30.6.2011

Kesäpäiväkirja: 8. sivu


30.6. Kesäkuun viimeinen päivä. Raikkaus on ohi, alkavat täyteyden ja kypsyyden päivät. Kirjosiepon poikaset ovat jo oksalla ruokittavina, lehtokerttusen poikaset kadonneet niityn vadelmikosta, eksyneen näköinen rastaanpoika rannan lepikossa.

On hellettä, tekee mieli laiturille ja mereen. Sain serkkupojalta lupauksen rannan ruoppaamisesta ja kunnostamisesta, ja nyt jo kaduttaa. Serkkupoika on ronski kaivinkoneurakoija, esteettisestä silmästä tai luontoarvosta ei ole järin paljon tietoa. Hän ajaa ryskyen paikalle, viimeksi suoraan luumunpuuntaimieni päältä. Ruoppausjäte voi löytyä mistä vaan, ja rannan kurpat saavat kyytiä. Jotain pitää kuitenkin tehdä, sillä on suorastaan synti jättää merenranta kaisloittumaan. Nyt laituri on kaislojen keskellä, ja uimaan pitäisi kävellä viidakon lävitse. Ei onnistu minulta, käärmekammoiselta. Jään odottamaan siskon tuloa ja hänen ajatuksiaan rannan parantamisesta.

Tytär ei ole käynytkään rannassa kahteen vuoteen. Nyt hän lähti neljän kaverinsa kanssa risteilylle, ja minä istun jättimäisen koiran kanssa pirtissä. Koira ulvoi kuin susi, kun tytär lähti aamulla pihasta. Nyt se söi puolet minun ateriastani, enkä uskalla jättää sitä yksin tupaan, tulee pian ikkunanpokat kaulassa perässäni, jos lähden pois pihasta.

Siispä istun sisällä ja kirjoittelen. Bloggerkin risasi aamulla. En päässyt kirjautumaan sisälle, enkä edes lukemaan kommentteja, kuin nopeasti kerran pari. Tyhjensin äsken koneeltani kaiken turhan väliaikaistiedoston, ja se palautti Bloggerin toimintakyvyn.

Minua hämmästyttää ihmisten into tarjota vanhemmallekin työvyttömyyseläkeläiselle uutta koulutusta ja työpaikkaa. Kukaan ei arvosta hiljaisuutta ja paikoillaan oloa; joutilaisuus lie perkeleestä. Pitää olla näkyvässä liikkeessä koko ajan, ellei töissä niin ainakin matkoilla, muuten ihminen on arvoton ja vain turha kuluerä terveiden ja työssäolevien kukkarolla. Ihmisellä pitää olla kiire toiseen kiireeseen.

(Valokuva Iines 29.6. saunan takaa)

76 kommenttia:

 1. Onpa ajattelematon tytär.

  Mitä ruoppaukseen tulee niin, vähäisistäkin ruoppauksista tulee neuvotella rajanaapurien, vesialueen osakaskunnan ja kunnan viranomaisten kanssa ennen toimenpiteisiin ryhtymistä. Ruoppaaja vastaa itse kaikista ruoppauksen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista, joten ruoppausta suunniteltaessa on tarpeen kysyä neuvoa asiantuntijoilta ja käyttää työssä ruoppaukseen perehtynyttä urakoitsijaa.


  Ihmettelen kyllä edelleen, että Suomella on varaa sijoittaa korkeasti koulutettu, pätevä ja muuten täysissä ruumiin- ja sielunvoimissa oleva akateeminen työntekijä laakereillaan lepäämään.

  VastaaPoista
 2. Mitä ihmisten, etenkin eläkeläisten ja ikäihmisten mainostettuun kiireeseen tulee, liekö kiire siksi, että se estää ajattelemasta viimeistä etappia, joka jokaisella joskus on edessä? Vai onko kiire tehdä kaikkea mahdollista, jotta ehtisi ennen tuota etappia kaiken sen, mikä on siirretty hamaan tulevaisuuteen ruuhkavuosien ja työuran aikana?

  VastaaPoista
 3. Ei ole ajattelematon. Hän on vain tyypillinen nykynuori, enemmän dvd-elokuva- kuin mökki-ihminen. Hän sanoi, että tekee mieluummin sisä- kuin ulkotyöt. Niinpä minun ei tarvinnut kertaakaan tiskata eikä juuri laittaa ruokaakaan.

  Kun kylän miehet ruoppasivat itselleen meidän rannan viereiselle seurakunnan tontille venekanavan, niin meidän kanssamme ei neuvoteltu. Ruoppausjäte jätettiin alueemme reunaan, niin että siihen muodostui kaisloja kasvava niemeke, ja nimenomaan tämä ruoppaus on se, joka on edistänyt rantamme rehevöitymistä. Ei meille ole tullut mitään korvausta rannalle aiheutetusta haitasta, vaan eipä ole haettukaan.

  Tämä koneurakoija kuuluu kunnan palolautakuntaan, joten hän tietää kyllä mitä tekee. Eivät toimijoina olevat kunnan edusmiehet itse aina pykäliä noudata, niiden noudattamista vaaditaan tiukimmin vierailta ulkopaikkakuntalaisilta mökkiläisiltä.

  VastaaPoista
 4. Todennäköisesti tuo etappiajattelu on totta, Delilah, ainakin osittain. Vanhuuseläkkeelle jäänti lienee kova paikka, koska se johtuu yksinomaan "liian korkeasta iästä".

  Minusta rajan tulisi olla liukuva, niin että siinä olisi vain alaraja. Kukin kuntonsa mukaan.

  Opettajien ajatumisen ennenaikaisille osa-eläkkeille ymmärtää, sillä työ on raskaimpia mitä on. Monet muut työt saa lisäksi yleensä hoitaa kohtalaisessa rauhassa, mutta opettajantyössä on ylimääräisenä rasitteena jatkuva esilläolo ja jatkuvan kritiikin kohteena olo sekä hyvinkin laajamittainen työn häirintä. Missään muussa ammatissa ihminen ei ole niin persoona auki ja esillä, objektina.

  VastaaPoista
 5. No nyt se serkkupoika tietääkin tarkalleen mitä tekee, mutta avauksen mukaan on ronski rappaaja joka ei välitä luontoarvoista. Taisi hoidella naapurin ruoppauksenkin.

  Istu helvetissä mökissäsi, kuin paska Junttilan tuvan seinällä, eihän sinua kukaan ole mihinkään pakottanut. Itsehän sinä haikailit uudellenkoulutukseen ja kuntoutukseen ennen tk-eläkettä hakiessasi. Nyt ollaan niin vanhusraiskaa, ettei mitään väliä. Enen pantiin luontevasti kepumiehen moloa poskeen suihinottoa opettaessa ja korkokenkä kopsi viihteellä. Kateederillä pasteerailtiin viehkeä jakkupuku päällä ja kateederiltä annettiin sulosointuisen äänen leijailla aikuisiksi kasvavien "raakileiden" korvakäytäviin.

  Yht'äkkiä sisaresta on tullutkin yhteisen mökin viisivuotissuunnitelmaa toteuttava huolehtija ja tasa-arvoinen toimija, eikä pelkkä viininlipittäjä ja mersunomistaja, jota edes isän kohtalo ei ole saanut raitistumaan.

  Että jättää nyt henkisen työn tekijälle niinkin vaativa fyysinen tehtävä, kuin koiran hoito. Syökin kuin hevonen.

  . . . mutta huomenna on tilipäivä. Hui hai!

  VastaaPoista
 6. Puhut niin rumasti, ettei ehkä kannattaisi kommentoida. Mutta, asennoidun niin, että netissä ihminen näyttää syvimmän sisimpänsä, erikoisesti anonyymina. Se on kiinnostava asia.

  En minä ole mielestäni sanonut haluavani kuntoutukseen, koska ensin pitäisi olla se kuntoutus ja tilani pitäisi olla kuntoutettavissa. Ei ole kuntoutusta, koska ei voida kuntouttaa.

  Se mitä haikailin, oli itsenäinen ja omakustanteinen tutkimustyö, väitöskirjan tekeminen. En olisi kuitenkaan pystynyt sitäkään tekemään, ellei minulla olisi elantoa, eli eläkettä. Se olisi ollut eläkkeelläolon kiinnostavaa harrastusta, tutkimusta ja kirjoittamista. Olen edellisissä keskusteluissa selvittänyt tätä asiaa, joten en palaa enää siihen, kuten en tämän kommentin jälkeen omaan henkilökohtaiseen tilanteeseeni.

  Kehottaisin anonyymia nyt vain mieluiten sulkemaan suunsa, jos ainoa asia tänne blogiin tuotavaksi on minun ja kaikkien kertomieni asioitteni kaunainen repostelu ja pilkkaaminen. Se on vain sinulta itseltäsi pois, minuun se ei vaikuta.

  VastaaPoista
 7. Eihän niitä sinua, Iines, työhön tyrkyttäviä ole kai yksi tai kaksi - ja minä en kuulu siihen joukkoon. (Meidän keskustelumme koskettelee ymmärtääkseni ja toivoakseni muita asioita.)

  Paljon tärkeämpää olisi estää nuoria joutumasta tk-elääkkeelle masennuksen takia. Luin lehdestä, että tämäkin ilmiö laajenee huolestuttavaa tahtia.

  Suomalaisen kestävyysvajeen ongelma ei ole virallinen eläkeikä, vaan se, ettei viralliseen eläkeikään asti töissä pysyviä ole tarpeeksi.

  Mutta missä viipyy se vuosikymmeniä povattu työvoimapula? Suuret ikäluokat ovat jo pääosin eläkkeellä, mutta mitään pulaa ei näy eikä kuulu.

  Sen sijaan mökkijärvelläni näkyy ja kuuluu kuikkia, lokkeja, sorsia, laulujoutsenia, kanadanhanhia ja joku outo sorsankokoinen valkosilmäinen vesilintu poikasparvensa kanssa. Mikähän se on - kertokaa, lintukuvaajat.

  VastaaPoista
 8. Tämä nuorten joutuminen työkyvyttömyyseläkkeelle masennuksen takia on minulle aiheena tuttu, koska se on ollut näkyvästi esillä uutisoinnissa.

  Ilmiönä se on käsittämätön. Olen ollut siinä käsityksessä, että huolimatta vakavuudestaan - masennus myös tappaa - se olisi hoidettavissa oleva sairaus.

  Mitä nuoreen vaikuttaa se, että hänet luokitellaan työkyvyttömyyseläkeläiseksi? Miksi ei anneta vain tarpeeksi pitkiä sairauslomia, jopa vuosien mittaisia? Tämä voisi lisätä masentuneen toivoa enemmän kuin lapun lyöminen ja eläkeelle työntäminen.

  Valkosilmäinen vesilintu? Tarvittaisiin muitakin tuntomerkkejä meikäläiselle opaskirjasta katsojalle. Telkällä on kai mustasta päästä erottuvat vaaleat silmät?

  VastaaPoista
 9. Heh heh - kyllä tämä meidän Iines hyväksikäytön osaa. Vakiokierroksessa on joka vuosi putkimiesraukka ja nyt on sitten uhrina serkkupoika. Pitää tehdä hommia Iinekselle ilmaiseksi, mitä nyt neiti kehtaa pyytää. Koska olemme kuulleet Iineksen tekevän pyyteettömästi palveluksia muille?

  Saamme vielä, viime kesän uusintona, kuulle Iineksen riipaisevan uhrikertomuksen, kun siskonsa saapuu siemailemaan taas pitkästä aikaa viiniä mökille. Siskoplikka on koko lomansa pienessä sievässä ja Iines saa keittää teetä kieli keskellä suuta, koska tyrii varmaankin tarjoilun taas, siskon mielestä. Jännitämme, sujauttaako sisko lohdutuspalkintorahoja (näistä Iines on kiinnostunut, siis rahasta) kirjan väliin "salaa" loman lopussa?
  Entä tulekko siskon turkkilaismies käymään kesällä? Häntä Iines pelkää, on karvainen ja kaikkea...

  Mikä draama kesästä onkaan vielä muotoutmassa. Jonkinlainen romanssi ja "happyend" tekisivät Iinekselle nyt terää...

  VastaaPoista
 10. Anonyymi, jos kaipaisin romanssia, menisin tanssiravintolaan. En ole mennyt. Päinvastoin, olen juossut mahdollisuuksia karkuun. Olen tainnut pettyä mieheen lapsena. En minä silti miestä vihaa, vaan suhtaudun ehkä mieluummin toverillisesti. Jos joku vaikka innostuu minusta, hämmästyn ja vaivaannun. Ehkä ajattelen niin, että en jaksa sitä, että oikeasti rakkaus onkin aika pieni ja arkipäiväinen juttu, samaten seksi.

  Kyllä minä serkulleni maksan, ei hän tarkkana kepulaisena edes tee ilmaistyötä. Hän pitää minua teidän laillanne rikkaana opettajana, joka ei tiedä, mihin rahansa pistäisi - se suku on niin nuukaa, että muu ei mahdu heidän mielikuviinsa. Jos sanoisin, että se menee, mikä tulee, kukaan ei kai uskoisi.

  Siskon mies on syntyperäinen saksalainen, ei turkkilainen. Hänen koulusssaan on paljon turkkilaisia maahanmuuttajalapsia.

  Rahasta en ole kiinnostunut. Mainitsin rahan, koska halusin kuvata siskoni luonnetta. Summa oli pieni, mutta huomaavainen ele, kukkaraha äidin haudalle. Jotenkin olen kauhean pettynyt, että joku lukee sanojani noin huonosti - se huomaavaisuus oli tärkeää. Ja se, mikä asiassa siskoja yhdisti.

  VastaaPoista
 11. Kuinka huomaavainen siskosi oli, kun ohjeisti sinua - muiden kuullen - miten teetä tulee tarjoilla?

  Lisäksi olen kovin kiinnostunut siitä, että se mitä minä muistan, olet kova neuvomaan ja ohjeistamaan poikamiehiä siitä miten naisia tuisi "hankkia". Et ymmärrä ilmeisesti sitä dynamiikka ja "pelisääntöjä" joita tuossa maailmassa toimii. Kerroit itse että mies kyllä löytyisi jos menisit tanssiravintolaan. Toisin päin se ei ole noin selvää. Jokin kauna sinulla on miehiä kohtaan, kun et heitä kelpuuta vaan juokset karkuun. Lisäksi kaunaisuutesi miehiä kohtaan valitettavasti välittyy näihin blogiteksteihisi ja komentteihisi niissä.Syypää on lähes aina ja automaattisesti mies.

  Kun sinulle mies on mörkö, niin miksi siis sinun ohjeistukset ja yksinkertaistukset parisuhdemarkkinoiden toiminnasta tulisi ottaa tosissaan?

  VastaaPoista
 12. Häh? Minä en ole neuvonut ketään parisuhdeasioissa. Tämän muistat väärin. Kammoan koko aihetta, parisuhdeneuvontaa, absurdi aihe, sillä kukaan ei voi neuvoa ketään tällaisissa asioissa, se on naiivia. Lisäksi en tiedä aiheesta mitään.

  Mies on minulle toveri, ystävä, kunnioituksen ja lämmön kohde ihmisenä, rakastettu, jos niin käy. Se on kuitenkin sitten yksityisasia, jota ei jaeta.

  VastaaPoista
 13. Minä ainakin luen Iineksen kesäkertomuksia siskosta mielelläni ja vähän uteliaanakin, että miten se sisko tissuttelunsa hoitaa. Sehän on suoraan oikeasta elämästä. Terveisiä elämästä tältä kohtaa, kuten Meriluoto sanoo.

  Sisko on hyvin sympaattinen hahmo. Siinä mielessä Iineksen antama kuvaus on varmasti osuva.

  Telkkää tai sotkaa minäkin epäilen... ennenhän ne olivatkin sama lintu, mutta kuulemma eivät enää.

  Aivan uskomattoman utelias ketunpoikanen täällä pyörii. Eilen katselimme toisiamme vartin metsäpolulla. On täällä nähty karhukin.

  VastaaPoista
 14. Pöllön ohella kettu on minulla valokuvallisesti korkkaamaton neitsyt (oliko vähän hieno kielikuva?). Pöllö on suurin kuvausunelma luontoaiheista, kaikkein mieluisin olisi ihmisten muotokuvaus, siis koko hahmon.

  Sisko saapuu heinäkuussa, hieman normaalia aiemmin ja viipyy yli kaksi viikkoa. Olen ostanut hänelle jo naistenviikon nimipäivälahjaksi munamarkkinoilta hörhöhuivin. Kyllä meillä silloin tissutellaan. - Siis sisko on liian hyvä ihmiseksi, uskoo kaiken, minkä joku sanoo. Joskus liikutun, kun en kestä sitä sinisilmäisyyttä.

  VastaaPoista
 15. Minulla löytyy pöllö "plakkarista", eli siis kuvauskohteista. Se oli hiukan harvinaisempi lapinpöllö. Kettu löytyy myös kuvattuna, onnistui vieläpä varsin hyvin kuvat.
  Ihmisten muotokuvaus kiehtoisi itseänikin, ei ehkä sellainen "studio" poseerauksien kuvaus, vaan ennemmin jossain tilaisuuksissa tai tapahtumissa olevien ihmisten kuvaus. Harvoin tuota on päässyt toteuttamaan, mutta se olisi kiinnostavaa joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 16. Heidän lomansa käyvät kalliiksi veronmksajille

  Julkisen sektorin pitkät lomat ovat iso kustannus - viime kädessä veronmaksajille.

  Kaikki opettajat eivät kuulu vuosilomalain piiriin, joten heidän lomansa voivat olla vielä muita julkisen puolen työntekijöitä pidemmät.


  - Lomat ovat erittäin pitkät, arvioi Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntija Seppo Saukkonen julkisen sektorin työntekijöiden lomia.

  Viisitoista vuotta työsuhteessa ollut julkisen sektorin työntekijä voi saada lakisääteistä vuosilomaa enimmillään 38 päivää.

  - Näinkin pitkät vuosilomat ovat iso menoerä kunnille, valtiolle ja sitä kautta veronmaksajalle, Saukkonen huomauttaa.

  Elinkeinoelämän keskusliiton tutkimuksessa yksityisen sektorin työntekijät kuitenkin paiskivat töitä enimmillään noin 150 tuntia enemmän kuin kuntatyöntekijät.

  Saukkonen sanookin, että tarve parantaa julkisen sektorin työn tuottavuutta on suuri.

  - Lyhyt työaika pitäisi käyttää tehokkaasti hyväksi.

  Kysymys lomien lyhentämisestä liittyy Saukkosen mielestä yleensäkin valtion tuottavuusohjelmaan, joka uuden hallituksen myötä kulkee nimellä vaikuttavuus- ja tuloksellisuusohjelma.

  - Siinä työaika on pelimerkki muiden muassa.

  Samaa sanoo pääsopijajärjestö Juko:n neuvottelujohtaja Risto Kangas.

  VastaaPoista
 17. On pakko oikaista muutama olkinukke manipulointi.

  Ensinnäkin. Aistivammaisista työkyvyttömyyseläkeläisistä näkövammaisista noin puolet saa toimeentulonsa muutoin kuin eläkkeestä. Joten ei ole mitenkään toivotonta ja mahdotonta hankkia elantonsa "laput silmillä". Tilastojen mukaan se näyttäisi helpommalta, kuin suu teipattuna. Työkyvyttömyyseläkkeellä saa tienata 600 euroa, ei "muutamia satasia", niinkuin Iines tarkoitushakuisesti vähättelee.

  Jos saa työkyvyttömyyseläkettä aistivamman takia, niin totta kai silloin on "vammainen". Jos se on hävettävää ja alentavaa niin se "vika" on korvien välissä. Olkinukkekin ymmärtää että kirjallisuuden tutkimusmenetelmät ja teoriat ovat muuttuneet kahden vuosikymmenen aikana. Omat pelot, henkinen ja fyysinen laiskuus ovat opiskelumotiivin kannalta ymmärrettävästi tärkeitä. Sillä muutoinhan se väikkäri olisi eläkepäivinä jo värkätty. Aikaakaan ei olisi mennyt yhtään enempää, kuin nykyisten harrastusten parissa, säälipisteitä keräten ja itsetuntoa ylläpitäen.

  VastaaPoista
 18. Puhesairaus ei ole aistisairaus eikä täten aistivamma, kuten kuulo- ja näkösairaudet.

  Dysphonia spasmodica on fyysinen neurologinen sairaus, jonka synty on on siis aivoperäinen, kuten neurologisissa on. Aivot välittävät äänihuulille väärää käskyä, josta johtuvat äänihuulten tahdottomat väärät liikkeet. Niitä ei voi omalla tahdolla ohjata. Samoin on laita muissakin dystonioissa ja mm. kenokaulaisuudessa, jollainen Kari Suomalaisella oli. Tämä on sama sairaus, mutta ei niska- vaan äänihuulilihaksissa.

  Että tämä nyt vielä selvennykseksi tähän pitkään meikäläisen työkyvyttömyyttä koskevaan reposteluun.

  En minä tätä sairautta häpeä, häpeän yleensä sellaisia asioita, joita ei tarvitsisi hävetä, kuten vaikka itseni kehumista paljon enemmän. Kirjoitanhan tästä avoimesti. Se mikä harmittaa, on väärä kuva, joka lyhytsanaisuudestani ja väistelystäni tulee. En yksinkertaisesti jaksa puhua joskus, kun ääntä ei juurikaan tule.

  VastaaPoista
 19. Täytyyhän sen jotenkin "invalisoida" koska olet haittaprosentin sairaudestasi saanut.

  Mutta vähät siitä, ulkoisesti on ymmärrettävästi mukavanpaa näyttää terveeltä vaikka "rajoitteita" olisikin. Pointtini ei ollut aiemminkaan se, etteikö sairautesi rajoita ja aiheuta monenlaista harmia, vaan se, kuinka paljon sinä sen haluat näyttää rajoittavan. Vähän olen odotellut että "Tiina K" tulisi kommentoimaan kuinka sairaus on hänen "motiivejaan" heikentänyt.

  Spastinen dysphonia, kuulostaa vieraalta ja mystiseltä "sokeaan" ja "kuuroon" verrattuna. Diagnosoituja tapauksia on Suomessa muutama sata ja minkäänlaista tarkenpaa kansaivälistä tutkimustietoa ei ole. Ehkä siksi, se on helppo hämärtää epämääräisellä ja tramaattisella henkilökohtaisella tragedialla tai sankaritarinalla.
  Näinhän se on, että raajarikko haluaisi pelata jalkapalloa, kuin ei mitään ja sokea kävellä ilman tummia laseja ja valkoista keppiä. Ei tarvitsisi olla säälin, eikä töllistelyn kohteena. Ei sitä aina jaksaisi ruovikkoakaan raivata, pilkkoa puita, työnnellä ruohonleikkuria, näyttäytyä keski-ikäisenä tk-eläkeläisenä tai opettajaraiskana.

  Olisi tosi paljon mukavampi katsella vain ikkunasta, kun aviosiippa persvako hiestä kiiltäen häärisi mökkitontilla työnteossa ja lapsenlapset kirmailisivat rantasaunan ja mökin välillä. Välillä pysähtyen esittämään vaateitaan "mummulle", tuolle maailman rakkaimmalle ihmiselle.

  VastaaPoista
 20. Ehei, meillä se menisi niin, että minä menisin kitkien edellä persvako kiiltäen ja mies tulisi perässä, ei ehtisi keinutuoliin haruksiaan kaivelemaan, kun työt kutsuvat.

  Spasmodinen dysfonia on yksi dystonian muoto, selkeästi diagnosoitu neurologinen sairaus. Siinä ei ole mitään mystistä, mutta se on alkuun vaikea havaita. Minutkin pantiin aluksi puheterapiaan, äänihuulileikkaukseen, närästyslääkitykseen ja mahatähystykseen.

  Mielestäni en ole esittänyt sankaritarinaa, vaan kertonut avoimesti tuntemuksistani ja suhteestani sairauteen. Jos joku näkee sankaruutta, tutkittakoon päänsä.

  VastaaPoista
 21. PS

  korjaus: pitää olla tutkituttakoon päänsä

  (Linkin vuoksi en korjaa, vaan lisään tämän.)

  VastaaPoista
 22. Ilmeisesti puhut ex-miehestäsi, koska "uudeksi" olisit valinnut sellaisen, kuin edellä kuvasin.

  Tuo "Dysphonia spasmodica" on juurikin ja moneen kertaan kuvattu toimestasi, niinkuin se "Farmaca Fennicassa" saattaisi olla. Kuvaustesi mukaan se tekee kaupassakäynnit, puhelinsoitot, opiskelun, avun tilaamisen, ylipäätään sosiaalisen elämän liki tuskalliseksi. Mutta harrastusten parissa aika sujuu kuin tanssi kukkakedolla tai kuin pötköttely laiturin nokassa, lounatuulen löyhyttäessä koilliseen antavaa jalkoväliä.


  Arvelet että kirjoituskyvyn menetys tekisi sinut kuitenkin onnettomammaksi. Voisiko sitä simuloida pitämällä kättä taskussa kun kirjoituttaa, vaiko niin, että että olisi vielä teippi suun päällä ja mieli "blankkona".


  Toivoisin näitten näennäisjuttujen lisäksi yhtä seikkaperäistä selostusta aiemmin esittämistäsi:

  a) Kuinka riittävät ne maksamasi verot oikein ovatkaan?

  b) Nyt kun rahoitus on järjestetty, niin mikä sitä väitöskirjaa oiken jumittaa?

  c) tai omakustannetta?

  d) Lisätienestejä, jotka 1.3.2011 saavat olla 687,74 euroa?

  e) Epäilit että velvollisuuden tunnosta haalitun työtaakan ja henkisten paineiden vuoksi laiminlöit oman jaksamisesi?

  VastaaPoista
 23. a) Riittävät? Suhteessa mihin?

  b) Vastaus löytyy tämän tk-keskustelun kommenteistani.

  c) En ole kiinnostunut omakustannejulkaisemisesta omalla kohdallani. Teoriassa: Ellen kelpaa isommalle tai tunnetulle kustannusyhtiölle, en vaivaa muitakaan teksteilläni. Uskon ammattitaitoisia kustannusihmisiä. Minusta kirjoittajan tulee olla nöyrä tekstinsä kanssa: sen on ylitettävä tietty kynnys ja kelvattava kirjallisissa piireissäkin.

  d) Lisätienestejä, mitä? Mikä on kysymys?

  e) No tulee siinä henkisiä paineita, kun luottamusmiehenä polttaa tuolia oman rehtorinsa rouvan perseen alta. Tuntimääräkin oli tuolloin ennätysmäiset 36 opetusviikkotuntia, mikä on äidinkielessä mielipuolinen määrä. Johtui jaksotuksesta.

  VastaaPoista
 24. "Puhesairaus ei ole aistisairaus eikä täten aistivamma, kuten kuulo- ja näkösairaudet."

  Ei sinun sitä väitöskirjaa puhuen tarvitse tehdä. Riittää, että kirjoitat, jos sinulla on komeptenssia tuottaa väitöskirjaan tarvittava tutkimuksellinen työ.

  Sinun vahvuus on kirjoitus, joten jos et viitsi kirjoittaa, on kyse laiskuudesta.
  Voit myös kirjoittaa niitä runoja ja mitä vain, vaikka romaanin. Et tarvitse täydellistä puhetaitoa siinäkään. Lisäksi, kuten tiedetään, pystyt puhumaan kuitenkin aika hyvin, joten mikään ei estä sinua ryhtymästä runoilijaksi/kirjailijaksi. Kysymys on vain siitä onko sinulla sanottavaa?

  Ei täällä muillakaan ole täydellisesti puhe hallussa, ja kuten huomaat, ei kirjoituskaan suju kovin hyvin, mutta kai tässä ihan kohtuullisesti pärjätään, työelämässä ja muutenkin.

  VastaaPoista
 25. "Samoin on laita muissakin dystonioissa ja mm. kenokaulaisuudessa, jollainen Kari Suomalaisella oli."

  Jäikö Kari Suomalainen tk-eläkkeelle? Tuo kenokaulaisuuhan estää mm. piirtämisen. Ei voi piirtää -> tk-eläkkeelle.

  VastaaPoista
 26. "Tuntimääräkin oli tuolloin ennätysmäiset 36 opetusviikkotuntia, mikä on äidinkielessä mielipuolinen määrä."

  Heh heh - ennätysmäiset - voihan vee. Tämän (ja hieman isomman) tuntimäärän tekee jokainen normityöntekijä joka hemmetin viikko. Äikänopeilla tämä on joku poikkeus? Ei hitto, kyllä äidinkielen opettajille pitää saada tuntipalkkaus, kun ei muuten työtunnit kiinnosta. Ehdotan open alkupalkaksi samaa kuin nuoret työntekijät saavat Linnanmäellä. Siellähän maksetaan jopa hieman työehtosopimuksen määrittämää tasoa enemmän.

  VastaaPoista
 27. Äidinkielen opetusvelvollisuusmäärä on 16 viikotuntia, koska äidinkielessä on erityisen paljon korjaustyötä. Ei ole päivää, etteikö äidinkielen opettajalla olisi laukussaan paperipinoa tai useaakin korjausta varten. Kuvittelitko, että opetustuntimäärä = opettajan työtuntimäärä? Jos kuvittelit, niin kuulut siihen joukkoon, jonka asenteista ja luuloista opettajat usein väsyksissään hervottomina vitsailevat. Että pidetään tunti, hehehheh, ja sitten mennään kotiin vapaalle. Heheheh.

  Opetustunti on työstä vain se näkyvä osa, joka on monesti pienempi kuin se piilossa oleva jäävuoren osa.

  On laskettu, että opetustuntimäärän voi kertoa kahdella, jos haluaa laskea opettajan työtuntimäärän edes osapuilleen. Näin ollen 36 viikko-opetustunnin pitäminen merkitsee 72-tuntista työviikkoa.

  Tuntien valmistelu vie myös aikaa, sillä ainakin minä suunnittelin jokaisen tunnin tuntiohjelman, valmistin materiaalit, etsin harjoitukset, tarkistin asioita, korjasin edelliskertaiset raportit, jotta asiassa päästäisiin eteenpäin.

  Samoin tyttären mukaan kaikki hänen kollegansa suunnittelevat tuntinsa huolellisesti ja pitävät viikoittain koulun jälkeen jopa tiimipalavereja, joissa käyvät parikin tuntia läpi oppilaiden kehitystä ja parannustoimia. Siis joka viikko.

  Huomaan, että sinulla, anonyymi ei ole opettajan työstä realistista kuvaa. Jos olet kohdannut jonkun luistelijaopen, niin tottakai heitäkin mahtuu joukkoon, ehdottomana vähemmistönä kuitenkin. On myös mahdollista, ettet vaan ymmärrä työn luonnetta.

  PS Huomaan, etten maininnut vielä opettajan viikoittaista yhteyksienhoitotyötä. Se on säännöllistä työtä viikoittain myös, ulkopuolella tuntien.

  VastaaPoista
 28. Eihän servikaalinen torticollis, kenokaula, piirtämistä estä nähdäkseni ollenkaan. Ei niskalla piirretä. Siihen on tehokas lääkityskin, koska kenokaulaisuus voi aiheuttaa kipuja.

  Minulla on aina jotain tekemistä tai kiinnostavaa ajateltavaa tai jopa menemistä. En juurikaan pitkästy. Olen alun hämmästelyn jälkeen tyytyväinen tk-eläkeläisyyteeni, en ole mistään katkera tai kenellekään edes mistään vihainen.

  Yritän sanoa, että pyydän kyllä vinkkejä päivieni viettoon, jos niitä kaipaan.

  VastaaPoista
 29. Mitäpä näihin sanoisi, en osaa sanoa oikein mitään. Nauratti, kun arvasin jo etukäteen, että tuo Iineksen syötti 36 tunnista toimii varmasti: 6-0.

  Tuota Kreikkaa olen ajatellut.

  Mikä oli se tarve, joka johti Kreikan, Espanjan, Portugalin ja muutaman muunkin valtion mukaanottamiseen euroon ja EU:nkin hyvin helpolla, ilman perusteellisia tutkimuksia?

  Aika lapsellista vedota siihen, että sikäläiset poliitikot väärensivät tietoja.

  Väitän, että hyvinkin alkeellisella taloustietämyksellä varustettu ihminen olisi ilman muuta vaatinut aika vahvat näytöt esimerkiksi noilta kolmelta maalta ja tarkkoja tarkastusryhmiä valtioihin.

  Ei siinä oikein voi päätyä muuhun lopputulokseen, kuin että pankit vievät, valtiot vikisevät.

  Eurossa on tällä hetkellä kauheat riskit, mutta ihmisten lyhytmuistisuutta ihmettelen.

  Markka oli valuutta helvetistä, milloinkaan enää tilanne ei saa olla sellainen, että suomalaiset poliitikot pääsevät vaikuttamaan valuutan arvoon. Ainakaan pien- tai keskisuurten yrittäjien sitä ei luulisi yhtään haikailevan, ei se ole palkansaajankaan etu.

  Toisin kuin monet, arvostan Mauno Koiviston presidenttinä erittäin korkealle. Mutta ei hänkään taloudesta mitään ymmärtänyt. - Maailmanpolitiikan suurista murroksista kukaan ei voi edes ymmärtää kuin jälkikäteen,- ei hänkään. Ei niissä historiat opeta mitään.

  VastaaPoista
 30. Tuo 36 tuntia on kiva täky. Olen käyttänyt sitä ennenkin, mutta en vetääkseni onnettomia höplästä, vaan saadakseni vähän uhota.

  Ihmisillä on hyviä selityksiä Kreikan tilanteeseen, ja kaipa niissä perääkin on. Se, että olisi perustettu liikaa virkoja, on yksi selitys.

  Mikä on liikaa opettajia tai hoitajia? Alaa tuntevat tietävät, että hoidon taso nousee ja sairaudet paranevat ja vähenevätkin hyvin hoidettaessa. Tämä tietää kai säästöä ja nousua. Samaten opettajanvirkojen kanssa - lapset saavat enemmän huomiota ja opetus paranee. Kyllä se rahassa näkyy ennen pitkää.

  Minäkin arvostan Mauno Koivistoa. Meidän ensimmäinen koiramme sai nimen Mauno Koivisto, tuttavallisesti Manu.

  VastaaPoista
 31. Totuus on myös se, että palkat Kreikassa ovat alhaiset, hurlumheitä vietti/viettää kuitenkin rajoitettu osa palkansaajista.

  Tuosta ruoppauksesta vain, että teetä sellainen ilman muuta, luvista en osaa sanoa mitään; virallisesti velvoitteet "merkittävistä" sellaisista ovat tiukat.

  Roiskuu,kun rapataan, - kyllä siinä tappioitakin tulee, mutta niitä ei kannata tässä kohtaa surra: uusia kasveja tulee maan alta pikkuhiljallensa tai jopa nopeansa.

  VastaaPoista
 32. Kateus on kummallinen asia, sitä harjoittavat eivät usienkaan osaa sitä edes kohdistaa sinne minne se luontevaa olisi.

  Eräs teollisuusmies, joka myöhemmin mielisairaaksi mainittiin, kuuluu häätäneen innokkaasti pilkkijöitä omilta vesialueiltaan. Siinä hymy monelta hyytyi, kun juoppohullu haulikon kanssa alkoi räiskimään.

  "Pärkkäle, se vie minen kaikki pikkuabboret!"

  VastaaPoista
 33. Pakko korjata kieliasua,kun tuo ei kuulostanut aidolta: "Pärkkhele, she vhe kzhzzsshh öyhz pikhuaborhathzzhtssszzhhh!" - PAM, PAM!

  VastaaPoista
 34. "Äidinkielen opetusvelvollisuusmäärä on 16 viikotuntia"

  Se pitää heti kertoa kolmella, koska on noin leppoisaa.

  "koska äidinkielessä on erityisen paljon korjaustyötä"

  Jos opettajan työssä on korjattavaa, niin se pitääkin tehdä omalla ajalla. Ei ole kohuullista eikä oikein, että työnantaja maksaa hutiloiden tehdystä työstä ja vielä kahteen kertaan.

  "Ei ole päivää, etteikö äidinkielen opettajalla olisi laukussaan paperipinoa tai useaakin korjausta varten."

  Monet kantavat töitä kotiin ja jatkavat päivää siellä, siis täyden työpäivän jälkeen. Nuo eivät ole useinkan korvattavia tuneja, ainkaan suoraan, mutta työntekijän lojaalisuus ja uutteruus usein plkitaan myöhemmin eri tavoin. Opettajien 16 tuntinen viikko on naurettava ja pilkkaa kaikkia (noin) 40 tuntista työviikkoa tekeviä henkilöitä.

  "On laskettu, että opetustuntimäärän voi kertoa kahdella"
  Tämä lasku on kyllä ihan hatusta vedetty. Ei tuota ole mitattu, mutta onhan jotain pitänyt keksiä matalan työviikkotuntimäärän "kohentamiseksi" normiduunarin tasolle, tai edes lähelle.

  "On myös mahdollista, ettet vaan ymmärrä työn luonnetta."

  Tämä sopii paremmin sinulle itsellsi. Samoi sopii se että et ymmärrä kuinka yhteiskunta toimii, etkä ymmärrä miksi Kreikka on velkaantunut, vaikka asia sinulle perusteellisesti selsotettiin. Ei sinua taida voida auttaa, valitettavasti. Harmilita kun sinusta ei saa järkevää keskustelukumppania, kun et ymmärrä mekanismeja ja lainalaisuuksia, edes mikro mittakaavassa, makrosta puhumattakaan.

  No, ei tässä tämän enempää. Aloitin tässä juuri kesäloman ja ajattelin käydä olusella, jotta häipyy kaiken maailman Mauno Koivistot sun muut suomalaisen yhteiskunnan seniilit laman aiheuttajat pois mielestä. Maunolle pitäisi vielä saada mojova rangaistus, kun oli niin tyhmä 90-luvun alussa ja aiheutti Suomeen tavattomasti tuskaa ja surua.

  VastaaPoista
 35. Kylläpä jäi kihertämään tuo kompaustus kolomeenkymmeneenkuuteen tuntiin,- ei siitä kannata välittää, kun sellaista sattuu kaikille!

  Tuntiperusteinen läsnäolovelvoitus on siinä mielessä hyvä tapa palkanmaksulle, ettei se edellytä henkistä paikalla oloa.

  VastaaPoista
 36. "Huomaan, etten maininnut vielä opettajan viikoittaista yhteyksienhoitotyötä."

  Tarkoitatko sitä kun olit chätissä ja selasit viihdeblogeja oppituntien aikana? Todellakin, opettajia pitäisi vahtia sellaisella tarkkailuohjelmalla ja kameralla.

  VastaaPoista
 37. Jos olisin populisti (ja mistäs minä sen tiedän etten ole?) ja äänestäisin perussuomalaisia (en!), niin kalvuuni kohteeksi ottaisin mieluummin jonkun muun kuin esim. ex-liikuntaopettajan jolta diabetes vei toisen jalan ja joka sen tähden on tk-eläkkeellä. Ja asuu nykyisin Hattulassa. (Ja dreijaa jänniä savimukeja.)

  Näin on jämpti!

  Työmies on palkkansa ansainnut? Eikö? Esimerkiksi Fortumin toimitusjohtajana Mikael Lilius ansiotulot vuonna 2006 olivat 11,3 miljoonaa €. Aikana, jolloin energiafirmat tuottivat yhtä takuuvarmasti kuin Veikkaus OYAB. (Oli pääjohtajana vaikka Uuno Turhapuro.) Tarkoitan, että Mikaelia ei palkittu siksi että hän olisi tehnyt jotain eritystä (11,3 milj. arvoista). Toisaalta, tietyt metsäkonsernien pääjohtajat - laajenemisinnoissaan - samaan aikaan hävittivät firmojensa rahoja MILJARDEITTAIN. Heitä rangaistiin: muutaman vuoden päästä he pääsivät eläkkeelle. Ankaraan rangaistukseen sisältyi n. 2,5 miljoonan euron "kultainen kädenpuristus" per nuppi plus tiettyjä muita etuja... jotka nyt hävelijäissyystä jääköön sanomatta.

  Arvaa, kadehdituttaako mua moinen menettely? (Koska olen itsekin ollut paperitehtaalla duunissa.)

  Ei. (Yhtään.)

  Mutta väärä se mun mielestä on. (Ja se on toinen asia.)

  Ps. Kreikan suhteen yhdyn anonyymeihin ja Tapsaan. Mutta se, miten asian voisi ratkaista (ilman että kolhisi koko Euroopan hyvin, hyvin pitkäksi aikaan lommoille), on ymmärryskykyni yläpuolella. Vaikka lueskelen aikana kuluksi talouslehtiä (minulla on omat lehmät ojassa, omat osakkeeni); niistä olen päässyt sellaisen käsitykseen, että maailman huipputaloustieteilijöistä noin 45% on täysin päinvastaista mieltä kuin 55%. Siis siitä mitä Kreikan (Portugalin/Irlannin/etc) suhteen pitäisi tehdä.

  Itsekään en ole aivan varma, vielä.

  VastaaPoista
 38. Olem kuullut jopa härskeistä yrittäjistä,että veloitus perustuu tunteihin. Silloihan ei tarvitse tehdä muuta kuin pelätä seuraavaa kilpailutusta.

  Työntekijän on pakko painaa mielihaluistaan huolimatta,kun työnjohtosysteemit pitävät siitä huolen.

  Aikaisempia kommenteita ihailen sen verran, että kehun mukaan otettuja suoria lainauksia EK:lta. He pitävät maan edusta huolen! - Vähemmälle jäävät pien- tai keskisuuret yrittäjät, puhumattakaan palkansaajista.

  EK:n Suomi on hyvin pieni.

  VastaaPoista
 39. Ruoppaus on ilmeisesti ainoa vaihtoehto. Viimekertainen serkkupojan pieni ruoppaus vuosia sitten oli kuin hyttysen pisu. Tumma kuoppa ja kaunis merenpohja rikki ja upottavana liejuna. Tämä sai minut nyt epäröimään, sillä ruoppaus rikkoo hirveästi pintaa ja rakennetta. Se ei ole luontoystävän keino hoitaa maata ja luontoa.

  Mutta siis toinen ääripää on se, että menetämme rannan sorsille ja minkeille ja rantakäärmeille ja käymme uimassa kylän rannassa tai hankimme muovisen uima-altaan pihalle. Tai oikein kylpytynnyrin.

  VastaaPoista
 40. Suomen markka oli kuin kongon rupla.

  Paperitehtaan herra isoherra otti toisinaan aina puhelun: "Yhtistäkäättes, nti Lungreen, minut pääministeeraajalle, - täytyy taas tevalvoijja, muuten myö ei pärjätä!"

  VastaaPoista
 41. Olen hirveän huono talousasioissa, mutta sen muistan, kun markka jäi joskus kellumaan. En muista, että kellumista olisi koskaan lopetettu.

  Voikohan tällainen olla mahdollista?

  Hupaisaa on talous.

  Ainoa syy, miksi kaihoan markkaa takaisin, on se kuvitelma, että silloin mummuillekin paljastuisi, kuinka heitä on huijattu.

  Kun taloyhtiön mummut antoivat keräyksiin ennen 20 markkaa, niin euron tultua he antoivat 20 euroa.

  VastaaPoista
 42. Anonyymi klo 20.21,

  pitäiskö minun olla peräti mielissäni, että olet lukenut minua niin tarkkaan, että muistat kaikki syntini, ja ne erikoisesti.

  Tuo hairahdus kaduttaa minua nyt, kun kuvittelen, miten koulun mukavat atk-pojat ehkä näkivät siitä opettajan koneelta, missä olin seikkaillut. En tiennyt sitä silloin.

  Tuo on sitä aikaa, kun olin ensin vuoden osatyökyvyttömyyseläkkeellä äänisairauteni aktuaalistuttua juuri. Oli pakko kirjoituttaa oppilailla kaiket tunnit esseitä ja raportteja sun muita. Isot opiskelijat halusivat tehdä itsenäistä työtä, enkä kauheasti kierrellyt selän takana, vaan menin luo kutsuttaessa. Minulle jäi siis aikaa askarrella itsekin koneella, kun vielä ei ollut korjattavia papereitakaan.

  VastaaPoista
 43. Eikös se mene niin, että me olemme Kreikalle velkaa sen kulttuuriperinnön merkityksestä meille?

  Tuommoisen luin jostain, muttta ei se ole mielipiteeni, mietin vain, pitäisikö olla.

  Se mikä minua ihmetyttää, on se, että Kreikan kansalaiset eivät halua osallistua säästökuurille, vaikka maa on tuossa tilassa. (Lienevät niin köyhiä, että ovat jo säästökuurilla.)

  VastaaPoista
 44. Minäkään en ikinä voisi väittää, että ymmärrän maailmantaloudesta alkeitakaan- tai mitään.

  Ihmettelen jopa sitä, kun tuottavuudet ovat parempia kuin koskaan (tilapäisiä heilahteluja lukuunottamatta), silti rahat ovat kaikkialta loppu.

  Olisiko siinä kyseessä tähtieteestä tietämämme musta aukko?

  Latvalahosta kärsivä turkulainen taloustieteen höpöherra puhui hiljattain Variksen tai Harakan ohjelmassa Roope Ankan rahasäiliöstä. -- Ei sillä siitäkään muuta sanottavaa ollut, kuin että rahasäiliöt ovat huonoa taloutta.

  Niinkai niin, mutta teorettisesti jos rohva harjoittelisi ajattelemaan, ymmärtäisi että niitä rahasäiliöitä on maailmassa aika montakin.

  VastaaPoista
 45. Aurinkokin paistaa hyville ja pahoille, vaikka joku sitä voisi ehkä säätää aavistuksen verran pienemmälle.

  Tätä kuunnellessa kannattaa volyymit kääntää kovalle.

  VastaaPoista
 46. Et kai Iines pahastunut kun käytin tuota voimistelijaopettajavertausta? Vai oliko se muuten vain mauton?

  Minua vaan ottaa kaaliin/pannuun nuo ihmiset (ihan sama ovatko anonyymeja vai ei) jotka osallistuvat "keskusteluun" vain siksi että saisivat kalvaa, kalvaa, kalvaa... Todistusaineistoksi he lukevat koko sinun tuotantosi. (Joka, piru vieköön, vaati sitkeyttä. Sekin.)

  Iines, älä törmäile ympärillesi. Ei sinun tarvitse todistaa että et ole huono ihminen, millään mittakaavalla. (Koska et ole.)

  VastaaPoista
 47. Ehkä Iines ihmettelee edellisessä ketjussa kuumana käyvää keskustelua, jossa pienyrittäjät ja alihankkijat ylistävät jumalaansa: perusteollisuutta, joka palkkana jakaa heille lähinnä piiskaa ja nyrkkirautaa.

  "Eihän se paljoa jaa, mutta Pyhä se on, Pyhä!"

  VastaaPoista
 48. No, ettei menisi liian vakavaksi, heitetään tähän kevennys väliin.

  http://www.youtube.com/watch?v=FS615pLRids&feature=related

  Keskiviikkona tuli (uusintana) kuuden naisen muistelemiset Auschwitzista. Nyt he, iäkkäät ladyt, muistelivat (hymyillen) mitä tapahtui 1939-45. Miksi he ovat iloisen näköisiä?... Minä ajattelen, että niiden kokemusten jälkeen "ilo" on ainoa pakopaikka mikä ihmisellä enää voi olla? En tiedä. Mutta eloonjääneistä he, jotka kaikkein vakavimmin analysoivat (tekstein, tai muuten) kokemaansa, tekivät itsemurhan jo 1950-luvulla.

  Vilnan ympäristö on toinen paha paikka. Jossa olen maleksinut. Ja Kaunas.

  Ps. Pakko sanoa että tällä hetkellä Israel valtiona käyttäytyy kuin natsi-Saksa. Olen sitä mieltä. Vastustan Israelin politiikkaa.

  VastaaPoista
 49. "Olen hirveän huono talousasioissa"

  Tulin tuossa virkistäytymistauolta, hiljaista oli. Ei ihmisillä ollut kesälomafiilis. Paikan ainoa nainen, baarimikko, oli kyllä tavoattoman viehättävä. Sellainen ronski, joka pitää örisevät ukot kurissa (tarkoittaa, että poissa tuosta asiallisesta pubista). Näin saimme seurata hänen eleganttiatyöskentelyään. Hän ei ole jäänyt kyvyttömäksi. Ihailen!

  Sitten asiaan sen verran, että jaan käsityksesi siitä, että olet tavattoman huono talousasioissa.


  "mutta sen muistan, kun markka jäi joskus kellumaan."

  Tämä on sen perkeleen Mauno Koiviston juttuja, jolla teilattiin rehellisiä suomalaisia pienyrittäjiä. Pirunsaarelle yksin lähettäisin Koiviston, eikä siinä olisi vielä kaikki...

  "pitäiskö minun olla peräti mielissäni, että olet lukenut minua niin tarkkaan, että muistat kaikki syntini, ja ne erikoisesti."

  No jos kysyt näin, niin eipä tuo haittaisi vaikka olisitkin mielissäsi. Se, että sinusta muistetaan jotain, osoittaa, että olet ainakin joskus ollut elossa. Nyky tlanne on hieman utuinen.
  Se eniten harmittaa, että olet kiittämätön, vaikka sinua on tässä monasti (ihan ilmaiseksi) autettu ja annettu hiukan vinkkiä. Miten sinä vastaat? V-tyylillä!

  Riku on ihan näppärä, mutta alkaa kangistua vanhetessaan. Hän on kuitenkin jotenkin ajan tasalla, vaikka hänen kellonsa on pahasti kyllä jäljessä. Mikis (Mikael, sininen aito mikiis, symboli, koijärven kommando) taas on turha hekottelija, jonka merkitys on vähempi kuin yhden hevosen suolisaivartajan.

  VastaaPoista
 50. En pahastunut, mikis, sehän oli hauska vertaus. En minä nyt mikään haavanlehti sentään ole. Olen pohjimmiltani hieman ronski ja nauran jopa pieruhuumorille. Älkää vaan kukaan ruvetko säätämään, mitä tänne voi kirjoittaa.

  Huomasin muuten juuri, että matkaliput ovat yllättävän halpoja. Iski kaipuu jonnekin.

  VastaaPoista
 51. "Se mikä minua ihmetyttää, on se, että Kreikan kansalaiset eivät halua osallistua säästökuurille"

  Voihan venakko! Etkö tajua, että kreikan kansalaiset eivät halua osallistua säästökuurille koska he menttävät "ansaitut" etunasa (jotka maksetaan ulkomaisella velkarahalla), kuten:

  "Esimerkiksi ministeriöiden lähetit ovat Kreikassa saaneet 290 euron kuukausittaisen lisäpalkkion - asiakirjojen kantamisesta, kertoo saksalainen Handelsblatt -sanomalehti."

  ja

  "Monissa Kreikan virastoissa virkailijat ovat saaneet lisäpalkkion kopiokoneen tai tietokoneen käytöstä. Julkishallinnon virkamiehet saavat myös bonusta siitä, jos ovat töissä oikeaan aikaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että heidän pitäisi olla työpaikalla ajoissa."

  ja

  "Ateenan valtio-omisteisen bussilaitoksen työntekijöitä kannustetaan saapumaan täsmällisesti töihin 310 euron ylimääräisellä kuukausipalkkiolla. Heille maksetaan palkkaa myös kodin ja työpaikan väliseen matkaan kuluvasta ajasta."

  ja

  "Julkishallinnon kirjanpitäjät taas saavat lisäpalkkaa, ettei heidän tarvitse maksaa itse, jos kassasta puuttuu rahaa."

  ja

  "erikoisimmat edut löytyvät kuitenkin Kreikan valtion rautatieyhtiöstä OSE:sta. Noin neljäsosa junahenkilökunnasta saa 420 euron kuukausipalkkion käsien pesusta."

  Ja helmenä pohjalla:

  "Veturikuljettajat taas saavat jopa 7000 euron kuukausipalkkansa päälle ylimääräisen palkkion jokaisesta ajetusta kilometristä. Lisäksi heidän vapaapäivänsä eivät ole vain 24- vaan 28-tuntisia."

  Tajuatko sinä Iines mitään?

  VastaaPoista
 52. "Olen pohjimmiltani hieman ronski"

  Älä jaksa. Minä olen saanut sinusta väkivaltaisen vaikutelman. Voin vain kuvitella mitä olet suunnitellut kun koitat toistuvasti saada selville anonyymien sananvapauden kannattajien identiteetin. Oma veikkaukseni on että potkaisisit heitä ekaksi munille, vaikka osa olisikin naisia.

  VastaaPoista
 53. Kiitos Anonyymi!,- mutta olin ainakin omasta mielestäni erittäin kankea jo nuorena.

  Mikiksen juttuja luen aina mielelläni.

  Kiitos Anonyymille myös yhtymisestä taloudelliseen tietämättömyyteeni!

  VastaaPoista
 54. Tiedätkö anonyymi, että jos olisit jonkun kirjoittajan fiktiivinen luomus, olisit varsin hekumallinen persoona ja leiskuva sanansäilän käyttäjä ja ruoskalla sivaltaja.

  Vika on kuitenkin siinä, että sinä olet faktaa, et olekaan vitsi, jona olisit hyvä. Minä nauran usein makeasti kommenttejasi, kunnes herään, että ei perkele, tämähän on tosissaan.

  VastaaPoista
 55. Faktat faktoina:

  "Tulin tuossa virkistäytymistauolta,"

  1. Tänne, takaisin? Miksi?

  "Ihailen"

  2. Pyyhitkö vessaroiskaisusi?

  "Nyky tlanne on hieman utuinen."

  3. Kondomia ei yl. vedetä päähän.

  "Se eniten harmittaa, että olet kiittämätön"

  4. Eipä kestä. Tai kestää, mutta ei väliä.

  Luontometaforasi ovat liikuttavia. Sinuna varoisin silti, vaikka näemmä biologi oletkin, lehmiä. (Tiedäthän toki miksi.)

  Ps. Muistathan - tai muistatko? - saunaan mennessäsi pitää alushoususi jalassasi? Näin siellä höyryssäki tiedät kumman pään asetat lauteita vasten.

  Kaikella kivuudella. - Mikael

  VastaaPoista
 56. Nuo lehtien kirjoittamat ja Anonyymin esittämät Kreikan omituisuudet, eivät kerro mitään, jos jokaisen yhteydessä ei kerrota kulloinkin kyseessä olevan ammattiryhmän kokonaispalkkaa.

  Tiedossa on, että siellä etuudet joillakuilla ovat kohtuuttomat, suuremman osan ihmisiä palkkataso on surkea.

  Sitä en ole edes halukas kiistämään, etteikö valtio nimeltä Kreikka olisi elänyt kuin helleeni heinikossa.

  VastaaPoista
 57. Matkaliput ovat saatanan halpoja jos on helvetin hyvä eläke. Etenkin menoliput. (Jollei ole tehnyt 69 vuotta töitä.)

  VastaaPoista
 58. Anonyymi, noin oikeasti: sinulla on yksi ainoa totuus; siksi käsität aika vähän. Maailma ei ole musta-valkoinen dominolauta. Ihan totta, lukisit historiaa välillä. (Historiaa yleensä. Eikä mitään runkkarien muistelmia.)

  VastaaPoista
 59. Tuo yllä ei taida olla oikean mikiksen kommentti.

  Joka tapauksessa lokakuussa pääsee 69 eurolla Barcelonaan, 25 eurolla Kööpenhaminaan, 36 eurolla Lontooseen, Roomaan 69 ja Teneriffalle 79 eurolla. Paluulippu yhdistettynä menoon on vielä halvempi.

  VastaaPoista
 60. Tähän väliin onkin ehkä riittävän epäkorrektia muistuttaa ex pääministerimme isän, arvostetun professorin, tutkimuksista, joissa puntaroitiin kansojen älykkyystason korrelaatiota ko. kansan asuttaman valtion menestykseen.

  Prof. Vanhasen käyttämien testien perusteella Euroopan tyhmimmäksi kansaksi todettiin kreikkalaiset, joiden keskimääräinen ÄO oli noin 90.

  Huomautan vielä, ettei professori itse noita testejä ole tehnyt, ainoastaan käyttänyt materiaalina tutkimuksissaan.

  Oikeastaan ihmettelen, ettei kukaan muu ole vielä huomannut tätä?

  VastaaPoista
 61. Tapsa tarkoittanee tutkimuksia, jotka osoittivat meidät eurooppalaiset yleisesti paljon aasialaisia tyhmemmiksi, vähän neekeriä paremmiksi.

  Onneksi Tapsa ei kuitenkaan sanonut: "arvostetun ex-pääministerimme isä..."

  VastaaPoista
 62. Aforistikkona sanoisin:

  "Jos on yksi totuus, käsittää juuri sen."

  Sitä en käsitä miksi muut - kuin uskovat fanaatikot (tai kepulaiset) - ovat niin rajoittuneita? Ps. Stalin kutsui kirjailijoita "sielun insinööreiksi"... tekeekö inisinöörikoulutus ihmisistä sosiaalisesti debiilejä? Hehän ovat älykkäitä? (Ainakin lapsina. Kun leikkivät legoilla. Ja konstruoivat giljotiineja joilla leikkaavat molla-maijoilta pään irti.)

  VastaaPoista
 63. Kuuleppas, Tapas. (Eikun Tapsa.) Tilastotiede tieteenä on sen verran monimutkaista että siinä helposti saa simpanssinkin älykkäämmäksi kuin sinut. Eikä haittaa, vaikka se pitäisi paikkansa, äkkiäkös sen korjaa.

  VastaaPoista
 64. Nyt pitkälleen pötkölleen kaikki nöpönassuset! Yö tulee ja puhaltaa hiilipölyä kuin revennyt NukkuMatti. Köhikää, beibiseni. Aamulla saatte, jos ootte kilttejä, marmeladia ja keksejä. Mutta nyt, rakkaat halkihuuliveikot, korvat lerpalleen ja simmut kiinni. (Tai tuleeko isi ja muuraa ne umpeen. Tai äiti, joka laminoi teitit silitysraudalla.)

  VastaaPoista
 65. Armeijassa minulla oli vaikeuksia kun minulla oli mielipiteitä enkä peitellyt niitä. (En toki niitä tyrkyttänytkään.) Mutta kieltäydyttyäni res.au.koulutuksesta, minua uhattiin sotaoikeudella... se nyt oli byrokratiaa enemmän kuin... kirjurinahan minä siellä palvelin. Ja kun siellä ei ollut muutakaan järkevää tekemistä, tein omalla tavallani sen. Lähtiessäni minulle lätkäistiin korkein kunnianosoitus mitä saada voi: prikaatin pienoislippu hopea/marmorijalustalla. (Toiseksi parhaan palkinnon sai saman ikäluokan Res. Upseerikurssin priimus - mutta vasta toisena.) Ai, että miksi minä olin parempi kuin hän?

  Enpä sano.

  VastaaPoista
 66. Australian länsirannikolla klo on nyt 10.30. Odotin puhelua, se tuli.

  VastaaPoista
 67. Kun noita ruoppauksen haittoja ensimmäisessä postauksessa valotin, niin ylimielisesti esitit:

  "Tämä koneurakoija kuuluu kunnan palolautakuntaan, joten hän tietää kyllä mitä tekee. Eivät toimijoina olevat kunnan edusmiehet itse aina pykäliä noudata, niiden noudattamista vaaditaan tiukimmin vierailta ulkopaikkakuntalaisilta mökkiläisiltä."


  Nyt myöhemmin otat aivankuin uutena ja omana ajatuksenasi saman asian esille:

  "Tumma kuoppa ja kaunis merenpohja rikki ja upottavana liejuna. Tämä sai minut nyt epäröimään, sillä ruoppaus rikkoo hirveästi pintaa ja rakennetta. Se ei ole luontoystävän keino hoitaa maata ja luontoa".


  Kaikkein luontoystävällisin tapa on niittää ne useana vuonna peräkkäin. Turha sanoa että ei toimi ja on työläs. Tottakai toimii ja jätteistä saa koko läjän olkinukkeja.

  VastaaPoista
 68. Jaa ylimielisenä puhuin ruoppauksen puolesta.

  Mitäs jos lukisit tekstini ymmärryksellä: "Sain serkkupojalta lupauksen rannan ruoppaamisesta ja kunnostamisesta, ja nyt jo kaduttaa. Serkkupoika on ronski kaivinkoneurakoija, esteettisestä silmästä tai luontoarvosta ei ole järin paljon tietoa.

  Tuo ruoppausjäljen tarkempi kuvaaminen selventää vain lisää aiemmin sanomaani.

  Tähän asti on niitetty, mutta nyt se ei meillä enää toimi, en jaksa enää yksin, satunnaisesti siskon kanssa - tytär ei ole kiinnostunut huonosta rannasta ollenkaan eikä edes käy siellä.

  Kyseessä ei ole mikään pieni sievä kaislikkopahanen, vaan valtaisa joka puolelta umpeen kasvava erittäin matala merenlahti, jonka perimmäistä ja syvintä kärkipaikkaa me seurakunnan hoitamattomien tonttien välissä pidämme. Ei ole niittäjiä eikä kylässä ole töihin vapaita ihmisiä palkattavaksi työhön. Mökkitalkkari ei ota uusia ihmisiä listalleen ja on lopettelemassa töitään.

  Olen kyllä tässä tilanteessa hyvin nöyrä jopa ruoppaukselle, sillä ranta menee pilalle joka tapauksessa, ellei apua saada.

  VastaaPoista
 69. Prof. Vanhasen käyttämien testien perusteella Euroopan tyhmimmäksi kansaksi todettiin kreikkalaiset, joiden keskimääräinen ÄO oli noin 90.

  Lastakin pidetään tyhmänä, kun verrataan aikuiseen. Kuitenkin lapsi on yhtä älykäs jo lapsena kuin on aikuisena. Testeissä lapsi saisi huonot pisteet, koska vastaisi omalla tavallaan, ei niin kuin odotetaan.

  Kenties näin on kreikkalaistenkin.

  Vaikka, ei silti. En ole ollenkaan vakuuttunut siitä, että kreikkalaisten pitäisi olla älykkäämpiä kuin muut. Kenties "tyhmyydestä" versovat keksinnöt ja lauseet ovatkin niitä kirkkaimpia totuuksia.

  VastaaPoista
 70. Menen jopa niin pitkälle, että mielestäni kirjoittaja ei välttämättä ole tekstinsä paras tulkki. Kirjoittaja ei myös omista tekstinsä tulkintoja, vaan ne ovat aina lukijan, ja kaikki yhtä oikeutettuja.

  VastaaPoista
 71. Anonyymi,

  olen samaa mieltä. Olen sanonut aiemminkin niinkin radikaalin ajatuksen, että kirjoittaja ei edes "omista" tekstiään, sillä teksti on jokaisen lukijan oma juuri niin kuin hän sen ymmärtää.

  Ajattelen myös niin, että kirjailija ei aina itse ymmärrä tekstinsä sanomaa, sitä, mitä hän tulee sanoneeksi. Lukijalla voi olla laajempi näkökulma, koska hän ei ole subjektina tuottamassa tekstiä.

  Jos viittaat tuohon ruoppausasiaan, niin se on kuitenkin selvää kamaa. Sanon jo leipätekstissäni, että kadutti ruoppauksen pyytäminen, koska se rikkoo ympäristöä. Se tuli heti selväksi, eikä myöhemmin.

  VastaaPoista
 72. Ainakin Amerikassa, äo-testien ihmemaassa, mitataan lasten älykkyyttä jo hyvin pienenä - ja sen tiedon varassa ne pienokaiset sitten saavat taistella elämänsä.

  Älykkyystesteissä käytetään ikäkertoimia, sillä ideaalina pitäisi olla, että äo on about sama läpi elämän.

  Tosin en ole tämän alan ekspertti, mutta näin olen ollut ymmärtäväni.

  Viittasitko, Iines, siihen että antiikin ajan kreikkalaiset keksivät kaikenlaisia jutskia ja olivat muutenkin fiksua populaa? No, eivät he kai ole nykyisten esi-isiä.

  Sinänsä en ota kantaa prof. Vanhasen tutkimuksiin (siksikään, koska aihe on tabu), mutta minua huvitti se, että se selittäisi senkin miksi Kreikan tilanne on herttaisesti perseellään.

  VastaaPoista
 73. "Onpa ajattelematon tytär."
  30. kesäkuuta 2011 13.53

  Tyttäret eivät paljoa ajattele. Ja jos ovat isäänsä tulleet niin eivät senkään vertaa.

  VastaaPoista
 74. ... "Mitä ihmisten, etenkin eläkeläisten ja" ...
  Delilah 30. kesäkuuta 2011 14.38

  Tuo hämeenlinnalainen levylaulaja... oota nyt kun mietin... Kai Hyttinen! sanoi sympaattisesti että "tässä iässä kun katsoo kalenteria ja jos esimerkiksi keskiviikkona on hammaslääkäri niin tuntuu että koko viikolla on kauheesti menoja".

  Tajusin, mitä hän tarkoitti.

  VastaaPoista
 75. " ... No nyt se serkkupoika tietääkin tarkalleen mitä tekee, mutta" ...

  anonyymi 30. kesäkuuta 2011 16.02

  Tämä ihminen tietää mitä tahtoo. Hän tahtoo että "painukaa vittuun kaikki". Tuttu, ymmärrettävä mielentila. Mutta sitä minä en ymmärrä miksi se pitää ääneen sanoa? Eli voivotella.

  VastaaPoista
 76. "Tiedätkö anonyymi, että jos olisit jonkun kirjoittajan fiktiivinen luomus, olisit varsin hekumallinen persoona ja leiskuva sanansäilän käyttäjä ja ruoskalla sivaltaja."

  En tiedä puhutko minulle. En jaksa aivan maksimaalisesti nyt keskittyä. On tulossa ns. liskojenyö, kun toivun eräistä markkinoista, joille perinteisesti osallituin tänäkin vuonna. Erästä perinnejuomaa tuli vedettyä "mukitolkulla". Jos puhenvuorosi ei ole osoitettu juuri minulle, niin ei se mitään. En ole niinkään kiinnostunut fiktiosta, vaan "faktiosta". Mikä on totuus ja miksi se ei tule (ei anneta tulla) esille. Sitä täälläkin on saanut ainakin itseltään usein kysellä.

  "Vika on kuitenkin siinä, että sinä olet faktaa"

  Ei, kun tuo juuri on valttini.

  Kaiken maailman törpötkin ne luulee olevansa vaikka mitä, mutta ei ne oo kun hemmetin moisia sössöjä vaan (Tämä Siniselle Mikaelille. Sinulla ei ole mitään valtteja, pelkkä tyhjä käsi).

  VastaaPoista