7.1.2010

Mistä tasa-arvon tunnistaa?


Pakkaspäivän kiroja on se, että pukeutuminen vie aikaa. Kaikki paikat pitää verhota paksusti, mieluiten kerroksittain.

Inhottavinta on sukkahousujen pukeminen, sillä tekokuituiset piukkikset tuntuvat karmeilta herkkää ihoa vasten. Lisäksi sukkahousujen pinta ottaa helposti kiinni, jos käsissä on karheutta tai kynsissä lohkeamia. Raapaisun ääni saa kylmät väreet kulkemaan selässä. Vihaan sukkahousuja, paholaisen keksintöä naiselle. Ymmärrän hyvin, että miehet eivät kelpuuta sukkahousuja ylleen. Vai kelpuutatteko? Onko teillä housujenne alla sukkahousut?

Pukiessani tänään sukkahousuja pitkien housujen alle sain taas kylmät väreet, ja minun tuli vilu. Kun vedin sukkiksia ylöspäin, mietin naisen kovaa osaa miehen rinnalla. Kun sain sukkikset peittämään myös pyllyn, mieleeni juolahti, että kova se on huorankin osa, kun asiakkaat eivät häntä tunne muuta kuin buduaarissa. Tästäpä sainkin kimmokkeen alla olevaan listaani.

Meillähän on tasa-arvo vasta silloin, kun seuraavat reunaehdot voidaan allekirjoittaa:

1. Naista ei kuljeteta autossa kuin ajotaidotonta imbesilliä.

2. Nainen ei nosta rintojaan ylemmäs, vaan antaa niiden olla siinä asennossa, mihin ne asettuvat.

3. Seksityöntekijä, ent. huora, vierailee koulussa kertomassa seksityöstä ammatinvalintatunnilla, ja panee verokorttinsa kiertämään luokassa.

4. Sukkahousut hirtetään omaan tekokuituunsa.

5. Kalsarit tai punttihousut eivät vähennä naisen seksikkyyttä, vaan miehet haluavat nuuhkia nimenomaan näitä.

6. Ei tarvita sukupuolikiintiöitä.

7. Nainen ei hae itsestään miestä eikä munaa.

8. Nainen saa olla emo.

9. Nainen laskeutuu koturneilta takaisin kanta-astujaksi.

10. Jokin muu, mikä?

Vasta näitten jälkeen voidaan kai haaveilla siitä, että naisen euro on sata senttiä.

(Maalaus Hieronymus Bosch)

180 kommenttia:

 1. Lempiaiheeni, mutta tämä on kirjoitettu taas provosoivasti. Harmi!

  Tilannehan on niin, että Suomessa nainen on tasa-arvoisempi kuin mies. Tasa-arvo on mennyt tavallaan yli.

  Kiinnitän huomiota nyt näin aluksi muutamaan kohtaan:

  "1. Naista ei kuljeteta autossa kuin ajotaidotonta imbesilliä."

  Miksi naista pitää kuljettaa autossa? Eikö tasa-arvoinen nainen osaa ajaa itse? Mies ei voi käydä sitä autokoulua ja insinööriajoa naisen puolesta.

  "6. Ei tarvita sukupuolikiintiöitä."

  Juu, ei tietenkään. Etenkään Suomalisen tasa-arvon kehdossa, eli STM:n tasa-arvoyksikössä. Tämä on selvästi suomen tasa-arvoisin työpaikka!

  Katsotaanpa henkilöstöä hieman:

  Tasa-arvoyksikkö

  Asikainen Annamari, ylitarkastaja
  Heinilä-Hannikainen Tarja, johtaja
  Huovinen Johanna, hallitussihteeri
  Martikainen Riitta, tasa-arvoneuvos
  McAteer Mari-Elina, projektisuunnittelija
  Onwen-Huma Hanna, ylitarkastaja
  Pajula Birgitta, osastosihteeri
  Raevaara Eeva, ylitarkastaja
  Riski Taina, ylitarkastaja
  Tulkki Terhi, hallitussihteeri
  Tynkkynen Leena, osastosihteeri
  Viitamaa-Tervonen Outi, projektikoordinaattori
  Yli-Pietilä Päivi, ylitarkastaja

  Ei tarvita kiintiötä, eihän?

  "Vasta näitten jälkeen voidaan kai haaveilla siitä, että naisen euro on sata senttiä."

  Tämä olisi toivottavaa, nythän naisen euro on tutkimusten mukaan 106 senttiä.

  VastaaPoista
 2. Outo ilmiö tuo sukkahousufetisismi. Kuka niitä kaipaa? Ei yksikään mies ainakaan. Tai en ainakaan minä. Ne ovat vain tiellä.

  Itse pärjään aina 30 miinusasteeseen saakka lyhyillä sukilla ja lyhyillä kalsareilla, kunhan päällyshousut ovat väljät ja mallia puolitoppa. Housuissa hölskyvä ilma se on, joka pitää jalat lämpiminä, ei housujen ja sukkien paljous.

  Alle kolmenkympin pakkasissa laitan flanelliset pitkät kalsarit.

  Mitä tulee Iineksen tasa-arvolistaan epäilen hänen nyt virittävän keskustelua, jonka on määrä puhkaista 600:n kommentin raja.

  Käsittääkseni useimmat noista listan kysymyksistä on jo keskusteltu puhki, tavalla tai toisella. Joukossa on myös pöhköjä kohtia, kuten ykkönen. Kuka nyt autossaan imbesilliä akkaa kuskaisi?
  Alushousujen nuuhkiminen täpinämielessä lienee aika pienen joukon harrastus. Ja niille on sama, ovatko puntit pitkiä vai lyhyitä.
  Lajat kansalaispiirit (tai ainakin yksi lukija) vaativat parempaa listaa. Tämä on hiukan hätäisesti koottu, anteeksi nyt vaan.

  VastaaPoista
 3. Älä suotta mene lankaan, Tape! Kunhan emäntämme saa telaketj... anteeksi tekstimyllynsä käyntiin saat huomata, että tasa-arvoyksikkö on Suomen tasa-arvoisin hallintoyksikkö ja että naisen euro on itse asiassa vain 60senttiä. Sitten sinä taas vähän suutut. Naiset nauravat räkäisen naurun päälle ja alkavat säälitellä, kuinka arkoja arvostaan me miespoloiset olemme.

  VastaaPoista
 4. Housuissa hölskyvä ilma se on, joka pitää jalat lämpiminä,-

  Voi minua. Juuri tänään sanoin tyttärelle, joka valitti kurkkukipua, että pane nyt jalkaasi lämpimät kalsarit tai sukkikset, ettei jää kylmää ilmaa farkun lahkeen alle. Omat sääreni kyllä jäätyvät ilman sukkiksia. Minusta kerrospukeutumisen ideaksi mainitaan nimenomaan se, ettei jää ilmaa väliin. Mutta mene tiedä, kukaties Vaarilla on salattua perinnetietoa.

  Vaari, sinä epäuskoinen. Kaikki lähti sukkahousuista, ja mietin tosiaan kadehtien teitä miehiä, joilla on pehmeät kalsarit. Jostain syystä mieleeni tuli myös tuo seksin ammattilainen, jonka osa on kurja. Muut keksin äsken.

  VastaaPoista
 5. Jape, vaikka naisella on ajokortti ja jopa ajotaito, ei se oikeuta häntä edes tasa-arvon nimissä istumaan ratin takana, jos perheen Mies haluaa siinä istua. Ja voin kertoa, että hän yleensä haluaa, vaikka matka olisi 500 kilometriä. Sitten, jos ihan pikkuisen antaa vierestä ohjeita, Mies jotenkin niinkuin hermostuu. Ihan ihmeellistä. Miehet on niin heikkohermoisia liikenteessä.

  Iines, ei hirtetä sukkahousuja. Mille muulle vaatekappaleelle tässä maailmassa on keksitty yhtä monta käyttötapaa?
  Sitä kyllä ihmettelee joskus, miten on voinut hamassa nuoruudessa itse tarjeta 30 asteen pakkasessa 20 denierin sukkahousuissa ja hameessa. Ja hame ei silloin peittänyt edes polvia. Kai sitä on silloin ollut paljon paksunahkaisempi. Delilah

  VastaaPoista
 6. Iines: "Minusta kerrospukeutumisen ideaksi mainitaan nimenomaan se, ettei jää ilmaa väliin."

  Ei, kun juuri päin vastoin, että ilmaa jäisi asuste kerrosten väliin kerrospukeutumisessa. Se on sen idea!

  VastaaPoista
 7. Delilah: "Jape, vaikka naisella on ajokortti ja jopa ajotaito, ei se oikeuta häntä edes tasa-arvon nimissä istumaan ratin takana, jos perheen Mies haluaa siinä istua. Ja voin kertoa, että hän yleensä haluaa, vaikka matka olisi 500 kilometriä. Sitten, jos ihan pikkuisen antaa vierestä ohjeita, Mies jotenkin niinkuin hermostuu."

  Jos se jäisikin "ihan pikkuiseen" ohjeistukseen...
  Mieleen on syöpynyt Pokka Pitää -sarja Hyacinth Bucket (Bukeé) ja hänen poloinen aviomiehensä Richard, joka joutuu ajokortitonta Hyacinthiä kuskaamaan ties minne ja voi sitä ohjeistuksen määrää...

  Sitten, jos mennään sinun tapaukseen Delilah, niin sinun pitää mennä siihen kuskin pukille ajoissa etukäteen, etkä lähde siitä ennen kuin olet saanut ajaa ainakin 200 kilometriä. Sitten on tietty naisellisia keinoja, joita voi aina koittaa... :)

  VastaaPoista
 8. Mutta eihän paljas kinttu + housunlahje ole kuitenkaan kerrospukeutumista. Minusta siinä kylmä hyökkää aina pissaelimiin asti.

  Tuo ykköskohta meni juuri kuten Delilah kuvasi. Nainen saa ajaa vain sunnuntaiaamuisin, kun miehellä on krapula.

  VastaaPoista
 9. Kyllä tuo Vaari osaa, pakko nauraa, sillä ajattelin juuri panna tuon Tasa-arvoyksikön idean oikeaan kuosiin.

  Siis eivät kai valkoiset aja mustien etuja tilanteessa, jossa valkoisilla on valta? Eivät kai porvarit aja kommunistien etuja Venäjälläkään?

  On aika omistuista kyseenalaistaa se, että tasa-arvoelimessä olisi mukana niitä, joila valta jo on. Kyllä tuo elin on puhdas taisteluelin.

  Kiintiöasiaan palaan toisessa repliikissä, ehkä myöhemmin, ellei kukan muu tahdo siitä puhua.

  Muistutan heti Japea, että jos nyt tulee veri päähän ja linkki vastaukseksi, minä luovutan heti. Annetaan tilaa myös muille.

  VastaaPoista
 10. Itse inhoan kaikkia muita housuja paitsi sukka-. Jotkut vetävät kotiin tullessaan lökäverkkarit jalkaan, mä vain riisun hameen ja heilun sukkiksissani.

  Feminismistä en tingi enkä sukkahousuista!

  VastaaPoista
 11. Ihaa Ihaa,

  onkohan sinulla sellaiset mukavat puuvillaiset sukkikset vai siis nuo klassikkosukkikset, tekokuituiset?

  VastaaPoista
 12. Vaari: "anteeksi tekstimyllynsä käyntiin saat huomata, että tasa-arvoyksikkö on Suomen tasa-arvoisin hallintoyksikkö ja että naisen euro on itse asiassa vain 60senttiä."

  Näinhän se on. se on sitä naisten tasa-arvoa. Jos naisiä on yli 50% tai jopa 100% jossain niin silloin ollaan tasa-arvoisia, päinvastaisessa tilanteessa miesten aiheuttama sorto on kamalaa. Eräs suurimmista tasa-arvo-ongelmista on se että naiset ei osaa katsoa tasa-arvoa puhtaisiin ja mitattavissa oleviin faktoihin tukeutuen, vaan he perustaa juttunsa fantasialle ja mutulle.

  VastaaPoista
 13. Iines, molempia käytän, molempia rakastan. Ehkä tekokuituisia jopa enemmän. Pidän siitä, kuinka kangas syleilee ihoa ja tuntuu jalkaa vasten tukevalta ja turvalliselta.

  VastaaPoista
 14. Mutta Jape, jos näin talviaikaan menee ajoissa istumaan kuskin paikalle, on vaara joutua tekemään yksin auton esiin kaivamishommat ja/tai jään raapimisen ikkunoista. Siitä hommasta on naisellisuus kaukana. Niin, paitsi jos ottaisi käyttöön ne sukkahousut... Kiitos ohjeista i alla fall. Delilah

  VastaaPoista
 15. "Nainen saa ajaa vain sunnuntaiaamuisin, kun miehellä on krapula."

  Tästähän se rähinä jo saadaankin aikaan. Lauseellaan Iines halunnee ilmoittaa, että kaikki naiset saavat ajaa vain sununtaisin, kun kaikilla miehillä on krapula. Vai?

  Jos tarinamme nainen nyt niin vimmatusti haluaa ajaa sitä autoa, ostakoon itselleen oman! Sillä voi sitten sahata vaikka Helsingin-Rovaniemen väliä kaiket viikonloput.

  En tiedä onko silmissäni vikaa, mutta hyvin usein näen maanteillä ja kaduilla naisen ratissa. Joskus hän on yksin, joskus istuu äijä vieressä.

  Kitinä siitä, että nainen ei muka saisi ajaa autoa on turhanaikaista ja tahallisen provosoivaa maailmassa, jossa eräissä maissa naiset eivät saa lähteä edes yksin kadulle. Ja auton ajosta tulee 60 kepiniskua.

  VastaaPoista
 16. Sotilaille jaetaan ansiomerkkejä siitä että he tappavat toisiaan. Mikäs siinä. Mutta kyllä jonkinsortin mitalli pitäisi jakaa siitäkin kun puhkoo immenkalvon. Se on haastava, singahteleva operaatio siinä kuin... mikä muu tahansa.

  VastaaPoista
 17. Iines, tuo Boschin kuva on mainio!

  Ja teesisi ovat haastavia, varsinkin tuo kolmas, seksityöntekijä esittelemässä työtään ammatinvalinnan ohjaustunnilla...

  Eletään varmaan avaruusmatkojen aikaa, ennen kuin sitä työtä uskalletaan mainostaa tai antaa siitä rehellistä työnkuvaa.

  Saapa nähdä, mitä miehet vastaavat. Hehän sen alan ammattilaista kai enemmän tarvitsevat, luulisin. Miksi sitä muuten esiintyisi niinkin suuressa mittakaavassa kuin nykyisin näyttäisi esiintyvän.

  Piikkikoroista sen verran, että jotkut näyttävät mieltäneen ne niin tärkeiksi, että eivät pysty luopumaan niistä edes lenkkipolulla. Oli erikoinen näky, kun kerran yksi sellainen vipelsi korkeissa korkosaappaissaan edellä. (Jäi kyllä jälkeen ymmärrettävistä syistä.)

  VastaaPoista
 18. Iines: "ajattelin juuri panna tuon Tasa-arvoyksikön idean oikeaan kuosiin."

  En nähnyt mitään kuosia. Tiesitkö ko. yksiköstä tai sen "miehityksestä" edes mitään?

  Iines: "On aika omistuista kyseenalaistaa se, että tasa-arvoelimessä olisi mukana niitä, joila valta jo on. Kyllä tuo elin on puhdas taisteluelin."

  Mikä hiivatin taisteluelin? Tuleeko sinulta taas näitä epäselviä juttuja?
  Tasa-arvo on kokonaan naisitettu naisasaiksi, siksi se ei etene mihinkään kun siellä on pelkkiä naisia kotkottamassa. Mitän e ehtii päivän aikana tehdä kuin jutella lomamatkoistaan? Ei ole kauaa kun pääkanat on puhuneet kuinka yritysten hallituksiin tulee saada naiskiintiöt, siis YKSITYISTEN YRITYSTEN HALITUKSIIN! Ei helvetti. Miksi naiset ei perusta itse niitä yrityksiä ja pistä sinne 100% naishallituksia?
  Sitten valiton tasa-arvoelin, on itse räikeän epätasa-arvoinen. Eikä tämä ole edes ainoa, katsokaapa vaikka tasa-arvovaltuutetun toimiston "miehitystä" siellä on kait yksi mies, sekin varmaan profeministi.
  Olen molempiin yksiköihin ollut yhteydessä ja kysynyt miten heidän "miehityksensä" voi olla noin räikeän toispuolinen. Ei sieltä mitään vastauksia saa, tai no kerran tuo Tarja Heinilä-Hannikainen sentään vastasi kysymykseeni, että kuinka heidän yksikössään käsitellään asioita miesnäkökulmasta kun kaikki on naisia. Heinilä-Hannikainen vastasi, että naiset osaavat katsoa asioita myös miesnäkökulmasta. Voi jeesus sentään.

  Hanna Onwen-Humalta kysyin että mitä miehiä koskevai tasa-arvoongelmia he ovat tunnistaneet ja mitä aikovat tehdä niille. Hän ei tiennyt mitään, vaikka on ko. yksikön "miesasiavastaava".

  Iines: "Muistutan heti Japea, että jos nyt tulee veri päähän ja linkki vastaukseksi, minä luovutan heti. "

  Siinähän muistutat. Minä muistutan, että perustelematonta hölinää ja perusteetonta provokaatiota ja leveällä pensselillä vetelyä en siedä. Jos et voi puhua tärkeästä aiheesta asiallisesti niin miksi otat sen edes esiin. Sen tiedän että tästä aiheesta tiedän paljon. Tuntuu vain siltä, että feministien "veri" on nyt jossain muualla kuin päässä, missä sen pitäisi olla jotta ajatus kulkee.

  Mutta jos tämä tosiaan menee hölinäksi, niin ei minulla ole tähän mitään kiinnostusta osallistua.

  Ja ainahan voi sensuroida, vai mitä?

  VastaaPoista
 19. Delilah: "Mutta Jape, jos näin talviaikaan menee ajoissa istumaan kuskin paikalle, on vaara joutua tekemään yksin auton esiin kaivamishommat ja/tai jään raapimisen ikkunoista."

  Delilah hyvä, jos haluaa jotain "etuja" pitää ottaa ne muutkin asiaan kuuluvat ilmiöt mukaan. Miehetkin kaivavat auton esiin ja raapivat jäät pois lasista, vai tarkoitatko, että teette ne aina puoliksi?

  Tasa-arvoa arvostava naisnen kaivaa auton esiin, raapii lasit ja lämmittääkin auton sisältä, jotta miehen on miellyttävää tulla sinne.

  VastaaPoista
 20. Naisten eläkeikä pitäisi nostaa 70 vuoteen ja miesten laskea 58 vuoteen. Naisethan elää keskimäärin 8 vuotta vanhemmiksi kuin miehet, mutta toisaalta naiset kerryttävät yhteistä eläkekassaa paljon vähemmän, joten on tasa-arvoista, että miehet siirtyvät nauttimaan ansaitsemastaan eläkkeestä aiemmin ja naiset kartuttavat sitä eläkekassaa kauemmin, niin tulee tasapainoa tähänkin. Miehetkin ehtii näin nauttia siitä eläkkeestä lähes yhtä kauan kuin naiset ja naiset ottavat nykyistä reilumman vastuun omasta eläkekertymästään. Nykyisinhän sen rahoittaa pääasiassa miehet.

  VastaaPoista
 21. "kun asiakkaat eivät häntä tunne muuta kuin buduaarissa."

  eli "ootas mä mietin, kuka sä oot: poskista päätellen olet veikko vennamo, mutta suu muistuttaa george bushia."

  VastaaPoista
 22. "Kyllä tuo elin on puhdas taisteluelin."

  Puhtain asein puhtaan asian puolesta sanoi kuulemma Mannerheimikin kun illalla kikkeliään huuhteli.

  Iineksen selitys tasa-arvolautakunnan kokoonpanosta maassa, jossa on naispresidentti, naisministerejä, naiskansanedustajia ja naisparittajia on niin outo, että vetäydyn suosiolla tästä keskustelusta.
  Feminismi on Iinekselle uskon asia ja uskon asioista on turha kiistellä, eikö?

  VastaaPoista
 23. Jape, meillä on sitä varten kaksi jääraspaakin ja kaksi lumiharjaa, että tasa-arvo toteutuisi. : )

  Anonyymin ehdotus eläkeikärajojen rukkaamisesta miehellä ylös ja alas on aika mielenkiintoinen. Se olisi suorastaan loistava, ellei hän olisi unohtanut sitä, että nainen tekee huushollihommia toisen työrupeaman verran hoitaen huushollin ja miehensäkin siinä ohessa, eli oikeasti hänen eläkeikänsä täyttyisi jo paljon ennen miestä. Ylenmääräisen itsensä (viinalla)hemmottelemisen vuoksi miehet taitavat myös dementoitua naista useammin ja nuorempina. Kukas heitä hoitelisi, jos nainen kävisi töissä? Parempi päästä eläkkeelle yhtä aikaa, eikö vaan? Delilah

  VastaaPoista
 24. Niin, Avatar,

  minua hieman hämmentää se januksenkasvoisuus, joka maksullisesta seksityöstä puhumista varjostaa.

  Seksityötähän puolustetaan naisen vapaana valintana, ja myönteinen suhtautuminen asiaan katsotaan avaramieliseksi ja ehkä jopa valistuneen kulttuuri-ihmisen ominaisuudeksi. Tulee suvaita.

  Se taas, että kyseenalaistaa maksullisen seksityön, nähdään automaattisesti moralismina ja tuomitsemisena.
  - Tuossa siis tuo kaksikasvoisuus asenteissa.

  Minusta seksityö tulee vapauttaa kaikesta suvaitsevuudesta.

  Seksityö on tarpeellista työtä, jota ei tarvitse erikseen suvaita tai ymmärtää. Se tulee saattaa muiden töitten rinnalle vapaasti valittavaksi työksi kaikin lainsäädännöllisin tavoin poistamalla esteet sen tieltä.

  Vasta tämän operaation jälkeen voidaan puhua naisen vapaasta valinnasta ja seksityöläisen kunnioittamisesta ja avoimesta suhtautumisesta asiaan. Niin kauan kuin seksityöläiset itse suostuvat työhön, josta eivät maksa veroja ja jota tehdään salassa usein kummankin osapuolen läheisiltä, he pelaavat itse falskein kortein eivät tunnusta omaa ammattiaan työksi.

  Kun seksityö esitellään ammatinvalintatunneilla yhtenä vaihtoehtoina sekä tytöille että pojille, ollaan jo pitkällä ihmisen kaikipuolisen tasa-arvon tiellä. Myös lapset voivat tällöin avoimesti jatkaa sukuperinteitä, niin kuin ammateissa usein tapahtuu.

  VastaaPoista
 25. Nämä mainiot runot oli näemmä tuosta edellisestä ketjusta poistettu, joten laitamme ne tänne uudelleen. Olkaa hyvä!

  ***

  Edessäni näen tutun kellon,
  ruumiiseeni adrenaliinin tavoin
  vierii tunne Sellon.

  Veitseni jo vereen tuhrin,
  se huutaa jo nimeä seuraavan uhrin.

  Ei riittänyt sille ape,
  seuraavana lopun kohtaa "Jape".

  Vaan mistä löytyy hän,
  missä apu?
  Vastauksen antaa Googlen haku.


  ***

  Fonecta, Inoa, Google Maps,
  nytkö löysin "Japen",
  Perhaps!

  Tuomion urut jo kovaa soittaa,
  vaikka "Jape" piiloon koittaa.

  Tähtäys, laukaus - naps, naps - urut vaikenee ykskaks.

  "Japen" otsaa koristaa kaksi "nappia",
  enää tarvitaan paikalle pappia.

  Tuonelan viljaa ruokkii tuore hurme,
  jo loppui huoli ja murhe!


  ***

  Sosiaalinen kömpelys,
  hikinen vetelys,
  väsyttävä jankkaaja,
  linkkien tankkaaja.

  "Japea" nyt "japettaa",
  typeryytensä sapettaa.

  Deittailu ja kaikki kiva,
  luottamus, palkkiona iva.

  Mitäs kerroit, tyhmä lapsi,
  Google muistaa, olitkos natsi?

  Tulee pian rasistille hoppu,
  kun päivän päässä siintää loppu.

  Kharon sauvoo hiljaa lauttaa,
  pitkin Tuonelan virtaa.
  Pluto jo odottaa "Japea",
  murhe pois, älä ole apea.


  ***

  Mikä on sinun suosikkisi?

  Runoraato

  VastaaPoista
 26. Korjaus: Tarkkaan ottaen Anonyymin ehdotus oli, että eläkeikäraja miehellä alas ja naisella ylös. Kuinka ne nyt noin päin kommentissani ... Delilah

  VastaaPoista
 27. En hae itsestäni miestä ja "emoilla" (=hoivata) saan ihan niin paljon kuin huvittaa. Kuinkas niin on päässytkin käymään?!

  Onhan se hiukan vajavainen tapa vertailla työmäärää jos laskuista jätetään kodinhoito.

  Olen muuten sitä mieltä, että mitä se minuun kuuluu mitä joku nainen tai mies kokee olevansa häviöllä toiseen sukupuoleen nähden. Tasan objektiivista näkemystä ei ole olemassakaan joten jätän kiihkoilun muille. Kun hoidan oman tonttini niin hyvinhän tässä pärjäillään, ei tarvetta angstiin kummankaan sukupuolen puolesta.

  Ihminen on ensisijaisesti ihminen.

  VastaaPoista
 28. Älä hyvä Iines tekokuitusukkahousuja ostele vaan villaiset sellaiset (vähän lycralla vahvistetut) tai sitten silkkiset tai vielä parempi villasilkkiset pitkät kalsarit.Niillä pysyt kyllä lämpimänä samalla kun kangas pehmeästi hyväilee ihoasi.

  VastaaPoista
 29. Mitä kodinhoito tähän eläkeasiaan liittyy? Ei mitenkään.

  Ette jälleenkään ajatelleet sitä, että kaikki ei elä parisuhteessa tai avioliitossa. Eli miten kodinhoito näiden kohdalla tasapainottaisi esim. sitä, että mies kupsahtaa enen aikojaan, enen kuin ehtii nauttia eläkkeestään? Ei mitenkään. Kukaan ei myöskään ilmaiseksi hoida yksinäistä miestä, joten ei siitä mitään tasapainotusta tule.

  Jos käyttää hiukan ajattelua, voi päätellä kenen eduksi ne käyttämättömät eläkevarat menee. Autan hiukan: Ne menee niiden eduksi, jotka keskimäärin elää kauemmin. Niitä keräämiään eläkevaroja kun ei hautaan saa mukaan.

  On myös jännää, kun puhutaan näistä asioista, niin aina pullahtaa tämä kodinhoitoasia esiin. Kodinhoitoasiatkin on määritelty niin, että niissä ei ole niitä miesten töitä otettu mukaan ollenkaan.

  Kannattaa lukea sellainen kirja kuin "Mies vailla tasa-arvoa", sieltä selviää enemmän.

  VastaaPoista
 30. Sukupuolikiintiöistä on ollut uutisia juuri.

  Valtaosa suomalaisista kannattaa tehdyn kyselyn perusteella mieskiintiöitä opettajankoulutukseen, nähdäkseni nimenomaan luokanopettajan koulutukseen, koska muut opettajat ovat yliopistojen kautta valmistuvia maistereita, ja yliopistoihin kiintioitä ei siis ole ehdotettu.

  Minusta on nurinkurista houkutella jotakuta ryhmää helpommalla pääsyllä koulutukseen, ja toiselta ryhmältä sitten vaatia maat ja taivaat sisäänpääsyyn.

  Eikös alalle pidäkään valita motivoituneita opettajaopiskelijoita eikä vastentahtoisia miehiä, jotka eivät ole viitsineet opiskella tarvittavaa määrää riittävän ahkerasti?

  PS Kommentoin hieman sekavasti uusimpiin. Tuolla ylempänä on paljon tärkeitä asioita, joihin mieluusti palaan, ellei kukaan muu tee sitä ennen minua.

  VastaaPoista
 31. Naisten eläkeikä pitäisi nostaa 70 vuoteen ja miesten laskea 58 vuoteen. Naisethan elää keskimäärin 8 vuotta vanhemmiksi kuin miehet, mutta toisaalta naiset kerryttävät yhteistä eläkekassaa paljon vähemmän, -

  Vaihtoehto voisi kai olla sekin, että miehet laskisivat alkoholin kulutustaan ja luovuttaisivat vastuullisia johtopaikkoja enemmän naisille. Näin stressitaso heilahtaisi myös naisilla heidän ikävuosiaan lyhentävästi.

  Ts. miesten alhaisempi elinikä lienee seurausta ainakin osittain heidän elintavoistaan ja työpaineistaan. Ongelmaa voi lähestyä siis tätä kautta.

  Ja ehkä jos naisten äitiyslomia + hoitovapaita voitaisiin siirtää myös isille, naiset maksaisivat kauemmin työeläkemaksuja palkastaan.

  VastaaPoista
 32. "Minusta on nurinkurista houkutella jotakuta ryhmää helpommalla pääsyllä koulutukseen, ja toiselta ryhmältä sitten vaatia maat ja taivaat sisäänpääsyyn."

  Et ajattele tätäkään asiaa kuin yhdestä kapeasta näkökulmasta. On paljon aloja joihin naisilla on helpotuksia, esim. poliisi. Asevelvollisuus on naisille vapaaehtoinen. Aiemmin poliisiksi pyrkiviltä miehiltä vaadittiin asevelvollisuuden suorittaminen, naisilta ei. En tiedä miten asia on nyt. Rajavartijoilla (miehillä) tulee olla asevelvollisuus suoritettu, naisilla ei. Onhan näitä...
  Naisten työt on perinteisesti siistejä sisätöitä. Juuri tuli uutisissa ahtaajista ja rakennusmiehistä jota tekivät töitä 30 asteen pakkasessa ulkona. Ei näkynyt naisia...
  Naiset ja erityisesti feministit on vaatineet erilaisia kiintiöitä mm. kunnan hallitukseen, lautakuntiin. Miksi näissä ei päde että pätevin valittakoon? Ihan nurinkurista hommaa. Naiset haluaa, että 100 % opettajista on naisia ja sitten rutisevat palkoista sun muusta. Mitäs menevät sinne? Miksi omista valinnoista ei kanneta vastuuta? Tämä koskee erityisesti naisia.

  "Eikös alalle pidäkään valita motivoituneita opettajaopiskelijoita eikä vastentahtoisia miehiä, jotka eivät ole viitsineet opiskella tarvittavaa määrää riittävän ahkerasti?"

  Mitä motivoituneita? Jatkuvasti kuulee rutinaa sun muuta, vaikka tälläkin ryhmällä on paljon lomia ja siisti sisätyö. Sitten rutistaan palkasta. Miksi sinne pitää mennä? Miksi naiset ei ahkerasti kouluttaudu niille miesaloille, jos niissä on niin hyvä palkka? Ai ei se palkka ole niin tärkeä, vaan mukava työ ja työyhteisö? No sitten suu tukkoon ja rutinat pois!

  VastaaPoista
 33. "Vaihtoehto voisi kai olla sekin, että miehet laskisivat alkoholin kulutustaan ja luovuttaisivat vastuullisia johtopaikkoja enemmän naisille. Näin stressitaso heilahtaisi myös naisilla heidän ikävuosiaan lyhentävästi."

  Luovuttaisivat? Hetkinen, juuri sanoit että pitää ansaita työt ja naiset kouluttautuu kovasti ja on niin ja niin hyviä. Lisäksi on aika outoa ajatella että kaikki miehet käyttäisivät alkoholia paljon. Kyse on keskiarvoista, ja pieni osa vastaa valtaosasta alkoholin käytöstä.
  Naiset käyttävät merkittävästi enemmän terveyden huollon palveluita ja resursseja. Siellä ollaan heti jos on hiukan nuhaa. Miehille ei ole tilaa kun siellä on 10 naista edessä.
  Alkoholi ei tässä ole syynä, vaan raskas fyysinen työ, jota tehdään paljon ja jopa kipeänä. Naisten työt on, kuten jo todettua, keskimäärin kevyempää työtä ja vuosittainen työtuntimääräkin on noin 20% miehiä vähemmän naisilla.

  "Ja ehkä jos naisten äitiyslomia + hoitovapaita voitaisiin siirtää myös isille, naiset maksaisivat kauemmin työeläkemaksuja palkastaan."

  No ensinnäkin äitysloma on epätasa-arvoisen pitkä verrattuna isyyslomaan. Vanhempainvapaat pitäisi jakaa tasan ja naisten mennä töihin heti vanhempainvapaan jälkeen. Valtaosa naisista haluaa kuitenkin jäädä kolmeksi vuodeksi lomailemaan hoitovapaalle. Tämä on siis naisten valinta, vaikka voisivat laittaa lapsen päiväkotiin ja mennä töihin.

  VastaaPoista
 34. Naisten ja miesten tasa-arvo on kamppailulaji. Fair play ei nykysäännöillä enää tule kysymykseen joten suora on lyhin isku.

  Sen tietää entinen presidenttikin.

  Kaikki tytöt kamppailu-urheilun pariin.

  VastaaPoista
 35. En kannata kamppailulajeja tytöille, kuten en kannata pojillekaan.

  Suuria muutoksia ei koskaan tehdä turpiinvedolla. Pieniä toki, ja väliaikaisia. Ja vääriä.

  VastaaPoista
 36. Vaari: "Iineksen selitys tasa-arvolautakunnan kokoonpanosta maassa, jossa on naispresidentti, naisministerejä, naiskansanedustajia ja naisparittajia on niin outo, että vetäydyn suosiolla tästä keskustelusta."

  Jep, totta turiset, sama tunnelma. Ihmettelen, miksi Iineksen pitää aina vetää näin överiksi? Vai ajatteleeko hän oikeasti näin?
  No, mikäli arvaan ollenkaan miten tämä jankutus jatkuu, niin taidan minäkin vetäytyä. Aihe on kiinnostava, mutta jos ollaan vain siellä vanhoissa poteroissa ja hoetaan näitä perinteisiä mantroja, niin ei tästä mitään tule vaan tämä kuivuu alkuunsa.

  Vaari: "Feminismi on Iinekselle uskon asia ja uskon asioista on turha kiistellä, eikö?"

  Tältä valitettavasti näyttää. Feminsimi on hurmoshenkinen uskonnollinen liike, tasa-arvon kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

  Olisihan tuolla Iineksen tekstissä ollut muutamia mielenkiintoisia kohtia vielä tartuttavaksi ja kyseenalaistettavaksi, mutta ei jaksa nyt.

  VastaaPoista
 37. Kuka tai mikä pakottaa naisen pukeutumaan inhoamiinsa sukkahousuin pakkasella?

  Nehän jäävät päällyshousujen alle? Miksei vapaa ja itsenäinen nainen pue ylleen pehmeitä villaisia välihousuja?

  Vai kolkuttaako takaraivossa ajatus, että jos kuitenkin joutuu vaikka riisumaan ne päällyshousut miehen nähden...?

  Nainen on tasa-arvoinen silloin, kun hänen mieleensä ei edes tule valittaa näin älyttömästä asiasta.

  VastaaPoista
 38. Delilah: "Jape, meillä on sitä varten kaksi jääraspaakin ja kaksi lumiharjaa, että tasa-arvo toteutuisi. : )"

  Eli jos tulkitsen oikein, niin tarkoitat, että miehelle työkalut molempiin käsiin ;)

  VastaaPoista
 39. Anonyymille - voi kunpa valitsisitte jonkin nimimerkin, kun tässäkään muut eivät pysty tarkistamaan ketä anonyymiä tarkoitan - sen verran, että kiintiöiden käyttämiseen ja helpotuksiin tulee olla jokin syy, esiem, selkeästi heikompi fysiikka tai vamma tms.

  Opettajankoulutuksen mieskiintiöillä ei kuitenkaan ole mitään muuta syytä kuin se, että miehet pääsisivät vähemmällä lukemisella opiskelemaan kuin naiset.

  VastaaPoista
 40. Anonyymi hyvä! Jos nimenomaan juuri nainen jää hoitamaan lasta kolmeksi vuodeksi, ei se suinkaan johdu siitä, että nainen haluaa lomailla kotona. Kyse on paitsi ns. hoivavietistä myös monessa tapauksessa puhtaasti rahasta.

  Miesten ansiot ovat yleisesti ottaen suuremmat, ja niin väärin kuin se onkin, miehille maksetaan vielä nykyisinkin monessa työpaikassa samasta työstä isompaa palkkaa kuin naiselle. (Laissa kiellettäneen palkkasyrjintä, mutta harva nainen uskaltaa oikeuksiaan perätä.) Juuri äidin pienempipalkkaisena "kannattaa" jäädä kotiin.Isän suurempi työansio on tarpeen, jotta selvittäisiin paremmin asuntoveloista ja muista pakollisista menoista.

  Lisäksi on fakta, että suuri osa miehistä ei kerta kaikkiaan jaksa jäädä koti-isäksi. Työssä pääsee helpommalla. On onneksi todella myös niitä miehiä, jotka haluavat hoitaa lapsiaan myös silloin, kun nämä ovat pieniä. Niitä miehiä vaan on vielä nykyäänkin pieni vähemmistö. Esimerkiksi suuri osa isyysvapaisiin oikeutetuista miehistä jättää sen käyttämättä tai käyttää vain osan lain hänelle suomasta isyysvapaasta. Delilah

  VastaaPoista
 41. Iines, neuvo sinulle ennen kuin poistun: Estä anonyymi kommentointi.

  Se ei valitettavasti toimi, että pyytää ihmisiä valitsemaan itselleen yksilöivän nimimerkin. Eivät he valitse, ainakaan kaikki.

  Tulee selkeyttä kun kaikilla keskusteluhalukkailla on yksilöivä nimimerkki.

  VastaaPoista
 42. Tapani,

  kai naisilla on monenlaisia verhoja sääriinsä talvella. On minullakin ylemmän anonyymin suosittelemia joitain silkkikalsareita tms., mutta myös näitä sukkiksia. Sukkikset ovat halpoja ja siinä mielessä käytännöllisiä, että niiden päällä pitkät housutkin istuvat hyvin, paremmin kuin kalsareitten, jotka ovat paksumpia. Sukkiksilla on siis myös kiistattomia etuja.

  Minulla on ollut myös miesten kalsareita, joissa on luukku edessä.

  VastaaPoista
 43. Iines: "Opettajankoulutuksen mieskiintiöillä ei kuitenkaan ole mitään muuta syytä kuin se, että miehet pääsisivät vähemmällä lukemisella opiskelemaan kuin naiset."

  Kerrassaan raivostuttava näkemys, kuv vielä katsoo mita samassa kommentissa sanoit aiemmin: "kiintiöiden käyttämiseen ja helpotuksiin tulee olla jokin syy, esiem, selkeästi heikompi fysiikka tai vamma tms."

  Miksi heikompi fysiikka (yleensä naisella) on hyväksyttävä peruste kiintiölle, mutta ei sinun laiskoina pitämille miehille, jotka pyrkivät opettajakoulutukseen? Siis kerrassaan raivostuttavaa tuollainen, jonka takia täällä ei viitsi mitään keskustellakaan kun on niin änkyränäkemyksiä... Voi hitto sentään.

  VastaaPoista
 44. En tahdo estää mitään, se ei ole minulle ominaista, joten en tee sitä.

  Jos joku valitsee anonyymin, se on lopulta hänen asiansa. Koetetaan nyt vaan pärjätä.

  VastaaPoista
 45. Sitä paitsi tuolla on vallan hyviä anonyymeja kommentteja, mm. tuo, missä anonyymi puhuu siitä, miksi äidin kannattaa jäädä kotiin lapsia hoitamaan. Yhdyn puheenvuoroon, allekirjoitan.

  VastaaPoista
 46. Delilah: "miehille maksetaan vielä nykyisinkin monessa työpaikassa samasta työstä isompaa palkkaa kuin naiselle."

  Tämä vaatii kyllä jotain näyttöä! Missä näin tapahtuu / tehdään? Suomessa samasta työstä samassa työpaikassa saa saman palkan. Piste.

  Kannattaa tutkia tilastokeskuksen sivuja koskien vuosittaisia työtunteja. Siellä todetaan, että miehet keskimäärin tekee 20% enemmän työtunteja kuin naiset. Vain tehdystä työstä maksetaan palkka. Vai olisiko kohtuullista, että toinen tekee 8 tuntia ja toinen 10 tuntia ja molemmat saa palkan 10 tunnin mukaan?

  VastaaPoista
 47. Iines: "En tahdo estää mitään, se ei ole minulle ominaista, joten en tee sitä."

  Paitsi mitä nyt välillä estät mielipiteen ilmaisua sensuroimalla, mutta mitä siitä.

  No ei auta sitten valittaa anonyymikommentaattoreista jos et halua tehdä asialle mitään...

  VastaaPoista
 48. En minä ole valittanut anonyymikommentaattoreista.

  Kommentoin edellisessä keskustelussa vain anonyymien kommentointia anonyymikommentaattoreista, ja esitin muutaman seikan.

  VastaaPoista
 49. Jape, sukupuolisyrjintä ei ole pelkkä sana edes suloisessa Suomessamme. Sitä tapahtuu ja osa siitä paljastuu, osa ei. Työnimikkeillä saadaan työ näyttämään eriltä, vaikka työn sisältö on sama. Nainen on vaikkapa myyntisihteeri, miespä onkin sitten myyntipäällikkö. Kumpikin saattaa tehdä samoja työtehtäviä, sihteerin palkka on silti pienempi. Nykyäänhän melkein kaikki miehet taitavat olla päälliköitä työn kuvasta riippumatta.
  Nostan hattua Sinulle ja periaatteellesi. Olisit varmaan työnantajana oikeudenmukainen tässä asiassa.
  Delilah

  VastaaPoista
 50. Iines: "En minä ole valittanut anonyymikommentaattoreista."

  Jaa jaa, vai niin. Tämä kuulosti valitukselta: "Anonyymille - voi kunpa valitsisitte jonkin nimimerkin, kun tässäkään muut eivät pysty tarkistamaan ketä anonyymiä tarkoitan"

  Iines: "Sitä paitsi tuolla on vallan hyviä anonyymeja kommentteja, mm. tuo, missä anonyymi puhuu siitä, miksi äidin kannattaa jäädä kotiin lapsia hoitamaan."

  Kenen puheenvuoroa tarkoitat?

  VastaaPoista
 51. Delilah: "Jape, sukupuolisyrjintä ei ole pelkkä sana edes suloisessa Suomessamme. Sitä tapahtuu ja osa siitä paljastuu, osa ei."

  Sukupuolisyrjintä on eri asia, sitä toki tapahtuu, mutta sitä kohdistuu eri tavoin molempiin sukupuoliin. Tämä ei kuitenkaan liity palkkatasa-arvoon, joka on lakisääteinen.

  Suositelen sinua, Delilah, lukemaan Pauli Sumasen kirjan "Valhe, emävalhe, naisen euro on 80 senttiä. Tutkimus palkkatasa-arvosta.".

  Minulla on se kirjana, maksaa vain "postikulut, eli käytännössä 10 euroa. Se on myös adattavissa PDF:nä netistä, käsittäkseni.

  Katso täältä:
  http://www.tasa-arvo.com/
  Vinkkinä vain, että heti etusivulla on rahaka starjous, kannattaa tutustua ;)
  Lisäksi totean tutkimus päätyy tulokseen, että: "Naisen nettoeuro on 115 senttiä".

  Delilah: "Nostan hattua Sinulle ja periaatteellesi. Olisit varmaan työnantajana oikeudenmukainen tässä asiassa."

  Kiitos Delilah. Minä olen siis työnantaja, periaatteessa, mutta olen ainoa työntekijä käytännössä :)
  Milloin olen pääjohtaja, milloin autokuski, milloin ruuvinvääntäjä jne. ;)

  VastaaPoista
 52. Tasa-arvokeskustelusta tulee mieleen entisen työkaverini kommentti: "naisnäkökulma, pah, mitä me sillä teemme? tai haluaako joku pinnoittaa uudestaan makuhuoneen katon?". (Voi että meitä pappeja, ja muita piiloantifeministejä kutkuttavalla tavalla hymyilytti! Kanttorikin p*le tyrski...) No, vaikka ko. työtoverimme olikin ammatillisesti pelkkä kirvesmies (ja hänen Jesse-poikansa kummallinen huuhailija), hän itse oli hyvin sialullinen miäs.

  VastaaPoista
 53. Minua hieman harmittaa, että Vaarilla ei ole kykyä nähdä leikkimieltä listan takaa. Ne telaketjutkin lienevät ihan siellä oman mielen syövereissä, kun täällä ei kuulu niitten kolinaa. Minähän en edes suostu keskustelemaan veri päässä linkkien kera, kuten kunnolliset oikeat feministit tekevät.

  Ja semmoinen tieto jälleen kerran: jos ja kun miehellä on monessa asiassa mukavammat oltavat, esimerkiksi pukeutumisen saralla, niin ei se johdu miesten itsekkyydestä tai ahneudesta, vaan naisista. Kaikki sama mukavuus on naisten omissa käsissä.

  Pyydän siis arvoisia miehiä lukemaan minua oikein: minä en ole koskaan syyttänyt miehiä minkäänlaisesta tasa-arvon puutteesta, vaan todennut sen, että maailmassa olisi tasa-arvo, jos naiset tahtoisivat ja toimisivat sen mukaisesti ja sallisivat itselleen saman mukavuuden tai samat velvollisuudet.

  Muiden naisten ja virallisten feministien kannanotoista minä en vastaa, ja pyydän lukemaan vain sanojani, eikä täyttämään tyhjiä aukkoja oman mielen ennakkoluuloilla ja peloilla. Sellaiseen keskusteluun en itse tahdo osallistua.

  Joskus toivoisi, että tasa-arvoasialla voitaisiin täällä virtuaalissa myös leikitellä. Ja tuo Vaarin huonoksi moittima lista oli todella nopeasti koottu, kun kaikki lähti sukkahousuahdingostani ja eteni seksityöläisen aseman kautta muihin tekaistuihin kohtiin. Kirjoitusteknisesti juttu olisikin ollut parempi, jos olisin puhunut pelkästään sukkahousuista.

  VastaaPoista
 54. Yksityisen kulutuksen varaan rakentuvan yhteiskunnan kantava voima on turhamaisuus.

  Eläköön naiset!

  Filosofit ovat läpi historian olleet miehiä, ylevämielisiä, lempeitä ja oikeudenmukaisia, hyveen perikuvia. Nykyisin he ovat etupäässä naisia.

  Eläköön naiset!

  Todellinen anonyymiys on koeputkihedelmöitykset, isättömät ja 'historiattomat' lapset.

  Eläköön naiset!

  -------

  Eläköön Naiset!

  VastaaPoista
 55. Mikis puhuu hupaisesti naisnäkökulmasta.

  Täytyy myöntää, että sana on hirveä ja tuon tason keskustelusta vetäydyn suosiolla, koska minusta on vain ihmisnäkökulmia.

  VastaaPoista
 56. Ei keinohedelmöitetty lapsi automaattisesti elä ilman isää. Äiti saattaa hyvinkin kohdata myöhemmin sopivan kumppanin, jota rakastaa, Anonyymi.

  Sitä paitsi keinohedemöitetty lapsi on rakkauden lapsi, toisin kuin useat liittolapset, jotka ovat saaneet alkunsa vahingossa. Ei siis ihme, että lapsia kohdellaan liitoissa paljon myös välinpitämättömästi, heitä kunnolla kohtaamatta.

  Hyville naisille ei aina riitä miehiä, Anonyymi.

  VastaaPoista
 57. Iines:
  "Muiden naisten ja virallisten feministien kannanotoista minä en vastaa, ja pyydän lukemaan vain sanojani, eikä täyttämään tyhjiä aukkoja oman mielen ennakkoluuloilla ja peloilla."

  Iines:
  "On aika omistuista kyseenalaistaa se, että tasa-arvoelimessä olisi mukana niitä, joila valta jo on. Kyllä tuo elin on puhdas taisteluelin."

  Kun näitä kommentteja lukee, niin on selvää että tällaisilla retoriikoilla synny keskustelua.

  Feministeillä se veri ei ole siellä päässä vaan alapäässä, taisteluelimessa, ja siksi tästä ei tule yhtään mitään.

  VastaaPoista
 58. Anonyymi,

  nuo kaksi poimimaasi kommenttia eivät taida kyllä olla keskenään ristiriidassa.

  Voin kai lausua käsitykseni Tasa-arvoelimen kokoonpanosta, kun se ylempänä esiteltiin? Ei se tee minusta feministiä. Minusta on selvää, että jonkin erikoisalan elin koostuu sen alan harrastajista.

  Voin samaten esittää myös käsityksiä eduskunnan kokoonpanosta tai kansanedustajien määrästä, eikä sekään tee minusta edes potentiaalia äänestäjää.

  Jaa mistä ei tule mitään?

  VastaaPoista
 59. "jos ja kun miehellä on monessa asiassa mukavammat oltavat"

  Missä asioissa ja kenen syytä/ansiota tämä on?

  VastaaPoista
 60. "Voin kai lausua käsitykseni Tasa-arvoelimen kokoonpanosta"

  Käsityksesi on järkytävä ja kuvastaa sitä, kuinka epätasa-arvoa kannattava henkilö olet. Ei tästä tule mitään...

  VastaaPoista
 61. Puhun lähinnä kokemastani sukkahousuahdingosta, josta olen havainnut monen naisen kärsivän. Puhun myös korkokenkäahdingosta, kureliiviahdingosta, push up ja stay up -ahdingosta, asioista, jotka ovat luonnonvastaisia.

  Miehillä näitä ei ole, koska he ovat itsenäisiä ja järkeviä. Minusta nämä ahdinkotilat ovat naisten omia valintoja.

  VastaaPoista
 62. Mitä järkyttävää on käsityksessä, että Tasa-arvoelin koostuu naisista?

  Ehkä he ovat perustaneet sen.

  Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että elimessä olisi molempia sukupuolia.

  VastaaPoista
 63. Minulla ei ole mitään sitäkään vastaan, että rasismia vastustavassa Elimessä olisi rasistejakin. Tai että Maahanmuuttokomiteassa olisi sallijoiden lisäksi maahanmuuttokriitikkoja ja maahanmuuton vastustajia ja vaikka joukko mamujakin.

  VastaaPoista
 64. Nasten euro on keskimäärin 18 senttiä. Johtavat tutkijat Nyrkkikyllikki ja Poika nimeltä Päivikki allekirjoittavat toteamuksen ja peräänkuuluttavat kilpailutusta.

  Hevosmiesten ekonomikerho on perehtynyt kansantalouden borometreihin ja ehdottaa 'torttuindeksiin' vedoten, piirakan hintaa on hilattava alemmas. Esim. varusmiespalvelun korvikkeeksi olisi naisille luotava velvoite ja mahdollisuus ravita yhteiskunnan turvin piirakalla sitä tarvisevaa.

  Torttuindeksin 18 senttiä on saatava lyhenemään ainakin tasamittaiseksi eli nollaksi.

  Sitä vit... eikun indeksillä päähän jaka vastustaa!

  VastaaPoista
 65. Delilah: "Jape, vaikka naisella on ajokortti ja jopa ajotaito, ei se oikeuta häntä edes tasa-arvon nimissä istumaan ratin takana, jos perheen Mies haluaa siinä istua. Ja voin kertoa, että hän yleensä haluaa, vaikka matka olisi 500 kilometriä. Sitten, jos ihan pikkuisen antaa vierestä ohjeita, Mies jotenkin niinkuin hermostuu. Ihan ihmeellistä."

  Kuka hyvänsä hermostuu neuvovasta apukuskista. Meidän perheessämme äiti oli se, joka ajoi autoa (isällä ei edes korttia) ja jossain vaiheessa murha oli jo lähellä, kun isä aina neuvoi siitä pelkääjän paikalta.

  En yhtään epäile, ettenkö hermostuisi itsekin. Jos joku ei hermostu, onnittelut lehmän tyyneydestä, mutta ei kannata yleistää semmoista ominaisuutta koko kansaan tai edes kaikkiin oman sukupuolen jäseniin.

  Jape: "Delilah hyvä, jos haluaa jotain "etuja" pitää ottaa ne muutkin asiaan kuuluvat ilmiöt mukaan. Miehetkin kaivavat auton esiin ja raapivat jäät pois lasista, vai tarkoitatko, että teette ne aina puoliksi?"

  Samaa mieltä. Meillä raaputettiin autoa kyllä aina koko perheen voimin tai sitten se aloitti, joka oli auton luona ensimmäisenä. Yleensä minä & äiti, koska isä on hidastelija.

  Meidän perheessämme on tietysti ollut se tilanne, että perheen Mies on ollut aika kyvytön kaikissa perinteisissä "miesten töissä", taiteellinen haihattelija kun on. Äiti sitten hoiti nekin hommat ja kun sitä on vierestä katsellut, en koe itse ongelmaksi sen paremmin rapsuttaa autoa, koota huonekaluja, vaihtaa lamppua tai maalata seiniä. Rajat tulevat vastaan vain, jos joku painaa ihan liikaa (apuun vahvempi yksilö/muuttofirma) tai taidot loppuvat (en esim osaa laatoittaa kylppäriä).

  VastaaPoista
 66. Kuunkuiske sanoi eilisessä kommentissaan hienosti:
  "Ihminen on ensisijaisesti ihminen."

  Tasa-arvokeskustelu on ehkä joissain kysymyksissä aiheellista, mutta kokonaisuutta katsoen ja etenkin yksityiselämässä naisena on Suomessa hyvä olla. Eipä taida ihan äkkiä löytyä toista valtiota, jossa olisi paremmin, vai löytyykö? Vaikuttaa kuitenkin siltä, että osaa miehiä saavutettu tilanne närästää. Miksiköhän?

  Delilah

  VastaaPoista
 67. Talvipukeutumiseen liittyen, itse harrastan seuraavaa pahimmilla pakkasilla; sukkahousut, puuvillakalsarit, 2-kerroksiset toppahousut. Suht lämmin kyllä. Haluaisin silkkialusvaatteita, mutta ne penteleet maksavat. Ehkä ensi vuonna sitten tai jos alennuksesta löytäisi. Tai villa, tietysti. Villainen alushame voisi olla kova juttu hameiden alle.

  VastaaPoista
 68. Kuka hyvänsä hermostuu neuvovasta apukuskista. Meidän perheessämme äiti oli se, joka ajoi autoa (isällä ei edes korttia) ja jossain vaiheessa murha oli jo lähellä, kun isä aina neuvoi siitä pelkääjän paikalta. (Arawn)

  Tähän väliin pieni muistelus, jonka lauseesta on tullut ns. lentävä lause perheen parissa.

  Mökillämme oli kesää viettämässä muuan Attila, eduskunnan silloinen pääkirjastonhoitaja. Hän oli hyvin pikkutarkka ja huolellinen ihminen, teki kaikessa vaimon ohjeiden mukaan. Kuskina hän yleensä kuunteli hiljaisena vaimon taukoamatonta pulputusta ja varoituksia mutkista ja vastaantulevista autoista. Kerran häneenkin kuitenkin meni se piru, kun vaimo kiljaisi kyläteillä ajellessamme: - Attila, Attila, tiellä on kivi! Attila meni ja täräytti suoraan tien reunassa olevan kiven päältä. Auto tärähti melkoisesti ja me takapenkillä istujat löimme päämme Volsun kattoon.

  VastaaPoista
 69. Iines: "Mitä järkyttävää on käsityksessä, että Tasa-arvoelin koostuu naisista?"

  Se järkyttää, että te feministit yhä edelleen pidätte tasa-arvoa ja sen ongelmia vain naisia koskevana asiana, ikään kuin miehiä koskevia tasa-arvo-ongelmia ei olisi. Naiset ei osaa eikä halua miesten tasa-arvo-ongelmiin paneutua, joten kyllä tasa-arvoyksikön henkilöjakauma pitäisi olla tasa-arvoinen eli 50/50%

  Iines:"Ehkä he ovat perustaneet sen."

  Tuskin ovat, naiset ei ole perustaneet juuri mitään, mutta määrittävät kyllä ketkä ko. yksikköön pääsevät töihin. Tasa-arvoyksikön pääsyvaatimuksena on mm. naisoikeuden opinnot. Siis naisoikeuden! Melko reilua? Miten näin voi edes olla?

  VastaaPoista
 70. Niin, siis Anonyymi,

  minulla ei ole mitään sitä vastaan, että Tasa-arvoyksikössä olisi puolet miehiä, tai jopa yli puolet. En tiedä syytä naisvaltaisuuteen, mutta en minä tiedä syytä siihenkään, että vapaamuurareissa on vain vapaamuurarimiehiä ja rotareissa rotarimiehiä ja leijonissa leijonamiehiä. Naisilla voi olla toki omat erilliset sievät ladyosastonsa, kuten leijonien vaimokkeilla.

  Minusta tasa-arvo on ihmisoikeuskysymys, ei erillinen naiskysymys. Jos jokin ryhmä on muita alemmassa asemmassa, sen asiaa tulee tietenkin hoitaa. Uskon, että tasa-arvoisuus lisää molempien sukupuolten tyytyväsiyyttä.

  VastaaPoista
 71. Jotta eräät henkilöt rauhoittuisivat pienestä tökkäisystäni miehen hermostuneisuudesta liikenteessä, paljastan, että jonkun miehen kaasujalka voi olla melko painava, ja etenkin liikennevaloihin tultaessa sitä voisi ajoissa hiukkasen keventää. Vierestä neuvominen on siis tapauskohtaisesti ihan aiheellista ja lisää liikenneturvallisuutta. Samalla se suojelee kotitalouden budjetissa pysymistä. Ei tule takakäteen valokuvin varustettua yllätyskutsua poliisin juttusille.

  Iineksen mkuistelus todistaa, että joskus miehen kanssa hienostikin esitetty kielto toimii käskyntavoin. : ) Delilah

  VastaaPoista
 72. Kyllä tämä on niinsanotusti "naisviritteinen" blogi. Kummallista olisikin jos se ei olisi? Jos esim. Panu Höglund alkaisi omassa plökissään yhtä äkkiä toitottomaan feministisiä fanfaareja (anteeksi vaan van vaari), sekin ihmetyttäisi. Mutta ei tämän blogin (Iineksen) arvomaailma minua haittaa. Jos haittaisi, lähtisin lätkimään pois. Niin minä reaalielämässäkin teen. Meinaan, että jos juttusilleni tulee äärimmäisen vastenmielinen henkilö, minä jätän hänet juttelemaan itsekseen. (Kun jalat lähtevät yhteen suuntaan, tulee pääkin - vaikkakin vähän viiveellä - perässä.)

  VastaaPoista
 73. "En tiedä syytä naisvaltaisuuteen, mutta en minä tiedä syytä siihenkään, että vapaamuurareissa on vain vapaamuurarimiehiä ja rotareissa rotarimiehiä ja leijonissa leijonamiehiä."

  Aivan uskomatonta juttua! Sekoitat valtiollisen elimen ja vapaaehtoiset järjestöt. Eihän Naisasialiitto Unioniin pääse miehiä jäseneksi. Miksi tämä ei ole ongelma, jos sinun piti jotkin Rotaryt ja Leijonat tähän vetää? Voi hyvänen aikaa sentään mitä juttua.

  Syy naisvaltaisuuteen on naisten ko. virkoihin muovaamat älyttömät pääsyvaatimukset, naisoikeutta sun muutta p*skaa. Etkö tajua?

  VastaaPoista
 74. "Jos jokin ryhmä on muita alemmassa asemmassa, sen asiaa tulee tietenkin hoitaa."

  Mikä ryhmä on tällainen?

  VastaaPoista
 75. Mikis puhuu blogin arvomaailmasta. Tuo onkin hieno teema.

  Millainen on minun blogini arvomaailma? Koostuuko se vain siitä, mitä kirjoitan, vai muodostaako sen koko blogi kommenttiosastoineen?

  Minulla on äkkipäätä ajatellen oikeastaan vain yksi arvo, ihmisarvo. Toinen on vapaus. Näitä ei saa polkea.

  VastaaPoista
 76. "minulla ei ole mitään sitä vastaan, että Tasa-arvoyksikössä olisi puolet miehiä, tai jopa yli puolet"

  Miten aioit omalta kohdaltasi toimia, jotta tämä tavoite toteutuisi ja tasa-arvoyksiköstä tulisi tasa-arvoinen?

  VastaaPoista
 77. "Puhun lähinnä kokemastani sukkahousuahdingosta, josta olen havainnut monen naisen kärsivän. Puhun myös korkokenkäahdingosta, kureliiviahdingosta, push up ja stay up -ahdingosta, asioista, jotka ovat luonnonvastaisia."

  Naisten itse itselleen aiheuttamia ongelmia. Nämä ei ole tasa-arvo-ongelmia. Kuka käskee käyttämään moisia hömpötyksiä? Niin, ei kukaan, mutta naiset niitä vain vetelee päälleen.
  Oma vika!

  VastaaPoista
 78. Anonyymi, bingo!

  Kun olen koko ajan sanonut, että on naisten oma vika, jos kärsivät.

  VastaaPoista
 79. Tjaah, anonyymi,

  pannaan sitä verta sieltä päästä nyt vähän pienemmälle,

  minä panen hakemukseni Al-Quaidaan ja sanon, että tasa-arvon nimissä tahdon täten tulla valituksi. Tai vapaamuurareihin tai rotareihin, tai leijoniin. En tahdo mitään sieviä ladyleijonaloosseja, vaan ihmiseksi ihmisten joukkoon.

  VastaaPoista
 80. Iines: Itsemurhapommittajaksi pääset kyllä. Että hakemusta al-qaidaan sisään vaan.

  VastaaPoista
 81. Totta vieköön, Arawn.

  Mutta haluan tehtävään, jossa on etenemismahdollisuudet.

  VastaaPoista
 82. Kun noita kommentteja lukee, voisi tehdä johtopäätöksen, että miehen ongelma on se, ettei ole ongelmia. Delilah

  VastaaPoista
 83. Piti vielä sanomani: Ainoa ongelma heille on nainen. Miten ihanaa! Delilah

  VastaaPoista
 84. "minä panen hakemukseni Al-Quaidaan ja sanon, että tasa-arvon nimissä tahdon täten tulla valituksi."

  Hae Naisasialiitto Unionin itsemurhapommittajaksi, siellä on aina kysyntää miesvihaajille!

  VastaaPoista
 85. Iines: No mutta! Itsemurhapommittajasta suoraan marttyyriksi - eikö se nyt ole melkoinen uraputki? Ja jos hyvin käy, sinusta tulee suorastaan lähes pyhimys. Varsinaisia kanonisoituja pyhimyksiähän islamissa ei ole, mutta kaikki tuntevat esim. Muhammedin tyttären Fatiman.

  VastaaPoista
 86. Olinpas minä lyhytnäköinen ja maanpäälliseen kiintynyt. Noinhan se menee, Arawn. Jälkipolvet laulavat marttyyriuttani ja pääsen suoraan paratiisiin, Allahin luo, sillä eikös Koraanin mukaan pääsylippu paratiisiin tule jo, jos ihminen on vähintään 51-prosenttisesti hyvä?

  VastaaPoista
 87. On se kumma, miten naisten liittoutuessa se koetaan vihana ja uhkana.

  Eihän se sitä ole. Totta helvatassa heikompi osapuoli järjestäytyy. Ei se silti sitä tarkoita, etteikö epäkohtia olisi toisellakin puolella.

  VastaaPoista
 88. Miehille myydään pitkiä kalsareita, jotka on tehty samanlaisesta ohuesta kankaasta/neuloksesta kuin naisten sukkahousut. Niistä vain puuttuu jalkaterä. Kestävyydeltään surkeat.

  Attilasta ja vapaamuurareista tuli mieleen, että Attilan vaimo A vastusti kiivaasti vapaamuurareja ja antroposofeja. Meillä oli kotona A:n aiheesta tekemiä c-kasetteja.

  VastaaPoista
 89. Samuli,

  nyt on pakko nauraa, sillä kun sanotaan "vapaamuurarit", tulee mieleeni aina A & A. Muistan, miten he lukivat pitkiä otteita laatimistaan kirjoituksista ja lehdistä syvästi tuohtuneina.

  Selasin hieman nettiä, ja taisin löytää A:n nimen jostain hieman kyseenalaisesta natsahtavasta järjestöstä. - Vaan rauha hänen sielulleen, mukava mies, ja mukava pariskunta, jonka sinäkin, Samuli, taisit tuntea hyvin.

  Muistan, miten he olivat leikanneet ylioppilasaineeni lehdestä, ja lukivat sitä minulle vielä kesällä mökillä ääneen, vaikka häpesin tekelettäni. Aihe oli uskonnollinen pohdiskelu, ja he suhtautuivat siihen hämmästyneen ihastuneesti huudahdellen. - Ja A:n vaimohan oli miehen nimeltä Elli sisko.

  VastaaPoista
 90. Hieno lista. Tosin olen sitä mieltä, että osa listatuista on asioita, jotka nainen itse itsessään voi muuttaa. Miten se menikään, että ensin pitäisi katsoa peiliin...

  Kun itse ensin naisena toteuttaa ne mahdolliset (lue: ainoastaan itsestä riippuvat), voi vasta siirtyä "mahdottomiin";).

  VastaaPoista
 91. Tirlittan

  juuri noin! Nainen on avain muutokseen, ja peili on hyvä väline matkalla muutokseen.

  Juuri tämän tahdoin sanoa.

  VastaaPoista
 92. Minun tätyy vielä kerran hämmästellä sitä, että kun kirjoittaa tasa-arvosta lauseenkin, oletusarvo lukijan mielessä näyttää olevan se, että tuo syyttää miehiä.

  Jestas.

  VastaaPoista
 93. Itse löysin A:n nimen erään klubin jäsenluettelosta.
  Kyseinen klubi kannatti parlamentarismia ja laillisuutta ja vastusti Lapuanliikettä.

  VastaaPoista
 94. Tasa-arvo voi lähteä kehittymään vasta sitten, kun naiset alkavat itse tehdä töitä sen eteen, lakkaavat syyllistämästä miehiä ja huutamasta heitä kokoajan apuun joka asiassa.

  VastaaPoista
 95. Kyllä me taidamme samasta "klubista" puhua, Samuli, sillä luin vasta nyt tarkemmin klubin toimintaperiaatteet, ja siellä mainittiin lapualaisvastaisuus.

  Aiemmin katsoin vain nämä otsikot: "ILP - Isänmaan ja Lain Puolesta o Porvariston sisäinen yhteenotto o Kansallinen eheytyminen". Taisin lukea ILP:n jopa huolimattomasti (IKL).

  Muille mahdollisille lukijoille: Meillä on Samulin kanssa yhteisiä sukulaisia, siksi tämä muistelus.

  VastaaPoista
 96. Anonyymi,

  no tästähän juuri on kyse, naisten omasta panoksesta ja siitä, että he lakkaisivat miellyttämästä miestä koketeeraavasti.

  Mutta: aina on välistävetäjiä, ns. kilttejä naisia, jotka leikkivät kisumisua. Miestähän me useimmat haluamme. Kaikki emme vain hinnalla millä hyvänsä.

  Asia ei muutenkaan ole yksiselitteinen: asiaa ei edistä se, että jokuset miehet pelkäävät edistyksellisiä naisia ja nimittelevät heitä rumasti: telaketjufeministi, femakko.

  VastaaPoista
 97. Minusta on hupaisaa, että viimeaikainen ano kirjoittelee aivan kuin Jape. Sielunveljiä, samanmielisiä. Voisivat juoda kahveet ja viihtyä yhdessä!

  Koraanin paratiisissa pääsee paneskelemaan 99 neitsyen kanssa. Voisiko mikään olla hienompaa? Kelpaa sitä tässä elämässä kärvistellä, nuhteetta elellä, kun palkkio on tuota luokkaa.

  Kukaan ei pakota naista blondiksi töröhuuleksi / kymppisenttikorkoihin / epämukaviin vaatteisiin / kutittaviin nailonsukkiksiin / heikommaksi astiaksi. Millaisen miehen niillä keinoilla saisikaan?! En edes ilkeä ajatella, migreeni pelkästä ajatuksesta.

  VastaaPoista
 98. Arawn: "Meidän perheessämme äiti oli se, joka ajoi autoa (isällä ei edes korttia)"

  Samoin minun perheessä. Äitillä ajokortti ja ajoi autoa. Isällä ei edes kortia, joten ihmettelen täällä olevien naisten "valitusta".

  Arawn: "En yhtään epäile, ettenkö hermostuisi itsekin."

  Onko sinulla ajokortti, Arawn?

  Arawn: "mutta ei kannata yleistää semmoista ominaisuutta koko kansaan tai edes kaikkiin oman sukupuolen jäseniin."

  Täsmälleen näin.

  Arawn: "Samaa mieltä."

  Hienoa, että edes joku nainen tajuaa tasa-arvon päälle :)

  Arawn: "Yleensä minä & äiti, koska isä on hidastelija."

  Jotenkin arvasin, että näin. :D Perustin arvaukseni, joka tässä kertomuksellasi vahvistui, siihen mitä olet aiemmin kertonut isäukostasi ja hänen taiteilijaluonteestaan... :)

  Arawn: "Talvipukeutumiseen liittyen, itse harrastan seuraavaa pahimmilla pakkasilla"

  Sinulla onkin järkevää kerrospukeutumista. En muuten käsitä, miksi naiset edes taistelee niiden sukkahousujen kanssa kun ne on niin epäkäytännölliset ja hajjoaa helposti. Ne on taatusti naisten omaa keksintöä, mihet ei nin epäkäytännöllisiä asusteita keksisi/käyttäisi. Kunnolliset pitkät miesten kalsarit ja vaikka villa housut vielä tarpeen mukaan, niin johan pärjää. Ja naisille suositelen laittmaan vielä "mummokalsarit" alle, eikä mitään karmeita narustringejä, niin ei tarvitse kärsiä niin herkästi mistään virtsatietulehduksistakaan. Itse laitan kunnon bokserit pitkien kalsareiden alle.

  VastaaPoista
 99. Delilah: "Tasa-arvokeskustelu on ehkä joissain kysymyksissä aiheellista"

  Missä kysymyksissä? Esimerkkejä?

  Delilah: "kokonaisuutta katsoen ja etenkin yksityiselämässä naisena on Suomessa hyvä olla."

  Näin on. Siksi pitääkin ihmetellä sitä valitusta joka joillain naisilla on kokoajan päällä. Koskaan ei ole hyvä.

  Delilah: "Eipä taida ihan äkkiä löytyä toista valtiota, jossa olisi paremmin, vai löytyykö?"

  Ei löydy, mutta tämä ei ole ongelma: Nyt kun suomessa ei ole enään naisilla ongelmia, niin feministit alkaa puhua naisten ongelmista muualla ja niihinkin pitäisi tulla ratkaisu suomimieheltä, ilmeisesti.

  Delilah: "Vaikuttaa kuitenkin siltä, että osaa miehiä saavutettu tilanne närästää. Miksiköhän?"

  Nainen suomessa on etuoikeutetussa asemassa. Naisella on oikeuksia, mutta velvollisuudet jää miehille. Silti, etuoikeutetusta asemastaan huolimatta naiset valittaa monista asioista. Se että niset on jo tasa-aroisempia kuin mieht ei ole kylläkään naisten saavuttama asain tila, vaan siihen on osallistuneet myös miehet. Nyt kun miesten tasa-arvoa pitäisi parantaa, niin naiset jarruttaa vastaan. Kenties siksiköhän.

  VastaaPoista
 100. Selailin tuossa juuri Ihmissuhteet ja tasa-arvo -blogin uusinta juttua.

  Siinä on linkki opettajankoulutuksen mieskiintiöihin, joita eräät opiskelijajärjestöt eivät hyväksi, koska järjestön mielestä
  oppilaiden kannalta tärkeintä on opettajan pätevyys ja sopivuus sukupuolen sijaan.

  Mikäli pätevämmät hakijat jätetään valitsematta heidän sukupuolensa vuoksi, vaarannetaan opiskelijoitten mielestä opetuksen erinomainen laatu Suomessa.

  Koulutuksen ja ammatin valinta on luovuttamaton perusoikeus, jossa määräävänä tulee olla henkilön oma motivaatio ja kyvykkyys eikä hänen sukupuolensa.

  Juuri näin! Ei väliä, vaikka tuo tuli Kokoomuksen nuorilta, joita en ole koskaan missään äänestänyt. Tämä asia on kuitenkin jetsulleen näin. En osaa kuvitella, että keskustalla, vihreillä, persulla tai vasemmistollakaan olisi mitään näitä perusteluja vastaan.

  *

  Kuunkuiske,

  sinun kommenttisi on mainio. Sinulla se on tieto ja napakkuus sanoa asia juuri niin kuin se on. Kiitos tuosta repliikistä!

  VastaaPoista
 101. Iines: "Siinä on linkki opettajankoulutuksen mieskiintiöihin, joita eräät opiskelijajärjestöt eivät hyväksi, koska järjestön mielestä
  oppilaiden kannalta tärkeintä on opettajan pätevyys ja sopivuus sukupuolen sijaan."

  Ei yllättävää, että kyseessä on kokoomusnuorten naispuheejohtaja.

  Jännä, että et maininnut mainitsemassasi blogissa olleita toista näkökulmaa edustavia linkkejä. Niissä todetaan että miehiä pitäisi saada lisää opettajiksi.

  Miehiä kouluihin

  Miesopettajat, katoava kanta

  Iiines: "Juuri näin! Ei väliä, vaikka tuo tuli Kokoomuksen nuorilta, joita en ole koskaan missään äänestänyt. Tämä asia on kuitenkin jetsulleen näin."

  Katsoppas kun kokoomuksen edustajan näkemys kelpaa taistolaiselle, kun se on näin päin tämä kanta nyt :)

  Silloin kun kiintiöt palvelevat naisten etua, silloin taas asia on jetsulleen toisin päin.

  Sinänsä hupaisaa tämä sinun toispuolisuus, ei voi mitään muuta kuin myhäillä täällä :)

  VastaaPoista
 102. Ilta-Sanomien "Onko opettajan sukupuolella väliä" -keskustelusta muutama poiminta:

  Torinlaitalainen 6.1.2010 17:50

  Kiintiöt eivät missään tehtävässä ole työntekijöiden kannalta reilu ratkaisu. Tehtävään kuin tehtävään pitäisi päästä pätevyyden ja sopivuuden mukaan eikä sukupuolen perusteella.

  Ongelmaksi lasten kohdalla tulee kuitenkin se, että yhä suurempi määrä lapsia kasvaa ilman kontakteja aikuisiin, esikuviksi kelpaaviin miehiin. Yksinhuoltajaäidit, päiväkodin tädit ja sitten opettajat ovat naisia. Tämä ei ole lapsen eikä etenkään poikien kehitykselle hyväksi.

  ---

  Naisope peruskoulusta 6.1.2010 17:52

  Kyllä minulle ainakin on merkitystä sillä, että olen nainen. Minulle aikuisena on melko samantekevää tarjoileeko minulle mies vai nainen, onko lapseni synnytyksessä avustava kätilö tai lastani kastava pappi nainen vai mies.
  Mutta monelta lapselta puuttuu elämästään mies.

  Karu totuus on, että varsinkin alakoulussa lapsi on keskimäärin 25-30 tuntia viikossa opettajansa kanssa. Vanhempien kanssa aktiivista aikaa voi olla vain muutama tunti. Ei ole ihan samantekevää, kenen kanssa lapsi aikansa viettää.

  Totta kai kaikkeen koulutukseen pitää valita parhaat ja sopivimmat hakijat. Siitä huolimatta olen sitä mieltä, että kouluissakin tarvitaan miehiä. Olisi myös naisten etu, jos miehiä tulisi opetusalalle enemmän - myös naisopettajien palkat nousisivat!

  ---

  Opettajan tytär 6.1.2010 18:41

  Sinä samana päivänä kun kakarat oppivat käyttäytymään kauniisti, olemaan kiusaamatta toisiaan, jättävät tärvelemättä yhteiskunnan omaisuutta ja tottelevat aikuisia ympärillään niin kiintiöt voi unohtaa. Siihen saakka toivon, että lapsilla on miehenmallia ja auktoriteettia muuallakin kuin tv-ruudussa tai tietokonepelissä.

  Tosiasiahan on, että lasten ja nuorten pahoinvointiin ja käytösongelmiin ovat syypäitä aikuiset jotka eivät välitä. Välitetään siis edes sen verran, että lapsille asetetaan rajat. Ja jos naisopettaja ei rajoja pysty asettamaan tai pitämään, niin valittakoon paikalle mies joka osaa.

  Samoin kaivattaisiin miehiä hoitotyöhönkin. Vanhustentalot pursuavat yksinäisiä pappoja ja mummoja jotka mielellään keskustelisivat ja ottaisivat apua vastaan myös mieshoitajilta (vrt. häveliäs vanhan kansan mies naisten pestävänä).

  Kyllä miehiä tarvitaan vielä aika moneen paikkaan mutta kuinka heitä sinne saataisiin? Tuskin millään pakollisilla kiintiöillä ainakaan.

  ---

  VastaaPoista
 103. Opettajien kiintiöasia ei ole nais- eikä miesasia, vaan pätevyysasia. On lasten etu, että koulutukseen valitaan motivoituneimmat yksilöt.

  On sääli, että miehet eivät pärjää opettajankoulutuksen pääsykokeissa. Kenties heidän kannattaisi prepata itseään niihin yhtä ahkerasti kuin oikeustieteellisen tai lääkiksen pääsykokeisiin. Lapset tarvitsisivat myös miesopettajia.

  VastaaPoista
 104. Iines: "Opettajien kiintiöasia ei ole nais- eikä miesasia, vaan pätevyysasia."

  Tämän pitää päteä kaikille aloille. Mutta niin vain säädettiin julkishallintoon, kunnanhallitukseen, lautakuntiin kiintiöt kun siellä ei ollut naisia. Nyt sinne joudutaan väkivsin valitsemaan epäpäteviä naisia pätevien miesten tilalle. Ei kenenkään etu. Mutta tällaista toispuolista touhua on tämä tasa-arvo suomessa.

  Iines: "On lasten etu, että koulutukseen valitaan motivoituneimmat yksilöt. "

  Millä tavalla lasten etu? Perustelut?
  En käsitä miten on kenekään etu, että 0-18 vuotiaaksi lapsilla on elämässään vain naisia ja naisen mallia. Tuo ei todellakaan ole lapsen etu. Lapsen etu on muuten raivostuttava, mitään tarkoittamton ja määrittelemätön toteamus, jolla naiset ja espoonturmakodit perustelevat epätasa-arvoista ja syrjivää toimintaansa.

  Iines: "On sääli, että miehet eivät pärjää opettajankoulutuksen pääsykokeissa."

  Ei se mikään sääli ole. Se on vain laaditttu siten, että siellä ei miestyypillisillä taidoilla pärjää.

  VastaaPoista
 105. Ei kunnanhallituksiin ja lautakuntiin ole pätevyysvaatimuksia. Näihin elimiin kukaan ei voi olla "epäpätevä".

  Meillä koulutuslautakunnassa istuu broiler- ja sikatuottajaisäntiä, sekä pari viljelijää ja yrittäjää. Kyseenalaistan heidän "pätevyytensä" koulutusasioissa.

  Ei minun tarvitse perustella sitä, miksi motivoitunut opettajaopiskelija on lapsen kannalta parempi vaihtoehto. Sinun tulee perustella omin sanoin ja lyhyesti se, miksi motivoimattomampi opiskelija on motivoitunutta ja yritteliästä parempi. Linkkejä en lue.

  Opettajankoulutuksen pääsykokeet on laadittu samalla maailman korkeimmalla pedagogian taidolla, jolla Suomessa opetetaan ja koulutetaan. Ne soveltuvat opettajiksi aikoville.

  VastaaPoista
 106. Ohimennen:

  Karkkilassa lääkäri toimi ilman koulutusta, oliko se nyt vuoden?

  Kuten eräs pappa kerran totesikin, että ei yleislääkärin, jotka toimivat usein terveyskeskuksissa homma mitään vaikeaa ole. Kaikki tarvittavat tiedothan löytyy kirjoista tai netistä.
  Ja muut ottaa kokeetkin, ja erikoistuneilta tovereilta saa osan analyyseistakin.

  VastaaPoista
 107. Tavallaan hauska tämä huijaus, jos ajattelee ihan vaan tuota kuviota, ei mahdollisia seuraamuksia.

  Olenkin vakuuttunut, että huijaamalla voi päästä alalla kuin alalla pitkällekin, ihan sosiaalisten taitojensa ja supliikkinsa ja oveluuden avulla.

  Virtuaalissakin on huijareita. Hiukan vaan naurattaa se, että virtuaalihuijari usein luulee vetävänsä muita huulesta, ja aina on kuitenkin joku, joka haistaa huijarin. Blogimaailmasa heitä lienee hyvin vähän, jos ollenkaan?

  VastaaPoista
 108. Iines: "Ei kunnanhallituksiin ja lautakuntiin ole pätevyysvaatimuksia. Näihin elimiin kukaan ei voi olla "epäpätevä"."

  Et tajua koko kuviota, näemmä. No tämä ei yllätä.
  Kysymys on sukupuolikiintiöistä. Lautakuntiin valitan vaalimenestyksen perusteella, yleensä. Jos kaikki vaaleissa eniten ääniä saaneet on miehiä, eivät he tule valituksi lautakunataan, vaan sinne on otettava 40% naisia. Eli näin "reilu" meininkin on että se että saa kannatusa, niin ei tulekaan valituksi, vaikka pitäisi.

  Iines: "Meillä koulutuslautakunnassa istuu broiler- ja sikatuottajaisäntiä, sekä pari viljelijää ja yrittäjää. Kyseenalaistan heidän "pätevyytensä" koulutusasioissa."

  Ihan päteviä ovat, se on luottamustehtävä ja heidät on siine äänestetty. Päteviä siis ovat.

  Iines: "Ei minun tarvitse perustella sitä, miksi motivoitunut opettajaopiskelija on lapsen kannalta parempi vaihtoehto."

  Tottakai sinun pitää perustella, omin sanoin(ei linkejä aiheetomiin juttuihin), kun kerta tällaisen erikoisen väitten esitit. Todistus taakka on sinulla, eikä kenelläkään muulla.

  Iines: "Sinun tulee perustella omin sanoin ja lyhyesti"

  Eikä tule. Minä en moista väitettä ole esittänyt.

  Iines: "Opettajankoulutuksen pääsykokeet on laadittu samalla maailman korkeimmalla pedagogian taidolla, jolla Suomessa opetetaan ja koulutetaan."

  Tämä oli oikein herkkupala ja huumoripläjäys. Samanlainen huijaus kuin Pisa-testi. :)
  Suomalaisen lapsenlukutaidosta on "vastuussa" TV ja niiden ohjelmien tekstitys, ei laadukas peruskouluopetus. Voi tarkistaa asian vaikka MOT-ohjeman faktoista.
  Kun suomalaiset lapset laitettin todellista oppimista mittaavaan TIMS-testiin (tämä TIMS ulkomuistista), oltiinkin tästä hiljaa, kun tulokset, jotka mittasivat suomalaisen koululaitoksen opettamiskykyä, olivat varsin heikot.

  Iines: "Ne soveltuvat opettajiksi aikoville."

  Kuten sanottu, ne on laadittu naistyypillistä oppimista palkitseviksi. Tämä on todettu monissa paikoissa. Piste.

  VastaaPoista
 109. Minusta tuo terveyskeskuslääkärinä esiintynyt kaveri osoitti mainiota aloitekykyä ja osoitti että tarveyskeskus on kuin onkin arvauskeskus. Perustetta lääkäreiden muhkeille palkoille ei ole kuin täysin koulutukseton jamppa pystyy esiintymään lääkärinä, lääkärien alaisuudessa ja valvonnassa, vuoden eikä kukaan epäile mitään. Lisäksi kaikki valvovat viranomaiset olivat selvästi laiminlyöneet valvonta velvoitteensa, kun eivät tarkistaneet miehen taustoja.

  Mainio manööveri tuolta mieheltä kertakaikkiaan. Osoittaa aloitekykyä ja älyä, selvästi.

  VastaaPoista
 110. Minäkään en ole suuri sukkahousufani, mutta ovat ne lämpimät. Joten, kylmillä keleillä olen iloinen, että olen nainen ja voin verhoutua sukkahousuihin ilman sukupuoleeni kohdistuvaa nillitystä. :)

  Mitä tulee noihin muihin kohtiin niin vastustan ajatusta siitä, ettei tissejä nosteltaisi. Tai siis, minun puolestani kukin saa toki päättää itse, mutta olen ymmärtänyt, että hyvin roikkuvat yksilöt ovat fyysisesti melko epämukavat - sieltä alta hikoilee jne. Joten miksipä asiaa ei auttaisi helposti ja mukavasti rintaliiveillä? Eihän niitä kaulaan asti tarvitse nostaa, sen verran vain, että on jotain materiaa tissien ja alapuolisen ihon välissä.

  Mitä taas tulee salihousuihin... Pahempi juttu. Seksikkyysasioissa tuskin koskaan saavutetaan tasa-arvoa, koska ne eivät ole niin selkeästi päätös- ja valintakysymyksiä vaan biologiaa. Tai no, salihousut voisivat olla seksikkäät tilanteessa, jossa naisia ei muuten koskaan näe housuissa (ovathan esimerkiksi nilkat jossain Saudi-Arabiassa supersexyt, koska niitä ei normaalisti koskaan näe), mutta onko sekään sitten hyvä juttu.

  Tasa-arvon kannalta olisi kai suotavaa, että ryhditön, sosiaalisesti lahjaton nörtti olisi naisten mielestä seksikäs, mutta pelkään, ettei niin tule käymään. :/

  VastaaPoista
 111. En osaa kuvitella, että keskustalla, vihreillä, persulla tai vasemmistollakaan olisi mitään näitä perusteluja vastaan.

  Vihreillä ainakin on.

  Julistuksessaan "Yhdenvertaisuuden lähtökohtana on erilaisuus" Vihreät toteavat mm. näin:

  "Sukupuolten tasa-arvon on oltava yhteiskunnallisen päätöksenteon valtavirtaa. On tietoisesti etsittävä ja muutettava patriarkaalisia rakenteita, jotka estävät naisten ja miesten täysivaltaisen ja monipuolisen osallistumisen työ-, perhe- tai yhteiskuntaelämään. Kaiken julkisen toiminnan sukupuolivaikutuksia on arvioitava etukäteen järjestelmällisesti ja avoimesti. Ihanneyhteiskunnassa sukupuoleen ei tarvitse kiinnittää huomiota, mutta sukupuolittuneet rakenteet on ensin tehtävä näkyviksi, jotta niitä voidaan muuttaa. Tästä syystä sukupuolikiintiöt ovat toimiva keino tasa-arvon edistämiseen."

  VastaaPoista
 112. Sukkahousut on hienoja. Katsokaa vaikka You tubesta mainion pohjoisen taiteilijan Kari Tykkyläisen filmatisointeja tematiikasta: Tykylevits channel

  VastaaPoista
 113. Ehkä ei kannata puhua pätevyydestä, jos tarkoittaakin vaalimenestystä, Jape hyvä. Minä olen tottunut puhumaan täsmällisesti ja lukemaan vain sanoja, en rivinvälejä.

  Se miksi on naiskiintiöitä, ei ole vääryys miehiä kohtaan, eikä miehiltä pois. On päivänselvää, että enemmistö miehistä äänestää miehiä, samoin tekee valitettavasti enemmistö naisista. Ei tällainen äänestämiskäyttäytyminen takaa välttämättä parhaitten voimien valintaa.

  Broiler- ja sikatuottajat eivät ole päteviä päättämään koulutusasioista. Olen istunut neuvottelupöydässä heidän kanssaan ja huomannut, että heidän tietonsa koulutusalalta ja kouluasioista ovat rajallisia. Useimmiten tuo tieto on sen varassa, mitä heidän lapsensa ovat koulusta kertoneet. Se ei paljon auta, kun pitää päättää, onko rehtori tehnyt virkavirheen myös juridisesti.

  Miksi sinusta veräjän alta päässyt on parempi opettajaopiskelija kuin motivoitunut veräjän ylittänyt opettajakokelas?

  Pisa mittaa tiettyjä asioita, jotka ovat sinänsä merkityksellisiä, mutta eivät kokonaisvaltaisia. Pisan heikkoudet tiedän äidinkielessä, mutta oli miten oli, Suomen osaamista arvostetaan maailmalla.

  Oletko tullut ajatelleeksi, Jape, että pääsykokeet mittaavat osittain juuri sellaista taitotietotasoa, jota naisilla on luonnostaan lasten kanssa olon vuoksi enemmän kuin miehillä? Ei miehestä tule hyvää pedagogia sillä, että hän ohittaa paremmat naiset. Samalla intensiteetillä nyt vain miehet kymmenentuhannen euron opettajavalmennuskursseille kuin oikeustieteen kursseille, niin saadaan vähän isän mallia kouluunkin!

  Tuntuu muuten vähän tarkoitushakuiselta arvioida opettajankoulutuksen pääsykokeita kilttejä tyttöjä suosiviksi sillä perusteella, että naiset yksinkertaisetsi ovat tässä parempia. Ei kai oikeustieteen kokeitakaan arvioda miehistä kykyä mittaaviksi, jos enemmistö valituista on miehiä?

  VastaaPoista
 114. Arawnille sen verran, että toki rinnat liivit tarvitsevat, mutta tarkoitin nimenomaan luonnotonta kaulan alle nostoa.

  Voi miten hauska katsoa sukkahousuvideota, Riku, tuon raskaan Japelle väännön jälkeen.

  VastaaPoista
 115. Jape: Ei ole ajokorttia.

  Ja sukkahousuista ja miesten pukeutumisesta; oletko Jape katsellut entisajan aatelismiesten kuvia? Näyttävätkö ne asut käytännöllisiltä ja mukavilta? Myös miehet ovat käyttäneet hankalia vaatteita koreillakseen. Esimerkiksi roomalainen toga oli se kiedottava vaatekappale, joka ei päällä meinannut pysyä vaan sitä piti aina nykiä ylöspäin. Korkokengät, jotka kehitettiin ratsastusta varten alun perin, yleistyivät ensin miesten käytössä ja sitten, yhden kuningattaren myötä, koko hovin käytössä, naisten ja miesten. Miesten korkkarit siihen aikaan olivat 7-10cm.

  Että kyllä ne miehetkin koreilivat vaatteilla, peruukeilla ja hajuvesillä aiemmin. Jotenkin se vain loppui...

  VastaaPoista
 116. Muuten, Riku, en löytänytkään sukkahousuvideota, vaikka hain Kari Tykkyläisen nimellä ja tuolla Tykylevits-jutulla.

  Vika on luultavasti hakijassa.

  VastaaPoista
 117. Iines,

  Tykylevits on You tube-ilmiö, joka on tehnyt jotain 500 lyhyttä videota, joiden katsojamäärä lähentelee viittä miljoonaa! Sangen monissa sukkahousuilla on keskeinen asema.

  Tykylevits(Kari tykkyläinen) löytyy myös wikipediasta. Puoluekannastaan huolimatta hieno mies!

  VastaaPoista
 118. Iines: "Ehkä ei kannata puhua pätevyydestä, jos tarkoittaakin vaalimenestystä, Jape hyvä. Minä olen tottunut puhumaan täsmällisesti ja lukemaan vain sanoja, en rivinvälejä."

  Arvoisa Iines,

  Emme pääse tässä asiassa näemmä millään samalle tasolle, vaan venkslaat kokoajan asioita edes takas. En jaksa tämän tason keskustelua käydä. Komentoin nyt tämän ja saa olla sitten kun ei tule tästä mitään kumminkaan.

  Rohkenen tähän heti kärkeen sanoa, että en jaa käsitystäsi siitä, että puhut täsmällisesti. Päin vastoin, sinulla ei ole logiikkaa eikä johdonmukaisuutta. Tämä on valitellen todettava.
  Lisäksi kun katsoo muutamia sinun kommentteja, niin havaitsen, että luet juurikin rivinvälejä, mutta siinähän luet, en mahda tälle mitään.

  Ensinnäkin mitä sekoilet ja puhut ihmisten pätevyydestä lautakunnissa? Lautakunnat on luottamustehtäviä, joihin valitaan yleensä vaalimenestyksen perusteella. Sinne tulee ihmisiä eri elämänkirjon alueelta ja he edustavat ihmisiä. Ei kaikki koulujen oppilaat ole OPETTAJIEN LAPSIA. Tarvitaan siis muittenkin vanhempien vaikutusta ja näkemystä. Sikafarmari on ihan pätevä koululautakunnan jäsen. He päättävät (tai oikeastaan esittävät valtuustolle jne.) resursseista ja rahoista ja toimivat vastavoimana opettajien joskus leväperäisille ja mahdottomillekin vaatimuksille. Tarvitaan joku jolla on järki ja kohtuus päässä ja harkintaa myös. Siksi on lautakunnat ja sikafarmarit niissä.

  Iines: "Se miksi on naiskiintiöitä, ei ole vääryys miehiä kohtaan, eikä miehiltä pois."

  Sinulla ei ole sitten muuta kuin provokaatiota sinun puheenvuorot?
  Ei tällainen kannusta keskustelemaan olenkaan.
  Jos on naiskiintiö, niin se on pätevältä mieheltä ja miehiltä pois. Selvä kun pläkki. Ei kai kukaan järkevä voi muuta väittää? Mutta toisaalta jos on naiskiintiöt, niin sitten pitää olla tasa-arvoisesti myös mieskiintiöt. Ei voi olla vain toisinpäin!

  Iines: "On päivänselvää, että enemmistö miehistä äänestää miehiä, samoin tekee valitettavasti enemmistö naisista. Ei tällainen äänestämiskäyttäytyminen takaa välttämättä parhaitten voimien valintaa."

  Me elämme edustuksellisessa demokratiassa, jossa jokaisella on yksi ääni ja jokainen saa äänestä sitä henkilöä jota haluaa. Se on jokaisen oma asia. Se ketkä tulee valituksi edustaa sillä hetkellä parasta kokoonpanoa, jonka kansa on ko. instanssiin halunnut. Jos naiset äänestää miehiä, niin kenen vika se on? Naisahan on äänestäjistä enemmistö, että ei pitäisi valittaa...

  jatkuu...

  VastaaPoista
 119. jatkoa...

  Iines: "Miksi sinusta veräjän alta päässyt on parempi opettajaopiskelija kuin motivoitunut veräjän ylittänyt opettajakokelas?"

  Kiitos kysymästä, mutta en viitsi vastata. Olet ohittanut niin monta kysymystäni, niin en minäkään viitsi vastata.

  En tiedä miksi suomen pärjäämistä Pisassa voidaan arvostaa maailmalla, kun tiedetään kuinka huonosti pojat pärjäävät koulussa, joka ei ota huomioon poikien erilaista oppimista. Ja mistä tämä johtuu? Siitä kun valtaosa opettajista on naisia, jotka ei tunnu tietävän kuinka poikia opetetaan ja eivät osaa mukauttaa opetustaan pojille sopivaan ja kiinnostavaan muotoon.

  Iines: "Oletko tullut ajatelleeksi, Jape, että pääsykokeet mittaavat osittain juuri sellaista taitotietotasoa, jota naisilla on luonnostaan lasten kanssa olon vuoksi enemmän kuin miehillä?"

  Viittaan edelliseen vastaukseeni ja totean, että ne pääsykokeet hyödyttää sellaisia oppijoita, jotka on saaneet itselleen sopivaa koulutusta "oikealla" tavalla. Viittaan siis siihen, että naiset opettaa tytöille sopivalla tavalla; tytöt oppii ja pojat ei. Tämä heijastuu sitten pääsykokeisiin, jotka on laaditty tyttöjen oppimisen huomioivalla tavalla.

  Iines: "Samalla intensiteetillä nyt vain miehet kymmenentuhannen euron opettajavalmennuskursseille"

  Älytön heitto. Eihän naisetkaan moisille kursseille mene, kun saavat koulutuksen (valmennuksen) heille sopivalla tavalla yhteiskunnalta ilmaiseksi.

  Iines: "Ei kai oikeustieteen kokeitakaan arvioda miehistä kykyä mittaaviksi, jos enemmistö valituista on miehiä?"

  Montako prosenttia oikeustieteelliseen valituista on miehiä? Haluaisin tietää, millaisista suhteista puhutaan.

  Lääketieteelliseen valituista enemmistö on naisia.
  Eläinlääkäreiksi koulutettavista yli 90% on naisia.

  Millaista kykyä noihin opinahjoihin päässeiltä mitataan pääsykokeissa?

  Huh, kun on raskasta tämä vääntö Iinekselle. Nyt pitää mennä kunnon tauolle...

  VastaaPoista
 120. Arawn: "Ei ole ajokorttia."

  Saanko kysyä miksi? (ei sillä, että pitäisi olla, mutta ihan mielenkiinnosta kyselen.)

  Arawn: "Ja sukkahousuista ja miesten pukeutumisesta; oletko Jape katsellut entisajan aatelismiesten kuvia? "

  No en hirveästi ole, mutta tiedän kyllä mihin viittaat.

  Arawn: "Näyttävätkö ne asut käytännöllisiltä ja mukavilta? "

  No ei, mutta ei tuohonaikaan juuri muunlaista vaatetusta ollut. Esim. varsinaisia housuja ei käsittääkseni ollut ollenkaan...

  Arawn: "Myös miehet ovat käyttäneet hankalia vaatteita koreillakseen."

  Kyllä, ja osa tekee vielä nytkin niin (miehistä siis, ja sinulla oli niitä hametta pitävia mieskavereitakin, ei sen puoleen), mutta valtaosa miehistä on siirtynyt koreilulinjalta käytännöllisen pukeutumisen suuntaan. Se miksi naiset on jääneet "sukkahousu"-asteelle on minulle tuntematon asia...

  Arawn: "Esimerkiksi roomalainen toga oli se kiedottava vaatekappale, joka ei päällä meinannut pysyä vaan sitä piti aina nykiä ylöspäin. "

  Tiedän toogan, ihan käytännössäkin, olen nimittäin ollut nuoruudessa toogabileissä (Delta Jengi -leffan innoittamana). No se toogani ei ollut kylläkään mikään raskas vaan ihan lakanasta väsätty vaate :)

  Arawn: "Korkokengät, jotka kehitettiin ratsastusta varten alun perin, yleistyivät ensin miesten käytössä ja sitten, yhden kuningattaren myötä, koko hovin käytössä, naisten ja miesten. Miesten korkkarit siihen aikaan olivat 7-10cm."

  Jep, olet varmasti oikeassa, mutta ei ole noita miehillä enään, ainakaan yleisesti. Itse en käsitä kuinka jotkin naiset voi käyttää korkeita korkoja. Oikein omissa nilkoissa sattuu (olen kai tämän aiemminkin jo sanonut) kun katselee heidän menoaan. Ihan tuntuu kun nilkat nuljahtaisi millä hetkellä hyvänsä...

  Arawn: "Että kyllä ne miehetkin koreilivat vaatteilla, peruukeilla ja hajuvesillä aiemmin. Jotenkin se vain loppui..."

  Juu, kehitys ja miehet kehittyi ;)
  Siitä se johtuu...

  Hieman sukkahousuhuumoria:

  Raivola rysäpöksyt

  VastaaPoista
 121. En viitsi nyt kirjautua.

  Jos on, Jape, raskasta, niin ei ole pakko jatkaa vääntämistä. Raskasta on lukeminenkin, ei sen puoleen.

  Toivottavasti reaalimaailman Jape on kymmenen kertaa lunkimpi :) Tai muuten hän lienee yksinäinen mies.

  Iineksen salonki ei käsittääkseni pyri olemaan "väännetään kättä siitä kuka on oikeassa" -foorumi. Vaan leppoisa olohuoneen jatke; paikka, jossa poiketa muun touhun ohella nauttimassa makoisia sanailuja, osuvia lausahduksia, hauskoja hupailuja.

  Hyvää viikonloppua kaikille!

  Kuunkuiske

  VastaaPoista
 122. Heh heh hee - tämä Kari Tykkyläinen on mainio:

  tykylevits: Lannistumaton :)

  tykylevits kanva youtubessa:

  http://www.youtube.com/user/tykylevits#p/f

  VastaaPoista
 123. "En viitsi nyt kirjautua."

  Jaa jaa, mistä tietää kuka sinä olet...?

  Kuunkuiske: "Jos on, Jape, raskasta, niin ei ole pakko jatkaa vääntämistä."

  Juu, en jatka. Joillekin ei vain ns. uppoa, vaikka kuinka koittaa perustella, olla asiallinen ja perusteelinen.

  Kuunkuiske: "Raskasta on lukeminenkin, ei sen puoleen."

  No ei ole pakko lukea, ystävä hyvä.

  Kuunkuiske: "Toivottavasti reaalimaailman Jape on kymmenen kertaa lunkimpi :) Tai muuten hän lienee yksinäinen mies."

  Mikähän siinä on kun sinun puheen vuorot minulle on aina jonkin sortin huomauttelemista? Tuntuu (käyttämästäsi termistä "vääntö" tuli mieleen) että sinulla on tarve vääntää veistä minussa kokoajan...
  Niin on samanlaista sinun käyttämäsi retoriikka kokoajan. No varmaan siitä jotain tyydytystä saat...

  Kuunkuiske: "makoisia sanailuja, osuvia lausahduksia, hauskoja hupailuja. "

  No sinulla näitä onkin, aina kun suuntaat puheen minuun tai minun persoonan.

  Mutta kuten jo aiemmin todettua, et mahtane itsellesi mitään?

  Lämpöistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 124. Jape? Käsi sydämelle. Haluaisitko olla nainen, jolle joku VHM tekee kaiken ihanan helpoksi?

  VastaaPoista
 125. Kun olette niin synkkiä, niin laitan tähän ulkomuistista runoilija T.Nurmion sanoja:
  "Me kierretään toisiamme, niinkuin taivaankappaleet - yhtä ylpeinä, yhtä yksin, ympärillämme ikuinen yö."

  VastaaPoista
 126. ...Ja Iineskin järkyttyi niin tuosta Tykylevitsin sukkahousufetisismistä niin, että yrittää muodostaa jotain kognitiivista analyysia kertoakseen, että tuntuu ne silti pahalta iholla.:):):)

  VastaaPoista
 127. Eikä, Riku, kun etsin niitä Tykylevitsin sukkisvideoita. En ainoatakaan löytänyt, mutta katselin sitten niitä muita Tykyjä. Onhan se äijä. Läppäri on vähän hidas mokkuloineen, joten haen huomenna nopeammalla yhteydellä..

  Kuunkuiske se ymmärtää minun sieluni liikkeitä. Kun en oikein jaksa noita Japsukan vääntöjä, vaikka arvostan paneutumista asiaan! Täytyy katsoa niitä tarkemmin aamulla, varsinkin jos niissä vilkkuu sinisiä linkkejä, jotka kierrän kaukaa.

  Nyt katson vissiin Housut pois -leffan.

  VastaaPoista
 128. "Nyt katson vissiin Housut pois -leffan."

  Iines veti tämän nyt niin seksistiseksi. Näin miehenä hieman punastelen.

  VastaaPoista
 129. Noh, tuo on niin ihanainen tuo Robert Carlyle, että pakko katsoa, miten siltä onnistuu seksikäs rooli. On yleensä ollut hyvä luonnenäyttelijä.

  Voi toki olla, ettei leffa silti ole erikoisen hyvä, vaikka joku sitä minulle kehui hauskaksi.

  VastaaPoista
 130. Katsos, Riku vielä,

  tämähän on sitä paitsi pornopaikka, ystävämme HG:n mukaan, joten pidän maineestani kiinni.

  VastaaPoista
 131. Kuittaan tämän vain sanomalla, että naiset nyt aina ovat sellaisia.

  VastaaPoista
 132. No, tuohon listaan tulikin lausumastasi 10. kohta:

  10. Myös naisen positiivinen maine kasvaa seikkailujen myötä.

  Kiitos, Riku!

  PS Leffassa näkyi jo miehen peppu.

  VastaaPoista
 133. En ole t�nne kirjoittanut, kun olen tuntenut itseni niin toisenlaiseksi, poissuljetuksi ulkomaalaiseksi, maahanmuuttajaksi, maastamuuttajaksi, naiseksi.

  Jos Dinesh tiet�isi, miten t�ll� on kirjoitettu, niin h�n ottaisi minulta l�pp�rin pois! Narraan sit� ja n�yt�n Iineksen valokuvia.

  Tasa-arvo on sit� ett� miehest� ja naisesta tuntuu kummastakin hyv�lt� olla mies tai nainen.

  - Charmaine -

  VastaaPoista
 134. Tykkään aina siitä, että televisiosta tulee tarjontaa, joka on jonkun mieleen.

  Täytyy vain ohjelmistosta katsoa, milloin se "Naisen pylly kautta aikojen"-dokumentti tulee.

  Kiinostaa kovasti sen problematisointi naisten pyllyjen vaikutuksesta esimerkiksi historian kulkuun. Muutenhan se lienee aika tylsä esitys.

  VastaaPoista
 135. "Tasa-arvo on sit� ett� miehest� ja naisesta tuntuu kummastakin hyv�lt� olla mies tai nainen."

  Upeasti sanottu!

  VastaaPoista
 136. Riku,

  Jos olet teemasta "naisen pylly" kinnostunut, niin katso Suomi24 faktatietopankista "naisen logiikka" osion alta esim. keskustelu, joka on otsikoitu: "Naisen pylly viestittää asioita miehille"

  tai sitten Plaza:n Ellien keskuteluissa nimimerkki Pyllypimatsu kyselee "Mikä naisen pyllyssä viehättää?" ja jatkaa viesitään vielä näin:

  "Olen jo keski-ikäinen liikuntaa harrastava nainen. Liikunnan myötä olen laihtunut ja pyllyni pyöristynyt. Ja miehet käy kuumina.

  En ole pettävääv sorttia, vaikka joskus kapakakoissa käynkin yksin. Jatkuvasti saan kehuja pyllystäni. Pienirintaisuus ei kuulemma haittaa, kun pylly on pyöreä ja seksikäs kuulemma.

  Ihan oikeesti kysynkin miehet, korvaako hyvä pylly rintojen pienuuden ?"

  Jos kinnostaa, niin tsekkaa ihmeessä, Riku. En voi laittaa linkkiä, kun tuo itsekin housuton Iines siitä hermostuu...

  VastaaPoista
 137. Mutta Jape!

  Ainahan minä niitä naisenpylly-linkkejä katselen.

  Ihan tiedollisesta kiinostuksesta.

  VastaaPoista
 138. Charmaine,

  sinä tulitkin mieleeni juuri hiljakkoin. Muistan hyvin miehesi Dineshin. Hiljakkoin kun uutisvälähdyksessä puhuttiin Tanskan Muhammed-pilapiirroksista, niin taustalla oli kyltti, jossa luki Dinesh. Muistin heti miehesi tästä sattumasta.

  Minäkin ilahduin tuosta määrittelystäsi, jonka Riku jo poimi repliikkiinsä. Se on hyvin sanottu.

  Keskusteluissa on, Charmaine, monenlaisia mielipiteitä maahanmuutosta. Toivottavasti olet huomannut, että rasismia täällä ei kukaan hyväksy, eikä haukkumista. Jokainen vastaa kuitenkin netissä omista sanoistaan, sillä se kuuluu sananvapauteen ja vastuuseen..

  VastaaPoista
 139. Pyllymiehille tiedoksi, että takamus on tärkein, ja minulla on siitä mustaa valkoisella, tässä.

  VastaaPoista
 140. Iines,

  Voi perse, etten paremmin sano.

  VastaaPoista
 141. Riku,

  Aivan, olet siis oikeilla jäljillä. Naiset ihan turhaan tohottaa niistä tisseistään vaikka pylly on se tärkeämpi elementti.

  TOSI ON! [Sanottuna Jaakko Lassilan äänellä]

  VastaaPoista
 142. Jape: Ajokorttia ei ole, koska ei ole autoa eikä juurikaan tarvetta autolle. Olisin myöskin joutunut kustantamaan kortin itse ja kallistahan se lysti on. Jos tosiaan TARVITSISIN sen, sitten täytyisi maksaa, mutta kun selviää hyvin ilman, menoerä tuntuu turhalta.

  Mitä tulee miesten koreiluun, se on mielenkiintoinen asia, miksi sen merkitys on niin vähentynyt. Naisilla kyse on yhä siitä, että ulkonäön merkitys on niin valtaisa, mutta olisi mielenkiintoista spekuloida/lukea tutkimuksia miesten muodin kehityksestä.

  VastaaPoista
 143. Arawn: "Ajokorttia ei ole, koska ei ole autoa eikä juurikaan tarvetta autolle."

  Näin arvelinkin. Jos aavistelen oikein niin sinä pääset liikkumaan hyvin joukkoliikenteellä jos tarvetta. Minun nuoruudessani ajokortti oli sellainen joka hommattiin heti kun se oli mahdollista. Myös lähes kaikki tytöt hommasivat sen melkein heti. Autokoulunhan sai aloittaa hiukan enne sitä kun täytti 18v. Tosin tiedän kyllä henkilöitä, lähnnä naisia, jotka ei autolla ole ajaneet autokoulunjälkeen...

  Arawn: "kallistahan se lysti on"

  On tokia, varsinkin nykyisin. Hinnat on nousseet aika pajon sitten entisaikoijen, vaikka ei se silloinkaan kovin edulista ollut...

  Arawn: "Mitä tulee miesten koreiluun, se on mielenkiintoinen asia, miksi sen merkitys on niin vähentynyt."

  No sinähän olet muotiasiantuntija ja kiinnostunut muodista, kenties voisit tutkia hiukan aihetta... :)
  Koreilun merkitys on vähentynyt valtaosalle miehistä itselleen, vaikka joitakin riikinkukkoja ja metroseksualeja aina on. Mutta miten naiset suhtautuvat tähän että miehet ei koristaudu enään juurikaan...?

  Arawn: "mutta olisi mielenkiintoista spekuloida/lukea tutkimuksia miesten muodin kehityksestä."

  No jos tällaiseen tutkimukseen/spekulaaioon joskus törmäät, niin referoi sitä toki, vaikka blogissasi. Tai kenties pohdit aihetta itse...?

  VastaaPoista
 144. Heh heh hee - tämä Kari Tykkyläinen on mainio:
  tykylevits: Lannistumaton :)


  Eikä!!! Ihan sikakamala. Mitä mainiota tuommosessa tyhmässä ukossa on? Hyi helvetti.

  Tässäpä sen näkee, miten erilaisia me ihmiset ollaan. Ja myös tulee todistetuksi se, miten turhaa on yrittää toista omista mielipiteistään vakuuttaa.
  Vieläkin puistattaa... Toivottavasti unohdan tuon pian, hrrr.

  VastaaPoista
 145. Ei pidä aukaista kaikkia linkkejä, joita äijät lähettää:)

  VastaaPoista
 146. Hieno määritelmä Charmainelta:
  Tasa-arvo on sit� ett� miehest� ja naisesta tuntuu kummastakin hyv�lt� olla mies tai nainen.
  Delilah

  VastaaPoista
 147. Huomenta aamuvirkuille! Minä olen tässä availlut noita Tykkyläisiä aamuni kohotukseksi, kun Hesarin antikin oli niukka. Sukkahousuja ei vaan tule vastaan. Onhan tuo äijä muuten oma ilmiönsä, vähän tulee Jape mieleen kun se ei koskaan anna periksi. Tämä kaikella rakkaudella sanottuna. Ja ne punaiset äijästringit olivat kyllä siis mahtavat.

  VastaaPoista
 148. No joo, enemmän niissä taitaa olla sellaisia pitkien sukkien ja sukkanauhaliivien, vaimitäneon, viritelmiä.

  Ja sellaista äijähuumoria.

  VastaaPoista
 149. No siinä tapauksessa sisälläni on pieni äijä. Jope Ruonansuukin naurattaa kovasti. Komistushan on hyvä kirjoittaja, esittäjä ja laulajakin.

  VastaaPoista
 150. Nyt tämä tasa-arvokeskustelu etenee hienosti, kun Sinäkin kerrot äijyytesi:)

  VastaaPoista
 151. Toffeli-täti ""Eikä!!! Ihan sikakamala. Mitä mainiota tuommosessa tyhmässä ukossa on? Hyi helvetti."

  Melkoista kielenkäyttöä...
  Huomaa että huumorintaju ei ole kukkahattutätien ominaisuus.

  Tuo video on kerrassaan niin mainio, että siitä pitää tehdä oma "motto"video!

  Toffeli-täti: "Ja myös tulee todistetuksi se, miten turhaa on yrittää toista omista mielipiteistään vakuuttaa."

  Mitä omia mielipiteitä ja vakuuttamista sinä koitit tehdä?
  Sinä todistit ainakin sen, että et tiedä oletko suomalainen vai et (aikaisemman viestintäsi perusteella) ja että olet huumorintajuton kukkahattutäti, joka paheksuu rehellisen ja reilun suomimiehen hyvää mielä tuottavaa huumoria.

  Minusta tuon Kari Tykkyläisen videot, ainakin osa, menee ihan taiteesta. Kevyesti!

  VastaaPoista
 152. Puhuinko itseni pussiin?

  Noh, ei olisi ensimmäinen kerta, kun meikäläisen sieltä löytää, sillä monipuolinen on ihminen, myös minä.

  Sen verran selitän, että en etsi itsestäni miestä enkä teoistani munaa. Mä oon mikä oon. Ja ihan vakavasti puhuen: löydän itsestäni hirveästi isääni, jopa hänen kiinnnostuksensa naisiin, siis seksuaaliseen katseluun, en lesboiluun - ai mutta tämä menee nyt ehkä päreeksi.. Ans kattoo.

  VastaaPoista
 153. Tuo pussipohdiskeluni oli siis Rikun kommentista.

  VastaaPoista
 154. Heh :) Kuules Jape, et sinä voi päättää, mikä muiden mielestä on huumoria. Etkä sitä, minkälaisilla asioilla huumorintaju todistetaan.

  Itsellesi voit ottaa motoksi ihan mitä haluat, mutta älä yritä muita muuksi muuttaa. Samoin taidekäsityksesi on varmasti ihan omasi.

  Antaisit vaan kaikkien kukkahattujen kukkia! :)

  VastaaPoista
 155. Täytyy lukea tämä ketju kunhan kerkiän, mutta uteliaisuudesta kävin ensin vilkaisemassa Japen Tykkyläispätkän.

  Ja totta tosiaan - siinähän suomalainen partafilosofi Rasander takoo Zizekiä päähänsä!

  VastaaPoista
 156. Mitä omia mielipiteitä ja vakuuttamista sinä koitit tehdä?

  En mitään! Ne oman mielipiteen tolkuttajat ja toisten käännyttäjät on ihan muualla :)

  VastaaPoista
 157. Toffeli-täti: "Kuules Jape, et sinä voi päättää, mikä muiden mielestä on huumoria. Etkä sitä, minkälaisilla asioilla huumorintaju todistetaan."

  Mutta sinäkö voit päättää kuka on "tuommoinen tyhmä ukko", niin kuin "asiallisesti" itseäsi ilmaisit? Juuri tullainen on tyypilistä kukkahattutäteilyä.

  Minä ilmoitin pitäväni Tykkyläisen taidetsosta mainiona huumorina ja sinä hyökkäsit paheksumaan, sekä minun huumoriani että Tykkyläisen taidetoeosta. Sinulta tässä karkasi nyt pappatunturi käsistä.

  Minä en käskenyt sinua pitämään huumorista, enkä taiteesta. Itse pidän tuota huumorina ja jopa taiteena. Muut saa arvioida itse, mutta älä hyöki arvostelemaan muiden huumori- ja taidekäsitystä, täti.

  Toffeli-täti: "Antaisit vaan kaikkien kukkahattujen kukkia!"

  Tottakai annan. Olen jopa niin ystävällinen, että kastelen moista kukkahattua välillä virkistävällä vedellä, jotta se oikein pääsee rehottamaan taas.

  Täytyykin katsoa tuo Tykkyläisen "lannistumaton" taas, niin tulee virkeä ja hyvä mieli taas...

  VastaaPoista
 158. Yleensä silloin jos jokin toisen sanoma kolahtaa - auts - se merkitsee sitä että sisällössä on perää.

  Esim. minulle eräs vieras ihminen sanoi eräässä tilanteessa, että sinulla on aika hurtti huumori. Sanoin, että anteeksi jos loukkasin - se ei ollut tarkoitus.

  Opin, että viljelen raisuimmat pläjäykset tutussa seurassa.

  Ihmisten välinen kanssakäyminen ei ole mitään elämää suurempaa tiedettä / taidetta, mutta tietyt asiat edesauttavat hyvää keskinäistä oloa. Esim. avoimuus kuulla toisen puhetta ilman omia pahasti värittäviä silmälaseja ja asenne että kumpikaan ei ole oikeassa tai väärässä - molemmat omassa elämässään siinä kohdassa kuin ovat ja kummallekin toisen maailma on mahdollisuus rikastuttaa omaansa; oivaltaa, ymmärtää, jakaa.

  Mitä tulee tisseihin ja persuksen alueeseen, niin molemmat tuottavat minulle suuresti nautintoa! :) Omani.

  VastaaPoista
 159. Ei pidä aukaista kaikkia linkkejä, joita äijät lähettää:)
  Riku, olet aivan oikeassa!

  Eikä ainakaan yrittää niistä keskustella :)

  VastaaPoista
 160. Tartunta tähän Delilahin teesiin, jota Iinukka ainakin jo puolusti ja todeksi totesi:

  "...vaikka naisella on ajokortti ja jopa ajotaito, ei se oikeuta häntä edes tasa-arvon nimissä istumaan ratin takana, jos perheen Mies haluaa siinä istua. Ja voin kertoa, että hän yleensä haluaa, vaikka matka olisi 500 kilometriä. Sitten, jos ihan pikkuisen antaa vierestä ohjeita, Mies jotenkin niinkuin hermostuu. Ihan ihmeellistä."

  Minusta tässä on ihmeellistä se, että kaikkien maailman fiksujen miesten joukosta te fiksut naiset aina valitsette aviosiipoiksenne tuollaisia sovinistisia törppöjä!?

  Kertokaapa nyt ihan rehellisesti ja avoimesti, että miksi? Eihän teidän avioliittonne ole järjestettyjä, kuten sisarillanne itäisillä ja eteläisillä mailla, vaan ihan itse te - ja suuresta rakkaudesta! - valintanne teette.

  Täälläkään Iineksen ikkunalla ei ole yhtäkään noin ääliömäistä äijää - "Miestä" isolla ämmällä - joka ei antaisi vaimonsa ajaa, jos tämä vain tahtoisi. Mutta ei... törppöys puree näköjään naiseen kuin naiseen.

  Vakavasti puhuen siis se sama miehisyys, joka saa naisen lankeamaan ja "rakastumaan", taitaa paljastuakin sitten myöhemmin pelkäksi sovinismiksi?

  Delilah - itsehän sinä "Miehesi" valitsit? Saanko kysyä minkä maalainen hän on? Ja kuinka olet alistunut niin, ettet saa edes ajaa? Saatko liikkua kuitenkin yksin ulkona?

  (Tämä loppu on huumoria, vaikka on siinä ihan pieni tosikkous mukana - viittaan vaikka tähän uuden vuoden cooliin kyttäyshemmoon, Ibrahimiin.)

  PS. Meillä vaimo ajaa puolet matkoista. Ei tosin aina ihan vapaaehtoisesti, jolloin voin toki neuvotella ja joustaa. Nytkin hän juuri soitti kaupungilta, että voinko tulla noutamaan, kun on kylmä ja paljon ostoksia jne. Lupasin harkita asiaa.

  VastaaPoista
 161. Ajamisesta: meillä ajan minä, ja vain minä, yksin minä. Kaipaisin totisesti joskus äijää ajamaan ja itseäni siihen apukuskin paikalle. Miltähän tuntuisi, kun saisi vain istua ja katsoa, mihin viedään.

  PS Täälläpäin miehet ajavat muijiaan peräkyliltä marketteihin, varsinkin viikonloppuisin. Istuvat sitten tyyriinä autossa odottamassa, kun muija tekee ostokset ja kantaa painavat kassit autoon. Mies nousee kyllä panemaan ne takakoslaan, ettei ihan veritulppa pääsee kinttuihin liiasta istumisesta.

  *

  Toffeli-täti,

  tsemppiä, sinä et olekaan turha täti etkä eilisen teeren vikisevä tyttö! Sulka hattuusi, vaan ei kukkaa.

  VastaaPoista
 162. Meillä vaimo ajaa puolet matkoista. Ei tosin aina ihan vapaaehtoisesti, jolloin voin toki neuvotella ja joustaa.

  Luokseni tuli kylään, iltaa istumaan, pariskunta - ulkomaalainen tosin - ja kuultuani, että tulivat autolla, kysäisin, että kumpi ajaa. Marek vastasi että vaimo. Minä sitten "fiksusti" ihmettelemään, että miksi se on aina niin, että vaimo. Marek siihen, että heillä se on ihan fifty-fifty. Hän ajoi meille. Vaimo ajaa kotiin. :)

  VastaaPoista
 163. Tapani, itse olen mieheni valinnut ja tottakai suomalaisen. Ja vaikka noita yhteisiä vuosia on kertynyt runsaanpuoleisesti, ei ole vastaan kävellyt ainuttakaan, johon kultamussukkani vaihtaisin. Sovinisti hän ei todellakaan ole, vaan. Sorry vaan, jos semmoiselta kuulosti. Eikä ole koskaan tarvinnut pelätä, että hän edes pikkasen nauttineena selkään antaisi, vaikka aihetta kenties joskus olisi ollutkin. Se, että hän tykkää istua ratin takana ja noudattaa joskus omia liikennesääntöjä osoittaa vaan sen, että kukaan (mies) ei ole täydellinen, vaikka läheltä liippaakin.
  Delilah

  VastaaPoista
 164. Tämähän on ollut ihan mielenkiintoinen keskustelu - luin se vasta nyt kokonaan. Huomasin myös, ettei pitäisi kirjoitella sekaan lukematta, kun se menee kuitenkin aina hieman sivuun asiasta.

  Totta on se, kokemuksieni mukaan, että meillä Suomessa(kin) miehet yleensä ajavat ja naiset antavat vieressä neuvoja. Poikkeuksia on.

  Mutta kuinka te noin herkästi nielaisitte väitteen, etteivät miehet olisi turhamaisia?

  Miehet ovat tasan yhtä turhamaisia kuin naisetkin, eri tavalla vain. Siis vanhempi ikäluokka, nuorissa ei eroa taida enää edes huomata.

  Iineksen tasa-arvolista oli hieno. Tässä pikavarjolista:

  1. Nainen ei leiki ajotaidotonta imbesilliä.

  2. Nainen ei koko ajan mieti katsovatko miehet häntä.

  3. Seksi ei korvaa pätevyyttä työssä.

  4. Sukkahousut saavat patsaan.

  5. Mummonpöksyt lisäävät naisen seksikkyyttä.

  6. Suomalainen tasa-arvo on vientituote.

  7. Suomalainen mies ylennetään eurooppalaiseksi mieheksi.

  8. Nainen saa olla oma itsensä.

  9. Mies heittää kravatin helvettiin.

  10. Nainen ja mies ymmärtävät olevansa ensisijaisesti ihmisiä.

  VastaaPoista
 165. Hieno lista Tapanilta, ja kyllä allekirjoitan jokaisen kohdan. Kiitos, Tapani!

  Tuo suomalainen mies-jutska vaan on vähän vissiin ironinen, kuten pari muutakin, mutta ei se tahtia haittaa.

  Meidän tulisi kai olla ylpeitä siitä, että meillä on herkimmät väkivaltamittarit vissiin koko maailmassa. Nythän oli aamun Hesarissa tieto, että "EU:n puheenjohtajamaana aloittanut Espanja on nostanut naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemisen yhdeksi päätavoitteekseen. Espanja suunnittelee EU:n yhteistä hätänumeroa ja mahdollisesti lisäkeinoja poliiseille." (HS 10.1.2010) Lehdessä mainittiin, että EU:n muissa maissa väkivaltaa ei ole "kunnolla" tilastoitu. Meillä on, ja siitäkös älämölö nousi!

  VastaaPoista
 166. Tilastointi onkin mielenkiintoista... eri maissa saatetaan tilastoida toisistaan poikkeavalla tavalla.
  Olen ajatellut, että se että Suomi johtaa itsemurhatilastoissa johtunee osaltaan siitä, että meillä ollaan niin rehellisiä. Asiat sanotaan niin kuin ne on. Joissakin muissa maissa saattaa olla tarpeen peitellä, esim. kuolinsyy oman käden kautta voi olla este siunattuun maahan hautaamiselle yms.
  Eli meillä voidaan "kunnolla" tilastoida epämiellyttäviäkin asioita.

  VastaaPoista
 167. Toffeli-täti,

  samaan itse olen päätynyt: Suomessa tehdään kaikki pilkun päälle rehellisesti eikä millään manjana-meiningillä tai venäläisellä suurpiirteisyydellä.

  Ja kun rehellisyyteen vielä lisätään tarkkuus ja huolellisuus, jonkinlaisen tosikkomaisuus, niin johan on komiat tilastot.

  VastaaPoista
 168. Iinekselässä eletään ajan sykkivällä valtimolla.

  TV:n Pressiklubissakin tultiin ihan samaan lopputulemaan Sellon tapauksesta kuin täällä jo viikkoa aiemmin: perimmäinen syyllinen kaikkeen on suomalainen mies.

  Hesarissa oli tänään mielenkiintoinen mielipidekin, jossa kansainvälisen politiikan tutkija, nainen, mikä ilolla todettakoon, kyseenalaisti maahanmuuttouskomuksiamme. Hän sivusi tärkeitä aiheita, mm. hieman sitä (laillista ja rikollista) maahanmuuttobisnestä, jota ylläpidämme huonon omatuntomme takia.

  VastaaPoista
 169. Tässä blogissa on aiemmin todetttu Iineksen suulla, että vika oli Sellon myyjissä.

  Että älä sano väärää todistusta blogista, Tapani.

  VastaaPoista
 170. Kun kaksi roistoa - nainen ja mies - kohtaavat heille syntyy vertaistukea. Tuntevat olonsa tasa-vertaiseksi.

  Vain niin.

  Minun mielestä miesten (sotaisa, tekninen, kova, raha-painotteinen jne) ääni on dominoinut lännessä ilman, että se on kenenkään fyysisen tai biologisen miehen vika (koska se on traditio) ei voida syyttää miestä eikä naista mutta nainen ylläpitää traditiot lepertelemällä kuten roisto toiselle.

  Kun nainen sanoo että nyt riittää saatanan sotiminen ja kaikki sonta ja kiusaaminen ja muu ylimielinen sohiminen ja öykkäröinti - sillä naisella pitää olla uskallusta enemmän kuin näillä traditio-naisilla

  NOUSTA YLI MIESTEN ÄÄNEN SANOAKSEEN STOP.

  .väitän, että se vaatii henkisiä munia, tasa-arvon takia (köyhä-rikas-tasa arvo on myös tasa-arvo)

  VastaaPoista
 171. Sama se, miten naiset tuntevat olevansa tasa-arvossa, eivät kuitenkaan tee likaista, raskasta ulkotyötä mistä kanssa kuuluu saada hintaa.

  Kaikella on energiahintansa paitsi osaamishinta.

  VastaaPoista
 172. Munien tuoma uskottavuushinta on turha, sen myönnän. Vätysmiesten ei kuuluisi saada saman minkä itseään likoon laittava nainen tulisi saada (joka tänä päivänä ei saa mitään muuta kuin kiusaamista sen takia että on öykkäri-miehiä ja sukkanauha-naisia parempi moraalisesti). Saa turpiin.

  VastaaPoista
 173. En antanut puheenjohtajattaren äänen ratkaista, koska äänestyksen tulos oli niin selvä... Kaikki miehet oli sitä mieltä ja puolet naisista.

  Iines edusti oikeassa olevaa vähemmistöä.

  Pressiklubissakin asia esitettiin huumorin varjolla, mutta sikäli vankalla pohjalla että mediassa sellaisia suomalaista miestä tästäkin syyllistäviä ääniä todella kuului hämmästyttävissä määrin.

  Huomatuksenikin oli tietysti ironinen. Jotkut väärät todistukset ovat vain niin hyviä, että niitä on pakko toistaa. Tästäkin tulee varmasti myytti.

  VastaaPoista
 174. Naiset, jotka eivät tue urheita naisia saavat oman paikan helvetissä. Onneksi edes niin. Tästä kirjoitti Madeleine Albright.

  VastaaPoista
 175. Tapani: "TV:n Pressiklubissakin tultiin ihan samaan lopputulemaan Sellon tapauksesta kuin täällä jo viikkoa aiemmin: perimmäinen syyllinen kaikkeen on suomalainen mies."

  Mielestäni ei tultu tähän lopputulemaan, minkä mainitset, ja mikä ohjelma otsikko provosoivasti antoi esinnäkin ymmärtää.

  Ne kaksi toimittajaa (ei Stiller, hähän edustaa itse maailman rasistisinta kansaa juutalisia), Reijo Ruokanen ja se MTV3:n toimitaja, jonka nimeä ei nyt muista, totesivat, että he ihmetelivät sitä että miten taas saatiin täthän selln tapauksen syylliseksi suomalainen miest ja että mistä aina löytyy niitä päivystäviä dosentteja (yleensä naisia) sanomaan tämä TV:hen. Nyt hän tällainen siantuntija oli "kriisipsykologi" Salli Saari joka esitti ihan sairaita arvoitaan ja se haastattelija kin oli ihan pöllö, Leena Pakkanen. Toinen hyväkäs oli Tanja Karpela (vai mikä saarela se nyt on) joka laittoi aiheesta Sello suomalaisia miehiä syyllistävän tiedotteen pari tuntia Sellon tilanteen alkamisen jälkjeen, vaikka Sellon keissi oli vielä ihan avoin.

  VastaaPoista
 176. Ironiaa, Jape.

  Selvän asian esittämistä väärinpäin kutsutaan ironiaksi. Se on eräs huumorin laji.

  VastaaPoista
 177. En jaksa lukea kaikkia kommentteja läpi, joten voi olla, että asia on tullut esiin: naisille on ollut pitkiä kalsareita ainakin 20 vuotta. Itse käytän kovilla pakkasilla pitkiä, pitsisomisteisia kalsareita, joiden päällä pitkät villakalsarit ja sitten pitkät housut; yli 25 asteen pakkasella lämpöhousut, siis tuulenpitävää. Sukkahousuja en käytä kuin juhlissa, ja tuskaa on sekin, mutta lyhytaikaista.

  Tyttäreni, 19 vuotta, ei ole hänkään koskaan käyttänyt tekokuituisia sukkahousuja. Miksi niitä valmistetaan, kun kukaan ei niitä halua käyttää?

  VastaaPoista
 178. Eikös todellinen tasa-arvo ole sitä että voi käyttää sukkahousuja tai pitkiä kalsareita jos haluaa, ilman että muut pitää outona. Tämä kyllä toteutuu naisten kohdalla, mutta jos mies haluaa käyttää sukkahousuja, häntä pidetään outona.

  VastaaPoista