19.7.2010

Kesäpäiväkirja 9. - 10. sivu


19.7. Kahtena päivänä Medi-Heli ja Super Puma -helikopteri ovat lentäneet mökkiämme viistäen tähän rannalle, aivan lähelle. Samalla lähimpien kaupunkien ambulanssit ovat kiitäneet rantaan pillit soiden. Tämän päivän pelastusoperaatiosta en tiedä, mutta eilen muuan nainen oli ajautunut uidessaan liian kauas merelle ja ilmeisesti ollut hukkumisvaarassa. Tilanne päättyi onnellisesti, ja nainen pelastettiin hyväkuntoisena. Samaa ei voi sanoa kymmenistä muista hukkumisista ympäri Suomen. Yhtäkkistä lapsen vajoamista veteen ei mieli tahdo käsittää. Eikö nyt kukaan aikuinen huomannut? Miten lapsi voi vajota, haukkasiko hän vettä vahingossa keuhkoihinsa ja tukehtui samantien? Miten uimakaveri viereltä voi vain pudota veden pohjaan?

Aamupäivällä olimme asioilla naapurikaupungissa. Kävimme hakemassa siskon puutarhurille Fiskarsin pitkävartisia ruususaksia, mutta emme löytäneet oikeaa varren pituutta. Sitten menimme apteekkiin ostamaan hyttysvoidetta, jota ei ollut. Apteekista menimme kirjakauppaan, josta sisko osti Nora Robertsin Mustan rakkauden ja maisemakortteja, ja minä Peter Hoegin Hiljaisen tytön, ja Nana ei mitään. Vaatekaupasta ostin mustikansinisen teepaidan ja Nana osti caprifarkut ja sisko ei mitään. Marketista ostimme kakkupohjan naistenviikon merkkipäivää varten. Tosin merkkipäivänä menemme terassille syömään, mutta ajattelimme yllätysjuhlistaa päivänsankarille merkkipäivää jo aamukahvilla joko vadelma- tai mansikkakakulla.


Tänään perkasimme siskon kanssa rantaa. Minä vielä kylkikipuisena sain olla laiturilla ja odottaa, kun sisko saksalaisella täsmällisyydellä leikkasi umpitiheää kaislikkoa lähes yksi kaisla kerrallaan pitkävartisilla kaislasaksilla ja toi minulle laiturille rantaan kannettavaksi. Hän piti huolen jopa siitä, että kaadettu kaisla ei päässyt veteen kastumaan, jotteivat vaatteeni olisi kastuneet. Istuin laiturin nokassa ja odotin, että kasa oli riittävän suuri, ennen kun vein sen rantaan ja heitin kauas pois. Itketti se, että sisko uhraa itseään. Kantaa minulle yksitellen kaisloja, etten rasitu. Kysyy, jaksanko. Ja minä pelkään, että hän ei jaksa, kun on juonut muutaman viinilasillisen juuri ennen ja tiedän, että hänellä on hankala mies. Koskaan emme puhu sanakaan isästä, hänen nimeään ei mainita ikään kuin häntä ei olisi ollutkaan. Äitiä muistelemme usein.

20.7. Voi miten ääneni soi ja kantoi aamukahvipöydässä, kun juttelin siskon kanssa maahanmuuttajista ja postista. Kokonaisia lauseita kirkkaalla äänellä, vaikka olen saanut saanut uimisesta kurkkuni niin kipeäksi, että nielaisukin sattuu. Myös Saksassa posteja on lakkautettu ja perustettu pieniä postipisteitä markettien yhteyteen isoissakin kaupungeissa. Postin säästöihin ilmeni syy: maahanmuuttajien "hyysääminen". Sisko kertoi, että Saksassa maahanmuuttajaperhe saa auton ja ylläpidon, mm. yhdellä perheellä on Mercedes, jotta perhe pääsee kulkemaan. Työtä ei saa tehdä kolmeen vuoteen, minkäänlaista kielikoulutusta ei ole. Jaapa jaa, mitäpä tuohon sanomaan, kun sisko on omin silmin nähnyt perheen ja sen mersun. Enkä viitsi kinata hänen kanssaan, kunhan totean vain, että Nora Robertsia lukemalla maailmankuva ei ainakaan avarru. Kovin samanlaisia ennakkoluuloja kuulee täällä Suomessa mm. mustalaisnaisten kymppitonnin kansallispuvusta. Minihame ja korkokengätkö valtion pitäisi kustantaa toimeentulotuen alaisille romaninaisille?

Tuuli kohisee avonaisesta ikkunasta, taivas on pilvessä, mutta raoista näkyy sinitaivas. Koira vieressäni haisee vanhalle villasukalle ja vuoroon myskille, lampureitten tapaan. Ikkunasta tulee juuri sytytetyn aamutupakan tuoksu, jota nuuhkin nautiskellen. Muut lähtevät mattopyykille, minä en kylkeni takia pysty mattoja pesemään, mutta aion iltapäivällä ryhtyä käyttämään klapikonetta. Pöllit ovat edelleen pinossa odottamassa.

(Valokuva niityltä, Iines 19.7.)

220 kommenttia:

 1. Tässä niitetään ja nautitaan sitä satoa helteistä, joiden saavuttua osa ajattelemattomista pöllöistä totesi "Ihanaa, nyt nautitaan!". Nii-i, nyt sitten nautitaan. Ihanaa!

  Ihmetellä pitää niitä vanhempia, jotka laskevat lapset pois silmistään ja käden uottuvilta veteen. Sinne vanhemmat jäävät vain rannalle suustaan kiinni pälisemään toisilleen niitä näitä eikä yhtään seuraa missä lapset on ja mitä tekevät. Vastuu on vanhempien, eikä yhteiskunnan.

  Siskosi on selvästi viisas nainen joka on nähnyt mamujen ja mamujen hyysäyksen syvimmän olemuksen. Ei hänen tässä tarvitse muuttaa ajatuskiaan vaan estoreaktiosten, kuten sinun itsesi Iines, joka ei näe mitä ympärillä tapahtuu.

  Helsingissä laitetaan täysinkalusteuttuja asuntoja 10 henkisille somaliperheille. Lisäksi anneteraan tuhansia euroja kuussa "toimintarahaa". Tämän päälle nöyristellään vielä ja kunnioitetaan heidän kultturiaan, vaikka somalien pitäisi omaksua maan tavat ja kulttuuri. Pöllöjä ihmisiä riittää.

  Alakerran romaninainen asutelee ilmaiseksi ja päivä kuluu erilaisten kivojen harrastusten parissa. Ensin oli piano ja nyt on repertuaariin ilmestynyt viulu. Voi että mitä mouruamista se pitää. On ilmeisesti joukko pöllöjä ihmisiä, jotka ei yhtään ajattele - eikä murehdi - mistä ne rahat romainnaisen ja somalienkin ilmaiseen asusteluun tulee. Heitä tässä tulee sääliä.

  VastaaPoista
 2. Minulla on hyllyssä Peter Hoegin "Lumen taju". Pitäsi varmaan lukea uudestaan näissä helteisissä tunnelmissa.

  Kunnon sotamies Svejkin aion jostain kaivaa esiin ja lukea.Hasek oli aika hulvaton, sai kenkää Eläinmaailma-lehdestä, kirjoittaessaan siihen omasta päästään artikkeleja eläimistä, joita ei edes ole olemassa.

  Hukkuneet ovat tavaton tragedia omaisille ja lähipiirille, mutta laajemmin katsottuna vain tilastomatematiikkaa. Helle ja uimareiden määrä niitä tuottaa.

  VastaaPoista
 3. Lumen tajua minäkin muistelin, kun kääntelin tätä paksua Keltaisen kirjaston kirjaa kädessäni. Ale-hinta 14,80 on minusta halpa hinta, enkä voinut jättää hyvältä tuntuvaa kirjaa tiskille, joskaan en ehdi vähään aikaan sitä lukea, kun on tuo Unio Mystica menossa, vasta sivulla 155. Lukuasento (= istuma-asento) rajoittaa hieman lukuvauhtia.

  Jos olisin tahtonut kinata, olisin voinut sanoa siskolle, että tottakai isolla perheellä pitää olla kulkuväline, jos se asutetaan hornantuuttiin, jonne ei ole edes bussiyhteyttä. Eikä mersu, jokamiehenauto, Saksassa maksa samaa kuin Suomessa, olisiko kolmasosa Suomen hinnasta? Minunkin siskollani on BMW:n urheiluauto, jonka hinta ei ole Saksassa juurikaan kalliimpi kuin jonkin hyvinvarustellun japanilaisauton meillä.

  Tuosta kulttuurista ei jaksa kättä vääntää, sillä ei ihmiseltä pidä omaa kulttuuria viedä, ainoastaan tuoda uutta kulttuuria rinnalle.

  VastaaPoista
 4. "tottakai isolla perheellä pitää olla kulkuväline, jos se asutetaan hornantuuttiin, jonne ei ole edes bussiyhteyttä"

  Kerro tämä lapin perämettässä olevalla kolttasaamelaiselle jotta tietävät perätä "oikeuttaan" kulkuneuvoon.

  Sillä mamuperheellä joka on tullut jostain somalian hiekkasavannilla, niin ei sillä ole ollut mersua kotimaasaankaan, eikä bussiyhteyttä joten eikö se tunnu kotisalta ilman noita länsimaisen hapatuksen mukanaan tuomaa laiskistavaa elementtiä. Se smalin pitäisi tehdä työtä sen auton eteen, eikä niin että joku muu tekee työn ja auto vaan annetaan tuosta vaan somalille tai muulle elintasopakoilaiselle.

  Sillä ei ole merkitystä mitä mersu maksaa saksassa ja mitä suomessa. Sakasassa on enemmän veronmaksaja pohjaa ja järkevämpi veroajattelu kulkuneuvojen suhteen. Suomessa autoverotus on älytöntä. Puhutaan joukoliikenteestä, mutta milläs siitä teet tasa-arvoisen? Kehä kolmosen ulkopuolella tarvitsee autoa ja sillä liikkuminen on edullisempaa kuin joukkoliikenteellä (ei huomioitu hankinta hintaa). Juuri keskustelimme erään kaverini kanssa siitä kuinka paskaa se paljon puhuttu joukkoliikenne on. Heillä on siis 4-henkinen perhe joka asuu Tampereen lähistöllä (ei tampereella). Kun he haluavat matkustaa sukuloimaan Ouluun, on sen järjestäminen työn ja tuskan sekä rahan takana. Ensimmäinen ongelma on, että millä pääset juna-asemalle, kun syrjäkyliltä ei kulje juurikaan busseja? Taksilla ajaminen 30 km matka on aika kallista. Sitten junaliput. Menopaluu Tre-Oulu maksaa yhdeltä aikuiselta reilu 120 euroa! Se on karmea summa. Koko perheeltä menee Tre-Oulu menopaluuseen junalla reilu 300 euroa. 300 eurolla ajelee jo omalla autolla monta kertaa välin tre-oulu. Jos vielä ottaa mukaan kyydit koti-tre-koti nousee summa yli 400 euroon julkisella liikenteellä / taksilla.

  "Tuosta kulttuurista ei jaksa kättä vääntää, sillä ei ihmiseltä pidä omaa kulttuuria viedä"

  Kuinka typerä lausunto. Entä jos se mamun kulttuuri rikkoo suomen lakia? Vai onko sinusta somalien ympärileiukkauskulttuuri OK? Laillisesti? Entä moraalisesti?

  VastaaPoista
 5. Kun sitä työtä ei saa tehdä, Jape hyvä. Siskon mukaan (hän voi erehtyäkin, muistaa väärin) Saksassa maahanmuuttajilla, joita tuetaan, on kolmen vuoden karenssi, jona aikana tuettu henkilö ei saa tehdä työtä. Ja kidutetun henkilön, joka saa turvapaikan, on varmaan vaikea heti voimaantua hakemaan kielitaidottomana itse työpaikkaa, etenkin kun asenteet maahanmuuttajia kohtaan ovat niin kovia.

  Suomen laki koskee myös maahanmuuttajia. Siksi esimerkiksi ns. kunniamurhaajat ja varkaat ym. tuomitaan oikeudessa sekä meillä että esimerkiksi Ruotsissa, jos heitä on.

  VastaaPoista
 6. Mutta juurihan sanoit, että ei saa riistää kulttuuria. Porvoonkin tapauksessa puhuttiin mustalaismiehen kulttuuripiirteestä "verenkuohahtamisesta" selittävänä tekijänä. Siis ihan hyväksyttävää ja lieventävä asianhaara?

  "Siksi esimerkiksi ns. kunniamurhaajat ja varkaat ym. tuomitaan oikeudessa sekä meillä että esimerkiksi Ruotsissa, jos heitä on."

  No onko heitä?
  Kun Shkupolli murhasi 4 ihmistä uutenavuotena, syytettiin hyysäreiden toimesta (valtaosa naisia, feminstejä, vihreitä ja karpeloita) että syy on suomalaisessa kulttuurissa. Voi vee sentään.

  "Ja kidutetun henkilön, joka saa turvapaikan"

  Jaaha, sinulla on sama poljento kuin KK:lla. Missä on kidutettuja somaleita? On vain nuoria somailmiehiä, jotka ovat lähteneet karkuun sotaa (vrt.asevelvollisuus), eivätkä ole jääneet puolustamaan maataan tai arvojaan. Nyt letkuilevat tuolla Helsingin rautatieasemalla ja tekevät tikoksia.

  VastaaPoista
 7. Japen Tunturin tankkiin bensaa Hesarin pääkirjoitussivulta jossa Kyösti Tarvainen kirjoittaa maihinmuuttojen seurauksista: "Kantasuomalaisesta voi tulla vähemmistö"

  Voita väliin

  VastaaPoista
 8. Kohta varmaan tarvii uiminenkin kieltää.

  Oletko käynyt lääkärissä tuon kyljen takia? En tahdo pelotella, mutta äidilläni kaikki alkoi kylkikivusta ja lääkäriinmenon pitkittämisestä ja lopputuloksena leikkaus ja sytostaattihoidot. Joten... äkkiä lääkäriin Iines!
  Tuskin sinun kylkikipusi syöpää on, mutta ei kannata jäädä arvailemaankaan.

  VastaaPoista
 9. Älä nyt höpsi, Jape,

  en ole sanonut että lakia saa rikkoa. Toki kaikkien kansalaisten tulee käyttäytyä lain normien mukaisesti, koska laki on yhteisön suojaksi, ei kiusaksi. Shkupollista en ole itse kuullut ns. ymmärtäviä lausuntoja, enkä jaksa uskoa, että jokin poliittinen liike (vihreät, feministit) ryhmänä silittelisi tapahtumaa - päinvastoin naiset ovat tuominneet sen, että tätä perheväkivallan harjoittajaa ei ole otettu todesta aiemmin.

  Tiina, kylkivammani on konkreettisessa loukkaamisessa sattunut, ei mikään mystinen juttu. Se on päivä päivältä selvästi parempi. Olen pahoillani äitisi puolesta ja toivon, että hoidot ovat tehonneet hyvin!

  VastaaPoista
 10. No hyvä sitten!
  Ja kiitos, tällä hetkellä ainakin (kai) vaikuttaa ihan hyvältä.

  VastaaPoista
 11. Jumaleisson jos minä sanon että rosmoulkomlaisia hyysätään Suomessa niin asia on sitten niin.

  Kaikki naiset ovat niiden perään, mitä eksoottisempi, sen parempi. Ja roistoille riittää aina naista. Me kunnon miehet jäädään ilman.

  Jossakin mättää ja pahasti kun ei tavallinen perusmies kelpaa.

  Runoja en lue enkä paljon muutakaan mutta kyllä minä keskustella osaan.

  Kukaan ei voi väittää ettenkö tekisi mielipidettäni selväksi.

  Minä olen sitä paitsi aina oikeassa.

  Ja kohta jo kolme insinöörintutkintoa taskussa. Alkaakohan sitten lohjeta?

  Perusanonyymi

  VastaaPoista
 12. "en ole sanonut että lakia saa rikkoa."

  Sanoit Iines yksiselitteisesti, että ihmiseltä ei saa viedä kultuuria. Somaleilla ja useilla muilla islamisteilla kultuuripiirteisiin kuuluu poikien ja tyttöjen ympärileikkaus, sekä kivittämiset kuoliaaksi. Siis saako rikkoa lakia vai voiko rajoittaa mamujen kultuuripiirteitä, jotka rikkovat suomalaisia lakeja ja normeja? Yes vai No? Ole hyvä ja vastaa, äläkä kiertele.

  "Toki kaikkien kansalaisten tulee käyttäytyä lain normien mukaisesti, koska laki on yhteisön suojaksi, ei kiusaksi."

  Jaaha, vai niin. Miksi laki ei suojannut Shkupollin ex-vaimoa ja niitä kolmea muuta (miehiä), jotka Shkupolli murhasi?
  Shkupolli tiettävästi vainosi ex-vaimoa vuosia, vaikka Shkupollilla oli lähestymiskielto ex-vaimoaan kohtaan. Miksi Shkupollia ei ajettu maasta jo aikaa sitten?

  Miten laki suojasi ne kolme viatonta Porvoossa? Henkilö, joka oli jo osoittanut, että ei osaa elää normien ja lakien mukaan päästettiin vapaaksi vaikka oli tappanut jo kaksi ihmistä. Kyllä, kaksi. Tuomion hän sai vain toisesta ja toisesta pääsi kuin koira veräjästä vaikka ihmiset tiesivät, että Åkerlund tappoi jo yhden miehen ennen ex-vaimonsa murhaa.

  Sivuuttit muuten taas selkeän kysymykseni "No onko heitä?", kun kyseessä oli kuniamurhaajat. Miksi et vastaa kysymyksiin? Nämä ei tule edes konekiväärityylillä vaan hitaasti, hernepyssyllä korkeintaan...

  "Shkupollista en ole itse kuullut ns. ymmärtäviä lausuntoja, enkä jaksa uskoa, että jokin poliittinen liike (vihreät, feministit) ryhmänä silittelisi tapahtumaa"

  Voi kiesussentään, sinulla on jokin suodatus päällä medialukutaidossa. Eikö sinulle tule sitä Jeesustelu Viestiä (aka Pravda/Hesari)? Siellähän tuota ymmärtämistä oli. Samoin oli Ylen Aamu-TV:ssä joku kriisipsykologi Salli Saari (selvä feministi) selittämässä heti tapahtuman jälkeen, että kyse on suomalaisen kulttuurin aiheuttamasta ilmiöstä tässä Shkupolli tapauksessa. Karpela satuili heti verekseltään blogiinsa, että syy on suomalaisen kulttuurin. Vihreät matamit pyöritteli silmiään ja jeesusteli myös. Että jos olet rehellinen, et ole voinut välttyä näiltä, mutta eihän se muisti tietty aina pelaa...

  "päinvastoin naiset ovat tuominneet sen, että tätä perheväkivallan harjoittajaa ei ole otettu todesta aiemmin"

  Jälkeenpäin on hyvä tuomita. Miksi ei toimita etukäteen ja ennalta ehkäisevästi? Naiset roikkuivat vielä koneen ovella sen somalirikollisenkin takin liepeessä - joka ehti tehdä täällä sen tuhannet pahat - että ei saa viedä kultamussukkaa pois, kun konna vihdoin käännytettiin maasta pois. Nyt täällä kotimaassa on ryhmä naisia joka koittaa saada ko. rikollisen takaisin tänne sieltä somalimaasta, jonne kaiffari saatiin rahdattua. Siis j*malauta mitä touhua. Tässähän tulee oikein hikeä pintaan kun ajattelee näitä pöllöjä.

  VastaaPoista
 13. Voi miten hyvä, Tiina. Blogistasi luin kyllä jo aiemmin hyviä uutisia keväisten surullisten jälkeen.

  Perusanonyyymi, hm. Aikamoista parodiaa. Välttäkäämme syvin kalvu.

  VastaaPoista
 14. "20. heinäkuuta 2010 17.29". Tämä "feikkaaja" jatkaa v---ilua. Originaali "Perusanonyymin" kyllä tunnistaa "tyylistään.

  Perusanonyymi

  VastaaPoista
 15. Jos näin on, Perusanonyymi, tämä vain korostaa rekisteröitymisen merkitystä. Jos sillä nyt mitään väliä on.

  Oman nimimerkkinsä voi siis rekisteröidä, vaikkei olisi siis blogia. Tällöin kukaan muu ei voi käyttää sitä.

  VastaaPoista
 16. Kokonaista kulttuuria ei tarvitse vaihtaa toiseen, koskaan, kenenkään, tarkoitan. Minusta kunkin alkuperäkulttuuri on kansalaisoikeus, jokaiselle. Sen riisto on minuuden ja persoonallisuuden riistoa, väkivaltaa, jota sivistynyt ei harjoita missään oloissa.

  Tämä ei tarkoita kulttuurin kaikkien käytäntöjen hyväksymistä. Harva kai hyväksyy esimerkiksi ruumiillisen silpomisen tai naisen alistamisen ja määräysvallan hänen ylitseen, ja tätä kautta esimerkiksi lapsiavioliitot ja kostot naisille, jotka haluavat valita asioita itse.

  Minusta kuitenkin asioihin ei vaikuteta pakottamalla, vaan pitkän tien kautta: koulutus on avainasemassa, ennen kaikkea kielen oppiminen on kaiken perusta. Ihmisoikeusrikkomukset ja lain rikkomukset tulee tietenkin käsitellä heti uuden maan lakien mukaan eikä pitkän linjan kautta. Kukaan älköön tappako täälläkään rotunsa heikompia jäseniä tai alistako heitä vastoin heidän omaa tahtoaan oman valtansa alle.

  VastaaPoista
 17. Minä uskon, että Perusanonyymi (20. heinäkuuta 2010 22.03) haluaa vain sekoittaa eikä kanna vastuuta sanomisistaan. Sama jamppa on kyseessä, kuin niissä aiemmissakin viesteissä (edellisessä ketjussa). Myös siinä, jossa jo aiemmin selitti että hän ei ole hän.

  Toistan tähän sen mitä olen hänestä (huivikaulainen syyllinen, nuorison villitsijä no. 1) ja hänen tyylistään jo aiemmin kertonut: TABU: Kyläkäräjät

  VastaaPoista
 18. "Jos sillä nyt mitään väliä on."

  Niin, mitäpä väliä kalvuulla on...

  VastaaPoista
 19. Kalvu ei ole kivaa - tiedän sen itse - mutta ei sekään ole kivaa, että parodia ja leikinlasku ja iloitteleva irvailu kielletään.

  Minusta saa mieluusti kirjoittaa irvailuja ja parodioita, mutta pitkällinen kalvu tietenkin pahoittaa mielen. Tosikkomainen asiallisuus ilman huumoria on ikävää ja suoraan sanottuna vähän tyhmää. Irvailu on sydämen ja älyn yhteisliitto, leikkiä, joka tulee taitaa. Ilkeys on mustaa, siitä en pidä.

  VastaaPoista
 20. "Minusta kunkin alkuperäkulttuuri on kansalaisoikeus, jokaiselle. Sen riisto on minuuden ja persoonallisuuden riistoa, väkivaltaa, jota sivistynyt ei harjoita missään oloissa."

  OK - hyvä että tämä tuli selväksi kantanasi, että somalit ja muut islamistit saaavat alkuperäkulttuuria harjoittaessaan, ympärileikata, kuniamurhata ja kivittää.

  "Tämä ei tarkoita kulttuurin kaikkien käytäntöjen hyväksymistä."

  Hurkastelua. Mitä merkitystä on että hyväksytkö sinä käytäntöjä vai et, kun alunperin olet sanonut, että kultturitapoja ei saa riistää. On pään pensaaseen laittoa, sanoa että en hyväksy tuota tapaa mutta silti sallii sen toteuttamisen sanoilaan ja teoillaan (tai tekemättömyydellään).

  Minusta LAKI menee minkä tahansa kultuuripiirteen yli ja määrää miten maassa toimitaan, kulttuuritaustata viis.

  "Harva kai hyväksyy esimerkiksi ruumiillisen silpomisen"

  No mm. Vihreät naiset hyväksyvät poikien ympärileikkauksen mutta eivät tyttöjen. Tuo on minusta ensinnäkin epätasa-arvoista, rikollista ja kolmanneksi loukkaa muslimien kultturillisia tapoja.

  "koulutus on avainasemassa, ennen kaikkea kielen oppiminen on kaiken perusta."

  Koulutusta ja sen tarpeellisuutta ylikorostetaan ihan liikaa. Olen kuitenkin jollain tapaa aknssasi samaamieltä. Ehdotan seuraavaa: Kielitaito on tärkeä sopeutumisen ja lainkuulaisiuuden ja normien oppimisen kannalta. koulutettakoon ensiksi maahanmuuttajalle kieli. Keppi: Ei mitään yhteiskunnan rahaa mamulle, ennen kuin kieli sujuu. Aikaa max 6kk opetteluun. Jos ei opi -> ulos maasta. Porkkana: jos oppii tyydyttävästi SUOMEN kielen, niin pääsee rajoitettuihin sossun etuuksiin kiinni määräajaksi.

  VastaaPoista
 21. "parodia ja leikinlasku ja iloitteleva irvailu kielletään. "

  Missäs näitä on näkynyt?

  VastaaPoista
 22. Jumaleisson, kohta jo kolme insinöörintutkintoa taskussa. Alkaakohan sitten lohjeta? Edes naapurin romaninaiselta... Ei taida lohjeta.
  Tai, jumaleisson, onhan aina käytettävissä reservi hiki-kusi-paska-läski naisia, jotka sopii alemman tason miehille.

  Perusanonyymi

  VastaaPoista
 23. Irvailu on mukavaa, enempi pilkka ei. - Mitä sitten, Matti Vanhanen on aikakautemme suurin mätämuna silti.

  Terveisiä entiselle pääministerille, mene vain takaisin sine suomi24:lle.

  VastaaPoista
 24. Matti on pönttö, täyspönttö. Se miten mies kohtelee naisia, paljastaa perimmäisen luonteenlaadun. En tahtoisi olla edes Matin koira. Surku käy Vanhasen käyttämiä naisia.

  VastaaPoista
 25. Uamuyötä!

  Palailin liki 400 km:n pyöräilymatkaltani. Hieman väsyttää, mutta kun katselin tässä kuviani ja päiväkirjamerkintöjäni laittaakseni osan niistä blogiini, väsymys kaikkosi.

  Kirjoitit Iines noista hukkumisista. Itse olen paljon lasteni kanssa uimarannoilla ja kun siellä on paljon muitakin lapsia (ja kauniita äitejä) saa pää pyöriä kuin pössihavukalla (ilmaus Päätalon) jotta kaiken pystyy pitämään hahmollaan.

  Saattaa siinä muutama lapsi silloin sekoittua jonkun toisen lapseen ja kun vierasta pellavapäätä seuraa silmäkulmastaan, oma ehtii hilipettää ties minne.

  Eli vaatii todella tarkkaavaisuutta ja ymmärrän, jos hirveäkin vahinko joskus pääsee tapahtumaan.

  Jälkiviisaiden ruodinnat (lähinnä erään täällä esiintyvän J:n kommentit) vanhempien huolimattomuuksista eivät merkitse yhtään mitään, varsinkin jos sellaisena esiintyy joku, jolla ei lapsilaumaa huolletavanaan ole koskaan ollut.

  Kun ja jos arvostelee kauheita lasten hukkumiskuolemia, pitää melkein olla paikalla ollut ja tietää, kuinka asia on päässyt tapahtumaan. Lehtien revittelyt eivät ole faktoja.

  VastaaPoista
 26. Ei se ole jälkiviisautta, mutta ethän sinä sitä Valto tajua. Lapset on vanhempien vastuulla siellä uimassa, ei yhteiskunnan eikä naapurin äijän. Tajuatko? Et vai?

  Se vastuu pitää tiedostaa etukäteen ja kantaa, eikä selitellä jälkeenpäin. Eikä tähän liity mitään se onko lapsia vai ei.

  Luin tänään reissunpäällä eräällä huoltoasemalla ko. paikkakunnan paikallislehteä. Siinä oli kertomus siitä, kuinka eräs nainen oli pelastanut uimataidottoman 10 vuotiaan pojan joka oli mennyt liian syvälle hakemaan palloaan ja mennyt uppeluksiin. Nainen nosti pojan pinnalle ja vei rantaan. Siihen tuli tärisevä ja itkuinen pojan äiti paikalle hysteerisenä, oli raskaanakin vielä. Oli ollut rannalla seurailemassa maailman menoa, mutta ei katsonut poikansa perään. Ei siinä kyselty olikos sitä pelastajanaisella omia lapsia vai ei, mutta eiphän tätäkään jeesustelun kruunaamaon kuningas, Valto, tajua. Huulet lerpattaa tuulessa, mutta asiaa ei tule.

  Että naurattaa nuo sinun jutut miten ja missä saa keskustella asioista. Yleensä sinulle riittää faktaksi se että se on lehdessä (silloin kun se tulee sinun jeesustelu kantaasi), nyt ei. Satujako ne toimittajat vetelee näistä hukkumiskuolemista artikkeleihinsa? Ketä varten?

  Heh heh - mitenköhän ne Suomen Uimanopetusliitossa nämä hukkumiskuolemat tilastoi? Eivät vissin mitenkään jos eivät ole olleet itse paikalla? On sulla logikaa, Valto.

  Sinulle, Valto, pitää tilata heti Pahkasika-lehdestä sellainen "kitti" joka on tarkoitettu estämään, että ei tulisi enään niin paljoa sepalus auki hukkuneita. "Kitissä" on lankaa, hakaneula ja koho. Lanka kiinni kohoon ja toinen pää langasta kiinni hakaneulaan. sitten hakaneula kiinni housun sepalusvetoketjuun. Kun sitten olet veneilemässä, Valto, ja alkaa kusettaa, niin jos satut keikahtamaan kustessasi yli laidan ja menet vielä hukkumaan, niin koho vetäisee sepaluksesi kiinni, niin ei tule ainakan tuollaista sepalus auki hukkumista tilastoihin. Päivä on pelastettu.

  VastaaPoista
 27. Jape, olepa japettavinasi jotakuta muuta, minuun eivät jankutuksesi tehoa.

  VastaaPoista
 28. Valto, onnea 400 kilmometrin polkemisesta, aikamoinen urakka! Minusta ei taitaisi olla noin vaativaan lajiin, vaan tahtoisin ehdottomasti istua liikkumatta samalla kun katson maisemien hidasta vaihtumista.

  Asiat tapahtuvat joskus salamannopeasti, vaikka on tarkkana, eikä vanhempia voi syyllistää. Eivätköhän he syyllistä itse itsensä lopun elämäänsä, vaikkei pienintäkään syytä ole. Tapahtuma on yksinkertaisesti onneton tragedia, jollaisia elämässä sattuu kelle tahansa. Kukaan ei tietenkään antaisi edes vahingossa lapsensa hukkua. Karkaavathan lapset päiväkodistakin huolimatta jatkuvasta hyvästä valvonnasta ja aidatuista alueista.

  VastaaPoista
 29. Lapsi ei tarvitse kuin silmänräpäyksen kadotakseen äidin / isän näkökentästä täpötäydellä uimarannalla. Jos ei ole omia lapsia kasvattanut, ei ehkä käsitä tätä. Näitä surullisia uutisia kuullessa ei tule itselle ensimmäiseksi mieleen syyllistää ketään. Mieleen tulee kyllä ajatus, että olisi hyvä, jos rannalla pieniä lapsia pitäisi silmällä useampi, kuin yksi silmäpari. Vielä suuremmalla syyllä, jos nämä ovat kokonaan vailla uimataitoa.

  VastaaPoista
 30. Luulin Dilailaa tolkun naiseksi, mutta samanlainen ämmä se on kuin Valto ja muut. Hetki sitten silitti myötäkarvaan, onnitteli opiskelupaikasta ja kehui sienipannun ohjetta, nyt jo käänsi selkänsä.

  Kyllä jumaleisson asia on niin, että hukkumistapauksessa tärkeintä on selvittää syyllinen. Toisarvoista on,se, että joku on kuollut ja ihmisillä on surua. Ei, syylliset on löydettävä ja pantava vastuuseen.

  Olen suoraselkäinen ja korkean moraalin mies, jonkun tätä Suomea pitää pitää pystyssä. Ilman minua ei olisi mitään rotia missään.

  Hiukan yksinäinen olohan tässä on, mutta olen sentään aina ja kaikessa oikeassa ja se ratkaisee.

  Persanonyymi

  VastaaPoista
 31. Kuulehan Pers,

  sinä älä hauku tämän blogin ämmiä mainitsematta minua ämmien joukkoon, tai väännän nyymisi nurin. Tuo sen sijaan, mitä mainitset hukkumisista, on totta. Asiat on pantava tärkeysjärjestykseen, sillä tällaisissa tragedioissa ei ole syyllisiä.

  VastaaPoista
 32. PS Muistuttaisin vielä Valton ämmyydestä sen, että miehellä on habaa kuin mr Suomella, ja sehän sinua taitaakin kismittää. Ja Dilaila on edelleen nimenomaan tolkun nainen, ihana sellainen.

  VastaaPoista
 33. Jumaleisson, kyllä minä lasken Valtsun (en ilkeä sanoa Valto, kun se on mustalaisen nimi) ämmien joukkoon. Hän on hommannut lauman mukuloita (vahinkoja?), mutta uimarannallakin katselee muita "äitejä" eikä mukuloitaan. On jumaleisson vastuutonta ja munatonta touhua. Onnittelisin 400 m:n pyöräilytuloksesta, joka on eläkeläiselle mainio, mutta tuo jumaleissonin kyvyttömyys vahtia mukuloitaan on pöyristyttävää kyvyttömyyttä.
  Ehkä hänen pitäisi jättää sen afrikkalaisen neekeripojan läksyjen neuvominen mesessä vähemmälle, kun jää omat mukulat heitteille. Pitäisiköhän sosiaalitoimiston tätien puuttua asiaan?

  Perusanonyymi

  JK. Mistä johtuu, että uimavalvojat ovat pääasiassa nuoria naimattomia ja lapsettomia ihmisiä, jos he eivät tämän blogin "älyköiden" mukaan kykene suoriutumaan tehtävästä lapsettomana?

  VastaaPoista
 34. Lasten valvonta velvollisuus on lasten vanhemmilla, sitä ei voi ulkoistaa. Jos jättää kersansa valvomatta ja tämä seurauksena mukula hukkuu, niin kyllähän syyllinen on selvillä. Se ei ole äkisti syvenevä ranta vaan horoskooppeja rannalle lukemaan jäänyt äippä.

  Perusanonyymi

  VastaaPoista
 35. Valtollehan pitäisi myöntää mitali. Harva mies on sekä testosteronilla että filosofeerauksella ja kynäniekan ominaisuuksilla varustettu ihminen. Emme mitenkään voi selittää kaikkea savolaisen sutkilla syntyperällä.

  Mainitsemassasi tapauksessa syyllinen on tietenkin horoskoopintekijäksi pestattu kesäapulainen eikä äippä.

  VastaaPoista
 36. "Emme mitenkään voi selittää kaikkea savolaisen sutkilla syntyperällä."

  Jumaleisson, nyt mä sen löysin, Valtsu on karannut täältä:

  Alastomat hipit leireilevät Savossa

  Poliisehan tuosta (Valtsusta) pitäisi ilmoittaa.

  Perusanonyymi

  VastaaPoista
 37. Iines, minussa on myös vahvaa karjalaisverta Laatokan rannalta: Äitini isän suku on sieltä lähtöisin.

  Japettajalle viitsin sanoa vielä sen verran, että sinun olisi varmaan ihan hyvä hakeutua ammattilaisen hoiviin neuroosiesi kanssa. Pari-kolme vuotta terapiassa käyntiä à80 euroa/kerta antaisi muutakin sisältöä lapsettomaan ja vaimottomaan elämääsi niin et tarvitisi yrittää väenvängällä hakea riitakumppania näistä paikoista, joissa et tehotonta sanaa kovemmalla pääse huitaisemaan.

  VastaaPoista
 38. Äläs nyt Valto, juurihan sanoit että sinuun ei mikään tehoa. Olin juuri tulossa tänne toteamaan (olin taas koko päivän sellaisella "sisältöä elämään" retkellä - kivaa oli) että kaltaisesi hoidetaan yhdellä kädellä ja puolella suulla - aina ei tarvita niitäkään, kun jäät keskustelussa jo alkumetreillä alakynteen. Jeesustelussa, jota harjoitat Valto, on se hyvä puoli kannaltasi, että voit hölistä mitä vaan, ottamatta faktisesti mihinkään kantaa tai tietämättä yhtään mitään - mistään. Jos ei ole kykyä, niin sitä ei ole.

  Mitä nyt onnettomaan ja moukkamaiseen letkautukseesi voisi todeta, että sinä oletkin tainnut jo joka luukulla vierailla ja silti vaan olet känny ojossa ja muljauttelet.
  Oikein naurattaa, kun koitat kääntää roolit vaikka itse olet se riidanhaastaja. On vain niin, että amatöörien ei pidä alkaa hommiin missä tarvitaan ammattilaista. Luulisi lappalaissavolaisen edes tämän tajuavan,kun se selkokielellä sanotaan. Jos et tajua, niin sinun pitää taas mennä "lataamaan patteriasi" muutamaksi vuodeksi. Ne tarvittavat 8-kymmpiset (tunnut tietävän hinnastot) kierrätetään vaikka sossun kautta sitten taas. Samalla vanhalla kaavalla ja tuttu tätikin siellä vielä. Saadan maksimoitua hyöty ja kaikki irti yhteiskunnasta.

  Ehdotus: mitä jos menisit pyytämään anteeksi siltä vaimokkeltasi tätäkin episodia?

  Yhteistyöterveisin,

  Jape

  VastaaPoista
 39. Jumaleisson törkeä väite, että MINÄ olisin riidanhaastaja!

  Näin sopuisaa ja leppoisaa miestä saa hakemalla hakea. Äitikin aina sanoo, että meidän poika se on kunnon poika.

  Yksikään lintu ei ole seuraani kaihtanut, kuvan olen aina saanut ottaa, jos olen kerennyt.

  Muut tiput sitten kiertävät kyllä kaukaa paitsi ne maksulliset. Tasa-arvon nimissä tipujen pitäisi tulla luokseni livertämään. Että miehen pitäisi tehdä aloite? Huh huh mitä sontaa. Maksullisten kanssakaan ei aina meinaa ottaa eteen mutta yrittänyttä ei laiteta
  heh heh hee

  Persanonyymi

  VastaaPoista
 40. Täällähän on hauskaa! Persanonyymi laulattaa kynää, että roikaa ja miehissä on mittaa vastaamaan haasteeseen. Toivottavasti otsasuonet kestävät pahemmin pullistumatta.

  Meillä väännetään nyt aamuvarhaisella naistenviikon nimipäivätorttua, joka kostutetaan Hennessyllä! Sitten mennään shoppailemaan ja syömään terassille.

  VastaaPoista
 41. Persanonyymi, äityli täällä huutelee, tulehan kotiin niin pyyhitään räkänokka ja vaihdetaan vaipat. Sinähän olet aivan märkänä ja tuoksahdatkin jo.

  Ja montako kertaa sinulle on sanottu, että et saa mennä mukaan isojen poikien leikkeihin, kun olet niin herkkä ja otat itssei.

  Oleppas nyt reipas ja tule heti kotiin nyt niin saat ruusunmarjakiisseliä ja vanilijakastiketta.

  Äityli

  VastaaPoista
 42. Mustaan perheeseen syntyi valkoinen vauva

  Oliskohan Valtsu ollut asialla?
  Jumaleisson kun naurattakin tuo artikkeli, jossa lääkärit ovat ymmällään, että kuinka tämä on mahdollsita...
  "Vanhempien" mukaan kumamnkaan suvussa ei ole yhtään valkoista - heh heh hee. Juu, ei ole virallisesti.
  On päivän selvää, kuinka tuokin, jumaleisson, on mahdollista.

  Personaltrainer

  VastaaPoista
 43. Persanonyymille terkkuja, että otan ämittelyn vastaan kunnianosoituksena.
  Persanonyymille myös papukaijamerkki siitä, että uskaltaa paljastaa negatiiviset tuntemuksensa. Se joskus kummasti helpottaa. Pelkkä hymistely ei ole hyväksi. Jos aina pitää sisällä vihaisia tunteita, niistä voi saada vaikka vatsahaavan. Höyryt ulos vaan. Vinkki; oma olo tosin ei parane siitä, että solvaa eri mieltä olevia. Se voi jopa paheta.

  Tottakai vanhemmilla on lapsistaan vastuu. Sitä ei kukaan yritä kieltää.

  En muuten usko, että Persanonyympi on Jape. Japella olisi varmasti selkärankaa seistä itse sanojensa takana. Ei tarvitsisi lymyillä sivunimimerkkien takana.

  Iinekselle kiitokset solidaarisuudesta. Sellainen aina tuntuu hyvältä.

  Lähden tsekkaamaan mökille, joko mustikat ovat kypsyneet.

  VastaaPoista
 44. Kiitos tuesta, Delilah.
  Minä en todellakaan ole "Persanonyymi", mitäpä tässä itseäni kalvaisin, mutta onhan Iineksellä hauskaa.

  Kuten jokainen voi huomata, kirjoitan nimimerkilläni ja en todellakaan anna periksi Valto Ensioille tai muillkaan jeesustelijoille. On helppo keskustella voitokkaasti, kun on faktat hallussa.

  VastaaPoista
 45. Per(u)sanonyymi tulee kovaa ja korkealta kuin enkeli Gabriel, ja turha arvailla hänen persoonaansa. Antaa hänen olla oma itsensä, sillä hänen havaintonsa ovat kieltämättä natsaavia. On ehkä kunnia päästä hänen käsittelyynsä, sillä olen havainnut, ettei hän huomaa mitättömyyksiä.

  Ja huumorintajuhan mitataan juuri sillä, paljonko sietää itseensä kohdistuvaa pilantekoa. Huom. - en puhu ilkeydestä enkä pilkkaamisesta, sillä pilkkaamisella ei ole mitään tekemistä huumorin kanssa.

  VastaaPoista
 46. Olen seurannut täällä käytävää 'keskustelua' tovin. En tiedä onko kyse kenestä Gabrielista - enkelistä ei ole kuitenkaan kyse. Kun analysoi 'keskustelua' niin ei voi tulla muuhun lopputulemaan kuin ilkeilyyn ja pilkantekoon "enkelimme" motiivina. Tietysti kateus on myös mukana. Erikoista on myös joidenkin tarkoituksellinen sokeus ja toisaalta ihannointi tällä veriselle nälvinnälle. Asioista pitää puhua niiden oikeilla nimillä eikä nimetä vihamielistä herjausta "pilanteoksi".

  Delfoin oraakkeli

  VastaaPoista
 47. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 48. (yritys 2)

  Todisteeksi, että a-rehvit ovat hallussa, ajattelin laittaa tähän jonkun hauskan parodian.

  Sitten ajattelin, että joku, pahimmassa tapauksessa kaikki, ajattelevat sen nyt piruilevan minulle.

  Tässä siis riemukas pätkä, jossa kepuheikit palaavat kännimatkalta maailmalta. Pistäkää merkille perässä tulevan zombin ilme!

  VastaaPoista
 49. Iines bongattu, ei voi olla kukaan muu. Vrt. Iineksen valokuvablogin profiilikuvaan. Myös ääni ja kerronta on Iinestä itseään.

  Aikuisten leikki

  Ranuan kummi

  VastaaPoista
 50. Raunon kummia en usko!

  Laitan siksi tähän vielä
  yhden , jota EI SAA avata, se vaarantaa terveyden.

  VastaaPoista
 51. Olkoon Iines torttusi mehevä ja makoisa niin kuin Tyrnin Marjalla!

  H-tajuttomat laittoivat mammutille unikkohousut jalkaan. Olisi se ollut kiva kun lapset olisivat saaneet edelleen hihitellä kookkaille vehkeille - isolla on isot.

  Valo ja lämpö tekevät tehtävänsä...Ei ole ihme, että lapsia syntyy eniten maaliskuussa.

  VastaaPoista
 52. Ah-hah-haaa.. Tämä oli hauska, meinaan tuo Iines-video. Olen vakuuttunut, että tyttäreni voisi tunnistaa minut tuosta ohjelmasta, sillä niin hyvin olen kouluni käynyt ja sisäistänyt normiston, joka minuun on upotettu. Pst... Pitää vain huomata, että tuo on vain kuori, oikeasti videon Iines oli purskahtamaisillaan nauruun..

  Kuiske, konjakkitorttu oli mehevää - Marja Tyrnin torttu jää taatusti toiseksi - ja se on nuoltu viimeiseen pisaraan. Päälle on vedetty hyvä terassilounas ja nyt kotona ankara tikkakisa, jossa tehtiin pihan uusi ennätys, 28.

  VastaaPoista
 53. Kehaisenpa vielä stuota Kekkos-Karjalaisvideota. Herroilla - jos se nyt oli Karjalainen se takana oleva zombi - oli hyvin keskittyneet ilmeet. Ja Maamme-laulu soi taustalla.

  VastaaPoista
 54. Kyllä se oli itse Ahti Itä-Karjalainen korkeassa persoonassaan. Ja porilaisten marssi.

  VastaaPoista
 55. Suon mielihyvin Iinekselle ja kaltaisilleen hyödyllisille idiooteille muiden elättämisen - vaikka oikein elättien haalimisen, vähän niin kuin kodittomien kissojen. Tekisivät sen vaan omilla rahoillaan.

  Jaa mutta taitaa Iines itsekin olla näitä elättejä, ehkä siksi symppaa somaleja ja muita kuppareita.

  VastaaPoista
 56. En tahdo kinata, mutta minun vehkeestäni kuului Maamme-laulu. (Taisi olla videon laittaneen tekosia?)

  Tuossa on jotain ikiaikaista, suorastaan myyttistä, kun mies yrittää hallita ilmeitään ja eleitään täydessä änkyrässä.

  VastaaPoista
 57. Jaa minä elätti? Haista sinä, Jaaha, horsma!

  Minä olen ikäni maksanut 40 prosentin veroja yh-palkastani, ja kustantanut sinunkin päivähoitosi, vaippasi ja ilmaisen terveydenhoitosi saamatta sentäytistäkään avustusta mistään tai tukea mistään taholta, että älä poika soittele.

  Edelleen veroprosenttini on yli 30 prosenttia. Paljonko sinun on ollut enimmillään ja paljonko se on nyt?

  VastaaPoista
 58. Tuon se tekee, jos yritän olla pesservisser, kinata kanssani on vaikeaa.

  Todella se oli Maamme-laulu, kun uudestaan kuuntelin!

  Eikä se Ahtikaan mikään Itä-Karjalainen ollut, kun oli Aatos Erkon ja Pekka Herlinin ehdokas presidentiksi, vielä halvauksenomaisessa alkoholismin tilassa.

  VastaaPoista
 59. Minä olen ikäni maksanut 40 prosentin veroja yh-palkastani

  Kauanko noita palkkoja sait, josta tuleva eläkkeesi kartutettiin? Mikä on yh-palkka ja etkö saanut mitään yh lisiä? Ihanko omillasi vetelit? Kenen päätöksellä sinusta tuli yh?

  Edelleen veroprosenttini on yli 30 prosenttia.

  30 prosenttia mistä? Vakuutusyhtiö maksaa sairauseläkkeesi ja vakuutusyhtiölle maksaa taas muut vakuutuksenottajat, jotka tekevät palkkatyötä, nousevien maksujen muodossa. 30 prosenttia veroja tekemättömästä työstä on aika vähän. Kuinka moni voi nauttia kuukausien lomista, kesät talvet, merenrannalla ja "palkka" ropsahtaa tilille säännöllisesti mitään tekemättä. Ei tietoakaan lamasta. Jumaleisson, mikä se on - kysyy hän.


  Perusanonyymi

  VastaaPoista
 60. Toivottavasti Iineksen huulilla hymy karehtii, vaikka tulee hiukan kovaa ja korkealta. Havainnot Iineksestä sinänsä ovat kieltämättä natsaavia.

  Huumorintajuhan mitataan juuri sillä, paljonko sietää itseensä kohdistuvaa pilantekoa.

  VastaaPoista
 61. Iines, läpy läpy, teit muutaman vuoden työtä, ja palkkasi maksettiin minun rahoistani. Nyt olet jollain ihme ennenaikaisella hermoeläkkeellä ja kas, edelleen minä elätän sinua. Ja sinä haluat sälyttää niskoilleni vielä lisää elätettäviä?

  Ehei kuule veikkonen, ei onnistu. Ota itse talouteesi niin monta somalia kuin haluat, minulla on jo muutenkin liikaa menoja.

  Toisaalta, eipä ihme että nämä pahimmat hyysärit ovat yleensä juuri julkisen sektorin naisia. Kun ei ole käsitystä, mistä omakaan elanto tulee, helposti luulee että riittäähän sitä rahaa muillekin. Automaatistahan tuota saa, senkun nostaa...

  VastaaPoista
 62. Sinä päivän kun Suomella ei ole enää varaa maksaa eläkkeitään, on syytä harkita kaikkea uudestaan.

  Mikä sen jälkeen on hyvää tässä suuryritysten kartellien (esim. Kone, Lemminkäinen ym.)ja sairaan, niiden suorittaman alihankkijoiden kilpailutuksen maassa?

  Silloin painan liipaisinta, muuten en.

  VastaaPoista
 63. Nimimerkki Jaaha tulee kovaa ja korkealta kuin totuudentorvi konsanaan.
  Itse en nykyisin uskaltaisi moista, sinänsä faktoihin perustuvaa tekstiä laskea kynästäni täällä, kun kohde saisi heti hepulin ja potkisi munille sun muuta inhaa uhkailua ja kansalaisoikeusien rajoituksia jaellen.

  Sinänsä en voi siis kuin hiljaisesti nyökytellen kompata nimimerkin Jaaha verbaali-iloittelua.

  Saa nähdä tuleeko fatwa osakseni tästäkin...

  VastaaPoista
 64. Riku, sinun uudelleen ajattelu mallisi on jälkijättöinen. Jos tuohon asti odotetaan ja tuumitaan sitten vasta uudelleen on jälkijättöinen jälki rumaa.

  VastaaPoista
 65. Ehdotan, että valitaan Kekkonen takaisin presidentiksi ja koko vanha orkesteri ympärille, niin alkaa hommat taas luistamaan ja eläkketkin järjestyy työtätekevälle kansalle. Mitään ei leikata - talous kasvaa silmän kantamattomiin.

  VastaaPoista
 66. Tietoisuudessani on useampi eläkeläisnainen, jotka keräävät pulloja eläkkeensä pienuuden vuoksi. Suurimman osan elämäänsä, kun ovat lapsia hoitaneet, eivät eläkkeet ole isoja. Äijät kuolleet murheisiinsa.

  Tämä ei ole hyvä maa.

  VastaaPoista
 67. Tuossa ylempänä oleviin anonyymi-kommenteihin sanoisin: Iineksen huumorintaju on harvinaisen hyvä! Siksikin tykkään.

  Kuka helvata meitä muualla sietäisi; ei kukaan ilman kahleita!

  VastaaPoista
 68. Sietokyvyn parantamiseksi - ja Ahti Karjalaisen esimerkin innoittamana - vetäisin tuossa siiderin. Noin vain, ja arkena. Ajatella!

  Kannattaa tehdä tempauksia ja vaihtaa rytmiä aina välillä, ettei jää paikoilleen polkemaan. Sisältöä elämään, kuten sanotaan.

  VastaaPoista
 69. Tein työtä mieluummin kymmeniä vuosia kuin muutaman vuoden, Jaaha, kuten olen selkeästi kertonut.

  Sairauteni ei ole hermosairaus, vaan neurologinen (Dysphonia spasmodica) sairaus. Neurologiset sairaudet eivät ole mielenterveyssairauksia, vaan puhtaasti fyysisiä sairauksia. Olisin kovasti toivonut, että sairauteni olisi ollut korvien välissä, koska sellaisesta on mahdollisuus parantua. Tästä ei ole, ja siksi minun piti lopettaa puhetyöläisen hommat. Jos olisin ryhtynyt muuhun työhön, olisin menettänyt eläkkeeni, mikä olisi ollut taloudellisesti tyhmää ja mahdotonta, etenkin kun minulla oli asuntovelkaa.

  Tattista vaan Rikuliinu, että kehuit huumorintajuani. Minä kehun estoittta ja ylpeästi lisää: oppilaat koulussa tykkäsivät kuulemma nimenomaan huumorintajustani. Minun tunneillani oli hauskaa!

  VastaaPoista
 70. Minä olen jo niin vanha -melkein viisikymppinen- etten osaa enää vaihtaa rytmiä; kaikki menee Horst Wesselin, tai porilaisten marssin tahdissa.

  Mahdollisia epäilyksiä epäillen, kerron, että työnteolla olen itseni elättänyt tähän saakka.

  Sairaslomia olen viettänyt alle viisi kertaa elämässäni. Kohta voi olla pakko.

  Cai-Göran Stubbia pidän elämän vapaamatkalaisena.

  VastaaPoista
 71. Nyt ei mikään oleva tai tuleva enää merkitse mitään; televisiosta tulee valtiopäiväedustaja Mikko Alatalon "viivy vielä hetki".

  Myös ruotsiksi.

  VastaaPoista
 72. Iines, minä tiedän miltä tuntuu kun vittuillaan siitä, että on joutunut jäämään liian aikaisin työstä, josta on pitänyt ja jota on alkanut hallita ja osata.

  Tuo nimimerkki Jaahaksen piikki sinua kohtaan oli kohtuuton, oikeastaan törkeä ja osoitti vain sen, että linnunmaidossa on poika itse elämänsä elänyt hunajalusikkaa nuollen. Lusikkaa, jota äiti vieläkin nuoltavaksi ojentelee.

  VastaaPoista
 73. Mikko Alatalo laulaa muutaman laulun hyvin herkän oloisesti, mm. juuri tämän Viivy vielä hetken, kun yksi laulukin on vielä laulamatta.

  Jospa kaikki ihmiset herkistyisivätkin hetkeksi laulamaan kaikenlaisen kalvun sijasta!

  VastaaPoista
 74. Jos synkkyys ei kohta lopu, kerron seuraavaksi vitsin ja sitä ei yleensä kukaan kestä...

  VastaaPoista
 75. Mutta minä olen hyvä nauraja! Nauran huonoillekin vitseille, jopa Jope Ruonansuulle tai Chaplinille, joka temppuilee pallonsa kanssa. En voi mitenkään pidätellä itseäni, sillä elämä kaikkineen on aika naurettavaa.

  VastaaPoista
 76. Noh nih, laitan tähän siis Screamin Jayta, jolla aiemmin jo kiusaannutin Rauno Räsästä.

  Tässä

  VastaaPoista
 77. Valto, en voi minäkään välttyä ajatukselta, että jos joku pilkkaa jonkun sairautta tai sairauseläkkeelle pääsyä/joutumista, on hänellä vielä elämässä paljon opittavaa.

  VastaaPoista
 78. Saahan sitä leikkiä ylevää tai varmistella taivaspaikkaansa. Ja olla sinisilmäinen hölmökin. Olkaapa hyvät vaan.

  Mutta kuten sanottua, olisi enemmän kuin suotavaa, että tämä tapahtuisi omilla rahoilla eikä muiden kukkarosta.

  VastaaPoista
 79. Ei Valto Ensio mitään mitalia tarvitse vaan kelan ja sossun VIP-kultakortit rajattomalla luotolla, jota ei tarvitse maksaa takaisin.

  Kuten joku täällä jo tarkkaavaisesti huomasikin, on ennenaikaiset eläkeläiset ja muut etuuksien nauttijat niitä kovimpia niitä myös jakamaan ulkomaantutuilleen. Ei tietenkään suomalaisille - ehei - mieluummin murehditaan jostain zulusta mustassa afikassa. Kovia ovat jakamaan, täytyy sanoa. Ei ihme, että todellisuuden taju on hämärtynyt, kun ei rahan eteen tarvitse tikkua ristiin laittaa.

  Nettoveronmaksaja

  VastaaPoista
 80. Lisään vielä: ei ainoastaan suotavaa, mutta myös huomattavasti uskottavampaa. Toisten rahoilla on helppo jeesustella.

  VastaaPoista
 81. Mitenkäs paljon, sinä Jaaha siis maksatkaan nyt veroja? Oletkos koskaan antanut 40 prosenttia ihan vaan ammattituloistasi veroina yhteiskunnalle?

  Ja miten paljon verojen jälkeen sinulle jää pantavaksi sukan varteen vanhuutta varten, jotta pystyt sitten elättämään itsesi omillasi olematta muitten elättinä? Muistapa ottaa siinä hiljaa säästellessäsi huomioon inflaatio ja rahan arvon muutokset.

  VastaaPoista
 82. Sikäli, kun olen eri keskusteluista havainnut; Valtoa jopa kadehdin. Suomalainen mies.

  VastaaPoista
 83. Jos olisin ryhtynyt muuhun työhön, olisin menettänyt eläkkeeni, mikä olisi ollut taloudellisesti tyhmää ja mahdotonta, etenkin kun minulla oli asuntovelkaa.

  Täh?
  Olisit menettänyt eläkkeesi? Mitä sitten? Olisit saanut palkkaa, joka olisi tod. näk. ollut parempi kuin sairaseläkkeesi. Erona on se, että olistit joutunut tekemään töitä palkkasi eteen. Hyvin yleisesti ihmiset maksavat asuntovelkansa itse, palkastaan. Harvalla asuntovelan maksaa vakuutusyhtiö eli siis muut vakuutuksenottajat viime kädessä.

  Mikähän olisi suomen tilanne, jos kaikki heittäytyisivät sairaseläkeläisiksi?

  Sitä kannattaa pohtia hartaasti.

  Ihmettelen muuten, että onko Iines käynyt koulujakaan, kun ilmoittaa työskennelleensä kymmeniä vuosia. Mihin väliin opiskelut mahtuvat?

  VastaaPoista
 84. Opettajien 40% verot on rahan siirtoa yhteiskunnan taskusta toiseen. Opettajien palkat ja samalla verot maksetaan muiden ihmisten keräämillä tuotannollisen työn verokertymillä. Opettajien työkuukaudet vuodessa on noin 7, kun muilla ne on noin 10,5. Sietääkin ottaa 40% opettajilta ja muilta julkisilta.

  VastaaPoista
 85. Jaaha kun on kivaa paitsi Jaahan vaimolla.

  VastaaPoista
 86. Älä sinä Iines minun veroistani huolehdi - veikkaan että tähän mennessä olen maksanut jo enemmän kuin sinä niiden kymmenen vuotesi aikana. Ja kyllä, rahastoihin säästän ja asunnon omistan - eiköhän näillä + työeläkkeellä joten kuten sitten vanhuksena tulla toimeen.

  Mutta tällä ei nyt ole mitään merkitystä. Pointtini on edelleen se, että jos joku untamo haluaa kustantaa somalien sohvat ja romanien mekkoset niin hyvänen aika, siitä vaan. Itse näen tuollaisen toiminnan lähinnä aivokuolleena enkä haluaisi suomalaisia veroeuroja tähän käytettävän. En ole vieläkään ymmärtänyt sitä logiikkaa, että suomalaiset olisivat elannon velkaa joillekin perkeleen afrikkalaisille tai muille Shkupolleille, saati sitten kotoisille, pistoolia heiluttaville hevosmiehillemme.

  Mieluummin voisi ostaa vaikka ilmastointilaitteita vanhainkoteihin...

  VastaaPoista
 87. Anonyymi,

  en olisi tietenkään voinut saada koulutustani vastaavia töitä eli opettajan hommia puhekyvyttömänä sairauseläkkeelle jouduttuani.

  Mietipäs, miten monta muuta ammattia puhekyvyttömyys estää ihmisen hakemasta - mm. kaikki asiakaspalvelu- ja informaatiotehtävät, samoin toimittajan työ. Kaikissa oman alani ammateissa pitää pystyä viestimään puhumalla.

  Se missä puhekykyä ei tarvita, voisi olla vaikka jokin rutiinityö, tehdastyö, jotkin kokoomisjutut tai siivoojan työ ja muut, ja näissä palkka on paljonkin pienempi kuin eläkkeeni, mutta kuitenkin niin suuri, että eläkettä saava ei voi tehdä niitä eläkkeen lisäksi, vaan ainoastaan luopuen eläkkeestä.

  Huh huh, tuleepa minulle alhainen ja likainen olo, kun joku voi ja kehtaa kysellä noin törkeään sävyyn sairauseläkkeen perusteita. Suomessa ei pääse kepulikonstein tai turhaan työkyvyttömyyseläkkeelle.

  Lopetan omalta osaltani tämän aiheen käsittelyn. Meni kaikenlaiset kirjoitus- ja kommentointifiilikset. Jos anonyymi ei pysty käsittämään sitä, että tottakai ihminen olisi mieluiten terve ja puhekykyinen ja työssä, niin vilu tulee tuollaisen kylmyyden ja raakuuden lähellä.

  VastaaPoista
 88. Matikka on vaikeaa.

  Opettajaksi valmistuu kaksviitosena ja jos joutuu jäämään eläkkeelle tyyliin viiskymppisenä, välissä on aika monta vuotta.

  Osoittaa täydellistä käytöstapojen puutetta tulla toisen ihmisen blogiin ruotimaan bloginpitäjää. Sanon n:nen kerran: paskantakaa oma bloginne täyteen.

  Yleensähän kireys johtuu ... tiedätte kyllä mistä. On se nyt prkle kun naiset eivät avaudu näiden mahtihemmojen edessä!

  VastaaPoista
 89. Satunnainen tarkkailija22 heinäkuuta, 2010 23:11

  Heh, heh!

  Perusanonyymi(yms.)parodioi persu-argumentaatiota panemalla överiksi.

  Ottakaa rauhallisesti, kohde on tunnistettu.

  VastaaPoista
 90. Äh noi helvetti, heti alapään juttuihin. Mistä sinäkään kuunkuiske tiedät, kenelle naiset avautuvat ja kenelle eivät. Päinvastoin jotenkin veikkaan, ettei sinun ja bloginpitäjän ympärillä ole valtaisaa uroiden laumaa pyörimässä.

  VastaaPoista
 91. " Opettajien työkuukaudet vuodessa on noin 7, kun muilla ne on noin 10,5. "

  Kuvitella. Ja tiesitkö, että opettajan nykyinen kuukausipalkka on aikoinaan saatu laskemalla yhteen yhdeksän kuukauden palkka ja jakamalla se kahdellatoista kuukaudella? Se on edelleen kuukausipalkan pohjaperuste.

  Yhdeksän kuukauden palkka vuosipalkan pohjana on perua ajalta, jolloin opettaja ei saanut kolmelta kesäkuukaudelta palkkaa, pätee siis edelleen.

  VastaaPoista
 92. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 93. Älä sinä Iines fiiliksiäsi menetä, kun uskon, että meitä on aika monta, jotka arvostavat sinut itseään korkeammalle.

  Minä ainakin.

  VastaaPoista
 94. Matikka on vaikeaa.

  Opettajaksi valmistuu kaksviitosena ja jos joutuu jäämään eläkkeelle tyyliin viiskymppisenä, välissä on aika monta vuotta.


  Tuntuu olevan matikka vaikeaa. Millä tuosta tulee "kymmeniä vuosia"? On tietenkin sopivaa, että valitsee jonkun ylioptimistisen kaksvitosen valmistumisiäksi, kun tiedetään, että yliopistoissa jne. roikutaan pitkälle yli kolmekymppisiksi, eikä sitenkään haluta mennä työelämään.

  Sanon n:nen kerran: paskantakaa oma bloginne täyteen.

  Mikä se sinun blogisi osoite olikaan?

  VastaaPoista
 95. Kuka on se idiootti, joka kokee kaiken maksavansa. Jos niin, mikä perversio siinä on taustalla??

  Vai onko se sittenkin vain ja ainoastaan perversio?

  VastaaPoista
 96. Ja tiesitkö, että opettajan nykyinen kuukausipalkka on aikoinaan saatu laskemalla yhteen yhdeksän kuukauden palkka ja jakamalla se kahdellatoista kuukaudella?

  Tuossahan tulee edelleen kahden kuukauden palkka ekstrana, kun töitä on siis 7 kuukauden verran vuodessa.
  Lisäksi on huomioitava, että kuukausipalkka on vain osatotuutta. Siihen päälle tulee jos jonknlaista lisää. Ihan turha hämätä millään pohjapalkkaperusteilla, kun kiistatta nykyisin on opettajilla palkallinen kesäloma ja MUUT LOMAT PÄÄLLE. Mitä luksusta. Ei ole kauaakaan, kun oli lehdessä palkkavertailut siitä kenellä on kovimmat palkat ja silti lisäksi vielä pisimmät lomat. Ketähän siellä oli kärjessä? Opettajat.

  VastaaPoista
 97. Ja minä kans Riku!

  Nuo junkuttajathan ovat vain niitä johtajansa läskisen persuvaon hikinoroja jotka, kun uudet vaalit lähestyvät, käyvät jokaiseen mahdolliseen ja mahdottomaan väliin tunkemaan propagandaansa maahanmuutosta ja yhteiskunnan rahojen tuhlaamisesta. Heille on liikekannallepano määräys takaläpeen työnnettynä ja siinä palaa tulilanka...

  Jos näillä suojelluilla toimisi normaalisti aivojen kiimavieterit, niin eivät he jaksaisi olla niin saatanan kapea-alaisia maailmojen suhteen...

  VastaaPoista
 98. kuitenkin niin suuri, että eläkettä saava ei voi tehdä niitä eläkkeen lisäksi, vaan ainoastaan luopuen eläkkeestä.

  Eläkkeen lisäksi? Miksi pitäisi saada sekä eläkettä ETTÄ palkkaa? Ei kai muutkaan saa sekä eläkettä että palkkaa yhtäaikaa?

  Nimenomaan pitäisi kouluttautua toiselle alalle ja mennä sen alan töihin. Olen sen verran näitä juttujasi täältä lukenut, että tunnut tekevän ihan kaikkea: puupöllejä, nurmikon leikkuutta, vesikasvien niittoa jne jne. Ei siis mitään estettä tehdä palkkatöitä. Eläke on tietty helpompi nostaa ja tehdä "työajalla" noita puhdetöitä itselleen sekä tietysti harrastaa kaikenlaista kivaa.

  VastaaPoista
 99. "Kuka on se idiootti, joka kokee kaiken maksavansa."

  ei valtsu ainakaan. valtsu ei maksa mitään, valtsu saa.

  VastaaPoista
 100. Voi kilin kikkelit teidän kanssanne. Viimeisen kerran: jos haluatte maksaa jonkun Abdullahin tai Valton elämän, niin vassokuu, siittä vaan.

  Älkää nyt kuitenkaan koittako uskotella, että tämä olisi jonkinlainen kaikkia koskeva moraalinen velvoite, vaikka idioottimainen järjestelmämme sen on sellaiseksi koittanut tehdä. Altruismi toimii parhaiten yksilötasolla.

  VastaaPoista
 101. "propagandaansa maahanmuutosta ja yhteiskunnan rahojen tuhlaamisesta."

  etujen nauttijoilla tuli näemmä hätäkäteen, kun perusteettomat edut ja mitääntekemättömys asetetaan kriittisen tarkastelun alaiseksi. suomi tarvitsee pidennettyjä työuria, ei pidennettyjä eläkeuria. suomalaisten ei pidä kuitenkaan pidentää työuriansa sen takia, että joukko hölmöjä haluaa raijata elättejä tänne ties mistä.

  VastaaPoista
 102. Kun minä edelleen luulen ja otaksun, että Valtosta olisi tiukan paikan tulleessa paljon enempään, kuin monista muista.

  Minäkin yrittäisin, mutta ties mikä Riitaoja olisin kuitenkin, kaikesta huolimatta.

  Jos joku ei kommentoi ykkösidoliani, Screamin Jayta, pieraisen, kuin eräs herasmies kirpputorilla teki hiljattain; Kahviossa joi kahviaan ja ykskaks nousi itseään helpottaen. Ei sanonut mitään.

  VastaaPoista
 103. Minä kommentoin: Olikos se herrasmies nimeltä Riksu Riemu? Siis se joka nousi ja pieraisi?

  Noh, tuo video oli räävitön ja oikeastaan upea, tykkään kun särjetään kuvia ja kaavoja, mutta osataan ja ollaan lahjakkaita. Tämä oli aika Caruso. Sitä jännitin koko ajan, että olikos se käärme, jota tummaverikkö repi kaulaltaan?

  VastaaPoista
 104. Kilin kikkelit Jaaha ja Anonyymi,

  ette osaa edes laskea. Että opettajan työaika on 7 kuukautta.

  Seitsemän tuntia on onnehen, sanon teille, ja kääpiöitä on seitsemän ja viisaita neitsyitä on seitsemän, mutta työaikaa opettajalla ei ole seitsemää kuukautta. Ottakaa selvä, mikä on oikea vastaus ja tulkaa sitten koettamaann uudelleen asiapohjalta.

  VastaaPoista
 105. Iines, ei se ollut se, kun ei se oikeasti osaa niin tyylikkästi.

  Kyseessä oli äijä ilman ihmetystä.

  VastaaPoista
 106. Minua ei opettajien kuukaudet kiinnosta, ainoastaan tieto siitä että minä heidän palkkansa ja eläkkeensä maksan.

  Ja saatanhan minä opettajille maksaakin. Somaleista ja muista kukkahattutätien lemmikeistä en mielellään. Leikkisitte tosiaan vaan suuria humanitääreja omilla rahoillanne.

  VastaaPoista
 107. Minun veroarahoillani ei makseta, kuin kepua vähän. Anteeksi.

  VastaaPoista
 108. Noh, maksa mitä maksat, Jaaha, minä en ole pahoillani vaikka maksan sinun lastesi koulutuksen ja hammaslääkärit ja lapsilisät omista eläkkeeni edelleen isoista veroista. Kyllä niistä liikenee sinullekin hieman vaikka matkavähennystukea tai tietokoneeesi poistovähennyksiä vuosittain.

  Ja voin minäkin vähän antaa Rikun innoittamana kepuleille emolehmäpalkkion lisäosaakin.

  VastaaPoista
 109. Valtosta olisi tiukan paikan tulleessa paljon enempään, kuin monista muista.

  Milloinkas se valtsun tiukka paikka mahtaa tulla? Jos kuuntelee tyypin valitusta arjesta, niin luulisi, että hänellä olisi jo se tiukka paikka kokoajan päällä, mutta ei voi olla, kun ehti vedellä pyöräretkiä.

  VastaaPoista
 110. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 111. Ottakaa selvä, mikä on oikea vastaus ja tulkaa sitten koettamaann uudelleen asiapohjalta.

  ottakaa selvä? oikea vastaus on kerrotu jo sinulle: 7 kk. jos olet eri mieltä, kerro se perustellen, äläkä ohita selvitysvelvollisuuttasi sälyttämällä se vastapuolelle. ei keskustelu niin etene, että sanotaan että "ota selvä". todistustaakka on kuule sinun nurkkauksessasi.

  opettajilla on kolmen kuukauden kesäloma, lisäksi on syyslomaa, joululomaa, kevätlomaa ja omaa lomaa. Eihän siitä jää kuin 7 kk maksimissaan työajaksi. Palkka kuitenkin juoksee 12 kk:n ajalta (sis. loma-ajan palkka ja lomarahat jne.).

  lisäksi on pätevästi otettu esiin tosiasiallinen seikka, että opettajien palkat ja eläkkeet maksetaan tuotannollista työtä tekevien veronmaksajien kartuttamilla varoilla. hiukan nöryyttä siis, please.

  VastaaPoista
 112. Kolmen kuukauden kesäloma? Jaa, onkos siihen palattu?

  Tyttäreni on tuore opettaja, ja hän oli koulullaan viimeksi 15. kesäkuuta suunnittelemassa syksyn opetusta monen muun opettajan ja rehtorin kanssa, ja hänen työnsä alkaa 2.8. jolloin opettajien suunnittelupäivät alkavat, ja niitä on useita.

  Kesäloman mitta on kauan ollut noin kaksi kuukautta, eli oppilaiden kesäloma ei ole sama kuin opettajan kesäloma.

  Syyslomaa on kaksi päivää kuten monissa muissakin ammateissa, talvilomaa viikko kuten muissakin ammateissa, joululomaa vajaat kaksi viikkoa, pääsiäislomaa vain pääsiäispyhät kuten muillakin ihmisillä, luultavasti myös sinulla Jape.

  Opettajien lomat ovat siis tyhjä myytti, ja opettajien kokonaistyöaika on taatusti suurempi kuin useissa muissa ammateissa. Tunninpito on korkeintaan neljäsosa opettajan työmäärästä.

  Kannatan lämpimästi mallia, jossa opettajille annetaan potkut työstä liiallisen kalleuden ja liian pitkien lomien vuoksi. Jokainenhan voi kouluttaa ja kasvattaa lapsensa itse.

  VastaaPoista
 113. Enpä tiedä, Iines, miksi minulle viestejäsi osoitat, mutta kommentoin tuota lomaa koskevaa asia.

  Minulla ei ole talvilomaa. Ja kahden viikon joululoma - herran jestas sentään. Kenellä sellainen on? Ei ainakaan minulla. Joululoma on joulun aatonaatosta tapaninpäivään, korkeintaan. Kaksi viikkoa? Voi hemmetti sentään mitä juttua. Pääsiäislomat on ne pyhät mitä siihen sattuu...
  Ja kesälomat, mitä ne on? Huomenaamulla "sorvinääreen" taas, niin kuin yleensä arkena. Eipä ole tullut varsinaisia kesälomia pidettyä tässä pienyrittäjän taipaleen aikan, mutta eipä niistä sen enempää. Ei ole tullut pidettyä sairaslomiakan, nekin kun menee omasta pussista, eikä mistään pohjattomasta yhteiskunnan kassasta, josta voi ammentaa.

  Oli puhetta veroprosenteista. Ynnäilin tuossa hiukan veroprosentteja yhteen ja pääsin noin 69,4%. Siitä voi ihmetellä.

  Lopuksi kysymys: kuinka vanha tyttäresi on, Iines?

  VastaaPoista
 114. jatkan vielä muutaman rivin...

  "Kesäloman mitta on kauan ollut noin kaksi kuukautta"

  Tuohan on tupla lomanpituus normi palkannauttijaan verrattuna.

  "Opettajien lomat ovat siis tyhjä myytti"

  Mikä myytti se on, kun itse todistat, että on kahden kuukauden kesäloma, parinviikon joululomat, talvilomat sun muut. Että myyttikö on? Älä viitsi.

  Opettajien epätavallisiin työaikoihin ja pituuksiin ei sinun kannata ainakaan minulle vedota: Ei tee vaikutusta.

  Sattuneesta syystä pääsen itse seuraamaan varsin läheltä erään AMK:n touhuja. Siellä koulu loppui toukokuun lopussa ja seuraava lukuvuosi alkaa aivan elokuun lopussa. Siinä on muuten 3 kuukautta välissä!

  Se, että on jotkin muutamat suunnittelupäivät elokuussa, ei kuitenkaan muuta kokonaiskuvaa mitenkään merkittävästi.

  VastaaPoista
 115. Jumaleisson se Iines osaa lukea niitä iipeitä vaikka niin puskasta yritin huudella. Äidiltä pitää kysellä oikeinkirjoitusoppia kun ne kirjoitusvirheet on riesani jotta voisi puskasta huudella eikä jäisi kiinni.

  Silloin alakoulussa se lukemaan opettelu meni sellaiseksi hankalaksi kun vuorollaan jokaisen piti lukea. Sellainen ujo mutta hyvä poika kuin minä ihan punastui aina kun tuli oma vuoro ja ei se asiaa auttanut, kun pojat nauroi että lue nyt kunnolla. Vaikea se oli sitten oppia kirjoittaminenkin.

  Kaukaa se tulee se alemmuudentunto ja ne sisäiset esteet vai henkiset lukot vai mitä ne on mitkä pistää huutelemaan kiukkua.

  Ja niin kuin sentään äidin helmassa roikuin ja tissiä imin kouluikään asti. Ja sentään siinä vaiheessa äiti ei enää antanut hyvänyönsuukkoa kun armeijaan menin, lopetti jo kuukausia ennen että saisin unta kasarmilla. Leivät sentään äiti toi kasarmin verkon läpi, munaa ja lauantaimakkaraa oli päällä ja heh heh hee muut pojat oli kateellisia.

  Persanonyymi

  VastaaPoista
 116. Otapa sinäkin, Jape, rohkeasti kaksi tai kolme kuukautta lomaa palkattomana!

  Muuta palkanmaksuasi niin, että lasket yhteen ansiosi kymmeneltä tai yhdeksältä kuukaudelta ja jaat sitten vain summan kahdellatoista, niin saat joka kuu palkan! Niin kuin opettajatkin! Näin voit sinäkin lomailla mielin määrin.

  PS Mitä tulee lomakorvauksiin ja lisiin, ne ovat yleisten työehtosopimusten (VES) mukaisia kaikilla palkka-aloilla, eivät opettajuudesta (OVTES) johtuvia.

  VastaaPoista
 117. Iines, voi huoh, et ole nettomaksaja, etkä sellainen koskaan ollutkaan. Olet ollut _aina_ yhteiskunnalle verovaroin kustannettava kuluerä. Eikä siinä sinällään mitään, kyllähän opettajia, poliiseja, palomiehiä jne. tarvitaan

  VastaaPoista
 118. Noh, Jaaha, annetaan potkut perseelle kaikille yhteiskunnan turhille kuluerille, siis opettajille. Mitäpäs heitä hyysäämään, loisia. Sinäkin ilmiselvästi pystyt itse opettamaan lapsesi kotona.

  VastaaPoista
 119. Mistä näitä pönttöjä sikiää, jotka eivät tajua sitä, että opettajan työ nimenomaan on mitä suurimmassa määrin tuottavaa ja uutta luovaa työtä!? Mikä muu avaa yhtä paljon ovia lapselle kuin koulu ja opettaja?

  Onko joku tosiaan niin lyhytnäköinen ja kapeaotsaisen insinööriaivoinen taukki, ettei osaa katsoa kasvatusalan työn kauaskantoiseen ja tärkeyteen? Mikä muu kuin koulutus yleensä auttaa ihmistä yhtä paljon eteenpäin, ja eteenpäin nimenomaan myös veronmaksajaksi?

  VastaaPoista
 120. Pönttöjä sikiää mm. sellaisista aforistilaatikoista joissa kasvatetaan rallatustaimia kaikkien pureskella. Juicekin esim. parodioi näin: "...ne tekee jotka osaa, jotka ei, ne ryhtyy opettamaan...", ja jotkut ottavat sen tietenkin kirjaimellisesti kuin raamatunsanan.

  Juhani Leskinen sai kuitenkin Juankoskella hyvät elämisen alkueväät nimenomaan koulusta, olemalla opetettavana opetettavien joukossa, kapinahenkisenä tosin, mutta ei tyhmänkritiikin esittäjää hänestä silti koskaan kasvanut. Överiyyttä sattui toki paljon hänenkin uralleen.

  Jos ajatellaan tekemistä, pitää siihen jonkun neuvoa, eli opettaa ja silloin neuvoja/opettaja ei voi itse tehdä muutenhan neuvottava ei koskaan oppisi tekemään eikä tällaisesta tulisi koskaan itsestään opettajaa/neuvojaa saatika tekijää.

  Kuinkahan insinöörit valmistujaisijaan viettäisivät, elleivät vasta pitkän opetettavana olemisen putken päätteeksi samoissa juhlissa opettajiensa kanssa papereitaan juhlien?

  Varttipiiras

  VastaaPoista
 121. Iines, mitä kohtaa tekstistä "kyllähän opettajia, poliiseja, palomiehiä jne. tarvitaan" et ymmärtänyt?

  Opettaja, eikä osaa lukea. Pitäisikö tästä huolestua?

  VastaaPoista
 122. "Otapa sinäkin, Jape, rohkeasti kaksi tai kolme kuukautta lomaa palkattomana!"

  Minun lomani - joita ei käytänössä ole- ovat palkattomia. Tosin jos lähdet tässä kilpailuun niin jäät jalkoihin iinse. Ota sinä 5 kuukauden palkaton loma ja maksa kaikki maksut ja asuntosi ja muut kivat, voi alkaa alahuuli heikommalla värisemään.
  Kuulen kyllä mielelläni miten pystyt olemaan kolmen kuukanden lomilla, jos palkka ei tule sinulle kuin Manulle illallinen. Itselläni ei ole Kallasvuon palkkoja, ei kultaisiakädenpuristuksia, eikä työttömyysturvaa. Kaikki turvat on tässä pienessä yrityksessä, jos sitä ei ole, ei oel minullakaan mitään. On helppo letkautella kun pallkka tulee yhteiskunann pussista. Toista tietäisi sinäkin, Iines, jos palkka tulis vasta kun projekti on tehty menestyksellisesti loppuun. Se ei tule ennen, mutta jollain ihmeellä siinä projektiaikanakin pitää elää. Mietippä sitä, Iines. Voit myös miettiä sitä, että entäpä jos ja kun ei ylensä ole heti uutta projektia edellisen jatkoksi. Silloinkaan ei tule rahaa mistään, mutta elettävä on. Sitä ei tule sossun luukulta, ei työttömyyskassasta. Mistähän se tulee? Mietippä sitä, Iines.
  Jos on kiireellinen projekti, niin kuin on joskus ollut, niin sitä tehdään 7 päivänä viikossa ja 12 tuntia päivässä. Siinä ei TEESsit tai tissit ole esteenä. Eihän ne ssilloinkaan tule jeesaamaan, kun työtä ei ole, vaan aika kuluu jäitä poltellessa työmaalla ja siinä ohessa asiakaskontaktoinnissa. Voisi kuvitella että pitää sitten lomaa kun ei ole työtä, mutta eipä tuokaan onnistu, jos vähänkään järkevästi ajattelee.

  "Muuta palkanmaksuasi niin,"

  Muuta sinä palkan maksuasi siin, että odotat että olet ensin tehnyt työn ja laskuttanut sen asiakkaalta ja vielä saanut lakustasi suorituksen. Maksa maksut ja katso jääkö mitään jäljelle palkanmaksuun. Jaa nämä muutmatat projektilskutuksen jälkeiset palkanmaksut 12 kuukaudella niin saat kuukausipalkan. Ei ole kovin kummoinen summa, ope alkais varmaan lakoon summan nähtyään on se niin vaatimaton. Erityisen tärkeää on huomata opettajattarienkin, että se palkka ei tule tasan samana päivänä joka kuukausi, ja summakin, pirulainen vaihtelee. Suunnittelel siinä sitten aisoita eteenpäin. Kuulen mielläni sinun ratkaisusi, Iines, kun olet niin viisas täsäkin asiassa.

  Täytyy jatkaa hommia...

  VastaaPoista
 123. Pieni lisäys:

  Voisin kernaasti ryhyä AMK:n opettajaksi. Se olisi oikein ihanne jobi. Kun olisi esimerksi aikuiskoulutuksen muuntokoulutusta lauantai aamuna, niin minä vain jatkaisin uniani kotona vaikka oppilaat siellä palloilee koululla. Palkan nostaisin viikonloppu "työstäni" tietty. Tykkäisin olla myös äidinkielen opettaja. Oppilaat pulpetteihin istumaan, minä tuon gramamrin luokkaan ja laitan siihen Eino Leinon Elegian Vesa-Matti Loirin tulkitsemana pyörimään ja lähden itse kahville. Ja palkka juoksee, tietenkin. Ihmettelen mihin hävisi predikaatit ja pilkutussäännöt ja niiden tärkeä opettelu?

  VastaaPoista
 124. Vielä semmoinen lisäys, että pitäisi tässä juuri pohtia, että ottaako tämän työn ohessa opiskelupaikan vastaan vai ei.

  Pitäisi paperit kiikuttaa opintotoimistoon, mutta rupesi mietityttämään, että jos opettajat ovat taas niitä pönttöjä, jotka ei reaalimaailmasta ja sen ongelmatiikasta tajua mitään, niin mitä hyötyä on mennä todellisuudesta irrallaan olevan haihattelijan opetettavaksi? Käy taas niin (kokemuksen rintaääni puhuu), että joutuu itse opettamaan tuota kansankynttilää, mutta hän saa silti palkan siitä, vaikka on siis niin pönttö.

  Jotkin pääsevät niin helpolla tässä elämässä ja ovat vielä tämän päälle niin röyhkeitä neuvosessaan suojatyöasemastaan muita.

  VastaaPoista
 125. Kehotan, ettet ota opiskelupaikkaa vastaan, jos asenteesi koulutukseen on valmiiksi korskea. Asennevamma on pahin este uuden oppimiselle.

  Ilman asennevammaa voisit tajuta, että opiskelu on aina molemminpuolista vuorovaikutusta, ei yksisuuntaista. Oppiminen ei tapahdu niin, että oppi tulee ylhäältä. Jotakin sillä opettajanplantulla kuitenkin täytyy olla, mitä sinulla ei ole. Mieti sitä, mielellään ihan nöyränä.

  Miettisin lisäksi, missä mättää, kun näin valmis tyyppi hakee lisäkoulutukseen.

  VastaaPoista
 126. Jaaha, tuollaista puhetta on masentava lukea, että opettaja on verovaroin kustannettava kuluerä.

  Moni opettaja tekee edelleen kutsumustyötä hyvin hankalissa ja meluisissa oloissa selkeästi alimitoitetulla palkalla, ja kun sinunkaltaisiasi tylyjä vanhempia kohtaa, menettää aina palan luottamusta työhönsä ja itseensä. Se on lapsilta pois, suoraan.

  VastaaPoista
 127. "Kehotan, ettet ota opiskelupaikkaa vastaan"

  Kiitos kehoituksesta ja toivotuksista. Arvostan mielipidettäsi.

  "Jotakin sillä opettajanplantulla kuitenkin täytyy olla, mitä sinulla ei ole."

  No hänellä on suojatyöpaikka ja palkka joka ilmestyy tilille kuin Manulle illallinen.

  "Miettisin lisäksi, missä mättää, kun näin valmis tyyppi hakee lisäkoulutukseen."

  Sinuna miettisin että onko syy tähän jo kerrottu? On kerrottu, mutta sinä et vain tätäkään muista. En viitsi kerrata kun "oppiminen" ei mene perille "ammattilaisellekaan".

  PS. kävin piruuttaan katsomassa, että onko opintotoimistossa ketään. Olin hiukan skeptinen, mutta olihan siellä kaksi naista vaihtamssa kuulumisiaan. Että oikein työ painaa noinkin pahasti päälle. Ilmeet oli happamat kun ilmeisesti keskeytin työpäivää elävöittäneen iloisen tarinointituokion.

  VastaaPoista
 128. Tupla- ja triplatutkinnot tulevat yhteiskunnalle jumalattoman kalliiksi.

  Saa siinä vuolla kultaa monta vuotta kaikkien koulutusten jälkeen ollakseen nettomaksaja.

  VastaaPoista
 129. Minähän siis kustannan käytännössä omat koulutukseni itse ja olen nettoveronmaksaja kokoajan. Kouluttaudunhan työnohessa (esim. edellinen tutkinto), kokoajan veroja maksaen enkä saa mitään opintotukia jne. Eri asia on ne neekerit, joita hilataan afrikasta tänne opiskelemaan suomalaisen nettoveronmaksanan rahoilla. Afrikkalaisia moniosaajia on tuossa lähiseudulla sijaitsevassa opinahjossa pilvinpimein. Jossain on tosiaan mätää.

  VastaaPoista
 130. Yhden oppilaan vuosi lukiossa maksoi yhteiskunnalle noin 15 000 markkaa jo lähes 20 vuotta sitten. Mitä korkeampi kouluaste, sitä korkeammat kulut yhteiskunnalle.

  On tyyppejä, joilla taskut pursuavat tutkintoja mutta ei vaan natsaa töiden kanssa. On myös tyyppejä, jotka saavat vähemmillä koulutuksilla huipputöitä.

  Nykyään Luojan kiitos taidot ratkaisevat, eivät paperit. Plus sosiaaliset taidot, joita ei opeteta koulussa. Plus luonne - ylimielisyys lasketaan piiiiiiiiiiiitkäksi miinukseksi työnhakutilanteessa.

  Rekrytoija

  VastaaPoista
 131. Kyllä muistan perustelusi, Jape, ja olen sitä mieltä, että opiskelu kannattaa aina. Oppimista ei kuitenkaan tapahdu, ellei mieli ole vastaanottavainen ja jollakin tapaa nöyrä uuden asian edessä. (En tarkoita nöyristelyä ihmisten edessä.)

  Olen itsekin opettanut joskus koulumme kurssipuolella aikuisia työssä olleita uudelleenkouluttautujia ja perin kyllästynyt niihin muutamiin korskeisiin opiskelijoihin, jotka tulevat kuin jollakin tapaa pakotettuna kursseille, ja suhtautuvat kaikkeen hyvin negatiivisesti, ikään kuin oma tilanne olisi opettajan vika. Yksikin tällainen tympeä opiskelija ryhmässä, usein aiheettomine narinoineen, voi tappaa opettajan ja muiden ilon opetustilanteessa. Valtaosa uudelleenkouluttautujista on kuitenkin ollut ihania avoimia ihmisiä, innokkaita opiskelijoita, joiden kanssa joskus on jopa ystävystynyt koulun ulkopuolellakin.

  VastaaPoista
 132. Rekrytoija puhuu asiaa,

  kun puhuu ylimielisyydestä pitkänä miinuksena työnhakutilanteessa. Nöyryys uuden edessä on ominaisuus, joka on joustavalla ja älykkäällä ihmisellä ehkä luonnostaan - sitä pitäisi olla myös koulutukseen tultaessa. Ylimielisyys ja tympeys estää uuden oppimisen.

  Meillä kävi koulutuksessa niin, että ylimieliset tympeyttäjät eivät yksinkertaisesti pärjänneet, ja he eivät pärjänneet muidenkaan kanssa - sosiaaliset taidot olivat penkin alla.

  VastaaPoista
 133. "Nykyään Luojan kiitos taidot ratkaisevat, eivät paperit."

  Sinä et nimimerkistäsi huolimatta ole asiantuntija tässä asiassa, selvästikkään. Asia on juurikin päinvastoin kuin väität. Ennen vanhaan ratkaisi taidot ja henkilökohtainen osaaminen, nyt vaditaan papereita ja muodollista pätevyyttä, mikä on ihan perseestä. Kohta siivoojilta ja keittäjiltä aletaan vaatia korkeakoulututkintoa. Tämä maa on täysin vääristyneessä tilassa mitä tulee osaamiseen, luullaan, että koulutus on tae osaamisesta. Ei ole.

  Ennen vanhaan ei papereita tarvittu, eikä koulutuksia. Riitti, että osaamisellaan näytti mitä osasi. Minulla on useampi luokkakaveri, jotka meni korkeakouluun, mutta harva valmistui. Silti muutamat ovat pelkällä ylioppilastutkinolla todellahyvä palkkaissa töissä.

  Nyt ollaan siis tilanteessa, jossa lähes joka paikkaan (ainakin minua kiinnostaviin tehtäviin) vaaditaan korkeakoulututkintoa, jotta voi edes hakea. Oikeasti siinä tehtävässä sillä korkeakoulututkinnolla ei tee yhtään mitään. Minä haen tästä koulutuksesta, jos sinne päätän mennä Iineksen suosituksista huolimatta - nimen omaan ja vain - muodollista pätevyyttä. En usko oppivani juuri mitään, mitä en jo osaisi / tietäisi. Kenties olisin sitten se Iineksen parjaama korskea opiskelija, mutta en välitä. Haluan vain sen muodollisen pätevyyden - jonka vaatiminen on siis perseestä, mutta ei minun vika - ja sillä hyvä. Muusta en välitä.

  Olen erään projektin aikana päässyt seuraamaan papereilla erääseen tehtävään hakeneen tyypin taivalta. Paperit oli hyvät. Käytännössä kaveri ei - kärjistäen - osannut edes solmia kenkiään. Tarralenkkarityypeille ei käytäntöpainotteisessa projektissa ollut "virkaa" - huomattiin. Kun piti esimerkiksi porakoneella porailla muutamia reikiä erään asennuksen yhteydessä, niin tyypillä kyllä porakone lauloi ja teräsauhusi (ihan konkreettisesti), mutta reikää ei oikein tullut. Pora näet pyöri väärään suuntaan. Sattuuhan noita.

  VastaaPoista
 134. "Kyllä muistan perustelusi, Jape"

  No jos muistat, niin miksi sitten kyselet että missä mättää jos hakeutuu lisäkoulutukseen? Vai eivätkö perusteluni kelvanneet sinulle? Perustelut ei aina ole kovinkaan yleviä vaan ihan käytännöllisiä.

  VastaaPoista
 135. Historian havinaa vielä sen verran, että ekaa inssitutkintoa opiskellessani - vuonna miekka ja kivi - oli luokallani kolme uudelleenkouluttautujaa. Ikähaarukka 40-45 v. Vakuutusyhtiö pisti "työkyvyttömät" jampat kouluttautumaan uudelle alalle eikä jäämään vakuutusyhtiön siivelle odottamaan eläkeikää. Hiukan meitä muita tietysti teppoitti, kun tyypit opiskeli 4,5 vuotta saamalla palkkaan verrattavissa olevaa korvausta muiden nauttiessa pienehköstä opintorahasta ja sen päälle opintolainasta.

  VastaaPoista
 136. Minulla on sellainen käsitys, että tutkinnon jo suorittaneille uudelleen koulutukseen tuleville opiskelijoille tehdään ammattikorkeakoulussa HOPS eli henkilökohtainen opintosuunnitelma juuri siksi, että päällekkäisopintoja ei tulisi.

  Toisin sanoen ne aiheet ja kurssit, jotka ovat samoja jotka olet suorittanut ja asiat jotka osaat työn kautta, voidaan sivuuttaa niin, ettei niitä tarvitse toistamiseen suorittaa. Tällainen jopa lyhentää opintoaikaa, kun kaikkia kursseja ei tarvitse suorittaa. Hopsin tarkoitus on myös lisätä opintojen mielekkyyttä jo kouluttautuneilla.

  VastaaPoista
 137. Nuo minun mainitsema uuden ammatin hankkijat olivat siis "kouluttautumattomia", eli ammattikoulupohjaisia (muistaakseni) duunareita, joille oli tullut joku työtapaturma (yhdellä oli kai mennyt selkä jne.) ja nyt tarvitsivat uuden ammatin jossa esim. tuota selkää ei sitten tarvita...

  Tuosta on siis jo aikaa reippaasti ja taitavat olla ko. jampat jo lähellä eläkeikää, ellei joku jo olekin vanhuuseläkkeellä.

  Ei heille mitään HOPSeja tehty, mutta se heillä oli, että kun me ekan puolen vuoden koulusaolon jälkeen (älytön systeemi, ei mitään järkeä) lähdettiin pakolliseen puolen vuoden työharjoitteluun, jäivät ko. jampat opsikelemaan lukion matematiikkaa ja fysiikaa tuoksi ajaksi koululle. Me muut oletiin näet ylioppilaita.

  Ei tuohon aikaan mitään HOPSeja muutenkaan ollut, vaan oli koulumaiset lukujärjestykset. Koulussa olitiin kahdeksasta neljään viitenä päivänä viikossa, eikä niin kuin nyt, että armoitetut korkeakouluopiskelijat "opiskelee" Waynes Coffeessa ryystämällä lattea ja surffaamalla läppärillä netissä.

  Valinnaisaineet muuten olivat minun aikanani vain teoriaa. Niitä ei voinut valita, käytännössä. Mahtavaa...

  VastaaPoista
 138. Lisäys: Näissä opinnoissa, joihin menoa harkitse, ei ole mitään valittavissa, eli ei mitään HOPSejakaan tehdä. Se siitä mielekkyyden räätälöinnistä.

  VastaaPoista
 139. "Minulla on sellainen käsitys, että tutkinnon jo suorittaneille uudelleen koulutukseen tuleville opiskelijoille tehdään ammattikorkeakoulussa HOPS eli henkilökohtainen opintosuunnitelma juuri siksi, että päällekkäisopintoja ei tulisi."

  Jaa jaa. Minä olen tähän mennessä suorittanut lukion pitkän matikan kolmesti. 1. lukiossa, 2. ekassa inssitutkinnossa ja 3. tokassa inssitutkinnossa (AMK).

  Että ei ole päällekkäisyyttä vai?
  Sama koskee muuten äidinkieltä, ruotsia ja englantia. Ihan samaa juttua tullut tankattua ainakin kolme kertaa. Ihan hukkaan heitettyä aikaa lukea samat jutut kolmeen kertaan. Sanotaan, että suomalainen koulutusjärjestelmä on rationaalinen ja joustava. Hahaa - naurattaa tuokin paikkaansa pitämätön vitsi.

  VastaaPoista
 140. Ainakin omassa oppilaitoksessani tuo aiempien opintojen hyväksiluku ja HOPS pyöri tehokkaasti. Opiskelijoiden paperit ja työtodistukset kiersivät aineenopettajilla arvioitavina sitä silmälläpitäen, voiko kyseisen opiskelijan aiemmat näytöt hyväksilukea uusissa opinnoissa. Aineenopettaja ratkaisi tuon hyväksiluvun kyseisten anottujen kurssien kohdalla.

  Esimerkiksi itse vapautin sellaisen opiskelijan kokous- ja neuvottelutaidon kurssilta, jolla oli taustaa jonkin yhdistyksen tai muun puheenjohtajana tai muuna aktiivisena toimihenkilönä. Usein oli kyllä hupaisa tilanne: tällainen kokemusta haalinut nimenomaan tahtoikin tulla kurssille oppimaan asioita paremmin ja myös teoreettisesti.

  VastaaPoista
 141. Inssistä -> AMK inssiksi luettiin automaatisesti hyväksi tietyt asia kaikilta, mutta mitään yksilöllistä hyväksiluentaa ei ollut. Ja tästä hyväksiennasta huolimatta piti suorittaa esim. matikka, kun nyt oli kyse AMK matikasta. Paskat, se oli ihan samaa lukion pitkää matikkaa jota olin ja kahdessa tutkinnossa lukenut, siis ihan samaa. Ei mitään eroa lukio / opisto matikkaan.

  Ruotsi oli ihan samaa, mutta nyt sen sanottiin johtavan virkamiesruotsin suoritukseen. Samaa kuraa se oli kuin aiemminkin. Vastustan muuten - jos ei ole tullut jo muuten selväksi - pakko ruotisa ja virkamiesruotsia. Ruotsi pitää poistaa suomesta kaikissa muodoissa. Tulee liian kalliiksi.

  Äidinkielessä oli viestintää ja puheiden pitoa (joka kyllä poikkesi sikäli opistoinssin äidinkielestä), joka oli kyllä aika karseeta kun ne videoitiin ja piti katsoa omaa esiintymistään videolta.

  VastaaPoista
 142. Jape,

  ammattikorkeakoulujen hyväksiluku ei koske valinnaisia kursseja, vaan kaikkea opintojen päällekkäisyyttä.

  Opiskelijalle hyväksiluetaan automaattisesti ne kurssit ja opintokokonaisuudet, jotka on suoritettu muualla tai toisessa tutkinnossa tai työelämässä ja jotka muutoin tulisi suorittaa. Nämä juuri kartoitetaan mittatilaustyönä jokaisen opiskelijan HOPSissa. Tuntuukin hyvin oudolta, että sanot ettei hopseja tehdä. Ne tehdään kaikille! Jokainen opiskelee oman opinto-ohjelmansa mukaan. Ajat ovat muuttuneet, ja näin oli ainakin meidän oppilaitoksessa jo ennen vuotta 2005. Käsittääkseni tämä HOPS-järjestelmä on tapa tehdä opinnoista lyhyempiä ja tehokkaampia ja siten myös mielekkäämpiä.

  VastaaPoista
 143. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 144. Tiedän, Iines, että hyväksiluku ei koske valinnaisia kursseja. En sellaista väittänytkään.

  En viitsi laittaa linkkiä ko. koulutuksen sivuille, jotta voisit katsoa itse, mutta ei siellä mitään HOPSia tehdä. Koulutuksen laajus on 60 op:tä ja kurssit on kaikille samat. Tuosta 60 op:stä 30 op:tä on inssityölle varattu ja 5 op:tä on vapaavalintaisia. Vapaavalinaisiassa on vain kaksi kurssia josta valita, että ei niilläkään paljoa voi koulutuksen sisältöön vaikuttaa.

  Ei tehty HOPSia muuten edellisenkään AMK-tutkintoni kohdalla (eikä opistoinssitutkinnon). AMK koulutus kohdallani alkoi vuonna 2000 ja opistoinssin, no, reippaasti aiemmin...

  VastaaPoista
 145. Tulin äsken - en sano mistä mutta aika lujaa kun poliisit sakottivat minua 23lla päiväsakolla. (Eli tekivät työtään.)

  Japen mielipiteitä kun lukee niin tulee mieleen että koska tahansa hänet voisi vaihtaa kahteen viiva kolmeen somaliin, eikä siinä (kaupassa?) kumpikaan kamalasti häviäisi... Toisaalta, jos meillä ei olisi jappeja, meillä olisi juppeja. (Ja sehän se vasta olisi!)


  "Mamuista" en tiedä, "memuista" sitäkin enemmän, ehkä liikaa. Äskettäin luin artikkelin jossa valiteltiin että... "95 % mustalaisista pilaa koko porukan maineen"...

  Ps. En ole Perusanonyymi.

  VastaaPoista
 146. No mikis/perusanonyymi, minä en ole kaupan, mutta kaikin mokomin ota vaan hoteisiisi 2 - 3 somalia tai jotain muuta watussia, mielellään miehiä jotka letkuilee tuolla rautatieasemilla. Osta heille ruokaa, vaatteita ja pidä poissa pahanteosta ja julkiselta paikalta. Jos tekevät jonkun rikoksen, niin kanna vastuu heistä. Tämä normi hyysäriltä unohtuu yleensä.

  Näin voit saada kiitokseni, muuten on aika vaikeaa, ellei peräti mahdotonta.

  VastaaPoista
 147. Nyt kun luen sinua tarkemmin, herra Jape, ymmärrän mitä tarkoitat. Haluat olla hölmö?

  Älä anna sen häiritä että muut eivät käsitä mistä on kyse! (Silmätkin sen jo sanoo että aurinko kiertää maapalloa. Eikä kukaan voi kävellä maapallolla ylösalaisin, ei edes mamut. Höh.)

  Sinulla riittää kaunaisia ajatuksia, ja varmaan ajatteletkin niin, että mitä vähemmän täällä on muunmaalaisia, sitä vähemmän on... höpö höpöä. Eli, jos Suomessa asuisi 95 %sti pelkkiä puhdasverisiä japeja, eläisimme.. kuin Pohjois-Koreassa.

  (Tai ainakin muualla.)

  VastaaPoista
 148. Sinä taidat olla demari, noine mooses Lipposelta otettuine kauna-juttuinesi, mikis/perusanonyymi, mutta et sinä ketään hämää. Kommunisti sinä olet syvimmältä olemukseltasi.

  Suomi olisi jälleen Suomi, jos ihmiset ajattelisi suomalaisesti, kuten minä. Siis SUOMALAISESTI ei somalialaisesti. Vaitettavasti tänne on pesiytynyt hihhuleita, Valto etunenässä sekä muutama opetuslapsi (Iines, KK ja sinä mikis muutaman mainitakseni), jotka haluaa muiden rahoilla (ei omilla koska heillä ei ole omaa rahaa, vaan sekin on peräisin muiden taskusta) hyysätä jotain afrikan ihmeitä. Oman maan alkuperäiskansalaiset ja kantasuomalaiset jää heitteille mutta eipä tästä teidän kylmien jeesustelijoinen slmäkulma kostu.

  Minä toivotan teille tervemenoa sinne somaliaan: hyystäkää siellä, paikallisilla resursseilla.

  Adjö!

  VastaaPoista
 149. Poliisit antoi mulle äsken 1.306 € sakkoa kun ajoin heidän mielestään liian lujaa. Käsittääkseni - ja niinhän se korstompi konstaapeli sanoikin että "ohitit minut ja tun matkailuauton 83 km/h 50 km/h rajoitusalueella. Vai väitätkö vastaan?"

  Sanoin, että en minä siinä ehtinyt nopeusmittaria tuijotella. Voi olla että ajoin niin lujaa, voi olla ajoin lujempaakin.

  Perkele.

  On se kummallista, ja se minua ihmetyttääkin, että jotkut ihmiset tässä maassa vielä tekevät duunia rehellisesti. Nostan pollareille lippalakkiani!

  Mutta nyt täytyy hakee Sosiaalihuollosta kottikärryllinen dollareita. Ei mulla noin kauheesti ole rahaa. (Tai jos olisi, antaisin sen mielummin stipendeinä yksityisyrittelijöille.)

  VastaaPoista
 150. Herra JapePää = Mikis Ei ole Perusanonyymi. Eli yritä nyt edes käyttäytyä. (Tiedän, että Sinulle se on vaikeaa. Mutta kumminkin.)

  Puhu sen jälkeen sitten mitä puhut. (Esimerkiksi p<askaa.)

  VastaaPoista
 151. Onpas somaa, että loorassa on vastavoimien säihkettä ja mäiskettä.

  Mikä sakko, 1 306 euroa! Muutoin olen sitä mieltä, että nopeusrajoitukset koskevat kaikkia suhaajia ja ovat ihmisten turvaksi, enkä säälittele ylinopeusssakkoja saavia.

  Itsekin kyllä olen hajamielisyyksissäni ajanut erästä tienpätkää täällä koko kesän kahdeksaakymppiä eli siis käytännössä yhdeksääkymppiä, kun eilen kyydissä istuessani selvisi, että tiellä onkin ollut koko kesän muuttunut kuudenkympin rajoitus. Olin vain ihmetellyt, miksi joitain tiemerkkejä on poistettu tai miksi en huomannut niitä.

  VastaaPoista
 152. Positiivisin uutinen mitä näinä päivinä olen iltapäivälehdistä (Iltasanomat, I-S) lukenut (luen niitä yl. vain Parturissa) on juttu joka kertoi 3-vee vanhasta kundista joka käveli ikkunalaudalla... Minä tiedän, että se on vaikeaa! (Arvaa olenko itse kokeillut asiaa? Ja arvaa, oliko mun jalat sen jälkeen setsuuria?)

  Tuli hyvä mieli kun luki että poika selvisi hengissä. Tuskin feministitkään tästä asiasta eri mieltä ovat?

  Ps. Kerran yritin kiivetä Forssan kirkontorniin ukkosenjohdatinkaapelia pitkin. Mutta jumala puuttui peliin jo puolimatkassa ja alkoi napsia vaijerin pidikkeitä irti... minä menin äkkiä mutkalle. (Ja sitten piti tulla nolona takaisin maan pinnalle.)

  VastaaPoista
 153. Kiinnitin huomiota samaan uutiseen, ja siihen, että poliisit olivat pitäneet äidille vakavan puhuttelun. Oli myös ilmoitettu lastensuojeluviranomaisille.

  Minusta ihan oikein, sillä ei se mene niin, että enkeli on aina paikalla kun äiti nukkuu sikeästi ja ikkuna auki.

  VastaaPoista
 154. Jeparit ovat... sanotaan että 'kunnon kansalaisia'. (Lakimiehistä en samaa sanoisi. Paitsi jos he uhkaisivat minua kanteella.)

  No: "Herran Jumala. Pilvin pimein on esimerkiksi epäpäteviä lääkäreitä. Sen tuntee nahoissaan. Mutta koskaan minulla ei ole ollut iloa tutustua epäpätevään juristiin; aina he ovat ryövänneet minut."

  VastaaPoista
 155. Pollarit ovat kivoja. Pidän vakavuudesta, jolla he pitävät yhteiskuntajärjestystä yllä. Kiipeilytaito heillä on vähän heikko, sillä ainakaan elokuvissa (SF förevisar) he eivät pääse edes aidan yli, kun rosmo sen sijaan hypähtää ketterästi esteen yli ja katoaa yön tummaan syleilyyn.

  Juristeissa on samaa vakavuutta, ja on erityisen hyvä, että syytetyllä murhaajallakin on asianajaja, joka suhtautuu häneen vakavasti. Sen sijaan lääkärit ovat lääketehtaitten mannekiineja, joilla toinen käsi jo kirjoittaa reseptiä, kun potilas vasta avaa suutaan.

  VastaaPoista
 156. Kaksi asiaa minua on elokuvissa (ei animaatioissa) ihmetyttänyt. Ensiksikin: lännenleffoissa sankaria ammutaan informaalisen intensiivisesti (hyvä ettei sentään singoilla?) mutta hän vain 'pomppii' luotien ohi. Se kummastuttaa. Kun taas ns. Sankari ampuu yhden (tai toisen kerran), se on heti 'laaki ja vainaa'... Kummalista sekin tietysti on.
  (Toisaalta, jos ajattelee asiaa katsojan kannalta, niin olisihan se kummallista jos elokuvan sankari kuolisi heti alussa? Höh. Ja vasta puolentoistatunnin päästä pääsisi elokuvatetterista ulos - kun ei enää ees muistaisi, miksi sinne meni?

  VastaaPoista
 157. Hienoa, että poliisit ottavat lainrikkojat kiinni ja antavat sakkoa. Harmittelen vain että he antoivat armon käydä okeudesta ja antoivat mikis/perusanonyymille noin pienen sakon. Kai he säälivät häntä (kenties tirautit pienet itkut?) ja pyöristivät sakkoja reilusti alaspäin. Ei mitään armoa, kunnon sakko kouluttaa.

  Mitä tulee taas tuohon 3 vuotiaaseen joka seisoskeli ikkunalaudalla, niin siinä lapsi olisi heti pitänyt ottaa huostaan ja antaa äipälle iso sakko. Ei tuossa vakavat puhuttelut auta.

  VastaaPoista
 158. Hirveen vähän olen käynyt katsomassa musikaaleja.. tän Sound of Musickin oon nähnyt. Mutta kuvitellaan, että jos isä ja äiti-Trappi olisivat aborthoineet kaikki 7 (seitsemän) penikkaansa, niin eihän semmoista laululeffaa kukaan katselisi. Jossa he siis laulesivat kahdestaan. Tuskin kukaan sitä kuuntelisikaan?

  Duetot duettoina.

  VastaaPoista
 159. Mikis, oli hyvä, että sait nopeussakkosi. Se voi säästää tulevaisuudessa henkesi ja ehkä jonkun muunkin hengen, jos keventää kaasujalkaasi. Nimittäin jos otat opiksesi.

  Mieheni sai hiljan kirjeen poliisisediltä. Kuoressa oli muun informaation lisäksi lasku 8 km:n ylinopeudesta. Tunnustan, että enpä ole yhtään harmissani. Josko tuo jotain opettaisi.

  Niin että satua on se, ettei alle 10 km:n ylinopeudesta tule sakkoja.

  VastaaPoista
 160. "Puhu sen jälkeen sitten mitä puhut. (Esimerkiksi p<askaa.)"

  Olen ulkoistanut paskanpuhumisen sinulle, mikis/perusanonyymi.

  Sinulla on siihen synnynnäiset lahjat. Voit saada vielä joskus suomen valtion taiteilijaeläkettä (jos anot) paskanpuhumisen saralta. Joku hihhuli sitäkin taiteena pitää, varmaankin.

  VastaaPoista
 161. Tyhmyydestä ei );- sakoteta? Tai mistä nämä hymiöt tulevat (;-.? Vittu, menisivät takaisin :I.

  Voihan Perseen Suti.

  VastaaPoista
 162. Jape/rakas.

  Kuvitteletko Sinä, että kun jonkun iodiotismin toistaa monta, monta, monta kertaa - se äkkiä pitääkin paikkansa? Goebbels tätä viimeksi kokeili... ja täytyy myöntää, että myös onnistui.

  Mutta vain teikäläisten keskuudessa!

  VastaaPoista
 163. Kevätkynnöt ja lannoitukset on tehty jo aikaa sitten, mutta mikis/Perusanonyymi se jaksaa pulputtaa sitä itseään edelleen. Suu auki kulkeminen näytäää hassulta, mikis, mutta ennen kuin suljet kloakin, päästä sontakärpäset ulos. Jooko?

  Bali hai!

  VastaaPoista
 164. Mistähän asiasta me Jape olisimme samaa mieltä? En tiedä. Mutta kuule - olen minäkin perseeni pyyhkinyt hiekkapaperiin. (Ja Oriveden Nais Suunnistajat käyttivät sitä myöhemmin karttana kun suunnistivat Saharassa.)

  Mikä Jape muuten on Sinun hiilijalanjälkesi? A44?

  VastaaPoista
 165. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 166. "Mistähän asiasta me Jape olisimme samaa mieltä?"

  Jaa-a, en tiedä. Sano sinä.

  Tyhjää puhettahan tämä sinulta on pitkälti, vailla merkitystä, joten se ei ole kovinkaan kiinnostavaa. Sirkuksessa saa hupia, jos sitä kaipaa. Se tietysti maksaa, mutta kai siinä sentään joku laatutakuu on?

  Hiiljalanjälkeni on 10783 kg

  VastaaPoista
 167. Terveisiä Turusta! Minulla ei ole tietoa omasta hiilijalanjäljestäni, mutta kengännumeroni on 38. Minua jopa hieman tympii puheet ekojutuista ja hiilijalanjäljistä, kun samaan aikaan ei puhuta mitään ihmisten tympeästä itsekkyydestä ja minäminäkeskeisyydestä, mikä on mielestäni maapalloa tuhoavampaa.

  PS Takaisin kulttuuriin. Pojat, kerroinko jo, että minäpäs olen pyyhkinyt pyllyni tikkuisella halolla, kun ei muuta ollut luonnon kutsuessa villissä nuoruudessa. Voittanee mikiksen hiekkapaperin.

  VastaaPoista
 168. Delilah,

  olen siinä tiedossa, että 1 - 15 yksikön nopeusylitykset aiheuttavat vain rikesakon, mutta yli 15 yksikön aiheuttavat korkeammat, tulojen mukaiset sakot.

  Nopeussakkoja en ole saanut, vaikka ajan tietoisesti koko ajan 1 - 15 verran ylinopeutta, jotta en jäisi muiden jalkoihin ja hidastaisi joustavaa liikennettä. Autoni nopeusmittari näyttää lisäksi alinopeutta, mikä on nähtävästi oiva keino hillitä kaasujalkaa, joka kieltämättä kutkuttaa hyvillä teillä.

  PS Minä olen pysäköintisakkojen kerääjä..

  VastaaPoista
 169. Turku on kansainvälinen paikka. Muistan, kun joskus olin siellä.(Sinne sopii jopa 3,7 Japea. Eikä tee heikkokaan, ainakin jos ne ovat poikittain.) Samaan aikaan kun Putinkin siellä oli, luulrailin siellä ich auch. (DDR:n salapuolijärjetön kanssa tunnussanakseni oli valittu "kyll maar kaffettakki pittää saara". - Mun tuli mun maha kipeeks.)

  Turku on kaupunki.

  VastaaPoista
 170. Turku on kiva kaupunki, ja varsinkin Eerikinkatu, joka johtaa leveänä kukitettuna kävelybulevardina torille.

  Ihastelimme tällä kertaa mm. talojen arkkitehtuuria ja tyylejä, ja kuvasin muutamia mystisiä ornamentteja, pyöreitä reliefejä vanhan talon seinässä. Jokaisessa seitsemässä reliefissä oli eri kuvio, mm. käärme tai malja tai leijonanpää tai vaaka - ja seuralaiseni arvelivat niiden symboloivan eri ammattialoja, minä päädyin hyveisiin, jotka juontavat jumaluuksista.

  On kiva, kun ei ollut opasta tai valmista esitettä kertomasssa, mitä ne ovat - näin mieli jää avoimeksi ja luo itse selityksiä, päätyy kenties ns. oikean ratkaisun lähteille omia polkujaan. Tykkään siitä, etten tiedä ja vielä enemmän siitä, että minulle ei selitetä asioita. Avoimuus, keskeneräisyys on kiehtovampaa kuin tiedetty asia.

  VastaaPoista
 171. Minä olen ollut Turun satamassa töissä yhden hyytävän talvisydämen. Rakennettiin Kiitoliikenteen varastoterminaali sinne ja se teräksen kylmyys, mereltä puhaltava tuuli hallin katolle.., huih hemmetti kun kylymää polovia vieläkin kun ajattelen. Mutta sittenpä käytiin lämmittelemässä keskustan naistentansseissa, Auran tanssipaikassa ja jossakin muuallakin....

  Turkulaisilla tanssinharrastajanaisilla on muuten mukava tapa laittaa otsa otsaa vasten tanssiessa. Se on siinäkin mielessä hyvä keino, sillä havaitsin sen avulla pystyvän jopa naisen ohjailuun parketilla, varsinkin tangoa oli muutaman kanssa mukava silleen mennä. Kiitos ah ihanat Turun naiset tästä erikoisuudesta!

  Eilenillalla kävin täällä Napiksen tansseissa. Oli ihan kelpo humpat ja aina on ilo naisten haulla havaita, että vielä se vanhakin viejä kelepoo... eikä saa ylinopeussakkojakaan vaikka nurkissa joutuu jarruttelemaankin...

  VastaaPoista
 172. Voihan vinetto sentään!
  Joskus sitä luulee olevansa niin lujatahtoinen että saatettuaan "homman" huulille voisi siitä vielä kierähtää selälleen. Voi hitsi, en tiedä pystyisinkö?

  Eipä silti, oli vaikeaa tässä taannoin kun lupasin lopettaa blogini pikku kärhämän jälkeen. En pystynytkään siihen. Samoin kävi kun Iines lätkäisi minulle kirjoituskiellon niin en pystynyt pitämään näppejäni (näppäimistöäni) irti blogista vaan jouduin kyllä kirjoittelemaan nimmarilla silloin tällöin.

  Jumaleisson! Jatkuvaan kalvamiseen olen kyllä kyrpiintynyt (anteexs). Meikäpojan tapana on tulla ryminällä paikalla ja sirpaleitahan siinä tulee. Se kuitenkin tuntuu pahalta kun heti ruvetaan vetelemään pitkin korvia. Siinä vain sisu kasvaa ja ruvetaan pistämään hanttiin oikein kunnolla.

  Joskus tulee, näin yksityisyrittäjänä, mieleen että palkkaduunarit on siipeilijöitä kaikki. Minkä takia minun pitää tehdä ilmaista työtä ja olla ilman lomia. Ei reilua. Tässä on välillä aika pahasti puun ja kuoren välissä sotuineen, telleineen ja alveineen. Se kuitenkin on hieno homma että tässä saa olla asiakkaitten kanssa asialinjalla eikä tarvitse "lässytellä" muiden haalarimiesten kanssa.

  Mikis on kova poika, vasenta suoraa tulee koko aika, humykuopista huolimatta. Onnekseni minun nyrkit ovat pysyneet taskussa sillä niiden kanssa vasta hankaluuksiin olisin joutunut vaikkakin Mikiksen kanssa olisin ollut eri sarjassa. Verbaalisesti tulee vedettyä välillä kunnon matseja ja jokunen isku saattaa hässäkässä livahtaa vyön allekin.

  . . . nyt työt kutsuu, aamuja!

  Hah hah haa! Ei vaineskaan . . . hah hah haaaaaaaa . . . .

  Perusanonyymi

  VastaaPoista
 173. Jumaleisson Valto.

  Naiset painaa otsan otsaa vasten ja lässynlässyn.

  Tansseissa ei asialinjan mies käy, sehän on selvä. Siellä sitten kattellaan naisia hymyhuulin ja pilke silmäkulmassa huh huh.

  Ei minun heiniäni jumaleisson.

  Persanonyymi

  VastaaPoista
 174. Minä tästä olenkin juuri lähdössä 3 päivän lomille. Tulin vain tsekkaamaan tänne työmaalle vielä että hommat rullaa ja sitten menen.

  Luulen (tiedän) että ei mene kauaakaan kun Iines alkaa huhuilemaan, että missäs se nyt on, että onko kokonaan hänen hyljännyt...
  Menee niin latteakasi ja paikallaan polkemiseksi tämä jutustelu täällä muuten jos ei Jape ole väriä ja faktaa tuomassa mukaan keskusteluun.

  Nilviäisiä (esim. Perusanonyymi jota mikis sitten voi bongailla ja määrittää) on ainaa riittämiin.

  Kun olen poissa voi Valto, Iines, Perusanonyymin nilkki ja mikis lukea vaikka tätä:

  Nuiva vaalimanifesti - maahanmuuttokriitinen vaaliohjelma

  Tuossa on asiaa. Muistakaa äänestää!

  Hej på dig!

  VastaaPoista
 175. Pitäisiköhän minunkin lähteä humpalle testailemaan markkina-arvoani? En ole pyörähdellyt vissiin viiteen vuoteen.

  Voisi olla jännittävää seistä naisporukassa lavan reunalla ja odottaa perhosia vatsanpohjassa, kun miesmuuri lähestyisi naisrintamaa tangon kajahtaessa kovaäänisistä.

  Ja voi niitä naisia, jotka jäisivät seinäruusuiksi miesmuurin napattua valitsemansa naiset! Kasvot tyyninä he hivuttautuisivat taaksepäin tyrkkypaikoistaan, kohti takaseinää, ja jäisivät istumaan jäykin kasvoin, tai poistuisivat lisäämään huulipunaa. Näistä naisista on novelli kirjoittamatta ja laulu laulamatta.

  Itselläni on hassu muisto viime lavatansseistani. Olin solminut päähäni pienen huivin ja kiinnittänyt sen alle vaalean pitkän tekoletin, palmikon. Muuan henkilö nykäisi sitten letistäni tanssiessani jonkun ihanuuden kanssa, ja letti tietenkin irtosi nykäisijän käteen.

  *

  Jumaleisson, kun Perusanonyymi ottaa nyt miestä lujaa. (Miksei koskaan naista?) Jos tietäisin, että Jape ei pahoita mieltään, nauraisin.

  VastaaPoista
 176. Jape,

  olet oikeassa tuossa, että poissaolosi näkyy, koska olet persoona, joka ei ole mitätön. Hauskaa lomaa!

  VastaaPoista
 177. Vedetään nyt faktaa lisää kun sille linjalle lähdettiin. Oikeastaan pääsen nyt lomille kun ei tilauksia juuri nyt ole. Kyllähän tässä niitä on kytätty kuin mykkä vittua (sorry, livahti ruma sana). Pienyrittäjällä on eläkevakuutuksen ja työttömyysturvan minimimaksuissakin maksamista. Aika usein se tapahtuu oman palkan kustannuksella.

  Eniten mua huvittaa (naurattaa) kun Iines "rynnisti" paikalle. Taitaa maan vetovoima jo tuossa iässä kuitenkin kovimmat "tytinät" laannuttaa. Ovatpahan kuitenkin mielessäni äidillisenä "lomaunelmana". Jestas sentään! Täytyyhän tässä nostattaa vähän lomaviilistä.

  Tuta tanssihommaa vähän vierastan koska siinä pitäisi päästä ruumiinkielessäkin samalle aaltopituudelle. Omasta mielestäni minulla kyllä on emootiot kohdillaan mutta niiden välittäminen vähän ontuu. Lähiote ja reisihankaus saattaa sekin antaa sellaisen kipinän että "puntit" siinä kohoaa ja viisarikin hypähtää "kello kahteen". Jumaleisson.

  Iineksen kanssa on kiva ottaa matseja kun se on "humaani". Se helppo ahdistaa nurkkaan feministi ja tasa-arvo jutuilla. Absoluuttinen tasa-arvo on niin kova juttu että siinä ei humanismilla ja viherpiipertäjillä ole mitään jakoa. KK voisin ottaa kyllä tantraseksin oppeja ja kokemuksia. Oppisipa naaattimaan ennen laaakasua. Hah haa haa.

  Lomamatka omalla autolla ei ole niin "nautittava" kuin joskus nuorena miehenä. Karinkymmenen kilometrin jälkeen viisari oli hilannut jo "kello kahteen". Loppumatka meni usein viisaria "rukatessa".

  Heh heh hee. Kulemisiin loman jälkeen!

  Perusanonyymi

  VastaaPoista
 178. Herra Perusanonyymi, perustelisitko miksi olet Anonyymi? Eikun, analysoisitko miksi olet Perus? (Ja miksei viisarisi muka pysy kondiksessa?

  Nimim. "kenelle kellot soivat"

  VastaaPoista
 179. Terveiset lomalta!

  Runosuoni rupesi peti pullottamaan . . .

  Sateenkaarivietti vie maahan satujen
  Kerran kuulin mä laulun suvaitsevaisuudesta sen:
  siellä sananvapaus on ainainen
  Unet heteron ja lesbon käy totehen
  Nyt toivon, että kanssasi mä
  sinne onnenmaahan päästä voisin
  Pois jäisi kaikki rasistit, hakaristit
  kaiken luonnottomuuden sulle antaa siellä voisin
  Sateenkaarivietti vie luokse halujen
  Kerran siitä mä laulun kuulin ja uskoin sen

  Jumaleisson. Tosi on!

  Perusanonyymi

  VastaaPoista
 180. Aika ontuva Pegasos on Sulla... Rosinanttea epäilisin? Tai Vieteriä? (Mutta älä anna sen Harmittaa.)

  Vaikka runossasi on enemmän 'pullotusta' kuin asioiden ytimeen porautuvaa 'jiiriä', on se silti mukava. (Mieleeni ei ees pulpahda verrata sitä terassille unohtuneeseen tassilliseen kaffetta. Vaan päin vastoin.)

  VastaaPoista
 181. Maan vetovoima kutsuu meitä kuolevaisia, naisia ja miehiä, jo alkaen 30 ikävuodesta, jolloin alaskasvu alkaa, Perusanonyymi.

  Sitä hiipuu koko ajan, ei mitenkään rytinällä vaan tasaisen varmasti, kun pääsee naisen keski-iän eli 40:n ylitse. Miehen keski-ikähän on 35.

  Pieni huomautus kirjoitukseesi, armas anonyymi: Iines ei voi "tulla rytinällä", sillä hän on omassa blogissaan kaiken aikaa, ja tulija tuli tänne, ehkä juuri rytinällä. - Muutoin en napise vastaan, mistään. Anna palaa vaan!

  (Muutoin olen sitä mieltä, että Matin ei olisi pitänyt jättää Sirkkaa tekstiviestillä. Mieshän ei tunnu oppivan tyylikkään naisenjätön aakkosia mitenkään.)

  VastaaPoista
 182. Matti on hyvä ottamaan naisen mutta huono jättämään.

  Kävin kai kaksi kertaa lavatansseissa hamassa nuoruudessani kesälavalla, jolla kävi nuorta porukkaa.

  Se maailma ei oikein kutsunut! Tuntui hullulta kun naiset rynnivät eturiviin JUOKSUJALKAA!

  Jäimme ystäväni kanssa taakse ja kas, sieltäkin meidät löydettiin tanssilattialle.

  Ei ollut - eikä ole - iskelmä minun juttuni.

  Paitsi Kaseva ylihuomenna keskustorilla, mutta se ei olekaan iskelmää vaan...?

  VastaaPoista
 183. Kaseva oli hieno!

  Tiedä sitten mitä nykyään, kun laulaja Asko Raivio ei enää ole joukossa.

  VastaaPoista
 184. Valkkasit sitten, Riku, Kasevan hienoimman biisin!

  Toivotaan että nykyiselläkin kokoonpanolla on homma hanskassa.

  "Oi kuinka kaunis on tuo nainen..." soi usein lapsena radiosta.

  VastaaPoista
 185. Kuunkuiske, valitsin sen myös siksi, että siinä liikkuvaa kuvaa yhtyeestä. Huomioitavaa on, miten puhtaaseen suoritukseen pystyvät myös live-tilanteessa.

  Striptease-nainen, Mari, Monen vuoden jälkeen jne. - Kestäneet ajan hampaan!

  Vanha mies, ehkä minun valintani.

  VastaaPoista
 186. Nyt kun olen kuunnellut noita viimeiset puoli tuntia, vaikea on enää laittaa asteikolle.

  Harvoin laulujen sanoissa on noin paljon sisältöä.

  VastaaPoista
 187. Kesäpäiväkirja 1. sivu

  Pitkästä aikaa on taas mukava lomailla ja muistella menneitä – ihan faktapohjalta.

  Yhdeksänkymmentäluvun puolivälissä kun opiskelin Vaasan tekussa niin en arvannut että 15 vuoden päästä olisin puolentoistatonnin palkkakuopassa. Sitä se yrittäjyys teettää. Miapetrakin pääsee poliitikkonakin inssin keskipalkkojen yläpuolelle. Vaikka demarit on syvältä niin "Mipe" oli hyvä tyyppi ja muodokas mimmi.

  Kouluaika oli toisaalta ihan mukavaa vaikka pikku kammo tuota ruotsikieltä kohtaan jäi ja se kyllä säilyykin. Onhan se ihan "homohommaa" koko ruotsinkielisyys. Pikkuisen kyllä jäi hampaankoloon äkly maku myös paikallisista naisista. Eihän niille mikään "riitä". Sen vuoksi minun valintani Kasevalta on:

  http://www.youtube.com/watch?v=KEVMik55K7o&feature=related

  Lomaterveisin

  Perusanonyymi

  VastaaPoista
 188. " ... Luulen (tiedän) että ei mene kauaakaan kun Iines alkaa huhuilemaan, että missäs se nyt on, että onko kokonaan hänen hyljännyt..."

  Taidat pitää itseäsi tärkeänä? Et, viitsisi… Hei, ihan totta!

  Suoritin gallupin lähiystäväpiirissäni, johon kuului paljon oikeistolaisesti orientoituneita (= suuntautuneita) ihmisiä. Sata prosenttisesti he (= yksi ihminen) olivat sitä mieltä että ”kyllä minä jaksan odottaa Japen takaisintulemista vaikka 42 vuotta. Minimissään.” Eräs toinen, ennen kuin ehdin häneltä mitään kysyäkään, puuskahti että ”toivottavasti kuppajyyrä söisi sen". Mutta hän – se täytyy muistaa – ei kuulunut viralliseen otantaan. Hän vain sekoittaa tilastoja. Ja on muutenkin kummallinen. Kerran näin kun hän kusi Humppilan rautatieasemalla kukkapenkkiin… Kyllä on… kyllä otti vihaksi! (Eikä sitä paitsi kuppajääria ole olemassakaan, katsoin Wikipediasta. Kukkajääriä, Leptura quadrifasciata, on. Ainakin muistaakseni.)

  VastaaPoista
 189. Jumaleisson kyllä lomaa on työnsankarinkin pidettävä pari päivää kesässä.

  Pyörii lellit ja tellit ja vellit mielessä lomallakin, mutta jonkun on pidettävä järki päässä helteelläkin. Missään weinin koffeeissa järkevät ihmiset istuskele pikkusormi pystyssä, keitän kahvit kotona ja joskus käyn Essolla. (Sinne veisin tytönkin ilmastoidulla Toijotallani nurkkapöytään vaan kun ei kukaan pyydä. Pöllöt. Kuka vielä sanoo etten tiedä romantiikasta.)

  Otin yhden siiderin vaikka on maanantai, jaa etten ole luova ja kekseliäs? Heh heh hee!

  Tiedän, että minua kaivataan nämä pari päivää kovasti, koska tuon keskusteluun aina uusia raikkaita näkökulmia enkä koskaan jankuta. Minäkö yhden asian ihminen - hah!

  Sitä vaan ihmettelen, että miksi olen yksin kone seuranani kaiket illat.

  Kyllä siitä tällä järjellä saa selvän ja saa kaavion tai tilaston tai jonkun tehtyä. Yhtenä muuttujana on pöllöt suomalaiset naiset jotka ottaa ulkkiksen tai rosvon eikä tälläistä kunnon perusmiestä. Minussahan ei ole mitään vikaa vaan pöllöissä naisissa, jotka menee eksoottisen perään.

  Äiti aina sanoo, että olen kunnon poika ja äitia kunnioitan ja kuuntelen. Äiti pitää ovensa minulle aina auki. Äidin kanssa olen viettänyt monta ihanaa hetkeä, vieläkin muistelen lämmöllä kun sain maata äidin paljaalla rinnalla. Se lopetettiin silloin kun menin kouluun enkä sen jälkeen ole päässyt naisen rinnoille.

  Yhdessä katselemme naapurilähiötä ja puhumme maailman asioista. Jos se on jonkun mielestä tylsää elämää niin sanon vaan että perustele! Äläkä väännä ja käännä vaan puhu selkeää kieltä! Jos et pysty perustelemaan niin että mukana on linkki tai tilasto niin älä mourua siinä.

  Persanonyymi

  VastaaPoista
 190. Vihjaapa Iines sille ystavättärellesi (talo maantien takana) että uhraisi parisataa egee (tarjouksessa) kattomaaleihin ja maalaisi jo peltikattonsa. Hyvä valinta olisi tummanruskea tai mustan harmaa. Talohan on muuten näyttävän näköinen.

  Vieläkö hänen miesystävä seisottaa (autoansa) talon päädyssä?

  Perusanonyymi

  VastaaPoista
 191. " ... Joskus sitä luulee olevansa niin lujatahtoinen että saatettuaan "homman" huulille voisi siitä vielä kierähtää selälleen. Voi hitsi, en tiedä pystyisinkö?... "

  Hah hah. En usko.

  Kerran, olin silloin Tampereen Nekalan makkaratehtaalla töissä, yhtenä aamuna - joka oli maanantai - lähettämön naispuolinen tyttö (joka sivunmennen sanoen oli ronski suustaan) kysyi multa (joka ajoin kuorma-autoa ja odotin että se täytettäisiin), "saitko?" "Tä", minä kysyin (vaikka hyvin kuulin) ja punastuin. "Saitko viikolopulla pillua?" Punastuin entistä enemmän. Sitten sanoin "Olisin mää ehkä saanuuki mutta en antanu. Pysyin vaan kovana."

  Hitsi, ensimmäisen kerran näin hänen silmensä tuikkeessa ihailevan häivähdyksen, kun hänen okulaarinsa pyyhkivät minua, kuin majakan kapea valokiila joka etsii yksinäisyyttä ympärillämme....

  No, sitten täytyi taas mennä painaan Bedfordin kytkintä.

  VastaaPoista
 192. Nykyisin se OTK:n makkaratehdas on purettu. Se oli siinä heti kun tullaan Helsingistä päin, Nekalan liikenneympyrän lähellä. Vaan eipä ole enää.

  Kyllä maailma muuttuu! Ihan huomaamattakin. Mutta välillä sen myös näkee.

  Ps. Mitähän sille Riitallekin nykyisin kuuluu?

  VastaaPoista
 193. Mitä hittoa Mara (sorry Mikis) sä siellä Tampereella oikein pörräät?
  Uutisissakin sanottiin että valkoinen kypärä (siis kypärä) näkyy parhaiten joten älä maalaa tukkaasi.

  Perusanonyymi

  VastaaPoista
 194. Mitä vitun tukkaa???

  Ai niin siis niitä hiuksia... joita mullakin joskus oli. (Meinaa perusanomyniteettiasiat unohtua.)

  VastaaPoista
 195. Älä minulta kysele Mikis, minä tuuraan vaan Japea joka lomailee keskellä Suomea, Maakeskessä. Padasjoen poika on vetänyt täyden rupeaman joten antaa sen vetää vähän henkeä.

  Onhan sillä läppäri tietysti mukana ja jos vanhat merkit pitää paikkansa. Ei se hevin pysty pitämään näppejään erossa näppäimistä. Kyllähän sen ymmärtää ettei nykyinen asuinympäristö linnanmuureineen ole miellyttävää. Jos olis edes duunia niin sen kestäis paremmin. lenkilläkin tulisi käytyä ja muutenkin kuntoa hoidettua. Onneksi se keksi sen opiskelun

  Perusanonyymi

  VastaaPoista
 196. Täällähän on asiallinen meininki, siitä minä tykkään.

  Nimimerkki Jape tosin parodioi pilke silmämunassa nimimerkki Perusanonyymiä, mutta kyllä tällainen pieni jäynä kestetään miehisten miesten kesken. Yrittänyttä ei laiteta ja pienyrittäjä panee vaikka itse, perskutarallaa.

  Nimimerkki Mikis leuhki kautta rantain tienaavansa neljä tonnia ruttona, mutta kyllä me kestetään sekin. Saman verranhan maamuskaäippä saa sossusta nettona, mutta ei siitä huolimatta kaahaa mersullaan. Sitä paitsi mannekiinithan ne mersuilla kaahaa, muistin juuri.

  Jatkakaa samaan malliin. Minä seuraan kaikkia teitä.

  VastaaPoista
 197. Jatkakaa vaan kaikin mokomin, minusta on hyvin hauskaa ja jopa hupaisaa ja ennen kaikea suotavaa, että minusta huolimatta ja minun blogissani on näin railakasta irrottelua ja anonyymeilyä, jossa mäiskitään kohtuullisen nasevasti.

  Sanoisin vain Perusanonyymille tähän väliin että kuka mitä häh. Mikä ihmeen peltikatto pitäisi sutia harmaaksi tai ruskeaksi? Auto kyllä seistä jöpöttää talon päädyssä tälläkin hetkellä, kuten se yleensä seisoo talojen päädyissä kesäisin.

  VastaaPoista
 198. "...Kuin majakan kapea valokiila joka etsii yksinäisyyttä ympärillämme." Kaunista!

  Kun nyt Tampereesta puhutaan, niin tänään oli keskustorilla Raipe Helmisen tuomaroima runokaraoke. Ei ollut tilaisuus nimensä mukainen mutta hauskaa oli.

  Päätteeksi yleisön piti huutaa keuhkojen täydeltä Bläk soosits aar veri dilitsos (aar koska monikko kuulostaa hienommalta) tiedoksi ulkomaalaisille ja turisteille.

  VastaaPoista
 199. Minua ei saa kehua. Tai saa, mutta ei siitä hyvää seuraa. Muistan kun kansakoulussa virkkasin pannulappua ja opettajatar tuli siihen ja sanoi "kylläpäs siitä tulee hyvän näköinen, mikis". Niin tulikin, siihen asti, mutta sitten se alkoi mennä mutkille. Ja kun myöhemmin, äitienpäivänä, annoin sen hänelle äitienpäivälahjaksi, ei hän kehdannut edes kiittää. Tai tietysti kiitti... mutta katsoi minua kaikennäkevillä ansaikosen-silmillään, ja oli jotenkin surun ja ilon kahta puolin. (Kuin prisma joka heijastaa omaa valoaan. Mutta enhän minä silloin sitä tiennyt.)

  VastaaPoista
 200. Hänelle = äidilleni. (Latojan huomautus.) Opettajattarelleni vein vain kitkeriä, pahanmakuisia omenia. Vaikka olinkin primus.

  VastaaPoista