21.12.2009

Talvipäiväkirja 1. sivu


Rauhallista joulunalusaikaa vaan kaikille!

Kannattaa istahtaa välillä alas iloittelemaan blogien ääreen, jos tuppaa veri päähän kiireessä, turhien touhujen tähden. Itse teen normaalin kevytsiivouksen, ja panostan lähinnä jouluruokaan ja kodin koristeluun, vaikka pölyä jäisikin johonkin nurkkaan. Kuusen haen tänään, samoin kinkun, ja pari lahjaa ehtii vielä huomenna, samoin kirjat kirjastosta.

Tytär lähetti juuri pettyneen tuntuneen tekstiviestin, taitaa itkeä, kun ei soittanut. Ei saanut sitä Kirkkonummen sijaisopettajan paikkaa, vaan jäi varasijalle. Paikan vei kokenut opettaja, ja tytär vasta odottaa kokemusta. Voi pientä. Miten joku voi olla valitsematta tuollaista lumivalkotukkaa, joka on aivan auki kaikelle ja valmis antamaan itsensä oppilaille? Jonkin vuorovaikutustaidoista puhuneen koneen ne valitsivat, joka on tehnyt kymmenittäin sijaisuuksia ennenkin, oli puhunut haastattelussa muiden päälle ja ottanut aina ensimmäisen puheenvuoron. Liikemiesmäisen kovahkon käytöksen arvostaminen taitaa olla opettajien valinnoissakin päivän sana.

Nyt ei ole tämän kummempi postaus, mutta katsellaan, mitä jatkossa tulee. Jotenkin oli muuten ihanaa lukea lehdestä Vesa-Matti Loirista, joka viettää joulua entisen vaimonsa kanssa, ja on muutenkin hyvä ystävä kaikkien eksiensä kanssa. Siinä on ihminen paikallaan. Tuntuu hassulta se, kun entiset puolisot tappelevat jopa lapsista. Omakin eksäni on viettänyt luonani useimmat joulunsa, mutta on parina viime vuonna ollut niin tympiintynyt kaupalliseen jouluun, minun ja tyttären lahjavuoreen ja kristillisen hengellisyyden unohtamiseen (hän on kommunisti, taistolainen), että pakenee joulua nykyään johonkin itäeurooppalaiseen vuoristohotelliin, kirjoittamaan kirjojaan.

Hyvää Tuomasta vaan siis kaikille ja joulumieltä viime hetken tohinoihin!

178 kommenttia:

 1. Tillman toivottaa myös Iinekselle hyvää joulua ja piteneviä talvipäiviä sekä rauhallisia päiviä blogissaan.

  Ryhdyin tänään itse sitten viimein kaupallisuuden lähettilääksi ja kannoin oman roponi liike-elämän alttarille.

  Minulle hiljentyminen, työn taukoaminen, lukeminen ja lepäily ovat olleet aina joulun tärkein sisältö.

  Nyt kun raihnainen ruumis jo ohjaa ihmistä, sellaisen joulun viettäminen on vuosi vuodelta helpompaa.

  Toivon sinulle mukavaa juhlaa, antoisia kirjoitushetkiä ja syvällisiä keskusteluja.

  VastaaPoista
 2. Hymyilevä eläkeläinen21 joulukuuta, 2009 14:32

  Oikein hyvää joulua!

  Ilahduin etenkin tuosta tiedosta, että on olemassa joku muukin kuin minä, joka viisveisaa joulusiivouksesta.

  Yksi perinne sentään on: joulurauhan julistuksen katsominen televisiosta.

  Lohdutus: taatusti tyttöäsi vielä paikan suhteen onnistaa. Jos lautakunta tyhmyydessään ei muuta näe, niin hoksaa ainakin, että tytöllä on se etu, että vielä ei tarvitse maksaa ikälisiä! - Sellaiseksi tämä maailma on menneyt!

  Joulurauhaa ja jouluiloa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Tillman,

  eiköhän se rauha tästä laskeudu. Kinkku on jo jääkaapissa odottamassa aattoyön paistamista, ja nätti kuusi takapihalla.

  Minullekin tyyntyminen, rauhoittuminen on joulun viettoa parhaimmillaan. Kirja käteen ja nauttimaan. Jokin valokuvausretki talviseen metsään juuri ennen auringonlaskua, ehkä jäniksen näkeminen. Siinä se on.

  VastaaPoista
 4. Hymyilevä eläkeläinen,

  joulu alkaa minulle varsinaisesti siitä, kun Sulo Saarits laulaa radiossa Taas kaikki kauniit muistot, joulurauhan julistuksen jälkeen. Siinä on jotain niin harrasta, että saan aina kyyneleet silmiini. Tulee mieleen myös äiti. Nytkin itkettää kun tätä kirjoitan, mutta se on hyvä tunne.

  Hyvää joulua sinullekin!

  VastaaPoista
 5. Leppoisaa ja tunnelmallista joulua, Iines!
  Ehkä saamme nähdä kuusesi vielä tammikuun kuvassa. Takapihoillakin tosin alkaa jo näyttää niin jouluiselta, että kuusena melkein vähän pyristelisin huoneeseen vientiä vastaan.

  VastaaPoista
 6. Sokea kanan,

  kiitos, rauhallista joulun aikaa sinulle. Haastemeemisi on muuten muistissa, mutta tässä on ollut kaikenlaisia ajankohtaisjuttuja.

  Tuon kuusen kyllä sisälle aattona, ja juuri mietin, että sen heijasteet olisi kiva saada tammikuun kuvaan.

  VastaaPoista
 7. Kiitos, Iines, somasta joulukortista. Niin on rauhallinen tunnelma siinä.

  Minäkin olen sitä miettinyt, miten rakastavaisista tulee usein vihaavaisia joskus lyhyenkin liiton jälkeen. Ehkä se johtuu loukkauksista, joita joutuu nielemään erotilanteissa.

  Mutta olisiko se niin, että tarvitaan suuria loukkauksia, että se helpottaisi eroon pääsemistä. Jos oikein pahasti loukataan tulee viha avuksi.

  Sanovat, että "kehittyneet" ihmiset arvostavat toista eron jälkeenkin. Mutta kai siinäkin on vihavaihe välissä. Muutenhan ero voisi romuttua.

  Pahoillani tyttäresi puolesta. Laiha lohdutus, että hän ei ole ainoa. Lehden mukaan kaikkein vaikeinta on nykyään vastavalmistuneilla. Mutta minkäs teet. Työelämä on opettajilla kuulema nykyisin joskus yhtä helvettiä, kun vanhemmat painaa päälle, ja oppilaat käyttäytyvät miten käyttäytyvät. Sitä varten monella opella on suunta poispäin koulusta.

  Ehkä tyttäresi voisi kokeilla jotain muuta työtä,hanttihommaa. Saisi vertailukohtaa ja kokemuksia omalle uralle pääsyä odotellessaan. Ja ehkä kesään mennessä tilanne korjautuu.

  Yksi asia, jota minä tekisin, jos olisin tyttäresi tilanteessa. Menisin opiskelemaan lisää. Olen aina pitänyt enemmän opiskelusta kuin työnteosta. Mutta minä olenkin sellainen laiskiainen, ja eniten pelkään työntekoa sen takia, että se vie viimeisetkin rippeet omasta ajasta, pahimmassa tapauksessa syö hermot, ja uuvuttaa puolikuoliaaksi. Opettajantyö on käsittääkseni yksi vaativimmista aloista.

  Mutta onnea kuitenkin tyttärellesi valmistumisensa johdosta, ja sinulle hänen äitinään! Voit huokaista helpotuksesta, lapsellasi on ammatti. Se ei ole itsestään selvää nykyään, kun joka paikkaan on vaikea päästä. Huhhuh! Ja hyvää joulua! Ja rauhallista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 8. Avatar,

  hassua, mutta minulla ja miehelläni ei ollut vihavaihetta ollenkaan. Mahdoimmeko siis oikeasti rakastaa toisiamme, kun erosimme ihan sovussa, riitelemättä ollenkaan? Siis emme riidelleet oikeastaan montakaan kertaa, mitä minä nyt kerran heitin sormukset neljännen kerroksen ikkunasta hankeen, josta talonmiehen rouva ne minulle aamulla kävi palauttamassa, ja minä hänelle kahvipakettia, kiitokseksi, hehkuvin poskin.

  Tytär on kovin murheissaan, suorastaan toivoton. Mesetin juuri hänen kanssaan. Rehtori oli kehunut häntä, ja sanonut että hän erottui joukosta positiivisesti, mutta kokenut valitiin. Joka paikkaan on kuulemma kymmeniä hakemuksia, ja paikkoja on harvoin auki. Tytär on muuten parhaillaan hanttihommissa, ja on ollut maisteri jo jonkin aikaa, auskultoi nyt viime vuoden.

  Aika järkyttäviä tuollaiset haastattelut, joissa ihminen syynätään, ja sitten sanotaan, että valitsimme toisen.

  Hyvää joulua, Avatar!

  VastaaPoista
 9. Joulu tulee vähemmälläkin siivoamisella ja hössötyksellä. Kiireettömyyttä ja lämmintä yhdessäoloa läheisten kanssa. Kuusen tuoksua tuvassa, kynttilöiden tuiketta. Joulun rauhaa. Siinäpä toivelistaa. Ehkä sentään kirja tai pari joulu-ukolta.

  Äitinä on vaikea katsoa lapsen pettymystä. Vielä hänelle varmasti paikka löytyy, vaikka nyt ei onnistanutkaan. Ties vaikka jotain parempaa on tyttärellesi tulossa.

  Rauhallista joulua Sinulle! t.Delilah

  VastaaPoista
 10. Voi Delilah,

  minä en saa koskaan yhtään kirjaa, ellen itse osta. Mieluiten ottaisin runokirjoja, sillä ne tahtoisin omakseni, en lainaksi.

  Muuten tuo lausumasi Ties vaikka jotain parempaa on tyttärellesi tulossa on vallan ihana. Tulee mieleen vastuunsa tuntevan ennustajan kommentti. Tämä veti suuni hymyyn, ja ehdottomasti hyväntahtoiseen. Ihan kuin siinä olisi voimaa. Toivon niin, sillä lapsiraukka on ihan mase. Panin hänen tililleen vähän joulurahaa lohdutukseksi, kun en halatakaan voi täältä kaukaa.

  Rauhallista joulua vaan sinullekin!

  VastaaPoista
 11. joulun käyttövoima on kynttilä. ja hyvin kepeä sinappi juhlapyhien päällä.

  joutilasta joulua, iines!

  VastaaPoista
 12. Tuossahan ne elementit tulivat.

  On sinappia, on kynttilöitä, on tulitikkuja. On rauha ja hyvä mieli.

  Valkeaa joulua, meri!

  VastaaPoista
 13. Hyvää joulua Iines tiältäkin!

  Minullakin on huolia tyttärieni perheiden jaksamisista, mutta kai se siitä.

  Olkoon vaikka joululahjaa, sillä olen antanut vähän hartiapankkiapua molempien perheille, mutta rampa kun olen näistä käsistäni, niin tiukkaa tekee, aamuisin varsinkin. Tänäkin aamuna käveleksin ainakin tunnin, että oikea käsi alkoi jotenkin käydä yhden särkytabun jälkeen...

  Se perhe, jonka vesivahinkoa nyt korjaan, on vanhimman tyttäreni, syksyllä tein saman homman toiseksi vanhimmalle.

  ...ja vaimo on kotona pahalla päällä kun ukko muualla jo toista viikkoa on lymyillyt.., olo on kuin harakalla tervatulla sillalla, tai Suomineidolla NATON ja Venäjän välissä...

  Mutta jaksellaan.

  VastaaPoista
 14. Voi sinua Valto, ja sinun kättäsi. Kaukana kotoasikin olet, et nyt ihan vierailla mailla mutta kuitenkin.

  Semmoista se on elämä, rahan kanssa tappelemista. Minullakin on tapana pistää tyttären tilille vaikka viimeiset kympit. Kun on ruokatili marketissa, voi elää käteisettä vaikka viikon kaksikin tiukkoina aikoina.

  Hyvää joulua Valto! kyllä se riemuksi muuttuu, kun pääset kotiin vaimon viereen lapsia laskemaan ja kuusta koristelemaan. Minä se yksinäisenä ihmisenä mietin, miten ihanaa olisi odottaa kumppania kotiin. Mutta ymmärrän kyllä vaimoja, varsinkin pienten lasten äitejä hyvin.

  VastaaPoista
 15. Valto,

  Lähetän sinulle joululahjaksi linkin monikieliseen runoon "Merħba", joka kertoo vieraanvaraisuudesta:

  http://antoinecassar.googlepages.
  com/merhba_en.pdf

  Suomea runosta ei löydy, mutta sentään ruotsia ja viroa. Englanninkieliset käännökset löytyvät runon lopusta.

  Esipuheensa mukaan runo sekä ylistää että vaikeroi yhteistä mutta ristiriitaista ihmisyyttämme.

  Minusta se sopii sinulle.

  Sirja

  VastaaPoista
 16. Kaganaka mo, Sirja!

  Kaise ta a !gâibahe

  He ihu kurī, he tangata haere.

  Nunca es largo el caminoque conduce a casa de un amigor.

  Jërejëf!

  PS Kiitos että panit tämän blogini kautta! Saavat muutkin katsoa.

  VastaaPoista
 17. Thank you Iines!

  Ja kiitos myös Sirja!

  Yritin avata linkin, mutta ei auennut. Kokeilen kotona uudestaan jahka huomenna sinne uskaltaudun.

  Hyvää joulua myös Sinulle.

  Ps. Ostin vaimoni kanssa sille "omaisettomalle" somalitytölle Espoossa, josta olen blogeissani kertonut, Vr:n lahjakortin että pääsee käymään meillä ja ainoan hyvän ystävänsä luona jouluna.

  Jos olen huolissani omista omaisistanikin, niin en oikein ymmärrä itsekään miksi aina, kun ajattelen tätä tyttölasta yksin maailmanmyllerryksissä, olen aivan kysymysmerkkinä siitä, minkä huolen hänen ajattelemisensa minussa nostattaakaan??? Varmaan jos minulla olisi kauheasti paljon ylimääräistä mammonaa, adoptoisin hänet lapsekseni ja lupaisin huolehtia kaikesta, hänen opiskeluistaan, työllistymisestään, asumisestaan...

  VastaaPoista
 18. "Voi pientä. Miten joku voi olla valitsematta tuollaista lumivalkotukkaa, joka on aivan auki kaikelle ja valmis antamaan itsensä oppilaille?"

  Kysymys luultavasti sisälsi jo vastauksen. Ehkä juuri siksi.

  Tyttäresi varmaan löytää uuden paikan ja ehtii vielä puurtamaan virassaan ja arjessaan tarpeeksi.

  Tuttavapiirissäni on vielä astetta pahempia pettymyksiä viranhakujutuissa. Paljon kamalampaa lienee, jos kaveri on hoitanut opettajan va. virkaa pari vuotta, tullut hyvin toimeen työporukan ja oppilaiden kanssa; ja kaiken lisäksi rehtori suosittelee häntä virkaan.

  Siitä huolimatta pienen kunnan kepu-keskeinen "sivistyslautakuntapoppoo"valitsee sen hyvän kaverin ja kunnallispoliitikon, joka lähinnä pyllistelee sivistys- ja kasvatustehtävälleen. Kunhan nyt saa politikoida.

  Tämä muuten ei ole fiktiota, vaan faktaa.

  Joten Iines-armas.

  Elä niin hirveästi dramatisoi tyttäresi pettymyksellä. Pettymykset kuuluvat elämään. Leevi taisi aikoinaan väittää, että elämä on puutelista, joka joskus täyttyy suudelmista.

  Niin. Ja lopuksi toivotan,

  Mukavaa ja rauhallista joulua Sinulle!

  VastaaPoista
 19. Juu, Catulux,

  tiedän oikein hyvin, mitä kepu-vetoinen kaupunginhallitus ja koulutuslautakunta pystyy tekemään yleensäkin koulutusasioille.

  Meillä on ollut samantyyppisiä virkaan valintoja, että hyvä ja pätevä ja kaikin puolin pärjännyt ja koulun tykkäämä opettaja saa lähteä polttiisesti sopivamman (lue kepulaisen) tieltä. Tämä on kuuluisaa sika- ja broilerseutua.

  Vähän samaa minäkin ajattelin, että kunhan tytön tukka tuosta tummuu ja sinisilmiin ilmestyy kajalit ja korviin renkaat, niin eiköhän se onni hänellekin koita. Ensimmäiseen paikkaan auttaisi kovasti nyt suhteet. Meilläkin reksin rouva hoiteli vaativia opetustehtäviä vuosikaudet, epäpätevänä, vaikka päteviä olisi ollut tulossa.

  Hyvää joulua sinulle, Catulux!

  PS Runon olisit saaanut pistää joululahjaksi tähän. Tykkään valinnoistasi.

  VastaaPoista
 20. Hirveetä kepun mollaamista, mää oon kauhistunu! Yhteiskunnan parhaaksi ne...

  VastaaPoista
 21. Rikuseni, tämä Anttilaska juuri tuki paikallista Satafoodiakin köyhien joulurahoilla, ja täällä mitään apuja ois tarvittu. Niin on lihava kinkku minunkin jääkaapissani, että hyvä kun ovi kiinni mahtuu.

  VastaaPoista
 22. Iines,
  Paha Nuutti vie sinut, jos jatkat tuolla linjalla.

  VastaaPoista
 23. Lupaat vaan. Jätä naamari taskuun, niin tunnistan sinut!

  VastaaPoista
 24. Hupsista, nyt pehkuihin. Huomenna uudet kujeet!

  VastaaPoista
 25. Pahimman pettymyksen hälvettyä tyttäresi voi olla tyytyväinen ettei joutunut työyhteisöön jossa hänet asetettiin jäännössijoille. Luottamuspulasta olisi kenties tullut ongelma myöhemmin. Jossain vaiheessa hän astuu sellaisen rehtorin huoneeseen, joka myhäilee löydettyään ylivertaisen hakijan. Jos tämä rehtori on ammattitaitoinen, muut valitsijat jäävät statisteiksi, ja eläkeviran hoitamisesta tulee pääosin hauskaa.

  Olen käynyt kymmenen vuoden aikana useamman suomalaisen lukion työhaastattelussa. Ne ovat olleet pääosin hyvin raskaita kokemuksia. Olen itkenyt rankan latistamisen jälkeen, nauranut Benny Hillin näköisen rehtorin touhuille, surkutellut nahjusrehtoria, tullut vihaiseksi virkamiesten politikoinnista. Joissakin kunnissa puolueilla on todellakin vuoronumeronsa.

  Neljä kertaa haastattelussa on ollut mukavaa. Näissä kouluissa olen työskennellyt motivoituneena ja tuntenut kuuluvani yhteisöön ensi minuuteista. Olisin viihtynyt näissä loppuelämäni ellei elämäntilanne olisi heittänyt toisaalle.

  Kouluissa on käsittämättömän suuria eroja. Ne huomaa muutamassa minuutissa. Vaikka työpaikkoja on vähän, ei silti ole syytä olla kerjuulla, ja olla valmis antamaan kaikkeansa mille tahansa läävälle.

  VastaaPoista
 26. Sen verran vielä Rikulle, että Pahaa Nuuttia siis odotellaan toiveikkaana, ei siis muuuta tuo naamari tarkoittanut kuin että tunnistaisin nuuttien joukosta simmukat (selittää, ehkä tarpeettomasti, yön puoliunessa kirjoitetun kommentin).

  VastaaPoista
 27. Mika,

  itse en tiedä, miten kestäisin työhaastattelussa, sillä minusta ajatus ihmisen syynäämisestä arviointimielessä on kammottava. Ei tuommoisessa mitään selviä!

  Ihmisen luonne ja tavat näkyvät vasta pitkässä juoksussa.

  Itse en ole koskaan ollut työhaastattelussa, vaan minut valittiin paperien perusteella pätevimpänä hakijana kumpaankin opettajanpaikkaani. En ymmärrä, mitä vikaa tällaisessa valinnassa on.

  Yksilölllisesti laaditusta hakemuskirjeestä, joka ei olisi kaavamainen vaan persoonallinen, voisi päätellä koko joukon, samoin vaikka valokuvasta liiteenä, jos se pärstä nyt tahdotaan nähdä.

  VastaaPoista
 28. mutta eiko se ole etta niinkuin aiti niin tytar

  VastaaPoista
 29. Anonyymi,

  mitä tarkoitat?

  Tyttäreni on minusta erillinen olento, ja meillä on mm. erilaiset uskonnolliset ja poliittiset maailmankatsomukset.

  VastaaPoista
 30. Olutliitto valitsi eilen Vanhasen Pahaksi Nuutiksi, sillä minä vain...

  VastaaPoista
 31. No tuo uutinen on jäänyt joulukiireitten jalkoihin meikäläiseltä rekisteröimättä tajuntaan. Siinä meni riemu Pahasta Nuutista, joka tulee ja vie kuin Shemeikka Marjan.

  VastaaPoista
 32. Tyttäresi kohtalo on ihan tyypillinen. Kokemusta pitäisi olla, se on tärkeämpää kuin kaikki muu, tärkeämpää kuin koulutus, kielitaito, luonne tai innostus.

  Ihmettelen ja pelkään itse, miten saan mitään läheltäkään alaani liippaavaa työtä, kun ei ole tuota Kokemusta.

  Ja pyhällä vihalla ajattelen viisaita päättäjiämme, jotka tahtoisivat estää opiskelijoilta työnteon tykkänään. Mikä niillä tolvanoilla on, kun eivät tajua, että työnantaja katsoo ihan ensinnä työhistoriaa ja jos se on tyhjä, CV lentää kaaressa roskakoriin eikä koulutus-kohtaan edes päästä.

  Ruojat.

  VastaaPoista
 33. Sopivin on paras!

  'Pystyn hoitamaan tuon viran 'vasemmalla kädellä', – lastenleikkiä.'


  Olettamus että täydellisesti, 110 % työnsä osaava, ylikoulutettu on paras ja taloudellisin valinta, on harhaa. Motivoitumisen yksi edellytys on haasteellisuus, uuden oppimisen mahdollisuus. Paljon puhutussa innovaatiossa on ehkä kyse tuon ihannetilan (90%) ja tavoitetilan (100 %) osaamisvajeen täyttämisen mahdollisuuksista, uusista oivalluksista – sen potentiaalista.

  . . . kuten joulussakin.

  Kulmis

  VastaaPoista
 34. joululahjat&lumityöt22 joulukuuta, 2009 11:03

  Onko 'Kulmis' varma, että sopivin on aina sopivin?

  VastaaPoista
 35. Arawn sivusikin jo sitä mistä olin jatkamassa. Opettajan paikat täytetäään nykyisin poikkeuksia lukuun ottamatta tiskin alta. Virka voi olla haussa, mutta käytännössä tuleva valittu on tehnyt kyseistä työtä jo vuosia. Papereiden lähettely virkoihin on siksi enimmäkseen turhaa. Käsittääkseni on hyvin harvinaista että virkaan valittaisiin ihminen joka astuu taloon ensimmäistä kertaa tullessaan haastatteluun. Turku on tässä ihan oma lukunsa.

  Minulla näyttää olevan kovalevyllä 53 hakemusta. Aluksi en päässyt haastatteluihin. Pihdeillä kun kiskoin, perusteluksi mainittiin lukioissa se että olen tohtori (= lähden heti pois) ja peruskouluissa se että olen tohtori (= kaltaiseni eivät osaa opettaa). Vasta kun olin tehnyt parin kuukauden sijaisuuksia, lukioissa alettiin uskoa että haluan opettaa, enkä pidä yliopiston pätkätöitä ylivertaisina.

  Ensin lyhyitä sijaisuuksia. Sitten äitiysloman sijaisuuksia ja kesät työttömänä. Sitten pätkätuntiopettajuus. Muutaman vuoden päästä alkaa olla mahdollisuuksia virkaan kyseisessä koulussa - ja saman kunnan toisessakin koulussa mikäli rehtorit ovat hyvänkännintuttuja.

  VastaaPoista
 36. Tunnemyrskysi nyt hiukan laannuttua uskaltudun minäkin toivottamaan sinulle, Iines, oikein rattoisaa joulua ja entistä bloggaavampaa uutta vuotta.

  VastaaPoista
 37. Vaari vie aina sanat suustani. Mutta sanon silti samoin.

  VastaaPoista
 38. rauno on tosissaan iines

  VastaaPoista
 39. Minä en ole virkamies, olen tullut siihen tulokseen. Virkamiehillä ja naisilla pitää olla nahkaa nenän päällä eli kestää ristikkäisiä tahtotiloja ja osattava seistä niiden yläpuolella. Minä menen aina pöydän alle piiloon ja pelkään joten en ole virkamies. Huonoja virkamiehiä on liikaa. Ne eivät edes itke kuten minä vaan vätys-sadistoivat kertakaikkiaan ja ovat ostettavissa kuka milläkin tavalla. Not good. Minä en aio virkamieheksi; en tiedä mitä voisin tehdä mutta en ainakaan virkaa. Voin virkata jos joku haluaa; sellaisia nauhoja joista voi tehdä sipulipusseja.

  ? Niihin voin laittaa tirehtöörit mullinmallin (kullinkallin kuten rauno sanoisi) ja ulos tulisi uusia raikkaita tirehtöörejä.

  Sipulipussivirkkaaja virka jos on auki otan heti.

  VastaaPoista
 40. Nyt tiedän mitä laitetaan FonectaN mainokseen:
  S I P U L I P U S S I V I R K K A A J A
  ei hoitele jalkoja eikä pussaa mutta pyörittää ja
  työntää, ohjaa, siivoo, selittää, naurattaa ja on: ON:
  call for request nineoneone, daytaime.


  GOD JUUUUL - FROGLICHE WEINACHTE - KVAK KVAK

  VastaaPoista
 41. Fiat lux, ex oriete lux!

  Gratias tibi quam maximos ago!

  VastaaPoista
 42. Kulmis, Kulmis,

  mahdatkos pudotella nyt tosissasi vai provosoiden? Sopivin on paras, sanot.

  No juu, voi sopivin olla paras, mutta yhtä hyvin paras voi olla pätevin, eli kaikin tavoin pätevin, ei yksin muodollisesti - mikä taas tarkoittaa virkaehtosopimuksessa säädettyjä pätevyysvaatimuksia opettajan osalta. Muutoin voi olla pätevä vaikka luonteensa vuoksi.

  Pätevyys-asiassa lähdetään liikkeelle oppilaan, ei opettajan eli työnhakijan eduista. Oppilaalla on lain suoma suoja saada pätevintä mahdollista opetusta. Jotta pätevyys voitaisiin mitata, täytyy olla tietenkin mittarit, jollainen ei ole rehtorin eikä kaupunginhallituksen puheenjohtajankaan mielipide asiasta.

  Opettajalla pitää olla tutkinto ja opettajalta vaadittavat kasvatustieteelliset opinnot suoritettuna, sillä ne on suunniteltu tähän työhön soveltuviksi. Epäpätevien tuntiopettajien paikat tulee laittaa vuosittaiseen hakuun, jotta tehtäviin saataisiin pätevät opettajat. Tämä on kaikkien etu, myös opettajien, jotka kouluttavat itseään työn vuoksi päteviksi. Näin tein itsekin oltuani alkuun epäpätevä.

  Ilman muodollista pätevyyttä toki voi olla hyvä opettaja, jopa erinomainen, mutta jos virkaan valitaan, niin on sekä oppilaitten että kaikkien hakeneiden opettajien oikeusturvan kannalta selvää ja oikein, että pätevin valitaan.

  Ja, Kulmis, kuule, kyllä pätevälläkin opettajalla on joka päivä uusi haaste edessä, opettajan työtä ei hoideta rutiinilla, vaan jo oppilaat opettavat opettajalle kaiken aikaa uutta! Lisäksi vanhoilla opeilla ei nykykoulussa juhlita, vaan opettajat kouluttavat itseään usein kesälomillaankin omalla kustannuksellaan saadakseen uutta tietoa.

  VastaaPoista
 43. Mika,

  tuo on tuhannen totta mitä sanot, että avoimiin paikkoihin on usein jo valmiina se, joka tullaan valitsemaan. Tämä johtuu juuri tuosta mainitsemastani seikasta, että paikat on lain mukaan pantava julkiseen hakuun, ja ilmoituksen tulee olla julkisessa mediassa tai jollain kaupungin ilmoitustaululla.

  Kun opetin oppilaille hakemuksen kirjoittamista, kehotin heitä kysymään suoraan, onko talossa valmiina jo pätevä henkilö virkaa varten. Tällaisessa kysymyksessä ei ole mitään pahaa, eikä siinä menetä mitään. Pieni riski kysymyksessä toki on, jos pätevää hakijaa ei olekaan. Silloin joku johtaja tai rehtori voi pitää kysymystä ärsyttävänä, mutta toisaalta nykyaikana käytävä kilpailu paikoista lienee rehtoreittenkin tiedossa.

  Taitaa olla niin, että se ensimmäinen työpaikka on vaikein löytää. Kokemuksen kanssa pääsee sitten edes sijaisuuksia hoitelemaan.

  On tuo kyllä karmea tilanne, että opettaja joutuu odottelemaan töitä, pätevä, kiitettävilllä papereilla ja maisterintutkinnolla varustettu ihminen ei saa Suomessa töitä, vaikka on opettajapula.

  VastaaPoista
 44. Vaarille ja mikikselle ja HG:lle oikein lämpöistä joulunaikaa. Lähettäisikö oikein halipusun?

  Anonyymi, tottakai Rauno on tosissaan. Hän on kunnon mies.

  Samoin Komposti sinulle rauhallista joulua ja mukavaa yhdessäoloa läheistesi kanssa. Halipusua en uskalla lähettää. Ab alio exspectes, alteri quod feceris!

  VastaaPoista
 45. Huomaan nyt vasta Arawnin kommentin tuolla ylhäällä.

  Kokemuksen painottaminen on tosiaan ihmeellistä, sillä kokemuksessa on aina mukana myös negatiivisia opittuja käytänteitä, rutiinia, josta ehkä olisi syytä päästä irti.

  Kokemusta painotettaessa taitamattomien valitsijoiden huomio jää kiinnittymättä ehkä hyvinkin tärkeisiin ominaisuuksiin ja seikkoihin. Esimerkiksi juuri opettajan työssä kokemus voi olla myös painolasti.

  VastaaPoista
 46. Kokemusta ja koulutusta ei tulekaan työhakemuksissa painottaa. Minulle kävi niin, että kun valmistuttuani keräsin kaiken työhakemustani tukevan aineiston ceeveeheni, niin työhaastattelija kysyi ensimmäiseksi, että miten tulen toimeen tavallisten kuolevaisten kanssa enkä sitten saanut virkaa. Ehkä tyttäresikin pitäisi karsia hakemustensa oppineisuutta ja kokemusta tukevaa todistusta? Minä sain viran kun tein niin. Siitä tosin on aikaa.

  VastaaPoista
 47. Oikein Lämmintä ja Mukavaa Joulua Sinulle Iines!

  VastaaPoista
 48. Pertti,

  hakemukset muodostuvat nykyään luettelosta. Mitään ei voi siis itse painottaa tai karsia, vaan CV:stä työnantaja tarkistaa muodollisen pätevyyden (tutkinto + kasvatustieteen opinnot) ja kokemuksen.

  Arjaanneli, hyvää joulua sinullekin! Nyt tulee lunta!

  VastaaPoista
 49. Neulasten tuoksua & kynttilän valoa, yhdessäoloa ja tunteen paloa. Kullekin sitä mitä sydän tahtoo sanoa, joulun ytimestä sammutetaan janoa :)

  VastaaPoista
 50. Isäkin halusi aina kuusentuoksua, Kuunkuiske. Hän pani oksan kärjen kuusenkynttilän liekkiin ja poltti sitä, kunnes tuoksu tuntui. Äiti luuli talon palavan. Minulla oli rusetti päässä.

  Oma lumivalkoni istuu juuri dösässä pyryn keskellä matkalla kotiin. Iso koirakin tulee.

  Valkea joulu saatiin, kauneutta ja vanhan ajan joulu. Pihalla on pari jäälyhtyä eläville kynttilöille. Takapihalla se kauralyhde.

  Valkeaa joulua, Kuunkuiske, jos se on mieleesi!

  VastaaPoista
 51. Tänä jouluna ihanuus, puhdas valkeus, taitaa koskea kaikkia!

  Tunnelmakuvauksesi muistuttaa lempparijoululaulustani. Mökit nukkuu lumiset, nukkuu hanki, tanteret, tuikkii taivaan tähtivyö, pyhä nyt on jouluyö...

  VastaaPoista
 52. Olen jo kahdesti tehnyt tänään lumityöt, puhtaan valkoista kevyttä lunta kymmeniä senttejä pihassa. Iso koira upposi puoliksi kinoksiin.

  Illalla kinkku uuniin alhaiseen lämpötilaan, ja unta palloon paistuvan kinkun tuoksussa. Edellinen koiramme vietti aattoyönsä aina keittiössä, odottaen.

  VastaaPoista
 53. Ei kiireitä täälläkään, puuha kerrallaan. Joulupullan tuoksua, joululauluja.

  Rauhaisaa joulua, Iines!

  VastaaPoista
 54. Kiitos, Hilma,

  minä panostin juuri ulkoiluun ja pitkään lumilenkkiin koiran kanssa, kun sellaisen sain jouluvieraaksi. Iso lampuri, täysin kahko. Nyt on kuusi sulamassa ja kinkku huoneenlämmössä lämpiämässä sopivan lämpöiseksi ytimeltään, jotta saan tökätä sen uuniin.

  Rauhaa sitä joulussa eniten arvostaakin, ja yhdessäoloa. Rauhallista joulua siis sinullekin!

  VastaaPoista
 55. Vieläkös joku kinkunpaistaja on hereillä näin illan kääntyessä aaton puolelle?

  Lämmintä joula kaikille!

  VastaaPoista
 56. Nyt on joku hereillä, ja kuorrutettu kinkku on jäähtymässä, samoin kinkunrasva jähmettymässä kastikekulhossaan.

  Oikein ihanaista ja rauhallista aattoa vaan kaikille kurkistaneille! Olkoon pukki hyvä, niin kuin ikäneito Aune-tätini tapasi jouluisin sanoa.

  VastaaPoista
 57. Onko tämä exäsi tunnettukin kirjailija?

  Hänen joulunviettonsa kuulostaa aika romanttiselta - yksin lumikinosten keskellä vuoristohotellissa kirjoittamassa, sikarin tuoksua, konjakkilasin kilinää, paperin rahinaa, kummitusten kaukaista kiljuntaa käytävillä.

  VastaaPoista
 58. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 59. Oikein hyvää, kaunista ja lämmintä Joulua sinulle.

  VastaaPoista
 60. Jaa kuuluisa kirjailijako minun eksäni?

  Tuskinpa vaan, toimittaja-kirjeenvaihtaja hän on, ja jos joku hänet muistaa, niin ehkä paremmin radio- ja joistain tv-selostuksistaan. Lukuisia oma- ja muita kustanteita hänellä on, ja lisää tulossa.

  *

  Kiitos, leppoisia joulunpyhiä, Sedis!

  (Sedis taisi paistaa kinkkunsa samoin kuin minä, yön uunissa miedossa lämmössä - tämmöisestä oli viime jouluna puhe, mikäli muistan oikein.)

  VastaaPoista
 61. Hyv� joulua!

  - Charmaine -

  VastaaPoista
 62. Kiitos, Charmaine, hyviä joulunpyhiä sinullekin!

  VastaaPoista
 63. Iines hoi! Käväisepä Rikun sivuilla katsomassa, miten bloggaamalla tahkotaan miljoonia. Sinulla on niin paljon kommentteja, että Google varmaan tarjoaisi sinulle keittiöveitsisarjan pelkästä yhteydenotosta.
  Riku juuri vaihtoi vanhan (3v.) Chryslerinsä uuteen, kun sai marraskuun mainostilitykset.
  Jos et usko, niin oma vikas!

  VastaaPoista
 64. Juu, minä juurin palasin sieltä ja koetin ymmärtää sen mainosjutun ja käymänne keskustelun.

  Mielenkiintoista, että mainokset vaihtuvat blogin tekstisisällön mukaan. Jos niin on, niin minun sivuillani olisi vissiin burkan tai Homma-foorumin mainoksia, niin paljon täällä on viime aikoina maahanmuutosta keskusteltu.

  Toisaalta minä olen ei-kaupallinen sielu, joka elää hengellään. Ja olen niin huono bisnesihminen, että tuokin kääntyisi luultavasti tappioksi, ja joutuisin vaihtamaan vanhan farmarini takaisin kuplaan.

  VastaaPoista
 65. Kiinni jäit!

  Muistatko keskustelumme kognitiivisesta dissonanssista? Muistat takuulla.
  Nyt arvelet, että burkhafirmat voisivat tulla sivuillesi, kun täällä puhutaan niin paljon maahanmuutosta. Hoh, hoh! Milloin viimex!

  Minusta täällä puhutaan harvinaisen vähän maahanmuutosta, mutta kun aihe on sinulle rakas, näet mamuja sielläkin, missä niitä ei taatusti ole. Kun näet nimimerkkini alat heti ajatella, että kato perkele, nyt se vaari taas alkaa haukkua somaleita, vaikka puhuisin lämminvesivaraajista.

  Sanonta "on puhuttu viime aikoina maahanmuuttajista" on tietysti hyvin väljä. Jonkun mielestä viime aikoina tarkoittaa tätä viikkoa, sinusta ehkä koko kulunutta vuotta. Mutta vaikka tarkoittaisit koko vuotta, ei tämä mikään hommafoorumi ole.

  Kun mainitsin murjaanien kuninkaan (enkä edes noilla sanoilla), ei tarkoitukseni ollut osallistua maahanmuuttokeskusteluun vaan kiinnittää huomiota rasistisiin ja sotaa ihannoiviin joulutapoihin.

  VastaaPoista
 66. Vaari,

  mitäs sinä nyt?

  En minä sinusta maahanmuuttajia ajatellut, sillä sinä assosioit mieleeni kuvan Siperian-junasta ja tähtikirkkaasta mustasta taivaasta kaiken yllä, balalaikan helskeen ja piripintaisen pikkiriikkisen kultareunaisen lasin kirkasta viinaa, joka heitetään seinään tuhannen sirpaleiksi ja joku polkaisee vielä korollaan lattiaa niin että lantio heilahtaa.

  Maahanmuuttokeskusteluja on tuolla aiemmin, ei tosiaan ihan nyt. Niitä on limittäin väkivaltakeskustelujen kanssa.

  Minä kirjoitin sinulle muuuten lämminvesivaraajasta kommentin Rikun blogiin, mutta tulee uunista varmaan huomenissa.

  VastaaPoista
 67. Minä täällä vielä tirkistelin...

  Hyvä että sanoit, tuli juuri uunista.Sähköpostisysteemi ei jostain syystä kertonut viestistäsi mitään, piti kirjautua blogiin.

  Hyvää yötä ja alkavaa tapaninpäivää!

  Enkä minä sitä Chrysleria ostanut, vaikka Vaari yritti kaupata.

  VastaaPoista
 68. Kiitos, kiitos.

  Kai sitä on vanhat luunsa raahattava Rikulaankin, kun sitä mainostetaan näin modernisti member-to-memberillä, ambientilla ja querillalla välipäivien yhteiskampiksena.

  Sosiaalinen media vetää kuin sissiteltan kamiina.

  VastaaPoista
 69. Öitä vaan kaikille ja mukavaa heräämistä Tapanin-päivän aamuun! Taidan lukea sitä hyllystä löytämääni Croninin karseaa melodraamaa vielä hetken. Se on niin huono, että käy jo viihteestä. En jaksa nyt mitään hyvää. Tahdon huvittua ja hymyillä ja kenties jopa nauraa.

  VastaaPoista
 70. Ai niin, Tapsalla on merkkipäivä huomenna - ihmettelin, että mistä nuo kiitokset.

  Vaan ethän sinä oikea Tapsa ole, joten ei taida nyt kotona perhe muistaa onnittelumuiskulla. Ota täältä sitten virtuaalinen onnitteluhalaus. Panoksesi blogimaailmaan on melkoinen, ja täälläkin olisi iso aukko ilman sinua. Lähtösi huomattaisiin, vaikka poistuisit salaa.

  Riittikö kehut? Jos ei, kehun huomenna lisää.

  VastaaPoista
 71. Täytyy heti aamutuimaan tulla kysäisemään "Tapaninlankaa", onko syli vai peräti keräkaupalla?

  Kulmis

  VastaaPoista
 72. Huomenta, Kulmis,

  jaa että oikein tapaninlankaa. Noh, voit sinä pätkän saada, jos viet tapaninajelulle hevospelillä, jonka aisassa on kilkkuva kello ja kunnon kulkuset.

  VastaaPoista
 73. Houkutteleva pyyntö . . .


  satunnaiset 'tapaninajalut' on taaksejäänyttä vaikkakin aisakello kyllä yltää vielä tremoloksi asti laukalla . . .

  Kulmis

  VastaaPoista
 74. Olen minä, Iinukka, oikeutettu Tapaninpäivän onnitteluihin ja saanutkin jo niitä aika moisesti. Huomaan vaan, että olet lukenut blogisi tarkalla korvalla, kuin noin luulit...

  Nousin muuten ylös jo 04.00, kun piti heittää tytär ja vävy lentokentälle. Tuiskusi vähän, mutta muuten oli idyllistä.

  VastaaPoista
 75. Kiitos toivotuksista ja leppoisaa tapania kaikille!

  Että tremolo, johan nyt. Vaan onhan kertaus opintojen äiti ja lopussa kiitos seisoo.

  Tapsa, minä tosiaan luulin, että Tapsa P on puhdas nimimerkki vailla kytköstä mihinkään. En ole harkinut mitään Tapania sinun kohdallasi, tai edes Tapiota. Mutta voithan olla vaikka Hannu Tapani Klami, mainio tenori. Kajautti sumeilematta aarian missä tahansa, vaikka luentoa pitäessään.

  VastaaPoista
 76. Minunpas oikea toinen nimeni on Tapani. (Joka tietysti on vanhempieni "syy".) Tapanani ei ole silti ollut viettää tapaninpäivää sen kummemmin. Yleensä päivät vain tulevat ja menevät.
  (Toisaalta, olisi kummallista jos edellinen päivä ei menisi pois?)

  VastaaPoista
 77. Tapanista tulee mieleen sähköliikkeen kauppiaan poika Tapani, jonka silmälaseista toinen linssi oli peitetty lapulla, koska Tapani oli kierosilmä. Kierosilmiähän syntyi joskus enemmän kuin nyt, liekö vitamiinin puutosta. Tapani lauloi kuitenkin hyvin.

  Toinen merkittävä Tapani on ollut ensirakkauteni. Hän oli se, joka kurkisti eteiseeni oveni kirjeluukusta, ja näki siinä lattialla vieraan miehen kengät, aamulla varhain. Tapani ei nimittäin halunnut naida minua, koska hänellä oli sitoutumiskammo, ja minulla taas oli vahva sitoutumishalu. Eikä Tapani koskaan naimisiin tai liittoon mennyt, vaan hän on edelleen vapaaherra, yksin. Soitti minulle jokin vuosi sitten ja pyysi tukea vaalirahoitukseensa, koska minähän olen tunnetusti punainen.

  Haluan mainita vielä erikseen yhden Tapanin, näyttelijä Tapani Pertun, jonka kohtasin laivan viinamyymäläjonossa. Puhuin siinä seuralaiselleni ja pyysin ojentamaan muovikassia saadakseni ostokseni pakattua. Tapani Perttu riensi antamaan minulle sen muovikassin, ääneni vuoksi, kuulemma. Olin kauhean onnellinen ja vähän otettukin, koska ihailin Tapani Perttua.

  Että on teitä Tapaneja monta sortimenttia, jos sinäkin, mikis, olet Tapani.

  VastaaPoista
 78. Olettepas te kaikki nyt hiljaisia! Oma vika, mitäs nautitte liikaa kinkkua ja muuta...

  Van Vaari lupasi muuten tuoda sen 70-luvun lopun letukan koeajoon, muttei ole näkynyt. Siksi tässä aika käy vähän pitkäksi.

  VastaaPoista
 79. Kaipa blogiväki on tapanina sukuloimassa ja kyläilemässä, tai sitten ihan vaan perheen parissa kinkku- ja suklaaähkyssä, ja siksi on hiljaista.

  Älä sinä Riku mitään letukkoja koeaja, ei semmoiset heitukat tosimenossa kestä. Vaikka Vaarilta ostaisin kyllä vanhan auton tai käytetyn hevosen, mainosmiehen taustasta huolimatta.

  VastaaPoista
 80. Hiljainen on kylätie.

  Sanon siis van Vaarille, että muuten kyllä, mutta Iines ei antanut.

  Vähän kyllä pelkään, että sillä on oikeasti joku lämminvesivaraajien edustus, kun se niistä puhuu nin paljon.

  VastaaPoista
 81. No se lämminvesivaraajien edustus selittäisi Vaarin toistuvat Siperian-matkatkin. Ja sen setelitukon kahistelemisen hiljakkoin. Antoi ymmärtäää, että tuohta tulee muka jostain kässäreistä. Lämminvesivaraajista ne rahat tulee.

  Juu, siis oli minullakin joskus antiikkinen Kupla, mutta ei sitä jaksa istua nättinä nätissä autossa, joka tupruttaa näkyviä kaasupilviä pakoputkestaan.

  VastaaPoista
 82. Minullapa oli Saab ysikuutonen, Herran kosto tottelemattomille!

  Ylpeänä siinä kuitenkin istuin ja rattia pyörittelin -80-luvun puolessavälissä, vaikka rakkineella olikin ikää jo kajakkikaksikolle liikaa.

  Katselen kaiken muun ohella telkkaria ja ajattelen, kuinka paljon paremmaksi maailma onkaan muuttunut, kun tuo Loirikin on ainakin kaksinkertainen siihen nähden mitä joskus ennen...

  VastaaPoista
 83. Olen joskus koeajanut Saab 96:sen, mutta siinä oli joku ihme systeemi kaasussa tai kytkimessä, ja arvelin että ajan jorpakkoon ennen kuin opin sen käytön. Autohan oli kaunis, kakkonen listallani rättisitikan jälkeen. Ja kundit, jotka ajoivat rättisitikkaa, saivat ulkonäkönsä anteeksi. Myös Saab 96-miehiä katsottiin tarkoin.

  Vesa-Matti Loirin puolesta harmittaa: miten mies on päästänyt itsensä tuohon kuntoon diabeteksensa kanssa! Henkihän tuossa on jo vaarassa, ja laulukin alkaa väsyä. Voi voi.

  Pitäisiköhän katsoa tyttären kanssa Harry Potter-dvd? En itse osta dvd:itä enkä vuokraa niitä, ja nyt olisi tarjolla.

  VastaaPoista
 84. Loirista sensuroin itse viestini, koska arvostan häntä vieläkin. Lapsena hän oli yksi idoleistani. Tuon John D:n ja John L:n lisäksi.

  Harry Potterista en tiedä mitään, mutta jos sen katselutuokio tyttäresi kanssa on mukava, niin ilman muuta.

  VastaaPoista
 85. En ole Potter-fani, ja ajattelin paikata tietämättömyyttäni! Tytär oli kuitenkin aloittanut jo toisen dvd:n ja tämän katsomme toiste. Tsiigaan nyt siis josko telkku antaisi jonkin leffan.

  Loiria arvostan ihmisenä ja taiteilijana, ja juuri siksi harmittaakin se, että hän ikään kuin on luovuttanut.

  VastaaPoista
 86. Kiitos Sari, ähkyolo on, mutta vielä mahtuu rippeet. Mukavaa lomaa koulusta sinulle!

  VastaaPoista
 87. Yleisesti sen verran, että ainakaan hirveän lotrauksen mukana seuraava aggressiivisuus ei kaunista ketään.

  Tämä siis vain yleisesti.

  VastaaPoista
 88. Aggressiivisuus, vihaisuus on ominaisuus tai asia, joka kiinnostaa minua ja josta on vielä päre kirjoittamatta. Odotan vinoa näkökulmaa tästä teemasta ja sen kytkyä ajankohtaistapahtumaan.

  Esimerkiksi sinä, Riku, rienaat ja satirisoit, mutta sinun jutuissasi on mukana ihmistä rakastavaa ja kunnioittavaa lämpöä ja huumoria. Se on se jokin, joka erottaa satiirin aggressiosta. Ei huudella ketään rasistiksi tai mamukriittiseksi, vaan osoitetaan asian hupaisuus kääntämällä juttu päälaelleen.

  VastaaPoista
 89. Kaikissa sitä aggressiivisuutta on ihan tarpeeksi ja huomattavasti liikaakin.

  Teen tässä nyt yhden itsenipaljastuksen ja kerron, että noille minun jutuilleni yksi (siis yksi monista) lähtökohta oli suomi24:ssa ja muualla esiintyvät kaikkein kovimpaa tykittävät jutut.

  Ajatuksena kertoa niitä vähän eri, joskus samallakin lailla.

  On minullakin mielipiteitä ja aggressioitakin, mutta turhaa minun niistä on kenellekään kertoa julkisesti...

  tai jotenkin.

  VastaaPoista
 90. Mutta juuri tuo, missä määrin henkilökohtaisia aggressioitaan kirjoituksissaan paljastelee, onkin se juttu, joka vaikuttaa kirjoittajan uskottavuuteen, ja siihen, onko juttu suomi24-tasoa vai satiiria/parodiaa.

  Tunnistan suomi24-lähtökohtasi, tai kehyksesi, jossa juttu on. Juuri tuon henkilökohtaisen aggression puuttuminen erottaa sinun kirjoituksesi omaksi lajikseen, satiiriksi, joka on lajissaan uskottavaa ja kiihtymyksettä luettavaa. Satiirista nauttii, aggression purkamisen lukemisesta ei.

  Toivottavasti et kiusaannu analyseerauksestani! Tarkoitus ei ole kehua sinua tai tutkia munaskuita myöten. Minusta on vaan niin hauska pohtia kaikenmaailman asioita, turhuuksiakin.

  VastaaPoista
 91. Noin yleisen sosiaalisuuden kannalta on aika usein eduksi peittää sisimpiään, enkä paljoa siitä halua kertoakaan julkisesti, mitä nyt rivien väleistä paljastuu.

  Sitäpaitsi uskomattoman monen suurenkin humoristin huumori ammentuu suuttumuksesta.

  VastaaPoista
 92. Tätä sivuten - aikamoinen harhaluulo kait onkin, että humorismi tai jokin parodia versoaa ilosta ja että parodioija on hauska ihminen, vaikka toisaalta narrin nauru -käsite tunnetaankin.

  Ei kai satiiri siis voikaan versota tyytyväisyydestä ja hyväksyvästä hyrinästä?

  Ja nimenomaan suuttumus voi olla polttoainetta monelle kirjoitukselle, niille minunkin satiiriviritelmilleni, joita satiiriksi tai pakinaksi ei tunnisteta, vaan joita luetaan yksyhteen jumalansanana, mitä en koskaan lakkaa ihmettelemästä. Ihmisen tulee kyllä blogimaailmassa pysyä suosiolla yhdesä tyylilajissa, muuten lukijat ovat ymmällään ja jopa kysyvät, onko tämä kirjoitus totta vai satiiria.

  VastaaPoista
 93. Niin se aina on ja täytyy myöntää, että täytyy olla vireänä, että tajuaa tyylilajin. Ei siihen aina kukaan pysty.

  Luultavasti ihmisten yleinen ajatus on, että kirjoitettu sana on aina jotenkin pyhempää kuin puhuttu, ja sen siksi täytyy olla selvää ja asiat suoraan kertovaa.

  Onhan se ainakin joskus enemmän harkittua.

  VastaaPoista
 94. Tuo parodioiva pakina tai satirisoiva kolumni tai ilkkuva lastu, miten sitä nyt tahtoo nimittää, on ehkä monen lukijan yllätyksesi laji, jonka tunnen itselleni läheiseksi tämän päiväkirjamaisen avaumiskirjoittamisen rinnalla. Niiden yhteensovittaminen samaan blogiin vain ei käy, sillä silloin minun kumpaakaan tyylilajia ei enää uskota.

  Ja tämä vaikea parodioiva laji on juuri se, jota haluaisin hioa ja kehittää. Minun pitäisi karistaa itsestäni hienotunteisuus ja sanoa juuri niin kuin ajattelen, niin voisi onnistuakin.

  Voi Riku, olet vallan ihana, kun juttelet tässä kanssani ihan melkein kuin livenä. Kiitos tästä rupattelusta!

  Nyt suljen läppärini ja menen nukkumaan, luen itseni uneen, mikä tapahtuu luultavasti vartissa. Öitä kaikille tänne kurkistaville! Jospa huomenna tapahtuisi maailmassa jotakin uuden blogikirjoituksen arvoista.

  VastaaPoista
 95. Kauniita unia.

  Ehdotuksena olisi salanimen kehittäminen ja aivan uuden blogin perustaminen sitä varten.

  Itse olen joskus leikitellyt ajatuksella kahden blogin perustamisesta, jotka joutuisivat keskenään kauheaan kinaan ja riitaan. Se sopisi minulle.

  VastaaPoista
 96. Ja jos salanimilinjalle lähtee, naisella pitää olla miehen nimi, sillä ei kukaan ota vakavissaan naisen kirjoittamaa satiiria tai poliittista parodiaa. Tuulikki Ukkola on ehkä ainoa naiskolumnisti, jota miehetkin siteeraavat.

  Tässäkin blogissa joskus filosofisista asioista keskusteltaessa miehet innostuvat keskustelemaan naisen pään yli toisilleen, vaikka nainen jo sanoi saman asian, minkä he käärivät suuren ajattelijan suuhun.

  (Huomenta vaan kaikille, uusi aamu, uudet kujeet, sanomalehtikin alkoi jo tulla! Elämä palaa radalleen.)

  VastaaPoista
 97. Eikö tämä ala jo mennä yli sadan? Pitääkö vanhan miehen tulla avuksi?
  No, terveisiä tapaninajelulta. Muutama sata kilometriä lumipöllyssä virkisti ihmeesti. Kumma, ettei tullut tämän enempää ruumiita maanteillä.

  Ja Iines se jatkaa täällä naisten herjaamista. Ettäkö muka naisen kirjoittamaa satiiria ei oteta todesta! Lukaisepa J. Tukiaisen blogi 7 päivää lehdessä ja tulet toisiin aatoksiin. Siinä on niin huimaa satiiria, että pää on mennä sekaisin. Ei todellakaan tarvitse miesten kirjoittaa hänen päänsä yli. Hän tekee sen itse.

  Näissä merkeissä kohti vuoden viimeisiä päiviä.

  VastaaPoista
 98. Minä jo huolestuneena tuijottelin, että jääkö tämä kriittiseen 99:ään. Onhan tuo satanen rikki aina kiva juttu. Väki on aika unessa, mitä nyt alkaa hieman heräillä huomiseen arkeen.

  Olen aika saletti siitä, että Tuksun blogi on toimittajan kirjoittama. Siinä paistaa senkaltainen tehty sujuvuus tekstinjuoksutuksen alta, että nenäni haistaa ammattikirjoittajan, joka tekeytyy Tuksuksi. Tuksu on nimittäin fiksumpi miltä näyttää. Olen kuullut hänen avaavan suunsa, ja sieltä tuli hyvin ilmaistua asiaa. Tuo blogikirjoitus jonka luin oli sössöttävämpää kuin Tuksun puhe.

  VastaaPoista
 99. Hyvää joulua tai sen mennyttä vain.

  Minua kiinnostaisi nähdä monissa naisten blogeissa kiertänyt mieskalenteri vuodelle 2010 Iineksen tekemänä. Olisiko siellä sitä lierihattua vai piukkoja nahkahousuja vai karvaturrikoita?

  VastaaPoista
 100. Iines: "Tuksu on nimittäin fiksumpi miltä näyttää. Olen kuullut hänen avaavan suunsa, ja sieltä tuli hyvin ilmaistua asiaa."

  Voi hyvänen aika sentän, tähän on pakko reagoida.

  Paranormaalit ilmiöt kiusaavat Tuksua!

  Tuksu: Henki piinasi minua

  Kohukaunotttaret sanasodassa

  Tuksun hittibiisi

  Tuksu, Playboy-kartanosa juhlija

  Kyllä Tuksu on yksi maanvaiva ja julkisuuden kipeä tyrkky. Hän tuntuu tekevän ihan mitä vaan päästäkseen julkisuuteen. Miesten kannalta vaarallinen nainen kerrassaan...

  VastaaPoista
 101. Annikki,

  saamasi pitää. Minähän teen mieskalenterin hartaudella ja rakkaudella. Minhillä jo ehdin sellaista katsella.

  Toivottavasti joulusi oli viihtyisä.

  Jape, on Tuksu fiksu. Hänellä oi teeveessä yhteiskunnallisia mielipiteitä.

  VastaaPoista
 102. Iines: "Jape, on Tuksu fiksu"

  Iines, tämä vaatii nyt todisteita ja näyttöjä tästä fiksuudesta (saat käyttää linkkejä)!

  Jään odottamaan...

  VastaaPoista
 103. Kyllä typerästi käyttäytyvä voi olla yhteiskunnallisesti fiksu. Huorakin voi olla ajatuksiltaan fiksu.

  Hämmästyin kuin Tuksu avasi suunsa eräässä ajankohtaisohjelmassa, ja ilmaisi itseään paremmin kuin moni poliitikko.

  Linkkiä ei tule kun ei ole. Minä en keskustele linkkien kanssa. Jos et usko, ole uskomatta, armas Jape. Tämä on minun vaikutelmani, en väitä sitä totuudeksi.

  VastaaPoista
 104. OK, Iines, tuo on hyvä kikka. Kun joku jatkossa pyytää minulta näyttöä jostain sanon sitten, kenties, että tämä on vaikutelmani. Ei minun tarvitse näyttää mitään toteen. Tämä avaa täydelliset mahdollisuudet löpistä ihan mitä sylki suuhun tuo. Ei sinun tarvitse keskutella linkkien kanssa, Iines, minä voin keskustella, kunhan vain esität ne.

  Ja mitä tulee näyttöihin Tuksun itseilmaisusta politiikan saralla, niin hänellä on tilillään 1 kpl eronneita ulkoministereitä. No meriitti sekin, varsinkin tämän eroon johtanee episodin käsikirjoitus, jossa tuksu ensin myi tekstareita Hymylle ja sitten "esitti" että koitti estää niiden julkaisun. Siinäpä fiksu nainen! Kelpaisiko malliksi hyvästä ja asialisesta, naistyypillisestä käytyksestä?
  Olen aina ihmetellyt, millä tuksu maksaa elämisensä, kun verotettävaä tulo on noin 1500 euroa vuodessa? Melko fakiiri tuo Tuksu. No vanhemmat maksaa tuon 31 vuotaan mussukan asumisen, onhan sekin jo jotain.

  Kun Tuksulle tehtiin biisi: "lööppijulkkis" ja hän sitä ihan täpinöissään esitti, niin hetkeä myöhemmin hän valitti julkisuudessa kuinka typerän kuvan tuo biisi hänestä antaa...

  VastaaPoista
 105. Siis typerästihän Tuksu käyttäytyy, ja hänen julkisuuskuvansahan on rivon ja aivottoman sekoilijahutsun kuva. Siksipä juuri hämmästyin sitä, kun hänen suustaan tuli siinä tv:n ajankohtaisohjelmassa hyvin muodostettuja lauseita, joissa vilahteli jopa jonkinlaista ajatuksentynkää. Missit ovat järjestään huonompia itseilmaisussa kuin Tuksu. Ehkä minä ihastelenkin tässä vain Tuksun ulosantia, ilmaisua, en älyä. Hän on kunnon komedienne.

  Ymmärrän hyvin, että puheeni ei vakuuta totuusarvollaan, sillä puhun vaikutelmastani.

  VastaaPoista
 106. Tuksu eduskuntaan!

  Ei hän siellä joukosta erottuisi ainakaan tyhmyydellään ja toisi väriä, vipinää ja moniosaamista siihenkin sakkiin.

  "Käyrät nousuun, Tuksua töppösiin!"

  "Tuksu toimeen, talouden aisat kannattamaan!"

  VastaaPoista
 107. No siitähän kalapuikkosektori riemastuisi, vaikka viattomiahan he, herra hyvästi siunatkoon, olivat kaikkeen.

  VastaaPoista
 108. Menisihän siellä eduskunnassa yksi Tuksukin samalla vaivalla kuin eräs taannoinen edustaja Halme. Herra paratkoon, hänelle annettiin paljon ääniä...

  Teivaalan isäntää emme taida nähdä saman joukon jatkona. Saattaapi päästä leivättömän pöydän ääreen kun tarpeeksi veitsi tanassa riekkuu.

  Turvakodit pullistelevat tuttuun tapaan joulun jälkeen. Perheenjäsenten välinen lämpö ja läheisyys - joku raja silläkin, montako päivää jaksaa katsella valittuaan ja jälkikasvuaan ennen kuin pinna palaa totaalisesti! :)

  VastaaPoista
 109. Ja mihinköhän "kalapuikkosektori" Iineksen mielestä syyllistyi?

  Tuksusuta on turha tehdää viatonta. Kertohan toinen, joskin nykyisin entinen, "lööppijulkkis" eli Marika Fingerroos, että Tuksu oli ottanut häneen yhteyttä ja kysynyt vinkkejä kuinka saisi mm. Kanervan nalkkiin...
  Fingeroos kuulemma koitti varoittaa Kanervaa Tuksusta, mutta varoitus ei vissin mennyt perille.

  Ai että nautin silloin kun Iines oli jossain Sveitsissä tai ähimaastossa ja diskossa tilasi 1000 euron (about) shanpanjaa ja koitti maksattaa sen jollakin vieaalla miehellä. Mies kieltäytyi ja rahaton tuksu vietiin putkaan. Olisi saaneet pitää sen vain kauemmin lukkojen takana. Mikä röyhkimys!

  VastaaPoista
 110. Teivaalan isäntä vielä uuden vankilamasurkan laulaapi ja sellikeittokirjan ja linnaslangin oppaat meille kirjoittaa.

  Turvakodeissa oli tunkua - panin minäkin linkin talteen, jos vaikka juttua olisi pukannut, mutta ehkä ei, taas. Ensin on määrä tehdä Annikin toiveesta Iineksen Mieskalenteri.

  VastaaPoista
 111. halme ja tuksu

  "Turvakodit pullistelevat tuttuun tapaan joulun jälkeen."

  Uutisten mukaan tämän vuotisessa ilmiössä oli "uutuutena" maahamuuttjien kova rynnistys ilmoittamaan sosiaalipäivystykseen väkivallasta... Mistä on kysymys? Eikö maahanmuuttajat olekaan rikastuttamassa kulttuuriamme vaan toisintamassa kulttuurimme piirteitä?

  VastaaPoista
 112. Iines misssään Sveitsissä ollut tilaamassa tonnin shampanjaa.. Tarkoittanet Tuksunteria, Jape?

  VastaaPoista
 113. Voi - kyllä käykin Kanervaa sääliksi! Ihan vaan vietiin miestä kuin pässiä narussa kun vaaleaa tukkaa, vaaleanpunaista huulipunaa ja silikonipalloa tuli runsain mitoin näköpiiriin.

  Käsi ylös: kuka ei ole nähnyt kyseistä herraa naistenliehittelypuuhissa? Kehtaako tunnustaakaan, että kerran, aikapäiviä sitten, hän pyrki minunkin juttusilleni. Turhaan. Turuus...Mitäköhän mahtoi meinata, kun tarjolla ei ollut silikoneja, tuhrua vaaleanpunaa huulissa eikä edes metrikaupalla tukkaa?

  VastaaPoista
 114. Juu, anteeksi Iines, tarkoitin tietysti Tuksua sen tonnin shampanja pulloin kanssa, enkä sinua. Nyt meni nimet sekaisin, näin niissä naisissa sekoaa helposti...

  VastaaPoista
 115. Tulla sekoitetuksi Tuksuun on tietenkin kohteliaisuus tällaiselle hiirulaiselle.

  Kuunkuiske, minun eksäni pyöri tämän Kanervan kehissä joskus urheiluharrastuksensa ja toimittajantyönsä merkeissä, ja jutut Ikestä olivat melkoisia. Naistenmies on tietysti myös hyvä seuramies, joten ei ihme, että Ike on aika suosittu henkilönä kuitenkin, varsinkin Turun puolessa.

  VastaaPoista
 116. Tarkoitikohan Iines lauseellaan: "Siksipä juuri hämmästyin sitä, kun hänen suustaan tuli siinä tv:n ajankohtaisohjelmassa hyvin muodostettuja lauseita, joissa vilahteli jopa jonkinlaista ajatuksentynkää." kenties tätä Tukiaisen ajanohtaisohjelmassa esittämää lausahdusta?

  Johanna Tukiaisen megamöläytys suorassa lähetyksessä: Inhoan neekereitä, ne ovat alkukantaisia!

  VastaaPoista
 117. Iines: "Tulla sekoitetuksi Tuksuun on tietenkin kohteliaisuus tällaiselle hiirulaiselle."

  No älä nyt. Kyse oli vahingosta.
  Sinä ja Tuksu olette selvästi eri tasolla kaikin puolin. Olet fiksumpi, järkevämpi ja nätimpi kuin tuksu, minusta. (ei ole linkkiä todisteeksi, luota sanaani vain)

  VastaaPoista
 118. Höpöt sulle nyt Jape, en tietenkään tarkoittanut tuota.

  Tarkoittamassani ohjelmassa Tuksu keskusteli naistoimittajan kanssa, ja taustalla oli muistaakseni Ike-kohu.

  VastaaPoista
 119. No sitten tarkoiti Iines varmaan tätä:
  Tukiainen Ajankohtaisessa Kakkosessa

  Koska Nykänen on mainittu, niin laitan hänen mielipiteensä Tukiaisesta (kanerva asiaan liittyen) ja muista "akanlänkyröistä":
  Matti Nykänen haukkuu Kanervan "akanlänkyrät"

  VastaaPoista
 120. No menipäs keskustelu Seiskalehden tasoiseksi...

  Nostetaanpas tasoa. Alan kasata Annikin ylempänä toivomaa mieskalenteriani. Näette ennen pitkää kaksitoista urosta, yhden joka kuukaudelle. Riemulaulu miehelle.

  VastaaPoista
 121. Eikös olekin hyvä, että on olemassa Tuksuja ja Matteja? Voi edes heidän rinnallaan tuntea itsensä fiksuksi, vai...? Toisaalta käy melkein kateeksi tuollainen itseluottamus. (Katsoin yhden annetun linkin Tuksusta. Hän otti itsensä vakavasti ja tunsi oman arvonsa ihmisenä, vaikka haastattelija ei niin tainnutkaan tehdä.) Entäs Matin kuolematon lausahdus "Elämä on elämää". Kuka voi kinata vastaan. Sanokaapa itse jotain yhtä faktaa. Delilah

  VastaaPoista
 122. Näitä ihmisiä on myös median kautta helppo härnätä. Ovat siis tietyllä tavalla riistaa medialle jonka kanssa ovat elänneet symbioosissa 7-lehden imagon mukaan. Koska siitä voittivat kaikki.

  Ei pidä psykologisoida sellaista, joka on etukäteen diilattua. Median käyttäytymisen suhteen (että joku ulkomailla jaksaisi miettiä mitä joku 20 vuotta sittten mitalin saanut mäkihyppääjä tekee vaimolleen täällä, on lapsellista).

  VastaaPoista
 123. Meidallle kaikki asiat, jotka myyvät ovat heille huomisen leipää. Eivät ajattele, että siinä vääntyy ihmiskuva, maailmankuva ja moraalin ymmärrys aivan sairaaksi ja teettää yhteiskunnan sairaaksi.

  VastaaPoista
 124. Haukkuisivat joskus kieroa mediaa.

  VastaaPoista
 125. Homo Garrulus, tuota minäkin tarkoitin. Media on armoton, mutta meidän ei tarvitse olla. Delilah

  VastaaPoista
 126. Delilah,

  olet tarkka havainnoija. Tuo on ehkä juuri se piirre, jonka minäkin huomasin ja jota tarkoitin. Siis tuo kun sanot, että hän tunsi oman arvonsa, vaikkei haastattelija sitä tehnyt.

  Hän nimittäin nousi katsomassani ohjelmassa haastattelijan yläpuolelle menemättä siihen alempaan rooliin, jota haastattelija tälle osoitti. Tuo menemättömyys juuri sai hänet näyttämään ihan viisaalta ja jopa kypsältä, huolimatta kaikesta käytöksestään.

  VastaaPoista
 127. Muuten - onpas vaikea löytää kahtatoista miestä kalenteriin - minulla on vasta kolme! Kivahan noita on kuitenkin katsella ja miettiä välillä habitusasioitakin.

  Vaan kun sieltä bodyn alta tulisi näkyä se tietty silmien mietteliäs pilkahdus.. Tai jos tyytyisi ihan vaan julkeaan?

  VastaaPoista
 128. Iines, pitäisikö olla korea pinnalta vai myös sisältäkin päin? Minä laittaisin yhden kuukauden Claes Andersonille. Delilah

  VastaaPoista
 129. Kun haen juuri tuommoisia Claes Andersoneja, jotka ovat charmantteja ja sexyjä, mutta joissa on humanismia ja älyllinen taustaviritys. Joukossa on toistaiseksi vain yksi puhtaasti sexy, joka vaan saa kielen heläjämään.

  VastaaPoista
 130. KOMPOSTI; TUUS TÄNNE - NYT SE ALKOI TAAS -
  vanha kikka kakkonen uudelleen myllyyn...

  VastaaPoista
 131. Yksi yli muiden - haha - nitä vain vaihtuu kunhan on rysä täynnä, sori Iines. En voi olla kommentoimatta; etkö itse näe omaa ns. halpamaisuuttasi? Ei oikea älykkö tuohon kaadu, tai ei pitäisi.

  VastaaPoista
 132. Sanopas nyt, HG, mitä oikein tarkoitat. Sano niin selkeästi, että nimeät asian: mikä nyt on halpamaista. Luulen, että kukaan ei ymmärrä, mitä tarkoitat.

  VastaaPoista
 133. Ihan vaan tiedoksi, armas HG: sinä ja Komposti lennätte kuin leppäkeihäät, jos alatte vittuilla täällä minulle tai muille.

  Minä kirjoitan miehistä ja seksistä juuri niin kuin haluan.

  VastaaPoista
 134. Iines: "Muuten - onpas vaikea löytää kahtatoista miestä kalenteriin - minulla on vasta kolme!"

  Ei kai se vaikeaa ole, paitsi, jos on kova tasovaatimus ja jos tuijottaa vain ulkokuorta ja koreutta...

  VastaaPoista
 135. Jape, katin kontit, ulkoisesti kauniita löytää heti kaksitoista. Juuri se, kun haen sitä muuta sieltä bodyn alta, tekee asian vaikeaksi. Mutta on minulla jo yhdeksän miestä kasassa.

  VastaaPoista
 136. Miksi Iines haluaisikaan ahtautua kapeaan rooliin nimeltä "älykkö"?

  Viisas nainen nauttii miehen kaikista ulottuvuuksista, henkisistä ja fyysisistä. Hän se vasta osaakin nauttia! :)

  Nimim. tuppo poskessa, yhtä viisaudenhammasta köyhempänä

  ps. Jos joku on sitä mieltä, että ministeri vaihtui Kanervakohun myötä huonompaan, hän ei liene kovin perillä ulkopolitiikasta. Hän mokasi ihan itse, turha syytellä blondia.

  VastaaPoista
 137. Kuunkuiske: Entinen ja nykyinen sotkevat eri asioita - molemmat ovat huonoja. Mutta en minäkään parempaa löytäisi.

  VastaaPoista
 138. Vanhassa vara parempi. Miten olisi, Iines, Gustav Hägglund / Jörn Donner -osasto?

  VastaaPoista
 139. Vielä enemmän. Mikä on "vanha"? Missit haluavat rikasta tai tunnettua, ei komeaa vanhaa.

  VastaaPoista
 140. Puhuin vanhoista miehistä, ketkä olemuksesta päätellen osaavat kutitella! Myös korvienväliä.

  Charmi ei vähene iän myötä, päin vastoin.

  Haudekattilassa (ihanainen kapistus) hautuu joulunajan viimeinen riisipuuro. Sen kuin katselee vierestä ja puurosta hautuu itsekseen silkkiä ja samettia.

  VastaaPoista
 141. Kiitän vinkeistä. Hyviä ovat.

  Kolme puuttuu edelleen, ja voin paljastaa, että haen juuri Stig Framåtin (Ilkka Uotila) kuvaa, vaan en löydä suureksi surukseni. Rakastan hänen ääntään! Se riittää tämän miehen nostamiseksi listalleni. Voisin rakastella hänen äänensä kanssa.

  VastaaPoista
 142. Suora invitaatio, stig ombord vaan. Äänestä kuulee.

  VastaaPoista
 143. Minun vaikutelmani on, että blondi saalisti häikäilemättä ja tahallan. Viaton joutui uhriksi siinä mielessä että kärpäsestä tehtiin härkänen.

  Nimim. juurihoitoa heti aamutuimaan, ei puudutusta. Työkunto hyvä.

  VastaaPoista
 144. Aloin muistella ulkomaisia näyttelijöitä. How about Liam Neeson, Ralph Fiennes ja muinaisen Tehiksen Luka?

  VastaaPoista
 145. Ai minä en äänestä; sehän on nasaali. Habitus on parempi ja vetovoima; mikä se sitten onkaan? Mikä on vetovoima? Se ei kuulu eikä näy pelkästään tai siihen ei voi laittaa sormensa. Vähän lihavakin on. Ja karvainen - jessus. Pitää heti repiä karvat kunnon vahalla ja siihen laittaa RÖDPRICKAR hoitoa, eli sitä mitä Ruotsissa mainostavat kun tietävät, että arkojen alueiden ajaminen aiheuttaa häiritseviä punaisia pilkkuja. Mainos (eilen tv:ssä) sanoi, että vaahto on ilman kuplia, että näkee mitä ajaa.....

  ...parastakin. Ettei mene pesuvedessä kalleudetkin.

  VastaaPoista
 146. Blondilla on kärpänen mielessä.

  VastaaPoista
 147. Jos Suomen ehkä tunnetuin naistenmies "jää nalkkiin" niin onko se kenenkään muun kuin hänen oma syynsä? Tuo oli vain ajan kysymys, vastapuoleksi nyt sattui - omaehtoisesti tyrkyttäen, en epäile - Tuksu.

  VastaaPoista
 148. Tummat syövät härät siitä suoraan.

  VastaaPoista
 149. Annas härkä, panettaa.

  (haha, saitko lounaan väärään kurkkuun; olen ollut liian kauan täällä neljän seinän sisällä kynttilöiden kesken: pitäis tehrä jotain - mutta kun kärpäset veti sonnan hajun joka paikkaan.)

  VastaaPoista
 150. Sonni sontasi sontaa.

  Mistä nämä sanat tulevat? Se-on-niin-suuuuuri eli "sonni" onomatopoettisesti

  Se-on-taas-tää-sama-döfä eli "sonta" onomatopoeettisesti

  VastaaPoista
 151. Anna nyt, Kuunkuiske, Iineksen rakentaa se oma kalenteri, äläkä tyrkytä niitä omia suosikkejasi kokoajan. Eihän siitä kalenterista tule Iineksen näköinen tuolla tavalla...

  Sinä voit rakentaa oman kalenterisi, Kuunkuiske. Mielenkiintoista nähdä millainen siitä tulee...

  VastaaPoista
 152. Jos naisten euro on (muka) 80 senttiä, niin kuin feministit ja muut naisasianaiset jankuttaa, niin onko se muuta kuin naisten oma vika?

  Vaikutelmani on, että ei.

  VastaaPoista
 153. Jape: Sinun täytyy alkaaa vangin dilemman laskennalla ja sitten kun tulet siihen, että let it snow...jne jne niin sitten mietit, miten voi sakkia pelata ilman nappuloita.
  Tästä alat pohtimaan miksi jokin on minkäkin arvoinen ja nostat sen 120 prosenttiin vain siksi, että se on halvempaa pelille.

  VastaaPoista
 154. Arvoisa HG,

  Ylennän sinut valtiovarainministeriksi. Saat itse arvata miksi.

  VastaaPoista
 155. Delilah, kiitän sinua tuosta Anderson-vinkistä! Meillä on yhteinen suosikki, ja nopeutit näin listani tekoa.

  VastaaPoista
 156. Rupean valtiovarainministeriksi, jos saan Kuunkuiskeen mainitseman nauttijan. Muuten en ala. Pitäkää loossinne ja soossinne ja muut painekattilassa valmistetut sotkut. Mutta Hän ei minunlaista tarvitse koska on itse sitä: liian samanlaiset eivät viihdy yhdessä. Pitää olla joku jota ihailla ja jota paneskella.
  Ja sitähän minäkin yritän.

  VastaaPoista
 157. HG:tä panettaa nyt kovasti.

  Anteeksi, oli ihan pakko.

  VastaaPoista
 158. Iines: "...haen juuri tuommoisia Claes Andersoneja, jotka ovat charmantteja ja sexyjä, mutta joissa on humanismia ja älyllinen taustaviritys..."

  En millään malta olla huomauttamasta ja vieläpä hyvin painokkaasti, että teillä naisilla(kin) se vaan ulkonäkö ratkaisee, vaikka kuinka yritätte verhota valintanne älyyn.

  Älyköissäkin on tärkeintä, että he nimenomaan näyttävät charmanteilta älyköiltä raukeine katseineen ja kaulahuiveineen (ja usein jopa eroottisen sovinistisen röyhkeine käytöksineen).

  Pelkkä äly ja kyvyt eivät siis riitä - muutenhan osmosoinivaaratkin kelpaisivat.

  No - nyt vasta menen katsomaan, kuinka älykkään/hyvän näköisiä miehiä Iines kalenteriinsa kelpuutti... eli löytyykö edes yhtä rumaa teesini antiteesiksi.

  VastaaPoista
 159. Minähän sanon, että panettaa. On luonollista enkä peitä sitä tuollaisin rituaaleihin kun sinä ja seuraavasta päreestä voit poistaa sen, minkä me uskomme sinusta sillä minä uskon edelleen, että korvarysä on suurin syy, että sinulla on blogi. Ja kiimaisuus kova tarve ylläpitää ns. lukijoita: miksi et mene ulos hyvänen aika kun kerrat ulkona näet kaikenlaista? Minä tunnistan oireesi - olen myös nainen ja myös liian paljon netissä ehkä samoista syistä. On siis akkojen tapa vain puhua yhtä ja tehdä toista: miesten pikku iloksi: täällähän roikkuu vuodesta toiseeen aina yksi/kaksi urosta ja sen tekee myös mummolla ja monella muulla: on siis naisblogisti ja joku pörriäinen; siinä lukijanne.

  Ja minä puhun omista tarpeistani itse; ei tarvitse mainostaa: ihanaa, että voi paneskella, panna ja panna tuulemaan. Paas paremmaksi.

  VastaaPoista
 160. Tapsa kuules nyt,

  kun kalenterissa on siis aina toive- ja unelmaihmisiä. Eikös muuten listassani ole muka tavallisia ja rumia koko joukko, kun unohtaa, että ovat menestyjiä ja siis rikkaita. On vaan niin vaikea löytää netistä köyhiä hyvännäköisiä.

  HG,

  mitä vikaa siinä on , jos minuakin panettaa? Onko se nyt niin vaarallista teille varatuille, jos yksinäistä panettaa? En minä sinun miestäsi aio viedä.

  VastaaPoista
 161. Iines: "Eikös muuten listassani ole muka tavallisia ja rumia koko joukko, kun unohtaa, että ovat menestyjiä ja siis rikkaita"

  Heh heh - miksi tuo pitäisi unohtaa? Listasi vain toistaa tutun naistyypillisen kaavan: jos mies on tavallinen tai jopa kolho ja ruma, niin tätä voi tehokkaasti kompensoida lompakolla je sen paksuudella. Toisaalta menestynyttä ja rikasta ei voi kai tavallisena pitää...

  On aivan turha väittää että naiset ihastuvat Keith Richardsin tai Ronnie Woodin charmiin, jos varsin kolkkoa ja kurttuista habitusta ei painokkaasti ole kompensoimassa runsas pankkitili ja tätä kautta avautuvat mahdollisuudet...

  VastaaPoista
 162. Voi kun saisi nyt tämän kalenterikeskustelun tuonne uuden alle, ettei tämä vanhempi keskustelu suotta veny. Jos tahdot tästä aiheesta vielä jatkaa, tee se tuonne uuteen, Japsukka. Kommmenttisi on nimittäin hyvin perusteltu.

  Minä voisin puolestani jatkaa sitten, sillä minulla on jo valmis vasta-argumentti.

  VastaaPoista
 163. Jatketaan täällä vaan HG:n kanssa panetuskeskustelua.

  Totta kai meitä ihmisiä panettaa, emme me muuten olisi liikakansoittaneet maapalloa. Mitä meni käskemään, jumala siis.

  Ja totta kai me koiraskoit pörräämme naaraiden blogilampun lämmössä, sehän on luonnon laki ja elämän suola. Mutta suurin ilo ja nautintohan on juuri se pörräys - tylsäähän se pelkkä proosallinen pano olisi.

  Otot ja panot sopii pankkiin, elämässä tarvitaan pöhinää ja pörräystä.

  VastaaPoista
 164. Mutta suurin ilo ja nautintohan on juuri se pörräys - tylsäähän se pelkkä proosallinen pano olisi.

  Tämä on kyllä päivän helmilausahdus.

  Minustakin panetuspuhe on kivaa. Voittaa ehkä rutiinipanon. Muistaakseni.

  VastaaPoista
 165. No jaa, minä en oikein tätä kalenterijuttua koe omakseni. Jotenkin en luontevasti osaa listailla ja arvottaa ihmisiä.

  Eli en tuota jo kertaalleen kommentoimaani tekstiä viitsi siirtää minnekkään, kun se on kommentti tässä ketjussa oleeseen kommenttisi. Jotenkin pitää pysyä selvillä siitä, mistä ketjusta mikäkin juttu on juontanut...

  VastaaPoista
 166. Jape,

  nyt tarvittaisiin vähän huumorisuhtautumista, sillä kalenterihan on leikkimistä, ei sitä, että naiset tosissaan haluavat arvottaa miehiä paremmuusjärjestykseen.

  Tämä on mielestäni oiva vastaveto miesten typykkäkalentereille.

  VastaaPoista
 167. Iines: "Tämä on mielestäni oiva vastaveto miesten typykkäkalentereille."

  Missä näitä on?

  Huomautan, että fanittamssi Tuksu teki itse tällaisen "typykkäkalenterin". Nolasi vain itsensä, kun yritti sitä väkisin tyrkyttää Paris Hiltonille Kaivohuoneella. Tämän "insidentin" jälkeenhän Tuksu ohjattiin ulos.

  VastaaPoista
 168. Minä en fanita Tuksua, kunhan koetan ymmärtää ja nähdä ihmisen kaiken takaa.

  VastaaPoista
 169. Olet, Iines, siitä kurjassa tilanteessa, että puhevammasi rajoittaa sosiaalista elämääsi.

  Niiden, keiden elämässä ei moista rajoitetta ole, soisi täyttävän sosiaalista tarvettaan netin kautta vaan 10 % ja oikeassa elämässä, livekontakteina, 90 %. Jos prosenttiluvut ovat päinvastoin, tulee surku olo.

  Ja hän poistui koneen ääreltä ihmisen lämpöön.

  VastaaPoista
 170. Näinhän se on, Kuunkuiske.

  Ilman puhesairautta olisin työelämässä, nuorten keskellä, ja matkustelisin lomillani. Nyt en tohdi matkustaa yksin edes siskon luo Saksaan, vaikka toki voisin. Matkoilla voi kuitenkin sattua monenlaista yllätyksellistä, ja ihmisen tulee osata hoitaa asiansa puhumalla, ja vieläpä kielillä.

  VastaaPoista
 171. Ihmisten...? Tarkoitat: naisten tulee osata.

  Me härmän jätkät kyllä pärjäämme missä vain ihan ilman puhetta ja kielten osaamista. Ei meillä ole mitään ymmärtämisongelmia - ne on niillä muilla.

  Mutta ilman nettiä kirjoittelisit ehkä kirjeitä? Niitä on niin kiva odottaa ja vielä kivempi saada, muistelen.

  VastaaPoista
 172. Voi olla, että kirjoittelisin kirjeitä, joita muuten en ole vuosiin kirjoitellut.

  Vaan miten sitä jaksaisi odottaa kaksi päivää kommenttia johonkin väitteeseensä?

  On tämä netti siunattu juttu.

  VastaaPoista
 173. Iines: "Vaan miten sitä jaksaisi odottaa kaksi päivää kommenttia johonkin väitteeseensä?"

  Niin, väitteeseen, jota ei tarvitse todistaa todeksi. Voi vain "puhella" heleästi kaikkea, eikä mitään näyttöä, mistään.

  Pitää vain muistaa käyttää maagista sanaa vaikutelma! Sen turvin voi sitten jutustella kevyesti mitä vaan. Tämän olen oppinut. Arvokas opetus sinänsä!

  VastaaPoista
 174. Äläs nyt Jape. Toki silkat väiteet perustellaan, mutta veri päässä todistelu kuuluu oikeussaliin.

  VastaaPoista