Vrt. juuri ne venäläisten miehet Suomessa.

  Kyllä suominaisten motiivit ovat jossain ihan muualla.

  VastaaPoista
 117. Kyllä sitä nyt pitää nähdä asia mustien lasien takaa!

  Tuo väitteesi on peräti hassu. Ihan naurattaa.

  VastaaPoista
 118. Tätä keskustelua kun lukee, niin tunnen itseni taas niin ulkoavaruudesta olevalta. En jostain syystä tunne yhtä ainutta tyttöä tai naista, jolla olisi joku ulkkarifetissi. Tunnen naisia, jotka ovat seurustelleet sekä ulkomaalaisten että suomalaisten miesten kanssa, eikä siinä mielestäni ole mitään ihmeellistä. Elän ilmeisesti harhaisessa käsityksessä, että ihmiset rakastuvat ihmisiin eikä kansalaisuuteen tai rotuun.
  En väitä, ettei olisi ollenkaan olemassa sellaista ryhmää naisia, jotka haluavat nimenomaan vaikkapa mustan tai latinon miehen, mutta aika hurjaa yleistämistä, että se olisi jotenkin kauhean suuri joukko suomalaisista naisista.
  Höpö höpö.

  VastaaPoista
 119. Voisiko olla niin, että tässä on nyt liikkeellä joku katkera miesrukka, joka on saanut pakit, kun hänen kultansa onkin lähtenyt ulkomaalaisen miehen matkaan?

  VastaaPoista
 120. Iines, odottelinkin jo, milloin tähän päästään.

  Ilmeisesti on tosiaan niin, ettei suomalaiset naiset tunne itseään - eivätkä edes pysty keskustelemaan tästä asiasta. Kuten joku sanoi, tämä kysymys on viimeisiä tabuja Suomessa.

  VastaaPoista
 121. Anonyymi,

  kaikki mitä tässä puhumme, on omia arveluitamme.

  Pitäisi olla varmaa tietoa naisten motiiveista, suoraa informaatiota asianomaisilta itseltään. Niin kauan kuin se puuttuu, kaikki oletukset ovat yhtä oikein.

  VastaaPoista
 122. Iines, no selitäpä sinä sitten se, että esim. sieltä Italiasta löytyy suhteessa viisi kertaa enemmän suomalaisia kuin brittiläisiä naisia.

  Kyllä se vaan niin on, että vertauskuva venäläisiin naisiin Suomessa on juuri se oikea (tosin venakot lähtevät pienemmällä innolla kotimaastaan). Suomalaisia naisia houkuttelee ulkomaille korkeampi elintaso ja "eksotiikka." Samalla suomalaiset naiset toimivat ikään kuin hätävarana Keski- ja Etelä-Euroopan surkeille poikamiesrassukoille, jotka kotimaastaan eivät naista saisi.

  Näin se vaan on. Tuskallista mutta totta.

  VastaaPoista
 123. Anonyymi,

  minusta on aika selvää, että siellä on enemmän suomalaisia kuin italialaisia.

  Britit eivät ole periferiassa niin kuin me suomalaiset. Suomi on jotenkin suljettu, umpiossa, paitsi maantieteellisten myös kielellisten seikkojen vuoksi. Britit eivät tukahdu maahansa samalla tapaa kuin suomalaiset.

  Tuo umpiosta poispääsy sen sijaan houkuttaa vapaamielisiä ja moderneja suomalaistyttöjä enemmän kuin vähemmän kielitaitoisia ja hyvin konservatiivisia ja vanhanaikaisia brittityttöjä.

  Kelpasiko?

  VastaaPoista
 124. Tiina, suomalainen nainen voi harvoin myöntää edes ulkkisfetissiä itselleen, ja takuuvarmasti ei muille.

  VastaaPoista
 125. Iines, osittain varmaan noinkin. Mutta jos väität brittinaisia konservatiivisiksi ja vanhanaikaisiksi, paljastat vain sen ettet ole oikein kärryillä maan meiningistä. Sanoisin, että modernille chavetelle pieni annos konservatiivisuutta tekisi vain hyvää... ;)

  Enkä oikein ymmärrä, miksi Suomi olisi umpio. Kai se umpimielisille sitä onkin. Näin ollen kyse ei olisi suomalaisten naisten "moderniudesta" (mitä sekin nyt sitten on?), vaan siitä että he ovat vielä niin maalaisia, että mikä tahansa ulkomaa näyttäytyy jonkinlaisena onnen ihmemaana ja sen jokainen mies kimaltelevana kosmopoliittina. Totuuden ollessa jotain ihan muuta.

  Kelpaako?

  VastaaPoista
 126. Siis anonyymi,

  ei minulla ole tuoretta omakohtaista tietoa brittinaisten moderniudesta, myönnän.

  Tuo on totta, että suomalaisilla on kompleksi kansalllisuudestaan ja "maalaisuudestaan", mutta juuri tätähän tarkoitin umpiollani. Koemme olevamme huonompia kuin länsimaisemmat ja vielä eurooppalaisemmat ihmiset.

  Meissä on ja pysyy annos itäistä melankoliaa ja siitä juontuvaa alemmuudentunnetta suhteessa elävämpiin ja vilkkaampiin ulkomaaneläviin. Muihin verrattuna tunnemme siis alisteisuutta, mutta idän suunnalta tulleisiin koemme ylemmyyttä, paremmuutta.

  On varmaan kyllä osa naisia, joille ulkomaalainen mies on jotakin hienoa ja tavoittelemisen arvoista.

  VastaaPoista
 127. Tiina:

  Oikeastaan tuo "ulkkisfetissi" on vain tapa todeta eräs ilmiö, toki ilkeä ja terävä sellainen. Sinunkin tuttavapiiriisi kuuluu taatusti enemmän suomalaisia naisia ulkomaalaisten miesten kanssa, kuin päinvastoin. Et vain ehkä ole kokenut tarpeelliseksi selittää sitä mitenkään, tai edes huomannut koko asiaa.

  Itse heräsin tähän ilmiöön muutama vuosi sitten havaitessani sen omassa tuttavapiirissäni. Huomasin saman ilmiön myös lehtien kihla- ja vihki-ilmoituksissa sekä katukuvassa. Oli mahdotonta liikkua ulkona näkemättä joka paikassa pari-kolmekymppisiä suomalaisnaisia ulkomaalaisten miesten kanssa. Päinvastainen oli sen sijaan harvinaista. Ja mietin, mistä tuo kaikki johtuu.

  Lopulta luin jostakin teorian, joka kuulosti järkevältä. Syy on yksinkertainen. Ihminen on biologisesti villi laumaeläin, ja naaraat pariutuvat mieluummin lauman ulkopuolisen uroksen kanssa, jos vain mahdollista. Tällöin sisäsiittoisuuden riski vähenee ja laji säilyy elinvoimaisempana, ja siksi luonto on järjestänyt asian niin. Tämän takia naiset ihastuvat ja rakastuvat paljon herkemmin ulkomaalaiseen kuin oman maalaiseen. Se koskee kaikkia naisia, ei pelkästään suomalaisia, joskin suomalaiset ovat epäilemättä siinä maailmanmestareita, tai ainakin pistesijoilla.

  Olen luonteeltani pehmo ja siten naisten mielestä äärettömän epähoukutteleva. Kukaan suomalainen nainen ei koskaan edes harkitsisi suhdetta kanssani. Mennessäni juttelemaan he vain nyrpistävät nenäänsä ja nakkelevat niskojaan ja katsovat pitkin nenänvartta. Sen sijaan kun ulkomailla menen juttelemaan aivan samaan tapaan, on vastaanotto täysin toinen. Silloin naiset oikeasti haluavat tutustua. Ei se aina välttämättä tietysti mihinkään johda, mutta ainakaan ei tule sitä samaa täystyrmäystä, jonka suomalaiselta naiselta aina saa.

  VastaaPoista
 128. Kukaan suomalainen nainen ei koskaan edes harkitsisi suhdetta kanssani.

  Voi sinua kultaressukkaa. Tai et sinä mikään ressukka ole, koska ilmaiset itseäsi noin hyvin. Ihminen, jolla on hyvä sanallinen ilmaisukyky, on myös älykäs ja looginen ajatuksissaan, joten sinähän olet naiselle kuin naiselle löytö.

  Tiinalle osoitit tuon puheesi, mutta se liikutti mieltäni.

  VastaaPoista
 129. "Sinunkin tuttavapiiriisi kuuluu taatusti enemmän suomalaisia naisia ulkomaalaisten miesten kanssa, kuin päinvastoin."
  Ei pidä paikkaansa. Tuttavapiirissäni on ihan taatusti juuri niin päinvastoin, tosin minulle se on oikeasti yksi hailee.
  Onhan suomalaisilla miehilläkin thai-naisfetissi. ;)

  Ja tosi vaikea uskoa, ettei W kelpaisi kenellekään suomalaiselle miehelle. Oletko tavannut jokaisen suomalaisen naisen? Enpä usko. :)

  VastaaPoista
 130. Tiina, sinähän ihme epeli olet. Tai sitten olet 52-vuotias, asut Saarijärvellä, ja jätät pois laskuista kaikki ystävättäresi ja nuoruuden koulukaverisi, jotka lähtivät jo vuosikymmeniä sitten miehen perässä Saksaan, Ruotsiin, Englantiin tai Espanjaan. Tässä minun ikäryhmässäni on huomattavasti yleisempää että naisella on ulkomaalainen poikaystävä kuin miehellä ulkomaalainen tyttöystävä. Näppituntumalla sanoisin että se on n. 3-4 kertaa yleisempää. Esimerkiksi tällaisista "etäsuhteista" kuulee ja lukee aika paljon ja ne ovat 100% naisten harrastamia. Ikinä en ole kuullut YHDESTÄKÄÄN suomalaisesta miehestä, jolla olisi etäsuhde ulkomaille alle 40-vuotiaana. Mutta täytyy myöntää, että ajattelen oman ikäryhmäni puitteissa. Vanhemmissa ikäluokissa varmasti on enemmän näitä peräkamarin poikia, jotka ovat jääneet yli täällä Suomessa, ja lähteneet hakemaan vaimoa Venäjältä.

  Ihan sama se minullekin on sinänsä. Naiset ovat sellaisia kuin ovat, ja minun puolestani voivat olla. Enhän sille mitään voi. Olenpahan vain kateellinen niille miehille, jotka tulevat Suomeen ja joutuvat heti naisten piirittämäksi, vaikkei heissä ole yhtään mitään muuta erikoista kuin se, että ovat kotoisin toisesta maasta. Koen sen epäreiluna, ja niin kokisit sinäkin minun asemassani.

  En ole tavannut kaikki suomalaisia naisia. Sen sijaan olen tavannut kaikki suomalaiset naistyypit. Olen tavannut sinunkin tyyppisi, oli se mikä hyvänsä. Jos olisit joskus ilman parisuhdetta, ja katselisit miehiä vähän sillä silmällä, ja sattuisit tapaamaan minut, niin ajattelisit, että ihan fiksulta, kivalta ja hyväkäytöksiseltä mieheltähän tuo vaikuttaa. Mutta et tutustuisi minuun sen paremmin, koska en olisi ihan juuri sinun tyyppiäsi.

  VastaaPoista
 131. Iines:

  toki tiedän olevani hyvä löytö naisille. Naiset eivät vain sitä saa tietää, koska he eivät päästä minua läpi esikarsinnasta, eivätkä näin ollen koskaan tule kuulemaan ajatuksista joita pääni sisällä saattaa liikkua.

  Toisekseen en ole koskaan kuullut naisesta, joka aloittaa suhteen miehen kanssa siksi, että tämä on älykäs ja looginen, tai kohtelias ja rauhallinen. Se on surullista mutta totta.

  VastaaPoista
 132. W - tunnen eräänlaista kohtalotoveruutta kanssasi, vaikka omalta osaltani olenkin tuon muurin osannut aina murtaa.

  Nuorena olin kiivas kirjeenvaihtaja ja nythän reitti ihanien naaraiden sielukasta lempeä kaipaaviin sydämiin olisi, jos olisin vapaa, auki taivasta myöten netin kautta!

  Mikset tunkeudu, wee, (vain kuvittelemasi mutta silti siis todellisen) torjunnan muurin ohi keittiön kautta hurmaamalla iinekset ja tiinat henkevyydelläsi?

  Takuulla se onnistuu. Eikö onnistukin, tytöt?

  VastaaPoista
 133. Tapsa P,

  kyllä onnistuu, noin periaatteessa siis, jos olisin nuorempi. Ottaisin heti W:n, ja tappelisin hänestä Tiinan kanssa sanallisin keinoin, niin kuin vain naiset osaavat tapella. Mutta olen vakuuttunut, että tuollaisella verbaalikolla on jo ottajansa.

  VastaaPoista
 134. Kiitos näistä kauniista sanoista. Ei sellaisia kuultuaan viitsi enää murjottaa. Kunpa vain tosielämän naisetkin olisivat yhtä vastaanottavaisia kuin internetin naiset.

  VastaaPoista
 135. Ano: "Tapsa, edelleen, suomalaisten naisten kaukomaiset puolisot eivät vieläkään ole niitä varakkaita kautta komeita, vaan sitä porukkaa, jolla on ongelmia löytää naista kotimaastaan. Vrt. juuri ne venäläisten miehet Suomessa. "

  Osa on, osa ei. Luuletko, että Iineksen sisaren miehellä olisi ollut jotain ongelmia löytää nainen Saksasta? Eräs hyvä ystäväni meni naimisiin yhdysvaltalaisen miehen kanssa eikä tällä miehelläkään ollut sinänsä vaikeuksia löytää itselleen amerikkalaisnaista, olihan hän aiemmin sellaisten kanssa seurustellutkin.

  Mitä tulee moniin turkkilaisiin/marokkolaisiin/keihin lie, niin moni heistä kyllä saisi naisen kotimaassaankin, mutta he haluavat länsimaisen naisen, koska tämä on pääsylippu länsimaisin. Aivan kuten monille venäläisille ja thaimaalaisille naisille länkkärimies on pääsylippu länteen. Tällöin kriteerit puolisolle eivät ole kovin korkeat, minkä vuoksi varmaan näkeekin näitä ruma, vanha suomalainen mies + nuori, nätti venäläisnainen ja pyöreä, perunanenäinen suomalaistyllerö + kookas, tumma afrikkalaismies -pareja.

  Itse asiassa, minusta tuntuu, että aika moni suomalainen osapuoli kuuluu siihen "en saa kotimaastani kelpuuttamani kaltaista puolisoa" -kastiin. Ja nämä naivat sitten nimenomaan ekonomisesta "alemmalla" tasolla olevia eli venäläisiä, thaimaalaisia, marokkolaisia, somaleja.

  Mutta. Tietenkään ulkomaalaislisää ei voi laskea pois. Itse olen Ukrainassa tällä haavaa ja voitte uskoa, että se ulkomaalaislisä tuntuu kaikkialla, missä se muille selviää; ulkomaalaisista ollaan yksinkertaisesti hyvin kiinnostuneita, ne ovat jotain uutta ja jännittävää. Erityisesti tämä pätee jossain peräkylissä. Minusta ovat kiinnostuneita niin miehet kuin naisetkin - enkä viittaa tässä "sellaiseen" kiinnostukseen. Itse olen nainen. Joten, jos jo minusta ollaan näin innostuneita, niin miksipä ei mies saisi ulkomailla ollessaan suurta plussaa pelkästä ulkomaalaisuudestaan naisten silmissä. Se on uutta ja jännää.

  Mitä taas tulee suominaisten suurenmoiseen ulkkisfetisismiin... no, se jäänee tulkintakysymykseksi. Kummankaan kannan kannattajat tuskin liikahtavat asemistaan. Silti joskus ihmettelen, mikä valovoimainen tarve "suominaisilla ON ulkkisfetissi" -kannattajilla on jyrätä oma kantansa läpi. Miksi se on niin tärkeää saada kaikki uskomaan, että suomalaiset naisen muuttuvat kuolaaviksi zombeiksi ulkomaalaisen ilmaantuessa paikalle. Muuttaako se jotain? Ratkaiseeko se jotain?

  Ihmettelen toki niitäkin, jotka eivät suostu näkemään, että ulkomaalaisuus on lisäplussa. Tai joiden elämäntehtävänä on kaataa tämä "fetissi-argumentti" kumoon.

  Mutta jos leikitellään hetki ajatuksella, että tosiaan suomalaisilla naisilla on ulkomaalaisfetissi niin - mitä sitten?

  VastaaPoista
 136. "Mutta jos leikitellään hetki ajatuksella, että tosiaan suomalaisilla naisilla on ulkomaalaisfetissi niin - mitä sitten?"

  Niin, ei kai siinä "mitään sitten." Se vaan on.

  VastaaPoista
 137. No, jos tuo fetissi on, niin on toki niin, että se ei taida todistaa mitään muuta kuin maamme pienuutta, nuoruutta ja syrjäistä sijaintia.

  Se ei siis kata kaikkia suomalaisten naisten "kaukosuhteita" ja "kaukonainteja", joten tuota fetissi-ilmiötä ei tarvita todisteeksi mihinkään.

  Tuo ulkomaalaisten miesten ihannointihan alkoi 40-50-luvulla, kun Suomi oli sodassa ja meille saapui komeita saksalaissotilaita, jotka tietysti tarvitsivat naista alleen. Se jatkui sitten, kun Armi Kuusela valittiin Miss Maailmaksi olympiavuonna ja hän nai tummaihoisen filippiinäismiehen, Gil Hilarion. Lehdet olivat täynnä Armi ja Gil -höperehtimistä vielä 60-luvulla, ja tällöin misseys ja julkisuus alettiin nähdä porttina ulos maailmalle, jossa on rikkaita miehiä, jotka tykkäävät vaaleista suomitytöistä. Ulkomaalainen mies on siis suomalaisnaiselle joskus portti johonkin sellaiseen, mihin täällä pienessä pimeässä pohjolassa ei ole mahdollisuuksia.

  VastaaPoista
 138. A) Kaikki saksalaissotilaat eivät olleet komeita.

  B) Gil Hilario oli omituinen kääpiönkäppyrä.

  Mutta juu, eihän tätä miehenä tajua. Itse valitsisin mieluummin kylmän, pimeän umpion kuin elämän jonkun runkahtavan outouden kanssa, oli tämä sitten kuinka maailmalta tahansa.

  Arvovalintoja.

  VastaaPoista
 139. Kuules, kun miehellä on univormu ja koppalakki, niin on se komea ja ryhdikäs.

  Ja Gilhän on tumma ja rikas ja mikä hymy, mutta, no joo, valitettavan lyhyt.

  Ja tämä oli sitten ironiaa. Umpion minäkin valitsisin, jos.

  VastaaPoista
 140. Iines: "...mutta, no joo, valitettavan lyhyt."

  Ai, ai, ai, ai.

  Luin kerran jostakin, että mukava ja fiksu nainen oli viimeinekin löytänyt elämänsä miehen, älykkään ja menestyvän, hyvin käyttäytyvän ja naista kunnioittavan - ja kun hän toi sulhonsa kotiin näytille, niin tuleva anoppi suhahti ohimennessään tyttärelleen: "Lyhyenpä otit."

  Nainen ei voi luonnolleen mitään.

  VastaaPoista
 141. Tuohon pitäis suhauttaa anopille, että no joo, mutta sillä on pitkä. Sarjassamme lauantain ontuvat.

  Pst Lyhyet miehethän ovat seksikkäitä. Semmoisia jänteviä ja topakoita pullistelevine reisilihaksineen. Kun jos ei ole pituutta, niin ei se ole lihaksesta pois.

  VastaaPoista
 142. "Kuules, kun miehellä on univormu ja koppalakki, niin on se komea ja ryhdikäs."

  Suomalaisten naisten SS-fetissi?

  Sitten kun joku vielä selittäisi, miksi ne ovat niin rumia ja tyhmiä? ;)

  VastaaPoista
 143. No ei kaikki ole fetissiä - tuo on jo lokerointihalua, joka on läheistä sukua asioiden kontrollointihalulle.

  Mutta siis naisilla kautta maailman lienee silmää miehiselle ryhdikkyydelle, siis univormulle, ja tähän liittynee naisilla seksifantasioitakin. Samaa ajatustahan on homoilla, ks. Tom of Finlandin piirroksia.

  VastaaPoista