3.1.2010

Pakkanen, sähkökatko ja alakulo

Pakkanen,
sähkökatko,
alakulo.

Näitä ei ihminen kestä. Yhteiskuntakin saa näistä haavoja kehoonsa.

Jäätyneet junat syöksyvät hotellien sisään, vesiputket paukahtavat halki tiheissä keskuksissa, dementikot paleltuvat maaseudun hankeen, lehmät palavat navettaan, kun palomiesten vesisuihkut jäätyvät patsaiksi. Tulee suu- ja sorkkatauti, joka vie lapset äitien rinnoilta. Tulee uusi rokote, josta voi saada Guillian-Barrén oireyhtymän. Tulee alakulo, joka on niin tavaton tila, että tarvitaan lääkitys onneen. Radiossa annetaan kansalaisille ohjeita, miten suojautua pakkaselta, miten elellä talvella.

On hätätila. Vaan meidän luokalla alakoulussa oli Ukkonen, Pakkanen ja Helle. Pakkanen ja Helle kulkivat käsikynkkää, ja Ukkonen konttasi lattialla ja kurkki tyttöjen hameen alle. Mikään ei ollut yhtä häpeällistä kuin se, että alushousut katsottiin. Kaikkein kamalinta oli, kun Ukkonen nosti punaisen päänsä ja sihisi harvojen hampaittensa välistä, että sulla on kusta housuissa. Minä en kyllä pissannut päivisin housuihini, sillä olin yökastelija. Monia lapsia haukuttiin kuitenkin silloin kusihousuiksi, ja joskus märkiä takapuolia nähtiinkin tytöillä ja etumuksia pojilla. Yleensä sai silloin mennä kotiin vaihtamaan housuja.

Olgan torpassa kuului asiaan, että lampun valo väreili, ja joskus sähkö meni poikki kesken silityksen. Ei väreilyä kukaan hätkähtänyt. Katsottiin vain ylös lamppuun, että meneekö sähköt vai meinaako vaan mennä. Ja jos meni, niin sitten meni. Ei siitä lehdissä kirjoitettu tai uutisissa mainittu, että Pyhämaassa katkesivat eilen sähköt. Sähkökatkot olivat luonnollinen osa elämää, samoin kuin alakulot. Mentiin vähän lähimetsään, oltiin siellä yksin ja tultiin takaisin paremmalla tuulella tai kun sähköt olivat palanneet. Oli latoja ja ulkorakennuksia, joissa voi ottaa vaikka nokoset muilta rauhassa. Ja ulkona näki pussipimeässäkin, ilman sähköjä.

Ja pakkasella mitään poikkeustilaa elelty. Kenenkään pyllyn ei kuultu jäätyneen edes pikkulakäynnillä, vaan pissa höyrysi kuumana lämpimän keon päälle. Pyyhkiäkin tarkeni ilman tumppuja. Että tässä mitään hätätilaa eletä, ja kun hirmutekijäkin onkin Kosovon albaani, voidaan rauhoittua ja lukea vaikka vähän Arndtin Postillaa, jossa on loppiaisen kohdalla hauska kirjoitus morsiuslahjasta Adamin ja Ewan välillä. Oliko se kultakääty, kysyy Arndt härnäten lukijaa. Ei, ei ollut, vastaa pyhä mies kujeillen. Ja kun lukijan uteliaisuus käy jo sietämättömäksi, hän paljastaa, että morsiuslahja oli Adamin oma kylkiluu, josta Ewa luotiin ja Ewa piti kutsuttaman mieheksi, koska hän oli Adamista. Tässähän olisi ratkaisu tasa-arvokeskustelijoille. Kaikki ihmiset ovat miehiä. Jotenkin kannatan kovasti Arndtin avaramielistä ajatusta. Pitääkin lukea lisää Postillaa.

(Maalaus Hugo Simberg)

186 kommenttia:

 1. Ihmisen tärkeä ominaisuus on sopeutuvuus. Tuohon pakkaseenkin saattaa taas tottua, jos jatkuvat vielä pitkään. Tai sitten ei.

  Ukkonen vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta nuorelta herralta. Olisiko sitten myöhemmällä iällään mennyt mukaan esimerkiksi politiikaan.

  Jope Ruonansuukin laulaa: "Kekkonen tulee kuin ukkonen."

  Mutta sillä mitään punaista päätä ollut ja oli se vanhempikin.

  VastaaPoista
 2. Ukkosesta tuli kunnon kepulainen, jonkalaisen arvon sinäkin, Riku, tunnut ymmärtäneen hyvin syvällisesti. Kanafarmari, häkkikanalogi, suurbroilertuottaja, on hänen nykyinen ammattinsa.

  Minä syön kuitenkin Ukkosen kiusallakin vapaan kanan munia, sillä paitsi housujen katsomista minulla on muutakin hampaankolossa: Ukkonen nauroi eräälle piirustukselleni.


  Niin ja - toivottavasti pakkaset jatkuvat. Talvi on kivaa. Ja niin on Jope Ruonansuukin.

  VastaaPoista
 3. Roikun nyt jatkuvasti täällä blogissasi, mutta en muuten olisi lukenutkaan tätä tuoretta lastuasi, se ei näy missään syötteissäni vielä.

  Miten onkaan vaikeaa nykyihmisen elo. Luonnon olosuhteet ovat katastrofi jos auto ei lähdekään käyntiin ja lento on myöhässä. Isäni ajoi hevospelillä tukkimetsään ja huomasi pakkasen olevan kireän sitten, kun saha katkesi ja uutta ostaessa näki kaupan seinässä mittarin valuneen alle kolmenkymmenen.
  Itse kävelin kilometrit kouluun lumipyryssä ja väistelin lumiauraa tien laidalta toiselle, nyt viitsisin tuskin enää nenääni ulos pistää, jos pyryttäisi niin ettei eteensä näe.

  Sähkökatkos.Hui, sitä en uskalla edes kuvitella.

  Saatikka että ihmiset oliskin miehiä; tekeekö se meistä pippelittömistä vajaita sellaisia? Taitaa se niin olla, olen varma että moni mies ainakin on sitä mieltä. Ja mies on aina oikeassa.

  Lähden tästä provosoimasta.

  VastaaPoista
 4. No jos kaikki olisivat miehiä, niin ei tarvitsisi esimerkiksi muuttaa mies-loppuisia nimikkeitä henkilöloppuisiksi, vrt. luottamusmies ~ luottamushenkilö.

  Muutenkin kieli on se, joka muuttaa asioita. Jos kaikki olisivat siis miehiä, niin tasa-arvo lisääntyisi itsestään, vaikka pippelilliset osoittaisivat pippeliytensä erilaisella pukeutumistavalla.

  Voisi myös olla niin, että hyväksyisimme paremmin sukupuoliset vähemmistöt, kuten vaikkapa transseksuaalit ja sukupuolta vaihtavat henkilöt, kun olisimme kaikki miehiä. Tällöin kaikki rakastaisivat miehiä.

  VastaaPoista
 5. Sari, vielä,

  blogit päivittyvät joskus luvattoman hitaasti tuohon blogirullaan sivupalkissa.

  Hui - taas sanoi Anne Borgströn, että pakkanen kiristyy. Hienoa kuitenkin, kun ei ole pakko mennä ulos! Kunnon talvi on iloinen asia, vaikka toisaalta, valokuvaaminenkin on jäissä, jos tällainen kylmyys jatkuu kauan.

  Ihminen on tehnyt elämästään mukavan sähköisen vempainmaailman, että se järkkyy, jos jotain sattuu.

  VastaaPoista
 6. En tiedä olenko jo joskus kertonut tämän, mutta tyttäreni ollessa noin 9-vuotias hän sanoi poikien olevan tyttöjä arempia;tytöt suostuivat esittämään näytelmäkerhossa poikarooleja, mutta pojat eivät suin surminkaan suostuneet tyttörooleihin. Se oli minusta kuvaavaa: hän ei ajatellut, että tytön esittäminen olisi sinänsä mitenkään eri asia, olipahan vaan pojat ujompia.

  Minun sukupolveni olisi ajatellut, että pojan laittaminen esittämään tyttöä olisi jotenkin alentavampaa kuin tyttö poikana. Ja kai niin moni ajattelee vieläkin.

  VastaaPoista
 7. Täälläkin on pakkasta vain pari astetta. Tuntuu monin verroin kylmemmältä!

  VastaaPoista
 8. Ei kai täälläkään sitä pakkasta loppujen lopuksi ihan kauheasti ole, mutta juuri tuo: SE TUNTUU KYLMÄLTÄ!

  Broilerituottaja Ukkonen pääsi sitten vartuttuaankin näyttämään, mistä se kana pissii.

  VastaaPoista
 9. Kun muksuna kävin kirkonkylällä oppikoulua, jouduin kulkemaan kotoa ensin reilun kilometrin linja-autolle. Jos lunta ei ollut liikaa, ajoin matkan pyörällä. Muistan silloin NLP:stä mitään tietämättömänä suggeroineeni itseäni pakkasella kuvittelemaan ylleni lämpimällä ilmalla täytetyn haalarin, eikä sitten paleltanutkaan. Se toimi. Enintään kasvoissa tuntui kylmältä. Luultavasti en enää pystyisi puijaamaan itseäni samalla tavalla. Hammaslääkäripelkoon voisi kyllä kokeilla. Delilah

  VastaaPoista
 10. Tunnistan näytelmäkursseiltani tuon poika tytön roolissa/ tyttö pojan roolissa -asetelman.

  Tytöt esittävät miestä hyvin mahtipontisesti ja ylpeästi, pannen itsestään kaiken peliin.

  Pojat taas tekevät poika-naisenroolissa -jutustaan valmiiksi huvittavan, jonkalaiselle on lupa nauraa. Esimerkiksi pojat kirjoittivat Peppi Pitkätossun Peppi Pitkätoosaksi, ja panivat hänelle korkokengät jalkaan ja maalasivat hänen huulensa huulipunalla, siis Timon, joka esitti Peppiä.

  Siis meillä on käsittääkseni pakkanen nousussa pariinkymmeneen asteeseen.

  VastaaPoista
 11. Lapset kai kaikki osaavat käyttää mielikuvitustaan vaistomaisesti; minäkin parhaan kaverin kanssa keksin ties mitä hauskaa, jotta koulumatka sujuisi nopeasti. Ja miten ihanaa oli päästä kotiin, riisua kylmässä huurtunut kaulahuivi ja antaa lämmön pistellä kasvoja.

  VastaaPoista
 12. Broilertuottaja pääsi valtuustoonkin, sillä kepulaisille riittää paikkoja, mikä on sinänsä ymmärrettävää, toki, alavilla mailla. Siinä mennään kyllä sitten hupaisille linjoille, kun isäntiä valitaan koulutuslautakuntaan päättämään säästöistä ja jopa opettajavalinnoista.

  - Tietää nimimerkki Isäntien kanssa neuvottelupöydässä istunut

  VastaaPoista
 13. Jokohan se runo Ylistyslaulu Kosovon albaanisankari Ibrahimille on valmis?
  Muutama värssyhän siinä on ollut jo valmiina tovin. Kiinnostaisi nähdä ja kuulla millainen siitä kokonaisuudessaan tuli.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi,

  nyt ihan ei tule runoa, katson parhaillaan Postia pappi Jacobille -elokuvaa. Mikä estää sinua itse runoilemasta, kun selvästi aihe kutkuttaa?

  VastaaPoista
 15. Delilah, Sari,

  minulla oli lukioon koulumatkaa kolmisen kilometriä, ylikin, ja jostain syystä mieleeni on jäänyt parhaiten se kesäinen koulumatka, kun ihan yksin kävelin kevätjuhlista kotiin, sinisessä mekossa ja valkoisissa piikkikorkokengissä. Siis ne kolme kilometriä asfaltoimatonta tietä.

  Talvisin onneksi pääsin ystävättäreni isän autolla koulumatkat. Muulloin pyöräiltiin, mutta ei hameessa ja piikkikoroissa.

  VastaaPoista
 16. Olen nimenomaan kiinnostunut siitä, millainen ylistysruno Ibrahimille tulee naisen kynästä. Haluan yrittää koittaa, runoa analysoimalla, päästä perille siitä, mikä on se mekanismi jolla nämä sankarit saavat naiset kosteiksi ja laulamaan ylistyslaulujaan heille.

  VastaaPoista
 17. Jaa ylistysruno viiden ihmisen murhaajalle? Miksi ihmeessä? Pitäisi vissiin ensin ihailla murhamiestä, joten en pysty eläytymään ylistyslauluun.

  Sen sijaan voisin kirjoittaa runon tai tarinan Kosovon albaanista, joka murhaa viisi ihmistä kaukana kotoa, vieraalla maalla.

  Tarkoitukseni ymmärtäminen vaatii vissiin kulttuurituntemusta ja resursseja. Ehkä suurta sydäntäkin.

  VastaaPoista
 18. Tuo pelkkä runo Kosovon albaanista ei värähdytä varmaan ketään, eikä täten ole kiinnostava.

  Haen tässä niitä sanallisia kielikuvia, jolla nainen ilmaisee ihailuaan nimenomaan Kosovon albaani Ibrahimia kohtaan. Siis sitä tekstiä, runomittaa, jolla haltioitunut nainen ilmaisee herkistymistään sankarilleen.

  VastaaPoista
 19. No et sinä niin typeriä naisia tästä blogista löydä.

  Kaikki edellisen keskustelun naiset ovat havaintojeni mukaan kauhistelleet raakaa murhaa ja jopa kyseenalaistaneet sen, että rikoksia tehnyt on saanut oleskeluluvan. Kukaan ei ole ihannoinut Ibrahim Shkupollia, vain sinä, Anonyymi, olet vilautellut naisten kostumista murhaajan edessä. Käsittämätön ajatus.

  VastaaPoista
 20. Iines,

  oletpa tehnyt loistavan postauksen! Tämä on todella hyvä. Teksti on dramaattinen ja samalla hauska!

  Aina sinä pääset yllättämään!
  Otsikkona "Pakkanen, sähkö ja alakulo"

  Aivan mahdoton yhdistelmä, luulisi ettei siitä saa mitään irti, mutta Simsalabim! Tekstiä syntyy! Hienoa.

  VastaaPoista
 21. Tässä on esimerkki typerästä naisesta, mutta hän ei onneksi ole "tästä blogista":

  "Astrid Thors muistuttaa, että kunniaväkivalta ei ole minkään yksittäisen uskonnon tai kulttuurin piirre vaan sitä harjoitetaan eritasoisesti hyvin monenlaisissa ryhmissä. On surullista, jos maahanmuuttajat oppivat huonoille tavoille Suomessa."

  Astrid Thors maahanmuuttajien kunniaväkivallasta Kotimaa-lehdessä 14.3.2008

  Aivan mahtava ministeri meillä. Olemme onnenpekkoja, todella!

  VastaaPoista
 22. "Kaikkein kamalinta oli, kun Ukkonen nosti punaisen päänsä ja sihisi harvojen hampaittensa välistä, että sulla on kusta housuissa."

  Varmasti tuossa on aikanaan ollut oma traagisuutensakin, mutta minä ainakin olen nauranut tuota lausetta itseni lähes kipeäksi.

  Tuohon kun pystyisi!

  VastaaPoista
 23. Kiitos, Avatar,

  nuo kolme asiaa - pakkanen, sähkökatko, alakulo - ovat selkeästi asioita, joihin olemme menettäneet otteemme, ts. muutos ihmisen suhtautumisessa luonnolliseen elämään näkyy noissa niin selvästi. Tko yhteiskuntakin ympärillä on muuttunut, mutta silti.

  Huonoiten ihminen ehkä sietää alakuloa, jota on alettu lieväasteisenakin kutsumaan masennustilaksi, joka on diagnoosi sairaustilalle. Yhdyn tässä kirjailija Kyllikki Villaan, joka sanoo, että alakulo on elämän luonnollista rytmiikkaa, jota ei tarvitse poistaa lääkkein. Nyt alakuloa kammotaan ja pelätään, mutta iloa ei. Yhtä lailla ilo on poikkeustila normaalista mielen tilasta. Miksi sitä ei lääkitä pois kuin hulluilta?

  VastaaPoista
 24. Vanhat leikkeleet haisevat, Jape.

  Usko huviksesi, sinun ei tarvitse opettaa ihmisiä, eikä tarvitse HG:nkään, kuten hän sanoo tekevänsä blogimaailmassa. Sanon tämän nyt suoraan, koska molemmat loukkaatte ihmisiä, myös minua: ei teidän oppejanne kukaan kaipaa.

  Sen sijaan teitä kyllä kaipaa, kun unohdatte opettamisen ja lähestytte ihmisiä heidän omaa ajatteluaan arvostaen.

  VastaaPoista
 25. Riku, kiitos, hauska kuulla että tykkäsit tuosta virkkeestä. Se nimittäin oli jo leikkurissani, kun siistin tekstistäni hörsyjä. Ajattelin, että siinä on liikaa maalailua. Jotenkin se kuitenkin läpäisi sihtini ja jätin sen.

  Tuommoisia virkkeitähän syntyy, kun eläytyy muistelussaan yksityiskohtiin.

  VastaaPoista
 26. Jaaha, Iines palasi tuttuun sensuuriin. Ei yllätä.

  Kannel sen kun heläjää

  VastaaPoista
 27. En ole huomannut täällä sensuuria, ainoastaan valikoivaa mielipiteen ilmaisun ja julkitulon estämistä.

  deLorean

  VastaaPoista
 28. Sensuurin käytöstä eräs blogi ilmoittaa näin;

  "Epäasialliset, loukkaavat, jankkaavat, henkilöön käyvät, provosoivat tai muuten muuten blogin teemaan liittymättömät /soveltumattomat kommentit voidaan poistaa ilman eri ilmoitusta ja perustelua."
  -------------

  "Jape" nimimerkillä kirjoittavalle täytyy antaa tunnustus johdonmukaisesta kirjoittelusta tasa-arvon puolesta – feministit haukkuen.

  Olen lueskellut kymmenkuntaa blogia jossa tuolla nimimerkillä on kommentoitu. Yleinen huomio on 'fanaattisuus' jolla asiallisen esiintulon jälkeen on käyty feministien kimppuun tasa-arvoa puolustaen, hyökkäävästi – kuitenkin hyvin argumentoiden. Feminismiin kriittisesti suhtautuvien naisten pitämillä blogeilla "Jape" esiintyy sovittelevampana "parisuhdeneuvojana" ja keskustelijana.

  "Jape" nimimerkki on rehellisesti ja todentuntuisesti kertonut sosiaalisesta 'kömpelyydestään' ja epäonnistumisistaan ystävyyssuhteissaan naisiin. "Paniikkiakaan ei vielä ole ja 'hötkyilyyn' ei ole tarvetta".

  Hyökkäys voi olla 'paras puolustus' ja muotoseikkojen läpi nähtynä; Jape"han on ihan perusjamppa – kuten me kaikki.

  Kulman takaaa

  VastaaPoista
 29. deLorean,

  Täältä ei ole koskaan poistettu yhtäkään kommenttia mielipiteen laadun tai sisällön vuoksi. Mielipiteitä ei myöskään valikoida, mikä näkynee mm. keskusteluista, joissa on yli 200 tai 400 kommenttia. Ajatusten julkituloa ei estetä, vaan erilaisuutta toivotaan.

  Henkilökohtaisuuksiin menevät ilkeydet pyritään poistamaan, koska ne eivät edistä lukijoiden viihtyvyyttä. Jos ilkeyksiä sisältävässä viestissä on mukana myös kommentoijan muita ajatuksia, menee lapsi tietenkin pesuveden mukana. Vahingolta voi kuitenkin omalla kohdallaan välttyä pitäytymällä asiassa.

  Mainittakoon, että useissa laadukkaissakin blogeissa on ennakkovalvonta. Tässä blogissa ei ole edes kommenttilaatikon kirjainkerberosta, joten sana on vapaa kaikille vastuullisille ja lennokkaille sanankäyttäjille.

  VastaaPoista
 30. Alakulo, outo sana. Mistähän se tulee?

  Onko sen vastakohta sitten yläkulo? Tai ehkä paremminkin yläroihu?

  Olen samaa mieltä Kyllikin ja Iineksen kanssa tästä normaaliin elämään kuuluvan alakulon määrittelystä sairaudeksi. Sehän on hölmöä.

  Varmaan on ihan oikeaakin vakavaa masennusta, jossa ihminen ei jaksa sängystä nousta, mutta nythän joka toinen kertoo sairastaneensa jossakin vaiheessa masennusta.

  Minua masentaa tuollainen höpötys, mutta en aio sen takia sairaslomalle jäädä.

  VastaaPoista
 31. Anonyymin kaipaaman tappajarunon on kalevalainen kansamme tehnyt jo kauan sitten, kas tässä malliksi:

  Jos mun tuttuni tulisi,
  ennen nähtyni näkyisi,
  sille kättä käppeäisin,
  vaikk' ois käärme kämmenpäässä;

  sille suuta suikkoaisin,
  vaikk' ois suu suen veressä;
  sille kaulahan kapuisin,
  vaikk' ois kalma kaulan päällä,

  vielä vierehen menisin,
  vaikk' ois vierus verta täynnä.

  Tässä tyttö vartoo hirmutöitä tehnyttä sulhoaan. Amor vincit omnia.

  VastaaPoista
 32. Tapsa,

  tuo "Jos mun tuttuni tulisi"-runo kertoo tutusta rakkaasta, ennennähdystä kaivatusta, joka on sitä paitsi mitä todennäköisimmin ollut metsästysretkillä, ja tällä reissulla ehkä kolkannut muutaman vihulaisen, joka on tahtonut hänen susiturkkiaan tai miekaansa. Häntä nainen on jo kaivannut tähytessään tien päässä tuttuaan tulevaksi.

  Anonyymi peräsi runoa, jossa nainen rakastuu vieraaseen mieheen nimenomaan tämän murhatekojen vuoksi. Kostuu, niin kuin Anonyymi kuvasi.

  Itse olen kirjoittanut vain viimeisen säkeistön tuosta Kosovon albaanista:

  Nyt jääköön kaikki muu,
  hyvästi rakkaan silmät, suu.
  Kuu armas valollas sa meidät peitä,
  ja hieman lunta päälle heitä.

  VastaaPoista
 33. Iines: "Henkilökohtaisuuksiin menevät ilkeydet pyritään poistamaan, koska ne eivät edistä lukijoiden viihtyvyyttä."

  Kehoitan sinua, Iines, poistamaan nimimerkin Kulman takaa minuun kohdistaman ilkeyden.

  VastaaPoista
 34. Tapsa,

  tuo "Jos mun tuttuni tulisi"-runo kertoo tutusta rakkaasta, ennen nähdystä kaivatusta, joka on sitä paitsi mitä todennäköisimmin ollut metsästysretkillä, ja tällä reissulla ehkä kolkannut muutaman vihulaisen, joka on tahtonut hänen susiturkkiaan tai miekkaansa. Häntä nainen on jo kaivannut tähytessään tien päässä tuttuaan tulevaksi.

  Anonyymi peräsi runoa, jossa nainen rakastuu vieraaseen mieheen nimenomaan tämän murhatekojen vuoksi. Kostuu, niin kuin Anonyymi kuvasi.

  Itse olen kirjoittanut vain viimeisen säkeistön tuosta Kosovon albaanista:

  Nyt jääköön kaikki muu,
  hyvästi rakkaan silmät, suu.
  Kuu armas valollas sa meidät peitä,
  ja hieman lunta päälle heitä.

  VastaaPoista
 35. Siis anteeksi, Tapani, ei Tapsa,

  koetin hakea, alakulon etymologiaa parista kirjasta, mutta ei niissä alakuloa ollut. Pitäisi hankkia jostain oikein hyvä etymologian käsikirja, kun aina sille on tarvetta.

  Mieleen tulee kulahtanut, kulon polttama, mutta toisaalta sana haisee myös käännöslainalle.

  *

  Eikös Kulmis kehunutkaan sinua, Jape? Pitääpä lukea uudelleen.

  VastaaPoista
 36. Kulman takaa: "Sensuurin käytöstä eräs blogi ilmoittaa näin;"

  Eräs blogi? Mahdatko syyllistyä copyright tikkomukseen kun et mainitse lähdettä josta kopioit toiden tuotamaa tekstiä?

  Tässä "eräässä" blogissa on toimittu oikein, on selvästi kirjoitettu auki säännöt, ei tarvitse kenenkään arvailla, niin kuin esim. täällä. Erittäin loogista ja reilua touhua tässä "eräässä" blogissa.

  Se mitä kirjoittelet väitetyistä huomioistasi eri blogeissa, niin nehän on vain tyhjää puhetta ilman mitään näyttöä mistään. Helppo huudella.

  Kulman takaa: ""Jape" nimimerkki on rehellisesti ja todentuntuisesti kertonut sosiaalisesta 'kömpelyydestään' ja epäonnistumisistaan ystävyyssuhteissaan naisiin. "Paniikkiakaan ei vielä ole ja 'hötkyilyyn' ei ole tarvetta"."

  Lähde?
  Surkea provokaatio yritys! Täyttää kuitenkin herjauksen tunnusmerkistön. Toivottavasti blognemäntä on valppaana.

  VastaaPoista
 37. Iines: "Eikös Kulmis kehunutkaan sinua, Jape? Pitääpä lukea uudelleen."

  Lue, ole hyvä!

  Kerro missä on kehuja?

  Kehoitan sinua poistamaan nimimerkin Kulman takaa ilkeydet.

  VastaaPoista
 38. Etkös sinä, Jape, erota solvausta faktasta?

  Sinä olet kertonut tässä blogissa avoimesti ja asiallisesti Kulmiksen mainitsemista seikoista, ja saanut meiltä muilta myönteistä palautetta avoimuudestasi ja rehellisyydestäsi. Ei se ole siis solvausta, että tämä tapahtuma todetaan, tai että siitä kirjoitetaan uudelleen.

  Se olisi solvaamista, että sinua ivattaisiin tästä, naurettaisiin kertomuksillesi - pilkattaisiin, kuten sinä itse eilen ivasit minua Homo garruluksen kanssa pornoilusta ja rysänpidosta - en poistanut ilkeilyänne.

  Poistan ilkeydet, en faktoja, joita kommentoidaan faktoina.

  VastaaPoista
 39. Jape, minä en nyt jaksa sinun kanssasi. Haluan nauttia kirjoittamisesta, olla leikillinen, runoilla vaikka vähän, mutta ihan kuin kylväisit nyt riitaa. Lopeta siis, ja pane hieman kevyempi vaihde silmään. Unohda maahanmuuttajat, jos mahdollista, edes hetkeksi.

  Mitä sinä teet, jos ulkona on yli 20 pakkasastetta tai jos tulee sähkökatko tai alakulo?

  VastaaPoista
 40. Missää siinä faktaa oli? Ja missä olen kertonut täällä Kulmiksen väittämistä asioista, joihin hän ei edes mainitse lähdettä.

  Kyse on ivasta ja solvauksesta selvästi.

  Pitää ottaa tuo blogini pois esistä kun sitäkin näemmä käytetään törkeästi väärin. Kiitokset Kulmikselle!

  Minä en sinun rysiäsi ja rysänpitoasi, Iines, ole moittinut. Päinvastoin olin silloin aikanaan kinnostunut että mistä moinen terminologia edes kumpuaa.

  Se mikä tässä taas kerran on mielenkiintoista, on se että toiset saa kirjoitella mitä vaan, esteettä, ja toiset ei mitään.

  VastaaPoista
 41. Kulmis tässä kylvi riitaa, en minä. Mutta katsotaan mitä teen seuraavaksi.

  VastaaPoista
 42. Masennuksesta sen verran, että olen sekä äitini etä itseni kohdalla kokenut, että sitä käytetään yleisdiagnoosina, kun oireet ovat tarpeeksi epämääräisiä.
  Äitini sai depressio-diagnoosin, kun alkoi saada ensimmäisiä dementiaoireita(tosin hän oli varmasti myös masentunut, kun itsekin tajusi olevansa vakavasti sairas; kyseessä ei kuitenkaan ollut siis kliininen depressio)

  Itselleni ehdotti lääkäri syyksi masennusta, kun valitin outoa väsymystä (joka sitten paljastui yksinkertaisesti fyysiseksi väsymykseksi, sairauden aiheuttamaa)
  ja melkein itsekin tyydyin selitykseen, kun elämä nyt ei ole ollut mitään hippailua. Vaan kellä olisi? Vaikea masennushan ei ole sairauten yhtään kiinni siitä, miten hyvin tai huonosti elämässä menee. Toki vaikeudet sen voivat laukaista, ja laukaisevatkin. Mutta surullisuus, alakulo, ne kuuluvat elämään. Ne pitää vain hyväksyä.

  VastaaPoista
 43. Harmi "Jape" että halusit ymmärtää väärin . . .

  Faktat on helppo tarkisttaa Googlella. 'Avainsanat' antavat yli tuhat 'lähdettä' – mustaa valkoisella – faktaa – kumoamatonta lähdettä.

  Jotta keskustelijat saisivat 'lihaa' ympärilleen ja on tietysti hyvä keskustelun mielekkyyden kannalta 'personoitua' jollain tapaa. Se tarkoittaa aika usean kohdalla sita että 'ajattelemattomuuttaan' antaa sellaisia tietoja mitkä toisessa kontektissä ovat 'ikäviä' mutta yhtäkaikki – totuudenmukaisia.

  On aivan absurdi vaade että kenen tahansa bloginpitäjän täytyy suostua mihin tahansa 'asian ajoon'.

  Vapaus on kova vaade vastuulle.

  Kulmis

  VastaaPoista
 44. Tämäpä mielenkiintoinen blogi; täällä keskustelijat kamppailee ja haukkuu toisiaan, viitaten sanomisiin jossain muualla. Oikea blogikeskustelujen kokoomateos, kaatopaikka.

  Kuka loukkaa toista terävämmin ja nasevammin voittaa, näemmä. Yleisö taputtaa innoissaan.

  VastaaPoista
 45. Eikös pitkien pyhien ja juhlimisen jälkeen ole ihan hyvä pitää pientä 'alakuloa'.

  Ihminen kai luonnostaan pyrkii orientoitumaan kulloiseenkin olotilaaan ja nauttimaan sen tuomasta 'turvallisuudesta'. Vaikka muutoshalukkuus on erittäin myönteinen asia se kuitenkin tressaa useampia meistä.

  Vaikka työkiireistä ja arjen 'taimaamisesta' on puhuttu vuosikymmeniä olemme yhä pahemmin sidoksissa 'sosiaalisiin' rutiineihimme'. Vaatimustaso, sekä sisäinen että ulkoinen on orjuuttavaa ja mielenrauhaa nakertavaa.

  Kulmis

  VastaaPoista
 46. Ei tässä mitään väärin tarvitse ymmärtää. Sinun tarkoitusperäsi on helppo nähdä, Kulmis.

  Edelleenkään sinulla ei ole mitään näyttöä eikä faktaa mistään, vaan epämääräisiä viittauksia Googleen ja "avainsanoihin". Että naurattaa tuollainen. Kaikenlaisia asioita voi esitää, väittää ja yhditää tarkoituksenhakuisesti eri yhteyksiin jolloin alkuperäinen merkitys muuttuu.


  Minä olen esiintynyt "rekisteröidyllä" nimimerkillä, jotta asian saa lihaa ympärilleen ja personoituu. Sinä sen sijaan oelt käytännössä anonyymi huutelija, Kulmis, joten sinun uskottavuutesi on hyvin vähäinen.

  Poistin tuossa blogini, että ei sinun tarvitse sitäkään enään väärinkäyttää. Voipi olla myös, että ei tarvitse nimimerkkiä Jape kauaa katsella enään...

  Happy End?

  VastaaPoista
 47. Dramatiikasta johtuen . . .

  En halua 'huudella' joten olen valmis vaihtamaan henkilötietoni "Japen" kanssa ja tapaamaan henk. kohtaisesti jos asian vakavuus sitä edellyttää.

  Kulmis

  VastaaPoista
 48. Alavilla mailla alakulon siintävä vaara?

  Saa minua kutsua Tapsaksi edelleen, ei sielunmaisemani siitä alakulotu.

  Mutta Iineksen alakosovolaista alakuolorunoa on täydennettävä alulla, kalikkasäkein ja hieman lainaten:

  Mies tuli vuonolta,
  näyttäen huonolta,
  mutta pakolaisen status
  tuli vedettynä hatust.

  Oli vaimo ja kolme lasta,
  mutta yhtä tyttölasta
  alkoi vokotella heti,
  kutsui lemmenparia peti.

  Alussa kaikki meni hyvin,
  juoksi tuet, roihusi lempi syvin,
  mutta viimein kovasta kurista
  alkoi suomityttö nurista.

  - jatkuu -

  VastaaPoista
 49. Hehheee, sallikaa hyvää tarkoittava nauru, tai sanotaanko niin, että ei ainakaan pahaa tarkoittava.

  Täällähän on kunnon dramatiikat ihan suomalaisittain, vaikka Tapani yrittää epätoivon vimmalla palauttaa mieleen alakosovolaista alakulottunutta runonpolkaisua, josta loppusäe on annettuna.

  Ja välissä taputtaa Anonyymi pieniä kätösiään yhteen ja odottaa ruumihita.

  Kelpaa tässä blogiemännänkin nauttia kunnon tuiskeesta ja miettiä omia säkeitään kosovolaisen albaanin balladiin. Täällä kissa vieköön hymistellä eikä kenenkään persehettä nuolla, vaan asiat sanotahan kuinka ne on.

  VastaaPoista
 50. Anonyymi:

  "Kuka loukkaa toista terävämmin ja nasevammin voittaa, näemmä. Yleisö taputtaa innoissaan."

  Ei täällä muuta yleisöä ole kuin sekalainen joukkio anonyymejä. Voisitte tosin taputtaa paljon innokkaammin.

  Voittoa emme tavoittele, torjuntavoitto riittää.

  VastaaPoista
 51. Vakavasti:

  on helppo puhua "ilkeyksistä", ikään kuin manipuloiden muita satunnaisia lukijoita: hei kuulkaa kaikki, täällä on ilkeyksiä, tämä on hiRveä blogi.

  Kun sitten pyytää nimeämään ilkeyden ja osoittamaan sen suorana poimintana - ei sitä ilkeyttä löydykään. Löytyy vain Anonyymin tai jonkun muun maininta, että täällä on ilkeyksiä. Minusta tällainen on pelkkää manipulaatioita, hengennostatusta blogia vastaan.

  VastaaPoista
 52. Kulmis: "En halua 'huudella' joten olen valmis vaihtamaan henkilötietoni "Japen" kanssa"

  Mitä sinä täällä edelleen huutelet anonyyminilkki? Pistä nyt ne henkilötietosi tähän esiin sitten.

  Minun tiedotahan sinä voit, herjaaja, vaikka Googlata.

  VastaaPoista
 53. Iines: "Löytyy vain Anonyymin tai jonkun muun maininta, että täällä on ilkeyksiä. "

  Onko Jape "joku muu"? Kehtaatkin!
  Tein asiallisen pyynnön poistaa minuun suunnatut ilkeydet ja ilman selvää lähdeviitettä olevat väittämät. Sinä et poistanut, joten tiedetään ainakin sinun kantasi tähän asiaan.

  VastaaPoista
 54. Ja nyt STOP.

  Tämä ei ole tappelupaikka, vaan leikillisen draaman näyttämö.

  VastaaPoista
 55. Suora poiminta ilkeyksiin ja ilmaanheitettyihin perättömiin väitteisiin: 5. tammikuuta 2010 10.54 -viesti.

  leikillinen draama on kaukana.

  VastaaPoista
 56. Vuodenvaihteen pyhien jälkeen on itsellänikin vallalla jonkinlainen alakulo. Elämä toi viime vuoden aikana eteen muutoksia ja yllätyksiä. On joutunut toteamaan, että ei olekaan enää niin tärkeä ja tarpeellinen, kuin on kuvitellut olevansa. On törmännyt elämän rajallisuuteen. Keitä tästä lähipiiristäkään vuoden päästä on juhlimassa joulua ja uutta vuotta yhdessä? Pitäisi elää tätä päivää ja iloita siitä, mitä on. Helppo sanoa, vaikea toteuttaa. Delilah

  VastaaPoista
 57. Jape,

  luota minuun tässä. Olen elämäni ajan työkseni tutkinut ja eritellyt tekstejä, ja löydän kyllä solvaukset ja ilkeydet tekstistä, jos niitä siellä on.

  Varsinkin juridisesti merkittävät solvaukset tai herjaukset huomaan kyllä, sillä olen myös työpaikkani entinen luottamusmies, perehtynyt jonkin verran lainsaadäntöön yksilön oikeuksien ja velvollisuuksien osalta.

  Uskon siis näkeväni herjauksen tai solvauksen siellä, missä sellainen on.

  Tuossa mainitsemassasi Kulmiksen viestissä ei ole solvauksen tai herjauksen ehdot täyttävää lausetta. Siksi pyysin sinua osoittamaan, mikä siinä viestissä on se herjauslauseke. Itse luen viestistä tunnustusta sinua taitojasi kohtaan.

  VastaaPoista
 58. Ymmärrän kyllä olla pahoillani 'vapaudestani' mutta sitä en ymmärrä että joku on vielä sitä mieltä että netissä kommentointi olisi yksityisasia, arvostelun ulottumattomissa ja vain 'hajatietoa'. Tuhansista kirjoituksista on helppo koota itse kunkin, itse kustakin 'henkilöhistoria'.


  Koska sanomisistaan on hyvä kantaa myös vastuuta olen johdonmukaisesti käyttänyt "Kulman takaa" nimimerkkiä, 'nilkkiä' niinkuin "Jape" asian ilmaisi. Niin pahoillani en sentään ole että personoisin itseni 'tässä'. Vain osittain paljastavan 'maskin' takaa tässä jokainen meistä 'huutelee' ja keskustelee.

  Kulmis

  VastaaPoista
 59. Delilah,

  olen itse ihminen, jolle alakulo on aika vierasta. Surullinen voin olla ja itkeä jotakin asiaa, mutta alakuloinen mieli ei vaan istu minuun, ja harvoin olen masentunut. Yleensä olen innoissani ja nautin asioista, ja olen vakuuttunut siitä, että uusi päivä on aina entistä parempi.

  Entinen mieheni saattoi joskus olla alakuloinen, jopa puhumaton, ja se ahdisti minua hirveästi. Itsellä on ehkä se hyvänä puolena, että minun tulee aina heti välittömästi kakaista paha mieleni ulos, kuten blogistanikin on huomattu. Kun tehtävä on suoritettu, kaikki paha mieli on pois, lopullisesti.

  VastaaPoista
 60. Jape,

  Ei näistä niin paljon kannata hermostua, että omat bloginsa sulkee.

  Avaa ne ihmeessä, jos into kuvaamiseen riittää. Kuvasi ovat hienoja!

  VastaaPoista
 61. Me Miehet on totuttu asumaan 30 asteen pakkasessa jopa teltoissa. Kamina lämmittää ihan kivasti ja kuivassa lumessa voi ryömiä kastumatta.

  Yläasteaikoinani (Sarinkin lapsuudestaan tuntemalla paikkakunnalla) yksi poika suostui ja nimenomaan halusi näytelmäkerhossa pukeutua naisrooleihin. Opettajat varmaan tunnistivat hänen taipumuksensa. Me maaseudun 70-luvun peruskoululaiset emme homotelleet emmekä h***itelleet.

  VastaaPoista
 62. Minä yhdyn Rikun pyyntöön blogisi palauttamisesta, ja toivon sinulle Jape edes hieman itseironian- ja huumorintajua.

  Tässä blogissa ei käsitellä enää tätä sinun juttuasi, sillä tämä on minun blogini, ja minä en enää jaksa tätä. En ylipäänsä ymmärrä koko jutusta mitään.

  VastaaPoista
 63. Buji,

  onneksi en ole mies. Minusta olisi kamalaa olla 30 asteen pakkasessa teltassa, vaikka tiedän, että makuupussissa tarkenee. Se hetki kuitenkin, kun pitää nousta pussista aamulla, on kai hirveä.

  Nuo sukupuolenvaihdosroolit ovat aina olleet riemukkaita esittää. Ja myös yleisölle. Kyllä minua ainakin naurattaa mies korkokengissä.

  VastaaPoista
 64. Riku,

  Kun 1,5 vuotta sitten sain kipinän valokuvaukseen, en uskonut kuinka mukavan harrastuksen sain siitä. Aloittelijana toki kuvat olivat aluksi, ja vieläkin välillä, vaatimattomia. Halusin ne kuitenkin jakaa, jos nitä joku sattuisi katsomaan. Siksi perustin blogin ja nyt viime vuoden lopulla toisen.

  Kuvaamista varmasti jatkan, aina kun kelit ja olosuhteet tai inspiraatio antaa myöden. Se avaanko blogini enään ja esittelenkö siellä kuviani, on toinen asia. Voi olla tämä tietynlainen omantunnon arvo,ylpeys kenties, esteenä...

  Pyrin pelaamaan reilua peliä ja siksi olin blogiini kirjoittanut "säännöt" esiin. Ne oli siellä näkyvissä. Niitä ei tarvinnut kenenkään arvailla. Siksi on suorastaan naurettavaa joltain "Kulmikselta" vedellä niitä tänne ja esittää jotain vasta-argumenttia sensuurikommenttejani vastaan.

  Kiitos kuitenkin, Riku, positiivisesta kommentistasi. Sinulla on oiva huumorintaju ja nasevat kommentit!

  VastaaPoista
 65. Hävettääkö yhtään, Iines?

  Nolo temppu, Iines, sensuroida viestini taas, jonka vaivalla laadin.

  Millä tässä mitään näyttää sinulle, kun itse sensuroit viestini pois, samoin tuolle yhdelle herjaajalle suuntaamani kommentit.

  VastaaPoista
 66. Tämä on minun blogini, enkä tahdo tänne sinun riitojasi. Minulla on oikeus viihtyä blogissani, ja pitää täällä hauskaa, runoilla ja kirjoittaa mukavia juttuja. Nyt minä ahdistun, kun hyökkäilet ja riitelet, en tahdo tällaista. En yksinkertaisesti jaksa. En edes tahdo avata blogiani enää.

  VastaaPoista
 67. Minä en tänne mitään riitoja ole tuonut, enkä hyökkäillyt. On käsittämätöntä, että vierität Kulmiksen aloittaman, täysin absurdin ja perättömiin juttuihin perustuvan jutun minun kontolle. Minä käsittelen asioita omalla nimimerkilläni, mutta nyt en enään jaksa edes kirjautua. Täysin kohtuutonta syyttelyä! Joku Raja! Syyttely sinne osoitteeseen minne se kuuluu!

  Maaginen jamppa tuo "kulmis" kun saa monta blogia sekaisin ja suljettua. Itsellään kun ei ole mitään blogia, mutta jeesustelun taito on tietty.

  VastaaPoista
 68. Olen pahoillani ja pyydän anteeksi osallisuuttani.

  Siirryn 'jäähylly' toistaiseksi ja toivon tilanteen rauhoittuvan.'

  Kulman takaa

  VastaaPoista
 69. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 70. Tuo anteeksipyyntö on oikean Kulmiksen kirjoittama sen jälkeiset on 'provokaatioita'.

  Kulman takaa

  VastaaPoista
 71. En voi sille mitaan mutta hymyilin viestiketjua lukiessani. Alkuun positiivisesti. Sitten tipahti kuin lehman hanta.

  Eika ole ensimmainen kerta kun postauksesi idea, ydin, hetkessa muuttuu vieraidesi kilpalaulannaksi. Saali.

  Moni varmaan haluaisi osallistua mainioihin kirjoituksiesi keskusteluihin mutta ei ole mukavaa keskeyttaa ketjua jossa vaitellaan jo aivan toisiin sfaareihin ajautunutta...sanailua. Vaitellaan kuka sanoi mita ja keta kuka loukkasi tai ymmarsi vaarin.
  Ulkopuolisena lukijana koen ja luen tuollaisen tarkoitus- ja huomionhakuisuutena.

  Toivottavasti joku postaus tulevaisuudessa jaisi vapaaksi tuolta kilpalaulannalta ja voisi keskittya siihen mita sina Iines kirjoituksessasi tuot esille.
  Tassakin oli monta takya mutta meni jo.
  Mukavaa tiistain jatkoa!

  VastaaPoista
 72. Hei, Iines, Jape ja Kulmis. Lyökää nyt sovinnon kättä. On aika tehdä vielä yksi uudenvuodenlupaus ja ottaa sellaiseksi vaikkapa seuraava: "Lupaamme yrittää kunnioittaa toinen toistamme, sietää toistemme erilaisuutta ja erilaisia mielipiteitä. Haluamme uskoa, että toisen tarkoitus ei ole loukata eikä varsinkaan ivata toista. Tarvitsemme toisiamme ja jos joku meistä eksyy harhapoluille, toivomme häntä takaisin joukkoomme tuomitsematta ja riitaa haastamatta."

  Minä ainakin kaipaan joka ikisen teidän kommentteja ja tarinoita. Riidan haastamisesta en pidä. Delilah

  VastaaPoista
 73. Minun tarinani ja kokemukseni päätyivät valitettavasti Kulmiksen ivailun kohteeksi.

  Kiitos kuitenkin, Delilah, hyvästä ja positiivisesta yrityksestä. Sinulla on mielestäni kyky nähdä asioiden taakse ja syvemmälle, eikä vain jäädä raapimaan samaa kohtaa...

  VastaaPoista
 74. Delilah,

  kun minä en kuulu nyt mitenkään tuohon riitelyyn mukaan.

  Osani on ollut sovittelijan kahden taistelevan metson välillä!

  Juuri tätä omaakin leimautumista pelkään, kun blogissani muut tappelevat.

  VastaaPoista
 75. BLOGitse,

  mukavaa loppiaisaattoa sinullekin.

  Itselläni on paha mieli ja tunnelma pilalla tästä ketjusta. Keskustelu ei vastaa loppuosiltaan yhtään alun mukavaa tunnelmaa.

  Ehkäpä se vielä tästä nousee. Toivoisin kuitenkin, että blogiani ei käytettäisi omien tarkoitusperien voimakkaaseen ajamiseen, sillä täällä on annettava tilaa kaikille, koska keskustelunhaluja on ollut paljon, samoin lukijoita.

  VastaaPoista
 76. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 77. Kulmis,

  tasapuolisuuden nimissä poistan nyt tästä yltä sinun runosi, jossa ammut Japen.

  Kun toinen on pahoittanut mielensä sinun kirjoituksestasi, ei ole enää korrektia laskea leikkiä.

  VastaaPoista
 78. Voi teitä, reppanamiehiä.

  Kun aikuiset miehet eivät osaa olla eivätkä leikkiä. Voisin hyvin kuvitella, että te vedätte toisianne kuonoon nakkijonossa öisellä kioskilla.

  Miksi ei voitaisi leikkiä kaikki yhdessä? Miksi ei nahka kestä pienintäkään itseen kohdistuvaa leikinlaskua? Miksi pitää ivailla muita? Ja voi vaimoparkoja.. Taidan olla onnentyttö, kun olen vapaa suomalainen nainen.

  VastaaPoista
 79. Hymyilevä eläkeläinen05 tammikuuta, 2010 19:42

  Jos jotain vielä kiinnostaa se murhamiehestä kirjoitettu runo tai runous, niin eikös meillä ole kirjoitettu viisuja niistä puukkojunkkareista: "Isontalon Antti ja Rannanjärvi ne jutteli kahren kesken, tapa sinä Kauhavan ruman vallesmanni" jne.

  Eikös Antti ollut selvä murhamies, joka vietiin Siperiaan asti? Kyllä niissä viisuissa kuvastuu omituinen ihailu tätä murhamiestä kohtaan.

  VastaaPoista
 80. Isontalon Anttia vedettiin hartaasti osakunnan kalj.. siis lauluilloissa. Eikös tuosta laulusta kuvastu juuri tyypillinen suomalainen miesuho, köniin vetäminen ja uhoaminen, jopa tappouhkailu.

  Tuo anonyymin runo perää alkujaan naisen eroottista ihailua murhamiestä kohtaan sillä tavalla, että nainen ihastuu nimenomaan rikolliseen, ja lähettelee tuntemattomalle murhaajalle kosimakirjeitä.

  Onko historiassa yhtään tällaista runoa, jossa nainen ihastuu vieraaseen vankimieheen, murhaajaan, ja saa seksuaalisia fiboja nimenomaan tuosta teosta?

  VastaaPoista
 81. Niinkuin tuolla jo eiemmin kerroin joku laskee makaaberia leikkiä nimimerkilläni. Merkillepantavaa siinä on että sen on kirjoittanut kirjallisesti lahjakas, tässä blogissa kirjoittava henkilö. Kolmen joukosta löytyy syyllinen.

  Osa kommentoijista näyttäisi olevan aika angstista ja arvaamatonta. Itse olen vapaa 'netin' kaikista viiteryhmistä joten olemassaoloni täällä ei ole minulle 'elämää suurenpaa'.

  Sinulle Iines haluan antaa tunnustuksen joviaalista suhtautumisesta kommentoijiisi ja rakentavasta blogistasi, jonka toivon jatkuvan hamaan tulevaisuuteen. En aio enää käyttää koskaan allaolevia nimimerkkejäni joten niitä käyttävä on joku tietoinen 'prokaattori'.

  Kulman takaa alias Kulmis

  VastaaPoista
 82. Olen samoilla linjoilla niiden kanssa, jotka ovat pahoillaan japettamisesta - eli jatkuvista asioiden vänkäämisistä ja muiden opettamisesta.

  Se on niin hemmetin rasittavaa.

  Samoin on tosi raukkamaista kirjoitella anonyymina ja käyttäen allekirjoittuksena toisen nimimerkkiä. Fiksu ihminen ei sellaista tee.

  Minä tykkäisin täällä käydä, lukea, makustella, ajatella - joskus harvoin jopa uskaltautuen itse raapustamaan pari riviä.

  Tämä voisi olla mukava paikka sivistyneelle keskustelulle.

  Millä ihmeellä sen sellaisena saisi pysymään?

  VastaaPoista
 83. Kulman takaa eli Kulmis,

  minä arvelin, että runo on feikin.

  Ei minulla ollut kuitenkaan muuta mahdollisuutta kuin poistaa runo, koska minä olisin saanut siitä syyt päälleni suosimalla muka yhtä.

  Minusta tällainen tilanne on ikävä. Ennen kaikkea kaikki tämä kohdistuu minua ja blogiani vastaan, ja lienee jonkin tahon harkittu toimenpide.

  Ei ole mitään keinoa torjua tällaista. Sinun tahtoisin kuitenkin edelleen kirjoittelevan, tänne, jos minäkään nyt enää näen mieltä tässä bloggaamisessa. Kun kaikkensa antaa, saa itse lopulta kurat päälleen.

  VastaaPoista
 84. Toffeli-täti,

  virtuaali on vapaa, rajaton, ja se on sekä siunaus että kirous. Tämä on viidakko, joka päästää valloilleen myös ihmisen mustan puolen.

  Itse pidän viimeiseen asti kiinni oikeudestani olla sensuroimatta, mutta olen huomannut, että minunhan pitää suojella myös muita, blogissani. En voi mitenkään olla niin itsekäs, että antaisin kaiken mennä läpi sillä perusteella, että minä itse olen kiva, suvaitsevainen ja sana on vapaa. Ei se mene niin.

  Bloginpitäjällä on vastuu myös muista. Hän on vastuussa loukkauksista, joita muut esittävät hänen blogissaan muita kohtaan. Tämä on ikävää! Jokaisella tulisi olla oikeus olla sensuroimatta! Mutta kun on ihmisiä, joilla ei moraali ole kehittynyt yhteisölliselle tasolle.
  Mielstäni on naurettavaa tehdä moraalista mörkö, kun ilman sitä ei mikään yhteisö pysy koossa.

  VastaaPoista
 85. Kommentti klo 17.15, kenen lienee kirjoittama, ei mielestäni ole asiallinen.

  Samoilla linjoilla Toffelin(kin) kanssa, että tietyt asiat ovat hemmetin rasittavia.

  Jospa kirjoittaisin pakkasesta ja sähkökatkosta! Eivät mukava asia jos osuvat yhtä aikaa, sähkölämmitteisessä talossa.

  Nykyihminen lienee tuudittautunut harhaan, että esim. sähköä ja puhdasta vettä on aina saatavilla. Ei se välttämättä niin mene. On monta asiaa, joiden tähden kummankin saanti saattaa vaarantua.

  Alakulo johtaa ajatukseni talviseen oloon, sisään päin kääntymiseen. (Eivät toki ole sama asia.) Kylmään ja pimeään aikaan on paremmin aikaa tutkiskella itseään; koota ajatuksiaan ja läheisiään pöydän ääreen, mietiskellä elämää, lämmitellä kynttilän loisteessa.

  Siitäkin syystä on hienoa, että meillä on vaihtelevat vuodenajat!

  VastaaPoista
 86. Kuunkuiske,

  hyvä kun mainitsit!

  Tuo klo 17.15 kommenttihan on selkeästi poistamani runon ykkösosa, sillä poistamassani myöhemmässä runossa ammuttiin tämä Jape.

  Minä en ole tuota ykkösrunoa lukenut, sillä siirryin tuolloin alakertaan, jossa avasin läppärin. En olisi huomannut tuota kommenttia aikoihin, sillä en enää kelannut taaksepäin, siis ylöspäin näitä kommentteja. Minä poistan senkin nyt samantien.

  Niin, Kuunkuiske, jokuset asiat ovat toistuessaan rasittavia,

  VastaaPoista
 87. Taidan olla onnentyttö, kun olen vapaa suomalainen nainen.

  Kuin myös. :)

  VastaaPoista
 88. Minä en ainakaan ole vale-Kulmis, joten vaihtoehtoja on nytkö sitten vain kaksi?

  En ehtinyt lukea niitä runojakaan. Mitä menetin?

  Ihan totta puhuen minuakin hieman ihmetyttää veljien tosikkous - usein luulen, että tässä vain hieman vitsaillaan, mutta sitten totean toisen olevankin tosissaan, suuttunut ja loukkaantunut!?

  Mutta älkää ihanat naiseni nyt meitä kaikkia miehiä leimatko taisteleviksi tosikkometsoiksi, sillä ainakin oikeassa tosielämässä myös koppelot ovat aika kovia kinastelemaan. Sanoisin jopa, että hanakampia ja piikikkäämpiä kuin me miehet.

  Totean vielä varmemmaksi vakuudeksi, etten ole kertaakaan suuttunut tai loukkaantunut tässä Iineken blogissa olevista kirjoituksista. Iines itsehän on lempeyden perikuva, tarkka ja sanavalmis toki, mutta ei ilkeämielinen missään mielessä.

  PS. Isontalon Antti tuli Kakolasta päästyään uskoon ja vannoi ennen kuolemaansa, ettei ole ikinä tappanut ketään - häntähän vain epäiltiinkin taposta, todistaa ei voitu.

  Sen sijaan Rannanjärven Antti oli paatuneempi taparikollinen, tosin en muista hänen tapposyytteitään.

  Molemmathan olivat isoja isäntiä. Ennen vanhaan sillä oli merkitystä. Haapojan Matti oli köyhää väkeä ja aito murhamies, psykopaatti sanoittaisiin nyt.

  Mutta osaksi samasta syystä he reihuivat kuin Amerikan suurkaupunkien rotujengit - rispektiä piti saada, maksoi mitä maksoi.

  VastaaPoista
 89. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 90. Tuolta anonyymilta ei ainakaan ilkeys lopu kesken. Huh huh.

  Minäkin joudun tankkaamaan Koiviston viisasta lausuntoa: älkää proivosoituko, kun provosoidaan.

  VastaaPoista
 91. Runot olivat hyviä, Tapsa, makaabereja, mutta nokkelia, ja olisin mieluusti sallinut niiden olla tässä, jos olisin voinut. Nyt ne loukkasivat sekä kohdetta, että sitä, jonka nimeen ne väärennettiin.

  Keitä kolmea kirjallisesti lahjakasta tässä nyt tarkoitetaan, kun täällä on monia hyvinkin lahjakkaita kirjoittajia, sekä naisissa että miehissä? Minä se en ainakaan ollut, sillä kaipaan nyt kepeänpuoleista iloittelua sanoilla, sellaista, josta kaikki voisivat iloita. Muutenkaan en lähtisi anonyymina runoilemaan, vaan tekisin sen Iineksenä, tuli mitä tuli.

  En minä, Tapani miehiä pidä yleensä tappelevina, vaan nämä tänäiset sanasodat vain masensivat hieman. Jotenkin yhdistin nämä runot ja muut tähän Shkupollin järkyttävään tapaukseen ja noihin paljonpuhuttuihin miestilastoihin, vaikka nuo vakavat luvut ovat kuitenkin marginaalisia.

  Sinä, Tapani, ainakin olet runonlaulaja, joka laulaa toisen suohon, mutta ei tartu astaloon. Toivottavasti muutkin ovat laulajasukua.

  VastaaPoista
 92. No voihan vietävä, minun pitää poistaa tuo kolmaskin, koska siinä tehdään jo nimeltä mainitusta bloggaajavainajasta muusia.

  Sanon suoraan että harmi, sillä runot ovat mainioita tekeleitä, antiikin tai klassisen runouden tuntija on nyt liikkeellä!

  Miksi sinä, Kulmikseksi tekeytyvä, et voisi runoilla täällä ilonamme jotain muuta kuin tutun bloggaajan kuolemalla leikittelevää klassista kauhurunoa? Tee se!

  VastaaPoista
 93. Riku,

  minusta Jape tekisi miehen teon, kun ei provosoituisi, juuri niin kuin Koivisto kehottaa. Panisi kauniin kuvabloginsa takaisin, ja solmisi rauhan oikean Kulmiksen kanssa.

  Ja oikea Kulmis ei pudottelisi näkemyksiään Japesta, koska kaikki eivät vaan kestä itseensä kohdistuvaa kritiikkiä tai kevyttäkään leikinlaskua.

  Ja kunpa kukaan ei leikittelisi Kulmiksen nimimerkillä, sillä, Kulmis, kaipaan kommenttejasi jatkossakin. Voistkohan rekisteröidä nikkisi vaikka Bloggerin kautta?

  VastaaPoista
 94. Toisten kommentoijien tahallinen loukkaaminen ei ole fiksua, eikä minun tarkoitukseni. Joskus huumorintajuni on kieltämättä hieman omituinen.

  (tämä itseni puhtaaksi pesu, kun edelleen on epäselvää, ketkä ovat ne kolme, puhumattakaan siitä yhdestä)

  On Sinulla Iines meissä kestämistä.

  VastaaPoista
 95. Nooh, minähän rakastan teitä kaikkia, ja naisopettajille tyypilliseen tapaan erikoisesti villejä poikia. Erikoisesti tykkään kyllä nykyään ihanista naisista, joita tänne on ilmaantunut.

  Hauskaahan bloggaus on, ja niin kauan tätä tehdään kun tästä nautitaan.

  Mutta kuka on tuo klovnimainen runoilija? Voisiko se olla Riku? Tai ihana Kuunkuiske? Iines? Toffeli-täti? Van Vaari? Sittenkin Kulmis? Musta Hevonen?

  VastaaPoista
 96. Kaikille on joku jossain, sanottiin...

  Uskoitko siihen, hölmö?

  Rakkaus koskettaa kaikkia, sanottiin...

  Uskoitko siihen, hölmö?

  Hänen kauneutensa ääriviivat piirtyivät mieleeni, heijastuksena jäästä...

  Toiveajattelua, hölmö!

  Mutta...

  Mutta mitä, hölmö?
  Olet syyllinen ja nyt maksat!

  Mutta minä rakastin vain...
  Ääni vaimenee hiljaa garroten kiristyessä.
  Naps!

  Enään ei kuulu ääntä,
  "Jape" ei "japeta" enään.

  Ihana hiljaisuus!  Kulman takaa alias Kulmis

  VastaaPoista
 97. Erittäin mielenkiintoista, arvoisa runoilija.

  Taidan jopa tietää, kuka teistä panee enään perään ännän. Jatka vaan runoiluasi, hyvä tuosta tulee. Sinulla on selvästi muodon tajua.

  Tämän runon jätän. Mikäs helskutin sensori minä olen tällaisen lahjakkuuden edessä.

  VastaaPoista
 98. Iines kirjoita nyt se runo kosovon albaanista!

  VastaaPoista
 99. Anonyymi,

  se vaatisi taustatyön - pitäisi ottaa selvää, millainen voi olla kosovolaisen albaanin lapsuus. Eihän tragedia vissiin muuten synny.

  Ylempänä on kuitenkin Tapanin Juice-versio.

  VastaaPoista
 100. Kulman takaa:
  "Itse olen vapaa 'netin' kaikista viiteryhmistä joten olemassaoloni täällä ei ole minulle 'elämää suurenpaa'."

  "Faktat on helppo tarkisttaa Googlella. 'Avainsanat' antavat yli tuhat 'lähdettä'"

  "Olen lueskellut kymmenkuntaa blogia"

  Analysoin hiukan tämän henkilön sanoja ja tekoja ja totesin hänet ristiriitaiseksi ja viestinnältään epäselväksi. Vaikuttaa siltä, että hän elää, päin vastoin kun sanoon, netissä, erilsiisssa viiteryhmissä. Lueskelee kymmeniä blogeja ja haeskelee avainsanoja. Sitten hän pääsee herkkupalansa kimpuun, Googlettamaan.

  Tyyppiesimerkki henkilöstä, jonka elämä on netissä ja Google on paras ystävä.

  Hänelle pitäisi määrätä lääkettä ja katkaisuhoito.

  -Penis Furman-

  VastaaPoista
 101. Kuulkaas nyt, Penisit ja muut,

  kyllä se on niin, että netin yhteisöt ovat meille kaikille elämää suurempia viiteryhmiä, ja ukko Google on ylijumalamme. Häntä palvokaamme kädet kohotettuina, näppäinten päällä.

  Juuri eilen katselin, kun viisaat ihmiset television iltanuotiolla - siellä oli Terho Pursiaista, Raimo Sailasta, Juha Itkosta, yhtä kiekkohairahtunutta, paria pappia ja päätoimittajaa - tunnustivat yhteen ääneen kuka netti-, kuka Facebook-orjuutensa. Tuntui jopa siltä, että mitä papimpi, sen netimpi.

  Älkäämme siis palvoko maallisia eläviä jumalia, kun meillä on yhteys korkeampiin voimiin, jotka ovat meidän tukenamme hyvinä ja pahoina päivinä, jos vain nöyrinä ne otamme vastaan.

  Että tässä mitään katkaisuja tarvita tahikka lääkehoitoja, vaan kestävämpiä näppiksiä.

  VastaaPoista
 102. "Mitä papimpi, sen netimpi!" :)

  Jumalaare, onkohan se ukko Ylijumalakin jo siirtynyt välimiestensä perässä tyhjistä kirkkosaleista virtuaalin valtaisaan viidakkoon?

  VastaaPoista
 103. Ihan akateemisesta mielenkiinnosta päätin heittäytyä Googlen ihmeelliseen maailmaan ja lähteä sitä kautta piirtämään 'henkilöhistoriaa' henkilöstä "Kulmis". 'Avainsanana' käytin tietysti sanaa "Kulmis".

  Sitten jännittämään mitä totuudentorvi Google arpoo eteeni.

  Tämäpä mielnkiintoista, "kulmis" onkin nuori, humppatukkainen sälli, joka on IRC-galleriassa. Mutta eikö se ole lasten paikka? No on, mutta "Kulmis" onkin, kuten "Kulmis" IRC-gallerissaan tiedottaa, 24,90 vuotta vanha. Sopisi kyllä hyvin tähän meidän tapaukseen.

  Vai onko tämä meidän "Kulmis" ovela? Kenties "Kulmis" on tämä Veijo Tapio Kulmis? Ainakin profiili kuva antaisi viitteitä siitä, että meidän "Kulmishan" se siinä.

  Sitten Google tietää kertoa, että on:

  - Autokoulu Kulmis
  - MC Kulmis (ilmeisesti moottoripyöräkerho, eikä tiskijukka).
  - jne jne.

  Nästä voi sopivasti yhdistelemällä piirtää tarkan 'henkilöhistoriaan' "Kulmiksen" tekemisistä ja sanomisista.

  Googletus onkin kivaa 'avainsanoilla'.

  -Penis Furman-

  VastaaPoista
 104. Penis, sinä armoitettu,

  olet oikealla tiellä.

  Juuri näin meidän pitää luottaman ukko Googleen. Kyllä hän tietää, mikä on oikein. Olkaamme lujat uskossamme myös, kun tieto horjuu, eikä selviä vastauksia anneta. Kenties uskoamme vain koetellaan.

  Uusi rukouspyyntö hieman varioiden antaa ennen pitkää tien, jota pitkin armolahjat tippuvat pöytäämme kuin manulle iltapala.

  VastaaPoista
 105. Google on kuin Kolossus. Tietoa on, mutta mistä? 'Avainsanalla' se ulostaa jättimäisen "vessapaperirullallisen" tietoa, mutta mistä? Asiayhteys ja relevanssi? Onko niillä merkitystä? ON!

  Voimeko luottaa Googleen, se on niin suuri, että mitä se meistä hyttysistä välittää vaikka kuinka inisemme?

  Siksi on tärkeää, että keskustelua ja ristivetoa aiheuttavassa tiedossa/väitteesä on tarkka viite mistä ja missä yhteydessä ko. tieto on saatu ja linkki tietoon, jotta sen relevanssi ja aitous voidaan verifioida. Emmehän voi sallia "huutelua" nykyisen tiedonvälityksen aikana.

  Muuten ollan kusessa ja kiistatilassa, vailla ulospääsyä.

  Siinä tieteellisen tarkka analyysini.

  -Penis Furman-

  VastaaPoista
 106. Internet on mielipiteiden moolokin kita, muistojen musta aukko, sanojen synkeä sariola.

  Täältä löytää kaiken ja hukkaa itsensä.

  Jos sille tielle lähtee, nimittäin. Voi tätä pitää korttelikapakan tai kyläbaarin ikkunapöytänäkin, jossa tapaa tuttuja ja tuntemattomia.

  Miksi juuri ikkuna? Siksi, että täältä näkee ulos.

  VastaaPoista
 107. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 108. Netin yhteisöt, edes jonkinlainen kollektiivisuuden tunne ja mahdollisuus vaihtaa mielipiteitä, kiistellä ja väitellä, vaikka näin virtuaalisestikin, on tärkeää. Monille mukava lisä, joillekin kenties ainoa mahdollisuus edes jonkinlaiseen sosiaaliseen kanssakäymiseen.

  Onko se ivan paikka? Ei minusta. Onko se kiva paikka? Voi olla, jos sen annetaan olla.
  V-tyylistä on hyötyä mäkihypyssä.
  Tällä V-tyyli ei auta kantamaan kovinkaan pitkälle.

  Siinä pieni, vaatimaton ajatelma minulta.

  VastaaPoista
 109. V-tyyli ei ole mäkihypyssäkään niin tyylipuhdas kuin se entinen, perinteinen.

  Mukavaa Jape että tulit taas paikalle! Tuntui vähän pahalta katsella tuota taannoista rumaa kirjoittelua.

  Hyvää loppiaista kaikille, aurinkoa lumisten puunoksien välistä!

  VastaaPoista
 110. Näin on, Kuunkuiske. V-tyylin myötä tärkeäksi tuli pituus, ei niinkään tyyli, kuten vanhalla perinteisellä tavalla.

  Tästä voisi joku näppärä juontaa logiikaa myös nykyiseen nettikeskustelukultturiin :)

  Ennen vanhaan hyvään perinteiseen tyyliin, nyt pinnalla on enempi V-tyyli?

  No, Kuunkuiske, kyllä minä tänne aina välillä kurkkasin tuossa välissäkin. Tsekkasin, että vieläkö täällä ollaan hengissä :)

  Kova on pakkanen ulkona, taitaa mennä sisäpäiväksi...

  VastaaPoista
 111. Penis, hyvä herra,

  älkäämme sortuko kirjainoppineisuuteen tahikka epäuskoon ukko Googlea kohtaan. Mikä sieltä ilmoitettu on, on pyhää sanaa.

  *

  Tapani, hieman kaihoten on tässä odoteltu juicelaisen runon kliimaksia. Miten kaikki oikein kävi?

  *

  Kuunkuiskeen tavoin ilahduin nähdessäni Japsukan logon. Muistaa vaan, että veri päässä ja viitteet kainalossa emme täällä operoi, vaan mieluummin harras pilke silmäkulmassa.

  VastaaPoista
 112. Sitten puuttuukin enää Kulman takaa, jonka saapumista odotellaan näillä hetkillä heiluriovista. Van Vaariakin on ikävöity.

  Vaan kaikkea hyvää ei voi saada.

  VastaaPoista
 113. Onneksi ei tullut sähkökatkosta pakkasen ja alakulon lisäksi, vaan me halukkaat näimme mäkikisan.

  Kolminkertainen hurraa-huuto Suomen mäkimiehille ja etenkin Janne Ahoselle: Hurraa, hurraa, hurraa!
  Oikeastaan pitäisi hurrata kaikille, jotka uskaltavat hyppyrimäestä laskea. (On tullut joskus kiivettyä Holmenkollenin edesmenneen hyppyrimäen päälle kesäaikaan. Hirvitti jo pelkkä siellä seisominen!) Delilah

  VastaaPoista
 114. Janne Ahonen oli tosiaan hyvä, Harri Olli kohtuu hyvä, muut suomalaiset mäkihyppääjät ei kovin kehuttavia. Itävallalla on Olympialaisia ajatellen ylivoimainen joukkue. Veikkaan joukkuemäen kullan menevän heille.

  Olen itse katsllut joskus Lahden Suurmäen huipulta vauhtimäkeä alas, vaikea käsitää että kukaan uskaltaa lähteää lähes pystysuoralta vaikuttavaa alkumäkeä suksilla alas. Minä vaatisin kyllä köyden ja vain jalan mennen, jos sittenkään...

  Kävin hetki sitten laittamassa auton lämmityspistokeeseen aamua varten. Ei ulkona tarjennut muutamaa minuuttia kauempaa olla. Tässäkin, missä tätä kirjoitan (sisällä), huokuu kylmä ikkunan läpi ja ihan kun olisi vetoa...

  VastaaPoista
 115. Kumma juttu kuinka epäonnen läimäykset aina tulevat sarjoina. Kaksi, kolme, neljäkin lyöntiä ja sitten on taas pitkän aikaa hiljaista.
  Minun kohdalleni sattui kolme läimäystä, joita olen viikon verran tässä selvitellyt. Alakuloa on siis ollut ja pakkasta, onneksi ei sentään sähkökatkosta.
  Ilokseni huomaan tunteiden täällä tasoittuneen. Elämä on niin lyhyt, ettei sitä kannata käyttää turhista asioista riitelemiseen.
  Kukas se aina shownsa jälkeen sanoi että "kosketelkaa toisianne"? Oliko se Frank Pappa?

  VastaaPoista
 116. Niin, Vaari, minuakin riita ahdistaa, enkä ymmärrä, miksi asioista ei voida puhua ilman riitaa, kuitenkaan hymistelemättä.

  Riidaksi ei kuitenkaan mielestäni pidä kutsua eri mieltä oloa, vaan kaiketi vain tapaa, jossa ei puhutakaan enää asiasta, vaan mennään henkilökohtaisuuksiin tai koetetaan musertaa toinen alhaisilla menetelmillä.

  Toisaalta olen siitä iloinen, että täällä uskalletaan sanoa ja olla eri mieltä, sillä uskoni mukaan Blogistaniassa on runsaasti paikkoja, joissa hymistely- ja mielistelykulttuuri on niin voimakas, ettei todellisia poikkipuolisia ajatuksia esitetä. Hyvä siis näin, mutta kohtuus kaikessa, ja kenenkään persoonaa ei tietenkään saa loukata. Toisaalta on niin, että sopiva määrä sietokykyä, itseironian tajua on hyvä jokaisella olla, koska huumorilla ja leikinlaskulla on aina sijansa. Jatkuva kiusanteko on tietenkin oma juttunsa.

  Toivottavasti sinun harmisi ovat jo ohi, Vaari.

  VastaaPoista
 117. Delilah,

  toisella silmällä katsoin mäkikisaa, ja olihan Janne Ahosen suoritus hieno, kakkossija vanhana konkarina on merkittävä.

  Ja korkeille paikoille meillä ei mennä, siis minulla tekee häijyä jo parvekkeen kaiteeseen nojaaminen kerrostalon yläkerroksissa. Lentäminen on ihan kauheaa, vaikka lennän kyllä, jos tahdon jonnekin matkustaa.

  *

  Jape,

  narun päässä minunkin autoni on, kun pitää lähteä hakemaan isoa lastia hoitokissan erikoisruokaa postista. Mittari näytti herätessäni 22 astetta. Voi kun kaipaisin valokuvaretkeä metsässä! Liian kylmää kuitenkin sellaiseen, vaikka sain lahjaksi tyttären itse tekemät valokuvaajan kynsikkäät, siis sellaiset paksut pörröiset pitkävartiset käsineet, joissa on sormenpäät vapaina.

  VastaaPoista
 118. Minulla olisi tähän episodiin paljon vielä sanottavaa, mutta ei taida kannattaa. Taidan muutenkin vähentää nimimerkilläni esiintymistä yleisesti, kun sitä käytetään väärin, näemmä, mitä ihmeellisimmissä yhteyksissä. Olen pitänyt reiluna pelinä ns. "rekisteröityneenä" kommentointia. Se on edes jonkinlainen varmuus, että kuka siellä nyt kommentoi. Sitten kun ryhdytään tätä käyttämään hyväksi ja vihjaillen väittämään minun toimista ja sanomisita muissa blogeissä, eikä kerrota että missä ja mitä olen sanonut, vaan anonyymi kirjoittaja väittää omaan tulkintaansa tukeutuen jotain, niin se ei ole reilua peliä. Myöskään viittaaminen Googleen ja avainsanoihin ja tuhansiin viitteisiin nimimerkistä, ei ole rehellistä meininkiä. Muka noista voi laatia minun henkilöhistorian - pah!

  Mikä muuten on henkilön tarkoitusperä (eikä tämä ollut edes ainoa kerta, mutta minun protestini tästäkin kaikuivat blogiemännän kuulevien korvien ohi), joka rupea kirjoittelemaan TÄNNE jostain mitä on jossain muualla muka väitetysti sanottu? Mitä se tänne kuuluu, ihan toisen blogin ja toisen bloggauksen yhteyteen?

  Totean tähän loppuun, että nimimerkki "Kulmis" tai "Kulman takaa", ei ole ottanut yhteyttä eikä lähettänyt minulle henkilötietojaan vaikka näin lupasi. Minuun saa yhteyden profiilissa olevalla sähköpostilla.

  Ja ihan loppuun totean, että se ettei anneta mahdollisuutta puolustautua, vaan minun kommentit sensuroidaan, niin sekään ei ole reilua eikä tasapuolista meininkiä. Muiden varsin näkyvästi ilkeämieliset viestit on saaneet olla näemmä aika rauhassa esissä. Ne on varmaan sitä leveällä pensselillä iloittelua...? No olkoon, en jaksa niihin tässä enään puuttua.

  Kiitos!

  VastaaPoista
 119. Iines: "narun päässä minunkin autoni on, kun pitää lähteä hakemaan isoa lastia hoitokissan erikoisruokaa postista. Mittari näytti herätessäni 22 astetta."

  Minun auto lähti onneksi käyntiin aamulla, mutta kyllähän se meno oli kuin vesikelkalla olisi ajellut, kun ei jousitus ja iskunvaimennus oikein pelaa näin kylmällä.

  Iines: "Voi kun kaipaisin valokuvaretkeä metsässä!"

  Sanos muuta, minä kaipaisin yleensä kuvausideoita ja kohteita. On niin hiljaista nyt sillä rintamalla.

  Iines: "Liian kylmää kuitenkin sellaiseen, vaikka sain lahjaksi tyttären itse tekemät valokuvaajan kynsikkäät, siis sellaiset paksut pörröiset pitkävartiset käsineet, joissa on sormenpäät vapaina."

  Arvaa mitä? Ihan hetki sitten lähetin kiitosviestin siskolle, jolta oli kuvailemasi kaltaiset valokuvauskynsikkäät ilmestyneet postilaatikkooni viime tiistaina. Itse oli ne kutonut :)

  Todella mukava yllätys ja hyödyllinen lahja!

  VastaaPoista
 120. Ulkona on nyt lahjakynsikkäille käyttöä! Täälläpäin on aamutuimaan ollut 27 astetta pakkasta ja vieläkin reilusti kolmattakymmentä astetta. Lisäksi tuulee.

  Uskomattoman kaunista ulkona on myös! Kuvauskohteita löytyy ja varsinkin harjaantuneille asian harrastajille. Delilah

  VastaaPoista
 121. Iines: "Minun on vaikea uskoa, että mies kiihottuu seksuaaliseen suoritustilaan naisen sielusta."

  Siirränpä tämän keskustelun tänne, pois pakkasesta palelemasta.

  Mutta Iines, tuo lausumanihan johon viittaat on totista totta, jos asiaa ajattelee hiemankin pitemmälle.

  Aivoissahan kaikki tapahtuu, niin haluamiset kuin kiihottumisetkin. Jokin ärsyke laukaisee prosessit ja niin ihmispolo kiihottuu.

  Eikö tällainen virtuaalinen keskustelukin todista "sielun kiihottavuuden" aika aukottomasti?

  (Äläkä yliarvioi miehen "seksuaalisen suoritustilan" vaativuutta - ei sen saavutus mitään ihmeitä vaadi, ihan ajatuksen voimalla siihen yltää.)

  VastaaPoista
 122. Aika loiskiehuntaa!
  Heh, he.
  Ei vaineskaan. Anonyymina esiintyminen on korrektia jos se kerran on sallittua, mutta toisen nimimerkillä kirjoittelu on halpamaista. (Råtta semmosen ihmisen syököön!) Sillä ihmisen perusoikeuksiin kuuluu tehdä omat tyhmyytensä itse.

  VastaaPoista
 123. Kaikille (tai ennenkaikkea Tapsalle) jotka hamuavat omaksi jo markkinoilta kadonneita runoniteitä, suosittelen "Päijänne Antikvariaatti OY":tä. Se sijaitsee Jyväskylässä. Ko. kaupassa on Suomen suurin runokirjavalikoima... tai oli ainakin 5 vuotta sitten. (Jolloin myin sinne täydellisen "Kansa Taisteli, Miehet Kertovat" sarjan. Plus omat muistiinpanoni Espanjan sodasta vuosilta 1936-39.)

  VastaaPoista
 124. Tapsa puhuu asiaa.
  Alan ammattimiehinä tiedämme, että töröttävät tissit, puoliavoimina lerppuvat tulipunaiset huulet ja lupsuvat silmät ovat vain mainos, joka kertoo varsin vähän itse "tuotteen", siis naisen ominaisuuksista. Toki mainos saa monet kokeilemaan tuotetta, mutta jos se ei vastaa mainoksen antamia lupauksia, tuote palautetaan hyllyyn ja valitaan parempi.

  Juuri sielukkuus on naistuotteessa paras ominaisuus, vähän kuin Mersussa alhainen melutaso ja Toyotassa moottorin uskomaton kestävyys. Volvo-miestä ei mikään mainos saa uskomaan, että Fiat lähtisi käyntiin pakkasessa, oli siinä kuinka isot puskurit tahansa.(Anteeksi nämä Kiesi-lainaukset, mutta uskallan niitä käyttää, koska minua ei voi erottaa virasta, heh!)

  Miehillä on omat kriteerinsä naisen sielukkuudesta, samoin naisilla omat miesten suhteen. Onhan näilläkin sivuilla luettu, että naisille ei tosiaan riitä pelkkä "kunnollisuus", pitää olla jonkinlaista karvaista roheutta ja jännittävyyttä myös.

  Mies tosiaan yltää seksuaaliseen suoritustilaan myös näkemättä tissejä & niiden ylä- ja alapuolella sijaitsevia houkuttimia.

  VastaaPoista
 125. "Anonyymina esiintyminen on korrektia jos se kerran on sallittua, mutta toisen nimimerkillä kirjoittelu on halpamaista."

  Eli nimimerkillä "Anonyymi" on sallittua esiintyä ja ei haittaa vaikka kymmenet eri ihmiset käyttää samaa nimimerkkiä "Anonyymi"?

  Tuoko ei ole halpamaista sitten?

  Melko ristiriitaista, jos näin on.

  T: Anonyymi

  VastaaPoista
 126. Toisen nimimerkkiä - olkoonkin ettei se ole rekisteröity - käyttäessäsi käytät väärin sitä toista ihmistä, nimenomaista. Anonyymina sinä käytät väärin toisia anonyymeja, eli lähinnä itseäsi.

  VastaaPoista
 127. "lähinnä" sanan korjaisin "myös" sanalla. Eli, anonyymi on tehnyt sopimuksen itsensä kanssa että ei halua erottua muista anonyymeista. Piste.

  VastaaPoista
 128. Minun sisältöä vedätetään sekä tietotekniikan avulla (ajavat ristiin sähköpostiosoitteet koska avaessa pitää joku olla ensin) ja siinä raiskaavat totuutta ja samalla itseään.

  Minun ulosannettua tietoa on aina raiskattu, vedätetty ja viety. Tämä on jo tuttua koska meidän maailma ei välitä jos väärä henkilö tuottaa jotain; se pitää olla valmiiksi ortodoksit ateistit joille on annettu tilaisuus puhua jotain. Muu on pelkkää valetta.

  Vale on tämäkin.

  Valheita jaetaan pornoon puettu niin kauan kun nämä ns. moraalipoliisit eivät näe omaa häijyä mieltä.

  VastaaPoista
 129. Kun asiaa puhutaan toisen osa on aina identiteetti.

  Joko asia on vale tai identiteetti on vale. Hyvin usein on niin, että ne, joilla on oikeus puhua asiaa ovat itse valheellisia ja lopputulos on yhtä surkea.

  Vaikeaa on olla sekä totuudenmukainen identiteetissään että puhua totta.

  VastaaPoista
 130. Ja jos anonyymina esiintyminen on sallittua - voi hyvänen aika - niin eihän se silloin ole epäkorrektia? Tai jos niin miksi? Jos jalankulkijalle palaa vihreä valo... miksei hän saisi mennä tien yli? (Tiedän, että monta ahnaan näköistä murisevaa autoa mulkoilee häntä epäluuloisena suojatien molemmin puolin... mutta, silti!)

  VastaaPoista
 131. Huora ei voi tietää mitä ei-huoraaminen on ellei ole valinnut huoran paikan kognitiivisesti.

  Kirkon pappi ei voi tietää mitä ei-synti on ellei ole valinnut ensin synnin. Ja ne, jotka ovat valinneet ensin synnin eivät yleensä pääsi papeiksi (vrt Porvoon hiippakunnnan piispanvalinta ja naispappeutta vastaanoleva muuten erittäin pätevä Henrik Perret.
  Mutta näistä pätevin kenties olisi ollut nainen, jolla ei tietystikään mitään mahdollisuutta koska valitsijat eivät tajua synnistä mitään eikä siitä lähtevää oikeaa osaamista ja syvyyttä. Valitsevat jonkun joka osaa hoilata heidän omat liturgiat mahdollisimman uskottavasti.

  Ja silti olin tyytyväinen kun Björn Vikström sai paikan; ei ollut huono vaikka on yhtä umpilasitettu kuin ne muutkin. Halleluja. amen.
  Ei mitään suurempaa voi siksi tulla ulos näistä.
  Mutta ei myöskään minun mieheltä, joka oppii matkan varrella; hän kieltää minun kirjoittaa blogeihin koska ylläpitää näitten kirkollisten kanssa samaa uskomusta että bloggaaminen on typerää ja silti lukee uskollisesti joka päivä mitä laitan tänne.

  JOku ei tajua eroa osaamisessa ja ulkoalukemisessa. Ei lojaaliteetissa, eikä kulttuurissa eikä rakkaudessa. Eivät tiedä enää mikä on mikä koska kaikille kuuluu joko höröttää tai sitten kieltää.

  VastaaPoista
 132. "Eli, anonyymi on tehnyt sopimuksen itsensä kanssa että ei halua erottua muista anonyymeista."

  Tämä logiikan ja mielipiteenilmaisun kukkanen pitäisi kehystää.

  Jos keskusteluissa ei olisi oleellista erottua muista, ja tietää kuka sanoi mitä, niin kaikkienhan pitäisi esiintyä anonyyminä.

  Ihan sama siis kuka sanoo mitä, kun kaikki on anonyymejä. Voi vaikka revitellä oikein kunnolla...

  VastaaPoista
 133. "Ja jos anonyymina esiintyminen on sallittua - voi hyvänen aika - niin eihän se silloin ole epäkorrektia?"

  Jos on epäkorrektia kahden eri henkilön esiintyä samalla nimimerkillä "päivi", niin tota kai näin on myös nimimerkillä "anonyymi" esiintymisessä.

  "Jos jalankulkijalle palaa vihreä valo... miksei hän saisi mennä tien yli?"

  Saa mennä, mutta auto voi ajaa silti päälle. Vihreä valo ei ole mikään suojakilpi.

  VastaaPoista
 134. Jos auto ajaa ihmisen päälle, kun hän on blogissa (ja kirjoittelee sinne epämääräisyyksiä), niin totta kai se on bloginpitäjän vika. En minä sitä tietenkään kiellä.

  VastaaPoista
 135. Miksi sinä muuten (anteeksi että kysyn) haluaisit esiintyä "Päivinä"? Mikset esiinny esim. anona Paivina? Tai Buffalo Biffina.

  Pölynhölyä.

  VastaaPoista
 136. "Eli, anonyymi on tehnyt sopimuksen itsensä kanssa että ei halua erottua muista anonyymeista."

  Tämä logiikan ja mielipiteenilmaisun kukkanen pitäisi kehystää.

  Kehystä, oi Ihminen. En käsitä mitä epäloogista tässä on?

  VastaaPoista
 137. "...laittaa jotain epämääräistä" on tulkitsijan iästä ja älystä kiinni enemmän kuin tekstin sisällöstä.

  VastaaPoista
 138. "anona Paivina" ei ole sama kuin "Anonyymi". Tuossahan jo identifioituu muuksi kuin anonyymiksi, tyhmeliini.

  Mieluiten olisin kylläkin "Tex Willer", jos se olisi mahdollista. "Buffalo Biffi" on vain jotenkin niin rasvainen.

  VastaaPoista
 139. Olen tyhmeliini, hyvin mielelläni, se on kivaa. Ja minua...

  Ps. ... vitun vähän kiinnostaa identifoida ihmisiä.

  VastaaPoista
 140. No jösses, mitä kepeää leiskuntaa, huom. mikis, ei loiskiehuntaa.

  Äkkilukemalta vaikuttaa, että juonteena on kiinnostava ajatustenvaihto anonyymiudesta ja tuolla ylempänä miehen mielen nostatusasioista. Välissä pyörii hyrränä Homo garrulus, jota kukaan ei kuuntele, mutta joka puhuu taukoamatta samaan aikaan muiden kanssa.

  Mikä draama! Näen tämän riemuisana ja varsin hupaisana näyttämösovituksena.

  Palaan asiaan vakavoiduttuani ja saatuani kupin kahvia. Sormia paleltaa ulkoilun jäljiltä vieläkin. Koetin ottaa muutaman kuvan, johon tavoittelin pakkasilman erikoista valoa, mutta ei siitä mitään tullut.

  VastaaPoista
 141. ...puhuu taukoamatta ..
  (eikö minulla ole rivi siinä missä muillakin?)

  helvetin simputtajaämmä

  VastaaPoista
 142. Kaikki tärkeimmät on tullut minunkin kautta - myös sinä iinespiines opit siitä mistä sitten herjaat (kateuksissasi)

  VastaaPoista
 143. "Minun on vaikea uskoa, että mies kiihottuu seksuaaliseen suoritustilaan naisen sielusta." (Iines)

  Tapani, sanoit että mies kiihottuu naisen sielusta, ja minusta ilmaus oli epätarkka, jos tarkoitetaan seksuaaliseen aktiin eli reilusti sanottuna panotilaan kiihottumista. Vetoat siihen, että seksi tapahtuu aivoissa, ja tämä on totisen totta. Itsekin olen korostanut sitä, että seksi lähtee aivoista ja että erotiikka on nimenomaan älyn leikkiä, pelkkä paneminen taas vietin juhlaa.

  Olen kuitenkin vakuuttunut, että seksuaaliseen suoritustilaan kiihottumiseen ei riitä yksistään naisen sielukkuus, vaan jokin muu heräte virittää myös seksuaalisen halun. Esimerkiksi se, miten kumppani liikuttaa huuliaan muru huulessa sanoen sinulle jotain, tai se, miten hänen rintansa heilahtaa, kun hän ojentaa sinulle teekuppia, tai miten sukkahousujen verhoama reisi kihahtaa toista vasten sielukkaan naisen liikkuessa, tai miten hän katsoo suoraa sisääsi yhtyen sinuun silmillään. Esimerkkejä on monia, enkä tahdo kinata, mutta eiköhän tarkoitukseni tullut selväksi.

  Uskon siis ajatusten kulkevan salattuja reittejään ihmisen huomaamattakin tai tiedostamatta.

  VastaaPoista
 144. Hieno oivallus Mikikseltä:
  Sillä ihmisen perusoikeuksiin kuuluu tehdä omat tyhmyytensä itse.
  Pitää pistää korvan taakse. Kai sitä saa lainata tarpeen tullen tosielämässä vähän niinkuin omanaan?
  Delilah

  VastaaPoista
 145. Iines tekee töitä call-girlinä eli on suussasulava puhelinseksin antaja. Hänen numeronsa on xxxxxxx.

  VastaaPoista
 146. HG, olet hauska, kun pidät minua pornona. Pidän sinusta päivä päivältä enemmän, sillä huomaan liikuttavani sielusi kieliä ja huomaan senkin, että sinä löydät itsesi minun blogistani. Tiedän kyllä, että sinä olet vittuuntunut minuun, koska arvelet, että minä varastan tekstejäsi joko päästäsi tai suoraan koneeltasi.

  VastaaPoista
 147. minua ottaa päähän, että pyysin minun tutut ja auktoriteetit milloinkaan lukemaan sinun blogia - se oli virhe aivan kuten sain runsaasti myyntiä niihin firmoihin missä olin: sekin oli virhe koska jos firman johto ei tajua tuon taivaasta on täysin turhaa ohjata intelligentiaa (ja muita uteliaita) sinne, missä paskanhaju tulee kuitenkin vastaan.

  Sorry: tämä on navetta. Parempi paikka on actuspurunen.blogspot.com ja catulux.blogspot.com jos haluaa lukea mitä minä nimenomaan sanon.

  Se on pornovapaa sivu (molemmat)

  VastaaPoista
 148. HG,

  haluaisitko kertoa, mikä minun blogissani on pornoa? Voisitko vaikka osoittaa ne kohdat, sillä luulen, että lukijatkaan eivät löydä niitä ilman opastustasi. Itsekään en tiedä, mistä puhut.

  VastaaPoista
 149. Mikikselle suurkiitos Päijänne antikvariaattitiedosta. Siellähän on postimyyntiäkin, ja tässä linkki muillekin runokirjojen ystäville:

  http://www.sci.fi/~paijanne/


  *

  Minun on pakko poimia tähän Anonyymin kommentti, koska se hukkuu tuonne ylemmäs:

  "Eli, anonyymi on tehnyt sopimuksen itsensä kanssa että ei halua erottua muista anonyymeista."

  Tämä logiikan ja mielipiteenilmaisun kukkanen pitäisi kehystää.

  Jos keskusteluissa ei olisi oleellista erottua muista, ja tietää kuka sanoi mitä, niin kaikkienhan pitäisi esiintyä anonyyminä.

  Ihan sama siis kuka sanoo mitä, kun kaikki on anonyymejä. Voi vaikka revitellä oikein kunnolla.


  Voihan anonyymien anonyymi! Jo selvyys vaatii minusta sen, että anonyymit erottuisivat toisistaan. Ei se mene niin, että ajatukset keskustelevat sikin sokin keskenään, sillä keskustelu on aina pidempi jatkumo, jossa kukin rakentaa jo sanomansa päälle. Miten tällaiset rakennelmat voi erottaa, jos kaikki ovat anonyymeja?

  VastaaPoista
 150. Iines: "Voihan anonyymien anonyymi! Jo selvyys vaatii minusta sen, että anonyymit erottuisivat toisistaan. Ei se mene niin, että ajatukset keskustelevat sikin sokin keskenään, sillä keskustelu on aina pidempi jatkumo, jossa kukin rakentaa jo sanomansa päälle. Miten tällaiset rakennelmat voi erottaa, jos kaikki ovat anonyymeja?"

  Niin, aivan! Tätähän mieltä minä juuri olin! Eikö se käynyt sarkastisesta kommentistani ilmi? Tuolla nimimerkillä "mikis" oli (on yhä edelleen?) vaikeuksia ymmärtää, miten sekaiseksi keskustelu menee, jos kaikki on "Anonyymi" -nimimerkillä tai useat kirjoittajat ovat "Anonyymejä". Miten siinä erottaa mitä mieltä kukin on? Ei mitenkään. Minusta anonyymikommentointi pitäisi kieltää.

  Nimimerkin "mikis" mielestä ko. "Anonyymi" voi vain sopia itsensä kanssa, että hän haluaa olla anonyymi. Entä jos minä sovin itseni kanssa, että haluan esiintyä nimimerkillä "mikis"? Tuohan on ihan sopimuskysymys, jonka voin tehdä itseni kanssa, eikö niin?

  VastaaPoista
 151. Vai ei Iines tiedä omasta pornostaan! Hänen "firmastaanhan" on tehty mainosfilmikin. Tosin siinä Iines esiintyy salanimellä Marjatta. Katsokaa:

  http://www.youtube.com/watch?v=ZvmIGVBblv8&feature=related

  Pakko hakea pala talouspaperia, kun on leffan katsonut. Vau!

  Anonyymeistä olen Iineksen kanssa samaa mieltä. Kun on aikansa lukenut vaikkapa Mikistä, hän alkaa tuntua elävältä ihmiseltä, jota taas pelkkä anonyymi ei tee.

  Mikikselle tiedoksi, että olen myös asioinut Päijänne-antikvariaatissa ja siellä on paitsi hyvä valikoima myös hyvä palvelu. Sinne voi jättää vaikkapa toiveen jostain kirjasta ja kun se sinne tulee, soittavat.

  VastaaPoista
 152. Anonyymi,

  ajattelen samoin, eli juuri noin kuin sen esität.

  Olen itsekin joutunut jopa tavaamaan arvuutellen näitä kommentteja, kun keskustelussa on ollut kolmekin anonyymia kerrallaan. Nimenomaan tuo on tuottanut hankaluutta, ettei tiedä, mihin aiempaan kommenttiin anonyymi viittaa, kun keskustelussa pomppii muitakin anonyymeja. Looginen jatkumo on jäänyt näin rakentumatta, ja keskutelusta on tullut sekava.

  Ei siinä ole mitään pahaa, että tahtoo nähdä, kuka mitäkin sanoo, sillä eihän reaalissakaan puhuta pussi päässä ääntä muutellen.

  Sitä paitsi "anonyymi" on tylsä nimimerkki. Vaihtoehtona voisi olla vaikka Pikku Irmeli. Mikä kumma estää muuten valitsemasta tuosta lootasta sitä kohtaa, johon voi itse kirjoittaa muista erottuvan nikkinsä?

  VastaaPoista
 153. Mikis on mainio esimerkki personoituneesta kirjoittajasta, ja olen sitä mieltä, että tuo anonyymi-vaihtoehto tulisi tylsänä poistaa. Siinä ei ole mitään hyvää? Vai onko jonkun mielestä?

  Vaari, tuossa linkissähän Iines otti juuri vastaan kommenttia, aivan selvästi. Siellä taisi juuri Tapani tai Jape tulla linjoille, kun Iines sanoi että ottaa slipoverin pois.. HG:lle sanoisin, että ottaa housut pois ja odottaa, Räsänen tulee kohta Catuluxin kera. Siis miksei nykyään telkusta tule enää mitään yhtä hauskaa?

  VastaaPoista
 154. Van Vaarin lähettämä seksilinkki oli veret seisauttava kokemus. Todistustaakka on nyt selvästi Iineksellä.

  VastaaPoista
 155. Tutustuin minäkin Googlen ihmeelliseen maailmaan. Päätin lähteä selvittämään millainen tämän blogin pitäjä on joten tärisevin sormin näppäilin Googleen avainsanan "Iines".

  Huh huh - sieltä pamahti heti esiin mm. arveluttavaa, mutta mielenkiintoista, kuva-aineistoa, jossa Iines on ilman housuja! Heti tuli reisille...

  VastaaPoista
 156. Jaa todistustaakka täällä, Riku?

  Johan myrkyn lykkäsi. Mitäs jos vaan myöntäisin kaiken. Pornoluolahan tämä, rysien rysä, seireenin virta, lehminavetta vailla vertaa. Eikös tämä jo riitä brändäykseen, joka vetää lisää porukkaa kehiin?

  VastaaPoista
 157. Anonyymi,

  ota kiitollisuudella vastaan ukko Googlen armolahjat. Ne ovat merkki siitä, että ukko rakastaa sinua ja näkee tarpeesi.

  VastaaPoista
 158. Iines,

  Amerikkalaisista sarjafilmeistä vain olen oppinut tuon sanan "todistustaakka", samoin sen, että kun noin avoimesti myönsit, niin rangaistustasi lievennetään.

  Sitä ei tee kuitenkaan googlen-ääliöhakumoottori, joka nappaa kaikki porno-sanat ja se saa ihmisiä oudossa tarkoituksessa tulemaan blogiisi.

  VastaaPoista
 159. Voi, Riku, joskus huvittelen Site Meterin tiedoilla, jotka kertovat, millä haulla tänne tullaan.

  Seksihakuja tulee paljon, ja nykyään tänne tullaan paljon tietyn seksisivuston "herkkutarinoiden" perässä, kun erehdyin kerran käyttämään mainittua sanaa. Tähän mennessä pornohauista voittamaton on kuitenkin edelleen "onko Amerikan vittu suurin".

  Se, mistä olen hieman ihmeissäni, on lapsi- ja teiniseksiä hakevien valtaisa määrä.

  VastaaPoista
 160. Housut pois ja hoitoon... (Herra Räsänen, tarkoitin myös alkkareita.) Ja mitä se Tapani siellä punastelee, iso kun mikäkin ihminen... katso Vaaria, muina miehinä sekin siinä.

  VastaaPoista
 161. Älkääs nyt, hoidokit, minä jo punastelen ja HG pillastuu kohta ja hankkii minulle pannan ja bullan.

  Hus riviin siitä ja verhoa ylle. Olette nätimpiä slipovereissanne tukka suittuna kuten Rikun kuvassa.

  VastaaPoista
 162. Kun tämä kuva-asia aina pompsahtaa esille, niin myönnettäköön sekin, että valitsin sen nimenomaan sillä perusteella, että se mahdollisimman vähän muistuttaisi omaa itseäni.

  VastaaPoista
 163. Riku ei kuvillaan hämää, tunnistettu on...

  Panomies

  Niin on näköä, että. Päivän pannu?

  VastaaPoista
 164. Miksi miehet haluavat lähes aina olla niin kovin vaatimattomia? Kuvatkin muka mahdollisimman kaukaa kuin mitä itse muistuttaa. Delilah

  VastaaPoista
 165. Delilah, Vaatimattomuus kaunistaa, jos ei muuten sitä ole.

  VastaaPoista
 166. Mikä on kovaa, mikä ei? Mutta kyllä täällä Mikkelissäkin alkais myös mulla seistä jos joka kadulla alkas alastomia naisia vastaan tulla.

  Niin, ikävä kyllä, ei ole (vielä) toistaiseksi tapahtunut. Harmi.

  VastaaPoista
 167. Anteeksi. (Ajattelin ihan muita asioita.) Eläminen on surullista.

  VastaaPoista
 168. mikis, onko se tosiaan niin, että jos mies näkee naisen kuin naisen alastomana, niin se nostaa miehen mielen? Vaikka kassialma?

  VastaaPoista
 169. Tuo onkin mielenkiintoista, millä perusteella nuo kuvat (avattaret) valitaan. Monta on varmaan motiivia omista idoleista tai toivehahmoista aina vitseihin saakka. Jollakin tapaa tuo kuva kai kertoo lisää kirjoittajasta.

  Oma niskakuvani syntyi sattumalta, mutta valokuvablogin kuvan otin tarkoituksella. Voisihan noita uudistaakin, mutta toisaalta sama se kai, mikä kuva tuossa on.

  Minulle oli yllätys, että mikis sanoo olevansa vaalea, ja isokokoinen, jos oikein muistan. Ja Rikukin lienee sitten vaalea ja kenties pörrötukkainen tai kalju.

  Delilahin kuvittelen tummaksi ja ehkä pörrö- tai kiharatukkaiseksi, Kuunkuiskeen ristiverikseksi ja suoratukkaiseksi, Tapanin näen hoikahkona suoratukkaisena, jolla ei ole tietoakaan alkavasta kaljusta. Vaarilla sen sijaan voisi olla ohauksilla hieman paljasta, mutta parta täydentää näkymän. Vaarin silmät ovat tuikkivat, Tapanin tarkkailevat, mikis katsoo muka muualle, mutta seuraa tilannetta tarkasti. Niin ja Kulmis on ehdottomasti tumma ja pitkä, hoikkarakenteinen, mutta ei kukkakeppi.

  Muistakin on kuvitelmia

  VastaaPoista
 170. Lisään vielä, että Jape on vaalea, mikä näkyy kuvasta. Eikä hirveän pitkä, vaan mieluummin vanttera ja keskimittainen. (En pannut Japea tuohon ylle, koska hänellä on valokuva itsestään.)

  VastaaPoista
 171. Jape vain hämää tuolla kuvalla, tiesmistä löytänyt.

  Oikea Jape löytyy täältä:

  http://www.youtube.com/watch?v=-3OSoBFzhLI

  VastaaPoista
 172. Kaluni
  ei tyydy kalujen osaan
  muiden kalujen lailla:

  se ei kuuntele järkeäni
  vaan leikkii visiiriä,
  hallitsijaani.

  Kun se tahtoo naida,
  se vie minua
  niin kuin lystää:

  Herra Jumala, eikö täällä
  ole ketään tuomaria
  panemaan sitä tuomiolle?

  Jo viidettäkymmenettä vuotta
  olen kaluni vanki.

  . . . vai anonyymi!

  VastaaPoista
 173. Riku: "Jape vain hämää tuolla kuvalla, tiesmistä löytänyt."

  Totta, en ole sanonut olevani tuossa profiilikuvassa. Kuva voi olla napattu vaikka Suomen Mad:ista, kuka tietää...

  Riku: "Oikea Jape löytyy täältä:"

  Alkaa polttaa... :)

  joko tämä tärppäisi oikein...?

  Riku (oikealla), Tapsa, Vaari

  VastaaPoista
 174. Omasta puolestani myönnän taas itseni kohdalta. Miten tuo Jape voikin tietää noin tarkasti?

  VastaaPoista
 175. Iines: "Lisään vielä, että Jape on vaalea, mikä näkyy kuvasta."

  Jaaha, selvä. Sitten löydätkin varmaan Japen tästä kuvasta helposti.

  Iines: "Eikä hirveän pitkä, vaan mieluummin vanttera ja keskimittainen."

  Vanttera...näin voisi sanoa. Pituus (miehen) kyllä sen naisten asettaman yleisen minimivaatimusrajan yli, mutta ei paljoa...

  Iines: "En pannut Japea"

  Voin vahvistaa tämän. Ainakaan minulla ei tästä ole mitään muistikuvaa.

  VastaaPoista
 176. Jos puhun itsestäni, olen vaalea. (Tai samapa tuo.) Olen 178,5 cm kokoinen. Enkä ex-nyrkkeilijänä irvistele ihmisille, päin vastoin.

  Anteeksi vaan.

  VastaaPoista
 177. Riku: "Miten tuo Jape voikin tietää noin tarkasti?"

  Itsekin ihmettelen välillä. Se on lahja! Täytyy olla.

  VastaaPoista
 178. Jape lähetti niin tarkan kuvan että pituudeksi laskin n. 181 cm.

  Aika insinööri?

  VastaaPoista
 179. Japen avatar-kuva on siinä mielessä huono, että iso kamera painaa nenän vinoon.

  Mutta, sanoisin, että Jape on keskimmäinen testosteronipakkaus noista kolmesta jannusta, jotka ovat tuossa tilanteessa ilmeisen vaaraksi naisille.

  VastaaPoista
 180. Anonyymin runo Kaluni vanki sai minut muistelemaan klassikkorunoa Halujeni vanki vai oliko se Tahtoni vanki, ja mieleeni nousi itse Juhani Siljo. Kenties muistan väärin.

  VastaaPoista
 181. Mistäköhän ne kiharat ja pörrö mieleesi tulivat mieleesi, Iines, ulkoista olemustani arvatessasi? Ovatko kommenttini niin kiemuraisia? Jos ovat, niin eivät muistuta hiuskuontaloani ensinkään. Väri kyllä on mainitsemaasi suuntaan. Delilah

  VastaaPoista
 182. Iines: "Japen avatar-kuva on siinä mielessä huono, että iso kamera painaa nenän vinoon.

  No jos sitä pientä Avatar-kuvaa katsoo suurempana, voi huomata, että kameran objektiivi on yläreunnastaan hieman, vino/kiertynyt. Eli nenä ei ole ihan noin vino, eikä kamera noin pahasti nenää paina, vaan hiukan on tunnistusta koitettu vaikeuttaa tekemällä kuvankäsittelyssä sellainen lievä kiertoefekti nenän seutuville naamaa...

  Iines: "Mutta, sanoisin, että Jape on keskimmäinen testosteronipakkaus noista kolmesta jannusta, jotka ovat tuossa tilanteessa ilmeisen vaaraksi naisille."

  Hmmm...mutta eihän keskimmäinen ole vaalea?
  Millaiseksi vaaraksi naisilla ko. jannut ovat?

  PS. Otan kuvan kohta pois...vissiin.

  VastaaPoista
 183. Delilah,

  kihara tai pörröpää tuli mieleeni ehkä tuosta nimestäsi. Kommenttisi ovat mielestäni hyvin selkeitä ja osuvia, eivät ollenkaan mitään korkkiruuveja, joten kiharuus ei tullut tuosta. Jotenkin yhdistän sinut sinisukaksi, kirjailevaksi naiseksi, joka voisi pörröttää päätään miettiessään tms.

  VastaaPoista
 184. Keskimmäisen tukka on voideltu, jolloin se näyttää tummemmalta. Anna nyt olla vielä hetken, jos joku tahtoo katsoa. Haluatko sanoa, menikö arvaus oikein, Jape?

  VastaaPoista
 185. No meni se arvaus oikein, Iines. Kyllä se luonnostaan on tuon värinen ollut nuoruudessa, silloin kun sitä tukkaa vielä jonkin verran reippaammin oli. Tuossa kuvassa tukassa on jotain Suaveta tai geeliä... Iltalomilla kun ollaan.
  Mutta johan ne ohimot lähti karkaamaan herkässä 18 vuoden iässä, minkä kyllä tuosta kuvastakin voi todeta.

  VastaaPoista