5.1.2009

Ilonpäivä isopeppuisille

Naisten pahimpia ulkonäköpainajaisia lienee kuvitelma omasta isosta takapuolesta. Pienipeppuisetkin pitävät kahden pennin korppujaan usein huolestuttavan isoina ja hikoilevat kuntosaleilla nimenomaan peppuliikkeitä.

Muistan yhden Sirpan, joka painoi alimmillaan 44 kiloa, ja tuijotteli persustaan peilistä ja sanoi, että hänellä on liian iso takapuoli. Se ei olisi saanut erottua muusta figuurista minkäänlaisena kumpareena. Ihmisen piti olla ilmeisen perseetön hänelle.

Nyt seuraa ilouutinen kaikille naisille: Leveä takapuoli on uusien tutkimusten mukaan terveellinen! Takapuolen runsas rasvakudos suojaa naista diabetekselta, samoin se vähentää sydän- ja verisuonisairauksien määrää. Kaikki liittyy insuliinin erittymiseen veressä, joka on erityistä leveäperäisillä. Tämä luettiin eilen radio Novan päiväuutissa, josta kirjasin sen muistiin.

Tarkemmat yksityiskohdat jäivät hämmästykseni alle, sillä tähän asti on tolkutettu vyötärönseudun rasvakudoksen haitallisuutta naisen terveydelle. On nimenomaan korostettu, että vatsanseudun - siis myös takamuksen - rasvat altistavat diabetekselle ja sydänsairauksille.

Oli miten oli, tämä oli kuitenkin positiivisin uutinen aikoihin, sillä niin suuri hysterian kohde naisille oma takamus on. Lähes poikkeuksetta se koetaan epäilyttävän suureksi. Miksi ei voisi koettaa myöntää itselleen, että pakarat ovat rasvakudosta, ei pelkkää lihasta. Luonto sen on järjestänyt. Juuri televisiouusintana nähdyn Bridget Jonesinkin peppu oli normaali, jopa pieni, vaikka leffaa rummutettiin tukevan naisen tuhkimotarinana.

Minä ainakin aion istua nyt räystäälläni vielä jonkin aikaa, sillä ulkona on lähes 20 astetta pakkasta. Päivällä tuuletan sitä, sillä ulkona on edelleen upeat näkymät, valkeat huurrepuut, tuhannet kiteet oksilla ja häikäisevä auringonpaiste.

(Maalaus Peter Paul Rubens)

26 kommenttia:

 1. . . . niin ja seuraahan siitä vaatimus; iso alasin vaatii ison vasaran ja naulan.

  VastaaPoista
 2. Minä en ole koskaan ajatellut takapuoltani, että onko se iso tai pieni, mutta varmuuden vuoksi kuitenkin kurkistin olisiko osalleni langennut jotain erityistä iloittavaa...

  Kai se on niin että kun olen niin lyhyt ihminen, ei kukaan katso niin alas kuin missä peppuni seilaa, ja joka tapauksessa huomio kohdistuu ensiksi ryntäisiin ;)

  VastaaPoista
 3. niin ja seuraahan siitä vaatimus; iso alasin vaatii ison vasaran ja naulan. (anonyymi)

  Ei välttämättä, jos faktassa pysytään ja mennään suoraan asiaan ennen kuin ehtii kissaa sanoa.

  Naisen alaelimen koko ei nimittäin ole sidoksissa takapuolen kokoon eikä yksistään naisen kokoonkaan.

  Täten pienillä ja hiirimäisillä naisilla voi olla iso kolo ja vastaavasti isoilla rehevillä naisilla pieni kolo. Mitä tulee kolon tiukkuuteen, se ei ole kiinni koosta eikä iästäkään.

  *

  Katja, juuri noin se menee, tiedän, sillä minäkin olen melko lyhyt, vain noin 160 cm.

  Pieni näyttää helposti paksummalta kuin on, koska pituusefektin hoikistava vaikutus puuttuu. Lyhytkasvuisilla persjalkaisuus on aina läsnä, takapuoli on laskeutunut muita alemmas. Toisaalta - onpa lyhyempi matka istahtaa kuin pitkillä.

  VastaaPoista
 4. Niitäpä on näitäkin femina-olentoja, jotka nimenomaan haluavat korostaa istumalihaksiaan.
  Jennifer Lopez on tästä eräs esimerkki! :)

  Nää on näitä ikuisia makuasioita, joista ei taida voida kiistellä.

  Vaikka on se silloin jo elo hankalampaa, jos ei normaali tuoliin sovi ahtereineen istumaan.

  VastaaPoista
 5. Ristiriitaa tässä iso takamus -jutussa naisilla on, koska samalla kun pohditaan oman takaliston ympärysmittaa, halutaan sillä kuitenkin houkutella miehiä, jotka tunnetusti pitävät pyöreäpyllyisistä naisista.

  Yleensä on vaan niin, että rasvakudos ei asetu somasti pakaroiden korkeimpaan kohtaan, vaan se levittäytyy koko ahteriin. Käsittääkseni tutkimus viittasi nimenomaan luonnolliseen rasvakertymään, jota on sitten koko persuksessa.

  Onkohan Lopezin takamus silikonia?

  VastaaPoista
 6. Uskallatko olla oma itsesi?

  Tuo parhaat puolesi esiin!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi,

  miksi tällaisia aina esitetään minulle? Miksi en koskaan huomaa muiden blogeissa ohjeita siitä, mistä ja miten pitää kirjoittaa?

  Jokainen toteuttaa blogiaan varmaan itselleen ominaisella tavalla, ottaen toki lukijoiden toiveita huomioon.

  En sitä paitsi tiedä, mitkä olisivat parhaat puoleni. Kenties joitain puoliani näkyy valokuvablogeissanikin?

  VastaaPoista
 8. Iines

  Voi ei!

  Te pienet, isoperseiset naiset.

  Vaikka mitä helvetin väliä sillä perseen koolla on - paitsi että se on tiellä joka paikassa. Mutta turvallinen se on - ja kiihottava. Myönnän.

  Satu, Iines, Mummo, Meri - te olette kaikki minimummoja.

  Minä muutan kohta Etelä-Afrikkaan pakoon teitä kaikkia.

  Vainoatte minua oudosti, vaikka äitini (naisideaalini - voi ei!) oli sentään gigantti teihin verrattuna - 162 cm. (Mutta minähän vihaan äitäni...)

  Ei tällainen 185 cm, voimakas ja lihaksikas vatsa-atleetti, voi kestää teidänlaisianne ihmisiä, joilla on jalalla polettavat leuat ja epätavallinen hormonitoiminta.

  VastaaPoista
 9. Niin, siis eihän isosta takamuksesta voi kirjoittaa kuin isoperseinen nainen. Hm, olisikin maailma noin looginen paikka.. Muista nyt kuitenkin, että Sirpankin mielestä hänen perseensä oli iso. Sirpa painoi 44 kiloa ja oli noin 172 cm pitkä.

  Luulen, että naisilla on takamukseensa samankaltainen suhde kuin miehillä penikseensä, vaikkakin päinvastoin. Veikkaanpa, että tämän kommentin lukijoista kaikki miehet ovat joskus mitanneet peniksensä pituuden.

  VastaaPoista
 10. Iines

  Nonniin.

  Hyvinpä osasin manipuloida palautekommenttisi minulle.

  Mitattu on ja mietitty. Ettäs tiedät.

  Annas mulle soitteesi ja puhelinnumerosi. Mulla on sulle tärkeää asiaa, jota ei voi julkituoda täällä virtulandiassa.

  Sähköposti ei nyt enää riitä. Mutta juna kulkee. Ja linjuri.

  I love you more than Sauli Niinistö.

  VastaaPoista
 11. Iines

  'soitteesi' vaatii tietysti eteen o:n, mutta kieliopin asiantuntijana lienet ymmärtänyt liukkaasti typoni defectin.

  VastaaPoista
 12. Rauno, minua huolestuttaa sinun asenteesi tai suhteesi naiseen. On nimittäin melko selvää, että et näe naista ihmisenä.

  VastaaPoista
 13. Iines

  Höpöhöpö. Kulta (käytän tätä sanaa, koska olen oppinut sillä tavalla viestimään rakkauttani).

  Jos pidän naista ei-ihmisenä, niin mikä minä itse sitten olen?

  Miksi sitäpaitsi kieltäydyt tapaamisesta? Sen takia siis, että en muka pidä naista ihmisenä?

  Salli mun nyt nauraa. Eihän tässä ole kysymys ihmisyydestä vaan rakkaudesta...himosta ja - niin - siitä muusta päätämme vain me kaksi.

  Me voisimme ola hyvä pari - usko vain - piruuttasi.

  VastaaPoista
 14. Voiko olla naisessa mitään ihanampaa kuin iso takapuoli ? Minua ainakin (enkä ole mieltymyksineni yksin) kiihottaa iso takapuoli aivan suunnattomasti. Pieniperseisiin en edes vilkaise.

  Rinnat ovat "nice to have"-hyödyke, isolla ja muodokkaalla pyllyllä saa anteeksi paljon muita ulkonäköseikkoja.

  VastaaPoista
 15. Suomalainen nainen on yleensä isoperseinen ja persjalkainen. Pohjoisilla seuduilla se on aikanaan ollut eloonjäämisen kannalta etu. Eikä naiselle lisääntyminen ole koskaan ongelma, oli ulkonäkö mikä tahansa.

  Totuus kuitenkin on, että pienipeppuiseen, hoikkasääriseen ja sopivatissiseen naiseen mies rakastuu, jos ei akka ole muuten mahdoton.

  VastaaPoista
 16. Anonyymi 19.45 (kello): ota yhteyttä: on paljon asioita perseellään, joita olisi hauska punnita kannsasi.

  VastaaPoista
 17. HG

  Mene ja ota ero miehestäsi, niin voimme tavata.

  Nyt - tässä ruotsalais-mafiassa - se on mahdotonta kuten hyvin ymmärrät.

  Minusta ei tule edes sinun ystävääsi, koska miehesi agentit seuraavat minua jatkuvasti.

  Tulkoon tämä nyt selväksi muillekin.

  VastaaPoista
 18. Ja Iines

  Minkä V:n takia sinä vain vehtaat minun kanssani?

  'Edesmennyttä' Niinistöäkö sinä odottelet - moista marakattia? Rikasta marakattia?

  Don't you touch me woman! I am a Man - not a fucking Niinistö!
  *
  Sanon sulle pelle yhden asian.

  Mene helvettiin noiden illuusioittesi kanssa! Ja runkkaa itsesi kuiviin. Niin teen minäkin...

  *
  Jos kerran mut jätät, niin jätä kunnolla/RR.

  VastaaPoista
 19. Too late RR - takapuolen selvä kysyntä on nousussa: olisinpa tajunnut miten markkinointi pitää tehdä: peppu eellä kuten sanotaan!!

  :)

  VastaaPoista
 20. Ei vaisinkaan RR: Jos Hän olisi tässä minä tekisin mitä vaan - jopa eroisin - jos se olisi sitä rakkautta (mitä alan epäilemään ettei ole missään).

  VastaaPoista
 21. Meno on äitynyt kuin Kreikkalaisessa mytologiassa. Katharsis on Kalervo Palsamaista ja surrealistista.

  . . . tästä on hyvä jatkaa?

  VastaaPoista
 22. Kuka puhui Kalervo Palsasta? Luin hänen postuumit päiväkirjansa.

  Kumma miten taiteilija on trendikäs vain sen hetken kun julkisuus hänet keksii. Frida Kahloakaan ei muista enää kukaan mainita lempparikseen. Ja onkohan Paulo Coelho edelleen Leena Harkimon mielikirjailija?

  Mutta - Palsassa on ytyä, Kahlossakin ehkä. Taitaa meillä täällä blogosfäärissä olla ihan omat Palsamme. Tai Kahlomme. Sehän jos mikä on syvää ja rikasta.

  VastaaPoista
 23. Täytyy tähän sen verran todeta, että en itse muista koskaan lukeneeni, että rasva muualla kuin vatsanseudulla olisi haitallista (ellei nyt siis puhuta ihan törkeästä ylipainosta). Tarkoitan, että jo pitkään on jauhettu siitä, että ns. omenalihavuus on pahasta, kun taas ”päärynälihavuus” ei ole samalla lailla riskitekijä. Vatsan läski siis on pahasta, koska tällöin rasva kertyy sisäelimien ympärille. Pepussa ei ole sisäelimiä ;)

  Ps. Kahlo on eräs lempitaiteilijani – ollut siitä lähtien, kun näin hänen näyttelynsä vuonna 1997. :)

  VastaaPoista
 24. Elegia,

  juuri tuota omena-päärynäpyllyjuttua minäkin muistin, ja niin se varmaan tässäkin menee. Rasvakerroksen tulee siis laskeutua alemmas vyötäröltä, jolloin se automaattisesti sijoittuisi reisien yläpallukoihin ja pakaran puolelle korostaen päärynänmuotoa.

  Se mitä muistelen suomalaisnaisia nähneeni, puhuu kyllä tuon omenamallin yleisyydestä verrattuna päärynään. Omista ystävistäni yksi on selkeä päärynä, ja hänellä on kyllä iso pylly juuri tuosta reisien yläosasta, ulkopinnasta. Kyllä häntä on ilmeisesti juuri sen vuoksi vilkuiltu, vaikka hänen kasvonsa eivät ole alkuunkaan kauniit, pikemmin päinvastoin jos arvioin hieman ronskisti.

  VastaaPoista
 25. Minulla on teoria siitä, miksi naiset kuvittelevat että pieni kapea peppu olisi jotenkin kaunis ja haluttava.

  Syynä on se yksinkertainen asia, että suurin osa muotiguruista on miehiä ja homoja. Hehän tietysti pitävät laihoista luisevista naisista - mahdollisimman poikamaisista eli rinnattomista, lanteettomista ja perseettömistä - kuten muotimaailmasta näkyykin.

  Suurin osa meistä tavallisista miehistä sen sijaan pitää pyöreistä ja pehmeistä naisista. Kurvit ja leveä lantio ne tikanpojan puuhut vetävät, ei pieni perse.

  VastaaPoista
 26. Onpa hauskaa kuulla miehen sanovan noin. Kunpa mahdollisimman moni nainen lukisi tämän ja lakkaisi häpeämästä leveää lantiotaan.

  VastaaPoista