5.6.2008

Pelimies - tarvittaessa rehellinen

Nytkö vasta rahasta puhuttaessa muutkin näkevät, että pääministeri pelaa, ja etupäässä panoksena ovat naiset, jotka uhrataan pelin vuoksi?

Odottaa sopii, milloin nykyinen ystävätär pelataan ulos tai milloin tämä itse saa tarpeekseen. Toistaiseksi nainen pelaa upeasti juuri niin kuin pitääkin. Kenties hän siksi onkin sopiva. Pelinainen?

Mies - siis ihminen - kohtelee suuria asioita väistämättä samalla tavoin kuin naisiaan. Jos poimii metsästä marjan, maistaa ja jättää loput mättäälle haaskojen syötäväksi ja vielä valehtelee päälle, että marja pomppasi suuhun tavaratalon hedelmäosastolla, niin voiko luottaa siihen, että työkään hoituisi rehellisesti? Onko rehellisyys sellainen ominaisuus, joka otetaan tarvittaessa esille?

Jo Kuros/Ruusus-jupakan yhteydessä mies kiemurteli koukussa ja vaati halvaantunein ilmein peleilleen henkilökohtaista koskemattomuutta median edessä, koska on valtion pääministeri! Merikukan vaalirahat muuntuivat yllättäen ja jälkikäteen yhteisen tilaisuuden tukirahoiksi, yllätykseksi Merikukalle itselleenkin. Sukarin Ideapark mainittiin pääministerin blogissa, mutta eihän hän mistään mitään tiedä. Taas ne sfinksin kasvot ja täydellinen viattomuus, joka lähenee farssia.

Pääministeri kaataa naisia, mutta naisiin hän lopulta kaatuu.

(Maalaus Paul Cézanne)

36 kommenttia:

 1. "Taas ne sfinksin kasvot ja täydellinen viattomuus, joka lähenee farssia."

  Hyvin sanottu. Minua etoo nykyisin koko tyypin näkeminen, saati sitten äänen kuuleminen niin, että tekisi mieli ykätä joka kerta kun Vanhanen on jossain. Ja sehän on kaikkialla koko ajan.

  VastaaPoista
 2. Rehellisyydestä on tullut jonkin kummallisen logiikan seurauksena kovin suhteellista. Ominaisuus ei ole näköjään pelkästään miesten, sillä muistammehan eräänkin naispoliitikon lausuman: "puhun niin totta kuin osaan".

  Mitä Vanhaseen tulee, niin hänen asemansa on ihan hänen itsensä aikaansaannos, ei pitäisi olla koko aikaa selittämässä tiedotustilaisuuksissa, vaan hoitaa kerralla tällaiset sekasotkut. Jos alkaa selittelemään, saa selitellä loppuikänsä. Paha sanoa mitä hän pelaa vai onko vain pelaavinaan vai onko jopa niin, ettei hän tiedosta pelaavansa.

  VastaaPoista
 3. Niiin.

  Mistähän Suomi saisi täysin rehellisen, puhtoisen pääministerin, joka ei kertakaikkiaan ole naisten kanssa sillai. Ja jos on niin ei ennen alttaria.

  Olisiko noista koskemattomista peräkamarin pojista pääministeriksi.Tietysti valheenpaljastuskoneeseen ennen virkaanastumista.

  Ei millään pahalla, mutta nyt minulla on mitta täysi näistä asioista, (vaali)rahoista, naisjutuista ja tekstiviesteistä, sukupuolisesta syrjinnästä ja seksuaalisesta häirinnästä.

  Media hoi !
  Voitaisiinko palata takaisin valtakunnan varsinaisten asioiden hoitamiseen.

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä; olisi jo aika hoitaa taas valtakunnan asioita ja lopettaa tämä poliitikkojen keskinäinen loiskiehunta.

  En usko, että puhtoisista peräkammarin pojista on pääministeriksi. Pääministerikin saa olla "sillai" ja rakentaa toimivia ihmissuhteita. Siinä pääministerillä ei tiettävästi kuitenkaan ole mitään erivapauksia yleisten moraalikoodien osalta.

  Kukapa tässä nyt täysin puhtoinen on, mutta sekään ei poista velvollisuutta toimia tolkullisesti ja järkevästi.

  VastaaPoista
 5. Kylläpä nuo osaavat naisetkin selitellä. Ote Plazalla julkaistusta uutisesta:

  Haastattelun lopuksi mennään vielä asian ytimeen eli siihen, oliko Forsiuksella ja Vanhasella suhde, jonka takia Matti järjesti hänelle vaalirahaa puoluerajojen yli. Vastaus on rönsyilevän yksiselitteinen:

  ”Tarkoitin, että kaikilla muilla jää arvailujen varaan, miksi näin on toimittu kuin on toimittu. Niin minulla kuin kaikilla muillakin. Kaikki voi vain arvailla, mutta ei sitä tiedä muut kuin hän itse, miksi hän on toiminut näin ja mikä siinä ollut motiivina. Se jää muilla vain arvailujen väliin”.

  Onneksi sentään meillä naispoliitikot ovat rehellisiä ja selväsanaisia...

  VastaaPoista
 6. "Pääministeri kaataa naisia, mutta naisiin hän lopulta kaatuu."

  Mitä eroa siinä nyt on? Pääministeri kaatuu aina päälle, merikukat ja tanjakarpelat alle. Kaikki kuitenkin kaatuvat.

  VastaaPoista
 7. Ja kun tullaan vanhemmaksi valtiomieheksi, käy kuin Pekkarisella: Ei millään muista, että tuli annettua 800.000 euroa avustusta Suomi-Soffalle. Ei etenkään silloin, kun näitä valtion verorahoja yritys sitten vippaa Maurille vähän takaisin. Ei muista, ei millään muista. Ei mitään.

  VastaaPoista
 8. Mistä sitä kaikkia asioita muistaa. On niiiin paljon papereita ja kaikkea informaatioähkyä nykyään. Kun ei muista, niin ei muista tehdä vastapalveluksiakaan. Ja sitten ovat vielä erikseen nämä, jotka eivät tiedä, mistä ovat rahansa saaneet.

  Kyse on samanlaisesta ilmiöstä kuin urheilijoilla. Jos joku kysyy dopingista, niin millään ei voi muistaa kuuliko ekan kerran jostain mömmöstä 80-luvulla vai 90-luvulla ja missään tapauksessa ei ole tietoa mistä ihmeestä ne mömmöt niihin näytteisiin ovat ilmestyneet. Mitään ei oo kuitenkaan otettu, se muistetaan heti sanoa.

  VastaaPoista
 9. Pitäisikö tehdä Ahteet tai Heinäluomat, palauttaa rahat tai ainakin todistaa, ettei ole koskaan niitä käyttänyt työväenyhdistyksille ovat menneet. Näinkö se poliitikon maine puhdistuu.
  Onko rahat korvamerkitty, että palautettu on puhtoisempaa ja sillä saa maineen puhtaaksi.

  Hyvä, että valtiovalta tukee Kainuun työpaikkoja. Taitaa 800 000 tuhatta mennä aivan tarpeeseen eikös siellä ole tarvis säilyttää työpaikkoja.

  Media hoi !
  Nyt kaivataan positiivisia ja kannustavia uutisia. ei lilluta enää lillukan varsissa. Onhan Suomi meidän kaikkien eikä vain Median.

  VastaaPoista
 10. Vanhanen ei kaadu naisten takia, mutta seuraavan puoluekokouksen jälkeen keskustalla voi hyvinkin olla uusi puheenjohtaja, koska vanha on sivuutettu epärehellisyytensä takia.
  Kyllä kansa hyväksyy sinkun naisseikkailut, mutta kun valheet koskettavat poliittisesti arkoja asioita on raja ylitetty, samoin jos järjestää kilpailevan puolueen ehdokkaalle rahoitusta.
  Ei joka asiasta tarvitse tehdä naisasiaa.

  Arleena, politiikassa mikään ei ole puhdasta ja Heinäluoman käyttäytyminen on vähintäänkin epäilyttävä. Jos joku taho nimenomaan haluaa avoimesti rahoittaa tiettyä henkilöä on erittäin törkeää käyttäytymistä kieltäytyä rahasta palauttamatta sitä lahjoittajalle ja sen sijaan rahoittamalla muitten kampanjoita sillä.

  Pekkarinen on toiminuttäysin oikein, onhan se selvää, että tukija tukee ehdokasta joka ajaa samoja asioita kun itsekin ja näitä kytköksiä löytyy pilvin pimein jos katsotaan miten vasemmistopuolueet ovat ajaneet ay-liikkeiden etuja.

  Vaikka en ole äänestänyt keskustan ehdokasta kuin yhden presidentinvaalin toisella kierroksella olen vilpittömästi pahoillani siitä miten huonosti puolueessa on asioita hoidettu. Keskusta on ainoa puolue joka edes jollakin tapaa ajaa muuta kun pääkaupunkiseudun etua.

  VastaaPoista
 11. Mä olen vähän ulkona "päivänpolitiikasta", mutta tulin vain kommentoimaan, että sun postauksessasi oli komea loppulause!

  Mukavaa alkukesää sinne maalle.

  VastaaPoista
 12. Arleena: "Keskusta on ainoa puolue joka edes jollakin tapaa ajaa muuta kun pääkaupunkiseudun etua."

  Voisitko kertoa minulle käsitinkö viestisi oikein:

  Käsittääkseni sinun mukaasi muut puolueet kuin Keskusta ajattelevat vain ja ainoastaan pääkaupunkiseudun etua, eivätkä lainkaan esim. Oulun, Turun, Tampereen, Kainuun tai Kälviän etuja.

  Olisiko ollut järkevämpää vaihtaa pääkaupunkiseutu sana johonkin muuhun termiin? Olisit voinut sanoa esim: Keskusta on ainoa puolue joka edes jollakin tapaa ajaa muidenkin kuin kaupunkien ja kasvukeskusten etuja?

  VastaaPoista
 13. BTW: Rehellisesti sanoen minua kiinnostaa lähes pelkästään vain kasvukeskusten etu, minulle ei koskaan ole selvinnyt miksi koko Suomen kaikki nimet, notkot ja pusikot tulisi tasaisesti asuttaa.

  VastaaPoista
 14. Tuo Ahteen et.al. rahojen palauttelu on jonkinlaista jälkikäteistä katumusta, jossa väitetään kivenkovaa että näitä ja näitä rahoja ei ole käytetty kampanjassa. Sallikaa, että vähintään hymyilen ellen naura. Pankkitilillä niitä numeroita ei ole korvamerkitty ja moinen väite pitää sisällään sen, että täytyisi luottaa näihin rahoitettuihin tahoihin. Voihan sitä sitten tietysti sanoa vaikka vaalilainaksi, jos sen haluaa maksaa takaisin, mutta hurskastelusta siinä on kyse.

  Ja toinen matolaatikko ovat sitten nämä "valtakunnalliset ay-järjestöt", joilta ilmoitusten mukaan on saatu tukea. Tuollaiset ilmoitukset ovat ihan yhtä kelvottomia kuin joku "saatu kansainvälisiltä yrityksiltä" tyyppinen ilmoitus. Ihan yhtä täsmällinen. Joten en nyt heinäluomana hirveästi ryhtyisi kiviä toisten päälle heittelemään.

  VastaaPoista
 15. "Olisit voinut sanoa esim: Keskusta on ainoa puolue joka edes jollakin tapaa ajaa muidenkin kuin kaupunkien ja kasvukeskusten etuja?"

  No, itse olen sitä mieltä, että pääkaupunkiseutua kehyskuntineen kasvatetaan muun maan kustannuksella.

  Jokaista notkoa, nientä ja pusikkoa ei tarvitse asuttaa, mutta ei vuosisatoja asuttuja alueita myöskään tulisi autioittaa.

  Uskotko, että mikään muu kaupunki kuin Helsinki olisi saanut sosialisoida osan naapurikunnasta, parhaiten voivan osan, alueen jolla asuu veronmaksajia jotka ovat Sipoolle tärkeitä, ja vielä vastoin näitten veronmaksajien tahtoa.

  Nykymalli jolla kaavoitetaan miltei olemattomia omakotitontteja kasvukeskusten liepeille tuottaa omakotislummeja muutamassa kymmenessä vuodessa. Jos kaupunkeja halutaan kasvattaa rakentamalla niin rakennetaan sitten kunnonkokisia kerrostaloalueita.

  Itse ainakin nautin kun näen elävää maaseutua ja hoidettuja metsiä, valitettavasti tämä näky on yhä harvinaisempi kotimaassamme.

  VastaaPoista
 16. Itse ainakin nautin kun näen elävää maaseutua ja hoidettuja metsiä, valitettavasti tämä näky on yhä harvinaisempi kotimaassamme.

  Mistä muuten johtuu, että nätti maalaismaisema on aina ruotsia puhuvilla seuduilla?

  VastaaPoista
 17. Maatalous on aina ollut ristiriitainen alue: kun itse saa sulan hattuun sen myymisestä toisille voimille (jotka kengittävät itseään sillä, että suuret ruokatuottajat voivat kiristää loppumaailmaa korkeilla ruoan hinnoilla) niin on erittäin vaikeaa perustella itselleen ja myös oman maan asukkaille ,miksi nyt ei voisi vähän pikkusormeaan antaa koska se on niin helppoa. Suuri massa ei mitään tiedä ja se tuntuu kuin voisi olla ihan käypä vaihtoehto.

  Siinähän sitten on mietittävää. Miksi juuri piskuinen Suomi toimisi toisella tavalla? Miksi meidän pääministeri ei saisi tehdä sillä lailla kuten isot pojat pyytävät. On tiukka mutta hänen tukiryhmänsä ei ehkä olekaan nyt niitä mitä yritetään suojata; ja tässä leikissä naiset vaan lentävät sillä nyt on todella paljon, paljon suuremmista kuvioista kyse kuin pelkkä pelaaja (yksi tai usea). Nyt on kyse siitä logiikasta joka sitoo informaation rahaan ja rahan informaatioon ja jättää valtavat määrät ihmisiä ulkopuolelle. Sellainen arvopohja, jossa joko aikoo nähdä sivistyneen maailman kansalaisten edut tai sitten lisääntyvän ja nälkää näkevän porukan etuja.

  Vaikea valinta ja sitä pääministeri nyt tekee kun muu Eurooppa seuraa kuinka tässä käy. Ollaanko lojaaleja vanhalle rahalle tai sitten sellaiselle, joka ylläpitää jännitteen globaalien ja lokaalien voimien välillä joka aina on ristituli. Silti se ristituli on nyt kestettävä kunnes kunnollinen analyysi ja kunnon toimintamalli saadaan ratkaisemaan MOLEMPIEN etu.

  Emme voi uhrata aidosti eettisiä ja hyvin toimivia mutta voimme kyllä luottaa heidän kokonaisymmärrykseen (toivottavasti äly on kehittynyt rahan mukaan) ratkaista miksi informaatio pitää olla vapaata kehitysmaissa ja maihin; ei ole kyse siitä, etteikö niissä myös miehet toimi mutta kun miehet toimivat täysin tietämättä mistään mitään ja selvähän se, ettei se onnistu.

  Ja aristokratian lisäksi pitää ymmärtää mitä se on, kun lisäävä määrä oikeaa intelligentiaa ei saa elintilaa: he tulevat joka tapauksessa päälle yhtenä kauniina päivänä. Sota ei ratkaise mitään; se on tajuttu. Ei siis voi estää intelligentiaa: mutta miksi nämä aristokraatit eivät hyödynnä näitä tosi älykkkäitä tosi köyhistä maista? Hyödynnä heitä niin, että on win-win, josta Eurooppa ja USA nousevat sitten reippaasti ÄO:n osalta YHTEENSÄ niin, että sekä laatu että määrä kasvaa. Don't you see.

  Pitääkö piirtää? Nyt aristokratia ja rahapellet voivat kerrankin näyttää, että heillä on älyä kun siitä aina muille uskottelevat. Vanhanen on vain pelinappula heille ja saman taitaa moni muukin olla.
  Käyttäkää aivojanne: minulla on osittain rakentava vastaus joka on molempien etu. Kukaan ei siitä häviä: ask for my service.

  VastaaPoista
 18. Jos HG ryhtyisit kunnallisvaaliehdokkaaksi kotikunnassani, niin äänestäisin sinua niin kuin muinoin äänestin ja tuin Hellä Timo Suomelaa Helsingissä.

  VastaaPoista
 19. En halua puuttua itse tekstiin, mutta tämä Gezannen taulu herättää mieleen erään muiston 35 vuoden takaa.

  Eräs ystäväni nimittäin väitti, että oikeanpuoleisen pelurin kumara olemus ja profiili muistuttaa hänen mielestään yllättävän paljon minua.

  Hmm. Mikäs siinä. Ehkä siihen aikaan vielä muistutti, mutta nyt tuolla profiililla ei liene juuri mitään tekemistä habitukseni kanssa.

  VastaaPoista
 20. Vietin vuorokauden merellä testaamassa ystäväni avuksi hänen venettään. Ystäväni (71 v.) on lähdössä - yksin - tosi pitkälle matkalle. Hän ei aio koskaan palata Suomeen.
  Siinä jutellessamme tulivat puheeksi myös nuo poliitikot uiveloineen ja vaalirahoineen. Ystäväni huitaisi kädellään ja näytti horisonttia. "Mitä kaikki tuo paska on tämän rinnalla", hän sanoi ja pyysi minua tarkistamaan vielä kerran rullareivin toiminnan.
  Kävi oikein kateeksi. Hän on nyt jo matkalla, eikä takuulla muistele Vanhasta tai Pekkarista. Vene on loistokunnossa, samoin kippari. Tyyni Valtameri odottaa häntä.
  Kuten Iso Kirja sanoo: "Hän on valinnut hyvän osan, eikä sitä oteta häneltä pois."
  Toivotan sinulle, Iines, rattoisaa lomaa mökillä. Yritä olla ajattelematta politiikkaa, siitä saa vain korkean verenpaineen. Taidan piipahtaa Lapissa nyt, kun sääsket eivät vielä käy päälle.

  Vaari

  VastaaPoista
 21. Hyönteisten kerääjänä olisin mielellään mukana. En ole ikinä ollut lapissa kesäisin.

  VastaaPoista
 22. Vaari, merkityksellistä on kaikki se, jonka äärellä viihtyy. Toisille se on vene tai meri, toisille politiikka kiemuroineen.

  Totta on kuitenkin se, että tyyneyden saavuttaa vain, kun ei välitä kiehunnasta vaan tarkkailee mieluummin vaikka hyönteisen rakennetta. No, minä tein näin eilen niin innokkaasti, etten ehtinyt tähän keskusteluun mukaan. Nyt huomaan, että se toimii hienosti ilman minun kannanottojani! On oikeastaan jopa parempi kun olen hiljaa ja nautin vain kommenteista.

  Mutta ne hyönteiset! Lainasin eilen nipun hyönteiskirjoja, ja uppouduin ötiäisten lumoon - siis ne osaavatkin olla kauniita, jopa pölypunkki suurennettuna. Löysin sitten rhodon nupusta hämähäkkiäidin lapsineen ja kuvasin sitä tovin jos toisenkin.

  Mutta siis - alkaa naurattaa tämä poliitikkojen muistin pätkiminen ja rahojen palautusvimma - niin kuin se muka jotain auttaisi. Tärkeää oikeastaan ei olekaan konkreettinen paha teko, vaan se, että ihminen on tehnyt sen moraali ja eettinen oikeudentaju täysin sammuneena. Raha ja muut valtakuviot eivät tässä ole merkityksellisiä, siis minulle, ne ovat vain raameja, ja tällä kertaa nyt nämä, toisena hetkenä muut. Vaan ihmisen hyvän rappeutuminen on se surettava asia. Ei se ole yllätys, että sitä on korkeallakin tasolla, päinvastoin, siellä vain näkyy se, mikä on kaikkialla.

  VastaaPoista
 23. Iineksen ja kumppanien toistuvista hyökkäyksistä näkyy feministinen katkeruus, jossa moralismin varjolla halutaan kostaa miessukupuolelle koetut ja kuvitellut vääryydet. Varmasti niitä on ollut ja sukupuolten sota on veristä, mutta se on sitä molemmin puolin.
  Poliitikot ovat toimineet lain rajoja hipoen, mutta se on ollut maan tapa. Lakia tulee täsmentää. Siitä huolimatta politiikka ei siitä tule muuttumaan; se on omien etujen ajamista (omien eturyhmien edun). Sitä se on aina ollut ja tulee aina olemaan.

  Kansa haluaa veripelejä yhä uudestaan. Siinä ei ole kyse koulutuksen korkeudesta ja moraalisista seikoista vaan korkeatasoisetkin alenevat uhreja vaativaksi massaksi. Ehkä on hyväkin, että tämä kansa vaihdetaan toisenlaiseksi.

  VastaaPoista
 24. Höpö höpö, Maalainen.

  Käsittämätöntä tuo horina katkeruudesta ja vääryyksien kostamisesta. Minkä helvatan vääryyksien? Yksikään mies ei ole kohdellut minua väärin tai hylännyt kuin Ruususelle tapahtui.

  Päinvastoin, miehet ovat aina kohdelleet minua hyvin, ja se olen minä, joka rakkaussuhteista on kävellyt ulos tai pannut miehen kävelemään. Uskon, että tämä pätee feministeiksi nimeämiisi naisiinkin melko hyvin.

  Kyllä se kriittisyys kuule johtuu ihan asioista eikä mistään sukupuoliviristyksistä.

  Ei tässä mitään lakeja tarvitse liikutella, sillä eettiset moraalikoodit meillä on jo kyllin hyvät, ja niistä tässä on kyse, ei löyhistä laeista. Menköön kukin vaan oman päänsä sisään rukkailemaan omia virityksiään.

  VastaaPoista
 25. johannes knektman:
  "Rehellisesti sanoen minua kiinnostaa lähes pelkästään vain kasvukeskusten etu, minulle ei koskaan ole selvinnyt miksi koko Suomen kaikki nimet, notkot ja pusikot tulisi tasaisesti asuttaa."

  Kuuleppa netman, kun ne niemet ja notkot ovat olleet jo asuttuja kauan kauan.

  Jotenkin nuo ajatuksetkin kaupunkilaisilla näyttävät pienevän...

  VastaaPoista
 26. Ehkä on hyväkin, että tämä kansa vaihdetaan toisenlaiseksi.

  Miksi muuten maahanmuuttokriittiset ovat myös naisvihaajia? Epäilen myös että kurikasvatuksen kannattajia.

  VastaaPoista
 27. Naisten tapa ajatella on perinteiden kautta: miten pyykki pitää pestä, silittää ja viikata. On aina viikattu jollain lailla. On aina sitä ja tätä ja ne perheet, jotka vähänkin ovat sekaisin (niinkuin minä) niin saavat ensin kestää nämä tuhannet katseet ja voivottelut ja päläpälä juorut ja sitten on pakko käyttää viikossa aikaa myös näitten elämän toteutukseen sillä muuten on kuulemma outo tai tyhmä tai epärehellinen tai sairas. Näin he sitten rigideissä aivoissaan ajattelevat ja paska auktoriteetit käyttävät omaa auktoriteettiaan siihen, että legitimoivat toisten paskapuheet ja aiheuttavat sen, että turhaan syrjäytyy. Ei pääse enää takaisin työelämään ja kateellinen anoppi käyttää omaa sadismiaan siihen, ettei todellakaan pääse. Kun on liian vanha niin sitten he (tämä sama saatanankuoro) sanovat vain, että no, voi voi kun sinä olet jotenkin liian vanha ja katsos kyllä on vaikea saada työtä kun on jo 50. Minä sanon siihen, että on ollut lähes kuollettava kampanja saada uskottavuuttaan takaisin vain sen takia että jotkut apinat ja pässiaivoiset ihmiset eivät osaa ajatella, että on olemassa toisenlaisia maailmankuvia kuin heidän. Että olisi ollut ihan kivaa jos olisin saanut tehdä työtä, tienata omat rahani, olla mukana vaikuttamassa älyllisesti eikä potkia tällä lailla sadistisin nauruin vain siksi, että sadistimaisuus tuli niinkuin ensin pinnalle.

  Kauhea kansa sikäli tämä suomen kansa. Ovat vaarallisen vihaisia jos saavat jotain päähänsä ja levittävät sitä vielä. Minun silmäni ovat jo punaiset ja turvonneet ja pian heiluu terveys.
  Vain sen takia, että lässyttäjät saisivat iloa toisen maailmasta, ja mistä se alkoikaan? Siitä, että olin suudellut. Herrajestas, mutta senhän mieheni sitten rankaisi olla suutelematta lähes 15 vuotta. En voinut erota koska nämä ämmät joille tuomitseminen on in ja pop olivat siis teettäneet minun elämästäni sairaan. Ja samat ämmät tulkitsevat sitten, että islamin maissa on naisilla vaikeaa. Minä joskus mietin, että sinne haluaisin muuttaa meidän omien naisten takia.
  Täällä on pahat naiset.

  VastaaPoista
 28. "Mistä muuten johtuu, että nätti maalaismaisema on aina ruotsia puhuvilla seuduilla?"

  Se johtuu siitä, että Sipoossa on edelleen kaunista.

  Tosin täällä puhutaan nykyään valtakielenä suomea. Mutta kaunista on. Ja maalaista.

  VastaaPoista
 29. HG, tunnen muutaman naisen, joiden tapa ajatella ei lähde naisen roolista, eli siitä, miten pitää pestä, miten viikata jne. (Eihän lakanoita tai pyyhkeitä tarvitse silittää tai mankeloida, vaan riittää kun laskostaa ne. Siinähän ne viikkautuvat itsestään nätisti, pinossa - sanoi anoppi mitä tahansa). He ovat sitten tehneet rohkeita ratkaisuja elämässään, irtautuneet perinteisistä kuvioista ja ottaneet oman elämänsä hallinnan omiin käsiinsä. Pärjänneet hyvin.

  Olen muuten joskus itsekin miettinyt, onko suomalaisessa kulttuurissa jotakin, joka panee naiset jäytämään toisiaan sen sijaan, että he vetäisivät yhtä köyttä sisarellisissa merkeissä. Onko taistelu miehistä ja miehen kautta elämisestä niin kova, että se sumentaa aivot?

  VastaaPoista
 30. "Miksi muuten maahanmuuttokriittiset ovat myös naisvihaajia? Epäilen myös että kurikasvatuksen kannattajia."

  Minä ainakin vihaan (tai rakastan) tasapuolisesti kaikkia.

  VastaaPoista
 31. Tää Iineksen loki sijottuu mulla osastoon "ämmät marisee", mutta noi äijäthän on vielä pahempia.

  VastaaPoista
 32. Anonyymi, tuntuu siltä, että olet perehtynyt blogiini erittäin perusteellisesti. :)

  Maalaiselle vielä: Kukaan ei tädittele naisia yhtä hereästi kuin iällä oleva (ja itse ikäänsä huomaamaton) setämies. On tämä maailma iso ja ihmeellinen.

  VastaaPoista
 33. pirkko tai erkki: "Uskotko, että mikään muu kaupunki kuin Helsinki olisi saanut sosialisoida osan naapurikunnasta, parhaiten voivan osan, alueen jolla asuu veronmaksajia jotka ovat Sipoolle tärkeitä, ja vielä vastoin näitten veronmaksajien tahtoa."

  Käsitykseni mukaan kyse oli sellaisesta tapahtumasta joka (periaatteessa) olisi mahdollinen minkä tahansa kaupungin tekemänä, mutta totta kyllä, epäilemättä Helsingillä on resursseja ja röyhkeyttä moiseen tempaukseen muita kaupunkeja enemmän.

  Tosin, ko. tempauksen juuret juontavat parinkymmenen vuoden taakse ja oma osansa asiassa on Sipoon kunnanisien jääräpäisyydellä.

  Kumman usein muuten unohdetaan se että Helsinki samalla vei myöskin osia Vantaasta.

  "Nykymalli jolla kaavoitetaan miltei olemattomia omakotitontteja kasvukeskusten liepeille tuottaa omakotislummeja muutamassa kymmenessä vuodessa. Jos kaupunkeja halutaan kasvattaa rakentamalla niin rakennetaan sitten kunnonkokisia kerrostaloalueita."

  Ongelma on siinä että hyvätuloiset suomalaiset, siis ne parhaimmat veronmaksajat, eivät halua asua kerrostaloissa, joten pitääkseen hyvätuloiset kaupungissa on järkevää kaavoittaa omakotitontteja niin paljon kuin mahdollista.

  Nimim. "Omakotislummissa asuva"

  "Itse ainakin nautin kun näen elävää maaseutua ja hoidettuja metsiä, valitettavasti tämä näky on yhä harvinaisempi kotimaassamme."

  Tuossa sitä on ikkunani ulkopuolella ihan liikaakin.

  Mikä siinä muuten on että jos sanoo ettei halua tunkea nenäänsä luonnonhelman alle niin heti väitetään ettei pidä luonnosta?

  (Ja tarkennetaan saman tien: en väitä jonkun tässä viestiketjussa niin sanoneen)

  Kyllä minä luonnosta pidän, noin niiq esteettiseltä kannalta.

  Mutta, kuten on laita monien taideteostenkin kanssa, mikäli sitä tarkastelee liian läheltä muuttuu se tylsäksi ja pirun rumaksi.

  Anonyymi: "Kuuleppa netman"

  netman? Sinällään oikein, olen verkkoasiantuntija. Mutta arvon Al Anon, pitäisin enemmän knektin käännöksestä jos tuota nimimerkkiäni on ihan pakko väännellä.

  Anonyymi:", kun ne niemet ja notkot ovat olleet jo asuttuja kauan kauan."

  Niinpä ovat olleet asuttuja ja saavat jatkossakin olla, mikäli sikäläiset siellä viihtyvät, ei se minua hierrä.

  Mutta teennäinen rahojen pummappaminen niihin notkoihin on tarpeetonta.

  Olen minäkin perheineni joutunut muuttamaan useita kertoja työpaikan takia, 80-luvulla ihan toiseen maahan asti, miksi juuri maalaisille pitäisi ne työpaikat tuoda kotiovelle asti?

  Ja mikäli oikein muistan niin pääkaupunkiseudun kuntien keräämistä kunnallisveroista siirretään jumalattomia summia rahaa maaseudulle.

  Mikäli muistikuvani on oikea niin IMHO silloin me kaupunkilaiset olemme tehneet ihan tarpeeksi maaseudun hyväksi.

  Anonyymi: "Jotenkin nuo ajatuksetkin kaupunkilaisilla näyttävät pienevän..."

  Hetkinen, otetaanpas uusiksi, minun elinpiirini ja käsitys Suomesta saattaa olla kapea-alainen (Itse asiassa olen luultavasti kiertänyt tätä maata huomattavasti enemmän kuin keskiverto pulliainen, mutta se on eri juttu se), mutta ajatukseni ovat hyvinnii laaja-alaiset, kuten eräskin (hyvä) konjakkimerkki sanoi: Laajani on hyvin skaala.

  Eipä sekoiteta elintilaa ajatusten tilaan.

  (Ja mikäli siihen ajatusten laadun tasoon mennään niin luin joskus että kaupunkilaiskakarat saivat ÄO testeissä keskimäärin muutaman pisteen enemmän kuin maatiaiskakarat, mikä kuulemma johtuu siitä että kaupunkilaiskakaroilla on enemmän virikkeitä)

  Loppuun on sanottava kommentti tähän vaalirahoitusjupakkaan:

  IMHO on kiva tietää että poliitikkojamme lahjo... rahoittavat suomalaiset liikemiehet ja AY-liikkeet, moinen on suuri parannus verrattuna entiseen menoon jolloin poliitikkojamme rahoittivat ulkomaiden tiedustelupalvelut.

  VastaaPoista
 34. Iines, tässä ei ole kyse vain toiminnan tasosta vaan myös uskomusten ja kireän strategian joka vie tanssia jota emme huomaa.

  Voin tietysti irtaantua ja vaikka tanssia sambaa katolla - minun pokka kyllä kestää. Kyse on siitä, ettei kansa osaa analysoida mitään sillä he tulkitsevat oikean ja väärän aivoissaan (yksi aste korkeammalla) ensin päinvastoin riippuen siitä, onko tradition mukainen vai ei. Ei siis saa järkeviäkään lauseita menemään perille jos tuo uskomus on valmiiksi negatiivinen. Se luo paineita ja siihen perustuu kaikki vaikuttaminen suurella skaalalla.

  Ensin sanotaan jotain joka heiluttaa venettä: tämän päivän Hbl:ssä on siitä, että nyt on peruna kuulemma vaarallinen! Tämä on step one: sen pitäisi pelottaa tollot tädit ostamaan kallista riisiä jotta saadaan ns. tuotto nousemaan: kateprosentti kun on perunoissa ihan minimaalinen ja se on vielä kotimainen. Ruoka-kiristysporukka on saanut vuosia ja vuosikymmeniä harjoittaa omaa sisäistä kiristystä minkä tekevät aina ns. hymyillen ja best-friend-maneereilla. Ovat siis mukamas ystäviä kunnes on aika vääntää veitsi mahaan. Nyt on tullut se aika mutta suomalaiset uskoo mitä kuulee koska haluaa uskoa.
  Niin ne afrikkalaisetkin halusivat joskus kunnes heidät pussitettiin informaation avulla (informaatittomuuden avulla ja taktisen seurannan avulla: heti kun meinasi nousta poterosta tulee joku joka työntää taas alas - keinot ovat heillä tiettyjä).

  Aggressiivisuus johtuu kielen puutteesta enkä tarkoita sitä, etteikö olisi oppinut puhumaan vaan sitä, ettei tajua miten maailma toimii eikä voi käyttää intuitiotakaan sillä se on out-of-order tämän manipulaation takia.

  You just wait: vedet menee meiltä pois likaamalla vesijohtomme ja puffaamalla samanaikaisesti sitä, että on kalsiumia pullotetussa vedessä ja samalla heikkenee oma maatalous koska keskustaa lobbaillaan koko ajan aivan sekaisin.

  Siinä ovat sitten operatiivisesti kokoomus ja sosiaalidemokraatit hyökkäämässä kimppuun koska heille taas on jokainen voitto silti voitto vaikka pala Suomesta menisi samantien taas pois. Kamppailun avulla pussitetaan aina joku.

  VastaaPoista
 35. Johannes muistaa aivan oikein, että pääkaupunkiseuden verotuloja siirretään aluetukina muualle Suomeen.

  Jopa konkurssikypsä Turku joutuu osallistumaan tähän aluetukien rahoitukseen. Se raha tarvittaisiin kyllä ihan omaan käyttöön. Esim. Turun koulujen rahatilanne on katastrofaalinen.

  En jaksanut kaivaa esiin tilastoja verojen tasausjärjestelmästä, mutta muistaakseni Helsingin osalta rahaa menee reilusti yli tuhat euroa per asukas. Ei mitään ihan pikku summia.

  VastaaPoista
 36. HG on siinä oikeassa että ihmiset helposti turvautuvat vanhoihin tapoihin jopa siinä määrin että moinen toiminta on joskus järjenvastaista.

  HG:"Ensin sanotaan jotain joka heiluttaa venettä: tämän päivän Hbl:ssä on siitä, että nyt on peruna kuulemma vaarallinen!

  HBL nyt on muutenkin kunnostautunut noiden tuollaisten mutu-"uutisten" julkaisemisessa, välillä siellä julkaistaan täysin kritiikittä "uutisia" ulkomaisista medioista ilman että niitä lainkaan taustoitetaan. Väittäisin että kyse on enemmänkin toimittajien laiskuudesta (Tai kiireestä), kuin suunnitelmallisuudesta.

  Minä tosin pidän HBL:stä, se antaa tästä maasta toisenlaisen kuvan kuin suomenkielinen media.

  HG:"vedet menee meiltä pois likaamalla vesijohtomme ja puffaamalla samanaikaisesti sitä, että on kalsiumia pullotetussa vedessä"

  Minä en ymmärrä kuinka pullovesi käy kaupaksi tässä maassa jossa vesijohtovesi (vielä toistaiseksi) tutkitusti on pullovesiä parempaa. Ilmeisesti ihmisille on helppo luoda tarpeettomia tarpeita.

  HG: "Kamppailun avulla pussitetaan aina joku."

  Politiikassa on se ongelma, että valtaa tavoittelevat ja valtaan pääsevät häikäilemättömät opportunistit joille valta ja sen pitäminen itsessään on päämäärä.

  VastaaPoista