3.9.2008

Alien

Minulla on mitta täysi. Haluan kysyä julkisesti ja periaatteellisesti Blogilista.fi:ltä tai lukijoilta, saako blogilistalla olla yhden bloggaajan henkilökohtaiseen solvaamiseen ja herjaamiseen keskittyvä sairas blogi. Rajoittaako se kirjoittajan sananvapautta? Entä uhrin ihmisoikeudet?

Tämä kyseinen minulle tuntematon bloggaaja on vainonnut minun blogiani täysin syyttä, ilman pienintäkään aihetta, blogimaailmassa vuosikaupalla ja olen jo kerran pyytänyt uutta blogilistaa poistamaan tämän blogin listaltaan. En saanut edes vastausta.

Tässä alla uusin näyte tämänpäiväisestä minun herjaamisestani. Minä olen siis tuo äänisairas opettaja, jota kautta blogin ankaksi tai ankkastiinaksi tai akkuna-ankaksi haukutaan. Tilanne on nyt se, että ellei tuo blogi poistu listalta, minä poistan oman blogini listalta, sillä minä en jaksa enää tätä kiusaamista. Minusta erikoisen julmaa on se, jos ihmisen sairautta voi julkisesti pilkata:

"Kiitos taas tästä selvityksestäsi - Sinulle - kenen en soisi - missään tapauksessa opettavan - koskaan minun lapsenlapsiani tai ketään elävää oliota josta välitän! Ei ole lapsen vika mihin kotiin/ympäristöön sattuu syntymään vaikka rikkaaseen tai köyhään! Jos lapsen suku tai lapsi ei miellyttäisi sinua, sinä kostaisit hänelle, viattomalle?! OLIT/OLET kuitenkin OPETTAJA - AUKTORITEETTI - tällekin viattomalle/lapselle! Älä näytä sitä HÄNELLE! ÄLÄ KOSTA! Olisit sen verran edes AIKUINEN - sinä opettajan irvikuva! Onneksi SINÄ sairastuit "äänisairauteen", luoja on ah niin viisas! Nyt sinä vain meuhkaat/höpötät paskaa keskiluokalle nettiin, koska se on sinun "työsi"/sinulla ei ole muuta - ihan vapaasti toki ja keskiluokka siitä tietenkin nauttii/tykkää ja ylistää?! Omaa kuvaansa kun ihailevat! Paskaahan täällä riittää! Kiitos taas tästä sessiostasi ankkaseni! Minun blogini lukijamäärä kimposi taas, vaikkei tilaajia näy, hällä väliä kuule, minä en niistä tilaajista viisveisaa kuten sinä, minä vain kirjoittelen, tykättiin tai ei! Jos yksikin maailmankaikkeudessa, sen sattuu lukemaan, olen iloisen kummastunut! Minä tykkään kirjoittaa, minä tykkään leikkiä... Minä kokeilen, minä opettelen...Enkä todellakaan elä puutteessa, jos niin luulitte! Olen saanut - ja saan milloin vain haluan! Minulla on kaikkea, vaikken omista mitään! Minulla on enemmän kuin monilla koskaan.PS Kiitos kun Sinä ANKKA minua markkinoit, minun ei tarvi sitä itse tehdä! Kärvenny paskaasi/kärventykää paskaanne - ihan vapaasti jos se teitä noin haluttaa! Minä elän ja olen! Eläkää te vaan MUKAmukaMaassanne MIKÄmikäelämäänne! Jospa siitä kirjoitan..." (K:n muistelmat)

Kyseinen kirjoittaja kommentoi tänäänkin minun blogissani ja panee samalla linkin lukijoilleni omaan solvausblogiinsa. Tuntuu kuin kimpussani olisi jokin alien, josta en ikinä pääse eroon. Tuntuu, ettei minulla ole voimia enää mihinkään, sillä on selvää, että suurin osa lukijoista ajattelee minun tehneen jotain, kun olen saanut hänet kimppuuni. Kun näenkin hänen nimensä, sydämeni alkaa jyskyttää ja mietin, kuka häntä tällä kertaa uskoo, ja mistä hän tunkee lonkeronsa maailmaani.

63 kommenttia:

 1. kortillinen unelmia sinulle, löytyy blogistani.

  VastaaPoista
 2. ...saako blogilistalla olla yhden bloggaajan henkilökohtaiseen solvaamiseen ja herjaamiseen keskittyvä sairas blogi. Rajoittaako se kirjoittajan sananvapautta? Entä uhrin ihmisoikeudet?

  Hyviä kysymyksiä sinällään, ihan noin yleisestikin ajatellen. Milloin anonyymistä blogista ja bloggarista tulee "brändi",jolla on joitakin inhimillisiä oikeuksia? Ja onko brändilläkään minkäänlaista oikeusturvaa yleisesti ottaen muutoin kuin tekijänoikeudellisesti, varsinkaan jos rahasta ei ole kyse vaan pikemminkin kunniasta. Kinkkinen pulma ja kiinnostava siinäkin mielessä, että se voisi olla jollakin tapaa ennakkotapaus tulevaisuutta ajatellen.

  Valitettavasti kello vain on "nukkumaanmenoaika", mutta ajattelin, että tunnekuohut ovat nyt sellaiset, joita sopisi rauhoitella, vaikkei mitään järkevää sanottavaa vielä olekaan - muuta kuin se, jonka jo aiemminkin sanoin, että solvausjutut kertovat enemmän kirjoittajasta itsestään kuin solvattavasta ja näin ollen lukijoiden aliarvioimiseen siinä suhteessa tuskin kannattaa sortua.

  VastaaPoista
 3. Hirliille lämmin kiitos, panen unelmat kiertämään, kun ehdin.

  Saara, kiitos rauhoittelusta, ajattelinkin, että tämä asia on kinkkinen, en itsekään pidä sitä yksioikoisena. Mutta mietin asiaa päivänvalossa lisää, kylmän rauhallisesti.

  Totuus on kuitenkin se, että myös nuo pahat sanat jäävät lukijoiden mieleen itämään, ellen oikaise niitä. Eikä minulla riitä enää voimia alienin kukistamiseen, lonkerot tulevat aina uudelleen, vaikka en ole olut missään kontaktissa henkilöön.

  VastaaPoista
 4. Jos olisin sinä, jättäisin lukematta ja kommentoimatta tuollaiset ad hominem -blogit.

  VastaaPoista
 5. Anita, olenkin jättänyt. Ongelma on juuri se mikä näkyy alempana: hän tulee kommentoimaan blogiini, ja kommentissa oleva linkki johtaa tuohon blogiin, jota pitkin lukijat menevät lukemaan nuo jutut. Ja aina jotain niistä jutuista jää mieleen vaikuttamaan, ja on selvää, että ne vaikuttavat lukijoiden kuvaan minusta

  VastaaPoista
 6. Toki tuollainen häiriköinti on ihnottavaa, mutta olen sitä mieltä, ettei siitä kannata välittää. Poista kommentit äläkä turhaa mene lukemaan blogia (aivan turhaan saat pahan mielen). Älä myöskään kommentoi, siitähän tuo blogin pitäjäö juuri saakin kiksinsä. Tuo blogi on niin outo (negatiivisessa mielessä) ettei sitä ota kukaan vakavissaan. Itse en jaksanut kuin vilkaista, koska se oli niin huonosti kirjoitettua tekstiä. Blogin kirjoittaminen vaatii tietynlaista teflon pintaa. Tämä on vuorovaikutusta, mutta sinun ei tarvitse käydä keskustelua, jos toinen osapuoli ei osaa käyttäytyä. En keskustele / vietä aikaani ilkeiden ihmisten kanssa IRL, vielä vähemmän mieleeni tulisi tehdä sitä netissä.

  VastaaPoista
 7. Iines, oikeastaan sillä ei enää ole merkitystä oletko tehnyt ja sanonut jotain sellaista, jonka vuoksi pelkäät lukijoiden ajattelevan, että olet kohtalosi ansainnut.

  Jos ajatellaan hypoteettisesti, että olisitkin tehnyt jotain, koston syvyys ja pituus on kuitenkin sitä luokkaa, että täällä päässä lukija joka tapauksessa toivoo tilanteen rauhoittuvan ja koston vain yksinkertaisesti loppuvan. Se siis ylittää tietyn rajan suhteessa siihen, mitä virtuaalissa nyt ylipäätään voi toiselle tehdä.

  VastaaPoista
 8. iines hyvä, tämä nyt voi tuntua viisastelulta mutta toimii kyllä konkreettisestikin: se mitä/jota ajattelet sitä vahvistat.

  älä vahvista sitä mitä et halua elämääsi. eli älä anna huomiotasi tälle koolle.

  VastaaPoista
 9. Uskon, että suurin osa lukijoista näkee yhdellä silmäyksellä, että kyseessä on sairaan ihmisen tekele. Terve ihminen ei edes perustaisi solvausblogia tai tarrautuisi tuolla tavalla yhteen bloggaajaan.

  En osaa sanoa, mitä sinun pitäisi tehdä, mutta tuntuu ainakin siltä, että jos poistat blogisi listalta tuon solvausblogin takia, niin se olisi ennakkotapaus ja erävoitto häirikölle. Toisaalta ymmärrän, että se tuntuu pahalta ja haluat tehdä jotain.
  Auttaisiko se mitään jos poistaisit tämän Blogilistalta?
  -minh-

  VastaaPoista
 10. Jos vaan pystyt, niin jätä moinen kirjoittelija oman onnensa varaan ja ole huomaamatta häntä. Ei kukaan jaksa kovin kauan yksin riekkua - tai jos jaksaa, jokainen huomaa missä on vika. Nosta pääsi ja mene eteenpäin ja ole oma itsesi. Kysyn kuin edellinen kirjoittaja, mitä voitat jos poistat blogisi listalta? Blogin taso ja kirjoitustyyli kertoo blogista jotain, niin sinunkin. Jatka vaan samaan malliin häiriköstä piittaamatta.

  VastaaPoista
 11. Minulla on mitta täysi. Haluan kysyä julkisesti ja periaatteellisesti Blogilista.fi:ltä tai lukijoilta, saako blogilistalla olla yhden bloggaajan henkilökohtaiseen solvaamiseen ja herjaamiseen keskittyvä sairas blogi.

  Minun herjaamiseeni keskittyneitä sairaita blogeja on takavuosina ollut useampiakin ja kommenttiosastoilla erilaiset "Unelmat" ja "Elinat" ovat kirjoittaneet minusta yksityiskohtaisesti sepitettyjä pedofiilitarinoita. Minkäänlaista mahdollisuutta oikeustoimiin tällaisen johdosta minulla ei tietenkään ole ollut.

  Eli joo, kyllä sellaisia herjausblogeja saa olla, se on sellainen vakiintunut nautintaoikeus. Omat kirjoituksesi ovat olleet usein ylimielisiä ja loukkaavia, joten en todellakaan ole pahoillani, jos joku on suutahtanut niistä riittävästi alkaakseen vainota sinua henkilökohtaisesti. Ihmiset ihan oikeasti suuttuvat, jos heitä odottamatta loukataan tai heidän ylitseen kävellään itsesääliretoriikalla. Jotkut voivat suuttua niin, että haluavat kostaa.

  VastaaPoista
 12. Iines, annan saman neuvon Kompostin ja Panun suhteen: Jätä heidät omaan arvoonsa. Kumpikin heistä on sairastunut psyykkisesti, he ovat sairaita vihasta ja kärsivät itse aivan epäilemättä todella paljon. Säälin tunteminen on ehkä liikaa vaadittu (en minäkään sääli miestä, joka toivoo naisten tulevan raiskatuksi ja tapetuksi tai anonyymiä nettihullua, joka ivaa toisen fyysistä sairautta) mutta mielessä kannattaa aina pitää, että nämä raivonsokaisemat häiriköt KÄRSIVÄT OMASTA TILASTAAN ITSE KAIKKEIN ENITEN. Tsemppiä Iines!

  VastaaPoista
 13. Panulle tiedoksi,

  muuten hyvä kirjoitus, mutta siinä on yksi virheoletus.

  En minä ole loukannut kyseistä kirjoittajaa, josta olen pysynyt sivussa ja jota en ole edes kommentoinut, vaikka olen nähnyt hänen kirjoituksensa minusta.

  Olen ignoroinut 98 prosenttia kaikesta näkemästäni ja tuo kaksi prosenttia johon olen näkyvästi reagoinut, on ollut pakollista asiaan puuttumista, kun olen perustellut hänelle, miksi olen poistanut hänen kommenttejaan blogistani.

  Ei kaikki kiusaaminen johdu siis siitä, että kirjoittaja osaa kirjoittaa asioista myös kärkevästi ja ehkä asiaa provosoiden, etenkin kun se kärki ei ole kohdistunut millään tavoin kyseiseen henkilöön tai hänen edustamaansa asiaan (mikä se sitten onkin).

  Tarkkasilmäinen lukija varmaan huomaa senkin, että en ole tainnut aikoihin kirjoittaa enää kovin terävästi edes yhteiskunnallisista asioista. Profiilini on mataloitunut ja nuo jokuset radikaalit kirjoitukseni sijoittuvat aikaan kaksi - kolme vuotta sitten. Silti kiusaajan perässäkulkeminen tuntuu vain kiihtyneen.

  *

  Yleisesti: miksi suomalaisesa virtuaalisanassa tulisi olla normaaliviestinnästä poikkeavat lait ja oikeudet? Eihän tämä netissä viestiminen nyt mikään erikoisuus enää ole, vaan mitä tavallisin osa lähes jokaisen kansalaisen jokapäiväistä viestintää.

  Miettiä sopinee sitäkin, onko pitkän linjan anonyymi bloginpitäjä enää anonyymi sanan varsinaisessa juridisessakaan merkityksessä etenkään, jos hän kirjoittaa omasta elämästään tunnistettavin tiedoin.

  Jos kerran lehdistössä ei saa julkaista henkilöön meneviä valheita ja solvauksia, niin miksi suomalaisessa blogiyhteisössä tämä sallitaan? Eivätkö normaalit sananvapauskäytänteet ole voimassa virtuaalisanassa? Kukin ylläpitäjätaho vastaisi osaltaan listoillaan julkaisemasta aineistosta, johtaisi se sitten samanlaiseen käytäntöön kuin yleensä viestinnässä.

  *

  Muille kommentoijille vielä kiitos kommenteista,

  siis minähän olen jättänyt kirjoitukset oman onnensa nojaan jo vuositolkulla, mutta mitä teen, kun tuo nimimerkki putkahtaa kommenttilaatikkooni kommentoimaan vain saadakseen blogiini linkin, joka johtaa hänen solvausblogiinsa, jossa on käsittämätöntä horinaa. Kuin elokuvan Alien. Juuri kun olen unohtanut hänet, lonkero nousee jostain blogiini, hiipimällä. Se on jo enemmän kuin vainoa. Siitä pitää tulla loppu tai alan nähdä painajaisia ja pelätä omassa kodissani.

  VastaaPoista
 14. En iines kommentoi tuota sinun pitkää dialogia tyttäresi kanssa. Se, mihin minä viittaan on far beyond tuota keskustelua eikä sitä voi siihen liittää.

  Muuten olen sitä mieltä, että täällä on kiva olla (eli en kritisoi sinua, mutta sinä olet aivan liian omissa ajatuksissasi kiinni etkä sillä lailla salli muille sitä, mistä itsekin kirjoitat; omaa näkemystä).
  Sinulle ns. oma näkemys on aina sinun omassa paradigmassasi ja se on juuri sinun vika jos vikoja haluamme etsiä.

  Jatketaan; ei mitään pahaa siis.

  VastaaPoista
 15. Minua kiinnostaisi muuten tietää, mikä on asiaton blogi. Huomasin blogilistalla tuollaisen linkin, eli "ilmoita asiattomasta blogista" ja nyt mietin, mitkä kriteerit tuossa määrittelyssä on. Onkohan tästä tietoa blogilistan "järjestyssäännöissä"?

  VastaaPoista
 16. Luultavast yrittävät saada minut sellaiseksi ja siksi herjataan niin kovasti mutta sen takia otin Chaplinin omakseni hahmokseni. En siis ole paha ja se on selvää, eli ne, jotka minut tuntevat sen kyllä tietävät.

  Pitäisi kasvattaa johtajat ymmärtämään mikä on johtaminen todella.

  VastaaPoista
 17. Niin juuri, Iines, mikä on asiaton blogi? Mikä nykyään muka on asiatonta? Kukkahattuilu?

  Blogilistalla puhutaan vain näistä:
  3.3 Käyttäjä sitoutuu kaikessa Palvelun käytössään toimimaan näiden Käyttöehtojen, muiden Palvelun käyttöä koskevien sääntöjen ja ohjeiden sekä lain ja hyvän tavan mukaisesti. Käyttäjä sitoutuu niin ikään noudattamaan muualla Palvelussa asetettuja sääntöjä ja ohjeita.

  3.4 Palvelussa ei saa esittää lain tai hyvän tavan vastaista materiaalia. Tällaista on muun muassa materiaali, joka sisältää rasistisia, ihmisarvoa loukkaavia tai yksityisyyden suojaa loukkaavia ilmauksia, kirjoituksia tai esityksiä.

  En usko että näillä säännöillä ennen vanhaan olisi ollut mitään merkitystä, mutta Sanoma Digitalilta sitä kannattaisi ehkä nyt tiedustella.

  VastaaPoista
 18. Iines, älä hättäile!!!

  Tuollaisia sairaita tyyppejä on aina, jätä ihan omaan arvoonsa koko juttu. Karavaani kulkee ja koirat räksyttävät ;-)

  Ymmärrän, että tuollainen harmittaa ja loukkaa, kokemusta on, mutta yritä asettua sen yläpuolelle. Jos provosoidut ja ryhdyt puolustautumaan, pahimmassa tapauksessa olet kohta syytettynä itse - kuten eräälle ystävälleni kävi.

  VOIMIA! ja kiitos monesta ajattelemisen aiheesta (vaikka välillä katsommekin asioita ihan eri näkökulmista se on minusta vain hienoa!!!!)

  VastaaPoista
 19. Oletko kokeillut tutkintapyynnön tekemistä. Rikosoikeus ei ole minun alaani, mutta käsittääkseni toisen kunnian loukkaaminen esimerkiksi kadulla, vaikka tekijä ei uhria tuntisi eikä kukaan muukaan tunnista, on rikos. Varmaan sama pätee nettiin ja blogin pitäjään, vaikka tämä olisikin anonyymi. Selvästi kysymys on kuitenkin elävästä ihmisestä, johon kunnianloukkaus voi kohdistua.

  Ainakin kannattaisi kysellä asiaa minua paremmin tuntevilta, vaikkapa poliisilta, miten tuollaiseen kirjoitteluun soveltuu rikoslain 24 luvun 9 §:n (ainakin sen 2 kohdan) säännös. Jos soveltuu, rangaistus lienee aika vähäinen, mutta aina voi lisäksi vaatia vahingonkorvauksia ja toimenpiteitä toiminnan lopettamiseksi:

  "Joka

  1) esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka

  2) muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista,

  on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

  Edellä 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettuna kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.

  Kunnianloukkauksesta tuomitaan myös se, joka esittää kuolleesta henkilöstä valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan kärsimystä ihmiselle, jolle vainaja oli erityisen läheinen."

  VastaaPoista
 20. Iines, jo nimimerkkinsä perusteella vainolaisellasi on lahoamisprosessi käynnissä. Epäilen latvalahoa.

  Yhdyn edellä oleviin kommentteihin. Anna asian olla. Ei terve ihminen ylläpidä tuollaista herjablogia.

  VastaaPoista
 21. Täytyy kyllä vielä sen verran sanoa, että jos oikein empaattisesti ajattelee, vuosia kestävää solvaamista on kyllä vaikea noin vain edes virtuaalissa ohittaa tai olla välittämättä siitä. Miettii vain omalle kohdalleen. Aijai. Siellähän se jäytää taustalla koko ajan, eikä tunteilleenkaan oikein mitään voi, ei se ainakaan kovin helposti käskemällä katoa.

  Yksi asia olisi tietenkin kohdata tämä ongelma vainoojansa kanssa, mutta sitä kaiketi on jo kokeiltu. Toinen keino voisi myös olla vainoojansa ottaminen osaksi koko blogia. Ikilinkki sivupalkkiin "antifaniklubin kootut solvaukset". Yleensähän juuri on niin, että vain ristiriitaisia tunteita herättävät tähdet saavat sekä sinnikkäitä ihailijoita että vihamiehiä.

  VastaaPoista
 22. Kun oma elämä on köyhää, pitää saada elää edes toisten kautta/kustannuksella.

  Koska sinusta on ilmeisesti muodostunut jonkinlainen nettijulkkis, joudut lukemaan perättömiäkin asioita itsestäsi, varsinkin jos avoimesti paljastat itsestäsi henkilökohtaisia asioita. Tähän on joko totuttava ohittaen epämiellyttävät viestit tai vain kylmäpäisesti suodattaa ne.

  Pitää muistaa, että aina on olemassa ihmisiä, jotka keräilevät tietoa ja kyhäävät osia yhteen kuin palapeliä.

  Muista myös, että mitä enemmän annat huomiota kiusaajalle, sitä enemmän ruokit häntä. Uskon, että tuollainen kalvaa, mutta jätä alien omaan ansaittuun arvoonsa ja jatka elämääsi.

  (Eikö ei-toivottuja kirjoittajia voi jotenkin bannata?)

  -meirami-

  VastaaPoista
 23. "PS Kiitos kun Sinä ANKKA minua markkinoit, minun ei tarvi sitä itse tehdä!"
  Näinhän tässä taas kävi. Ilman mainostustasi Komposti saisi lahota rauhassa läävässään.
  Rohkeutta Sinulle, Iines! Jonakin päivänä naurat tälle kaikelle!

  VastaaPoista
 24. Kiitän kommenteista ja tuestakin.

  Aika moni on sitä mieltä, että paras keino on kyseisen blogin ignorointi.

  No, tätä ignorointia olen harrastanut siis vuosikaudet ja silti Alienin lonkerot nousevat aina vaan. Hiljaisuuteni ei siis auta.

  Harkitsin myös vakavissani tuota Saaran mainiota ehdotusta panna tämä faniblogi oman blogini sivupalkkiin linkiksi. Olin jo sormi liipaisimella, kun päätin luopua ideasta, koska arvelin sen kuitenkin hämmentävän lukijoita. Ja kenties se olisi kuitenkin aiheuttanut kyseisen blogin pitäjälle entisestään innostavampia viboja meikäläisen suuntaan.

  Muuten, blogilistan käyttöehdoissa on kyllä kohta:

  3.4 Palvelussa ei saa esittää lain tai hyvän tavan vastaista materiaalia. Tällaista on muun muassa materiaali, joka sisältää rasistisia, ihmisarvoa loukkaavia tai yksityisyyden suojaa loukkaavia ilmauksia, kirjoituksia tai esityksiä. (Blogilistan käyttäjäehdot)

  Kyllä tuo blogi loukkaa syvästi minun ihmisarvoani ja aiheuttaa minussa aina aktivoituessaan laajenevaa pelkoa. En pidä ollenkaan kirjoituksista, joissa nainen murhaa naisen tai tekee suiciden.

  Odotan kyllä vielä kiinnostuneena Blogilistan ylläpidon tai ylemmän tahon kommenttia asiasta avoimeen kysymykseeni, jonka olen esittänyt myös kirjeellisesti.

  Voiko siis kuka tahansa perustaa herjausblogin toisesta bloggaajasta?

  VastaaPoista
 25. Ilmeisestä lyhytsulusta kärsivää vainoajaa on vaikea sivuuttaa. Itse ainakin tuntisin oloni epämukavaksi, saattaisin myös pelätä vainoamisen pahenemista.

  Toisaalta, niin kauan kuin vainoaminen on sanallista (ja kirjallista) ja helposti "sensuroitavissa" (tarkoitan lähinnä oman mielenrauhan suojelemista, en muuta sensuroimista),
  luultavasti ainoa rakentava tie on juuri se, mitä useimmat ehdottavat: olla niin kuin ei olisikaan.
  Blogilistalta kyllä pitäisi voida kitkeä herjausblogit pois, siis siinä tapauksessa että ne kohdistuvat selvästi yksityiseen ihmiseen. Pitäisi siis aktiivisesti ilmoittaa listan pitäjille väärinkäytöksistä.
  Kiinnostavaa tietää, mitä mieltä listan pitäjät ovat tapauksesta.
  (ei liene ainoa)

  p.s.
  minusta on kyllä aika typerää ajatella että pitäisi olla jotenkin imarreltu siitä, että joku jaksaa vainota;
  ihan kuin pitäisi olla imarreltu kaikesta saamastaan huomiosta.
  Perverssi näkemys.

  VastaaPoista
 26. Iines:
  "...jota pitkin lukijat menevät lukemaan nuo jutut. Ja aina jotain niistä jutuista jää mieleen vaikuttamaan, ja on selvää, että ne vaikuttavat lukijoiden kuvaan minusta."

  Minäpä väitän etteivät toisten mielipiteet (kielteisimmätkään) voi vaikuttaa siihen blogipersoonaan, jonka sinusta voi muodostaa kirjoitustesi ja kommenttiesi perusteella, -ellei sitten ollenkaan osaa ajatella omilla aivoillaan.

  VastaaPoista
 27. En minä ole loukannut kyseistä kirjoittajaa, josta olen pysynyt sivussa ja jota en ole edes kommentoinut, vaikka olen nähnyt hänen kirjoituksensa minusta.


  Minä en suoraan sanoen luota sinuun enkä usko väitettäsi. Voi tietysti olla, ettet itse huomaa, miten loukkaavaa on, että pidät usein asiallisiksi tarkoitettujakin kommentteja uhkaavina ja alat syytellä niiden kirjoittajia hyvinkin törkeästi.

  VastaaPoista
 28. Sari,

  jaan pitkälle kanssasi tuon epäilyksen, että kaikki huomio olisi hienoa. Vakavasti bloggaamiseensa suhtautuva kirjoittaja ei todellakaan nauti asiattomasta huomiosta.

  Tässä ei pidä unohtaa sitäkään, että minun on pakko elää monia muita enemmän netissä ja hakea täältä se sanallinen vuorovaikutus, jonka moni saa työpaikoiltaan ja kansalaistoiminnasta.

  *

  Panu,

  väitteesi kaipaa luonnollisesti edes yhden esimerkin tuekseen ollakseen uskottava.

  Kaivapa nyt siis esiin tällainen tapaus tästä blogista ja nimeä se kommentoija, jota syytän "hyvin törkeästi" tai jonka kommentin koen uhkaavana, vaikkei se sitä ole. Yksi esimerkki kumpaakin tapausta riittää, kiitos!

  *

  Leonoora,

  kiitos sanoistasi! On kuitenkin niin, että jotain noista luetuista herjoista jää väkisinkin lukijan mieleen, yksilön oman maailmankuvan ja sielunmaiseman mukaan - viittaan vaikkapa Panuun.

  Pääsääntöisesti luotan kuitenkin lukijaan, että hän osaa tehdä omat päätelmänsä kaiken lukemansa perusteella. Eihän tarvitse olla kummoinenkaan ihmistuntija voidakseen päätellä tekstistä kirjoittajan persoonallisuutta ja luonteenpiirteitä varsin pitkälle.

  VastaaPoista
 29. Enpä usko, että tässä on tarkoitettu negatiivisen huomion olevan hienoa, vaan on nähty sen tulevan suosion seurauksena välttämättömänä pahana, joka seuraa ihmisiä ihan livenäkin. Vaikea se on kaikkea sairasta tai epämiellyttävää ympäriltään eliminoida, vaikka haluaisikin. Toivottavasti tämä asia kuitenkin pian selviää ennen kuin useampi pukki tulee tämän kaalimaan vartijaksi ja Blogilistankin kanta saadaan selville, sillä eihän tuo missään tapauksessa asiallista ole.

  VastaaPoista
 30. Saara, palveluntarjoajan eli Blogilistan kantaa minäkin odotan, koska sitä kysynyt olen. Kyllä minua kiinnostaa suunnattomasti, mikä on palveluntarjoajan vastuu selkeiden herjablogien suhteen.

  Jos ajatellaan esimerkiksi pornoblogeja, niin tilanne on mielestäni eri. Porno ei kohdistuu henkilöön vaan asiaan, joten en näe näiden blogien listalllaoloon estettä, vaikken sinänsä pidä pornoa ihmisyyttä edistävänä asiana siihen liittyvän naissukupuolen mitätöimisen vuoksi.

  Toivon, että Blogilista.fi:n hiljaisuus merkitsee asian miettimistä eikä ignoroimista.

  VastaaPoista
 31. Eihän se mitään ratkaisua asiaan tuo jos Blogilista.fi poistaa listaaltansa kyseisen blogin. On se blogi kuiten olemassa vaikka ei listalla.Aika hassua on myös se että yleensäkin kirjoitellaan kaikenlaisia tarinoita nettiin, mollemmin puolin.Kyllä niitä väärinkäsityksiä aina syntyy puolin ja toisin.

  VastaaPoista
 32. Anonyymi,

  on turhaa leimata tätä vuosikausien piinaa väärinymmärrykseksi. Kyllä kyseinen kirjoittaja tekee kaiken tarkoituksella, ei erehdyksestä. Tässä asiassa ei ole enää jossittelun varaa, ei minkäänlaista luulottelua minun puoleltani, vaan tämä on selkeää minun persoonaani kohdistuvaa vainoa, josta on tultava loppu, koska minun varsin yksielitteinen ja selkeä ignorointinikaan ja ei ole sitä lopettanut.

  Blogihan on käytännössä unohduksen oma, ellei se ole blogilistalla. Minusta tuo blogi on mitä suurimmassa määrin epäasiallinen blogi ja joutaa pois listalta ja sen tekijä voi luonnollisesti jatkaa muita blogejaan ja perustaa niitä lisää. Minulla on oikeus vaatia tätä asiaa, etenkin kun Blogilista.fi myöntää itse, että asiattomiakin blogejakin on.

  Odotan siis ylläpidon tai ylemmän tahon ilmoitusta siitä, millainen on asiaton blogi.

  VastaaPoista
 33. Blogeja koskee sama rikoslainsäädäntö kuin mitä tahansa kirjallista tuotosta. Herjaus, kunnianloukkaus, solvaus ym. on rikosoikeudellinen teko. Sensuuri ilman oikeudellista varmuutta on höttöinen tie.
  Siitä huolimatta herjaajilta "turvat" näppäimet lukkoon!

  VastaaPoista
 34. Anonyymi,

  ei sensuuria voi syyttää siitä, jos sen haaviin jää sontaa. Syy on sontijan, jota ilman sensuuria ei tarvittaisi.

  Muuten olen samaa mieltä kuin sinä, että blogissa herjaaminen on rikos, josta voi pyytää rikostutkintaa, vaikka olisikin anonyymi blogin kirjoittaja. Pitkän linjan bloggaaja voi monin tavoin todistaa olevansa muutakin kuin tunteeton ja roolileikkiä pelaava skribentti, jonka kirjoittajahabituksella ja sielunliikkeillä ei muka ole väliä ja jota siis ei voisi loukata. - Tällainen suppea näkemys ei siis ole enää tätä päivää, vaan ajastaan jälkeenjäänyt.

  Pitkän linjan nimimerkkibloggaajan juridinen asema on siis eri kuin satunnaisen anonyymin, joka huutelee puskista.

  VastaaPoista
 35. No teepä sitten vaikka tutkintopyyntö poliisille, niin ei tarvitse jäädä miettimään asiaa enempää. Se voi se asiaton nettikäytös loppua siihen.

  VastaaPoista
 36. En jaksa, sillä enhän minä ole tähän syyllinen. Asian hoito vaatisi puhumisen kykyä ja paljon aktiviteettia, raivonsekaista energiaa, jota minulla ei ole. Minun on vain kuitenkin lohdullista tietää, että eettisesti ja juridisesti en ole väärässä, vaan minulla on oikeus puolellani. Se oikeastaan riittää minulle.

  Luovutan ihan suosiolla, jos Blogistanissa katsotaan herjaamisen olevan asiallista. En tahdo blogata ympäristössä, jossa ei noudateta edes omia printattuja eettisiä ohjeita.

  VastaaPoista
 37. Luovutan ihan suosiolla, jos Blogistanissa katsotaan herjaamisen olevan asiallista. En tahdo blogata ympäristössä, jossa ei noudateta edes omia printattuja eettisiä ohjeita.

  Tuossa olet kyllä oikeassa. Ei blogistanissa koskaan ole oltu erityisen johdonmukaisia saati rehellisiä minkään eettisten ohjeiden mukaan. Sisäpiirillä ja ns. hyvillä tyypeillä on aina ollut käytännössä oikeus rikkoa niitä karkeastikin, jos uhriksi joutuu joku sisäpiirin inhoama tyyppi.

  Kaarela: Tuollaisia sairaita tyyppejä on aina, jätä ihan omaan arvoonsa koko juttu. Karavaani kulkee ja koirat räksyttävät ;-)

  Onkohan tämä se sama Kaarela, joka taannoin Turistin kommenttipalstalla tunnusti ylläpitäneensä erästä minua vastaan suunnattua vihablogia?

  VastaaPoista
 38. No harvoin ne syylliset itse niitä ilmiantoja poliiseille tekevät...

  ("Moi, mä just herjasin tuolla netissä, että saisinko vaikka varoituksen tai tuomion..")

  Poliisilla on kuitenkin myös ihan nettilomakkeita erilaisille asioille, sen kun vaan käy laittamassa asian vireille. Ei omien asioiden hoito mitään puhekykyä tarvitse, jos kerran osaa kirjoittaa. Ei kai se nyt niin nöyryyttävää voi olla esim. kirjoittaa paperille asiansa, jos joutuu jotain asioita hoitamaan?

  Blogilista ei ole mikään viranomainen, ja ne joko jaksaa selvittää käyttäjien iloksi lakiasioita, tai eivät jaksa.

  Yleensä herjaussivustot suljetaan vasta sen jälkeen, kun poliisi puuttuu asiaan. Tällöin se asia on tutkittu, eikä ole mitään epäilystä, että se oli laitonta. Itsensä auttaminen on ihan suositeltavaa.

  VastaaPoista
 39. Toivon, ettet poista blogiasi listalta. Minulle, hiljaiselle lukijalle, se on kätevä ja helppo tapa seurata blogiasi. Täällä kommentoidaan usein niin paljon, etten aina (ihme kyllä ;-) koe itse tarpeelliseksi avautua.

  Nyt kuitenkin äännähdän siksi, että vetoaisin ettet poistu listalta. Kaikki eivät jaksa opetella google readereita ym.

  VastaaPoista
 40. Olet tietysti oikeassa, Annikki, ja itsekin ajattelin, että blogilistan tulee toki tarkistaa ilmoitetun blogin lisäksi ilmoittajan blogi aika perusteellisesti, ennen kuin mitään tapahtuu. Sen tulee esimerkiksi selvittää, ilmeneekö blogistani, että varmaan olen puhesairas, ja päättää vasta sitten, pitääkö se toisen osapuolen tähän kohdistamaa pilkkaa pilkkana.

  On kuitenkin selvää, että blogilistan tulee voida vastata kakistelematta kysymykseen, mitä tarkoittaa sen lanseeraama käsite "asiaton blogi", koska se käyttää toimintoa "ilmoita asiattomasta blogista". Kuitenkin tuo poimimani näyte yksistään jo puhuu karua kieltään toisen osapuolen motiiveista, eli asiaa ei pidä tehdä myöskään turhan monimutkaiseksi.

  Minulla on jossain takaraivossa myös ajatus, etten tahdo ahdistaa ahdistunutta - siksi ei poliisia. Riittää kun solvaus, verenimentä ja perässäkulku loppuu.

  *

  Panu, kyllä tämä mainitsemasi henkilö bloggaa aivan omalla ristimänimellään, joka ilmenee blogistakin.

  Et kai sinä ihmettele, jos naisasianainen suhtautuu sinuun aggressiolla - niinhän sinäkin teet mainittua lajia kohtaan, mitä et kiistäne. Mistään vihablogista en tiedä, enkä ole valmis uskomaan tuohon, että se olisi tämän henkilön käsialaa.

  *

  Elegia, tarkoitin alunperin blogin lopettamista, mutta katsotaan nyt, päästäänkä tämän yli. Enhän minä tiedä, mitä tekisin ilman blogggaamista, kenen kanssa voisin keskustella, kun en jaksa uusia foorumeita enkä tahdo keksiä uutta nimimerkkiä. On kauhean vähän hyviä keskustelupalstoja: Hesarin Nyt on kuollut ja Näkökulma henkitoreissaan supistunut valtataisteluksi, jossa puhutaan vain siitä, kuka saa keskustella ja korkeintaan siitä, miten kuuluu keskustella ja noudattaa säädettyjä kuvioita ja millaisin lisenssein, suomi24 on täysin ala-arvoinen kunnon jutteluun jne.

  Tietääkö joku muuten hyvän avoimen aikuisten ihmisten keskustelufoorumin, joka ei sorru sisäpiireilyyn?

  VastaaPoista
 41. Eiköhän lopeteta tämä turhanaikanen jankutus ja ryhdytä toimeen. Koon muistelmat-nettilistalla on pilkku, jossa lukee "Ilmoita asiattomasta blogista." Mennään kaikki Iineksen 2500 lukijaa sinne ja painetaan nappulaa. Luulisisi blogin ylläpitäjän jo reagoivan jotenkin. Samalla Koo eli kompsti saa tietysti monta kävijää palstalleen, mutta sitä ei nyt voi välttää.
  ps. Minä painoin jo sitä nappulaa ja Blogin ylläpitäjä lupasi tutkia asian heti kun kerkiää...

  VastaaPoista
 42. Minun uusi wordpress näyttää minulle mukavasti lukemia; ovatkohan oikeita niin siinä mielessä epäilen bloggerin laskua. Näissä voi olla sitä vanhaa tuttua etukäteen sensuuria ja sen osoittavat ns. suosiolla: suosittuhan yleensä tulee suosituksi juuri suosion kautta ja K:ta yritetään mollata juuri sanomalla, ettei hän ole suosittu. Kauhea noitavaino kuitenkin; myös täällä iineksen luona. Miksi??

  Miksi olla kaatava kun voi olla tukeva. Eikö kaikki kukat pitäisi saada kukkia, eihän se estä omaa kukkimasta. Lapsellista siis.

  VastaaPoista
 43. Joo, määkin kävin painamassa sitä nappia.

  Joko se kirjoittelu loppuu, tai siihen puututaan. Ei sen sen kummempaa tarvitse olla.

  Kyllä minustakin nuo murhajutut ja itsemurhajutut menee jo niin yli, että voi olla poliisille ihan hyvin aihetta, ja tuon voi tulkita uhkailuksi.

  Kyllähän yksi häiriintynyt mies soitteli mun tutullekin ja uhkaili, vaikkei he edes tunteneet muuten kuin näöltä, mutta kun poliisi puuttui asiaan, niin tämä tyyppi järjestyi osastohoitoon ja häirintä loppui. Joten älä nyt ainakaan niin ajattele, että se ettet ota yhteyttä poliisiin, jotenkin säästää ketään.

  Laki pätee netissäkin, vaikka jäljitys voi olla vähän kinkkisempää.

  VastaaPoista
 44. Mökin akka,

  aiemmin oli puhetta, että blogissani kävijöitä oli laskurin mukaaan tuo 2 200:n määrä kahdessa viikossa, ja siinä on mukana myös Google-hakijat, joista vain osa tulee blogiini haulla "ikkunaiines". Moni tulee haulla "kiimainen narttu", "naisen vagina" tai "nuorta lihaa" ja luulen, että he eivät jää lukemaan blogiani.

  Mutta kiitos napin painamisesta, se ilahduttaa minua, koska tuo blogi on selkeästi perustettu pahat mielessä, ei mitään hyvää edistämään, se ei tue edes kirjoittajan omaa hyvää oloa, vaan pahentaa sitä. Kirjoittajalla on toinenkin asiallinen blogi ja ihmettelen suuresti, miksi hän ei jatka sitä. Toivotan hänelle onnea sen jatkamiseen! Kyllä lukijoita saa, jos on muille jotain annettavaa. Hyvä blogi syntyy lukijaa, ei itseä varten.

  VastaaPoista
 45. HG:lle

  Siinä ei ole mitään lapsellista, jos täysin asiattomaan häirintään ja vainoamiseen puututaan. Kirjoittaa saa ja ärsyyntyä ja olla eri mieltä, mutta rajat ne on siinäkin olemassa.

  VastaaPoista
 46. Minua on vainottu oikeassa elämässä (IRL) niin, että menetin uskottavuuteni, työni, mahdollisuuteni elää sillä en saa eläkettä tienattua ollenkaan jne eli älä usko, ettenkö tietäisi mitä tuo vaino ON: se on saatanallisten ihmisten prosessi mutta minun mielestäni netissä on vain kirjaimia: ei kukaan pääse kiinni pilaamaan muuta kuin narsististen tekstimattojen osalta jotain joka nyt tuntuu joltain. Sitä pitäisi nyt ainakin kestää.

  Saatanalliset prosessit alkavat yleensä siitä, että itseään täysin ja 100% uskovat ihmiset saavat kritiikkiä ja sitä kun eivät kestä repivät auki omat ja muiden maailmat kunnes ovat jotenkin saaneet ns. "oikeutusta" vaikka sitäkään eivät siis ole saaneet mutta lopettavat sitten kun oikeat ruumiit alkaa näkyä.

  Tämä on varmasti aikamme pahimpia kasvatusongelmia: kun saa niin täydellisen kasvatuksen, että on niin täydellinen, ja kaikki lähiomaiset ovat vain ja ainoastaan täydellisiä ja kaikki mitä aikoo on täydellistä ja tekemiset ovat aina täydellisiä jne ja näitä ns. täydellisiä pitäisi sitten arvioida (kuten lapset luokassa), niin tiedämme, ettei kaikki lapset nyt mitenkään ole täysiä kymppejä; vaikka niitten äidit ovat uskotelleet sitä omiin lapsiinsa.

  Sama ongelma tulee aikuisten maailmassa ja perfektionismi on sairaus: ovat sairaita omassa kuvitelmassaan ja näitten kritisoiminen johtaa siihen, että murhaavat ja tallaavat ja levittävät aiheittomia valituksia kunnes ovat tappaneet sen, jota inhoavat. Mutta minä en esimerkiksi voi tappaa ketään koska minua inhosivat suurena kollektiivina enkä tiedä mistä alkoi ja miksi alkoi. Voin vain päätellä mutta siitä ei saa selkoa. Ovat silti onnistuneet minut tappamaan ja minä en voi elää IRL.

  Sen sijaan en pelkää täällä blogistanissa vaikka joku tulee ja heittää herjaa: so what? Minä sanon vain höhö ja jatkan.

  Etkö näe eroa?

  VastaaPoista
 47. Annikki, osuit taas naulan kantaan,

  tuo murhajuttu siitä, miten mustasukkainen nainen murhasi sen kampaajanaisen, oli kyllä uhkaileva tuossa "ankkablogissa" ja kertoo aika järeästä mielen järkkymisestä, samoin perässä ollut suicide-juttu oli kuin kehotus "ankalle" tehdä itsari. Jos tätä siis profiloi, niin tuo kuvio sieltä paljastuu ja se ei ole enää kaunis.

  Kiitos napin painamisesta! Selkeälle kiusaamiselle pitää sanoa ei.

  Korostan vielä sitä, että kirjoittaja ei menetä mitään, jos tämä blogi poistetaan, koska hänellä on toinenkin asiallinen blogi.

  VastaaPoista
 48. HG:

  Satunnainen haistattelu on aivan eri asia kuin pitkä vainoaminen, senhän tietysti tiedät.

  Ei omia rajojaan voi toisille mennä tyrkyttämään, et kun mä en tästä loukkaannu, niin antaa näidenkin paskanhajuisten kukkien kukkia. Meillä on jo yhdessä sovitut lait, ja niistä näkee rajat. Ei siinä sen kummempaa tarvitse.

  Jos olet elämässäsi joutunut vainotuksi, se on tietysti kamalaa, mutta ei sillä tämän häirintäjutun kanssa ole mitään tekemistä.

  VastaaPoista
 49. HG,

  sinun asenteesi on yksi muiden joukossa: sanot höhö kiusaamiselle, mutta sanoisitko, jos sama henkilö jatkaisi perässäkulkuasi täällä blogeissa viitisen vuottta, vaikket mitenkään vastaisi hänen solvauksiinsa?

  Sinun tulee ottaa huomioon myös se, että tämä virtuaali on minun keskustelu-IRLini. Häirintä täällä on IRL-häirintää, koska en pysty puhumaan lausettakaan IRLissä vaikeuksitta. Täällä puhun ja laulan kuin satakieli ja olen muiden kanssa tasavertainen! Mieti tätä, ja tule vasta sitten neuvomaan minua tässä asiassa, kiitos!

  Ja vaikken olisikaan puhumaan kykenemätön bloggaaja, en jaksaisi hetkeäkään enää tätä alienia.

  VastaaPoista
 50. Minun HG:n bloggiin tuli tuo omituinen Dudivie ja hänen mukanaan muutama niitä, joita RR kutsuu vapaakävelijöiksi. Ovat siis harmittomia harmillisia: höpöttävät niin, ettei tolkkua saa. Itse ajattelin ensin, että matkivat minua kun minä tällä hoono-soomi-kielelläni yritän tehdä itsestäni ymmärrettävän.

  Mutta eivät he minua peloita vaikka yksikin käyttää minun IRL:n elämän kiinnekohtia kuten viitemaailmani symbooleja (ikäänkuin tietäisi miten elän ja missä ja kenen kanssa) ja sehän on kylmiä värejä luova ajatus. Ei kukaan halua ketään niin, että tämä jokin seuraa. Luulisi siis, että kaikilla on oma elämä, ettei tarvitse seurata ja stalkata ja häiritä toisia. Mutta niitä on ihmisiä, joiden elämässä ei ole enää yhtään fantasiaa ja sen takia heidän on omilla silmillään (ja lastensa silmiä hyväksikäyttäen, siis omien lastensa silmiä: käyttävät lapsiaan kuin ohjuksia) todennettava kaikki. Ja koska ovat vainoharhaisia ja pelokkaita he siis tekevät myös muista vainoharhaisia ja pelokkaita ja näin aiheuttavat pahaa siinä uskossa, että suojautuvat jotenkin itse omassa elämässä.

  Voidaan sanoa että pelko on yhtä saatanallinen kuin viha tai pahuus itse. Koska pelkäävä rupeaa aiheuttamaan muissa vihaa niinkuin sinussa. Ei pidä siksi välittää: RR:llä on oikea asenne (lue hänen tämänp. postaus ja hänen vastaus minulle).

  Minäkin pelkäsin monta vuotta enkä voinut siitä puhua koska sen taustalla oli oikea pelko tulla hulluksi koska maailma ei kuitannut minua sellaisena kun olin vaan sellaisena kun he olivat keksineet että olen. Se pelotti ja heidän hyökkäys ja manaaminen oli lähellä todella viedä minut hourulaan tai hautausmaalle. Kamala, aivan kamala kokemus eikä kukaan sanonut, että nyt riittää! Se jäi ja niin kauan heidän voimansa jatkui ja yltyi. Sitten tuli terve ihminen ja sanoi: cut the fuck'n crap. Ja jos epäilin itseäni hän muistutti teorioista miten yleensä käy näitten vaino-juttujen osalta; miten herkkä ihmisen mieli on ja miten sitä voi suorastaan tuhota kuten olivat tuhoamassa minut (ja mieheni oli voimaton tekemään mitään ja sanomaan mitään). Tämä on edelleen trauma mutta en pode pahaa oloa enää ollenkaan tai edes katkeruutta: pelkästään tyhjiötä. Emptyness. Sadness.

  VastaaPoista
 51. HG,

  pelko ei herätä minussa vihaa - koeta nyt lukea mitä kirjoitan.

  En tunne vihaa, en osaa tätä taitoa, en ole koskaan vihannut ketään. Olen äärettömän surullinen hänen puolestaan, mutta korostan painokkaasti, en ole edes vihainen hänelle. Pelko ei siis luo vihaa, vaan ehkä kasvattaa itseään.

  HG - keskittänet pitkät tarinat omasta elämästäsi omaan blogiisi!

  VastaaPoista
 52. blogilistan pitäjiin ei kannata luottaa.

  se joukko, on joukko pikkuisia hölmöjä, joille kelpaa väärä raha. luotettavista lähteistä olen saanut tietää siitä todellisuusmanipulaatiosta, jota harrastavat. muuttelevat tekniikkansa avulla blogien lukija- ja kävijämääriä. en pitänyt pitkään aikaan tuolla listalla omaa blogianikaan, laitoin myöhemmin takaisin ja moni ihan hyvä on sieltä eronnut, ihan jokin aika sitten.

  tosin bl-tiimin matemaattisella esityksellä ei ole muuta merkitystä kuin se, että tiedän siellä esitettävän suoranaisia valheita.

  karma hoitaa pitkällä juoksulla asian, sille kun ei kelpaa väärä raha.

  VastaaPoista
 53. Suuria on pienen ihmisen murheet. Taakkaa on kannettavana suurehkoa isompi määrä. Äärimmäissyyksiin venyen jaksamme tuskin kantaa tuota tuskaamme.
  Voimaa tyrskyen katselen tuota blogivinjettiäsi ja toivon ettei tuo niskan sulo kaari ja suudelmille altis korvannipukkasi punehtuisi enää lisää.
  niskan kaari on aistillisuudessaan vailla vertaa.
  Painan hellän suudelman korvallisellesi.

  VastaaPoista
 54. Enkö äsken laittanut aika pitkän selityksen siitä, miksi koen sinut epäempaattiseksi Iines? Minä en löydä sitä enää täältä? Kuka poisti minun kommenttini? Sinäkö? Mainitsin siinä Pema Chödrön "Viisaus kaaoksen keskellä" ja miten ihminen, joka on tajunnut miten kategorisointi toimii näkee ihan toisella tavalla ns. oikeat tunteet kuin ne, jotka vain käyttävät uskomuksiaan. Olet siis minun mielestäni Iines siinä mielessä kypsymätön, että et halua pitää minun tekstejäni blogissasi siksi, että ne kuuluvat sinun mielestä minun omalle blogilleni. Mutta minähän sanoin, että samalla lailla kuten lapsi joka väittää, että hän näki suden (ja se oli shaefer-koira) niin sinä koet minun tekstini olevan jotenkin kaipaus sääliin, myötätuntoon tai sympatiaan mutta minä kerron omat juttuni siksi, että tajuaisit sen, että se on tarina empatiasta: minun mielestäni sinä et siis ole siinä mielessä empaattinen Iines, jos et ymmärrä minun motiivejani kertoa syvät murheeni.

  Poistatko tämänkin? Montako kertaa pitää sama laittaa?

  VastaaPoista
 55. Uskon kyllä, että tuollainen on ikävää. Itse en kyseiseen blogiin en olisi mennyt, ellet olisi itse linkittänyt siihen ja maininnut asiasta useampaan otteeseen. Harvemmin tulee seurattua minkään ikävän kommentoijan linkkiä heidän omaan blogiinsa. Tavallaan K on siis oikeassa siinä, että markkinoit hänen blogiaan. Luinkin sitä läpi jonkin matkaa, mutta en ota asiaan kantaa sen syvemmin, kun en tiedä mistä mikäkin juontaa juurensa. Muista kuitenkin, että suurin osa lukijoistasi on ihan järjellä varustettuja ja osaavat tehdä päätelmiä siitä kellä vippaa vintillä ja kellä ei.

  Käsitin jostain, ettei tuon blogin kirjoittaja olisi itse lisännyt blogiaan Blogilistalle? Silloinhan häntä varmaankaan ei kauheasti haittaa, vaikka se listalta poistettaisiinkin. Jos Blogilistalle ilmoittaa asiattomasta blogista, niin blogihan ei silti lakkaa olemasta olemassa, vaikka se listalta poistettaisiinkin. Blogin kokonaisvaltainen hävittäminen varmastikin vaatisi rikosilmoituksen tekemistä. Blogilista kun ei ole yksi yhteen blogistanian kanssa. Itse en esimerkiksi blogilistaa käytä ja silti pysyn hyvin "ajan hermolla".

  Toivottavasti kuitenkin jaksat jatkaa kirjoittamista ja pääset perskärpäsistä eroon tavalla tai toisella.

  VastaaPoista
 56. "Vippaa vintillä?" Ota huomioon, että ne, jotka toimivat ns. tradition sisällä ja arvioivat tietoa sen tradition mukaan eivät tajua,että ne, jotka ovat murtaneet tietyt ajattelun kuvitelmat olisivat perskärpäsiä. Minä näen puolestani, että ne, jotka katkaisevat kaikki ne, joilla olisi jotain uutta (!) kerrottavaa ovat typeriä ja suojaavat omaa olemistaan ihan turhaan estämällä fiksuja (ja kaltoin kohdeltuja) muita ihmisiä. Sehän on merkki kypsymättömyydestä, eikö vaan. Eikö aidosti tolerantti ja myös kypsä ihminen kykene keskustelemaan myös sellaisten kanssa, jotka edustavat kypsempää näkökulmaa (tai erilaista, tai epäkypsempää) kuin itse. Mutta ei taida niin enää olla. Iines on muuttunut typeräksi jotenkin sillä blogin tyyli on mennyt alaspäin triviaalisuuksiin ja se saa minut uskomaan, että täällä on ehkä monta moderaattoria eikä vaan se, jota iinekseksi kutsutaan. Pitääkö laittaa poliisit paikalle ja katsoa miten ja kuka näitä kommentteja (ja postauksia) oikein tekee ja miten kansalaisia huijataan siten, että kuvitellaan että internet olisi jotenkin jaettua tilaa: on luultavasti täysin yhden ryhmän hallinnoima ja monimutkaisella tavalla yksinkertaistava kaaosteoria + systeemiteoria + tiedon analysointi.

  Minäkin olisin sellaisen osannut rakentaa Gödelin teorian mukaan ja jättänyt ns. ikuisuusongelmat vain ulkopuolelle: mutta tämä taitaa harmittaa näitä, joiden kädet kuvittelivat,että voisivat ottaa koko maailman haltuun. Ei voi koska siihen tarvitaan Higher Order ajattelua, ei vaan niitä kategorioita. Tulkinta pitää siis myös olla Higher Order ja sitä ei voi ostaa tai varastaa.

  VastaaPoista
 57. Aikoinaan sain paljon paljon tylyjä, loukkaavia tekstiviestejä. Aluksi yritin vastata niihin... ei se auttanut, päin vastoin. Annoin niiden sitten vaan sadella. Mutta kun tuli pienoinen paussi, lähetin itse viestin: "Vieläkö sulla on paha olla. Voi, että ei olisi."

  Sen jälkeen hän ei ole minua herjannut. Tiedä sitten, että kyllästyikö.

  Toki tiedän, että jos ihminen on oikeasti sairas, sitä tajuamatta, ei siihen sanat auta.

  VastaaPoista
 58. Tiina, itse olen ehkä liiankin sidoksissa Blogilistan kautta tapahtuvaan blogien lukemiseen. Sieltä näkee yhdellä silmäyksellä, mitkä blogeista ovat päivittyneet, eli lista on toimivuudessaan kätevä. Samalla listalta näkee kokonaisuuksia, voi vilkaista muitakin blogeja, mm. uusia tulokkaita.

  Minua kiinnostaa myös viestinnän ammatti-ihmisenä lukijoiden käyttäytyminen, ja seuraan heidän liikehdintäänsä blogimaailmassa. Blogisuosion tarkkaaminen ei siis aina ole oman blogin suosion suhteuttamista muiden suosioon.

  *

  Hirlii, esität hyvin mielenkiintoisia väitteitä blogilistan ylläpidon harjoittamasta tietoisesta vilpistä. Jos joku muistaa, minähän käräytin heidät julkisesti vääristä tilaajaluvuista, jotka nikottelun jälkeen korjattiin oikeiksi. Monien vanhojen kestosuosikkien suosioluvut romahtivat sadoilla per bloggaaja!

  Edelleen listojen kärkikahinoissa on blogeja, joiden tilastosuosio tuntuu ylläpidetyltä. - Vastaisivat nyt edes kysymykseen, millainen on asiaton blogi. Jos Karde tai Janne kysyisi tätä, vastaus olisi jo tullut. Vaan eivät he tällaisia kysy.

  VastaaPoista
 59. "Blogisuosion tarkkaaminen ei siis aina ole oman blogin suosion suhteuttamista muiden suosioon."

  blogilistaa pitäisi juuri kehittää tämän ajatuskiteytymäsi pohjalta. sen tulisi palvella kaikenlaisia/kaikkia lukijoita paremmin ja selkeämmin. olisi nykytekniikalla aivan mahdollista, tahtotila vain tuntuu puuttuvan.

  VastaaPoista
 60. "Hukumme informaatioon mutta janoamme tietoa" Rutherford D.Rogers

  VastaaPoista
 61. Hirlii,

  blogilistan todellinen karva taitaa näkyä selkeästi vasta nyt. Sieltä puuttuu nimenomaan mainitsemasi tahtotila, sillä työt eivät etene edes lupausten tahdissa. Kunpa löytyisi kilpailija, niin luulen, että lista tyhjenisi alta aikayksikön.

  VastaaPoista
 62. Et kai sinä ihmettele, jos naisasianainen suhtautuu sinuun aggressiolla - niinhän sinäkin teet mainittua lajia kohtaan, mitä et kiistäne.

  Minulla ei kuitenkaan ole tapana kirjoitella kenestäkään salanimellä ylimielisiä tekofreudilaisuuksia. Minä sanon omalla nimelläni, että feministit ovat pahoja, koska he tekevät moraalittomia asioita ja tuhoavat ihmisten elämän (konkreettisia esimerkkejä käyttäen).

  Feministi sanoo minusta, että olen hullu ja että minut pitäisi panna pakkohoitoon. Minä sanon feminististä, että hän on paha, koska hän tekee pahoja asioita, ja että häneltä tulee viedä yhteiskunnallinen vaikutusvalta, jotta ihmiset eivät joutuisi kärsimään näistä pahoista asioista. Jollet olisi itse feministi ja siksi paha ja moraaliton olento, näkisit, että tässä on kyse kahdesta eri asiasta.

  Mistään vihablogista en tiedä, enkä ole valmis uskomaan tuohon, että se olisi tämän henkilön käsialaa.

  Vähänpä sinä sitten Kaarelaa tunnet. Minä uskon hänestä aivan kaiken.

  VastaaPoista
 63. Mikä on tässä keskustelussa ylimielinen tekofreudilaisuus? Tällainen väitehän on aina subjektiivinen eikä aukene ilman esimerkkiä. Nyt minulla ei ole aavistustakaan, mihin kohtaan viittaat vai huidotko tyhjää. Ilmeisesti huidot, koska olisi ollut järkevää poimia heti tuohon kyseinen esimerkki. Minulla on muistikuva, että tuo ilmaan huitominen keskusteluissa on helmasyntisi, sillä olen ennenkin jäänyt odottelemaan pyytämiäni esimerkkejä huitaisujesi jälkeen. Koskaan et ole pystynyt niitä sitten osoittamaan.

  Puhut salanimestä. Ei pitkän linjan nimimerkkibloggaajan nimeä voi pitää salanimenä muuta kuin pinnallisen muodollisesti. Monesta nimimerkkiblogista on luettavissa kirjoittajan historian lisäksi hänen aatteensa ja ajatuksensa lähes kaikesta mitä ilmassa kulloinkin liikkuu. Nimimerkkibloggaajan nimikin on usein ainakin muutaman kanssabloggaajan tiedossa - kuten minun.

  Siksipä nimimerkkibloggaajan mitään väitettä ei asiallisesti ottaen voi pitää salakähmäisenä heittona.

  Minä en kanna minkään ryhmän lippua, enkä ole siis feministi, sillä en hyväksy ajatusta siitä, että syy naisen vähäisempään arvoon monilla markkinoilla olisi miehen, vaan olen usein kirjoittanut kantani: näen alisteisen aseman juontuvan naisesta itsestään mukaan lukien tietenkin historialliset seikat, miehen pitkän valta-aseman.

  VastaaPoista