20.12.2007

Lehvän alta

Otin molemmat blogini pois Blogilistan tilasto-TOP-seurannasta, jossa en enää nähnyt mieltä. Jään toistaiseksi edelleen kirjoittelemaan, mutta hieman lehden alta, niin kuin Wendelinin kuvan tyttötonttu. Eksyy tänne kuka eksyy, niin lämpimästi tervetuloa edelleenkin. Kommentit ovat yhtä vapaita ja odotettuja kuin ennenkin, kaikilta kävijöiltä. Ja toivon että keskusteluakin syntyy!

Olen pettynyt täällä aika moneen seikkaan, mutta niistä ei tällä erää enempää, sillä riemullinen joulujuhla on jo ovella. Sen verran vain sanon, että kanssabloggaajista pidän, en näe mitään pettymyksen aihetta sillä suunnalla, päinvastoin.

Mutta asiaan: Tänään hain palvaamosta seitsemän kilon kinkun, ja torilta korkean kuusen. Kaikki on valmiina, vain hieman jynssöä vielä ja koristelua, ja joulurauha laskeutuu näille lakeuksille. En toivota vielä hyvää joulua, vaan panen kortin tähän erikseen.

Nyt kuumaa glögiä ja pipari.

(Martta Wendelinin kortti)

13 kommenttia:

 1. No jopas jotakin - onneksi et sentään lopeta. Mä laitoin blogin joulutauolle, jotta voisin keskittyä jouluun, mutta muiden blogeissa tulee hypittyä jatkuvasti. Tämä bloggaaminen on mennyt veriin, mutta ei se pelkkä kirjoittaminenkaan enää riitä, kyllä blogimaailmaan syntynyt ystäväpiiri ja satunnaisemmatkin lukijat ovat tärkeitä. Ehkä niitä lukumääriä ei pitäisi kuitenkaan kovin tarkkaan syynätä (oma paheeni).

  Kuusi on meilläkin jo ulkona odottamassa sisääntuloa ja kinkku haetaan huomenna, joten juhlan odotuksessa eletään. Leppoisia joulunpyhiä!

  VastaaPoista
 2. No kirjoittaminenhan on meikäläiselle ainut kunnollinen kommunikointimuoto, joten jatkan mielelläni. Ja vaikkei olisikaan, niin kirjoittaisin silti. Ja varsinkin blogia, sillä tämähän on minulle rakas, jos suoraan sanon. Kirjoittamiseni koti.

  Kuusi odottaa minullakin verkkoon käärittynä ja jalka vesiämpärissä, sillä meillä tuodaan se vasta aattoaamuna sisään. Ja kinkku on jääkaapissa, ja paistetaan aaton vastaisena yönä, jolloin se on aamulla valmis muhittuaan koko yön miedossa lämmössä. Ihana herätä kinkun tuoksuun..

  Siivous on vielä vaiheessa ja jynssään huomenna vielä ja vaihdan yhdet verhot.

  Mukavia joulunpyhiä sinullekin kaimani Iines J!

  VastaaPoista
 3. Minulle kenenkään asiat kuulu, mutta työnnän nyt lusikkaani joka soppaan. En ole vielä(kään) valaistunut tuosta blogilistasta tai sen tarpeellisuudesta. Kävijälaskuri sivullani näyttää minulle kävijämäärän, en edes käy siellä blogilistan sivulla, miksi kävisin? Kun menen jonkun blogiin, siellä on yleensä lista kyseisen bloggaajan suosikkiblogeista. Klikkaan jonkun blogin auki, jossa taas on lista suosikkiblogeista. Tällä tavalla olen sen päiväisessä viidakossa ja löydän taatusti omat suosikkini ilman blogilistaa.
  Top 100? Luetuimmat? Kuka minua tilaa? Ehkä olen vielä kovin vihreä ja ymmärtämätön, mutta en kyllä jaksa kiinnostua hottilistoista tai miettiä, miksi minulla on vain 6 tilaajaa, kun pitäisi olla 60? (Pitäisikö? Miksi?)
  Ainoa asia, mistä huolestun, on se, että joku blogi, jota seuraan, menee yhtäkkiä salasanan taakse! Miten voi kysyä salasanan takaa, että voisitkos antaa salasanasi minullekin? Olen näetkös vaaraton lukija vain? Tässä kohtaa järjestelmä on pepusta!
  Älä sinäkään, Iines, katoa "lukkoon" kertomatta siitä minulle, jooko?
  Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 4. Krisu, mihin minä nyt katoaisin, Minähän en tiedä mitä tekisin, jos en saisi kirjoittaa blogiani. ;)

  Olen jo huomannut, että blogilistan tilastolaskennassa olo on tarpeetonta, ainakin minulle. Blogini päivitys näkyy edelleen listoilla. Ainoa mikä puuttuu, on tilastollinen paremmuussijoitus ja stressi omasta sijoituksesta, koska paremmuuttani ei enää mitata, en ole kenenkään armoilla, jos hieman kärjistäisin.

  Itselleni on edelleen suuri kysymysmerkki se seikka, miksi joku sitten kirjoittaa blogia ja panee sen blogilistalle, jos ei välitä sijoituksestaan. Kovin moni sanoo jatkuvasti, että ihan sama vaikkei kukaan lukisi. ??? En ymmärrä tätä.

  Miksi luulen koko ajan, että ihmiset ovat himona sijoituksensa perään, mutta kieltävät olevansa kiinnostuneita tällaisesta kyttäämisestä, koska pitävät sitä jotenkin alhaisena ja katsovat olevansa itse tällaisen raadollisuuden yläpuolella. Kuitenkin se oma blogi lykätään listoille. Missä tässä on logiikka? Joillain näkyy kaksikin kävijälaskuria bloginsa sivuilla ja suusta kuuluu silti, että ihan sama vaikkei blogia tilattaisi. Pitäähän niitä omia laskureita kytätä, niin miksi sitten muka tehtäisiin poikkeus blogitilastojen kohdalla ja oltaisiin kyttäämättä sitä?
  Kysyn vaan.

  Minusta ainakin tuntui kamalan pahalta, kun juuri hiljakkoin tilaajia oli 133, ja sitten niistä tippui yksi kerrallaan jokaisen uuden jutun jälkeen aina 129:ään asti, ihan kuin joku olisi istunut oksalla ja vedellyt lankoja aina kun liikahdin. Se tuntui pahalta ja jopa kohtuuttomalta, kun ei itse aavistanut, missä teki väärin. Minusta kohtuullisen tunnollinen ja hyvä kirjoittaja ei ole ansainnut näin julmaa kohtelua, joten toivoisin ihmisten hieman harkitsevan sitä kenet tilaavat, jottei tarvitse ensimmäisestä herneenvedosta perua tilaustaan. Tuo on karmean epäinhimillinen tuo blogilistan tilaussysteemi.

  Ja on turha sanoa, että olen liian herkkä, sillä tilaajamenetyksiä on paruttu blogilistan parhaimmistossa ja korkealla tasollakin aivan riittävästi ja usein, että se siitä. Ihminen saa välittää tällaisista asioista, ja se on ihan oikein, sillä tunteitaan ei tarvitse hävetä. Ei ole ollenkaan edes tavoiteltavaa olla välittämättä toisten käytöksestä ja mielipiteistäkään, sillä se on kylmää nykysuhtautumista, asennetta, johon en suostu kasvamaan, koska en halua kovettua. Minusta ainakin siis tuntui, että minut hylättiin tilaaja kerrallaan. Itse en kyllä hylkää ketään, kun olen valinnut hänet tarkan harkinnan jälkeen, ellei hän tiputa minua listoiltaan enkä näin ollen rohkene pitää häntä listoillani.

  Muuten minulla menee ihan hyvin. Purin tämän asian nyt lopullisesti pois itseäni vaivaamasta, jotta joulu saa tulla.

  Krisu, tämä vuodatus ei ollut sinulle, vaan annoit vain minulle kysymyksilläsi sysäyksen tyhjentää maljani. Kiitos! Ja mukavaa joulua sinullekin!

  VastaaPoista
 5. Ymmärrän kyllä sinänsä tuon tilaajamäärän putoamisen aiheuttaman hämmennyksen ja muut tunteet, mutta sellaisen näkökulman toisin silti esiin, että kaikkia nyt ei vain voi miellyttää. Itse perun tilauksia harvoin, mutta joskus jo pitkään tylsähköltä tuntunut blogi vain ei jaksa kiinnostaa enää tarpeeksi jaksaakseni tilata sitä. Aikansa annan blogeille aina "armonaikaa" (tämä on sitten ironiaa, toki tajuan että kyllästymiseni on lähinnä oma syyni), mutta kun päivä toisensa jälkeen jätän sen lukematta suosikeistani, niin sitten sen vain on mentävä. En ymmärrä sellaista, jos tilaaminen lopetetaan kostoksi, rangaistukseksi jostain mielipiteestä tai muuta vastaavaa. Ehkä joku tekee niin, mutta sitä on vaikea kuvitella.

  Itse olen niitä, jotka edelleen käyttävät aktiivisesti Blogilistaa (jonne toivon piakkoin tuoreempaa ulkoasua omistajanvaihdoksen myötä).

  VastaaPoista
 6. Vielä jatkoa, kun tuli mieleen lisätä tämä.

  Minulle lukijamäärällä ei onneksi ole lähes ollenkaan merkitystä. Olen vain iloinen siitä, ettei blogiani lueta enempää (noin 40 lukijaa viikossa Blogilistan mukaan ja muuta tilastoa minulla ei ole, koska joskus kokeiltuani laskuria hermostuin siihen totaalisesti. En jaksanut kytätä ja ahdisti miettiä, ketkä kaikki blogiani lukevat ja kuinka moni on kenties tunnistanutkin). Okei, onhan minusta ihan kiva, että blogillani on enemmän kuin muutama lukija, sen kirjoittaminen on mielekkäämpää, mutta tilaajamäärän pysyvyys on silti melko yhdentekevää. Jostain syystä se kuitenkin pysyy jatkuvasti 20-25 lukijan välillä. Hyvä näin, en kaipaa enempää.

  Tulen katsoneeksi tilaajamääräni ehkä kerran viikossa, jos muistan.

  VastaaPoista
 7. Elean, kiitos kommentista.

  Tämä on hassua, mutta siis eihän minullekaan määrä ole merkitsevä, vaan se tilaajamäärän lasku, hylätyksi tulemisen tunne.

  En halaja suuria tilaajamääriä, vaan mieluummin kohtalaisia lukijamääriä, koska silloin aina useampi puhuu minulle, juuri minulle asiasta joka kiinnostaa ja jonka olen nostanut päreeksi.

  Mutta siis se lasku - siinä minulla on jonkin sortin fobia, koska se pelottaa minua, ja koen sen hylkäyksenä, sellaisena, etten kelpaa. Se syö itsetuntoani, koska blogini ilmaisumuotona on minulle tärkeä, se on elintärkeä henkireikä, koska puhesairauden vuoksi puhumiseni on erittäin rajallista tai olematonta.

  Muutenkin huomaan kokevani helposti häpeää ja hylkäämisen tunnetta, enkä osaa sanoa, miksi. Häpeän, jos tilaajamääräni laskee, vaikka oikeasti sitä tuskin muut huomaavat kuin minä itse. Syyllistän siitä itseni ja koen huonommuutta toisiin verrattuna. Olen vain näin rakentunut, eikä se välttämättä johdu minusta.

  VastaaPoista
 8. Heips Iines, minä jo auvoin, kauan sitten otin pois tilastoinnista, minulla on oma laskuri, Blogilistaa kyllä käytän poimiessani itselleni luettavia blogeja, siinä se on kätevä. Ihan viisaasti teit siis sinä. Mokomakin tilasto, ihan kuin olisi joku kilpailu ;-)

  Nyt ei kun ihanaa ja rauhallista Joulua sinulle. Kirjoittamisiin ja kuvaamisiin!

  VastaaPoista
 9. Hei Katili!

  Itsekin käytän Blogilistaa koko ajan, vaikken ole vertailussa mukana.

  Uudet blogit kiinnostavat, samaten blogituttujen päivitykset. Ja kyllä itselläni on edelleen piiiiitkä suosikkilista, eli olen kyllä tilaaja, mutta olen sitä vastuullisesti. Emmin pitkään, ennen kuin kruksaan jonkun, sillä tiedän, miten karvaalta hylkääminen tuntuu. Kun olen kruksannut, voi kyllä luottaa siihen, että pysyn loppuun asti blogin uskollisena tilaajalukijana, ellen vaistoa, että minua ei haluta siihen blogiin.

  VastaaPoista
 10. Aika moni lukee nykyisin blogeja syötelukijoiden avulla, eikä tilaa niitä listan kautta. Eli jos tilaajamäärä siellä tipahtaa, niin se voi johtua vain siitä, että käyttäjä lopettaa Blogilistan käytön. Itse en ainakaan enää aikoihin ole tutkaillut listan tilastoja, vaan ennemmin muita kävijätilastojani tai syötteiden lukijoiden määriä, jotka kertovat mielestäni realistisemmin blogieni heikentyneestä/kasvaneesta suosiosta.

  Mutta siis oikein mukavaa joulua tähänkin blogiin!

  VastaaPoista
 11. Kiitos marinadi, sinullekin hyviä joulunpyhiä edelleen!

  Olen sen verran jälkijunassa, että en yksinkertaisesti tiedä, miten rss-syöte annetaan muille tai tilataan itselle, ja mistä sitten luetaan tms.

  Ja ehkä mietin näiden itselle suoraan tulevien päivitysilmoitusten yhteydessä myös sitä, häviääkö Blogilistan paras puoli - yhteisöllisyys - tällaisten syötteiden kitaan.

  Blogilistalta näkee kuitenkin kokonaisuuden, se on tarjotin, ei pelkät Valitut Palat. Pelkään myös jämähtämistä johonkin ryhmittymään, sillä koen helposti kaikenlaiset ryhmät rajoittaviksi. Jos olen väärässä, toivon, että minua oikaistaan.

  VastaaPoista
 12. Toisaalta moni kuollut ja kuopattu blogikin saattaa olla korkealla 'listoilla'. Ihmiset eivät lopeta tilausta vaikka blogi loppuu tai itse lopettavat blogien lukemisen.

  VastaaPoista
 13. Bu j, tätä juuri tarkoitin, toisin sanoen tilauksia ei oteta "vakavasti" eli niillä ei ole merkitystä eli ne eivät anna oikeaa informaatiota. Mitä merkitystä TOP-listalla siis voi olla? Tilaukset voisi tehdä mielestäni maksullisiksi. :)

  VastaaPoista