28.11.2008

Homo garrulus, Tris ja Komposti!


Luovutan blogini käyttöönne. Tässä on teille nyt oma päre, ettei tarvitse enää tukkia sähköpostiani haistvittuviesteillä, ei tarvitse kuormittaa omaa blogianne Iinestä kiusataan eikun ei kiusata -kyselyillä, ei tarvitse pohtia ankan tekopyhyyttä nurkan takana muiden huomaamattomissa.

Tehkää se nyt avoimesti paljon luetussa blogissa. Puhukaa suunne puhtaaksi ja kertokaa tietonne Iineksen rikoksista, narsistisuudesta, ohuesta sivistyksestä, teeskentelystä ja valheista. Tehkää se nyt, sillä sana on vapaa, ei ole fasistista sensuuria, joka mielivaltaisesti poistaa avoimen kommenttilaatikon viestejä. Valuttakaatten tähän nyt kaikki, mikä mieltänne painaa, laatikolla ei ole reunoja!

Olkaa hyvät Homo garrulus, Tris ja Komposti! Tässä mausteeksi ja lämmittelyksi juuri tullut viesti Trisiltä, lyhennettynä:

Painu vittuun sekopää.- -

Olet ulkokultainen, omahyväinen, laiska ajattelija, pelkuri, tekopyhä, narsistinen, valheellinen, blogisi sijoituksia säälittävästi nosteleva tilatessasi niitä omalla nimelläsi, fasistinen (avoimen blogikommenttikentän mielivaltainen sensuuri ei ole mitään muuta), empatiakyvytön, toisia leimaava ja säälittävä. - -(Tris)


(Valokuva Abelardo Morelli, Women from three paintings)

75 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kolme on avainsana moneen tärkeään. Sinänsä se ei ehkä sinua tässä lohduta. Olen pahoillani minun pervorehellsestä ajattelukulusta; opin sen ensin hylkäävältä isältäni, joka opetti, ettei saa valehdella ja sitten lähti iäksi ajaksi pois - ja sitten opin saman yltiörehellisyyden mm moraalitantoilta, jotka tosin pitivät sormensa selän takana ristissä kun hommasivat kaikenlaista ja ylläpitivät miestensä kaikenlaisia hommia ns. suljetussa piirissä.

  Oli lievästi sanottu skitsofreeninen paikka: olenko rehellinen ihmisille vai rahalle?
  Kummalle pitää olla ns. lojaali? Poltanko ihmisten lapsia vai poltanko raharikkaiden rahaa? Päätin polttaa rahaa - voi fan, miten huono päätös ilmeisesti: olin heti jotain muuta. Mutta sillä reissulla ollaan rakas Iines.

  Ymmärrän pelkosi. Minäkin mietin, menisikö heti luostariin piiloon?

  VastaaPoista
 3. Mikä helvetti teitä paatuneita nettihäiriköitä oikein vaivaa? Eikö teillä todellakaan ole mitään muuta elämää, kuin käydä kuseksimassa päivästä toiseen toisten ihmisten blogien nurkkaan?

  Kirjoittaisitte omaa blogia OMASTA elämästänne ja kommentoisitte muita vain silloin kun teillä on jotain järjellistä sanottavaa. Mutta sehän on teiltä ihan liikaa vaadittu?

  Kannattaisi muuten miettiä vakavasti sitä tosiasiaa, että kaltaisianne nettihäiriköitä on lopulta viety lataamoonkin ja ovatpahan sitten kummasti rauhoittuneet ja hävinneet linjoilta.

  Anteeksi anonyymiuteni, mutta en todellakaan halua teitä omaksi riesakseni.

  VastaaPoista
 4. Take it easy, anyway!

  Iisi

  VastaaPoista
 5. Minä pidän omaa blogia - nyt jo kolmatta - ja siihen Iines huomaavaisesti linkittikin. Toisin kuin tästä blogipostauksesta saattaa epäillä niin iines aloitti kirjeenvaihdon minun kanssani eikä päinvastoin.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Hups, piti kommentoida anonyymina ja sitten lipsautin kuitenkin ihan tunnareillani tämän kommentin eetteriin. (Ei toki haittaa vaikka Iinekselle henkilöllisyyteni paljastuikin tuosta edellisestä). Uusi yritys...

  Niin että kävisikö mitenkään, että ette enää lue toistenne blogeja, kommentoi toistenne blogeja, ettekä myöskään käy minkäänlaista kirjeenvaihtoa blogien ulkopuolella?
  Ette provosoi ettekä tule provosoiduiksi. Vaientakaan kuoliaaksi tämä omituinen vuosia kestänyt riita.

  VastaaPoista
 8. Ihan kuten Triskin sanoo, Iines haki ensin nimenomaan kontaktia ja halusi olla ns. läheinen ja juoruileva. Metafoorna kuin Hannu ja Kreeta -sadun vanha "muori" joka ystävällisesti pyytää lapset luokseen ja kun on saanut lukittua piparkakkutaloon, hän muuttuu ilkeäksi vanhaksi noidaksi ja aikoo työntää viattomat uuniin.

  Minä en ole halunnut sanallakaan loukata Iinestä mutta jo sen sanominen tuo hänelle suurta tuskaa, mistä hänen on vain oltava eri mieltä. Minä ainakin kehuin häntä kunnes hänen oma sisärengas puhkesi jostain syystä.

  VastaaPoista
 9. " 29. marraskuuta 2008 1:56
  Blogger Tris sanoi...

  Minä pidän omaa blogia - nyt jo kolmatta - ja siihen Iines huomaavaisesti linkittikin. Toisin kuin tästä blogipostauksesta saattaa epäillä niin iines aloitti kirjeenvaihdon minun kanssani eikä päinvastoin. "  " 28. marraskuuta 2008 14:27
  Blogger Iines sanoi...

  Tris, sinähän valehtelet.

  Miksi minä olisin ottanut yhteyttä sinuun, jos et muka ole mitään tehnyt?

  Sinä pomppasit puskista blogiini häiriköimään, ja minä lähetin sähköpostikirjeen, jossa kysyin, miksi teet noin. Tätäkö nimität aloitteeksi? "

  VastaaPoista
 10. Räsänen se siellä puolustaa neitoaan?

  VastaaPoista
 11. Hyasintin sivulta:

  Legenda löytyi
  22.08.2006 - 21:54

  Kävin kirjastossa. Löytyi. Tässä kokonaan P. Mustapään runoLegenda väsyneistä naisista.

  On kolme köyryä niskaa, kolme naista ahkeraa.
  Tämän päivän ehtooksi kitketty on koko naurismaa.
  Olen uupunut, sanoo Malviina, olen kaamean uupunut,
  minun niskaani polttaa ja sydäntäni on kummasti vihlaissut.
  Ja Sanna: Lähden täältä, menen pojua imettämään,
  hän on siellä hirveän janoissaan. Vaan Miina: Minä jään
  tähän viime minuutille, vaikka tulisi kuolema:
  saa kartanon renki kuljettaa minun ruumiini pellolta.

  On kolme köyryä niskaa. - Kolme naista kalpeaa
  kankein jaloin piennarta pitkin kotiinsa vaeltaa.

  Tuli Jumala kärryillä vastaan. Ja pieni enkelikin
  oli kiivennyt hymyten Jumalan rinnalle Jumalan kärryihin.

  Ja Jumala katsoi heitä ja viittasi kädellään.
  Ja raudikko-orhi karahdutti koivikon hämärään.

  On kolme köyryä niskaa. Kolme naista ihanaa
  naurispellon pientarella nauraen vilkuttaa.

  --

  Hej hej Iines: ota se prinssi: sut se haluaa. Me vaan kuoritaan nauriit muita varten. Olemme työläisiä, akkoja, förkkelissä, hiukset palmikoituneena, kädet vääntyneet kylmyydestä ja hiukset ohentuneet. Ota sinä Hänet, sillä niin sinun roolisi on istua korokkeella silmälasit tyylikkäänä nokallasi; katsella nenänvartta pitkin meitä muita, työn orjia: miten me uskomme tulevaisuuteen vaikka tiellämme on sinunlaisia. Emme saa lapsiamme nostaa, emme kaataa, emme naittaa - saamme työtä tehdä ja pyytää anoa, että tulisitte joskus meitä vastaan. Näkisitte mistä veri sykkii ja miksi puna siirtyy poskiimme kun miellämme rakkauden. Sitä ette itse enää tunne; korokkeella ei enää tunnu kipu kivulta, ei ilo ilolta, ei maku maulta, vaan elämästä on teille tullut hologrammi: kuva vain joka vihertää jos sitä pyytää vihertävän, kellertää vain nostalgiassa ja muuten on pelkästään harmaa.

  Ota Hänet; hän haluaa kätesi. Me muut naiset ymmärrämme miksi Hän ei ollut meitä varten: koska olemme värikkäitä, eläviä, aitoja ja tuntevia. Osaavia ja rohkeita, toisiin kun hän itse. Mutta mies - mies meille hovinarrin kaltaisille naisille: onko sellaista edes syntynytkään? Jos on, missä?

  VastaaPoista
 12. Hyasintti:
  http://hyasintti.vuodatus.net/blog/category/Runot
  kiitos sinulle. :)

  VastaaPoista
 13. Hello everybody; kolme muskettisoturia (naista) - c'mon ja perustetaan konsulttivirma:
  http://www.spinup.se/?page=news&newsid=10
  missä miekat ovat laadun takeena mutta eivät sojota kohti sotaa vaan kohti yhteistä tahtotilaa.
  En för alla - och alla för en.

  Räsänenkin mahtuu mukaan; pariskuntana tai siinä uudessa kolmen av(i)oliitossa mitä kenties suunnittelette? Jos se Räsäsen cacaroo-hunter suostuu. Hän voi tulla minun koirakoppiini, minä palvelen. Ks. oma blogini tänään.

  VastaaPoista
 14. Three Paintings (FL)
  http://www.artchive.com/artchive/L/leger.html

  VastaaPoista
 15. Itse olen nyt pari vuotta lukenut näitä tekstejä joita olet kirjoittanut. Olen pitänyt niistä.

  En ollenkaan tajua missä nyt mennään. Mitä tämä on?

  Haluan kuitenkin sanoa, että älä lopeta kirjoittamista äläkä alennu tuolle tasolle.

  Kirjoituksesi ovat ainakin minulle antaneet hyvinkin paljon.

  VastaaPoista
 16. Kiitos Ida,

  sanasi lämmittävät.

  Kyse ei ole kuitenkaan mistään alentumisesta, vaan siitä, että minulla ei yksinkertaisesti ole voimavaroja sivuuttaa tällaista kiusaamista olankohautuksella - en jaksa harjoittaa jatkuvaa kommenttisensuuria, koska olen sensuuria vastaan ja haluan edelleen uskoa itseohjautuvaan eettisyyteen ja hyvään ihmisen sisimmässä.

  Olen poistanut blogin blogilistalta säästäkseeni lukijat tilauksen peruuttamisvaivalta.

  VastaaPoista
 17. Aikoinaan erilaisten ryhmätyökurssien joukossa oli sellainen, jossa porukka jaettiin kahtia, työntekijöihin ja työnantajiin. Työnantajaporukalle oli annettu ohje hyväksyä kaikki, mitä toiset vaativat. Ajatus oli, että vaatimukset pysähtyisivät tietylle tasolle; ihmisiä hävettäisi käyttää hyväksi sitä, että toinen antaa vapaat kädet. Ei se menetelmä aina toimi.
  Laitoin blogisi kirjanmerkkeihin.

  VastaaPoista
 18. Teit virheen Iines, kun poistit blogisi listalta. Se on kuitenkin huomattavan yhteisöllinen, toisin kuin jokin readeri. Omasta kokemuksesta päätellen ja nykyisessä information overload- tilanteessa, ennustan että on vaikea saada takaisin noita loistokkaita lukijamääriä, joita sinulla on - vaikka tulisit takaisin joskus. Tulet kaipaamaan "asemaasi".

  Nämä hörhöt ja häiriköt ovat tietysti kiusallisia sinun kaltaisellesi, ja sanon ihan ilman ironiaa, korkeaotsaiselle ihmiselle.

  Heihin voisi suhtautua jopa huumorilla, kyse on kuitenkin jonkinlaisista rajatila-syndroman omaavista ihmisistä.
  Voisi jopa uhata esim. HG:tä nimen julkistamisella. Ei tarvitse kuin soittaa joillekin ruotsinkielisen kasvatustieteen ihmisille ja kysyä, kuka tällainen maanikko on ja antaa muutamia tuntomerkkejä. Voisin sen jopa tehdä puolestasi, onhan minulla näyttöjä dekkarin kyvyistäni.

  Minua on omatuntokin hieman pistänyt: Miksi piti mennä arvostelemaan, vaikka tosin niin ajattelen tuosta moralismista, joksi olen tulkinnut.

  Meissä kaikissa on kosolti vikoja ja virheitä, ei se estä sitä että samalla olemme myös erinomaisia. Sinä olet varsinkin niin monella tapaa.

  Tämä tuo myös valaistusta (koulu)kiusaamiskeskusteluun. Joskus ihmisen kritiikin kestävyys ja kestämättömyys, varsinkin jos se menee ihan asiattomuuksiin -kuten varmaan arvelet tapahtuvan, on hämmästyttävää. Se on myös inhimillistä ja tuota inhimillisyyttä mielestäni pitää voida näyttää myös täällä blogeissa.

  VastaaPoista
 19. Kun opettajat kiusaavat rupeaa tulemaan niitä jälkiä mitä mm Auvisen poika sai kokea: ei ole enää ketään. Ei ketään.

  Se on Suomen tila tällä hetkellä koska nämä maalaiset ja muut satuolennot eivät käsitä, mistä on oikeastaan ollut kiinni. Heille debatti on jo liian vaikeaa ellei noudata sitä triviaalista idiomaa mistä ilmeisesti on puhe. Minäkin pidin Iineksen sivuista eikä minullakaan ollut mitään niitä vastaan. Iines itse (!) rupesi yhtäkkiä vastustamaan ja otti muut mukaansa ikäänkuin oikeutettuna. Katsokaa Kompostin hätää tänä päivänä; hän pysyi poissa Iineksen sivuilta mutta heti kun hän otti minun puolen tai lähti olemaan reilu minulle niin häntäkin ruvettiin uudelleen sortamaan; oikein otsikoihin asti. Kuka siis on kiusaaja ja vetää vielä julkisuuteen ne henkilöt, joiden mielipidettä ei vaan jostain syystä kestänyt.

  Mutta älyllisessä debatissa on aina monta mieltä!! Sehän se juuri rikkaus onkin.

  Ei siis mielipiteistä saa lähteä toisia tuomitsemaan - kyllä koulutettujen ihmisten tulisi se ymmärtää.

  VastaaPoista
 20. Maalainen,

  kiitän tuesta, jota kieltämättä kaipaan, niin irralliseksi ja jopa yksinäiseksi koen nyt oloni täällä blogimaailmassa.

  En pelkää aseman menetystä, vaan ainoan ilmaisukanavani - blogikotini - kuivumista.

  Olen koko ajan odottanut, milloin blogilistalle tulisi takaisin tilastoista vapautumisnappula - aiemminhan blogini oli ns. tilastorajoitteinen, eli listalla ilman lukujen näkymistä - eikö tämä muuten riitä todisteeksi siitä, että en ole hakenut kirjoituksillani suuria lukijajoukkoja, vaan vain keskustelukumppaneita? Olenkin ollut viime päivinä lähinnä kiusaantunut valtavista lukijamääristä, sillä en ole menestyjätyyppiä, vaan itseäni alati aliarvioiva yksilö, joka ei ole milloinkaan tuntenut olevansa oikeutettu saamiinsa positiivisiin arvioihin. Pitäisiköhän minun uudistaa Illuusia-blogissa ollut Häpeä-kirjoitussarjani?

  Maalainen, ei viiden vuoden takaiseen järjettömään ja täysin aiheettomaan kiusaamiseen voi enää suhtautua huumorilla.

  Jos minulla olisi ääni kunnossa ja pystyisin puhumaan, soittaisin jollekulle juristille, ja kysyisin, mitä keinoja on saada nettikiusaajille lähestymiskielto blogiin ja sähköpostiin. Nyt pelkään tekeväni vain hallaa itselleni, jos menen koettamaan puhumista jonkun eteen. Se ei onnistu, en pysty muodostamaan lausettakaan. Sain jo allergiatesteissäkin ollessani alentuvaa kohtelua, kun koetin selittää jotain, eteeni tuotiin vesilasi eikä kuunneltu.

  Minua vaivaa eniten tässä asiassa se, että puolustautumiseni nähdään täällä blogimaailmassa riitana? Onko puolustautuminen riitaa?

  Minä en ole koskaan lähestynyt oma-aloitteisesti ketään näistä henkilöistä, en ole kirjoittanut ainoatakaan kirjettä tai viestiä muuta kuin puolustaessani itseään heidän aloittamiaan hyökkäyksiä vastaan. Ketään heistä en tunne, ehdottomasti en ole siis vainonnut tai kiusannut, ainuttakaan kiusakirjoitusta kynästäni ei siis ole piirtynyt virtuaaliin koskaan - eikä sellaista kukaan kiusaajista ole pystynyt osoittamaankaan. Kaikki älähdykseni ovat olleet puolustuksia minulle tulleisiin kiusaviesteihin.

  Minulla ei siis toimi aiemmin saamani ohjeet, että älä välitä, poista herjaavat kommentit. Ne syövät minut ennen kuin ehdin poistaa ne, pahoittavat mielen ja saavat tekemään harkitsemattomia tekoja. Ei ole keinoja blogata, ellei ole rautaista itsevarmuutta ja uskoa itseensä. Sinut syödään.

  Mitä tulee Kompostin "hätään", hän olisi välttynyt siltä, jos ei olisi koskaan perustanut kanssabloggaajan persoonaa revittelevää blogia. Harva henkilö kykenee noin alhaiseen tekoon.

  Mitä tulee Homo garruluksen väiitteisiin, ne ovat harhaisia. Hän aloitti itse haukkumiseni kesällä arveltuaan minun pyydystävän täältä miehiä, ja alkaessani poistaa pahimpia herjoja hän väitti minun kääntyneen itseään vastaan.

  Tämän halusin sanoa, en muuta. En palaa enää tähän aiheeseen, vaikka tähän alle tulisi mitä tahansa, sillä luotan ainakin vanhoihin lukijoihini.

  VastaaPoista
 21. Toivottavasti pääset kriisistäsi ylitse ja jatkat ns. normaalipäreillä.

  Odotin kunnollista, katarttista herjaryöppyä häiriköitten taholta, mutta eihän kukko käskien laula. Vähän laimeaksi jäi, kunpa se olisikin merkki henkilökohtaisuuksiin menevien kommentti-innon laantumisesta. Pahoin pelkään, että ainoa lääke olisi erään anonyymin kehotus jättää kielteiset blogit lukematta ja olla kuin ei olisikaan. Sensuuri voi olla raskasta, mutta entä sitten? Eikö blogin kirjoittaminen ole sen väärti?

  VastaaPoista
 22. Ai, kirjoititkin kommenttisi juuri.
  Tuon juuri halusinkin kuulla:
  "luotan ainakin vanhoihin lukijoihini".
  On täällä meitäkin, (luulen että itseasiassa kyseessä on lukijoittesi enemmistö), joilla on sen verran tervettä järkeä vielä jäljellä, ettei arvostelukykyyn vaikuta muiden kommentoijien perustelematon negatiivisuus.

  Voimia, Iines, voimia ja rohkeutta.

  VastaaPoista
 23. Sari, kiitos!

  Varmuuden vuoksi ja lopuksi vielä panen tähän yhden linkin, joka on kyllä toivottoman hidas eivätkä kaikki kohdat aukea joka keralla.

  http://web.archive.org/web/*/http://www.nyt.fi

  Tässä linkissä ovat Helsingin Sanomien vanhan keskustelupalstafoorumin kirjoitukset mm. vuodelta 2002 - 2004, jolloin kirjoitin palstalle eniten Sofia-nimimerkilläni. Jos olisin harjoittanut Trisin kiusaamista niin kuin hän monella foorumilla on sanonut, täältä ne viestit löytyisivät. Minä olin tuona aikana Sofia, joskus hyvin harvoin Minttu, isolla alkukirjaimella molemmat.

  Olen itse etsinyt tuolta jotakin, en tiedä mitä, sillä siellä ovat kiusaamiseni juuret, näin kauas ne ulottuvat. Se mitä nyt huomaan, on se, että tällä palstalla Sofia oli aika hiljainen sivustakatsoja, joka muistaa epäilleensä muutamia muita trollaamisesta, koska palstalla oli lopulta aika rajoittuneen korosteista sisäpiirihenkeä ja lisäksi toisten "saatanoitten kusimulkuttelua" ja "vitun kusipäitten" haukkumista.

  En uskonut, että joku voisi tosissaan noin kirjoittaa, vaan pidin sitä roolina, jota vetää mahdollisesti vain yksi tai kaksi kirjoittajaa. Nyt huomaan, että kyllä voi, ei trolleja olekaan. Ne ovat täälläkin, lihaa ja verta, mutta ei niille aina oma veri riitä.

  VastaaPoista
 24. taitaa olla niin, että turvahakuiset ihmiset hakevat iineksen kaltaisia uudelleen ja uudelleen samoja asioita julistavia kirjoittajia ja ne, jotka ovat edistyksellisiä taas haluavat kohdata vähän korkeamman tason dialogia.

  Tämä ei samalla ole kritiikki Iineksen kaltaiselle kirjoittajalle; hän on kuten hän itsekin (IDA:n suusta) sanoo: empaattinen samalla lailla kuten terapeutit tänä päivänä: sallivat kaiken, jossa toinen ruikuttaa itselleen oikeutusta ja anoo säälivästi olemista toiselta ja vihaa kaikkia joiden oma voima paistaa ikäänkuin uhmana tai näsäviisautena läpi.

  Mutta elämä ei mene milloinkaan eteenpäin, jos vain paijaamme toisiamme uudelleen ja uudelleen ja annamme samalla toiselta puolelta eli takaovesta pahan ja roistomaisuuden tulla sisään.
  Se on tapahtunut Suomessa ja minun kaavailuni mukaan tällä hetkellä on yhtä paljon mafiaa kuin ei-mafiaa liikuttamassa rahojamme. Ja siksi minua on haluttu poistaa; paha ei pidä siitä, että tulee näkyväksi. Haluaisivat olla kuninkaita ja sen paljastaminen on kuin vetäisi housut kintuille heille. Nimiä en voi edes sanoa; en edes tiedä. Tiedän vain, että kaikki mitä olen ennustanut ovat aina toteutuneet. Tästä syystä Iines et voi olla ihan oikeassa, mutta ymmärrän pelkosi: minultakin meni muutama vuosi hikassa. Pelko valtasi suoneni sisäpinnat ja jouduin hyvin yksinäiseen tilaan. Se ei ole mikään rajatila kuten typerät haluavat uskoa vaan oikeasti realismiin herääminen (kuten Kant aikoinaan).

  On siis ok olla kuten Iines ja Rita. On ok ja näitä päähän paijaavia naisia tarvitaan aivan kuten Lottajärjestöä sodassa. Mutta myös meitä muita naisia tarvitaan; me, jotka näemme kauas ja uskallamme siitä ulos puhua. Taitaa tuo Ina olla yksi näistä nuorista. Hannele Krause oli aikoinaan sama, mutta sai kyytiä mm. kirkon porukalta, joiden synergia mm mafiaan on olettu.
  Se ei ole haukkuminen eikä edes syytös vaan looginen jatke, koska dogmaattisuus synnytetään aivoissa juuri rakkaudesta puhumisella. Mutta rakkaus on ihan muuta kuin puhumista: rakkaus on antamista. Pois antamista. Sallimista.

  VastaaPoista
 25. Haluan vain muistuttaa, että minä lähden loogista laskemista siitä, mitä tapahtuu koko maapallolla. Tällä hetkellä köyhyys on vienyt aterioiden määrää yhdeksi. Ennen 2000-lukua heillä oli vielä kolme ateriaa per päivä. Jotain vie siis asoita päinvastaiseen suuntaan mitä uskomme. Ja se, että köyhyydessä eläviä on jo maapallollamme 923 miljoonaa on ainakin minulle aika suuri määrä.

  Ja siksi en ole voinut uskoa niihin, joiden uskottavuus osoittaa olevansa oikeassa. Eivät voi olla. Ja kaikki alkaa ruoasta; ilman ruokaa aivot eivät voi oppia koska ovat liian heikkoja muistaakseen mitään. Kierre on tehty mahdottomaksi ja nyt se näkyy.
  Tähän syytän eniten ns. rauhanjärjestöjä ja kaikenlaisia ylikansallisia järjestöjä: ovat hukassa ilmeisesti arvioinnin ja tutkimusten suhteen. Jotain menee rutkasti väärään suuntaan.

  Loput on loogista päättelyä.

  VastaaPoista
 26. hei iines

  sari kirjoitti asiaa. ei sovi unohtaa lukijoittesi erottelykykyä: he joutuvat tällaisessa tilanteessa valitsemaan, kenen puolella seisovat. iineksen, joka tunnettuna, pitkäaikaisena bloggaajana julkistaa ja perustelee näkemyksiään? vai semi-illitteraatin kiusaajan ja vainoajan?

  yksi asia on kuitenkin varmaa. anonyymit oliot ovat paskan puntareita. aina kun rauha ja sopusointu on nousemaan päin, näitä ilmestyy kuvaan. kriisiaikoina niitä sikiää kuin torakoita. jos yhteiskunta joutuisi heidän varaansa, täällä pian kuljettaisiin kivinuijat kourissa.

  vanha kansa luuli että rottia sikisi lumpuista. anonyymiolioiden tulemispaikka on luultavasti yhtä tuntematon. eräs verkko-opetushankkeen koordinaattori luonnehti heidän toimintaansa kuvaavasti sanoen sen muistuttavan erehdyttävästi mökkihuussin tyhjentämistä.

  netissä ties miten pitkälle tulevaisuuteen säilyvät arvostelut ovat aina myös arvosteluja kirjoittajiensa kyvyistä ja asenteista, tässä tapauksessa kiusaajista itsestään.

  kemppinen kirjoitti joskus aiheen tiimoilta tämän: "missä näen kiusaamista, epäile kateutta". hanlonin partaveistäkin tähän voisi ehkä soveltaa: "älä ikinä pidä ilkeytenä mitään sellaista, mikä voidaan selittää typeryydellä".

  kempsut ja hanlonit eivät sinua ehkä tässä tilanteessa lohduta, mutta toivon että sinulla on voimaa deletoida näiden näiväreiden henkinen masturbaatio ja taudin lailla etenevä aggressio.

  VastaaPoista
 27. Kellä on voimaa on kykyä lukea myös mitä muut kirjoittavat. Jos on pateettinen ja itsesäälivä haluaa poistaa (ikäänkuin realismi olisi deletoitavissa) mitä muut sanovat koska on vakuuttunut olevansa oikeassa.
  Mutta kun tietää miten tieto rakentuu ei tarvitse olla literäärinen kaunokirjoittaja: riittää, että osaa laskea. Ja tietysti on kivaa, että on hyvin kirjoitettuja juttuja; siksi, että niitä on kiva lukea.

  Mutta tieto ja tarina (informaatio) ei ole sama asia.
  Tieto sisältää myös suunnan eli rakentaa jotain jonkun päälle. Informaatio on filosofiassa verrattu pölyyn: sitä tulee ja menee.

  Iines kirjoittaa informaatiota ja minä rakennan tietoa. Me emme hae edes samaa ja tuskin olemme toisillemme kateellisia? Jos minä olen sitä olen siis hänen kaunokirjoitukselleen? Iineshän on ammattilainen, äidinkielen ammattilainen: tekstin viimeistely on hänen peruskompetenssinsa. Minun on ajattelu dynaamiselle pohjalle. Miten ajattelu alkaa ja miten se oppii. Se on konstruktivismia; rakentamista jotain jonkun päälle vaikka olisi rumasti sanottukin tai rumilla fonteilla tai huolimattomasti.

  Ollaan eri paradigmoista ja on turha arvuuttaa mikä on "oikea" ja mikä on "väärä" sillä Iines kiusaa ja häpäisee minut koko ajan nostamalla mekkalaa minusta. Se on alhaista mielestäni ja vaikka hän saa säälipisteitä teiltä muilta, olen ihmeissäni jos teidän keskuudessanne on myös oppineita. Pitäisi tajuta erot.

  VastaaPoista
 28. Sanonpa suoraan sinulle Homo Garrulus. Jos Iines ei sinua halua kommentoimaan, koska äidyt aina lopulta syyttelemään, niin pysy poissa! Sinun tyylisi on helppo tunnistaa, koska et osaa suomea ja muutenkin, et voi edes toimia salanimillä. Ruotsinkielesi ei tosin ole juuri sen kummempaa.

  Kirjoitat sitä paitsi liian pitkiä ja sekavia juttujasi, joissa tosin siellä täällä saattaa olla joitakin totuuden jyviä ja tiettyä hullun runollisuutta.

  Järkipuhe valuu selästäsi kuin vesi hanhen, tolkutat järjettömyyksiäsi.

  Minä teen näin. Jos lopetat, niin hyvä ja saat olla rauhassa. Jos et, niin otan yhteyttä ruotsinkieliseen pedagogiikka-maailmaan, elänhän ruotsinkielisessä ympäristössäkin. Olet varmasti jättänyt myös paljon nettijälkiäkin.

  Olet ilmeisesti jonkin yliopistotutkinnon suorittanut pedagogiikassa, etkä ole päässyt siitä eteenpäin. Olet varmasti tunnettu häirikkö esim. Åbo Akademin pedagogiikan laitoksella. Kirjoittelet satoja kirjeitä ja esiinnyt varmaankin erilaissa tilaisuuksissa esim. avoimissa seminaareissa ja esität epäkongruentteja juttujasi.Saatat olla myös jatko-opiskelija.

  Varmasti esim. ÅA:n laitosten henkilökunta sinut tunnistaa ja haluaa päästä eroonkin, koska olet häirikkö sielläkin. Olet katkeroitunut, koska sinun kuvittelemiasi kykyjäsi ei ole arvostettu.

  Jos jatkat häiriköintiä, otan nimesi selville ja julkistan sen, muulla en uhkaa.

  VastaaPoista
 29. Jeesuksen aikana ryhdyttiin valikoimaan ja vääristämään sanontoja ja kirjoituksia tulevaisuutta ajatellen. Näin saivat vietyä ulos Egyptistä sitä omaa (rahaksi muutettavaa) viestiä ja ohittivat Jeesuksen todelliset tarinat.

  Taitaa nyt olla meneillään sama vedenjako? Osittain väärentävät koko ajan sitä, minkä avulla yrittävät voittaa olemisensa valheet koska nyt on kokemusta paitsi siitä, mitä Nag Hammadi opetti (miten ihmisiä fiilataan linssiin) myös siitä, miten sitten tehdään kun käännös tulee. Nyt on käännetty mutta ikävä kyllä mittareita tullaan muuttamaan tällä kertaa. Se romuttaa automaattisesti niiden tarkoitusta, jotka yrittävät pärjätä valheilla. Ei kannata enää sekoittaa sofiat ja Sofiat ja kuka on kuka. Sillä ei ole väliä koska ei ole tarkoituskaan, että kukaan enää omistaa tietoa.

  Siinä tulee siis uusi käännös.
  Olisi parempi, että ne, jotka aikovat olla nokkelia menisivät vain oppimaan. Oppiminen (intrinsikaalisesti, aidosti) on jotain muuta kuin tekninen pärjääminen tai teknistä sliippausta. Se ei vaadi asenteen muutosta, pelkkää behavioristista jauhaamista.
  Kaikki voivat oppia kokkaamaan; ei ole vain tarkoitus että saavat. Siihen päästivät kun kykenivät ylläpitämään ohjaustyökalu nimeltään raha.

  VastaaPoista
 30. Ad Maalainen:
  Sanonpa suoraan sinulle Homo Garrulus. Jos Iines ei sinua halua kommentoimaan, koska äidyt aina lopulta syyttelemään, niin pysy poissa! Sinun tyylisi on helppo tunnistaa, koska et osaa suomea ja muutenkin, et voi edes toimia salanimillä. Ruotsinkielesi ei tosin ole juuri sen kummempaa.

  Mutta mitä sanoo tämän päreen otsikko: eikö se ollut tarkoituskin, että kirjoitamme?

  Anteeksi jos ärsytän: mene peiton alle trollejasi piiloon.
  Minä olen aikuinen, täällä on kakaroita joiden ainoa lohtu on haukkua muita.

  Siirryn sokeain pistekieleen tai kuurojen merkkikieleen. Ovat yksiselitteisempiä ja näin ainakin kiinalaiset tajuavat minua. Kotimaiset eivät ole siihen kypsiä.

  VastaaPoista
 31. Ad Maalainen vielä:
  "Jos jatkat häiriköintiä, otan nimesi selville ja julkistan sen, muulla en uhkaa."

  Jos ryhdyt oikeasti häpäisemään tai kiusaamaan olet ensimmäinen jota haastan oikeuteen. Suomessa on sananvapaus.

  VastaaPoista
 32. Minä en ole ketään missään vaiheessa syyttänyt. En ketään.

  VastaaPoista
 33. Nyt tehdään niin Homo garrulus, että minä annan sinun nimesi eteenpäin, jos vielä kirjoitat tuossa henkisessä tilassa ollessasi tänne. Tätä keskustelua tuo nimenanto eteenpäin ei vielä koske, koska pidän lupaukseni vapaasta keskustelusta loppuun saakka.

  Näkemyksesi minusta on niin irvokas ja tyhmä, niin väärä, että sinun täytyy olla joko hyvin typerä tai sitten sairas. Jos olet sairas, saat anteeksi, jos et, pysy kuitenkin pois. Puolustat Kompostia, mutta et näe, että hänen koko bloginsa lepää kanssabloggaajan solvaamisella - repostelet siellä hänen kanssaan Iinesta ja ankkaa tuhannesti ja taas tuhannesti. Jos tuo pirulainen ei olisi perustanut toisesta bloggaajasta herjablogia, hänellä ei olisi mitään hätää täällä blogimaailmassa. Turha itkeä, kun on kaukalonsa itse kaatanut.

  VastaaPoista
 34. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 35. Menestys ei tule rehellisyydestä vaan sen vastakkaisesta asetelmasta: populismista.

  Häpeä on este näksemiseen. Häikäilemättömät ovat niin itseään täynnän etteivät osaa edes hävetä. Mutta jos he ovat rikkaita ja menestyksekkäitä he saavat heti ihailijoita. Eivät enää näissä köyhissä piireissä erota mikä on mikä.

  Mutta häpeä on yksilön oma tapa nähdä yli sen mitä ei ennen nähnyt. Se on myös oppimisessa a ja o.

  Minä en haluaisi kuulla sinun kansanomaista retoriikkaa niissä asioissa Iines. Kuulostaa kuin lääkärille sanoisi, että korvalla näkee tai että nenä maistaa eikä haista. Menee liian selväksi, että puhut asioista, joiden tietomäärä ei riitä.

  VastaaPoista
 36. Miksi sinä kirjoitat?

  Sitä voisi peilata Orwellin näkemyksiin syistä.  - Raaka itsekeskeisyys ja omahyväisyys
  
- Esteettinen into

  - Historian käsittäminen
  
- Poliittinen vaikuttaminen  Puhuttu kieli, komminikaaatio sosiaalisessa kanssakäymisessä eroaa kirjoitetusta tekstistä. Verbaalisen ilmaisun ulkopuolelle jäävä viestintä on korvattava täsmällisyydellä (tai olisi suotavaa). Usealle 'kirjoittelu' on täydellisen totuuden sijaan omien ajatusten seulomista. Täydellisen avoimmuuden ja salailun dilemmaan sisätyy jännite ja kantava voima.

  Lähes kaikki pitkäaikaiset blogistit ovat rajoituksia vastaan ja pidättäytyvät rikosoikeudellisen seuraamuksen varaan. Jos mikään noista neljästä ylläolevista ei ole kaiken syrjäyttävä dogmi on netissä kosolti mahdollisuuksia toimia omassa 'porukassa'.

  Voin todeta anonyyminä kirjoittaen että 'kuraa' on tullut silmille todella aiheettomasti, totaalisesta väärinymmärretyksi tulemisesta joko tahallisesta että tahattomasta.

  Aika aggressiivisilta vaikuttavat näköjään jonkun ns. blogistinkin kirjoitukset.

  VastaaPoista
 37. Täällä pysytään, oli häiriköitä tai ei. Jaksamista.

  VastaaPoista
 38. Anonyymi

  Mielestäni Orwellin esittämät syyt kirjoittaa ovat kyllä hyviä, mutta eivät täysin kattavia ihmisen kaikkia tarpeita ajatellen. On myös niin, että yksi motiivi ei välttämättä ole vallitseva, vaan syissä kirjoittaa on hitunen noita useimpia, ehkä jopa kaikkia.

  Itse kirjoitan intensiivisesti blogia, koska en pysty puhumaan. Jos en olisi sairastunut joskus vuonna 2002 - 2003, en ehkä kirjoittaisi vielä blogia, vaan olisin odottanut eläkeikään asti, jolloin aikaa olisi ollut. Työssä ollessani minulla oli alituinen kiire ja paljon lukemista ja kirjoittamista ja arvioimista, kaiken aikaa.

  Kirjoitan siis blogia, koska haluan käydä täyspäisestä ihmisestä ja keskustella yhteiskunnallisista asioista muiden kanssa, haluan osallistua ja jopa vaikuttaa, olen aina ollut kiinnostunut politiikasta ja median ja kulttuurin ilmiöistä. Menneisyyskin kiinnostaa, monessakin mielessä, ja kaikista näistä haluan käydä vilkasta ja elävää dialogia - minua ei siis kiinnosta monologi yhtä paljon.

  En muuten ymmärtänyt ihan kaikkia lauseitasi, kuten esim. tätä:

  Verbaalisen ilmaisun ulkopuolelle jäävä viestintä on korvattava täsmällisyydellä (tai olisi suotavaa).

  Kun siis blogihan on verbaalista ilmaisua, jossa tulee olla täsmällinen. Juuri siksi asiat kannattaa kirjoittaa tavallisella huolitellulla yleiskielellä tai jopa kirjakielellä normien mukaan - ei ole muuta keinoa olla täsmällinen.


  Lähes kaikki pitkäaikaiset blogistit ovat rajoituksia vastaan ja pidättäytyvät rikosoikeudellisen seuraamuksen varaan.

  En nyt oikein ymmärrä tuota jälkiosaa, lähinnä tuota "jättäytyvät"-kohtaa. Siis ilman muuta rajoituksia vastaan - kannatan avoimutta kaikessa ja vihaan sensuuria. Minua ärsyttää jopa ennakkosensuuri joissain blogeissa. Kiusaaminen on kuitenkin uusi asia, jota on mietittävä, sillä sitä ei saa missään sallia. Siihen tulisi mielestäni puuttua aina kun sitä huomaa, vaikka toisen blogissa. Itse lupaan puuttua ja auttaa, jos huomaan muiden blogissa, koska itse olen saanut paljonkin tukea blogiystäviltä ja vähän vieraammiltakin.

  Minua ei muuten haittaa satunnnainen kuranheitto noin yleensä, päinvastoin, olen sanonut että se voi olla jopa virkistävää, jokin ärhäkkä poikkipuolinen heitto. Haluaisin siis edelleen erimielisiä, rehellisiä kannanottoja enkä kaipaa samanmielisyyttä enkä kehuja. Vuosien kiusaaminen on kuitenkin piinaa.

  *

  Saara, lehmänkuva hymyilyttää aina, kun katson sitä. Vieläkin harmittaa että lehmäavaimenperäni on kadonnut. Kiitos.

  VastaaPoista
 39. Tervehdys Iines! Olen lukenut blogiasi jonkin aikaa, ja nauttinut kovasti. Äskettäin kuulin Radio Peilistä otteen blogistasi ohjelmassa Kansalaismediaa. Olet siis päässyt radioonkin. Onnea vaan edelleen, ja käsittämättömät HG:n lausunnot jääkööt omaan arvoonsa!

  Terveisin Päivi

  VastaaPoista
 40. Vituralleen meni, yritin suppeasti ilmaista sanottavani:

  Verbaalisen ilmaisun ulkopuolelle jäävä viestintä on korvattava täsmällisyydellä (tai olisi suotavaa).
  s.o. Kehollinen viestintä pitää korvata sanoin.

  Lähes kaikki pitkäaikaiset blogistit ovat rajoituksia vastaan ja pidättäytyvät rikosoikeudellisen seuraamuksen varaan.

  Agressiivinen ja loukkaava käytös, myös netissä, on tuomittavaa ja tympeää. Rikosoikeus on se perälauta johon *vapaus' netissä rajoittuu.

  . . . mitä väliä!

  Ei muuta kuin tukka tuuleen!

  VastaaPoista
 41. Tervehdys Päivi ja kiitos kommentista!

  Anonyymi, ei mennyt ollenkaan vituralleen, vaan mielessä kyllä käväisi, mahdatko tarkoittaa oheisviestintää eli kehon kieltä. Mutta hyvä kun täsmensit.

  Tukka tuleen, tarvittaessa..

  Jos tästä nyt selville vesille päästään, panen blogin takaisin listalle seuraamisen helpottamiseksi viimeistään siinä vaiheessa, kun blogilista palauttaa lupaamansa tilastorajoitteisuusnappulan.

  VastaaPoista
 42. Hyvä Iines! Marttyyrin roolissä mässäily ei ainakaan paranna mitään, eikä muutenkaan sovi sinulle.

  Ymmärrystä ja anteeksi antamista toisillenne, tovon ma!
  Kas toinen on projosoivampi ja projosoituvampi kuin toinen.

  VastaaPoista
 43. HG

  http://actuspurunen.blogspot.com/2008/11/avoin-kirje-homo-garrulukselle-2.html

  VastaaPoista
 44. Omituista, kaikki tämä!

  VastaaPoista
 45. Tämä on sitä mistä Komposti tunnistaa vanhana temppuna. Tämä on jotain, joka uusiutuu kuulemma. Iines vetää aina tasavälein jonkun korvista jotta sitten muut kirjoittavat säälivästi: "jaksamista".

  Voi nyyh nyyh meitä korvamerkittyjä.

  VastaaPoista
 46. Ei Komposti mitään " näe" vaan käyttää itse tilanteita ja Homo garrulusta hyväkseen saadakseen edes yhden lukijan ja kommentoijan. Homo garrulus on nenästä vedettävä hölmö.

  VastaaPoista
 47. En ole nenästä vedettävä hölmö. Olen koira, jolla musta silmä.

  Ystävällinen luonne. Ei hölmö.

  VastaaPoista
 48. Kylläpä täällä mopot keulivat! Näin täysin sivullisin silmin nähtynä keskustelu on suurimmilta osin lapsellista ja naurettavaa. Jos tällaisen vanhemman lainvartijan neuvo kelpaa niin sanon: pitäkää hiukan taukoa, lukekeaa hyvää kirjallisuutta, ottakaa verenpainelääkkeenne, nukkukaa yön yli ja heps! Aamulla kaikki on toisin.
  Yrittäkää nyt ihmessä hiukan suhteuttaa! Jos lääkäri sanoo sinulle huomenna, arvoisa nimimerkki, että sinulla onkin - heh, heh - peräsuolisyöpä, ei kysymys Iineksen kiusaamisesta tai päinvastoin kiinnosta enää pätkääkään, voin vakuuttaa Teille.

  VastaaPoista
 49. Leonoora,

  joskus malja vuotaa yli, ja minusta on hieman kohtuutonta sanoa tilanteen tasaamista marttyyriudeksi! Ei kyyneleitään voi aina estää tai salata, ja nyt Trisin hyökkääminen puskista oli liikaa ja Kompostin pitkäaikainen vihablogi ankkahaukkumisineen, joita HG on ryydittänyt koko syksyn.

  Onko sinua muuten koskaan vainottu viittä vuotta putkeen, säännöllisin väliajoin esimerkiksi työpaikallasi niin, että sinuun puheeseesi on on puututtu ja sinua onkin väitetty kiusaajaksi - eli asiat on käännetty päälalelleen? Oletko todella sitä mieltä, että täysin perätön kiusaaminen on ymmärrettävää? En ymmärrä ollenkaan, miksi minun tulisi ymmärtää solvaamista, jolla ei ole mitään kiinnekohtaa eikä syytä! Olen vilpittömästi sanottuna hämmästynyt!

  VastaaPoista
 50. Sinulle J Dredd totean vielä, että minusta tunteiden peittäminen lisää verenpainetta ja höyryjen ulospäästäminen taas laskee sitä. Että tällä mennään eteenpäin..

  VastaaPoista
 51. Harasoo, sitten ei kun hanaa.

  VastaaPoista
 52. Judge Redd

  Kiitti hyvästä neuvosta. Molemmista. Mutta mä kun pääsin vasta vauhtiin. Kerjään siis verta nenästäni. Oma vika - kuka käski olla ööö...tota.

  Eiku hanaa...!

  VastaaPoista
 53. Tris, homo garrulus ja komposti.

  Menkää helvettiin toisen blogista häiriköimästä ja kiusaamasta!!

  Ja vielä yksi pyyntö. Kuolkaa!

  VastaaPoista
 54. Vaarit kuolevat yleensä ensin; jo ikä sen sanoo. Muiden kuolemaa ei kylläkään pidä toivoa; siitä alkaa huono karma itselle. Varo siis anonyymi.

  VastaaPoista
 55. Iines, no ei ole kiusattu siten kuin sanot.
  Ja konstit estää semmoinen on monet, sano akka kun vetäisi tietokoneen pistokkeet seinästä irti.
  Onneksi täällä emme sentään voi ruveta tukkanuottasille keskenämme!

  VastaaPoista
 56. Leonoora, miten minä sitten kommunikoin, jos vedän tietokoneen pistokkeen irti?

  Ai niin, voinhan minä vielä lukea ja ajatella.

  VastaaPoista
 57. Anteeksi kaikki, mutta en voi mitään sille, että traakisuudessaan täällä alkaa jo olla koomisiakin puolia!

  VastaaPoista
 58. Kiinnostaisi lopuksi jokin rakentava ajatus nettikiusaamisen eliminoimiseksi.

  Mieleeni nousee tässä paljon puhuttu yhteisöllisyys. Voisiko olla mahdollista, että olisi jokin tukipiste, tukiblogi, jossa olisi jokin avustustiimi tai verkosto, jolla olisi käytössään lakineuvontaa, poliisin, psykologin, vapaaehtoisten blogilaisten verkosto, joka voisi yhdessä tutkia tapauksia ja vastata kysymyksiin ja ohjata tarvittaessa eteenpäin jopa juristille asti? Tukiryhmä voisi ottaa blogin/kiusatun kohteen seurantaansa joksikin aikaa ja tutkia objektiivisesti siinä esiintyvää kiusaamista.

  Minusta tällainen malli pitäisi olla blogimaailmassakin, ja linkki siihen tulisi olla blogilistalla, koska blogilsta on yhteisö. Itse katsoin parhaaksi poistua listalta, koska koin olevani aivan yksin kiusaamisen keskellä ja näin ainoana vaihtoehtona kadota näkymättömiin.

  VastaaPoista
 59. Miksi ihmeessä et kestänyt menestystäsi mistä silti ammensit minäkuvasi?

  Sinähän rupesit potkimaan meitä, jotka käymme täällä. Ei enää tee mieli käydä. Kumma talo - pyytää ja puhuu kuin Runeberg kunnes yhtäkkiä saa potkun perseeseen. Sitten kehtaat puhua huussista ja kuka kuuluu huussiin. On meillä naisilla paljon opittavaa toistemme kuuntelemmisesta.

  Lue kiusaamisesta mm Päivi Hamaruksen väitöksestä. Kiusaaja on se, joka sormensa laittaa toisen väitteille; ei se, joka sanoo jotain erilaista.

  Katso siis peiliin Iines, ei ulos ikkunasta. Jos haluat tukea mene sinne Ritan sohvalle: siellä ovat kallonpyörittäjät (sohvilla).

  VastaaPoista
 60. Nettigurut pohtii asiaa;

  http://www.karihaakana.net/arkistot/2008/11/hyvaerisen_avauksista_osa_1.html

  Foorumi jota 'kuka tahansa' voi ylläpitää, käyttää hyväkseen 'kuka tahansa'. Sratekiat vastenmielisyyksien torjumiseen ovat minuutemme hallinnassa.

  Muutamilla googlehauilla selviää itsekunkin kommentoijan substanssi. Proplematiikka on monisyinen. Siinä saattaa 'hukkua' sekä auttaja että autettava. Vertaistuki pitäisi toimia molempiin suuntiin.

  VastaaPoista
 61. Anonyymi,

  en ota kantaa Hyvärisen ajatukseen, enkä Haakanan kommentointiin.

  Oma esitykseni koskee yhteisöllisyyttä, blogiyhteisöä ja pohjaa saamaani tietoon siitä, että mm. Irc-galleriassa toimiva nettipoliisi on saanut nuorten suuren suosion ja kannatuksen. Vastustusta ei ole, sillä galleriassa on kiusaamista.

  Minusta ajatus siitä, että aikuisen tulee pärjätä yksin nettimaailman kiusaamisjutuissa, on kylmäävä. Taustalla on ilmeisesti Laura Ingalss -syndrooma: kun Lauraakaan ei kiusata, niin sinussa se vika on jos sinua kiusataan.

  Ajattelin muuten juuri molemminpuolista vertaistukea tässä verkostoblogissa.

  VastaaPoista
 62. Sinä päätät kuka "joutuu pois omasta käytöksestä johtuen" mutta entäs kun sinun tuomio on päin helkkaria? Näin käänsit omat demonisi ensin Kompostiin ja sitten minuun. Koita ensin tajuta missä menee itseys ennen kuin voit peräänkuuluttaa nettipoliiseja. Kirjoitus ei ammu patruunoja eikä käy päälle. Kirjoitus on tulinnanvaraista. Se on enemmän tulkitsijan aivojen mielialaa kuin kirjoittajan aikeita.

  Tulkinta on enemmän taidetta ja kirjoittaminen enemmän tiedettä. Katso Caravaggion kuva Neitys Maariasta. Mieti vähän mikä on tulkinta kuvasta.

  Kiitos hauskasta elämästä netissä. Ei ole hääppöstä tämä ihmisten kuva mikä netti on. Useimmat uskovat, että on oikea elämä ja rupeavat jopa sisustamaan....(mikä fiktio, pahempi kuin heavykatsojat tv:n puolella).

  Kiitos ja Anteeksi.
  Hymyillään jos tavataan.

  VastaaPoista
 63. "Ai niin, voinhan minä vielä lukea ja ajatella."

  Osaathan sinä varmaan paperillekin kirjoittaa sanottavasi?

  Mene joskus ulkomaailmaan kommunikoimaan ihmisten kanssa, niin saat muuta ajateltavaa. Samalla tavalla se kommunuikointi siellä onnistuu kuin näppiksenkin takaa.

  VastaaPoista
 64. Anonyymi,

  noudattaisin kehotustasi mielelläni, jos voisin.

  VastaaPoista
 65. Nyt riittää houreet ja horinat, Homo garrulus, tämän laatikon kiintiö on sinun osaltasi täynnä. Goodbye.

  VastaaPoista
 66. Ymmärrän tuon IRC-galleriassa toimivan nettipoliisin tarpeen kuten nuoren kasvua ja itsenäisyyttä tukevan aikuisen läsnäolon yleensä.

  Yhteisöllisyys tässäkin blokissa näyttäytyy 'lumipallon' heittoina aika yleisesti myös 'omien taholta'. Omalaatuiseksi yhteisöksi kietoutunut vertaisverkko sisältää lähes kaikki 'taudinmääritteet'.

  Yhteisö hyväsyy jäsentensä 'sanattoman' sopimuksen antaa ja saada . Apua ja voimaa ei rukoilla ja anella se on yhteisön sisällä, molempia osapuolia voimaannuttavana tekijänä.

  Jaksaako tämä 'yhteisö' kantaa blogin otsikon yksilöllisyyden ja siihen liittyvän 'taakan'.

  Inhimillisyyden voimavaroista eilinen uutislähetys Porvoon Tuomiokirkon uudelleenvihkimistapahtuman uutisoinnissa antoi jonkinasteisen kuvan. Johtavat omaisuudenhaltijat toivoivat tuhopolttajalle; hyvää elämää. Vilpittömästi.

  VastaaPoista
 67. Tarkoitin että yhtä lailla voit kommunikoida ulkomaailmassa kirjoittamalla paperille sanottavasi kuin näpytellä netissä. Samalla tapaisit muitakin ihmisiä kuin vain blogissa olevat ja aikaa olisi käsitellä muitakin asioita kuin täällä tapahtuvia, jotka tuntuvat tällä hetkellä täyttävän päiväsi. Ei tämä puhevammasta huolimatta ole ainoa väline kommunikointiin.

  VastaaPoista
 68. Ylempi anonyymi,

  en ymmärtänyt aivan kaikkea mitä yritit sanoa, mutta tuo hyvän elämän toivotushan tuhopolttajalle on juuri se ydinajatus, miksi toivon yhteisöllisyyttä ja tukiryhmää blogimaailmaan: kiusaajahan tarvitsee nimenomaan apua ja vertaistukea, uhri pärjää pelkästään sillä, että kiusaaja poistuu.

  VastaaPoista
 69. Alempi anonyymi, pärjään ilman paperia ulkomaailmassa, tuttujen tapaamisissa ja asioiden hoitamisessa.

  Itselleni tärkeää on kuitenkin hieman syvällisempi ajatustenvaihto - keskustelut ja laajat pohdinnat. Ei sellainen tapahdu real lifessa kirjoittamalla, kun muut puhuvat.

  VastaaPoista
 70. Lukitsen tämän ketjun nyt, on aika siirtyä eteenpäin ja unohtaa nyt nämä asiat ja ihmiset.

  Kaikilla on ollut tilaisuus sanoa tässä mielipiteensä, aikaa on ollut riittävästi, useita päiviä.

  VastaaPoista
 71. "Ei kyyneleitään voi aina estää tai salata, ja nyt Trisin hyökkääminen puskista oli liikaa ja Kompostin pitkäaikainen vihablogi ankkahaukkumisineen, joita HG on ryydittänyt koko syksyn."

  Jos et halua yhteydenpitoa johonkuhun ihmiseen niin älä ihmeessä ainakaan lähetä tälle toistuvasti meilejä. En minä mistään puskista ole tullut vaan oma itseni olen. Toinen meistä kirjoittaa satunnaisella nimimerkillä täysin anonyyminä kun taas toinen (=minä) olen vakiintunut nimimerkki jonka henkilöllisyys on yleistä tietoa. RR:n blogiin on jätetty jo viesti asiaan liittyen. Koko juttu ei kovasti kiinnosta mutten salli kunnialoukkauksen rajoilla olevia tekstejä vihjailuineen ihmisiltä joita en tunne ja jotka eivät minua tunne! Asia lähtee etenemään hyvinkin nopeasti jos tyyli jatkuu.

  VastaaPoista
 72. Keskustelu on suljettu, mutta teen suhteesi poikkeuksen. On nimittäin aikoihin eletty, ja tämäkin piti vielä kokea - kiusaaja tulee uhkailemaan minua, kiusansa kohdetta, kunnianloukkauksesta hyökkäiltyään useiden vuosien ajan blogiini kiroilevine herjausviesteineen, joista päreessä kuvaava malli!

  Sinähän hyökkäsit siis taas blogiini ja minä puolustaudun - mikä tässä on vaikea ymmärtää?

  Totta kai minä saan kysyä syytä käsittämättömään häirintääsi, sähköpostitse sinulta, kun en halunnut omassa blogissani vaivata lukijoitani siinä vaiheessa. Tein sen jopa ystävällisesti, kuten viestini todistavat - sinun viestisi päreessä taas puhuu toista kieltä, sinun solvaustesi tyypillistä kieltä.

  Siinäkin taidat erehtyä, kumpi meistä on tunnetumpi persoona blogimaailmassa. Minut on monesti tunnistettu henkilönä lähinnä entisen mieheni julkisuuden ansiosta, mutta myös muuta kautta. Luepa hieman kommentteja aiempaa, joista ilmenee mm., että aivan hiljakkoin kaksi nimeltään tunnettua miesbloggaajaa (maalainen, prospero) ovat tunnistaneet minut nimeltä. Moni muukin, mm. sinun tuntemasi mieshenkilö, tietää nimeni ja osoitteeni ja tyttäreni nimen ja muutakin. Tyttäreni työpaikalta luetaan blogiani, samoin entiseltä omaltani, ja muitakin esimerkkejä on. Kyllä siinä saman verran ihmisiä on, mitä muutamissa blogimiiteissä tapaa.

  Se olet Tris sinä, joka olet tullut minun elämääni häiriköimään ja loukkaamaan, en minä sinua. Älä yritä kääntää asioita päälaelleen, sillä minä en ole koskaan, en ainuttakaan kertaa ottanut sinuun oma-aloitteisesti minkäänlaista yhteyttä, sillä puolustautuminen hyökkäystä vastaan ei ole juristinkaan mukaan kunnianloukkaus. Hyökkäämistä sen sijaan on taitavimmankaan juristin vaikea nähdä hyväksyttävänä tekona. Tietenkin minä saan pitää puoleni sairasta häiriköintiä vastaan. Sinulla ei ole mitään kompetenssia tulla uhkailemaan minua tähän blogiin. Lähestymiskiellon minä tarvitsisin blogilleni sinulta, Homo garrulukselta ja Komposti vihablogilta - käsittämättömän alhainen teko pitää jostakusta kanssabloggaajasta kaunaista blogia ja parkua päälle, kun kaukalo kaatuu.

  VastaaPoista
 73. tota noinniin, tämän kommentointilaatikon voi sulkea blogitekstien hallinnastakin, niin ei tarvitse deletoida uusia viestejä, kun niitä ei voi alunperinkään kirjoittaa.

  VastaaPoista
 74. Onnistunut teloitus!

  VastaaPoista
 75. anonyymille

  Julkisen vihablogin pitäjälle tuppaa jossain vaiheessa tulemaan kusiset paikat.. Koeta pärjätä omillasi ja perusta uusi blogi jossa keskityt asiaan etkä revi bloggaajia.

  VastaaPoista