15.2.2009

Talvipäiväkirja 9. sivu

Tämä on jonkinlainen hätäpäivitys, jonka myötä koetan palauttaa blogini näkyviin. Nyt siitä näkyi vain murto-osa.

Tässä on nimittäin jokin käsittämätön ilmiö jo toistamiseen: sivupalkit näkyvät, samoin blogin yläpalkki, mutta koko tekstikenttä on pysyvästi pois eikä blogin nimeä klikkaamalla pääse mihinkään, siitä on linkki pois.

Tekstikenttä palautui äsken kun tallensin blogin uudelleen hallintapuolen tallenna-nappulasta. Näkyvissä oli sitä ennen vain parin sentin valkoinen tyhjä nauha tekstikentässä. Ehkä joku muukin huomasi tämän? Tarkistin nimittäin asian kaikilta eri tietokoneiltani: kaikissa oli tyhjä kapea nauha tekstikentän tilalla ja koko blogi tyhjä tekstistä.

Ymmärtäisin tämän, jos kyseessä olisi kertaluontainen fiba, mutta sama tapahtui siis jo eilen illalla alakerran läppärillä, nyt aamulla yläkerran pöytäkoneella. Vanhalla läppärilläkin oli sama tilanne, joten kyseessä ei ole yksittäisen koneen väärin näyttäminen. Jos jatkossa tekstikentän tilalla on tyhjää, kyseessä on siis tämä omituinen ilmiö, joka ei johdu minusta. Ja tiedoksi eräälle taholle: kyseessä ei liene myöskään Bloggerin sensuuri! Jokin bugi lienee jossain, ja jos se jatkuu, minun on siirrettävä iinekselle uusi blogipohja.

Kenties blogi alkaa olla jo liian täynnä tavaraa, kun kommentteja on niin paljon. Sivupalkeissa olevista arkistoista pääsee kuitenkin teksteihin kaiken aikaa.

19 kommenttia:

 1. Minä en ole huomannut täällä mitään kummallista.

  VastaaPoista
 2. Kyllä sen täytyy olla Bloggerin vika, koska sama ilmiö tapahtui minun blogilleni eilisiltana, kun avasin blogin selaimelle.

  Tarkistin hallintapaneelin. Kaikki tekstit olivat tallella. Jostain syystä niitä ei vain näkynyt selaimessa. Ongelmatilanne meni nopeasti ohitse, sillä kannettavassa koneen selaimessa, tekstit näkyivät niin kuin pitikin. Kai se oli jokin tilapäinen häikkä.

  VastaaPoista
 3. Siinä voi olla palvelinongelmia tai tiedostoja on siirretty huollon vuoksi tms. Sellaista sattuu, tilanteen voi käydä tarkistamassa bloggerin status-sivulta:

  http://status.blogger.com/

  tai ongelmasivulta:

  http://knownissues.blogspot.com/

  En todellakaan usko, että se johtuisi siitä, että blogissa olisi liikaa tavaraa. Sillä ei ole mitään merkitystä. Tuollaiset häiriöt ovat väliaikaisia, mutta niistä kannattaa aina ilmoittaa palveluntuottajalle, jota vikoja voidaan etsiä ja korjata.

  Että sähköpostia vaan bloggerille, tai viesti tuonne help-groupiin:

  http://groups.google.com/group/blogger-help

  siellä on eri osiot erilaisille ongelmille:

  "Something is broken"
  "Publishing trouble" jne

  moniin kysymyksiin on siellä jo vastaus olemassa. Ja siellähän tuota näytti olevan jo kysymys aivan samasta asiasta eli siitä, ettei blogin etusivu ole toiminut normaalisti. Että sieltä vaan katsomaan vastausta, kunhan sellainen sinne tulee.

  VastaaPoista
 4. Anita,

  hyvä tietää! Katselin eilen illalla muiden Blogger-blogeja, mutta ne näyttivät ehjiltä samaan aikan kun omastani näkyi vain tyhjä palkki.

  Ja nyt siis sama ilmiö juuri ennen tämän päreen kirjoittamista. Minulla siis kaksi kertaa kahtena eri päivänä.

  VastaaPoista
 5. Annikki, kiitos infosta! Bloggerin vika siis vahvistui.

  VastaaPoista
 6. Kun tässä kerran on puhe teknisistä asioista, kysynpä tietäisikö kukaan, voiko tähän Bloggerin blogiin liittää päreeseen pelkkää äänitiedostoa. Koetin eilen äänittää lausumaani ystävänpäivätervehdystä, ja nyt osaan äänittää, mutta en osaa liittää sitä blogiin. Haluaisin että kuulette puhettani, kun olen kirjoittanut siitä niin paljon.

  Videotiedoston voi liittää ja kuvan, mutta entä ihan vaan äänitiedosto? Miten voisi luoda edes linkin omaan äänitiedostoonsa?

  VastaaPoista
 7. Täällähän nyt kummallisuuksia on aina.

  VastaaPoista
 8. Esimerkiksi tänne

  http://www.zshare.net/

  voi lähettää äänitiedoston ja sitten linkittää siihen.

  VastaaPoista
 9. Ehkä tämä on parempi:

  http://www.filefactory.com/

  VastaaPoista
 10. Kokeilin tuota ykköstä jo valokuvalla, ja luulen, että se toimii. Halusin varmistaa, että tiedosto ei mene mihinkään julkiseen arkistoon.

  Kiitos linkeistä! Panen puhettani eetteriin sopivan tilaisuuden tullen!

  VastaaPoista
 11. Hyvä että ongelma selvisi.

  Hetken ajattelin jo että edellisen avauksen kommentoijien epävakaa mielenlaatu on 'tarttunut' teknisiin vempaimiin.

  Toisaalta – kyse taitanee olla perimmältään samanlainen avoterveydenhuollossa ja laitehuollossa. Ennaltaehkäisevä ja vakautta tukeva toimnta on laiminlyöty. Keskitytään ainoastaan 'kriisitilanteiden' hoitoon.

  VastaaPoista
 12. Kaiken kaikkiaan Blogger toimii mielestäni kiitettävästi, kun vertaa vaikka Vuodatuksen takkuiluihin tai Wordpressin hidasteluun ja oikkuiluun. Ainakaan minulla Wordpressin kuvablogissa kuvat eivät tahdo latautua ollenkaan näkyviin nykyisin.

  VastaaPoista
 13. Tuohon edelliseen 'epävakauteen' liittyen aivan uunituore uutinen.

  Kaksi miljoonaa saksalaista lisää lääkkeillä työtehoaan

  BERLIINI. Jopa kaksi miljoonaa saksalaista turvautuu lääkkeisiin selviytyäkseen työelämän haasteista, kertoo tuore selvitys.

  Suuren saksalaisen sairausvakuutuskassan DAK:n (Deutsche Angestellten Krankenkasse) terveysraportin mukaan viisi prosenttia saksalaisista työntekijöistä on kokeillut vähintään kerran lääkeaineita parantaakseen suorituskykyään työpaikalla.
  Säännöllisesti lääkkeisiin turvautuu selvityksen mukaan noin 800 000 saksalaista.

  Suosittuja dopingaineita ovat sellaiset aivojen toimintaa säätelevät lääkkeet, joita normaalisti käytetään keskittymishäiriöiden, masennuksen ja dementian hoitoon. Tällaisia ovat esimerkiksi Ritalin- ja Modafinil-nimellä tunnetut lääkkeet.

  Tutkijat varoittavat näiden lääkkeiden sivuvaikutuksista; kaikkien lääkkeiden pitkäaikaisen käytön vaikutuksia ei ole edes vielä selvitetty.

  Onkohan 'meillä' pallo hukassa?

  VastaaPoista
 14. Hei Iines! Haastan sinut kevytmeemiin kertomaan Kuusi satunnaista asiaa itsestäsi :-)
  Toivottavasti sivut toimivat...

  VastaaPoista
 15. Hei Soli,

  sivut toimivat jo normaalisti.

  Kiitos haasteesta! Otan sen mielelläni vastaan huomenissa.

  VastaaPoista
 16. Maahanmuuttaja ilmoittautuu palvelukseen.

  VastaaPoista
 17. Kiitos Maahanmuuttaja! Sinua kaipasinkin Solin blogissa, jossa mietin hieman sitä, onko Maahanmuutajat jokin satiirinen maahanmuuttoblogi. Huom. Solilla oli hauskasti tuossa yksi t-kirjain.

  VastaaPoista
 18. Hih, minulla on uusi läppäri, ja sen matala näppispinta tuo tunteen että voin kirjoittaa nopeasti. Ei ilmeisesti pidä nostaa nopeuksia, kun ei osaa edes tarkistaa vihreitään...

  VastaaPoista
 19. Sama vika täällä, oli alla uusi tai vanha, pöytis tai läppis. Kirjoitan niin nopeasti, että sormet eivät ehdi perässä. Minulta puuttuu joka jutustani kirjaimia ja vokaali menee pitkäksi.. Joudun niitä sitten paikkailemaan monta kertaa, kun en vaan jaksa tarkistaa ennen kuin julkaistusta tekstistä, jonka luen lävitse.

  VastaaPoista