28.12.2009

Riemulaulu miehelle - mieskalenteri 2010

Muuan lukijatar eli Annikki toivoi minulta mieskalenteria, jonkalainen kiertää nyt naisten blogeissa. Tehtävä on mieluisa, minua kun on arveltu jopa miesvihaajaksi tai ainakin feministiksi, joka näkee miehessä vain pahoinpitelijän tai naisen riistäjän. Asia ei ole ollenkaan näin, minähän alistuisin mielelläni oikean miehen alle ja avautuisin kuin kukka. Minulla on nyt lisäksi mahdollisuus vahvistaa mainettani rysänpitäjänä. Tässä siis kaksitoista kuukauden kalenteripoikaa, joilla olisi mahdollisuuksia suhteeni, jos ymmärtäisivät vihjeen tai jos - eläisivät vielä.

1. TammikuuTammikuun tuiskuissa lämmittää ihana Ville Leinonen. Kannattaa ehdottomasti kuunnella koko serenadi ja katsoa ennen kaikkea se, miten Leinonen käsittelee kitaran runkoa. Miehessä on eroottinen vire ja toisaalta poikamaisuutta, joka vetoaa äidin vaistoihin tai saa dominan naisessa liikkeelle.

2. Helmikuu

Helmikuu helähtää käyntiin Humphrey Bogartin charmin loisteessa. Ei ole Humphreyn voittanutta. Vain katse riittää ja se savuke huulessa, miksei vielä borsalino päässä. Vaan käy se näinkin. Tuohon syliin olisi kutkuttavaa istahtaa kapeahko hame yllä, kasvokkain.


3. Maaliskuu

Maaliskuu ja Martti Lindqvist. Tässä viisaassa ja uskonnollisiakin asioita pohdiskelevassa psykologi-kirjailijamiehessä sytyttää sielukkuus ja kauneus, mietiskelevyys. Mies sytyttelee kynttilöitä vaimonsa haudalle ja katselee niitä vastarannalta. Olisin tyyni tämän miehen kanssa. Rakastaisin kovasti hänen sieluaan ja suutaan.

4. Huhtikuu

Leonard Cohenia kuunnellessa luutkin sulavat. Valitsin hänet myös siksi, että hän on kuin raspattu Al Pacino, joka hurmaa sileämmällä tavalla. Kelpaa Leonardia siis myös katsoa, sillä särmä ulkonäössä on se jokin, joka kiinnostaa. Rypyt ja eletty elämä kasvoilla.


5. Toukokuu


Tommy Lee Jones. Tarvitseeko perustella? Mies on yksinkertaisesti vaan ylitse muiden puhtaasti habitusseikoista johtuen. Charmantti kuten van Vaari. Äkeä, mutta kiltti. Kova, mutta pehmeä. Ottaa naisen ja tekee mitä tahtoo, eli yleensä juuri sitä, mitä nainen ajaa takaa. Hänelle nainen olisi nainen, kukka.

6. Kesäkuu

Kesäkuun poikana on Tuomas Enbuske, nuori vihainen mies, joka on äärettömän huomaavainen ja kohtelias, ei sano koskaan pahasti, vaikka kääntää maailman päälaelleen. Tämän kanssa olisi kiva parantaa maailmaa tilkkutäkin alla tai maata laiturilla katselemassa tiirojen ylilentoa. Mutrusuu on luotu suudeltavaksi.

7. Heinäkuu

Heinämiehenä on Claes Andersson, jolle syvä kumarrukseni. Kaunis mies, humaani persoona, herkän oloinen. Olen aina ihaillut sitä, miten hänen äänensä vapisee jännityksestä, vaikka hän on kaunis ja viisas ja hyvin menestynyt. Tälle miehelle olisin kiltti ja hyvä, kuuliainen vaimo ja rakastaisin häntä kovasti. Hänelle silittäisin paidan ja odottaisin kotiin illalla. Laittaisin burgundinpadan valmiiksi, kun hän astuu sisään. Avaisin pullon punaviiniä.

8. Elokuu

Elokuun tummuviin öihin mennään rosvo John Dillingerin kanssa. Kuka voi vastustaa noiden maagisten silmien tuijotusta? En ainakaan minä, joka mieluusti antaudun rosvon panttivangiksi, jos hän minut vaan ottaa. Kuoppa leuassa ja ilkikurinen hymy irrottavat loputkin mehut naisesta. Kun kokonaishabitus on vielä kiltin oloinen, jopa ujohko, on yhdistelmä kutkuttava ja naisen mieleen.

9. - 10. Syys- ja lokakuu

Syyskuun leikkikaveri on Stig Framåt, eli Ilkka Juhani Uotila, Yleisradion musiikkitoimittaja. Koska en löytänyt hänestä kuvaa, julkaisen tässä sellotaiteilija Károly Garamin kuvan, jonka näköiseksi Stig Framåtin äänen perusteella kuvittelen - rakastan nimittäin nimenomaan Framåtin ääntä, jonka kanssa voisin rakastella. Rakastan myös Károly Garamin herkkää ulkonäköä ja sellosooloja, joten hän olkoon samassa syssyssä lokakuun poika. Harmi vaan että ihmiset vanhenevat, eikä heistä julkaista enää tuoreita kuvia, kuten ei näistä kummastakaan. Rakastaisin myös heidän ryppyjään ja kilojaan.

11. Marraskuu

Taiteilija Jack Vettriano on marraskuun koleiden iltojen kuuma kaveri. Mies, joka kuvaa naisen niin eroottiseksi olennoksi kuin hän, ei voi olla paha. Kuvat tihkuvat pidäteltyä himoa, joka tehoaa ainakin minuun pornofilmiä paremmin. Voi olla, että nainen on Vettrianon kuvissa aika stereotyyppinen hoikka kaunotar, mutta eikö jokainen nainen halua rakastaessaan olla juuri niin eroottinen kuin Vettrianon nainen? Kaiken kukkuraksi Vettriano on itsekin sähäkkä pakkaus.

12. Joulukuu

Adventin aikaan hiljennytään Tuomas Holopaisen kauniiden silmien loisteessa. Mies on varsinainen namupala, ja osaa lisäksi säveltää. Kuuntelen automatkoilla usein Holopaisen sävellyksiä. Mainittakoon, että tässä joulukuun kohdassa vakava kilpailija Holopaiselle oli näyttelijä Kari Sorvali, joka on kaunis perisuomalainen mies. Hänellä on lisäksi pehmeä ääni, jota kuunnellessa raukenee ja nauttii. Sorvalista ei löytynyt yhtä hyvää kuvaa, joten Holopainen veti pidemmän korren.

Tässä nämä kaksitoista kalenteripoikaa. Tähän meemiin saa kuka tahansa tarttua. Olisi hauskaa myös kuulla tässä muidenkin mielimiehiä. Ja miesten mielipiteitä siitä, ovatko ihanteet heistä masentavia, vai kokevatko he jonkinlaista toivoa näitä katsoessaan.

429 kommenttia:

 1. Arvasin, että Riku Riemu on listallasi... :)

  VastaaPoista
 2. Höpsistä, Jape, sehän on kaamea pankkirosvo John Dillinger.

  VastaaPoista
 3. Minä haastankin muuten naisten lisäksi ennen kaikkea miehet tekemään naislistoja, vastaavaan tyyliin ankarasti perustellen, että miksi tämä misu.

  VastaaPoista
 4. Ihan on Rikun näköä, Hra Elokuu, selvästi.

  VastaaPoista
 5. No, sille minä en mitään voi. Halusin tuolla rosvovalinnalla osoittaa mieltymykseni hunsvontteihin.

  VastaaPoista
 6. Sinulla on aika koreita hunsvontteja. Missä on ne resupekat jotka tuntuu vetoavan useisiin naisiin?

  No eräällä kalenterisi miehistä on ainakin hyvä nimi, onhan sekin jo jotain :)

  VastaaPoista
 7. Iines unohti tuosta Dillingeristä sen tärkeimmän; olivat näköjään englanninkielisestä Wikipediastakin poistaneet tuon häntä koskevan huhun.

  Joistain Dillinger-materiaaleista se vielä varmastikin löytyy.

  VastaaPoista
 8. Ihana kalenteri, Iines! :) Minunkin on tartuttava haasteeseen.

  VastaaPoista
 9. Kyllä niitä resupekkoja listassa on, kun katsoo tarkemmin. Esimerkiksi tuo Vettriano on monissa kuvissa ihan spurgun näköinen. Samaten joku Cohen tai tuo rosmo tai vaikkapa Bogart ovat ihan hunsvontteja ulkonäöltään. Listassani ei ole yhtään lihaskimppua!

  Siis mikä huhu, Riku? Olihan tuo Dillinger siis rosvo?

  Loistavaa Siren, huomaan kyllä kalenterisi, kun se valmistuu!

  VastaaPoista
 10. Kappas vaan! Minulla on täsmälleen samanlainen parta kuin Tommy Leellä. Yhtä harmaakin. Koska en värjää tukkaani sekin on harmaa.

  Valintasi olivat hyvin mielenkiintoisia. Ilmeisesti sinuun vetoaa eräänlainen Mystinen Metsätyömies, hän, joka ei paljon lupia kysele, kun ryhtyy kaatohommiin. Oiva valinta!

  VastaaPoista
 11. Rosvohan se oli.

  Kävin linkistäsi katsomassa noita Vettrianon kuvia ja vastaavat aivan mielikuvaani tuota päälaelle sidottua hiuksistoa myöden.

  VastaaPoista
 12. Dillinger taisi olla homo...

  VastaaPoista
 13. Älä nyt, Riku, ei hätää. Varsin usein naiset tykkää homoista.

  VastaaPoista
 14. Iines, se että on spurgun näköinen, mutta omaa "Roope Ankaan" pankkitilin, niin se "siistii" resupekkaa aika lailla. Tarkoitin siis oikeita resupekkoja jolla ei ole isoa pankkitiliä tasapainottamssa kolhoa habitusta.

  VastaaPoista
 15. Jimmy Wales, Wikipedian perustaja pyytää apuamme kuvan kera. Minusta hän sopisi hyvn Iineksen kuvagalleriaan. Fiksu, lämmin, ja hiukan roistoa mukana.

  Mitenkäs on, tietokonenörtit: voiko näihin kommenttilaatikoihin lykätä mitenkään kuvia?

  VastaaPoista
 16. Jape prr, ettet osaa googlata! "dillinger rumours" Kolmas ylhäältä.

  VastaaPoista
 17. Eiku toinen. Mutta nyt velvollisuudet kutsuvat...

  VastaaPoista
 18. Ei voi, Vaari, muuta kuin linkkeinä.

  VastaaPoista
 19. Riku, rauhoitu, en vielä kokeillutkaan googlata. On tässä työpäivä vielä kesken ja pääjohtajan pitää keskittyä näihin puuhiin vielä tovin...

  VastaaPoista
 20. Bogart & Tommy Lee Jones ovat kyllä kovia valintoja.

  Muut eivät niin ole omaan makuuni... :) Voisihan sitä listan tehdä, mutta ehkä tuossa illemmalla tai huomenissa.

  VastaaPoista
 21. Jape: Naiset eivät ihan oikeasti ole pääsääntöisesti viehättyneet "pelkkään resupekkaisuuteen". Kyllä siinä spurgussakin on oltava jotain muuta; pankkitili, rikollisen karisma, raju menneisyys, "kaltoin kohdeltu runoilijapoika", muusikkous tai jotain.

  Voit vaikka vilkaista, kuinka suosittuja esimerkiksi Helsingin pummit ovat naisten keskuudessa. Voin kertoa, että eivät kovin.

  VastaaPoista
 22. Veikkasin tuolla edellisessä, ettei Iinukan listalla ole yhtään rumaa - eikä olekaan, vaikka tuo maaliskuun poika pelastaa hieman tavallisuudellaan.

  Täytyy varmaan tehdä oma kalenteri malliksi. Siis mallikalenteri.

  VastaaPoista
 23. Minäkin haastoin sekä miehet että naiset, mutta jostain syystä yksikään mies ei tarttunut koukkuun - ainakaan niin että tietäisin.
  Hirmu kivaa kuitenkin, että tästä hauskasta ajatusleikistäni syntyi ihan oikea meemi. :)

  Olen muuten ollut Ville Leinosen kanssa samalla ranskan kurssilla yliopistolla. Onhan se ihan nätti poika.

  VastaaPoista
 24. Aika hyvä arvaus tuo Ilkka Uotilan ulkonäkö, hän oli tosiaan pitkä, hoikka ja tumma, silmiltään ja iholtaan Garamiakin tummempi.

  VastaaPoista
 25. Siis siellä mussutetaan nyt siitä, että on valittu vain kauniita poikia.

  Haloo, miehet! Katsokaapas niitä naiskalentereitanne siellä vessanseinällä tai työhuoneissanne.

  Siellä vasta misuja on. Taatusti kauniita ja kaikki järjestään nuoria tytsyjä.

  Mieskalenterin teemanahan ovat nimenomaan silmää miellyttävät miehet. Ei tällaisiin kalentereihin mitään rantojen spurguja valita, sillä teidänkään kalentereissane ei taatusti ole kassialmoja.

  VastaaPoista
 26. Kiitos, Iines, heinäkuun miehestä. Mielenkiintoiset henkilöt olet kalenteriisi löytänyt. Ja Tapsalle terveisiä: ei voi mitään, että joskus älykkäät ja fiksut miehet ovat myös hyvän näköisiä. Ei kai sitä voi puutteeksi laskea? Delilah

  VastaaPoista
 27. Valinnasta vielä sen verran, että rikashan rakastelee parhaiten, mikä on tutkimuksessa todettu. Ja tämä nyt on tällainen toivemieskalenteri.

  Totta puhuen raha ja miehen tili ei käväissyt mielessäkään, mieluummin mietin sitä ja sen kokoa, jolla oikeasti ei ole merkitystä, vaikka on sillä ainakin lumevaikutusta, mitä ei sovi vähätellä.

  Sokea kana, kunpa näkisin kuvan tuosta suuuresta idolistani, Stig Framåtista!

  Ja Tiinaa kadehdin, että on saanut hengittää samaa ilmaa kuin Ville Leinonen.

  Tapsan naislistaa minä odotan kuin nousevaa kuuta!

  VastaaPoista
 28. Delilah,

  kiitos että muistutit heinäkuun miehestä. On mahdollista, että en olisi muistanut häntä, kuten nyt on mahdollista, että listaltani puuttuu sinne vieläkin paremmin kuuluvia - putkahtelevat sitten mieleeni, etenkin jos joku mainitsee heitä.

  Siis Tapsalle ja Japelle vielä, että sanokaapa nyt malliksi joku köyhä ja ruma mies, joka olisi netissä. Mistä sellaisen voisi pokata listalleen? Itseänne ette saa ehdottaa, sillä te olette kauniita kumpikin.

  VastaaPoista
 29. Iines: "tseänne ette saa ehdottaa, sillä te olette kauniita kumpikin."

  Mistä tiedät?

  En ihmettele, että miehet ei kovin hanakasti tällaisiin listoihin/kalentereihin lähde mukaan. Nämä on enempi naisten puuhaa, siis listata ja arvottaa asioita ja ihmisiä.

  Tuomas Holopaisen kuvasta tuli ensiksi mieleen minulle Errol Flynn, vasta kun katsoin kuvatekstin huomasin, että ei se olekaan Flynn.

  kaikenkaikkiaan ihmettelen naisten kieroa tyyliä ilmaista asioit, kuten nyt vaikka tätä Iineksen lause rakennelmaa: "mieluummin mietin sitä ja sen kokoa, jolla oikeasti ei ole merkitystä, vaikka on sillä ainakin lumevaikutusta, mitä ei sovi vähätellä."

  Eikö Iines ole ryhtiä sanoa asiaa niin kuin se on, vaan pitää vexlata ja sanoa vähän niin kuin molemmin päin, että ei pääsi itse juttuun kiinni?
  Jos mietit jotain asiaa ja sitten väität että ei sillä oikeasti ole merkitystä, niin ketä luulet hämääväsi?

  VastaaPoista
 30. Arawn,

  Niin, on sillä spurgulla pankkitili, useimmiten, mutta ei siellä ole mitään sieltä kiertää vain ne sossun rahat...

  Resupekat, tai paremminkin ns. rentut on niitä jotka jostain kumman syystä tuntuu useita naisia viehättävän. Renttujen piirteitä on huolettomuus ja hällä väliä -meininki. Toinen ryhmä joka saa monent naiset kostumaan on väkivaltaiset räyhääjät ns. snagariöyhöt. Sitten on ne varsinaiset kriminaalit, murahmiehet jne. joilla on vankka ihalija kunta, kuten nyt esim. Charles Mansonilla, Juha Valjakkalalla ja Josef Fritzl:illä faniposti tulee niin että posti ei ehdi kantaa ja ehtiikö mennä viikkokaan kun nopeimmat on jo naimisissa?

  Ei tietokaan siitä, että ns. kiltti perusmies olisi kiinnostava muuten kuin korulauseissa. Pitää olla jännittävä ja vaarallinen...

  VastaaPoista
 31. Jape,

  miesten ei tarvitse tehdä kalentereita itse, kun heille tehdään ne. On tuhansia, miljoonia erilaisia naiskalentereita, joissa on vähäpukeisia tai alastomia nuoria tyttöjä takapuoli tai tissit pystyssä ja kieli suun raosta pilkistäen, silmät harittaen kuin vähämielisellä.

  Naisten pitää tehdä kalenterinsa itse, koska mieskalenreita ei ole paljon. Tämä blogeissa kiertävä meemihän on vitsi! Toki voi tosimielellä listata kauniita miehiä, mikäs siinä, mutta parhaimmillaan mielestäni kalenteri sisältää piiloparodiaa tai jopa -satiiria tällaista kauniiden ihmisten poseerausta vastaan.

  VastaaPoista
 32. "mieluummin mietin sitä ja sen kokoa, jolla oikeasti ei ole merkitystä, vaikka on sillä ainakin lumevaikutusta, mitä ei sovi vähätellä."

  Kyllä tämä minun lausahdukseni on parodioiden eli iloitellen esitetty totuus.

  Minua ärsyttävät naiset, jotka sanovat ettei sen koolla ole merkitystä. Tekopyhiä. Sillä on ihan sama vaikutus kuin isoilla rinnoilla mieheen.

  VastaaPoista
 33. Tietysti, ilman muuta, myönnän, kadun... siis miehille tehdyt kalenterit ovat milljoona kertaa esineellistävämpiä kuin tämä Iineksen poikakatras.

  Änkyröin vain sitä, että nythän olisi ollut loistava tilaisuus näyttää, että nainen tekee kalenterinkin fiksummin. No, on tämä kai hieman stylempi kuin Pirelli-kalenteri, audimiesten unelma.

  Koolla on merkitystä, kirjoitin otsikoksi kun K-ryhmän jättivarastoa rakennettiin. (Nyt en muista, että menikö se lehteen vai iskikö sensuurisetä.) Ymmärrän kyllä Iineksen sanoman ja olen samaa mieltäkin.

  Tapsan Parempi Mimmi Kalenteri ilmestyy ensi yönä. Ainakin unessa.

  VastaaPoista
 34. Iines: "Kyllä tämä minun lausahdukseni on parodioiden eli iloitellen esitetty totuus."

  En huomaa tuossa iloittelua.
  Voisin antaa sinulle neuvon, jonka muistan joskus saaneeni äidinkielen opettajaltani: Kerro asia tiiviisti, ytimekkääsit ja selkeäsi niin että asia käy selville eikä tarvitse arvata. Vältä tulkinnan mahdollisuuksia.

  Iines: "Sillä on ihan sama vaikutus kuin isoilla rinnoilla mieheen."

  Aijaa. Mikä vaikuts niillä isoilla rinnoilla on mieheen? huomautan, että puhut yleistäen, joten odotan mielenkiinnolla vastaustasi.

  Voin kertoa tässä itse, että en ole tissimies vaan pyllymies (naisten pylly, pakko tähdentää, ettei joku "älykkö" heti hyökkää). Ihan sama millaiset rinnat naisella on, ei merkitystä.

  VastaaPoista
 35. Tapsa,

  protesteeraan nyt ankarasti tuota "nainen tekee fiksummin". Eikö minun listani muka ole fiksu, häh?

  En kai minä nyt mitään Dostojevskejä ja Stalineita tai Che Guevaara- vainajia ala listaamaan. Pari vainajaa jo lipsahti listalleni muutenkin.

  VastaaPoista
 36. Jo on aikoihin eletty, että insinööri alkaa neuvomaan äikänopea tiivistämisessä! (Hymiö.)

  Siis kun tuo virke on tahallisesti rakennettu milloin alisteiseksi, milloin rinnasteiseksi polveiluksi parodioimaan stereotyyppistä misukkaa, joka ei osaa puhua selkeästi kuten mies.

  VastaaPoista
 37. ja vielä sen verran, että kenellä miehellä täällä kuvittelet tuollaisen kuvaamasi kalenterin olevan seinällä, Iines? Nimiä?
  kalentereita voi olal paljon erilaisia, mutta kenellä tuollaisia on seinällä?

  Jos minä jostain syystä tekisin kalenterin, se olisi varmaankin erilainen. Tuskin olisi tisseilyä tai perseilyä... Kukkasia ja mehiläisiä enneminkin.

  Ja kalentereita tehdään kyllä naisillekin, on palomieskalenteria, hunkseja jne. Kyllä niitä on...

  VastaaPoista
 38. Iines: "Jo on aikoihin eletty, että insinööri alkaa neuvomaan äikänopea tiivistämisessä!"

  Vain ystävällinen muistutus siitä, että insinööreistä on moneksi. Moniaosaajia! Äikänopetkin tarvitsevat välillä päivitystä ja vanhojen hyvien oppien muistiin palauttamista. Ne kun tohinassa tuppaa unohtumaan välillä...

  VastaaPoista
 39. Muistuttaisin nyt Jape humorisuhtautumisesta asiaan. Naiset tekevät näitä hupimielellä, vaikka siellä omat mieltymykset kuultavatkin läpi. Näihin ei siis pidä suhtautuman veri päässä.

  VastaaPoista
 40. Naisille kaikki tuntuu olevan hupia: kalenterit, horoskoopit, aromaterapia, kuumat kivet, homeopatia, jooga, zumba. Hupimielellä voit varmaan ilmoittaa, kuten jo aiemmin pyysin, kenellä miehillä noita mainitsemiasi kalentereita seinällään on, Iines?

  Lisäksi odotan hupimielistä vastaustasi siihen mikä yleinen vaikutus isoilla rinnoilla on miehiin? Sinä tunnuit tietävän mikä se vaikutus on. Minä en tiedä, joten kiinnostaa tietää.

  VastaaPoista
 41. Hymyilevä eläkeläinen28 joulukuuta, 2009 17:44

  Hienoja valintoja, hienoja miehiä! Voisimmeko jakaa sen Claes Anderssonin jonakin kuutamoisena iltana meren rannalla juhlien vanhassa huvilassa: valkoviiniä (tarpeeksi), hyvää ruokaa, Claes soittaisi hiukan pianoa?Puhuisimme vaikka runoudesta.

  Ihania miehiä on joka puolella: esimerkiksi Runoraadissa tapaa hurmaavia nuoria runoilijoita. Ja se pitkäpartainen tähtitieteilijäkin (en nyt saa nimeä päähäni) on kyllä painonsa arvoinen kultaa. Entäpä sitten se honkkeli kaksimetrinen komistus siinä Strada-ohjelmassa!

  Kyllä miehille aina käyttöä löytyy!

  VastaaPoista
 42. Jape: Jokuhan niitä miesten kalentereita ostaa, joten kaipa ne jonkun seinällä roikkuvat. Vai ostavatko miehet niitä pöytälaatikoihinsa?

  Eräs harrastusjärjestö, jonka kanssa mieheni on toisinaan tekemisissä, teetti sellaisen eroottissävytteisen tyttökalenterin. Tytöt olivat kyllä pukeissa, mutta esimerkiksi semmoisissa jakkupuvuissa, joista melkein rinnat pullahtavat ulos, lateksiasuja, korsetteja, sen sellaista. Ja kyllä niitä kalentereita ostettiin.

  Eikä nyt jaksaisi mennä tähän "naiset tykkää vain rentusta" -juttuihin. Ihan yhtä lailla miehetkin ovat kovasti tuhmien tyttöjen perään. Merkittävin ero ehkä on, että miehet naisia useammin naivat mukavan naapurintytön ja käyvät sitten vieraisille tuhmien hurmaajattarien kanssa, kun taas nainen herkemmin säntää kokonaan rentun luo ja yrittää tehdä tästä kunnollisen.

  Ja se ei riitä todisteeksi, että sinä tykkään oikeasti eniten naapurin tytöistä. Minäkään en ole koskaan väkivaltaiseen renttuun haksahtanut ja kuten olen aiemmin maininnut, inhoan väkivaltaisuutta kuin syöpää. Silti en juuri koskaan kelpaa todisteeksi siitä, että naisille kelpaa kunnon mieskin...

  Moni nainen itse asiassa ottaa tosi mielellään "kunnollisen miehen" - ja moni on ottanutkin. Juttu vaan on, että naiselle ei tosiaan kelpaa mies, joka on pelkästään kunnollinen. Pitää olla jotain muutakin. Eikä se "muu" ole välttämättä valtaisa lompakko tahi väkivaltaisuus tai vastaava ominaisuus, mutta jotain muuta. Miehet taas tuntuvat paheksuvan juuri sitä, että kaveri, joka on vain kunnollinen, ei kelpaa...

  No, ei siitä sen enempää. Täytyy pohdiskella omaa kalenteriani. Siitä saattaa kyllä tulla aika näyttelijäpainotteinen, kun en ole sillain muusikoista tai kirjailijoista yleensä kovin innoissani...

  VastaaPoista
 43. Meillä on kyllä hyvin samanlainen maku tämän kalenterin perusteella, en tiedä, onko minun kalenterissani sinua miellyttäviä miehiä, mutta tässä on minulle ainakin Tommy Lee Jones, Humphrey Bogart ja Claes Andersson. Ja tietty Leonard Cohen, jota en julkisesti kyllä myönnä ihailevani, hah hah! :D
  -minh-

  VastaaPoista
 44. Kyllä se täyteläisten rintojen aiheuttama vaikutus yleisimmin on kai nostattava, miehen tunnelma kohoaa.

  Erään tutkimuksen mukaan (mtv3:n sivuilta)miehen mielestä naisen fysiikassa töröhuulet ovat tärkeimmät, sitten ne täyteläiset ja kiinteät rinnat.

  En minä isoilla rinnoilla jättimäisiä riippurintoja tarkoittanut, vaan nimenomaan pyöreitä ja täyteläisiä. Samalla tavalla kuin tällaiset rinnat nostavat miehen mielen, nostaa miehen iso varustus naisen mielen, tuli mitä tuli.

  Älköön tätä luettako nyt niin, että Iines huhuilee rysäänsä isomunaisia miehiä, vaan asiallisesti niin, että koolla on psykologinen merkitys. Fyysisesti pienelläkin tehdään ihmeitä, eikä koolla toki ole muuta merkitystä kuin lumevaikutus. Muistaakseni.

  (Sama lumevaikutus on siis miehen halulla katsoa pyöreitä ja isoja rintoja, kun pienemmätkään rinnat eivät ole fyysinen este nautinnolle. - Mikä tässä nyt on niin vaikea ymmärtää?)

  PS Selittäkää miehet yksi asia, jota en ymmärrä.

  Miksi rintojen tulisi mielellään olla suuret tai suurehkot, mutta pimpsan pieni ja kireä? Harvoin nuo kai tavataan samassa naisessa.

  VastaaPoista
 45. Hymyilevä eläkeläinen,

  häplänperäläisten kanssa jaan aina hyvän miehen. Ehdotan rantautumista sinne Raumanmeren ääreen, Claes siihen väliimme, valkkaripulloja tai kuohuvaa kylmälaukussa. Ja sitten vaan runoiksi koko suvi-ilta.

  Yhdyn ajatukseesi Runoraadin nuorista runoilijoista ja vierailijoista. Viimeksikin siellä oli tämä yksi runollinen nuori näyttelijämies, joka esiintyi Lieksa-elokuvassakin.

  VastaaPoista
 46. Arawn puhuu asiaa.

  Juuri tuommoisia rintojen pulpahteluja ja hävyn vilahtelua pyllistellessä näissä kalentereissa näkyy, eli naista pannaan ihmisenä niin halvalla kuin ikinä.

  Ja tuo on tuhannen totta, että miehet kyllä tykkäävät ns. tuhmista tytöistä, vaikka oma vaimo olisi pyhäkoulunopettajatar.

  Miehillä on lisäksi sellainen harhaluulo, että ns. huorat ovat seksuaalisesti muita naisia halukkaampia, kun totuus voi olla myös se, että nimenomaan eroottisesti kylmähköt naiset hakeutuvat seksiammattiin testatakseen seksuaalisuuttaan ja orgasmikykyään. Esimerkiksi nymfomaanihan on orgasmikyvytön, ja siksi niin halukas. - Tällaiset harhakuvat vaikuttavat miesten käsityksiin siitä, että pornahtava nainen olisi myös eroottinen. Oikeastihan "porno" nainen on kielenkäytössä sama kuin tyrkky, ei siis eroottinen.

  Tätä taustaa vasten täytynee todeta, että miessukupuolen käsitys erotiikasta pohjaa paljolti uskomuksille.

  VastaaPoista
 47. Arawn: "Jokuhan niitä miesten kalentereita ostaa, joten kaipa ne jonkun seinällä roikkuvat. Vai ostavatko miehet niitä pöytälaatikoihinsa?"

  No kuka se mystinen joku on? Iines ei näytä pysytvän kertomaan että kenellä tuollaisia on, nin voitko sinä, Arawn, sanoa kenellä esim. tuttavapiirisi miehistä on tuollainen kalenteri? Huomautan, että nyt on puhe Iineksen kuvaamasta kalenterityypistä, jonka kuvaus menee siis näin: [Iines:] "On tuhansia, miljoonia erilaisia naiskalentereita, joissa on vähäpukeisia tai alastomia nuoria tyttöjä takapuoli tai tissit pystyssä ja kieli suun raosta pilkistäen, silmät harittaen kuin vähämielisellä." Monellako tuttavamiehelläsi (onko omallasi muuten?) on tuon kuvauksen mukainen kalenteri esillä kotonaan? Vai onko se piilossa? Miksi? Miksi maksaa kalenterista joka on piilossa?

  Arawn: "Eräs harrastusjärjestö, jonka kanssa mieheni on toisinaan tekemisissä, teetti sellaisen eroottissävytteisen tyttökalenterin. Tytöt olivat kyllä pukeissa, mutta esimerkiksi semmoisissa jakkupuvuissa, joista melkein rinnat pullahtavat ulos, lateksiasuja, korsetteja, sen sellaista. Ja kyllä niitä kalentereita ostettiin."

  Vastaako tämä kalenteri tuota Iineksen kalenterikuvausta?
  Kenties ne oli kuitenkin hyvän maun mukaisia kalentereita, vai väitätkö että harrastusryhmä, jossa miehsi on tosiinaan mukana, teetti mauttomia kalentereita? Onko teillä tuollainen kotona?

  Huomautan muuten, että eduskunnassa on naiskansanedustajia jolla tuntuu tissit pullahtavan esiin jakkupuvusta... ja hameena on ollut muutamalla "roiskeläppä". Eikös kansanedustajan pitäisi esiintyä arvokkasti, eikä kuin hutsu?
  Koska olet muuten nähnyt mieskansanedustajaa täysistuntosalissa shortseissa? Eräs naiskansanedustaja oli tuolla kylläkin mikroshortseissa ihan esteettä...Minusta tuo on seksuaalista häirintää...

  Arawn: "Moni nainen itse asiassa ottaa tosi mielellään "kunnollisen miehen" - ja moni on ottanutkin. Juttu vaan on, että naiselle ei tosiaan kelpaa mies, joka on pelkästään kunnollinen."

  Jep, se ihminen sinänsä, paljaana itsenään, ei riitä naiselle vaan pitää tosiaan olla jotain extraa, kuten juuri se paksu lompakko (kuten iineksenkin lista vahvisti). Miehellä ei tällaista extra vaatimusta ole, vaan mukava nainen riittää.
  Naisilla on, myösivät tämän tai eivät, list ominaisuuksista, joita he preferoivat miehestä ja tietty määrä listan ominaisuuskista pitää täyttyä jotta mies kelpaa.

  Sitten on tapauksia (eikä niin harvinaisiakaan), että mies voi olla kuinka kolho tahansa, jos vain on kuuluisa ja ja on pätäkkää, niin kaikki luistaa kyllä taas...

  Jos pystyisin kalenterin tekemään, se koostuisi todennäköisesti tavallista, tietämistäni ja tuntemistani, ei julkisuuden, ihmisistä. Heillä ei lompakko painottaisi (painaisi) valinnassa ollenkaan, sillä he ovat käsittäkseni ihan perusihmisiä. Mutta heitähän ei voi listailla jo korrektiussyistä...

  Nämä miesten listailut ja arvottamiset, jota Iines kutsuu hupailuksi, on törkeän seksistisiä ja kuvaa vain hyvin sitä, että naiset ei ole sen parempia kuin miehetkään. Päinvastoin, näyttäisi siltä, että useilta naisilta puuttuu moraali kokonaan. Niin on röyhkeää ja hävyttömän esineellistävää kieli. Mies ja mieheys tiivistyy mammonaksi ja penikseksi, kuten hyvin näkyy täälläkin listailuista...

  VastaaPoista
 48. "Juttu vaan on, että naiselle ei tosiaan kelpaa mies, joka on pelkästään kunnollinen. Pitää olla jotain muutakin."

  Tässä Arawn varmaan osuu oikeaan, pidimme me miehet asiasta tahi ei. Eräs vanha ystäväni, Mirkku nimeltään, erosi hiljattain miehestään saatuaan kaikki lapsensa ylioppilaiksi ja ulos kotoa siksi, että "kun se mies vaan oli niin saatanan perkeleen kunnollinen."

  Nyt hän uudestaan naimisissa melkein yhtä kunnollisen miehen kanssa. Mutta se "melkein" näköjään riittää. Tämä uusi kunnollinen on nimittäin huumorintajuinen, jota entinen kunnollinen taas ei ollut.

  Itse asiassa ymmärrän hyvin tätä Mirkkua. Naurun ja huumorin puute kotona mahtaa olla aika kauheaa.

  Olen pannut merkille, että nainen kestää miehessä juoppoutta, rikollisuutta, väkivaltaisuutta, laiskuutta, jopa uskottomuutta mieluummin kuin todellista, perinpohjaista kunnollisuutta. Jos miehessä ei ole mitään jännittävää hän näköjään menettää kaiken arvon naisten silmissä.

  Melkein Iineksen napurissa asuva runoilija Heli Laaksonen antaa yhden hyvän neuvon kaikille tipujen pyydystäjille: opetelkaa soittamaan jotain instrumenttia, edes vähän ja vaikka huonosti.

  Tämä on totisesti viisas neuvo. Soittajapoika saa aina, se on vanha totuus. Sama pätee myös laulajiin.

  Mielestäni Iineksen mieskalenteri vahvistaa naisellisen halun tietynlaisen karheuden perään. Myös pehmeä nallekarhumaisuus käy, jos ei mies ole pehmeä joka paikasta...

  Mitä tissien vetovoimaan tulee, ne ovat vain mainos, vähän kuin Bemari miehellä. Kyllähän niitä katselee, mutta harvoin pelkästään niiden takia naimisiin mennään. Alan miehet tietävät, että pienirintaiset ovat tiukkoja muutenkin ja täysin rinnattomat ne vasta kovia koneita (anteeksi alatyylinen ilmaisu) ovatkin. Isotissisille tyypillistä on lahnailu petissä. He tuntuvat ajattelevan, että kun on isot bosat, that`s it!

  Äskeisestä ei pidä kenenkään mahdollisesti isorintaisen lukijataren nyt otaa pulttia, sillä tässäkin asiassa loistavat poikkeukset vahvistavat säännön.

  VastaaPoista
 49. Alastonkalenterit ja pornolehdet lienevät kuitenkin lähes kadonnut kansanperinne, jotka internetin kaikkivoipaisuus ja laajalle levinnyt oikeamielipiteisyys ovat esimerkiksi työpaikoilta syönneet.

  Ja kuka käyttää nykyisin yleensä minkäänlaista seinäkalenteria kotonaan? Vanhanaikaiset.

  VastaaPoista
 50. MTV3:n Helmi-sivujen "tutkimukset" on naisille suunnattua hömppää. Niillä ei ole mitään tekemistä tieteellisyyden kanssa.

  Jos ei sinänsä halua katsoa isoja rintoja tai edes niitä "täyteläisiä" niin mistä ihmeestä se lumevaikutus oikein tulee?

  Iines: "nostaa miehen iso varustus naisen mielen, tuli mitä tuli."

  Entä jos on normaali tai pienempi? Mitäs sitten mieli sanoo?

  Iines: "että koolla on psykologinen merkitys."

  Millainen merkitys? Selkosuomenkielllä ja tiivistäen ja ymmärrettävästi, niin kuin äikänope neuvoi.

  Iines: "eikä koolla toki ole muuta merkitystä kuin lumevaikutus. "

  hahaa [Simpsonien Nelsonin äänellä naurettuna].
  Voi etä mitä pyörittelyä. Tähän taas selostus sen äikänopen neuvojen mukaan, kiitos.
  Millainen lumevaikutus? Eri variaatiot, iso, normi ja pieni. Millaiset lumevaikutukset näillä on?

  Ihmetyttää muuten sinun tapasi verrata tissejä ja penistä keskenään, Iines. Onko ne yhdenvertaiset ts. tosiaan vastaavat elimet? Ei minusta.

  Iines: "Sama lumevaikutus on siis miehen halulla katsoa pyöreitä ja isoja rintoja"

  Hohhoijaa, sinä se jaksat yleistää. Kun asia ei ole yleisesti näin. Kaikkia miehiä ei isot rinnat kiinnosta sinänsä, että niissä olisi jotain erityistä. Joitain ei rinnat kiinnosta ollenkaan. Ymmärrätkö?

  VastaaPoista
 51. Riku Riemu, netin tutkiva journalisti puhuu jälleen kerran asiaa. Paljasta pintaa esittelevät seinäkalenterit ovat tosiaan kadonnutta kansanperinnettä.

  Vanhan liiton aikaan jokaisella huoltoasemalla oli Pirellin tai Mobilin tyttökalenteri, eikä se pahentanut ketään. Jos sellainen nykyisin olisi yleisön nähtävillä joku kukkahattutäti syyttäisi huoltiksen omistajaa heti rasimista/fasimista/naisvihasta/sovinismista/maahanmuuttokriittisyydestä/paksupäisyydestä (tarpeeton yliviivataan). Se saattaa olla huoltoaseman menoa kerrasta. Tapaus Kiesi muistetaan!

  Kodeissa en ole tyttökalentereita nähnyt koskaan, poikakalentereita kylläkin, koska ne kuulemma jotenkin voimauttavat.

  VastaaPoista
 52. Kyllä Vaari hienosti tulkitsee kalenteriani. Karheutta minä miehessä juuri haluan, mutta myös turvallista nallekarhumaisuutta, sopivasti riettautta sekä huumoria.

  Se taitaa muuten olla juuri miehen huumorin puute, joka saa naisen vaihtamaan miestä. Puhe naistennaurattajista tulee tästä ilmiöstä, samoin puhe renttumaisista miehistä - hehän ovat juuri niitä, jotka suhtautuvat elämään hymyillen.

  Ja huumorihan on merkki empatia- ja sympatiakyvystä. Jos nämä mieheltä puuttuvat, ollaan liitossa kyllä vaikeuksissa.

  Vaarille vielä tiedoksi: naisen toosan koko ei ole missään suhteessa hänen rintojensa kokoon. Isorintaisella ja muutenkin verevällä naisella voi olla tiukka alapää, ja samaten, nuorella laihalla tyttösellä voi alapää olla hyvinkin avonainen ja väljä.

  Kyseessä on siis rakenteellinen seikka - emättimen koko on lääkäreiden mukaan yksilöllinen ja muusta ruumiinrakenteesta riippumaton. Pornosaittien maininnat tiukasta teinipillusta ovat siis harhaa. Tädin pillu voi olla tiukempi. Ja vielä kääntäen - käyttöaste ei vaikuta kokoon, eli peli ei väsy eikä veltostu käytöstä.

  VastaaPoista
 53. Riku taisi sanoa totuuden: kalenterit ovat hävinneet seiniltä, ja kalenterityyppiset kuvat rantautuneet netiin eri muodoissaan. Ei näitä julkaisuja tosiaankaan enää näe samassa määrin kuin ennen. Pornolehtien levikkikin lienee kääntynyt laskuun.

  Vaikka onhan meillä nämä netittömät maaseudun peräkamaripojat - joku heistä juuri jossain sarjassa luki Jallua, jonka äiti löysi ja komensi hävittämään.

  VastaaPoista
 54. "Miehillä on lisäksi sellainen harhaluulo, että ns. huorat ovat seksuaalisesti muita naisia halukkaampia..."

  Mistähän tämä Iineksen harhaluulo mahtaa olla peräisin? Vain todellinen tomppeli kuvittelee, että maksullinen nainen tekee sitä omaksi tyydytyksekseen. Asiakkaan tyydyttämisestähän siinä maksetaan.
  Huoran luona jos missään peli on viimeisen päälle rehellistä.

  VastaaPoista
 55. "Tädin pillu voi olla tiukempi."
  Heh, heh, Iines. Paras mainos ikinä!

  VastaaPoista
 56. Sekin, että pornolehtiä vielä näkee kauppojen hyllyssä lienee enemmän perinteisesti Suomen suurimman pornonjakelijan, erkkolaisen Rautakirjan, kauppiaita ärsyttävä tapa tuupata tilauksiin sellaista mitä ei kaivata.

  Menevät sitten palautuksiin ja siitä kaiketi roskalavoille.

  VastaaPoista
 57. Ja Vaari sanoi jo tuon, minkä minä sanoin Rikusta. Ei perässä pysy tässä luvussa.

  Maaseudulla tyttökalentereita on jopa traktorin ohjaamossa. Mutta siis, tämä oli ennen, ja nyt noita kalentereita tehdään vissiin vähän vitsin vuoksi, kuten Hunkseja naisille, niin kuin naiset muka noista miehistä tykkäisivät. Minä en kauan jaksaisi muskelimikkoja katsoa, vaikka pidänkin voimakkaista miehistä. Pidän myös laihoista ja silmälasipäisistä. Pidän oikeastaan kaikista miehistä, liehuvatukkaista runoilijoista ja vallankumostaistelijoista päätyen kukkakeppien kautta antiikin goljatteihin.

  Voi Jape, kun taas pyydät niin tarkkoja vastauksia! Eikö mitenkään kävisi vähän leveämpi suti?

  VastaaPoista
 58. "Tädin pillu voi olla tiukempi."

  Heh, heh, Iines. Paras mainos ikinä!

  Niin, Vaari, pitäisikö panna tuonne blogin tunnistetietoihin, profiiliin?

  VastaaPoista
 59. Iines: "Voi Jape, kun taas pyydät niin tarkkoja vastauksia! Eikö mitenkään kävisi vähän leveämpi suti?"

  Vastaa nyt jotain, äläkä väistele ja pelaa aikaa. Oikeastaan toivon, että vastaat kaikkiin kysymyksiin järjestyksessä, mitään unohtamatta, jotta saamme kuvan sielunmaisemastasi ja arvoistasi.
  Edelliseenkin ketjuun väitit, että sinulla on vasta-argumentit valmiina mutta nyt vaikuttaa siltä että se "vasta-argumentin" heiluttelu nenän edessä olikin ajanpeluuta ja yritys höynäyttää minua.

  Jos mennään leveäällä pensselillä, niin Eiffel-torni kaatuu ja laivat upoaa. Kenen silloin on syy? Insinöörin (yleensä mies) tietysti. Siksi ei voida sallia leveää pensselöintiä ja ylimalkaista viivaa, vaan ohukärkinen kynä ja tarkka, suora viiva. Jos on karevuuksia, ne menee kaavan mukaan, ei vapaalla kädellä.

  VastaaPoista
 60. Loistoidea, Iines! Tunnistetietoihin vaan ja taas tuli muutama vakikommentoija lisää. Samalla varmaan loppuvat puheet korvarysästä.

  Tuossa tädin pillussa on lisäksi jotain niin reipasta, puhdashenkistä meininkiä, että luulisi olevansa partiossa. Ja kaikille törkeyksien puhujille se lyö luun kurkkuun.

  VastaaPoista
 61. PS. Károly Garamista voisi saada kyllä tuoretta kuvaa, käy aika usein samassa Valtsussa kuin minäkin. Vaimonsa Sirkka (pentti saarikosken sisar) hänet asioille kuulemma lähettää. Kesällä Károly liikkuu aika usein hauskalla potkupyörällä...

  VastaaPoista
 62. Äly, lempeys ja huumori, siinä aika lyömättömiä ominaisuuksia kelle vaan ihmiselle, oli sitten mies tai nainen. Ulkonäkö, jos sitä sattuu omaamaan, on pelkkää bonusta. Delilah

  VastaaPoista
 63. Mainiota, Delilah!
  Ketäpä tosiaan kiinnostaa ihminen, joka on tyhmä, julma ja huumorintajuton. Siinä ei auta ulkonäkö eikä edes raha.

  VastaaPoista
 64. Mielenkiintoisia nämä henkilökohtaiset kalenterit, näistähän saa enemmän irti kuin mistään kauppojen kalentereista. Iineksen kalenterissa oli joka miehen kanssa eri tunnelma ja kahta samanlaista ei ollut. Paljon rauhallisempi kalenteri kuin etukäteen kuvittelin, mutta koreuden sijaan tässä olikin kauniita ääniä ja ajatusten esittäjiä.

  PS. itsehän tuo videon ville on pieni ja lämpöinen, taisi laulaa peilikuvalleen.

  VastaaPoista
 65. Juuri noin, Delilah,

  minäkin Vaarin tavoin allekirjoitan nuo: äly, lempeys, huumori - nämä ominaisuudet voisivat ehkä jopa yhdistää näitä kalenterini miehiä, kaikkia heistä.

  Jape, Garamistakaan en löytänyt tuoreempaa kuvaa netistä. Juu, tiedetään, että on naimisissa Saarikosken sisaren, Sirkan, kanssa. Ja poika on tv-kokki.

  Ja noista muista kysymyksistäsi se, että jonkin verran on pakko yleistää, jotta keskustelu on mahdollista. Koetan mielestäni kuitenkin varoa rankkoja yleistyksiä. On siis selvää, että kaikki miehet eivät välitä isoista rinnoista ja sekin, että kaikkiin naisiin miehen iso varustus ei vaikuta mitenkään.

  VastaaPoista
 66. Tuo Ville onkin minusta jäänyt tässä huomaamatta - hän on nimenomaan se, mistä itse laulaa, villapusakassaan pörröisenä kuin pieni kissanpentu. Pieni lämmin mies ja niin syötävän suloinen. Ja seksikäs.

  VastaaPoista
 67. Jape: "En ihmettele, että miehet ei kovin hanakasti tällaisiin listoihin/kalentereihin lähde mukaan. Nämä on enempi naisten puuhaa, siis listata ja arvottaa asioita ja ihmisiä."

  Tähän on vielä pakko kommentoida. Et ole tainnut paljon lukea englanninkielisia PUA-skenen blogeja? PUA on siis Pick Up Artist - pelimies. Siellä naisia arvostellaan jatkuvasti asteikolla 1-10. Roissyn blogi on hyvä esimerkki. Siellä on välillä Roissyn itsensä kirjoituksia, joihin hän on ottanut 10 kuvaa netistä ja kehottaa kommentoijaa antamaan kunkin kuvan naiselle arvosanan. Toiset kirjoitukset ovat sellaisia, joissa Roissy kehottaa kommentoijia laittamaan itse löytämiään kuvia arvosanan kera.

  Ja ne arvosanat ovat tiukkoja.

  Että juu, todella, miehet eivät juurikaan harrasta listaamista ja ihmisten arvottamista, etenkään ulkonäön perusteella...

  VastaaPoista
 68. Jape: " Monellako tuttavamiehelläsi (onko omallasi muuten?) on tuon kuvauksen mukainen kalenteri esillä kotonaan? Vai onko se piilossa? Miksi? Miksi maksaa kalenterista joka on piilossa?"

  Miehelläni oli seinällä juuri se kalenteri, jota kuvasin. Siis se harrastusjärjestön tekemä kalenteri. Voisin kuvitella, että hän ehkä osaisi nimetä tuttaviaan, joilla oli sellainen. En ole kysynyt.

  Mitä muihin kalentereihin tulee, en _tiedä_ erikseen ainuttakaan miestä, jolla sellainen olisi. Toisaalta, en myöskään voi kenestäkään tietämästäni miehestä sano, että heillä EI olisi sellaista kalenteria. Hyvin harvan kotona olen käynyt ja varsinkaan laatikkoja en ala missään tutkia.

  En tiedä, ostetaanko niitä piiloon vai seinälle, mutta joku niitä ostaa jostain syystä.

  "Kenties ne oli kuitenkin hyvän maun mukaisia kalentereita, vai väitätkö että harrastusryhmä, jossa miehsi on tosiinaan mukana, teetti mauttomia kalentereita? Onko teillä tuollainen kotona?"

  Joo, se oli seinällä ja on yhä jossain laatikossa. Kuten sanoin, se oli aivan selkeän eroottissävytteinen. Se, pitääkö sellaista sitten mauttomana, on makuasia. Suoraa pornoa se ei ollut.

  "Jep, se ihminen sinänsä, paljaana itsenään, ei riitä naiselle vaan pitää tosiaan olla jotain extraa, kuten juuri se paksu lompakko (kuten iineksenkin lista vahvisti)."

  Huoh. Älä nyt jaksa. Kun sanoin, että pitää olla jotain muutakin kuin "kunnollisuus", viittasin ihmisen LUONTEESEEN. Miehessä on oltava muitakin piirteitä kuin kunnollisuus. Se on se extra, ei mikään paksu lompakko.

  Mutta en kyllä jaksa riidellä tästä enempää. Usko, mitä uskot.

  Se on toki totta, että naiset eivät ole miehiä parempia. Ihmisiä tässä ollaan kaikki.

  VastaaPoista
 69. Iines: "Ja noista muista kysymyksistäsi se, että jonkin verran on pakko yleistää, jotta keskustelu on mahdollista"

  Jonkin verran yleistää?

  Jos kylmän viileästi ohittaa, on olevinaan huomaamatta ja jättää vastaamatta n. 95% selkeistä kysymyksistä, niin mitä tuosta pitäisi ajatella? No ei tuolla lailla ainkaan ekskustelua synny. Toisalta se on potentiaalisen keskutelukumppanin vähättelyä ja mitätöintiä.

  Kysyin mielestäni tärkeitä kysymyksiä, mutta vastausten osalta mentiin taas horinaosastolle (huom. horina on sanana mainittu Tervon "Koljatti"-kirjassa).

  VastaaPoista
 70. Jape,

  koetanpa kaivaa nuo kysymyksesi esiin ja vastata niihin vaikka numeroiden. Tarkoitus ei ole vähätellä sinua, vaan arvostan keskustelupanostasi.

  Minä vaan olen tällainen suurpiirteinen humanistinhutilus, ja sinä kysyt niin paljon yhtaikaa, etten jaksa niin tarkasti kuin esimerkiksi Arawn.

  Palaan siis asiaan!

  VastaaPoista
 71. Arawn: "Et ole tainnut paljon lukea englanninkielisia PUA-skenen blogeja? PUA on siis Pick Up Artist - pelimies."

  En lue tuollaisia. Miksi lukisin? Kyllähän sinä Arawn tiedät mikä minä olen. En ole pelimies (PUA) millään muotoa. Tuollaisista blogeista ei ole minulle mitään hyötyä. Sitä ihmettelen, miksi sinä noita luet?

  Arawn: "Siellä naisia arvostellaan jatkuvasti asteikolla 1-10."

  Ahaa, vai niin. Mitä tämä liittyy minuun?

  Arawn: "Roissyn blogi on hyvä esimerkki."

  Varmaankin. Olen tietoinen että sinä sitä luet.

  Arawn: "Ja ne arvosanat ovat tiukkoja."

  Vai niin. Meinaatko että minun pitäisi mennä katsomaan joidenkin ventovieraiden ihmisten arvosteluja yhtä ventovieraista naisista? Mieluummin minä arvioin itse hiljaa mielessä ihmisten kiinnostavuuden asteen itselleni ilman, että kailotan sitä netissä yleisesti.

  Arawn: "Että juu, todella, miehet eivät juurikaan harrasta listaamista ja ihmisten arvottamista, etenkään ulkonäön perusteella..."

  Jos joku tekee näin, ei voida tätä yleistää kaikkia miehiä koskevaksi ilmiöksi. Minä en ota vastuuta muusta kuin omista tekemisistäni. En kuitenkan katso hiljaisena yleistä aiheetonta syyllistämistä (kuten taas terminologiallasi miehet taas annat ymmärtää).
  Saatan sanoa sanasen jos toisenkin.

  VastaaPoista
 72. Iines kirjoitti:

  '... ;minähän alistuisin mielelläni oikean miehen alle ja avautuisin kuin kukka.'

  Miesten onneksi (ja myös omaksi onneksesi ;\]) tämä fantasia on sinulle enää vain fantasia. - - Mutta sellaisenaan tietysti useimmiten paljon tyydyttävämpi kuin karu, limainen ja ressentimenttinen todellisuus.

  In other words: - what's so funny about sex, porn and - so - fantasy?

  Tämä kysymys implikoi sen väitteen, että Iineksen blogi täyttää melkein kaikki pornon määritelmän vähimmäisehdot.

  Pornohan on fantasiaa ja todellisuuden idealisoitu ja/tai demonisoitu ilmenemistapa - ikäänkuin fantasiaksi 'kivettynyt' halu.

  Sellaisenaan, ilman fantasiaa, mitään todellisuutta ei ole olemassakaan kuin tyhjyyden (symbolinen puuttuu) ja kiiman (fantasia puuttuu) 'kaaoottis-pakkoneuroottisena kauhugalleriana', joka tuo mieleeni erään Hesperian sairaalan A-talon 'levottomista' osastoista - erään monista, jossa olin töissä (en siis potilaana - haha) kauan sitten 1970-80-luvuilla.

  Edellinen kuvaus oli tietysti fantasiaa sekin, sillä emmehän me tiedä, mitä todellisuus on, joten meidän pitää kuvitella se analogian tasolla/avulla - riisuttuna symbolisesta eli Lacanin Big Otherista, joka (muka) takaa näkymättömällä auktoriteetillaan olemisemme mielen.

  Mutta mitään Big Otheria ei ole, ja tämä meidän tulee tajuta. Tämä on myös psykoanalyysin perimmäinen pyrkimys: saada ihminen vapautumaan kiinnittyneisyydestään tiedostamattomaan symbolisen järjestyksen ylläpitäjään - yliminään, joka vaikuttaa ehkä voimakkaimmin silloin, kun sen ei ajatella olevan olemassa (tässä piilee ideologian 'viekkaus').

  Silti yhä uskotaan ja etsitään uskoa mitä kiivaimmin - toisin sanoen Big Otherin vaikutusta ihmisten toimintaan. - - Ja kuten tiedetään, nykyään kyseessä on usko talouteen eli 'näkymättömään käteen' Big Otherina.

  Imaginaarisen samaistumisen takana lymyää aina Big Other. - - Haluan esim. uskoa mainoksiin juuri minulle tarkoitettuina kutsuina (samaistumiskohteina), vaikka tiedän, että ne ovat huijausta.

  ***
  Koko teksti löytyy päreestäni, ja siihen tulee luultavasti korjauksia ja/tai lisäyksiä.

  VastaaPoista
 73. Arawn: "Miehelläni oli seinällä juuri se kalenteri, jota kuvasin. Siis se harrastusjärjestön tekemä kalenteri. Voisin kuvitella, että hän ehkä osaisi nimetä tuttaviaan, joilla oli sellainen. En ole kysynyt."

  No niin, eli se oli tod.näk. hyvällä maulla tehty kalenteri, eikä mikään revittely lollokalenteri. Miksi se muuten oli? Eikö ole enään vai joko se meni vanhaksi? Pahastuitko sinä kalenterista?

  Arawn: "Mitä muihin kalentereihin tulee, en _tiedä_ erikseen ainuttakaan miestä, jolla sellainen olisi."

  No niin!

  Arawn: "Toisaalta, en myöskään voi kenestäkään tietämästäni miehestä sano, että heillä EI olisi sellaista kalenteria. "

  Minusta on reilua olettaa yli 50% varmuudella että miehillä ei mainittua kalenteria ole, kuin että on. Miksi pitäisi lähtökohtaisesti olettaa että miehillä moisia kalentereita olisi?

  Arawn: "En tiedä, ostetaanko niitä piiloon vai seinälle, mutta joku niitä ostaa jostain syystä."

  No kuuleppas, Arawn: Niitä kalentereita voidaan ostaa ihan vain tukeakseen sitä asiaa, johon se kalenterien tuotto menee. Se kalenteri on usein "symbooli" / vastike maksetusta summasta ja se ei usein päädy yhtään mihinkän seinälle. Tyttökalenterin ostaja voi olla ihan hyvin nainen, sanoo että poikaystävälle ostaa...

  Tuollaiset kalenterit oli "ennen vanhan" yleisiä joululahjoja, ne tuli pyytämättä ja yllättäen. Minäkin sain eräästä hitsauslaitefirmasta joka vuosi selkeän tissikalenterin ja kertaakaan se ei seinälle eksynyt vaan se jäi todellakin työmaan laatikkoon, josta se aikanaan hakeutui poltettaviin roskiin...

  Nuo voi "sopia" jonnekin rasvaiseen ja rähjäiseen perämettän autokorjaamoon tai asevelvollisuuttaan suorittvana varusmiehen ns. "siviilikaapin" oven sisäpuolelle, mutta ei normityöpaikalle.

  Arawn: "Kun sanoin, että pitää olla jotain muutakin kuin "kunnollisuus", viittasin ihmisen LUONTEESEEN. Miehessä on oltava muitakin piirteitä kuin kunnollisuus."

  Niin kuin mitä muuta? Miksi jätät asian ilmaan, etkä selitä asiaa loppuun vaan suutut minulle omasta vajaavaisesta selityksestäsi? Epäreilua tuollainen. Olisit nyt luonnehtinut niitä luonteenpiirteitä (vai oliko ne ulkonäöllisiä?), jotka on "kunnollisuuden" lisäksi määräviä.

  Arawn: "Mutta en kyllä jaksa riidellä tästä enempää"

  Ai, sinäkö aloit riitelemään. Minä en edennyt vielä siihen vaiheeseen, eikä kyllä ollut tarkoitus edetäkkään ;)

  Arawn: "Usko, mitä uskot."

  Arawn, minä en ole uskon miehiä. jos et kirjoita niitä luonteenpiirteitä esin tai tarkoitustasi, et kyllä voi olettaa että lähden niitä arvaamaankaan. Se on liikaa vaadittu. En voi tietää mitä sinä ajattelet, varsinkaan kun et kerro.

  VastaaPoista
 74. Jape: "Jos joku tekee näin, ei voida tätä yleistää kaikkia miehiä koskevaksi ilmiöksi. Minä en ota vastuuta muusta kuin omista tekemisistäni. En kuitenkan katso hiljaisena yleistä aiheetonta syyllistämistä (kuten taas terminologiallasi miehet taas annat ymmärtää)."

  Sinä siinä yleistit. Sinä väitit sanatarkkaan näin:

  "En ihmettele, että miehet ei kovin hanakasti tällaisiin listoihin/kalentereihin lähde mukaan. Nämä on enempi naisten puuhaa, siis listata ja arvottaa asioita ja ihmisiä."

  Ja minä yritin kumota väitteesi antamalla esimerkin aika laajastakin yhteisöstä (PUA-blogit & niitä kommentoivat), joissa nimenomaan miehet listaavat naisia ja arvottavat heitä.

  Ei tässä kukaan sano, että sinun tarvitsisi lukea niitä PUA-blogeja tai välittää sinänsä siitä, miten ja miksi he listaavat ja arvottavat naisia. Eikä kukaan viittaa myöskään siihen, että SINÄ tekisit naisista listoja. Mutta todistettu nähdäkseni on, että on olemassa yhtä lailla miehiä, jotka sellaisia listoja tekevät. Sinä et ilmeisesti heihin kuulu, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että moni mies vääntää hanakasti listaa naisista ja arvottaa näitä, erityisesti ulkonäön perusteella.

  VastaaPoista
 75. Jape: "Miksi se muuten oli? Eikö ole enään vai joko se meni vanhaksi? Pahastuitko sinä kalenterista?"

  Eka vaihtoehto oikein: se meni vanhaksi. Taisi olla vuoden 2008 kalenteri, jos oikein muistan.

  "Niin kuin mitä muuta? Miksi jätät asian ilmaan, etkä selitä asiaa loppuun vaan suutut minulle omasta vajaavaisesta selityksestäsi? Epäreilua tuollainen. Olisit nyt luonnehtinut niitä luonteenpiirteitä (vai oliko ne ulkonäöllisiä?), jotka on "kunnollisuuden" lisäksi määräviä. "

  Voin minä luonnehtia niitä. Huumorintaju on esimerkiksi yksi tärkeä mahdollinen tekijä. Toinen, mistä naiset yleisesti pitävät, on jonkinlainen dominanssi ryhmässä. Tämä ei tarkoita, että miehen asema välttämättä olisi elämässä kovin korkealla vaan että hän ikään kuin "ottaa seurueen haltuun" eli on seurallinen ja siinä suosittu tyyppi. Kolmas voi olla esimerkiksi taiteellisuus. Neljänneksi voi kiinnostaa miehen perehtyneisyys johonkin, mikä naisestakin on kiinnostavaa (tunsin kerran miehen, jossa ihastuin juuri hänen valtavaan tietoonsa antiikin Roomasta. Olisin voinut päiväkausia vain kuunnella, kuinka hän puhuu Roomasta). Tai yleensäkin mies voi olla naisen silmissä kiintoisa, jos hän hallitsee jonkun erityisalan varsin hyvin - joskin sillä on kyllä väliä, mikä se ala on, toiset ovat "sexympiä" kuin toiset. Sosiaalisuus on myös suosittu ominaisuus, käsittääkseni.

  Siinä nyt jotain mainitakseni. Piirteet eivät ole millään tavalla suosituimmuusjärjestyksessä.

  VastaaPoista
 76. Arawn, sekoitat lahjakkasti jonkin PUA jutun ja nämä mieskalenterit. Moniko mies esim. tästä blogista nyt on tekemässä tätä samanlaista kalenteria (mutta naisista) kun Iines on tehnyt? Ei moni, vai onko yksi? Tähän viittasin lauseellani: "En ihmettele, että miehet ei kovin hanakasti tällaisiin listoihin/kalentereihin lähde mukaan. Nämä on enempi naisten puuhaa, siis listata ja arvottaa asioita ja ihmisiä."

  Iines sai haasteen naiselta ja näitä samanlaisia mieskalentereita olen nähnyt nyt viidessä blogissa. Sinäkin, Arawn, ilmoittit moisen tekeväsi... Enemmänkin löytyisi varmaan kun seuraisi blogiketjuja eteenpäin...

  No Tapsa P. miehistä kai ilmoitti tekevänsä naiskalenterin...

  VastaaPoista
 77. Vähäpukeisista naiskalentereista.. Mieheni firmassa, joka on pieni metallialan yritys, on sellaisia kaksin kappalein. Kuulemma ovat lahjaksi yhteistyökumppaneilta saatuja. Ja nyt kun häntä asiasta haastattelin, niin sain kuulla, että tällaiset kalenterit ovat edelleenkin suhteellisen yleisiä miesvaltaisissa yrityksissä. Yhtä yleisiä ne eivät silti suinkaan ole kuin aikaisemmin, jolloin niiden olemassaolo oli suorastaan sääntö.

  Kenenkään kodin seinällä mieheni ei ole naiskalentereita nähnyt.

  VastaaPoista
 78. OK, Arawn, nuo muut piirteet, joita kuvailet, kuullostaa ihan järkeenkäyviltä ja normaaleilta hyviltä piirteiltä, mutta tuo lauseesi dominanssista ryhmässä ja "ryhmän haltuunotto" viittaa eittämättä alfauroksen piirteisiin. Ei mahda mitään.

  VastaaPoista
 79. Voi jessus mitä vääntämistä.

  Komppaan Vaaria ja Arawnia - huumorintajuton mies ei ole koskaan, missään eikä milloinkaan kiinnostava. Vaikka hänellä olisi maailman paras ja uskollisin luonne, miellyttävä olemus ja kaikki mitä voi ihannekumppanilta toivoa.

  Huumorintajuton ihminen ottaa itsensä liian vakavasti ja pitää siten itseään maailmaan napana. Voisiko olla tylsempää kumppania?

  VastaaPoista
 80. Mitä tulee Iineksen kalenterikuviin - monenlaista miestä niin kuin oikeassa elämässäkin! Joku sympaattisenoloinen, toinen pirun komea, kolmas sielukas ja neljäs valmiina seikkailuun.

  Ykkönen Leonard Cohen!

  VastaaPoista
 81. Jape: Se onkin alfapiirre. Mutta miehen ei tarvitse olla Jorma Ollila ollakseen alfa. Riittää, että pystyy olemaan hallitseva pienessäkin seurueessa - eikä tosiaan tarvitse olla tätä mitenkään ikävällä tavalla. On miehiä, jotka ovat hirveän mukavia, hauskoja ja suurin osa vilpittömästi pitää heitä tosi hyvinä tyyppeinä - ja seurueessa he ovat jossain määrin dominoivia. Eivät dominoivia tavalla, jonka tarkoitus on lytätä muut tai käyttäen ikäviä keinoja vaan koska ovat kiinnostavia, hauskoja ja seurallisia.

  VastaaPoista
 82. Jape: Luulen, että moni mies lähtisi myös väsäämään tällaista kalenteria - ne miehet eivät vaan lue Iineksen blogia. :)

  Esim. nämä PUA-tyypit. Itse pidän PUA-tyyppien naislistoja itse asiassa ikävämpinä vielä kuin tätä Iineksen kalenteria. Niissä naisia arvotetaan VAIN ulkonäön eikä minkään muun perusteella ja arviot ovat todella tiukkoja; moni Hollywoodin tähtikään ei todellakaan saa arvosanaa 10. jos he eivät saa, mitä toivoa meillä taviksilla on?

  VastaaPoista
 83. Jape: "Jos pystyisin kalenterin tekemään, se koostuisi todennäköisesti tavallista, tietämistäni ja tuntemistani, ei julkisuuden, ihmisistä."

  Tuollaisen kalenterin minäkin todennäköisesti tekisin. Mikä minua oikeastaan kiinnostaa koko kalenteriajatuksessa on tuo "han i hennes ögon" -teema, koska monissa kuvissa, joihin päivittäin törmää, teemana on joko "hon i hans ögon" tai "han i hans ögon". Tästä on muuten järjestetty erityinen projekti, jossa on esillä monenlaisia mieskuvia:

  http://www.hanihennesogon.com/

  Olisi myös mukava nähdä enemmän naisohjaajien tekemiä filmejä, joissa miehet näyttäytyvät yleensä hieman toisenlaisessa valossa kun toisten miesten tekemissä filmeissä.

  Sirja

  VastaaPoista
 84. Huhhuh, sanon minäkin tuota Japen väite väitteestä -vääntöä. Kun minulla nousee pulssi tuhanteen ja sataan ajatellessani, että keskustelu on tuota ja että minun pitäisi kahlita ilmaisuni tuommoiseen muottiin. Kun en vaan pysty.

  Ei minun siis tarvitse todistaa sellaisia asioita, jotka ovat selkeästi yleisessä tiedossa, kuten se, että miehet pitävät pyöreän täyteläisistä rinnoista. Sellaiset asiat todennetaan, jotka ovat uusia asioita, yllätysmomentteja, mutta tuo ei ole.

  Jape, minä vastaan siis sellaisiin kysymyksiin, joissa et perää linkkityyppistä faktaa todisteeksi siitä, että varpunen on lintu.

  Minusta tuo Hennan esittämä tieto kalenterien käytöstä miesvaltaisessa yrityksessä oli kiinnostava!

  VastaaPoista
 85. Tarkoitan yllä olevalla siis sitä, että peräät Jape minulta itsestäänselvyyksiin linkkityyppistä faktaa, jota lupasin. Kun en nyt vaan pysty lähtemään niin huumorittomalle keskustelulinjalle - ei tämä ole niin vakavaa!

  Minulla on perusteeni, mutta linkkejä ei tule.

  VastaaPoista
 86. Sirjalle vinkiksi tanskalaisen naisohjaajan "Häiden jälkeen". (Pahoittelen, että pääosanesittäjä on myös pirun hyvännäköinen.) Kathryn Bigelowilla on myös kelpo leffoja.

  VastaaPoista
 87. Arawn: "Esim. nämä PUA-tyypit."

  Edeleen hiukan hämää se että oletit minun lukevan jotain näitä PUA blogejasi...

  VastaaPoista
 88. Sirjalle ja Japelle,

  jotka kannattavat tavallisen kalenterin tekoa, siis tavallisista ihmisistä tahtoisin sanoa sen, että tässä kalenterissa oli toinen teema - tuo teidän kalenteriajatuksenne on minullekin toki läheisin, mutta halusin kertoa nimeämällä ihmiset myös jotain itsestäni ja mieltymyksistäni ja avata näin myös kanavan keskustelulle.

  Tuntemattomien kuvien paneminen blogikalenteriin ei toimi mielestäni yhtä hyvin keskustelun alustajana eikä vuorovaikutteisena elementtinä. Taiteellisia päämääriä sillä kuitenkin on minustakin enemmän ja kuvat voivat olla puhuvia, kukin olisi varmaan oma tarinansa.

  Se että valitsin tunnetut nimet, ei siis tarkoita, että arvostaisin julkisuuden henkilöitä tuntemattomia enemmän kalenterin kuvauskohteina.

  VastaaPoista
 89. RAUNO hoi, huomaa tämä,

  uteliaisuuteni heräsi kysymään, että miksi juuri minun blogini on mielestäsi pornoa? Eivätkö muut blogit ole pornoa?

  Jos eivät, tahtoisin tietää, mikä on se piirre, joka erottaa minun blogini blogeista, jotka sitten taas eivät ole pornoa.

  Tiedätkö, että tuolla nimeämiselläsi tulee eräs naisparivaljakko vielä ratsastamaan tähtiin: ankan pornoblogi.

  VastaaPoista
 90. Iines: "Huhhuh, sanon minäkin tuota Japen väite väitteestä -vääntöä. Kun minulla nousee pulssi tuhanteen ja sataan ajatellessani, että keskustelu on tuota ja että minun pitäisi kahlita ilmaisuni tuommoiseen muottiin. Kun en vaan pysty."

  Katsoppas kun taas tuuliviirin asento muuttui kun tuli tuo kuskiva tukihenkilö pelikentälle esittämään verhottuja v*ttuilujaan. Eikös tuollainen pitänyt olla tällä kiellettyä, Iines? Vai onko säännöt eri erihenkilöille?
  No minusta te voitte vaikka halia ja pitää toisianne kädestä, niin olette kuin kaksi marjaa, samasta muotista ihan ajatusmaailmaa myöten.

  Ei sinun mitään tarvitse kahlita, ei se että ei ilamise mitään, vaan väistää ja ohittaa esitetyt kysymysket, niin ei se mitään halintaa ole, vaan keskustelukumppanin vähättelyä. Keskustelua ei myöskään ole se että ei keskustele.

  Iines: "Ei minun siis tarvitse todistaa sellaisia asioita, jotka ovat selkeästi yleisessä tiedossa, kuten se, että miehet pitävät pyöreän täyteläisistä rinnoista."

  Totta kai tarvitsee todistaa, kun esität yleistävän väitteen miehistä jonka minä miehenä kumoan. Sinä esität yleistävän väitteen, siis todista se! En minä ainkaan tiedä tuota sinun väitettäsi "selkeästi yleisessä tiedossa" olevana.

  Iines: "Jape, minä vastaan siis sellaisiin kysymyksiin, joissa et perää linkkityyppistä faktaa todisteeksi siitä, että varpunen on lintu."

  Minä en sinulta mitään linkkejä ole pyytänyt, vaan selitystä miestä esineellistäville ja seksistisille väittelillesi. Lisäksi puhuit lumevaikutuksista ja psykologisista vaikutuksista ihan outoja, mutta mitään yksiselitteistä ei kirjoitelmissäsi ollut, niille pyydettin selitystä. Ne kysymykset on tässä blogissa esillä ja sinä lupasit ne poimia ja vastata mutta heittäydyit flekuksi kun tuo tukihenkilösi tuli paikalle. Takinkääntöä!

  Iines: "Minusta tuo Hennan esittämä tieto kalenterien käytöstä miesvaltaisessa yrityksessä oli kiinnostava!"

  Tämäpä mielenkiintoista. Minähän totesin käytännössä saman jo aiemmin, mutta se ei ollut kiinnostava. Näitä tissikalentereita on tullut yhteistyökumppaneilta miesvaltaisiin, erityisesti metallifirmoihin iät ja ajat. Myös huoltamoiden korjaamoilla nämä olivat vakiokalustoa, mutta missä on huoltamoiden orjaamot? Nin, niitä ei ole enään.
  Itsekin niitä tissikalentereita sain eräältä hitsausalan firmalta takavuosina joka vuosi. Nyt kun en ole ollut heidän asiakkansa vuosiin, niin ei tule kalenteriakaan enään...

  Iines: "Tarkoitan yllä olevalla siis sitä, että peräät Jape minulta itsestäänselvyyksiin linkkityyppistä faktaa, jota lupasin."

  Mihin itsestään selvyyksiin? En ole perännyt mitään linkkityyppistä tietoa (vaikka ei se ole pahitteksi) vaan selitystä ja perusteluja miksi ja millä perusteella väität niin kuin väität. Vaikutelmia en hyväksy perusteluiksi tässä.
  Lupasit selittää ja perustella, mutta nyt näyttää siltä, että lupauksesi on tyhjä. Tähän liittynee tuon tukihenkilösi tulo areenalle, sait rohkeutta lisää.

  Iines: "Kun en nyt vaan pysty lähtemään niin huumorittomalle keskustelulinjalle - ei tämä ole niin vakavaa!"

  Tähän asti on nähty perustelemattomia heittoja ja seksististä ja miestä esineellistävää tekstiä. Kumma kun huumori ei maistu sinun suussa, kun asetelma on toiste päin...
  Tosin miehet ei näin röyhkeitä väitteitä julki tohdi yleensä tuodakaan.

  Iines: "Minulla on perusteeni, mutta linkkejä ei tule."

  Kummatkin on näkemättä. Tulisi edes toinen...
  Väitetyt vasta-argumentitkin jäi näkemättä edelliseen ketjuun...
  No tähän sopii hyvin eräs termi jonka opin tuosta Tervon kirjasta. Termi on nonsaleeraus, jonka kohdistit minuun.

  VastaaPoista
 91. Hienoa Sirja, että sinä pidät saman tyyppisestä kalenterista kuin minä. Siis ei seksistisistä ja ei henkilöitä esineellistävistä tasa-arvoisista kalentereista. Mukavaa että edes joku on samalla linjalla kuin minä.

  VastaaPoista
 92. Tämän blogikirjoituksen otsikoksi sopisi paremmin joko:

  Rienauslaulu miehelle - mieskalenteri 2010

  tai

  Herjalaulu miehelle - mieskaleeri 2010

  VastaaPoista
 93. Jape,

  koeta käsittää - muutkin pitävät tuntemattomien tavallisten henkilöitten kuvista ja kalentereista, jos sellaisia on. Lue uudelleen kommenttini sinulle ja Sirjalle.

  Kyseessä oli teemaltaan rajattu kalenteri: mieskalenteri, ja teemana näyttää muille henkilökohtaisia mieltymyksiä.

  Bloggaaja palvelee lukijoita paremmin valitsemalla kohteeksi kuvia, joilla on tuttua informaatioarvoa myös lukijalle, ei yksin valitsijalle. Tuttu nimi ja tausta kertovat lukijalle nopeammin ja paremmin mieltymyksistä kuin tuiki tuntemattoman kuva, jota pitää miettiä ja pohtia.

  Minusta bloggaajan tehtävä on palvella lukijoita, ei julkistaa pelkästään omia mieltymyksiään. Lukijan palvelua on myös hänen aikansa säästäminen ja tulkinnan helpottaminen.

  VastaaPoista
 94. Anonyymi,

  tahtoisitko perustella, miksi näet minun rienaavan noita kahtatoista kohdettani?

  Ellet tahdo, en taida uskoa sinua. Enkä usko muidenkaan uskovan.

  VastaaPoista
 95. Täten ilmoitan liittyväni "Tädin pillu on tiukempi" -yhdistykseen. Tätienergia nousee tässä aivan uuteen potenssiin.

  Teenkin ensi yönä Tapsan Tätikalenterin - sen tämän maan tädit ovat totisesti ansainneet. Täti panee paremmin, hengästynyt täti on tähti.

  Jape vakuuttaa kaikenpuolista säädyllisyyttään niin tiukasti, että tällaisen vanhan koijarin epäilykset väkisinkin heräävät... Mitähän Jape salaa meiltä?

  No, ellei Japea olisi, Jape pitäisi keksiä.

  VastaaPoista
 96. Jape, ihan itsesi tähden - älä ole noin tosikko.

  Mitä tulee rintoihin, niin tiedätkö miestä, kenen mielestä riippuvat lätyskät ovat kauniimmat kuin suloisen pyöreät? Toki nainen on ensisijaisesti muuta kuin kaksi maitorauhasta, mutta joitakin olemukseen liittyviä "yleisiä totuuksia" on turha yrittää kieltää. Se ei tietenkään tarkoita sitä, että mies valitsisi mieluummin sen pyöreärintaisen, jos vähemmän kauniilla rauhasilla varustettu nainen miellyttää muuten enemmän.

  En oikein ymmärrä perustetta jolla esim. äskeinen ano leimaa Iineksen kalenterin miesten rienaamiseksi! Iineshän kehuu kaikkia kalenterin miehiä eikä pelkästään ulkoisten avujen tähden.

  Eivätkö sitten perinteiset tyttökalenterit, joita roikkuu miesvaltaisten työpaikkojen seinillä, ole naista halveeraavia? (Iineksen kalenterissa ei edes paljastella.) Sopii toivoa, että ko. työpaikkojen naisilla on sen verran huumorintajua etteivät vedä hernettä nenään moisista! :)

  Asiaan mutkan kautta liittyen: en ymmärrä naisia, jotka katsovat kieroon kumppaninsa pornolehtiä. On miehen aliarvioimista kuvitella että mies toivoisi omaksi kodinhengettärekseen sellaista naista. Todellisuus - oikea elämä - ja fantasiat ovat kaksi eri asiaa. Jälkimmäinen on aikuisten hupia, kuin leikkiä, ei sen kummempaa.

  VastaaPoista
 97. Eikös Kari Sorvali ole Tuomas Holopaisen siskon Miita Sorvalin aviomies? Siis lankomiehet kilpailivat suosiostasi joulukuun pojaksi...

  VastaaPoista
 98. Minä täten pidätän monopolin tuohon Tädin pillu on tiukempi -lausahdukseeni. Panen sen tuonne blogini etusivulle Mietelmäosastoon tai profiilini tunnuslauseeksi. Saa sitten siteerata, kun mainitsee lähteen.

  Minä tahtoisin nyt kyllä nähdä tuon Tapsan tätikalenterin ja Japen Tuntematon-kalenterin.

  Kuunkuiske, minäkin odotan Anon perusteluja, ettei jäisi vain ovenraosta huuteluksi. Saa olla siis tuota mieltä, mutta kukaan ei usko ilman perusteluja.

  Ja miten minusta tuntuu, että terve mies katsoo aina jonkin verran pornoa. Kun nainenkin katsoo ja katsoisi vissiin enemmänkin, jos ei pelkäisi viruksia koneelleen.

  VastaaPoista
 99. Sitäpaitsi julkisuuden henkilöt ovat kuvineen julkisia, yksityisiltä pitää kysyä lupa ja siltikin se astuu yksityisyyden varpaille. Kyse ei enää ole silloin ikoneista ja kuvista, vaan todellisista ihmisistä, jotka eivät edusta mielikuvia. Ei tasa-arvokalenteri voi olla tehty todellisista ihmisistä, koska kalentereita ei tehdä naapurin tytöistä ja pojista ja kaverin puolisoista, vaan haaveista ja leikeistä. Kuka tahtoisi edes joutua jonkun tuttunsa kalenteriin? Ihmisen ja ikonin ero on tässä merkittävä.

  VastaaPoista
 100. Iines,

  itsensä myyminen on huoraamista, huoraaminen on pornon ja kaupallisuuden yhdistelmä.

  Mitä muuta me (kaikki) täällä Blogistanissa sitten teemme kuin myymme itseämme eli huoraamme? Haluamme tehdä itsestämme fantasian ja/eli halun kohteen. Se on tiukasti ottaen pornoa!

  Huom! - Sanoin, että kyseessä on porno, mutta en puhunut enkä aio paljon puhuakaan siitä, onko kyseessä moraalisesti paheksuttava asia.

  VastaaPoista
 101. No mutta Rauno,

  en tunne huoraavani, sillä minä en myy itseäni.

  Jos myisin, niin mielistelisin ja huoraisin, olisin kiltti ja myötäilisin kaikkia. En puolustaisi ketään enkä mitään, en kritisoisi mitään, en haukkuisi poliitikkoja tai vanhempia, vaan olisin kuin kusi sukassa, että minusta varmaan tykättäisiin. Se olisi huoraamista ja pornoa.

  VastaaPoista
 102. Kuunkuiske: "Mitä tulee rintoihin, niin tiedätkö miestä, kenen mielestä riippuvat lätyskät ovat kauniimmat kuin suloisen pyöreät?"

  Miksi asioissa ei ikinä sinulle ole olemassa muita vaihtoehtoja kuin ääripäät? Jos jotakuta rinnat kinnostaa, niin totean, että niitä on kokonainen kirjo erialisia, kakhta samanlaista paria ei kai ole. On perusteetonta väittää että miehet yleisesti ensisijaisesti preferosivat suurisintaisia. Ei pidä paikaansa, mieltymyksiä on monia. Itselleni on naisen rintojen koko merkityksetön. Monet naiset luulee että rintojen koko on SE merkityksellisin asia. Väärin! Esim. itse juttelen mieluummin fiksulle ja mukavalle pienirintaiselle naisele kuin suuririntaisele jollla ei ole muuta annettavaa kuin rinnat. En juttele rintojen kanssa vaan sen ihmisen kanssa.

  Isot rinnat kiinnostavat? Katso tätä Lolo Ferraria. Tohdinko sanoa? Kamala! Ei järki päätä pakota...

  VastaaPoista
 103. Eikös Kari Sorvali ole Tuomas Holopaisen siskon Miita Sorvalin aviomies? Siis lankomiehet kilpailivat suosiostasi joulukuun pojaksi...

  Tämä Bujin kysymys meinasi hukkua tuonne pitempien kommenttien joukkoon.

  Kari Sorvali on Miitta-tädin puoliso, mutta sitä en tiennyt, että Tuomas Holopainen on Miitan veli.

  VastaaPoista
 104. Hyi Loloa, siis eiväthän nuo ole isot rinnat, vaan sairaat jättirinnat. Isot rinnat ovat terveet, mutta näyttävät.

  Mikähän sinua ajoi tuon linkin panemaan tähän?

  VastaaPoista
 105. Iines: "Mikähän sinua ajoi tuon linkin panemaan tähän?"

  Etkös sinä ja KK juuri pidä isoista ja pyöreistä rinnoista? Ainakin niin mainostatte. Ajattelin että ei linkki puheena olevaan teemaa liittyvään kuvaan haittaa, kun kerta nonsaleerasit minut ja minun sinulle esittämät kysymykset. Toki ymmärrän että on vaikea vastata kun joutuisi perustelemaan seksistisiä ja miehiä esineellistäviä mielipitetään. Se voi olla naiselle vaikeaa...

  VastaaPoista
 106. Paljastanpa tässä erinomaisen tietämykseni ja sivistykseni pornon suhteen, ja kerron, että Lolo sai mitä halusi: mainetta ja rikkautta.

  Kuolemasta jäi hieman epäselvyyttä tekikö sen itse vai avustiko armas aviomies.

  VastaaPoista
 107. Tiukkoja tätipilluja, jättirintoja, pornoa, holopaisia...
  Tänä iltana Iineksen huushollissa kulkee niin lujaa, että vetäydyn sovinnolla Dostojevskin pariin.

  Iinekselle kuitenkin vielä kymmenen pistettä mieskalenterista, joka kertoi tekijästään paljon hyvää. (Varsinkin kun minutkin mainitiiin, heh, heh.)

  Ei kai tällaista kalenteria voi taviksista tehdä! Miltä sekin näyttäisi: Tammikuu, Erkki Hakanen, helmikuu, talonmies Tossavainen, maaliskuu, Juhani Iso-Kurkkula... Mistä ne kuvatkin saataisiin? Rippikuvia, armeijakuvia, joku hätäisesti kännykällä napattu.

  Ilmoittaudun Tapsan seuraksi tätipillu-yhdistykseen. Yhdessä teemme siitä brändin! "Tiukkaa tekee, sanoi täti kun housuihinsa kurkkasi", ja sitä rataa.

  Raunoa ei yhdistykseen päästetä! Kun se sotkee filosofian pornoon, Härski-Hartikaiasellakin lakkaa seisomasta.

  VastaaPoista
 108. Annikki: "Sitäpaitsi julkisuuden henkilöt ovat kuvineen julkisia, yksityisiltä pitää kysyä lupa ja siltikin se astuu yksityisyyden varpaille. Kyse ei enää ole silloin ikoneista ja kuvista, vaan todellisista ihmisistä, jotka eivät edusta mielikuvia."

  Annikki hyvä, minä totesin jo 18:27 kommentissani näin. Lainaan itseäni: "Jos pystyisin kalenterin tekemään, se koostuisi todennäköisesti tavallista, tietämistäni ja tuntemistani, ei julkisuuden, ihmisistä. Heillä ei lompakko painottaisi (painaisi) valinnassa ollenkaan, sillä he ovat käsittäkseni ihan perusihmisiä. Mutta heitähän ei voi listailla jo korrektiussyistä..."

  Jos olisi mahdollista tehdä kalenteri "todellista" ihmisistä niin sellaisen tekisin. Tuntemistani tai tietämistäni tavallisista ihmisitä. He olisivat todellisia ihmisiä, eivätkä seksi- tai rahasymboleja, niin kuin nämä naisten tekemät kalenterit tuntuvat olevan, vaan edustaisivat tavallista, todellista, ihmistä. Puutteineen ja hyvine puolineen. Heillä lompakko ei kompensoisi mahdollista tavallista tai jopa karua ulkonäköä, vaan heidän arvonsa olisi muualla ja se olisi tärkeämpää ja oikeasti arvokkampaa kuin ulkokoreus tai rahan tuoma näennäiskauneus, jota näissä muissa kalentereissa tunnutaan painottavan...

  VastaaPoista
 109. Joko se Dillingerin epäilty homoushuhu löytyi Riku?

  VastaaPoista
 110. Jape: annoin suuntimat, sieltä se löytyy.

  VastaaPoista
 111. Sinun hakuehdoilla, Riku, ei tule kuin kaksi linkkiä, ekana on tämä Iineksen blogi...

  Mahtavaa...
  No pitäydyn vaikutelmassani, Dillinger on mahdollisesti homo.

  VastaaPoista
 112. Iines, Vaari

  annetaan olla. Ei tästä synny dialogia meidän välillemme. Emme puhu samasta ilmiöstä ja asiasta. Communication failed.

  *
  Vaarille sen verran, että en edes haluaisi kuulua mihinkään pre-dementtien yhdistykseen/ eläkeläishelvettiin.

  'Se on bingo! - - No voi v...u kun onkin hauskaa!'

  Mieluummin keskustelen vaikka Pirun kanssa kuten Ivan K.

  VastaaPoista
 113. Jape,

  aivan niin: todellisista ihmisistä ei voi tehdä kalenteria. Kalenteri on karmea typistys ihmisestä, aivan kauhea, mutta maailma ilman mies- ja naiskalentereita on aika naurettava totisuudessaan sekin.

  Mutta minä nyt en paheksukaan nais- enkä mieskalentereita. Eihän naiskalenterinkaan tarvitse olla tissikalenteri, vaan siinä voi ihailla silmiä ja ääntä ja mitä viehättävää ihmisistä nyt löytyisikään. Minä halusin tietää, mitä Iines pitää viehättävänä miehissä (ei kaikkea, vain pieni katsaus) ja sen sainkin tietää. Se on kuin katsaus toisen ajattelutapaan, eikä ole minusta yhtään sen halvempi kuin joku kirjakyselykään.

  VastaaPoista
 114. Iines: "Jape, minä vastaan siis sellaisiin kysymyksiin, joissa et perää linkkityyppistä faktaa todisteeksi siitä, että varpunen on lintu."

  No vastaa, ole hyvä, äläkä väistele. Kysymyksethän on tuolla ylempänä olevissa kommenteissa jo, hyvässä järjestyksessä. Niissä ei yhdessäkään, käsitääkseni, vaadita linkkitodistetta, mutta jos jotain kovin hurjaa meinaat esittää, niin jotain tukea olisi hyvä saada väitteilleen. KK:n komppaus ei kelpaa. Sorry! Siis peruteluja lumeille, psykologialle sun muulle ilmaan jääneelle kehitelmällesi. Kiitos!

  VastaaPoista
 115. Iines, mielenkiintoinen kalenteri perusteluineen sinulla. Cohen ja Anderson ovat suosikkejani, myös Linqvist vaikka uskonnollisuuttaan en jakaisikaan.

  Vastaavaa naiskalenteria perusteluineen en kykenisi ehkä tekemään sillä äitivainaa on ylitse muiden (sanokoon Freud mitä tahansa) eikä hänen kopioimisensa jokaiselle kuukaudelle liene kovinkaan tyylikästä.., tai no, jos vanhoja valokuvia plokkaisi ja tekisi niistä vaikka äidin oletetun 90-vuotispäivän muistoksi.., pitääpä harkita vuodelle 2012 jos itse jaksan elää sinne saakka...

  Tein haastattelemistani maahanmuuttajista/pakolaisista valokuvakalenterin vuodelle 2008 muutamien valikoitujen henkilöiden käyttöön sekä erääseen kontrolloituun arkistoon. Kokemuksesta sanon, että sen tekeminen oli todella työläs prosessi.

  Tunsin henkilökohtaisesti kaikki kalenteriin valitut ihmiset sekä heidän taustansa. Olin haastatellut ja valokuvannut heitä tunteja laskematta ja kun nyt katson heidän kuviaan kalenterista, tiedän, että olen tehnyt jotain ainutlaatuista, sellaista, joka jää pienen piirin tietoisuuteen, mutta silti historiaan joka ei sellaisenaan toistu: 10 kuukautta maahanmuuttajien valokuvaamista ja heidän kanssaan olemistaan, puhuttamisia ja haastatteluja; ne tunteet, joita koin heidän kanssaan, eivät kaikki mahdu kahdentoista kuukauden kalenteriin; minun on ikävä heitä. (ja ilmeisesti osalla heistä minuakin, sillä kenenkään muun kanssa en joulunseutuun ollut niin paljon puhelimessa kuin heidän kanssaan...)

  VastaaPoista
 116. Miitta Sorvali taitaa olla Tuomas Holopaisen täti, ei sisko.

  VastaaPoista
 117. Jape, olet mestari vääntämään asioita! :) Kukaan ei puhunut megasilikonipallojen kauneudesta.

  Kun ottaa kommentista kohtia sieltä ja täältä ja vastailee niihin, koko kommentin sanoma vääristyy. Esim. minä sanoin rintakommentissani että nainen on ensisijaisesti muuta kuin kaksi maitorauhasta.

  Ei ihmisten välinen keskustelu (livenä) etene niin, että toinen toistaa jonkin yksittäisen keskustelukumppanin lauseen, puristaa siitä mehut ja analysoi yksisilmäisesti. Jos niin olisi, molemmat olisivat koko ajan varpaillaan ja valmiina puolustautumaan. Varsinaista rentoa ja leppoisaa jutustelua.

  Olisi mukava joskus lukea sinulta viesti, jossa kommentoisit esim. Iineksen kirjoittamaa pärettä kokonaisuutena eikä yksityiskohtiin takertuen. (Teen perässä alkuillasta, en ehdi aikaisemmin.) Parhaassa tapuksessa ilman ainuttakaan suoraa lainausta :)

  VastaaPoista
 118. Nyt on tainnut joillain karata 'kuti' käsistä.

  Kun bloginpitäjä etsii pientä verbaalista kuhertelua niin joku 'tömähtää sisään' kuin norsu lasikaappiin. Lähes polvillaan esitetty 'rukous' "Ota Minut" kaikuu kuuroille korville. Lähes pastoraalinen vaatimus pyhästä toimituksesta' ja sen toisesta osapuolesta saa 'iljettävyyden' leiman.

  Hedelmättömuuden 'saavuttanut' nainen ei kaipaa vierelleen Pentti perusjamppaa vaan miestä – kahdella ämmällä (myös miestä). Fiktiiviseen leikkiin on joku tainnut ottaa oikeat aseet mukaansa. Daydream on ammuttu alas kuin varpunen lintulaudalta.

  Kulman takaa

  VastaaPoista
 119. nimimerkki Kulman takaa spämmää samaa kirjoitustaan useaan blogikirjoitukseen. se on blogien väärinkäyttöä.

  VastaaPoista
 120. Mitä kalentereihin erikseen tulee, niin teemojahan on, kuten nyt vaikka Valton tekemä kalenteri maahanmuuttajapakolaisista. Itsellänikin on ollut pakolaiskalenteri seinällä useana vuonnakin, mutta nykyään minulla on keittiön seinällä suomalainen mappikalenteri, koska sen taskuihin voi postia avatessaan panna laskut suoraan odottamaan. Kuvana on aina luontokuva. Enää en kelpuuta muita kuin mappikalenterit, ja lähetän sellaisen aina siskollekin joulupaketissa, koska Saksasta ei sellaisia saa ja saksalainen tarttuu mieluusti kaikkeen käteväksi havaitsemaansa. (Yhteen aikaan sisko rahtasi Suomesta aina varrellisen lattiaharja + roskalapiosetin, koska Saksassa ei ollut varrellisia roskalapioita.)

  Minusta muuten Annikki sanoi ytimen: kalenterin teema oli antavampi kuin minkä tahansa kalenterin: meemin yhtenä tarkoituksena on kertoa itsestä, ja parhaiten se tapahtuu tuttujen merkkien avulla.

  VastaaPoista
 121. Anonyymi,

  putosin nyt kelkasta, mutta spammausta ei ole täällä kielletty. Siitä vaan, jos joku kokee sen mielekkääksi ja tarkoituksenmukaiseksi. Sinänsä en kyllä oikein ymmärtänyt nyt Kulmiksen kommenttia, mutta kukas täällä nyt kaiken ymmärtäisi.

  VastaaPoista
 122. Sanokoon Japuli mitä vaan, mutta kyllä minä yhdyn hartaasti tuohon Kuunkuiskeen toiveeseen, että mieluummin leveämmällä sutilla, sillä yksityiskohtiin takertuminen on ahdistavaa, kun ei täällä nyt niin veri päässä ole tarkoitus väitellä. Saa toki, mutta se on hivenen ahdistavaa, ja juuri kokemani angstin vuoksi en tahdo jaksaa pyöritellä itsestäänselvyyklsiä tyyliin m.o.t.

  Ja Tiina, tarkistin vielä Wikipediasta, että oikeassa olet: Miitta Sorvali on Tuomas Holopaisen täti. Tietenkin!

  VastaaPoista
 123. Haluan erikseen mainostaa
  kalenteria mieskuukaudet täällä! Siellä on lisää miehiä minunkin makuuni. Hatunnosto kalenterintekijälle.

  VastaaPoista
 124. "Maailma on peili, jossa jokainen näkee omat kasvonsa". Pitäisköhän tehdä sama johtopäätös joidenkin kommenttien perusteella?

  Jos joku sankari on sattunut pääsemään Iineksen kalenteripojaksi, ei siitä muiden pidä niin katkera olla. Ei kai toisen arvostaminen toisen arvoa pienennä? Delilah

  VastaaPoista
 125. Ja tapahtui viime yönä, että uneeni kepsutteli 7 sentin korkkareissaan ihana herran enkeli, näin lausuen: älä peljästy, oi Pyhä Tapani, minä olen Tätienkeli Moonika, ja kehotan sinua oitis herättyäsi tekemään sen lupaamasi tähtiluokan tätikalenterin.

  Mutta Tätienkeli Moonika, sopersin unessani, kun minulla ei ole kuviakan siihen kalenteriin... Ei se mitään, Tätienkeli Moonika lohdutti, kaikki tädit herättävät niin tiukkoja mielikuvia, että se riittää.

  Heräsin ja tartuin toimeen. Kas, tässä se on:

  Pyhän Tapanin Parempi Tätikalenterin 2010:

  Tammikuu - tuiskujen täti Borgström, Anne.
  Helmikuu - runotäti Juvonen, Helvi.
  Maaliskuu - ilmestyspäivän täti Mutola, Maria.
  Huhtikuu - johtotäti Brunila, Anne.
  Toukokuu - minitäti Kokkonen, Kiti.
  Kesäkuu - jeesustäti Räsänen, Päivi.
  Heinäkuu - sinivalkotäti Koistinen, Katri-Helena.
  Elokuu - eteerinen täti Salo, Elina.
  Syyskuu - myyttinen täti, Pohjola, Louhi.
  Lokakuu - tositäti Korhonen, Kaisa.
  Marraskuu - tättärätäti Mikkonen, Nina.
  Joulukuu - blogitäti Ikkuna, Iines.

  Silloin taivaassa vallitsi syvä riemu ja kaikki tätienkelit huusivat yhteen ääneen: Tädin pillu on tiukempi!

  VastaaPoista
 126. Jape: "Edeleen hiukan hämää se että oletit minun lukevan jotain näitä PUA blogejasi..."

  Nimenomaan en olettanut. Sanoin näin: "Et ole tainnut paljon lukea englanninkielisia PUA-skenen blogeja? "
  Ja sitten vielä selitin, mitä PUA-blogit ovat - tuskin olisin selittänyt, jos olisin olettanut, että luet niitä?

  VastaaPoista
 127. Teksti koostuu kokoelmasta yksityskohtia. Jos ei kommentoi mitään yksityiskohtaa niin ei silloin kyllä kommentoi tekstiä mitenkään. Tapa, että kirjoittaa ilman mitään kiinnekohtaa itse tekstiin, on raivostuttava (Huom. Kuunkuiske). Muutamat täällä harrastaa sellaista yleistä löpinää.
  Iineksen tapa esittää itsekeskimiään väitteitä, jotka hän ykeistää koskemaan miehiä yleisesti, perustelematta on myös hämmentävä. Hän väittää että ne ovat itsestäänselvyyksiä, mutta ei ne ole. Tuo on vain tapa väistää keskustelua. Puheet lumevaikutuksista ja psykologisista vaikutuksista on yhtä höttöä, jos niitä ei pyydettäessä perustele. Minä pyysin, Iines vaistää ja vaikenee. Tuo on juuri sitä nonsaleerausta ja keskustelukumppanin vähättelyä ja mitätöintiä, josta jo aiemmin puhuin, eikä tuollainen kannusta keskutelemaan, päin vastoin. On tässä hedelmällisempääkin tekemistä, kuten työnteko johon tässä pitääkin nyt siirtyä, kuin kirjoitella perusteellisiä ja täsmäällisiä kysymyksiä, jotka jää kuitenkin vastausta vaille. Ajanhukkaa.

  Kuunkuiskeelle sen verran, että en jaksa vääntää nyt kanssasi. Itse menet aina äärilaita edellä, ikään kuin harmaansävyjä ei olisi.

  PS. Kävin aamutuimaan metalliliikkeessä ostamssa hiukan rosteritankoa. Ssiellä oli tissikalenteri seinällä. En yllättynyt, enkä järkyttynyt myöskään.

  VastaaPoista
 128. Kävin aamutuimaan metalliliikkeessä ostamassa hiukan rosteritankoa. Siellä oli tissikalenteri seinällä.

  Tämä pelasti aamuni, ja toki tuo Tapsan kalenteri, johon palaan vielä.

  Japuliino, älä nyt pahoita mieltäsi, kukaan ei nonshaleeraa ketään.

  Tuon lumevaikutuksen voin selittää, sillä se ei taida ollakaan niin selvä kuin arvelin. Kuule siis:

  Kun mies kiihottuu naisen pyöreistä ja täyteläisistä rinnoista, niin hänen mielensä nousee. Aivan samoin kun nainen havaitsee ison varustuksen, hänen mielensä nousee ja valmistuu tulevaan myos biologisin merkein. Kyllä iso varustus liitetään myös isoon nautintoon, joka tuntuu kunnnolla, kaikkialla, joka sopukassa.

  Ja nyt, ennen kuin kukaan väittää vastaan, sanon sen, että tämä on sikäli lumevaikutusta, että nainen kyllä tietää sen, ettei iso koko vaikuta fyysisesti nautinnon laatuun, se vaikuttaa vain mielessä, ja vielä niin, että kellä vaikuttaa, kellä ei, ihmiset ovat erilaisia. Pienellä tehdään ihmeitä, pieni on hyvä, kyse on vallan muusta kuin koosta. Erotiikka on älyllinen asia, ja se tapahtuu korvien välissä. Nopea pikapano taas voi olla pelkästään fyysinen suoritus jopa ilman tunteita. Sama kuin masturboisi toisen ruumiilla.

  Lumevaikutusta on myös lääketieteellisissä kokeissa. Parantumisia on tapahtunut myös lumepillerin voimalla.

  VastaaPoista
 129. Tapsan Tätikalenteri on mainio, kiitän ja panen sen jonnekin pramille. Kuvat pitää kuvitella, mutta sehän meiltä käy.

  Innostuin jo mielessäni laatimaan Iineksen Parempaa Setäkalenteria, jossa olivat kuukausisetinä mm. Matti Vanhanen, Jukka Kemppinen, Vesku Loiri, Tapsa P, Sauli Niinistö, Jope Ruonansuu, Antti Hyry, Martti Ahtisaari etc. Herrat tanssivat kalenterissa rivitanssia ja lopun yhteiskuvassa huutavat takinliepeitä levitellen oikea sääri can can - sätkyssä: Vielä nousee sedän jalka!

  VastaaPoista
 130. Hyvä lista, Tapsa! Itse olisin poistanut Anne Brunilan ja laittanut tilalle pastori Mantan. Mantasta voi sanoa, kuten törkeä Sid "Sinisessä elokuvassa": Olen kyllä kuullut puhuttavan tiukasta pillusta, mutta...

  Sivumennen sanoen, ennustan, että tiukkapilluiset tädit hyppäävät joku päivä iltalehtien kanteen tai jopa 7 päivää- lehteen. "Tiukkapilluiset tädit hurjina netissä!" tai muuta vastaavaa. Siitä voi tulla aivan uusi seksuaalinen genre. Hakkaa mennen tullen silikoni-ihmeet, joissa on seksiä yhtä paljon kuin Valion maitopurkeissa.

  Raaka-Ranelle huomautan, että viimeksi eilen nautiskelin Ivanin ja Pirun keskustelusta. Bingossa en ole ollut toistaiseksi vielä koskaan, mutta tämän uuden Tiukka-täti kerhon kannattajajäseneksi liityin muistaakseni eilen.

  Filosofian ja pornon yhdistämisestä meillä tosiaan on erilaiset käsitykset. Kommunikaatio ei vain kulje. Mutta onhan meillä toisemme! Riitakumppania et minusta saa ikinä, kulta.

  VastaaPoista
 131. Iines
  Miesrikasta joulunjälkeistä elämää, kuten kalenterisi ennustaakin! :)
  Voin allekirjoittaa kaikki valintasi.
  Ja otinpa osaa minäkin haasteeseen sivullani! Kiitos

  VastaaPoista
 132. Iineksen parempaan setäkalenteriin ehdotan uutta iskulausetta: "Sedällä stondaa tykimmin!"

  Ajatelkaas, millainen olisi tiukkatätien ja tykkisetien yhteinen teemaristeily ruotsinlaivalla. Siinä ei paljon kinkkubingossa istuskeltaisi. Kahden hitaan jälkeen hyttiin ja se on siinä.

  VastaaPoista
 133. Kiitos Leonoora,

  tulen kommentoimaan miehesi jahka käyn kaupungilla asioilla ja ehkä vähän ulkoiluttamassa kameraa!

  Jospa panostaisikin määrään eikä plaatuun. Voisi käydä elämä mielenkiintoiseksi. Kun eikös se niin mene, että miehetön elämä on elämätöntä elämää, ja miehellinen elämä on elettyä elämää?

  Voi pojat kun tietäisitte minunkin menneisyyteni.

  VastaaPoista
 134. Vaari,

  loistoehdotus tuo yhteisristeily. Luulen että hytit rytkyisivät ja laulu raikuisi.

  Ja pikkujalkaahan minäkin tarkoitin
  eli "stondaa tykimmin" on ihan kiva lausahdus setien suusta.

  VastaaPoista
 135. Nyt niillä on suorastaan hätä....katsokaa mitä van Vaari sanoo: hänen elämäntyönsä (posliinimaailma) menisi suoraan roskakoppaan jos eivät selätä rouva x ja herra z.

  VastaaPoista
 136. Nyt on kirkolla kiire: jos et mene lankaan herra z niin menet suoraan maailmanhistoriaan Newtonin jälkeen.
  Ja jos sinä sinne et mene (valitset silikonitissit ja muut upeat ulkoiset kurvit, joita olet kuolannut) niin sinne menevät silti mutta ehkä vasta 50 vuoden jälkeen. Menet silloinkin historiaan; jonkinlaisena Kirkegaardina.

  VastaaPoista
 137. Riemulauluun miehelle yhdyn minäkin:)
  Jos itte vääntäisin vastaavan kalenterin, niin en välttämättä laittais noita julkkiksia.
  Juu juu, ovat komeita ja karismaattisia, mutta paha sanoa oisvatko mukavia muuten...

  Minä laittaisin esmerkiks yhden bussikuskin, joka juttelee usein niitänäitä mukavia ja odottaa aina, että mummut on istumassa ennenkö lähtee.
  Yhden kuukauden voisin ihailla erästä asiakasta, jota en ole koskaan tavannut, mutta puhunut puhelimessa. Äänensä saa mut aina velliksi villasukassa ja päivä on pelastettu!
  Yhden kuukauden voisin katsella yhtä ystävääni, joka on loistavin keskustelija, mitä olen koskaan tavannut!
  Päihittää mennentullen komeat ja muut sellaiset..
  Ai niin.
  Yhden kuukauden omistaisin Jukka Virtaselle.
  En näyttelijälle vaan sille toiselle.
  Olin luennollaan, ja menin ihan myttyrälle kuunnellessani viisaita sanojaan.

  Tämmösiä tää laittais.
  Ja viel täytyy tirskua tuota yhtä van Vaarin kommenttia:
  Niistä isoista ja pienistä tisseistä ja niiden omistajista!
  Kiitos :)
  Se oli HAUSKA!

  VastaaPoista
 138. Homo G:

  Nyt erehdyt pahan kerran, harvinaista kyllä. Tädeiltä en vaadi posliinia, kyllä han luomu käy.

  VastaaPoista
 139. Van Vaari: en viitannut sinun kaatamistarpeeseesi (panosi) vaan ammattitaitoon (ks. minkä Kemppinen tänään kirjoittaa blogissaan). Sinne menisi ne Babelin tornit, joita nyt kootaan uudessa kokoonpanossa.
  Sellainen posliinitorni kaatuisi, ei siis sinun perverssiot joita voit vapaasti seilaten käydä väkisin makamassa ja suutelemassa porttigångeissa.

  Intiassa esimerkiksi? Blair kustantaa varmaan ja sossarit, siltä puolelta, joille lyhyt tähtäimen idea on aina järkeä tärkeämpi. Kunnes tapahtuu jotain. Juutalaisethan ovat jo kelkkansa kääntäneet; nehän palvelevat supertarkasti kaikkia, joilla on valtaa. Pian on keltainen master ja loput on vanha stoory.

  Ja sellaiseen master-vaihtoon ei heille mene juuri mitään vaivaa koska maapallo on pyöreä ja oma ns. porukka on jo nyt joka puolella maailmaa. Mikäs siinä, ohjauspyörä baabordiin eikä styrbordiin.
  - Kaikki muu on turhaa, sanoi joku purjehtimisesta.

  VastaaPoista
 140. Ja siksi Zizek on sallittu enkä minä: minä olen eurooppalaisen ja amerikkalaisen rahan vaalija eli tajuan, ettei meidän rahat saa valua kuten nyt suoraan kohti väärää masteria vain siksi, että ruvetaan ylläpitämään vasemmistopolitiikkaa. Hihoj se oli syy, että Obamakin sai kapteenin paikan ja ns. rauhanpalkinnon.

  Mutta oikea kansa sairastuu, ellei heille myös kerrota mitkä metkut ovat ilmassa. He haluavat oppia.

  Sairastuvat turhaan muuten ja apatisoituvat; joka on tietysti ihan hyvä näille uusille ohjauspyörän haltijoille: vähemmän vastusta.

  Mutta siksi koko maailman oikeistolaiset ja oikeat oikeistolaiset (ei riistokapitalistit vaan ahkerat ihmiset mistä hyvänsä) seiskää tämän minun ajatukseni takana.

  Hallo hallo everybody hallo hallo halooooooo

  VastaaPoista
 141. Vihaan ei voi luottaa - rakkaus voittaa aina. Naiset pitää siksi olla myös naisia eikä nais-objekteja mies objekteille.

  VastaaPoista
 142. Vaari,

  miten niin tädeiltä ei vaadita posliinia, luomu käy?

  Ovatkos tädit niin konservatiiveja, että arvelet niiden tahtovan olla jotain halvatun luomuja?

  Minä luulen, että useilla tädeillä on pliukas kiitorata ja luomut siellä vanhassa lammasturkissa.

  VastaaPoista
 143. Arjaanneli,

  olisi minullakin yksi kiva putkimies, joka rassaa minun putkeni ja tekee puoli-ilmaiset piipunhatut ja on kaiken lisäksi vietävän komea karvanaama!

  Olisi minulla siitä salaa napattu kuvakin, takaapäin, kun se ruutupaidassaan kapusi tikkaita pitkin katolleni puhdistamaan roskia räystäskouruista. Siinä näkyy vielä tupakkikin toisessa kädessä, eli se tuki itseään vain yhdellä kädellä noustessaan tikkaita. Aika hemaiseva näky.

  VastaaPoista
 144. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 145. Arawn: "Nimenomaan en olettanut."

  OK - selvä. No jos et olettanut, miksi niitä PUA-blogejasi minulle tarjostit? Ei ne oikein sopinut "vasta-argumentiksi" tähän miehiä herjaavaan kalenteriasiaan. Jos jotkin ulkomaan "pelimiehet" listailee ja pisteyttää jotain naisia, niin siitä vaan, moukkiahan ne on. Minua ei tuollaset PUA asiat kiinnosta kun olen eri tason jamppa tyystin. Ennemmin kirjaimista PUA tulee mieleen pohjanmaan murteen pyllyä tarkoittava sana, joka taas onkin kyllä kiinnostussektorilla keskiössä (naisen pylly siis).

  Arawn: "Ja sitten vielä selitin, mitä PUA-blogit ovat - tuskin olisin selittänyt, jos olisin olettanut, että luet niitä?"

  Kaikenlaisia blogeja on, eikä kaikkia kannata seurata. Ihmettelen, miksi sinä noita ulkomaisia pelimies blogeja seuraat, kun niissä jo oman kertomasi mukaan on epämiellyttäviä juttuja ja pisteytyksiä...?
  Jos minä haluaisin tutustua johonkin naiseen, niin tuskinpa vinkkejä tuollaisista blogeista hakisin...

  VastaaPoista
 146. "Kun mies kiihottuu naisen pyöreistä ja täyteläisistä rinnoista, niin hänen mielensä nousee."

  Nyt on kyllä Iinukalla menneet anatomian opinnot hukkaan...

  Mutta muutenhan täällä on oikea hilupilttuu-meininki ja risteilyä jo suunnitellaan. Monikohan meistä oikeasti lähtisi mukaan...? Minä ja Jape?

  Insinööreinä me pojat tiedämme, että nainen joka uskoo tien miehen sydämeen vievän vatsan kautta, tähtää liian korkealle.

  VastaaPoista
 147. Kuules Tapsa,

  olen havainnut jo hyvin varhain, että peiton kulmaa kohottamalla nainen kuin nainen saa miehen kuin miehen. Niin se käy. Naiset laittavat ihan turhaan itseään, laihduttavat ja meikkaavat. Riittää kun on p*lu ja kohotettu peitonkulma.

  VastaaPoista
 148. Pyöreät rinnat, nam :

  http://www.iltasanomat.fi/videot/viihde/1842324

  VastaaPoista
 149. Tapsa: "Nyt on kyllä Iinukalla menneet anatomian opinnot hukkaan... "

  Näin on. En viitsinyt puuttua tuohon Iineksen lumeasiaan, koska siinä oli niin paljon epäselviä kohtia ja epäjohdonmuksisuuksia jne. että olisi koko työpäivä mennyt ns. pelastusarmeijalle. Esim. vertaus lumelääkeeseen, niin mitä se tähän kuuluu? Koekanini, jolle lääkettä tai vaihtoehtoisesti lumelääkettä syötetään, ei tiedä kumman hän saa, se pilleri on saman näköinen. Mutta millainen on lumepenis? Se penis ja sen malli, muoto ja koko on näkyvä. Mikä hiton "lumevaikutus" sillä on kun se NÄKYY? Ja millainen lumevaikutus on isolla, pienellä tai keskikokoisella? No nämähän Iines ohitti ihan kokonaan, samoin kun psykologiset vaikutukset, jotka hän itse tähän veti mukaan. No eipä tuosta Iineksen lumesepityksestä tullut hullua hurskaammaksi. Kielikeskellä kirjoitettuhan se oli, rohkeus puuttui, ja rehellisyys.

  Tapsa: "Monikohan meistä oikeasti lähtisi mukaan...? Minä ja Jape?"

  Minä en olekaan ollut laivalla pitkään aikaan... Ei minulla mitään esteitä lähteä olisi, olen vain itse sellainen hiljainen bilettäjä. Siemailen sitä oluttani siellä nurkassa jossain, hiljaksiin omissa oloissani tarkkaillen.

  VastaaPoista
 150. Jaa että anatomiat sekaisin. No sitten on vaan, mutta en usko olevani ainoa nainen, joka arvelee miehen kiihottuvan pyöreistä rinnoista.

  Ja tuo lumejuttu on aivan kirkkaasti selitetty. Naista voi kiihottaa miehen iso varustus, vaikka hän tietää, että iso koko ei ole merkittävä tekijä naisen nautinnossa fyysisesti. Nainen eläytyy, ja ottaa avukseen fantasiat ja vuosituhantiset tarinat isosta peniksestä, joka voi olla vaikka musta taikka norsun. Olettekos te miehet vähän mielikuvituksettomia suorittajia kaikki? - Tällä en tahdo loukata ketään. Minusta on vain kummaa, että saan selittää tätä lumeasiaa jo kolmatta kertaa. Kun siis kuvittelee uskovansa, niin jo ajatus saa fibat nousemaan. Kun siis kuvittelee ottavansa lääkkeen, paranee, vaikka ottaa lumelääkkeen.

  VastaaPoista
 151. "Silmänlumetta sanoi Iines, kun Lolo Ferrarin näki" :):)

  VastaaPoista
 152. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 153. Voi että, eihän tässä tiedä miten päin pitäisi olla - heh heh hee - ihan meinaa tikahtua nauruun, kun Iines uppoaa suohon tuon selityksensä kanssa. Mutta pitäähän Iinestä uskoa kun hän itse sanoo, eli tiivistäen: Kun Iines on miehen kanssa hän ei keskity siihen kyseiseen mieheen, jonka kanssa hän on tekemisissä, vaan hän kuvittelee ihan muita miehiä ja heidän peniksiään. Välillä, jo historiallisista syistä, kuvitelmissä pyörii mustan miehen vehje, mutta myös norsu ja norsun vehje voi olla mukana. Mitä tästä pitäisi miehen ajaella? No ei se kovin miestä ylentävää ole, mutta hyvä että tämä Iineksen ajatusmalli tuli selväksi nyt. Tässä näkyy oivallisesti miehen esineellistäminen ja tiivistäminen penikseksi, tässä Iineksen lumeajattelussa.

  VastaaPoista
 154. Japelle tiedoksi, etten minä itsestäni puhunut, kun selvitin lumevaikutusta. Ja ajatuksella ei ole mitään tekemistä esineellistämisen kanssa.

  VastaaPoista
 155. Tästä tulee pitkä viesti, kun pukkaa monenlaista mieleen. Ne keitä ahdistaa sinne tänne polveileva tyylini saavat ilolla kunnian ohittaa koko viestin! :)

  Tuosta Iineksen kalenterista muutama sana. Muistan kuulleeni Ville Leinosta mm. eräässä kesäisessä runotapahtumassa. Hän lauloi muutaman kauniin, tunnelmallisen laulun. Ainakin osan aikaa hänen silmänsä olivat kiinni. Mies, joka laulaa silmät kiinni, on hyvä mies. (Laulaa silmät tapittaen haikeaa rakkauslaulua on kuin suutelisi silmät auki.)

  Nainen avautuu kuin kukka sellaisen miehen kanssa, kenen seurassa hän tuntee olevansa turvassa. Hän tietää, että tuolle miehelle hän voi avata sydämensä. Ja kun sydän on auki, rakastelu on toisissa sfääreissä. Muunlainen sekstailu - niin nautinnollista kuin se fyysisesti saattaisi ollakin - on panemista.

  Iines pääsi asian ytimeen puhuessaan myös ryppyjen ja kilojen rakastamisesta. Sama ihminenhän siellä on sisällä, vaikka vuodet vierivät ja jättävät jälkensä. Eletty elämä ei vähennä ihmisen arvoa.

  Teemalta tuli joulupäivän iltana ohjelma vanhasta romanialaisparista. Ohjelmassa seurattiin heidän elämäänsä; arkista eloa, tavallisia toimia. Jatkuvaa keskustelua. Pilke simäkulmassa puolin ja toisin. Punaisena lankana oli toinen toisensa kunnioittaminen. Siinä oli kaunis pari! Ja onnellinen.

  Arawnin eilinen pointti miehen jonkinlaisesta tilan haltuun ottamisesta (vai puhuiko hän tilanteen hallitsemista, en muista sanoja) oli asiaa. Ei nainen tarvitse tossukkaa, joka ei saa ääntään kuuluviin. Olettaisin että miehelle on hyvin olennaista ansaita naisensa arvostus ja nainen ei keskimäärin arvosta miestä, joka jää toisten jalkoihin.

  Valton kalenteri on kudottu kauniista aineksista! Kunnioituksesta ja ymmärryksestä. Tiedätkös, Valto - saatat olla jonkun mamuystäväsi ainoa suomalainen kontakti (viranomaiskontaktit pois lukien) joka on kohdellut häntä vertaisenaan. Suuri sydän on ihmisen paras anti.

  Siitä tulikin mieleeni Miina Savolaisen kirjaksikin muotoutunut projekti "Maailman ihanin tyttö". Hän kuvasi vuosien varrella lastenkodin kasvatteja, elämän murjomia tyttöjä. Mitä se tekikään tyttöjen omanarvontunnolle! He saivat itse valita kuvauksen teeman, vaatteensa ja kuvauspaikkansa. Kaikki tehtiin huolella ja ajan kanssa.

  Ihmiselle on tärkeää tulla nähdyksi ja arvostetuksi. Toukasta voi kuoriutua perhonen myös lastenkotiolosuhteissa! Kun on edes joku, joka ottaa kädestä, kysyy kuulumisia - pitää ihmisenä.

  VastaaPoista
 156. En ole koskaan kenenkään muun naisen kuullut puhuvan Iineksen kuvaamasta lumevaikutuksesta, kun on kyse peniksestä. Joten älä viitsi Iines väittää että puhut muiden naisten, mutta et omasta, ajattelustasi. Et voi tietää toisten naisten ajattelutavasta mitään, joten kyse on ilmiselvästi omasta ajattelustasi.

  Jos ajatuksissa miehen sijaan pyörii penis ja mieluummin toisen miehen (tai eläimen =8-S ) penis kuin sen jonka kanssa on, niin totta mooses on nimenomaan kyse esineelistämisestä, miehen tiivistämisestä penikseksi.

  VastaaPoista
 157. Voi Jape - et sinä taida osata edes lukea? Tai sitten on ymmärryksessä vikaa kun Iines yrittää vääntää rautalangasta mutta ei vaan mene perille.

  Mitä tulee fantasioihin, niin tunnetko yhtään miestä, joka ei joskus yön pimeinä hetkinä olisi katsellut aikuisviihdettä tai paljain naisin kuvitettua lehteä? En minäkään. Onneksi. En sellaista mieheksi kutsuisikaan.

  VastaaPoista
 158. Japen on nyt turha vetää joulupalloa nenäänsä tästä Kuunkuiskeen suoruudesta. Hetken jo nimittäin luulin itseäni ihan onnettomaksi selittäjäksi, kun sinä Jape käyt päälle kuin yleinen syyttäjä, vaikka asia on selvä kuin pläkki. Seksi pohjautuu paljonkin mielikuville, eikä se merkitse kenenkään esineellistämistä, vaan pikemmin ehkä tajunnan laajentamista.

  Minulla on hämärä muistikuva tai tuttuuden tunne tuosta lastenkotiprojektista Maailman ihanin tyttö. Onkohan se tullut televisiosta? Ellei, niin jokin samantyylinen dokumentti on esitetty lähivuosina.

  VastaaPoista
 159. Saattaa se (Maailman ihanin tyttö) olla tullut teeveestäkin, ainakin monessa lehdessä on tekijää haastateltu vuosien mittaan.

  Joskus vaan menee hermo. Näköjään. Ottaisivatko Faari ja Tapsa Japsukan viikoksi föliin, miestenvälisiin keskusteluihin, mentoripohjalta? Alkaisivat naisten salat aueta, veikkaisin. Ja kenties tajunta laajeta. Ja sitä myöten aivan uudet mahdollisuudet :)

  VastaaPoista
 160. Kuunkuiske: "Voi Jape - et sinä taida osata edes lukea? Tai sitten on ymmärryksessä vikaa kun Iines yrittää vääntää rautalangasta mutta ei vaan mene perille."

  Onko sinulla, Kuunkuiske, muuta kuin V-moodi olemassa?

  Se miten ja mitä Iines vääntää rautalangasta on ihan...no en viitsi sanoa. Mutta jos sinä olet sama mieltä, niin sitten täytyy sanoa, että höpsöjä on ainakin kaksi. Alan vähitellen ymmärtää, miten naiset hullaantuu kaikenlaiseen hömpään, hroskooppeihin, astrologiaan, joogalentoon jne jne. Tarvitaan vain yksi "uskaovainen" nainen ja hän saa muita naisia hurahtamaan mitä älyttömämpiin juttuihin. Aivan loistavaa!

  Kuunkuiske: "Mitä tulee fantasioihin, niin tunnetko yhtään miestä, joka ei joskus yön pimeinä hetkinä olisi katsellut aikuisviihdettä tai paljain naisin kuvitettua lehteä?"

  Miten nämä liityy miehen ja naisen väliseen, kahden keskiseen heteroseksiin? Siitähän tässä oli kyse eikä masturboinnista / sooloseksistä.

  Jos nainen harrastaa seksiä miehen A kanssa, niin miksi hän harrastaa sitä miehen A kanssa, jos pitää kuvitella/ajatella mustan miehen B penistä B tai vaihtoehtoisesti eläimen, norsun C penistä? Jos pitää ajatella muita niin ei silloin ole läsnä siinä tilanteessa.

  Jos harrastaa masturbointia niin silloin on se ja sama mitä katselee tai ajattelee. Se on ko. henkilön omien mieltymysten mukaan valittavissa.

  Erittäin yksinkertaisia asioita, jotka tuntuu joillekin naisille olevan kovin vaikeita.

  VastaaPoista
 161. Jape: Mielenkiintoista on, että sekä minä että Kuunkuiske ymmärrämme Iineksen pointin oikein hyvin - mutta sinä et... :/

  VastaaPoista
 162. Iines: "Japen on nyt turha vetää joulupalloa nenäänsä tästä Kuunkuiskeen suoruudesta."

  No tämä sinun ihannoima Kuunkuiskeen "suoruus" on sitä samaa v*ttuilua jota KK harrastaa kokoajan. Hänelle se on sallittua ja olen siihen jo tottunut. En viitsi vastata samala mitalla kun sinulla menee sensuurimoodi päälle kun hali"siskoasi" hiukan ojentaisi.

  Iines: "Hetken jo nimittäin luulin itseäni ihan onnettomaksi selittäjäksi, kun sinä Jape käyt päälle kuin yleinen syyttäjä, vaikka asia on selvä kuin pläkki"

  Olet onneton selittäjä. Lisäksi ohitat 95% kysymyksistä itsellesi liian vaikeina.
  En käy päälle vaikka sinä toivot, mutta perään vastauksia älyttömille väitteillesi. Asia ei ole selvä kuin pläkki, koska puhut ihan fantasia tason juttuja. Ne on epäselvää utua, jolla puuttuu kiinnekohta todellisuuteen.

  Iines: "Seksi pohjautuu paljonkin mielikuville, eikä se merkitse kenenkään esineellistämistä, vaan pikemmin ehkä tajunnan laajentamista."

  Oletko nähnyt Otto -lonkeron mainosta, jossa nuoripari sekstaa ja panon jälkeen nainen kysyy mietteliäältä mieheltä, että mitä mietit? Mies sanoo: Naapurin Tiinaa.

  Mieti siitä...

  VastaaPoista
 163. Jape,

  seksi on ylimainostettu asia. Itse asiassa sukupuoliyhdyntä on aika mitätön juttu. Normaaliyhdynnän, siis tavallisen keskivertoyhdynnän kesto on Väestöliiton tutkimuksen mukaan kolme minuuttia, kol-me mi-nuut-ti-a.

  Kaikki muu sälä tulee mielikuvituksesta, fantasioinnista, Jape. Seksilelut tulevat fantasioinnin tarpeesta, koska seksi itsessään on aika rutiinitoimenpide, kun sen saanti on säännöllistä.

  Fantasiointi on ihmismielen rikkautta, ei kenenkään esineellistämistä. Siihen pohjaavat miehen kuvitelmat, naisen kuvitelmat, pornoteollisuus eritoten, elokuvat ja kaikki viihdeteollisuus. Kolmen minuutin takia.

  VastaaPoista
 164. Arawn,

  Kyllä, mielenkiintoista, mutta ei yllättävää, että kolme naista on samassa "moodissa" - rikkinäisiä robotteja, sainoisi, no tiedät kuka ...
  Veikkaan että et ole kaikkia Iineksen tähän aiheeseen liittyviä höttöjä lukenut, mutta mitäpä tuosta jos jo pointin päällä seisot. Minä en sitä pointtia näe, mutta ehkä se on siten rivienvälissä piilossa...

  VastaaPoista
 165. Tässä todistelinkki Japelle, lue kohta Porno:

  http://74.125.77.132/search?q=cache:wSTogLqvLLMJ:www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/sanakirja/l-p/+v%C3%A4est%C3%B6liitto+yhdynn%C3%A4n+kesto+kolme+minuuttia&cd=1&hl=fi&ct=clnk&gl=fi

  VastaaPoista
 166. Yhden möläytän vielä täältä nurkasta: Luotan enemmän englantilaiseen taiteilija John Lydoniin, joka kertoi sen olevan ainoastaan 30 sekuntia mossahtelevia ääniä.

  VastaaPoista
 167. Kiitos linkistä, Iines. En tosin tiedä miksi sen minulle postasit ja miten se liittyy kehittämiisi lumejuttuihin (mm. mustan miehen ja norsun penis) tai psykologiaan.

  Kuten sanoin, en ole kiitämätön ja kiitokseksi laitankin tähän lume- ja fantasiamaailmaasi stimuloimaan norsuvideon. Ole hyvä!
  Elephant

  VastaaPoista
 168. Riku,

  tuosta pidän, tuossa on kiihkeää realismia.

  ja Jape, tässä sinulle kunnon norsuvideo:

  http://www.youtube.com/watch?v=8-1T1kcJGdE&feature=related

  VastaaPoista
 169. Kiitos Iines ihanasta videolinkistä, aivan herkistyin täällä ja menin sanattomaksi...

  VastaaPoista
 170. Jotenkin tulee vähän surku olo. Japekin kuin raivo härkä väitteineen ja kuitenkin kapakin nurkkapöydässä yksin olusineen. Ja kuka näitä meidän muitakaan miehiä tietää, kuka kärsii mistäkin, kuka on yksin ja osaton. Taitaa olla niin, että tämä virtuaalinen jutustelu vie aikaa reaaliaikaisilta kohtaamisilta. Meiltä kaikilta.

  VastaaPoista
 171. Rikkinäisiä robotteja?

  Miettikäämme että keillä meistä neljästä (Iines, Arawn ja minä) on joko ollut tai on parhaillaankin syviä ja hyviä suhteita vastakkaiseen sukupuoleen.

  Puhukaamme sen jälkeen rikkinäisyydestä.

  Sinänsä ei ole minulta pois, että millä tavalla elät elämääsi. Jos olet onnellinen ja koet eläväsi täysipainoista aikuisen ihmisen elämää, niin sitten ei ole mitään hätää.

  VastaaPoista
 172. Anteeksi Iines tyhmät vitsini. Olen joskus sanonut itsestäni, että minut jotenkuten kestää, mutta jos vielä vitsejä rupean kertomaan niin sittei kukaan...

  Olen vain niin asiaton.

  VastaaPoista
 173. Uups, lähti viesti edellisen ketjun jatkoksi...Erehdyksessä.

  VastaaPoista
 174. Upeaa Iines, alat olemaan oikealla tavalla sitä mitä minä tarkoitan naisella. Nyt voit pian saada Hänet sänkyysi jos et tähän asti (en siis tarkoita pahaa).

  VastaaPoista
 175. Riku,

  tänne mahtuu mitä vaan, eikä kannata olla turhan kriittinen itseään kohtaan. Minäkin panen tänne joskus vitsejä, mutta olen huomannut, ettei niihin kukaan reagoi, ts. mua ei ymmärretä, nyyh.

  Senkun pistät siis vielä yhden. Tai kaksi.

  PS Minusta sinun toteamuksesi ovat kyllä aina naulan kantaan.

  VastaaPoista
 176. HG,

  arveletko, että nyt voisi onnistua. Jeeee! Pitkä rysänpito alkaa tuottaa tulosta.

  VastaaPoista
 177. Kuunkuiske: "Miettikäämme että keillä meistä neljästä (Iines, Arawn ja minä) "

  Sinä tarvitset tukiopetusta matematiikassa.

  Ystävällisesti,

  -Jape-

  VastaaPoista
 178. Eikun Jape, hän laski minut mukaan, muttei kehdannut kertoa:):)

  VastaaPoista
 179. Iines: "Jotenkin tulee vähän surku olo. Japekin kuin raivo härkä väitteineen ja kuitenkin kapakin nurkkapöydässä yksin olusineen."

  No älä nyt murehdi. Menee pian Japella suu mutruun, niin kuin tässä varhaisessa kuvassaan...

  Kuin tavallaan ja tyylillään. Ja kai se pitää paikkansa, että kukin saa mitä ansaitsee... (Kuunkuiskeen suorittamasta piikittelystä/tökkimisistä en jaksa välitää enään, ne on niin tuttua kauraa jo).

  Sen haluasin vain korjata, että tämä päivä on puhuttu sinun väitteistäsi, Iines.

  Ei muuta tällä erää...

  VastaaPoista
 180. Ahaa, Riku, enpä tajunnut itse tuota, vaikka olisihan tuo pitänyt tietää, ei arvata :)

  VastaaPoista
 181. Siis Jape,

  sinun lakkisihan on tuossa kuvassa sidottu rusetilla leuan alta. Tämä selittänee kaiken. (Sis. huumor.)

  VastaaPoista
 182. Toisella silmällä katselen tuota Peräkamaripoikia televisiosta.

  Aiemmin puheena ollut Kari Sorvali on tosiaan hieno näyttelijä. Unohtumaton on hänen roolisuorituksensa Raid-sarjassa ja kuolema siinä meinasi tuottaa tipan linssiin.

  Olisi pitänyt olla Iineksen listalla.

  VastaaPoista
 183. Kari Sorvalin puuttuminen johtui sopivan kuvan puutteesta. Hän oli mielessäni ennen Holopaista. Tekisi mieli sanoa kliseisesti, että aivan ihana mies ja mikä ääni.

  Minäkin katselen Peräkamaripoikia, toisella silmällä. Mainiota kepeää suomalaista, hauskoja karikoituja persoonia.

  VastaaPoista
 184. Tuohon maaseudun romantisoimiseen ei Pölönen pysty, vaikka epätoivoisesti yrittääkin.

  Pertti Sveholm ei taida päästä naisten listoille, kun aina joutuu näyttelemään noita konnan osia.

  VastaaPoista
 185. Pölönen taitaa romantisoida eri tasolla kuin tässä Peräkamaripojissa, jossa on ikuinen kesä. Olisiko Pölösellä mukana myyttisempiä aineksia ja tummempia juonteita?

  Tykkäsin kyllä jotenkin Pölösen Lieksastakin, joka juuri nähtiin telkustakin. Se oli niin hullu ja irrallinen, ja olihan se hauskakin.

  En oikeastaan edes tahdo kritisoida näitä samalla seulalla kuin joitain ulkomaisia laatufilmejä, klassikkoja.

  Siis Peräkamaripojat ja Karjalan kunnailla (eikös se ole Pölösen?) ovat kyllä erilaiset, ja sanoisin, että tämä P-pojat on lajissaan hyvinkin hulvaton. Karjalan kunnaat hieman tekeytyy, mutta on ok. Äh, ei tästä tule kritiikkiä.

  VastaaPoista
 186. PS Minkäs Sveholm munapäälleen voi. Hän joutuu aina joko konnan tai virkamiehen tai yhdistetyn konna-virkamiehen rooliin. Kuvittele nyt häntä romanttiseksi rakastajaksi!

  VastaaPoista
 187. No mutta juurihan näimme, kun Sveholm oli romantiikan perässä.

  Karjalan kunnailla-sarja on silkkaa saippuaoopperaa ja huononee jatkuvasti. Ugh.

  VastaaPoista
 188. Juu, mutta näimme myös, miten Sveholmin kävi. Lensi rappuja alas, ja nainen pelastui raiskarin kynsistä.

  Karjalan kunnaat on kiistelty sarja. Moni sitä kehuu, mutta olen aiemminkin sanonut, että hieman pitkästyin. Siinä on jotain tehtyä ja hyvästä yrityksestä huolimatta kylmää. Raikkaus ja lämpö puuttuu.

  VastaaPoista
 189. Ja sitten kerron vielä kaikkien aikojen parhaimman kotimaisen elokuvan: Yllättäen sen on ohjannut Aku Louhimies. Kyseessä ei tietenkään ole ne viihdehommat, vaan "Paha maa."

  Teki vaikutuksen. UGH taas.

  VastaaPoista
 190. Tiedän elokuvan ja kävin kertaamassa sen tiedot Wikistä. Huomaan, etten ole nähnyt sitä, kaikesta kohustakin huolimatta, vaikka ensin muistin niin. Pitääpä kysäistä, onko tyttären kokoelmissa. On varmaan katsomisen arvoinen.

  VastaaPoista
 191. Kolmen minuuttia? Onkohan ne sekoittaneet sen kolmen minuutin munaan, sehän on aika vetelä.

  Eihän kolmessa minuutissa saa edes nappeja auki?

  Mitenköhän Väestöliitto sen on mitannut? Meinaan, että kuka haastattelussa kehtaisi tunnustaa noin noloa lukemaa, en minä ainakaan (jos joskus noin sattuisi käymään).

  Yhdyntä on tietysti tekninen termi, mutta kysyisin laulun sanoin, että mistä rakastelu alkaa?

  Yhdyn neitoihin siinä, että hyvästä mielikuvituksesta ei ole rakkaudessa haittaa.

  PS. Muutan täälläkin nimeni.

  VastaaPoista
 192. Voisin lähettää sinulle vaikka oman Anttilasta ostamani kappaleen.

  Katsoin minäkin Wikipedian juuri äsken, mutta eihän tuollainen selostus oikeasti kerro mitään.

  Niitä harvoja elokuvia, jotka saivat sementtipäässäni ajatusta aikaan...

  VastaaPoista
 193. Onko se niin, että neljä minuttia ja tapani opitte tuntemaan?:)

  VastaaPoista
 194. Tapani, My way,

  ei ole tietoa, mihin Väestöliiton laskelma perustuu, vai onko joku tutkija mitannut omansa keston. Linkki tietoon on vähän ylempänä.

  Siis kai siinä on ihan koko kansan toimituksen keskimäääräinen kesto, kun akka on ensin räplännyt itsensä märäksi, niin kuin kasku kertoo miehen pyytäneen vessaan mennessään.

  Oi Riku, olisipas hauska saada postia. Tulisikohan se perille osoitteella Iines, Pikkukaupunki?

  Voi muuten olla, että tulisi. Nimittäin Pikkukaupungin ainoa sanomalehtiyhtiö on vieraillut blogissani haukusanalla "ikkunaiines". Hui kauhistus.

  VastaaPoista
 195. Iines,

  laitan osoitteeksi: Iines siinä ikkunassa, vähän niinkuin Vettrianoissa ja jossain pikkukaupungissa Suomessa.

  VastaaPoista
 196. Laita, ja minä kuittaan postin nuttura vinossa, nopealla nimikirjoituksella, kun postinjakaja kolkuttaa ovelleni.

  VastaaPoista
 197. Tapanille anteeksipyyntö, jos loukkantui huonosta vitsistäni. Jotenkin näitä vain tuntuu irtoavan tänään...

  VastaaPoista
 198. Iinukka 'libretollaan' japettaa lähes koko porukkaa kybällä. Hauskinta on seurata kuka on siinä mukana tiedostetusti ja kuka 'tosissaan'.

  Verbaalista iloittelua 'toisten kustannuksella' on hauska seurata ja havainnoida.

  Kulmis

  VastaaPoista