20.2.2011

Pusu 7: Taivaan merkit

Tiesittekö muuten, ketkä ovat rakentaneet tämän maan sotien jälkeen?

Kauriit
ovat rakentaneet Suomen sotien jälkeen, sillä silloin Suomen väestöstä oli suurin osa kauriita. Kaurishan on kevään valossa alkunsa saanut, joskus joululahjaksi syntynyt. Hän on ahkera, yritteliäs, isänmaallinenkin ihminen. On usein nuorena huolestunut ja kapeakatseinenkin, mutta iän myötä nuortuu ja muuttuu leikkisämmäksi. Yleensä kauriit ovat avarakatseisia vanhuksina, ja tämä on minusta erityisen viehättävää, sillä vanhukset tuppaavat usein hankaloitumaan vaivojensa myötä.

Minä en ole kauris, mutta minulle kuulemma sopisi kauris parhaiten. Eipä ihme, että olen yksin, sillä yhtään kaurista ei tielleni ole tupsahtanut, on vain härkiä, neitsyitä, rapuja, vesimiehiä ja vaakoja, joiden kanssa on ollut hyviä vuosia, mutta ei ikuista onnea tai lopullista symbioosia, joka minulle yhteen paikkaan kiintyvänä härkänä olisi mieluisin muoto. On ylipäänsä hienoa, että taivas puhuu, ja voimme tutkia monenlaisia asioita ja ennusmerkkejä tulevaa varten.

Joskus hämmästyttää se, miten oikeaan vaikkapa horoskooppiluonnehdinnat saattavat osua. En tarkoita tällä lehden kesäharjoittelijoiden keksimiä viikkohoroskooppeja, vaan taivaanmerkkien astrologista tulkintaa. Olen joskus tilannut itsestäni astrologilta monisivuisen horoskoopin, ja se oli paneutuva syväanalyysi, kartta jossa oli otettu huomioon mm. planeettojen asennot toisiinsa nähden syntymähetkenä. En osaa sanoa, uskonko tosissani tällaiseenkaan tulkitsevaan ja puolitieteelliseen astrologiaan, mutta hauskaa se ainakin on eikä häpeä yhtään jollekin itäiselle mielentyyneysopille tai mantran hokemiselle tai karman puhdistamiselle. Oikeastaan ihminen voi kai uskoa mihin vaan, voi tehdä itselleen kumppanin tai jumalan vaikka potkupallosta, jolle piirtää silmät ja suun, niin kuin eilisessä elokuvassa mies autiosaarella teki. Kun potkupallo sitten katosi myrskyävään mereen, mies itki katkerasti jäätyään yksin ja laski pelastuslauttansa airot ajelehtimaan valtamereen.

Vauva-albumistani luin, että isä oli kiinnostunut yliluonnollisesta. Albumissa on isän mustekynällä sivun laidasta laitaan kirjoittama kuvaus enneunesta, jonka hän näki samaan aikaan, kun hänen oma isänsä oli yhtäkkisesti kuollut. Isä oli kirjoittanut sivun ylälaitaan: Iinekselle, ei saa lukea ennen kuin täytät 21 vuotta! Minähän luin sen tietenkin jo seitsenvuotiaana. Isä oli sanojensa mukaan nähnyt unessaan, miten hänen oma isänsä oli nukahtanut ikiuneen kotisohvallaan, huokaissut kerran ja pannut toisen käden päänsä ympärille. Näin oli myös tapahtunut, juuri samalla tavoin. Muistan vielä hautajaismatkankin junalla Vilppulaan.

On paljon selittämätöntä, jota edelleen pidetään hullujen houreena tai epätieteellisenä hörhöilynä. Esimerkiksi huomioni kiinnitti radiossa haastateltu elokuvaohjaaja Kaija Juurikkala, joka seurustelee vainajien kanssa ja pääsee heidän maailmaansa. Vainajat ovat kaiken aikaa läsnä, jos haluamme, eikä meidän tule pelätä mitään, sanoo Juurikkala, joka on kirjoittanut kokemuksistaan kirjan.

Jotenkin ihmisistä joskus arvaa heidän horoskooppimerkkinsä, kun kohtaa heitä luonnossa. Täällä virtuaalissakin minulla on mielikuva aika monen kirjoittajan taivaanmerkistä, mutta erehdyksen vaara on tietenkin suurempi kuin elävässä kontaktissa. Mahtaisiko kukaan tunnistaa minua häräksi, ellei tietäisi?

Varmuudeksi: Olen jalat maassa -tyyppi, en edes jalat maassa, pää pilvissä -tyyppi. Enkä usko lentäviin lautasiin.

(Juliste Wieslaw Grzegorczuk)

PS Sarja päättyy, tämä oli viimeinen osa. Ehdotuksia uudesta sarjasta otetaan mielellään vastaan, tai ehdotuksia sarjattomuudesta. Sarjan aikana lukijamäärä on tuplaantunut, mistä kiitos lukijoille!

115 kommenttia:

 1. Mitä tarkoittaa, että et usko lentäviin lautasiin?
  Uskot siis, että planeettojen asento vaikuttaa ihmisen luonteeseen, mutta et maapallon ulkopuoliseen elämään?

  VastaaPoista
 2. En mielestäni sanonut, Tiina, uskovani planeettojen asentoihin, vai sanoinko?

  Minusta ajatus vain on kiinnostava ja hauska; ja se että joku tutkii tähtimaailmaa ja avaruudessa kiitäviä palasia, hurmaa minua enemmän kuin se, että joku pelaa numeroilla ja euroilla.

  En ota siis tosissani astrologisiakaan ennusteita tai horoskooppeja, kunhan leikittelen ajatuksella. En tyrmääkään niitä, sillä minusta ihminen on niin mitätön osa maailmankaikkeudessa, ettei hän mitenkään voi olla varma siitä, että kaikki on jo löydetty.

  Sillä tavalla luulen, että tällä alueella on vielä tutkittavaa ja uusia sfäärejä. Avaruudessa, yliluonnollisessa. Mutta siis minähän en usko mitään, mitä en näe tai voi muuntaa selkeäksi määritelmäksi m. o. t.

  VastaaPoista
 3. Sinua ajattelin vesimiehenä, Kuunkuiske, kun mietin äsken blogituttuja ja selasin luonne-erittelyt. Minussa on sen tilaamani kartan mukaan "nouseva jousimies", mitä se sitten tarkoittaneekin.

  Joka tapauksessa tähdet ovat nyt piilossa, ja täällä on viisto lumipyry, ei kovin sakea.

  VastaaPoista
 4. Nyt jo eläkkeellä oleva divarinpitäjätäti oli innokas astrologian harrastaja.

  Sensorttinen ihminen, kenen kanssa oli mukava unohtua keskustelemaan pitkäksi aikaa, jos vain aika antoi myöden.

  Muistaakseni hän sanoi, että minulla noin puolet planeetoista on vaa"an merkissä. Maamerkeissä ei tainnut olla yhtäkään.

  Jalat siis tukevasti ilmassa :)

  VastaaPoista
 5. Iines, minkä merkin minulle ajattelisit?
  Hauskaa muuten, että jokainen tietää oman horoskooppimerkkinsä, vaikka ei muuten sellaiseen uskoisikaan.

  VastaaPoista
 6. Delilah, oraakkelina lausun, että sinä voisit olla härkä tai rapu.

  Siis minähän rakastan Tarot-korteilla ennustavia naisia, noita henkeviä noitia. Tämä tuli mieleen Kuunkuiskeen tuntemasta tädistä. Astrologinaisilla on huikea draaman taju.

  Miksiköhän muuten ennustajat ovat ennustajaeukkoja? Sekin on ihme, että joku mies uskaltautuu sääennustajaksi.

  VastaaPoista
 7. Iines, mihin arvelusi perustuvat?

  VastaaPoista
 8. Pidän sinua lämpimänä, viisaana ja järkevänä naisena, jolle perinteiset asiat ovat tärkeitä, koti ja perhe perusarvoja, mutta yleishumaanius, kaikkien ihmisten tasainen arvostus ovat senkin alla. Sinulla on myös luovuutta ja taiteellisuutta, ja arvelen lisäksi, että olet aistillinen olento härän tapaan. Rapu on vähän samantyylinen, mutta ehkä pienemmin askelin. Lopuksi: koen sinut aika lailla itsenikin kaltaiseksi, mutta olet vielä tasapainoisempi ja varmempi kuin minä.

  VastaaPoista
 9. Ihana täällä punastun, kiitosta vaan. En tarkoittanut ansaitsemattomia kehuja kalastaa. Ihan mukavaa härkänä olla kanssasi kevään lapsia. Meidän on hyvä ollut alkaa elämää vuokkojen ja linnunlaulun aikaan. Ja jos joku satuttaa, me toivumme siitä kyllä.

  VastaaPoista
 10. Mitä sanoisin horoskoopeista, en tiedä, uskontojen ja uskomusten joukossa tuntuu omituiselta.

  Ihmiset ovat usein taipuvaisia moniuskonnollisuuteen, kaikki se otetaan mikä lupaa hyvää itselle tai mikä tuntuu tarkoituksenmukaiselta. Ns. kristityistä valtaosa ei palvele Jumalaa, vaan haluaa Jumalan palvelevan itseään.

  Ufouskovaisuus on siinä mielessä usealle uskonto, että siinä on pelastusteoria. - Kaukaiset olennot ovat jostain ihmeen syystä huomattavasti kehittyneempiä kuin me, haluavatpa vielä meidänkin silmämme avata uuteen ihmeelliseen viisauteen. - Itse uskon asteroidien mukana kulkevaan elolliseen limaan, joka myrkyllisyydellään tappaa kaiken elämän maan päältä ja käyttää sen sitten ravinnokseen keskustapuolueen tapaan.

  Kehittyä paremmaksi ihmiseksi? Voi kissalan viikset ja Sarasvuon lompakko. Kaikkien pikku työnantajien oma pikku uskonto; miten jalostaa ihmisestä tehokkaampi ja hyödyllisempi. Hallelujaa!

  VastaaPoista
 11. Kerran Pikkukaupungissa oveni takana kävi joku jumalanlapsi taivasten valtakunnasta, vanhempi mies, joka tietävästi alkoi puhua minulle yksinhuoltajan syntielämästä. Jakoipa vielä lehdenkin, joka oli teemanumero yksinhuoltamisen kauheasta vääristymästä. Olin ilmeisesti miehen keräämällä yksinhuoltajanaisten listalla.

  Ennustaminen ja tähdistäkatsominen taitaa olla sukua uskonnoille laajemminkin. Tähdistäkatsomisessa heittäydytään kohtalon varaan, uskonnoissa jumalien varaan. Kummassakaan ei elämä ole omissa käsissä.

  VastaaPoista
 12. Delilah,

  en siis ole yllättynyt, että olet härkä. Tunnistan heidät muiden joukosta, tai niin arvelen. Saapi Riku nauraa, ja muutkin, mutta näin on.

  En muista, olisimmeko puhuneet asiasta täällä aiemmin? Jos, niin silloinkin jo arvelen tunnistaneeni sinut. Muistan vain, että Jape jossain keskustelussa sanoi olevansa härkä. Tätäkään en ihmettele, mies on ilmetty härkä, vaikka onkin nyt oletettavasti muilla laitumilla kuin minun härkälehmän pilttuussani.

  VastaaPoista
 13. Eipä kai äijä huomannut varata mukaansa kunnon pelastussanomaa: pelasta itsesi yksinhuoltaja, ota minut teille asumaan, että Herran suuren autuuden tulisit kokemaan ja siten taivaan riemut tuntemaan.

  Kohtalo toteuttaa itsensä, itse koitamme siinä vähän räpistellä, että tuntuisi siltä kuin olisimme oman elämämme tehneet.

  Turhuuksien turhuus.

  VastaaPoista
 14. Pääsääntöisesti yritän kunnioittaa kaikkien uskomuksia, jopa skeptikkojen pelastusteoriaa uuden tiedon autuaaksi tekemisestä.

  VastaaPoista
 15. Tuo tie vie varmana pelastukseen: kunnioita kaikkien uskomuksia. Kyllä joku niistä tärppää.

  Olen koettanut mielessäni arvailla Rikun horoskooppimerkkiä. Tuommoiset Dillingerit voivat olla periaatteessa mitä vaan.

  Minäkin olen muuten syntynyt kuukauden etuajassa, ja olin vain 2,8 kilon painoinen syntyessäni, 49 cm pitkä rääpäle. Oikeasti minun kuuluisi olla kaksonen, mutta kohtalo teki minusta härän.

  VastaaPoista
 16. Minä olen vesivaaka.

  VastaaPoista
 17. Lyhyt on ihmisen elämä.

  Huolta ja murhetta, murheita ja huolia, pieniä ilonpilkahduksia väliin.

  Syyllisyyden tunteita; kärsi sinä huono saatana!

  Väkevän voiman päivät ovat ohi nopeammin kuin silmiään ehtii räpäyttämään.- Kuinka tässä näin kävi?

  Syyllisyyden tunteet jatkuvat läpi elämän: entä jos ruohokin alkaa hautani yläpuolelta lakastumaan, lakastus leviää siitä ympäristöön, männyt kuolevat ja toiset haudat luhistuvat? -- Seurakunta velvoittaa kauhuissaan omaiset viemään ruumiin jonnekin, vähän äkkiä ja nopeesti!

  Taidan ottaa vielä yhden kupin kahvia.-- Selaan vielä lehtiä, löytyisikö jostain niistä sopivaa horoskooppitekstiä minulle.

  VastaaPoista
 18. Minä voisin mielelläni olla kirjevaaka. Sellainen on tuossa ikkunalla, ja se näyttää valmiiksi kymmentä grammaa tyhjänä. Tummoisesta minä tykkään, tyhjän painosta.

  Isäni on punninnut tuolla vaa'alla kirjelähetyksiä, joista otettiin aina kalkkeerikopiot. Olisin hyvin voinut elää elämääni toimistoapulaisena, jonka laatikot olisivat olleet järjestyksessä, niitit ja klipsit omissa lokeroissaan, kynät kynälaatikossa ja postimerkin kostutussieni kosteana.

  VastaaPoista
 19. Minä olen enemmän sellainen käytännön kaaosteoreetikko; kun paperin lasken käsistäni, alan luottaa vankasti avaruuden mustien aukkojen vaikuttavan jokapäiväiseen elämäämme.

  VastaaPoista
 20. Niin, siis minä en ole suorat pinot -tyyppi, ja siksi himosinkin kai pienenä tuollaista papereiden ja muiden hipelöintiä ja pinoamista. Minulla taitaa olla puolijärjestys, tavaroilla on paikkansa, mutta ei viivasuorasti.

  Esimerkiksi yhdestä valokuvalaatikosta on tullut käytännön syistä myös johtolaatikko. Siellä on latureita ja puhelimen johtoja ja ohuita usb-kaapeleita. Kaikki samassa lootassa, ja alla ovat vieraita esittävät vanhat valokuvat, kakkoslaadut. Eikös tuo ole kelpoisa järjestys?

  Kun sinua nyt olen olen tutkaillut, arvelen Riku, että olet joko lintu tai kala.

  VastaaPoista
 21. Sarvet päässä ja siivet selässä, uimapatjalla vastavirtaan. Horoskoopimerkkini on muistaakseni ahvena.

  Hieno symbioosi olisi kun minä sotkisin ja sinä järjestäisit: yhteistyötä parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 22. Jostain syystä nuo kaksi kommenttia olivat Bloggerin roskalaatikon pohjalla! Poimin ne sieltä. Ihan vaan tiedoksi - jos kommentteja katoaa, minä en niitä poista.

  Minä olen aika kova muija, jos mies vain sottaa tai vetää lonkkaa. Kauan en katsele, kun jo mies siivoaa ja minä surffaan.

  VastaaPoista
 23. joskus näitä kännykällä lähettämiäni on kadonnut. Nyt voisit kuitenkin poistaa tuon 18.13, kun itsekin sen hylkäsin, sen hävitessä kuin esko aho saharaan

  VastaaPoista
 24. Ahaa, poistan kyllä, en tiennyt että se on poistettu, oli samassa pinossa.

  Siellä oli muutama muukin viesti, joka palautui paikalleen. Tiedoksi, jos joku on ihmetellyt kadonnutta viestiään. Asialle ei bloginpitäjä voi mitään.

  VastaaPoista
 25. En minä sitä poistamalla poistanut kun en kännykällä oikein osaa.

  Kun kukaan ei tähän ketjuun ole vielä tuonut erilaisia tasa-arvoasioita, minä sen tavoistani poiketen teen.

  Tasa-arvovaltuutettu on aloittanut selvityspyyntöjen vaatimisen yliopistoilta, kun professoreista liian iso osa on miehiä.

  Niissä vallitsee nyt kuulemma hirveä paniikki, kun professorit eivät vielä tiedä ketkä heistä joutuvat sukupuolen vaihdosleikkaukseen.

  VastaaPoista
 26. Kerranhan se vaan kirpasee.

  VastaaPoista
 27. Iines, ilmoittaudun kuukauden etukäteen syntyneiden kerhoon!

  Joskus on tullut mieleen, että "oikeaan" aikaan syntyneenä koulu olisi alkanut vuotta myöhemmin eli kaveriporukka olisi ollut eri.

  Tuskinpa tuntisin niitä muutamaa, joiden kanssa käytiin ala-aste yhdessä ja ollaan vieläkin yhteydessä!

  VastaaPoista
 28. Kuukauden etuajassa syntynyt jää luultavasti vähän pienemmäksi kuin täysaikaiset lapset. Minäkin olen vain 160 cm ja aika pieniluinen. Täysaikainen siskoni on minua pidempi. Olin aina ensimmäisenä jumppajonoissa ja pulpettirivissä.

  Sinulla Kuunkuiske, tuo oikeaan aikaan syntyminen olisikin ollut isompi asia, olisit päässyt/joutunut seuraavan vuoden puolelle, ja ollut muita samana vuonna syntyneitä nuorempi koulussa.

  Mikähän anonyymi nyt kirpaisee? En löytänyt edeltävää kommenttia.

  VastaaPoista
 29. Hienoa tuon professorin toiminta, jonka Riku mainitsee!

  On käsittämätöntä, että vaikka naiset ovat vallanneet korkeakoulut ja enemmistö opiskelijoista taitaa jo olla naisia, niin professoreista kuitenkin enemmistö on miehiä.

  Tähän pitää saada korjaus, ja mieluiten ilman sukupuolenvaihdosleikkauksia!

  VastaaPoista
 30. Blogger sekoilee kunnolla, poisti minut olemisesta.

  Blogini sanoo, että se on poistettu. Viestini eivät tule perille.

  "Terve menoo jätkän retale, tarpeeksi sä päätäsi auoit?"

  Riku Riemu

  VastaaPoista
 31. "nouseva jousimies"

  Arvelinkin, Iines, että jotain samaa meissäkin on.

  Olen siis päämerkiltäni oinas ja sivumerkiltä nouseva jousimies.

  Astrologituttuni kertoi kerran, että päämerkki kertoo sisäisen luonteemme ja nouseva merkki ulkoisen eli sen, miltä me muista vaikutamme.

  Me nousevat jousimiehet vaikutamme siis ulkoisesti kauas tähtääviltä ja harkitsevilta. Mutta sisältä minä olen pökkivä pukki ja sinä ylväs härkä.

  VastaaPoista
 32. Riku Riemu, heti takaisin!

  Älä nyt kamalias puhu, siis mitä kummaa Blogger nyt sekoilee, kun minullakin nämä kommentit menevät nyt väliin roskalaariin, ja nuo lukumäärät heittelevät omituisesti.

  Blogiasi en minäkään enää saavuttanut tuosta sivupalkista. Ei se kuitenkaan voi olla poistunut, koska et ole itse sitä poistanut. Odotas nyt rauhassa, niin se palautuu varmaan hetken kuluttua.

  VastaaPoista
 33. Olin pettynyt, että otat edes puolivakavasti horoskooppiasiat, astrologian. Ihmisessä on niin paljon puolia ja kausia ja niin vähän itsetuntemusta, että melkein mikä tahansa horoskooppimääritelmä osuu melkein kehen tahansa. Kun on niin paljon isompia asioita (geenit ja erityisesti varhaislapsuuden ympäristö) vaikuttamassa siihen, millainen kukin on, tuntuu uskomattomalta, että koulutettu ihminen voi ajatella tähtien asennolla olevan merkitystä. Olen "kauris", ja kun nyt näin negatiivisella kannalla horoskooppeihin nähden, en tunnista itsestän mitään noista mitä mainitsit kauriiden ominaisuuksi. Tässä sinun, Iines, ei tarvitse minua arvostaa, mutta on kiva, että olet arvostanut, kun kirjoitin itsemurhasta, tai evankeliumimukaelman kissan hännän palamiseen liittyen. Autuutta oman uskosi seurassa!

  VastaaPoista
 34. Tuo "nouseva jousimies" on oinaan kanssa aika hyvä yhdistelmä, Tapsa, luulen - en siis ole mikään asiantuntija, vaan vaistonvaraisuuden varassa tässäkin.

  Härän päkäpäisyyttä se luultavsti joustavoittaa hieman, mikä saattaa olla pelastukseni.

  Mikähän van V on horoskoopiltaan? Voisi olla jokin tulen merkki, koska hänessä on intoa ja voimaa.

  Riku on nouseva lintu ja kultainen kala.

  VastaaPoista
 35. Kiitän ja kumarran etuaikaisesta syntymästä, muuten menisi kai 180 cm rikki ;)

  VastaaPoista
 36. No mutta anonyymi,

  taisin esittää juttuni liian vakavasti. Voi kauheata, kun aina sohaisen jonkun maailmaa, kirjoitin niin tai näin. Tai annan itsestäni omituisen kuvan.

  En minä sanonut, anonyymi, että uskon tähtitieteeseen, Koetin antaa vihjeen, että tämä olisi minulle hauska leikki. Tämän kauttakin voisin oppia teistä muista lisää, olkoon hömppää tahikka ei.

  Senkin tajuan oikein hyvin, että mikä tahansa horoskooppi sopii kehen tahansa. Kyllä minä nämä asiat tiedän, anonyymi. Olisin vain vähän leikiskellyt.

  VastaaPoista
 37. Muuten: olin keskonen, kun siihen aikaan sellaiseksi leimattiin, jos ei rikkonut 2,5 kilon rajaa.

  Äiti jaksaa aina sanoa, että olin meidän perheen lapsista tervein (kuumeessa ekan kerran kai kolmevuotiaana) ja sen yhden kerran kun oksensin sänkyyn, naureskelin posket punaisina.

  Nyt ei naurattaisi :)

  VastaaPoista
 38. Anoppini yli 35 vuoden takaa oli härkä. Helkatin hyvä nainen, menestyvä ja kauniskin. Tulimme juttuun kaikissa asioissa.
  Kun erosin hänen tyttärestään hän ehdotti aivan suoraan, että menisimme yksiin. Hänhän oli itse asiassa vain 17 vuotta minua vanhempi. Hän oli eronnut kansanedustajamiehestään ja oli vapaa kuin taivaan lintu.
  Anoppi oli varsinainen astrologia-fani. Hän teetti horoskoopit itsestään ja minusta ja ilmoitti, että härkä ja rapu sopivat erinomaisesti yhteen.
  Olihan siinä tilanne! Ex-vaimoni ilmoitti, että jos hänen äitinsä hanke toteutuu, hän tekee elämästämme helvetin. Saatoin vastata siihen, että olen jo helvetin kokenut.
  Ja sitten lensimme anopin kanssa kolmeksi viikoksi Roomaan. Hän pisti menemään firmansa neljän kuukauden tuoton ja olihan meillä hauskaa.
  Meistä ei sitten kuitenkaan tullut paria, mutta soittelimme toisillemme usein ja muistelimme hurjia viikkojamme Italian kuuman taivaan alla. Meidät nähtiin joskus myös Kalastajatorpalla, pomoni suureksi kummastukseksi, kuten myöhemmin kuulin.
  Kerran siellä oli telkkarin porukkaa ja he tekivät suoraa lähetystä. Ex vaimoni näki äitinsä ja minut tanssimassa hyvin lähekkäin ja tuli kuin puna-armeija taksilla ravintolaan. Syntyi skandaali, josta kerrottiin lyhyesti Ilta-sanomissa. Tapsalla saattaa olla siitä muistikuva, olinhan silloin yksi FG-tiedotuksen dirikoista.
  Muistelen edelleen anoppiani suurella rakkaudella. Hän on jo kuollut, rauha hänen muistolleen.
  En usko horoskooppeihin, mutta tosiaksi jää, että anopin teettämässä horoskoopissa ennustettiin, että lapseni tulisivat asumaan ulkomailla ja että saisin 60-vuotiaana infarktin, selviäisin siitä ja saisin hyvän eläkkeen ja että olisin sukuni tunnetuin henkilö. Kaikki tämä on jo toteutunut.
  Kiinalaisessa horoskoopissa olen apina. Siihen melkein jo uskon.

  VastaaPoista
 39. Van V., nousumerkkini on rapu!

  Etten sanoisi että harvinaisen hävytön äiti ex-vaimollasi!!!!!

  Tai siis hyvähäpyinen. (?)

  VastaaPoista
 40. Voi pojat, mikä tarina, van V. Anopin kanssa Italian lämpöön! Olet sinä ainakin elänyt, niin ettei tarvitse katua elämätöntä elämää. Ja että oletkin rapu.

  Kyllä minäkin mietin anoppisi ja hänen tyttärensä suhdetta, vaan mikäs ihminen on toista tuomitsemaan. Onhan noita kuvioita kirjoissa ja elokuvissakin, ja tosielämästä ne joku sinne on vienyt.

  VastaaPoista
 41. Horoskooppijutut ovat tosiaan leikkiä ja uskon kaikkien ymmärtävän sen. Olisihan aika outoa, jos vaikkapa Vehmersalmella asuva pienviljelijä saisi satiaisia vain siksi, että Neptunus ja Uranus olivat pahassa asennossa ja eikös siihen tullut myös Mars kuikkimaan. Tähdet tähtinä ja satiaiset satiaisina.

  Kummasti aihe kuitenkin kiinnostaa ihmisiä sukupuolesta, kansallisuudesta, iästä tai sairauksista riippumatta. Jos joku sanoo olevansa nyt vaikka härkä niin mielessä vilahtelee moniaita ajatuksia ja arvostelmia.

  Ainakin horoskoopit ovat hyvä small-talkin aihe. Olen ollut aateliskokkareilla, joilla muuan kreivitär posket innosta punehtien selosti lastensa horoskooppeja ja suositteli kaikille hoviastrologiaan. Se oli puheenaihe, johon kaikki saattoivat täysin rinnoin osallistua. Niinpä kokkarit venähtivät aika lailla ja kaikki olivat lopulta iloisesti juovuksissa. Itse kreivi sönkkäsi vielä eteisessä, että
  "ku-ku-kuulkkaas nyt, ky-kyllä ve-ve-vesimies on ja-jalo merk-ki ja mi-mi- minä nyt olen oikea ve-ve-vesimies.
  Joku kauris murjaisi siihen, että vesimieheksi kreivi on kyllä aika hönössä.
  Ja sitten naurettiin kaksin kerroin ja lähdettiin Tornin Atelier-baariin

  VastaaPoista
 42. Kuunkuiskeelle vastaan ennen kuin siirryn hyvin ansaituille unille, etä anoppini oli tosiaan hyvähäpyinen. Hän taisi olla Hesan ensimmäisiä puumia. Ymmärsin vasta myöhemmin, miksi hän hiukan vastusti liittoani tyttären kanssa. Hän olisi halunnut minut itse! Ja totta tosiaan, meistä olisi tullut jumalattoman hyvä pari.

  Täällä näköjään kerskutaan, kuka on eniten keskonen. Ikävä taas murskata teidät lilliputit, minä nimittäin synnyin jo viisi kuukautta vanhempieni häiden jälkeen! Isoisäni naureskeli, että kylläpä lapset nykyisin kehittyvät nopeasti.

  ...Kyllä minäkin mietin anoppisi ja hänen tyttärensä suhdetta, vaan mikäs ihminen on toista tuomitsemaan...

  Missä mielessä sinä Iines tuota suhdetta ajattelit? Ja onko siinä jotain tuomitsemista? Kysyn ihan vaan ystävänä. Olisi hauska kuulla suora mielipiteesi, oli se mikä tahansa.

  VastaaPoista
 43. En ajatellut anopin ja entisen vaimosi suhdetta niin, että olisin määritellyt sitä. Huomasin vaan, että naiset eivät tainneet välittää toistensa tunteista, kumpikaan, tai eivät ymmärtäneet toinen toistaan.

  Siihen lähinnä kiinnitin huomioni. Enkä osaa siitä sanoa mitään. En tuomitse, en siunaa, kunhan totean, että perhesuhteet voivat olla joskus hankalat.

  VastaaPoista
 44. Minä siis en tietääkseni ollut keskoseksi luokiteltu 2,9 kiloni kanssa, ja kun pituuttakin oli melkein 50 senttiä. Tulin vain liian aikaisin, kun edellisestä raskaudesta oli vain vuosi. Siskolla ja minulla on melko tasan vuosi ikäeroa.

  Anonyymi, sanon vielä, että muistan hyvin vastauksesi, ja tätäkin vastausta tässä keskustelussa arvostan. Jos on halua, aikaa ja kiinnostusta, keskustelua voisi halutessaan vetää hyvinkin kirpeästi juuri sinne, mistä ihmisen luonne sitten oikeasti muodostuu. Ehkä sinnekin vielä päästään. Juna kulkee.

  VastaaPoista
 45. Veikkaan toisin, Iines. Luulen, että äiti ja tytär ymmärsivät aivan täysin toistensa ajatukset ja tunteet. Ja siitähän se meteli sitten syntyikin.
  Ja totta on, mitä sanoit: perhesuhteet voivat joskus olla tosi hankalia.

  VastaaPoista
 46. Pahoittelen, tulin takaisin. Google ilmoitti havainneensa epämääräistä toimintaa tililläni, varmaan tarkoitti hölmöjä juttujani. Jonkinlainen hölmöyssuodatin.

  Anomuksen lähettämällä antoivat oikeudet takaisin.

  VastaaPoista
 47. Hyvä kun tulit takaisin, Riku. Ehdin jo ajatella, miten kauhea tilanne on, jos koko blogi poistuisi eetteriin. Ainahan voi uuden perustaa, joten siinä mielessä ei hätää. Vaan kenellä lienee vanha blogi taltioituna jonnekin? Onhan se kiva säilyttää, kun on jo muutaman vuoden blogannut. Itselläni ei ole mitään kopiota.

  VastaaPoista
 48. Suuni auki kunnioituksesta van V:n edesottamuksia kohtaan, jäin vain pohtimaan kun nuorille miehllle sanotaan että anoppia kannattaa katsoa niin tietää minkälainen tyttärestä tulee myöhemmin.

  Miten sellainen sujuu toisinpäin.

  VastaaPoista
 49. Hyvä kysymys, Riku. Saisinko seuraavan!

  VastaaPoista
 50. Ymmärsivät varmaankin toistensa perimmäiset tunteet ja halut, mutta eivät ymmärtäneet toisiaan niin, että olisivat sopineet asioistaan toisiaan kunnioittaen tai toisiaan rakastaen.

  Äiti - lapsisuhde on erityinen suhde, jossa uhraudutaan puolin ja toisin, toisen hyväksi. Tämä ajatusketju ehkä kummitteli mielessäni. Mutta ehkä se on liian ideaali ajatus.

  VastaaPoista
 51. Astrologia on samanlaista hölynpölyä kuin Nukkumatin heittämä unihiekka. Keskiaikaista okkultistista oppia paremman lähtökohdan antaa psykologia ja muut käyttäytymistieteet. Myös lasten nukuttamisessa.

  Savolainen horoskooppi tulkitsee sonnin (härkä) merkkiä näin:
  "Yritähän vähä hillitä ihtees, sinä niät vieläkii liijan ussein punasta ja raevostut sen taotta turhan päeten. Toesaalta oot hyvinnii enerkinen ja ihan puhkut tarmoo. Kato kuitennii mihin suuntaan puhkut, sillä suuhykieniassa oes parantamisen varroo. Tilloo aeka hammasliäkäriltä."


  Tässä on kuukausi aikaa kevätpäiväntasaukseen eli astrologisen vuoden alkuun. Nyt pitää jo kiireesti tutkia "taivaan merkit" että osää elää seuraavan vuoden niiden mukaisesti.

  VastaaPoista
 52. Anonyymi armas,

  e mnää mittän bunast näje, mnää ole ylen hillitty ihmine, tasane ja raohaline, vaik mitä tapahtuis. Mutt kiitokssi vaan vinkeist, oikken pakkas naorattaman. Hammasläägärilt mnuu luaja varjelggon pahoin ja hyvin bäevin, see o nimmpali vihulaist gon hammas oikken särgge.

  Onpas kimaltavainen aamu! Vähän tyhjä olo, kun kirjoitussarja loppui, eikä enää tarvitse lukaista noita kaikkia korvamerkittyjä lehtiä läpi sillä silmällä.

  VastaaPoista
 53. Anonyymi klo 22.36 leikki mikistä. En osaa sanoa miksi. Itse olen vaaka.

  (oikea) mikis

  VastaaPoista
 54. Kamala paikka anopille huomata hinkuvansa tyttärensä poikaystävän perään! Jälkiviisaus on parasta - miksei hän tehnyt sitä tiettäväksi ennen avioliittoa?

  Sadunhohtoisessa maailmassani jotkut asiat ovat pyhiä. Ei niitä monta ole, mutta sentään tunnistan ne. Huh.

  Nuorena sattui joskus niin, että kiinnostuttiin samasta pojasta jonkun kaverin kanssa. Vetäydyin heti takavasemmalle. Ei kiitos kilpailutilanteille ihmissuhteissa.

  Joskus taas kävi niin, että ystäväni eksä yritti alkaa piirittää minua. Tein selväksi, että katsotaan sitten sadan vuoden koskemattomuussuojan jälkeen.

  Minusta tuollainen kertoo siitä, että ihmisellä ei ole itsekunnioitusta.

  Miten kunnioitus voisi silloin ulottua muihinkaan ihmisiin?

  VastaaPoista
 55. Avaan vähän mitä tarkoitan itsekunniotuksella.

  Niiden arvojen mukaan elämistä, joista en tingi.

  On se sitten itsepetosta (eli että en oikeasti ole hyveellinen vaan haluan vain esittää itselleni sellaista) tai ei - samantekevää.

  Teot ratkaisevat.

  VastaaPoista
 56. mikis,

  jospa vain kirjoittaisit mikiksenä, sillä väärinkäytöksiä ei enää tule. Tuo nikkisi varastanut tuskin enää sabotoi.

  En silti osannut yhdistää mainitsemaasi nanonyymia mikikseen, ja minusta hän on se sama, joka kirjoitti ne mieleeni jääneet hienot kommenttinsa palavan kissan evankeliumipohjasta ja itsemurhista. Ellet se sitten ollut sinä kuitenkin, mitä en myöskään ihmettelisi. Pääasia ovat asiat, mutta herkällä alueella liikutaan, jos imitoidaan toisiamme.

  VastaaPoista
 57. Tuota Kuunkuiskeen mainitsemaa elämänohjetta pidän hyvänä, oikeana ja kunnioitettavana - mutta äärettömän vaikeana ja ehkä vähän ehdottomanakin, ikään kuin asettaisi itselleen nollatoleranssin.

  Ovatko siis arvotkaan pysyviä ja valideja joka tilanteeseen? Eikö aina ole olemassa X-factor, tuntematon tekijä, joka voi langettaa syntiin?

  VastaaPoista
 58. Olin pannut elämän. . .

  http://www.tessavirta.net/mp3/3sokerillajarakkaudella.mp3

  . . . kuinkahan tuo jatkuu?

  VastaaPoista
 59. Elämä on ehdotonta sanoi kettu kun jäniksen nappasi! :)

  Täydellisestä kaukana mutta tietääpä ainakin mitä pitää tavoittelemisen arvoisena.

  Gandhikin oli pirun ankara (väkivallattomuuden ihanteessaan) itselleen.

  Luulen, että sellaisen ihmisen on helppo elää itsensä kanssa.

  Ei tarvitse kääntää päätä sivuun kun osuu peilin kohdalle.

  VastaaPoista
 60. Niin, ja muiden on helppo elää sellaisen kanssa.

  Koska hän ei etsi vikoja muista vaan keskittyy omiensa korjaamiseen.

  Siinäpä loputon sarka!

  VastaaPoista
 61. Niinhän se menee, Kuunkuiske, kohti päämäärää, ei päämäärässä ollen.

  Mietin vain tuota nollatoleranssin käsitettä tässä oman itsen kohdalla. Onko itsensä suhteen helpompi noudattaa nollatoleranssia kuin vaatia sitä ulkoislta asioilta, tai muilta?

  VastaaPoista
 62. Pst

  Aivan satumaisen ihanainen tuo Sokerilla ja rakkaudella -laulu, Tessa Virran ja Samuli Edelmanin esittämänä. Se ei soi ainakaan minun radiossani, joka jököttää peruskanavilla. Tuubissakaan sitä ei ole. Ja tuo annettu linkki soitti vain palan, tarina jäi kliimaksiin, mies ei ollutkaan öitä töissä, vaan kapakoissa ja - -. Siihen se katkesi.

  Löytyisiköhän jostakin loppua, anonyymi?

  VastaaPoista
 63. Muilta tai ulkoisilta asioilta olisi hyvä olla vaatimatta yhtään mitään.

  Eivät kuulu omalle tontille.

  Vain itseensä voi vaikuttaa, muu on manipulaatioita.

  Helpommin sanottu kuin tehty! :)

  VastaaPoista
 64. Kyllä vaan, itseltä voi vaatia, ei muilta. Tämä on aika jalo ajatus, ja näin vanhemmiten olen alkanut ajatella, että olisi viisasta joskus myös armahtaa itsensä ja päästää liukumaan vapaasti ilman ohjaksia. Voisi olla uusi elämä edessä. Tai sitten ei.

  Nollatoleranssista voisi ajatella esimerkin koulumaailmasta, kun monessa koulussa rehtori on maininnut heillä olevan kiusaamisasioissa nollatolenranssi. Tämä on mielestäni äkkikuulemalta hyvä asia, mutta hetken hiljaisuuden jälkeen se on kauhea asia ja voi tuottaa ruumiita. Kiusaamiset ovat konflikteja, joissa ei aina ole syyllinen - uhriasetelmaa, vaan kuvioita voi olla monenlaisia. Kuvio voi olla toisinpäin tai limittynyt, ja jos äkkipäätä nollatoleranssin lumoissa tuomitaan joku asia kiusaamiseksi ja langetetaan toimenpide, voi tulla huti.

  VastaaPoista
 65. Kun lapseni vielä olivat koulussa joku oli tuonut repussaan tunnille pari keskiolutta ja rehtori huomasi ne. Hän julisti, että koulussa on tästä lähtien alkoholin suhteen nollatoleranssi.
  Heti seuraavalla viikolla vararehtori tuli jurrissa töihin. Ja että oli lapsilla hauskaa!

  Kuunkuiske sanoi: Nuorena sattui joskus niin, että kiinnostuttiin samasta pojasta jonkun kaverin kanssa. Vetäydyin heti takavasemmalle. Ei kiitos kilpailutilanteille ihmissuhteissa.

  Tässä oli minullakin nollatoleranssi. Jos tyttö antoi ymmärtää, että olisi hienoa, jos te pojat vähän tappelisitte hänestä niin häivyin heti. Tai jos joku nyrkkisankari sanoi että näpit irti tosta kinkusta, son mun, niin sanoin heti, että pidä hyvänäsi, pyhä veli. Onhan noita.

  VastaaPoista
 66. Kommenttipalstasi näköjään sekoilee. Yleisnäkymä kertoo, että kommentteja on 72 ja kun siirtyy komentteihin luku onkin 66.
  En tiedä, onko sillä mitään väliä, kunhan huomasin ja kirjoitin.

  VastaaPoista
 67. Tästä voisi jutella enemmänkin, mutta pitää lähteä töihin!

  Vaatiminen ei johda mihinkään, ei, vaikka vaatisi "vain" itseltään.

  Tulee tunne pakottamisesta. Ei toimi.

  Sitten kun tietää, mihin mikäkin johtaa, valitsee mieluummin sen mistä tulee hyvä olo. Siis sisäisesti.

  Pitääkin oikein miettiä että mistä saisit seuraavan sarjan!

  Sarjat on kivoja!

  VastaaPoista
 68. van V,

  sekoili jo eilen illalla. Näin on ollut joskus aiemminkin, ja muissakin blogeissa. Jokin Bloggerin bugi - tähän on aina hyvä vedota.

  Sallinet sanasen tuosta lojaliteetistasi veljiä kohtaan. Siis - onko naisen persoona yhdentekeväö, kun joutaa noin vain toiselle periaatteella, että ota vaan, onhan noita?

  Sinänsä sinulta titenkin sivistynyt ja hieno teko, mutta minun nyt täytyy aina vähän natkuttaa perusteista.

  VastaaPoista
 69. Tää härski tango nousi raivomyrskyn lailla

  ja antoi ylpeyden mun alakaupungille

  Niin syntyi tango, jonka riena kuultiin mailla

  ja ryömi löyhkästä se taivaan parketille.

  Sen outo lemmenrytmi viaton kuin kuolema

  tien näytti toivollansa meille äpärille.

  Se oli uskon, unten, tuskan, kiiman nuolema
  ja veisten vuolema

  tango sataman.

  VastaaPoista
 70. Kuunkuiske,

  hieman ajattelin uutta sarjaa seitsemästä kuolemansynnistä, joista kerran aiemmin jo tein sarjan, vissiin blogissa, jota ei enää ole.

  Tein silloin sarjan kierosti, eli jos oli ylpeyden synnistä kyse, käänsinkin tuon päälaelleen ja todistelin, että nöyryys se vasta synti onkin. Samalla tavalla käsittelin kaikki muutkin kuolemansynnit. Nyt voisi tietenkin käsitellä synnit sellaisinaan. Toisaalta varon nyt vähän tuomiotten jakelua, ja sehän on lähellä, kun puhutaan synneistä.

  Hieman tutkin jo syntikäsitettä eri uskonnoissa, ja minut oikeastaan sytytti se tieto, että eräässä uskonliikkeessä kyntönäytöksen katselu lasketaan synniksi.

  VastaaPoista
 71. Anonyymi,

  Ahti Taposen teksti ja El Choclon sävel!

  Siinä vasta tango. Upea.

  VastaaPoista
 72. Kappas Ahtia, vanhaa virkaveljeä, kun on ennättänyt tehdä noin hienoja sanoituksiakin.

  Isäni ja anoppini olivat kauriita. Isääni kaurius kuvaakin, mutta anoppini taisi olla nouseva härkä, mielipiteidensä vankkuudesta päätellen.

  Mitä tulee siihen, että jotkut vaatisivat itseltään enemmän kuin muilta, niin kokemuksieni mukaan näin joskus onkin, mutta aina se on hieman valikoivaa.

  Ihmisillä on erilaisia rooleja, joissa he käyttäytyvät eri tavoin. Vaikeaa se elämä muuten olisikin.

  VastaaPoista
 73. Tämä on vähän toista asiaa (tai mikä elämässä on toista asiaa?), sanon silti: viiden vuorokauden ajan vielä voi Yle Arena yle.fi nähdä ohjelman: "Muksalman pieni ihme". Ellette ehtineet nähdä, katsokaa! Etenkin loppu (конец) on upea: kuva, sana, sävel...

  http://areena.yle.fi/video/1298117982704

  Igor Kovalchuk on (käsittääkseni) säveltänyt tuon runon? En tiedä kuka on kirjoittaja, ensimmäinen säkeistö on kuin Jeseniniltä...

  "Olen väsynyt tähän kipuun.
  Miksi huono onni vainoaa minua.
  Kuuletko, kiuru pellolla
  laulaa meille niin surullisesti."

  VastaaPoista
 74. "Nämä Top Model -jutut ovat jotain muuta. Ei niissä mainonnalla ole suurta roolia."


  Tämä on Mainos-Tapsalta niin vaaleanpunainen lausunto, nurkan takana heitettynäkin, etten voi olla puuttumatta siihen. Kannattaa opiskella markkinointia lisää jos et tiedä että mielikuvamainonta se sitä parasta ja vaikuttavinta mainontaa on jos kohderyhmänä on alle 40-vuotiaat ja puhutaan suurista volyymeistä. Yritätkö uskotella että 6-12 vuotiaille suunnatun lehden tuotanto-, markkinointi- ja jakelukulut katetaan tilaus tai irtonumeromyynnillä.

  Toisekseen Pauli Aalto-Setälä puhui rehvakkaasti taannoisessa "Markkinoinnin ja Myynnin ENERGIALATAUS" -seminaarissa: "Avoimuus ja tiedon vapauttaminen mahdollisimman aikaisin kaikkien käyttöön synnyttää vuorovaikutusta ja uusia ideoita. ”Toki muutos ja avoimuus tuo esille myös negatiivisia asioita, mutta niiden selvittämisestähän kehitys parempaan lähteekin”, huomauttaa Aalto-Setälä."

  Tämä avoimmuus ei Top Model -lehden ennakkolanseerauksessa toteutunut millään tavoin.

  VastaaPoista
 75. Jos 70-luvulla käveli Lönkan ja Fredan kulmasta puolikkaan Nortin verran mihin suuntaan tahansa oli mainonnasta, markkinoinnista ja painatuksesta nähnyt kaiken.

  VastaaPoista
 76. Anoyymi viittaa edellisen ketjun lopun synkkään yksinpuheluuni.

  En sinänsä väitä vastaan, koska asian voi noinkin nähdä, mutta huomautan että tarkoitin hieman eri asiaa.

  Totta kai Top Modelia, jos se saa ilmaa siipiensä alle, tullaan halukkaasti käyttämään kanavana, jolla pikkutytöt ja heidän äitinsä tavoittaa myyntitarkoituksessa.

  Oletan kuitenkin, että siellä mainostetaan ihan samoja tuotteita, joita mainostetaan jo nyt muissa medioissa. Maassa maan lailla.

  Jotenkin silti ihmettelen kohua jostakin lehdestä, sillä sen lehden voi piilottaa, repiä ja olla tilaamattakin, mutta miten piilotat, revit ja olet tilaamatta huonoja vaikutteita internetin kautta?

  VastaaPoista
 77. Tapsa,

  käsittääkseni siellä mainostetaan Top Modelin omia tuotemerkkejä, eli kyseessä on kokonainen tavaramaailma, jota lehti tukee, lasten kaupallinen pienoismateriamaailma.

  Tämä on samalla se ydin: tarvitseeko alakoululaisia ja jopa lastentarhalaisia tosiaan käyttää markkinoinnin ja mainonnan kohderyhmänä? Tarvitsevatko he todella aikuisten muotia jäljittelevää sexyglittermuotia?

  Kyseessä on ryhmä, joka on hiljakkoin kuoriutunut vaipoista ja heittänyt tutit nurkkaan.

  VastaaPoista
 78. mikis

  ihanaista kiitän linkistä. Katselin tässä tuon ohjelman - tällaista katsoisin vaikka kuinka - ja ihastuin Igor Kovalchukin lauluun. Sanojen jäljille ei pääse netitse.

  PS Minun Viron historiani tuli tänään. Olisit varoittanut! Se on ranteilleni liian painava, minulla oli vaikeuksia kantaa se postista kotiin kun oli marketiostoksiakin. Vaan en valita, kirja kutsuu puoleensa, ja luulen lukevani sen kesällä kokonaan, kaikki 800 sivua, jahka saan järjestettyä lukupaikan pihalle, jossa kirjaa ei tarvitse kannatella ranteillaan ja jossa se on sopivassa kulmassa. Keksijä saa paikan, mahapalkalla.

  VastaaPoista
 79. 800 sivua ei kovin ohueen kirjaan mahdu !

  VastaaPoista
 80. Ei mahdukaan, mikis, mutta tilatessani en ajatellut asiaa. Vaan ei se olisi kauppoja perunut, vaikka olisin ajatellutkin. Hämmästyin vain paketin painoa, kun se postissa käteeni notkautettiin. Otin yhdellä vastaan, mutta piti ottaa kiiresti toinenkin alle.

  Kirjahan on laadukas painos, kovakantinen, ja siinä on mukavan iso präntti. Olen innoissani kirjasta!

  VastaaPoista
 81. ...Sallinet sanasen tuosta lojaliteetistasi veljiä kohtaan. Siis - onko naisen persoona yhdentekeväö, kun joutaa noin vain toiselle periaatteella, että ota vaan, onhan noita?..

  No sallinhan minä,sanasen, vaikka isommankin sanan.

  Naisen persoona on minulle silloin yhdentekevä, kun tämä yrittää saada kollit tappelemaan keskenään hänen suosiostaan. Tällaisia narttuja tosiaan on, eikä ihan vähän. Olen mieluummin ilman naista kuin ryhdyn suutelo- ym hommiin hampaat kurkussa, silmät mustina ja leukaluu murtuneena.

  Ikivanhan tappelukulttuurin näkyvin muoto nykyisin on nuorten miesten autohurjastelu. Pikkunisäkkäät arvostavat kolleja, jotka osaavat vinguttaa renkaita ja uskaltavat kaahata asuntokaduilla 150 kilometriä tunnissa. Kymmeniä asianosaisia ja aivan sattumalta alle jääneitä kuolee näissä turnajaisissa joka vuosi.

  Kun sitten hurjastelijakollit on raaputettu lusikalla irti auton pelleistä, tuovat nisäkkäät kolaripaikalle kukkia ja kynttilöitä. Ja sitten surraan niin saatanasti.

  VastaaPoista
 82. Saman asian olen huomannut. Kun nuori kuski kaahailee itsensä Pietarin porteille, on hän aina paikalle tuotujen muistokirjoitusten valossa juuri se paras poika, paras ystävä, ihanin ihminen, ja on kerta kaikkiaan väärin, että juuri hän menehtyi, kun kaarre teki tepposet hyvälle ajajalle tai keli petti taitavan kuskin tai se ymmärtämätön lapsi astahtihe suojatiellä auton alle.

  VastaaPoista
 83. " ... Nuorukaiselle kuolla kuuluu, kun hällä vielä
  kutrissa tuoksuavat nuorteat kukkaset on. ..."

  Ps. Muistaakseni Iines on kertonut että hänen mielilukuasentonsa on maata selällään ja niin pois päin. Itse ainakin niin enimmäkseni luen. Se rasittaa käsiä, ja jos kirja on tukeva, ei siitä meinaa tulla mitään. Eikä se pumpullekaan ole terveellistä (kädet koko ajan ylhäällä). Siksi olisikin kiva jos löytäisi (voisi semmoisen tietysti itsekin nikkaroida mutta siitä tulisi huono) lukutelineen ko. tarkoitukseen.
  Vihjeitä?

  VastaaPoista
 84. Juuri niin, Iines. Ne parhaat tuntuvat tosiaan aina lähtevän ratti kaulassa. Ovatkohn ne varovasti ajavat sitten jotenkin huonompia?

  Mutta Tapsa hoi! Ahti Taponen oli minunkin työtoverini. Hoidettiin yhdessä surullisenkuuluisaa
  "juutalaistiliä." Oltiin Ahdin kanssa napalankojakin. Meitä johti silloin Tapio P. Et kai sinä vain....

  VastaaPoista
 85. Luulin jo saavani sellaisen lukutelineen itselleni joululahjaksi paikallisesta kirjakaupasta, mutta huomasinkin, että mainoslehtinen olikin vieraan paikkakunnan kirjakaupan esite, ja sinne asti en viitsinyt liukkailla ajaa.

  Semmoinen olisi hyvä, että voisi pitää maatessaan ja tuolissa istuessaan sylissä. Mikään ei voita riippumatossa lukemista.

  VastaaPoista
 86. Täällä on niin kamalasti kommentteja ettei sekaan mahdu, mutta todellakin hieno, kiva juttu, joten ei ihme että ihmiset vähän innostuvat ja nämä asiathan jakavat aina(siis tarkotan nyt uskomuksia ja horoskooppeja) populaation vähän kahteen leiriin uskoako vai ei? Itse en usko kovin paljon siihen mitä en voi nähdä, silti joku osa minusta HALUAA uskoa johonkin, mitä en näe/mitä ei ole? Se ei kyllä ole tätä astrologiaa, ne ovat minusta vain mukavia ja viihteellisiä juttuja ja huom. itse olen rapu:) Ja ihan samaa mieltä siinä, että tietomme on hyvin rajallinen mitä tulee tähän universumiin...

  VastaaPoista
 87. Saapa nähdä häipyykö tämäkin hetken päästä näkymättömiin, blogger tuntuu yskivän edelleen lähes yhtä paljon kuin minä, joka en koskaan sairastu flunssiin ja taas olen keuhkoni melkein näppäimistölle yskähdellyt.

  Mustaleskelle sanoisin, etten itse aina usko kovin paljoa siihen mitä näen.

  VastaaPoista
 88. Aina yksi Mustaleski mukaan mahtuu, ja vielä toinenkin.

  Minä taidan olla aikamoinen nihilisti, kun en taida uskoa muuhun kuin muutokseen ja kaiken virtaamiseen.

  Pysy siinä nyt vain Ricardo, vaikka tässäkin blogissa heittelee, ja tuo kommenttien määrä on hassu. Etusivulla näyttää korkeampia lukuja kuin onkaan. Vähän kuin mainos, joka lupaa liikoja.

  VastaaPoista
 89. Mihin minä täältä lähtisin, kun jalat pöydällä sohvalla maaten on niin ehtoisa olla.

  Sitä vaan hieman valittelen, että kahvin joudun itse kaatamaan, kun vain näin virtuaalisesti salongissasi lepään maailman murheista.

  VastaaPoista
 90. Ajattelin vain outoa viehtymystäsi roskalaatikkoon. Sieltä on teikäläistä nostettu muutaman kerran.

  Vaan ehkä Blogger tuosta asettuu ja nämä lukumääräilmaisimetkin tasaantuvat.

  VastaaPoista
 91. Roskalaatikossa on mukava maata kesäisin - vuoraa sen sitten vaikka hesareilla, tai vaikka journalisitisesti paremmilla koivun lehdillä.

  Niitä lukee ja ajattelee sinisiä ja keltaisia ajatuksia.

  Talvella roskalaatikossa tulee kylmä ja ajatuksetkin ovat vain valkoisia.

  VastaaPoista
 92. Iines: "Tämä on samalla se ydin: tarvitseeko alakoululaisia ja jopa lastentarhalaisia tosiaan käyttää markkinoinnin ja mainonnan kohderyhmänä?"

  No, ei perhana tarvitsisi!

  Mutta olemme kyllä nyt hieman myöhässä tässä huolessamme, about 100 vuotta.

  Vaari, puhuimme tästä kerran muistaakseni mummolassakin ja kielsin olevani se Tapio. Hän oli kai jo jäänyt eläkkeelle silloin kun hyppäsin siihen titaniciin.

  Ahdin kyllä tapasin, vaikkei hänkään siellä enää ollut. Pikkujouluissa hän kehui tiernapoika-esityksemme taivaisiin - lienee tarpeetonta mainitakaan, että olin hieman manipuloinut sanoja.

  VastaaPoista
 93. Sata vuotta myöhässä?

  En oikein tiedä, mihin viittaat tuolla sadalla vuodella, kun en muista historiasta vastaavan kaltaista invaasiota lapsen mieleen ja maailmaan.

  Eihän siinä kai mitään, jos lapselle markkinoidaan selkeästi hyvälaatuista tuotteistoa, joka kaiken saatavilla olevan tietämyksen ja osaamisen mukaan tukee hänen maailmaansa ja kehityskauttaan.

  Alle kouluikäinen on vastaanottavainen, aulis ja kiltti ottamaan vastaan, mitä tarjolla on. Aikuisilla on pitkälle vastuu siitä, mitä lapselle tarjotaan.

  Top Model -maailmaa ei ole luotu tukemaan lapsen kehitystä, vaan se on selkeästi rihkamamaailma, jonka tavoitteet ovat tuotemaailman kehittelijöiden omissa tuotoissa.

  VastaaPoista
 94. Sori, Tapsa, onhan asiasta puhuttu. Ja olet liian nuorikin Tapioksi. Eiköhän hän ole jo eläkkeellä.
  Ahti jutteli jo toimistossa ollessaan, että pitäisi ruveta runolle tai tehdä kirjoja. Lahjakas kaveri.

  VastaaPoista
 95. Minä en pidä enää roskalaatikkokulttuurista, Riku.

  Meidän taloyhtiön roskiksesta on tullut Komentokeskus. Siellä on uhkauksia, käskyjä ja kieltoja ja hyvä, ettei roskiksesta nouse joku mummo pitkävartinen harja kädessä könyämästä roskia tiukempaan. Yksi biojäteroskis on jopa teipattu umpeen ja siinä lukee: Suljettu talven ajaksi!!! Seinällä lukee: Täytettävä järjestyksessä!! Litistä pahvilaatokot!! Varo liukasta lattiaa!

  VastaaPoista
 96. Tärkeintä roskiskatoksissa on lukita ne hyvin ja tukevasti.- Tuhopolttajien pelossa

  Vaikka oikeasti kauhu on ytimiin käyvä: jos joku vaikka varastaa meidän jätteitä ja hyötyy niillä!

  VastaaPoista
 97. Toisaalta roskalaatikkohekkuma on hauskaa. Siellä jos missä, kielenkannat laukeavat, kun joku tuohtunut purkaa harmistustaan tyhmiin nuoriin vuokralaisiin, jotka eivät ymmärrä litistää pahvilaatikoitaan, ja syövät vain pizzaa ja mäyräkoiria.

  Valan joskus öljyä laineille ja nyökyttelen kiihtyneiden tahtiin, ja virsi yltyy kliimaksiinsa, kun se nuori lääkärikin täytti muovialtaansa taloyhtiön vedellä, että mikä on miehiään!

  Meidän roskiskatos on alhaaltakin vuorattu kaninverkolla, ettei vaan laihtunut kovaosainen pääse saaliinjaolle.

  VastaaPoista
 98. En malta olla julkistamatta Tapsalle ja muillekin kiinnostuneille paria tuoretta Top Model -linkkiä, jotka aamublogikierroksella osuivat eteeni.

  Tässäkin ketjussa siis Top Modelista on puhuttu, ja viimeisin käänne on ollut se, että Pauli Aalto-Setälä on puhunut itsensä viattomaksi ja sexyglitterlastenlehtensä suloiseksi paperinukkelehdeksi. Totuushan on se, että miehillä on nyt huonot housuissa.

  http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2011/2/21/nyt-puhuu-raha.html

  http://www.lily.fi/juttu/mita-mielta-olet-top-model-lastenlehtikohusta

  VastaaPoista
 99. Nappasin linkeistä tällaisen äkäisen nuoren naisen puuskahduksen:

  "Minä (yli)reagoin, koska olen kyllästynyt jatkuvaan turhuuksien markkinointiin lapsille..."

  Nuori nainen on siis kyllästynyt tällaiseen. Kysynkin nyt kuin Mooses: so what?

  Toistan vielä, etten puhu niinkään tästä kyseisestä Top Modelista, vaan minua kiinnostaa tämä ilmiö.

  Millä tavalla tämä eroaa esim. niistä nukeista, barbeista jne, joita pikkutytöille on tuputettu sata vuotta tai ainakin helvetin kauan?

  Niitäkin vastustettiin, muistelen ja arvaan (ja ellei, niin ihmettelen), ihan samanlaisin perustein.

  Ostiko nuori Iines-äiti tyttärelleen niitä barbeja vai kirjoittiko nimensä tulenpalavaan adressiin?

  VastaaPoista
 100. Se, mikä nuoret vanhemmat ja nuoret naiset nyt on suivaannuttanut, on tämä markkinointi, Tapsa, ei itse asia. Heillekin on kyse ilmiöstä, ei yhdestä Top Model -mallinukesta.

  Suivaannuksen on herättänyt nimenomaan Pauli Aalto-Setälän uskomattoman typerä lausunto lasten... anteeksi varhaisteinien "markkinasta, joka on vielä kartoittamaton ja siksi kiinnostava." Tätähän minäkin pällistelin ydinkohtana.

  Toinen näkökulma on Top Model -brändin kattama maailmankuva, joka on seksistinen, anorektinen ja tyhjä, vain typerään muka-naisellisuuteen kasvattava puiseva naisenkasvatusmalli. Kuin paluu viime vuosisadalle.

  Barbie-nukke oli nähdäkseni selkeästi aikuisen malliin valettu nukke, ei suurisilmäinen lapsimanga, jolla on naisen vartalo. Barbien maailmakaan ei ollut seksistinen, vaan tytöt kehittelivät Barbielle lähinnä romanttisia tarinoita.

  Aalto-Setälän on turha sanoutua irti tästä maailmankuvasta ja tekopyhäillä paperinukkiensa kanssa. Kyseessä on kokonainen mitä suurimmassa määrin vain kaupallinen brändi oheistuottteineen. Pienintäkään eettistä syvyysaspektia ei tuossa brändissä ole.

  VastaaPoista
 101. Minusta ero Barbieen voisi olla sekin, että Barbie ehkä kuviteltiin ulkoiseksi hahmoksi, jolle tapahtuu ihania ja romanttisia asioita tai jänniä sattumuksia.

  Top Model -hahmo taas on luotu lapsen samaistumiskohteeksi, johon lapsi ui sisään, ollen itse tämä hahmo. Tämä on tyypillinen narsistisen ajan tuote. Nukke jolla on lapsen pää ja naisen vartalo ja manipuloiva markkinointi tukemassa hahmoa. Siispä tyttökin paljastaa olemattomat rintansa ja napansa ja pikkupyllynsä ja keikistelee miellyttääkseen, vaikkei hänen psyykensä pysy perässä. Joistain aikuisista tämä voi olla vain hauskaa, ja heidän naurunsa ja hyväksyntänsä ohjaa tytön käytöksen suuntaa.

  VastaaPoista
 102. Kävin lukemassa noita TopModel-juttuja ja jotenkin tässä tulee mieleen, että ei kai kyse ole tästä uudesta Hiihtoliiton hyväksymästä suuntauksesta, jossa tärkeää ei ole se mitä puhutaan, vaan kuka puhuu.
  Jos uuden lastenlehden olisi lanseerannut toimitusjohtaja Maija-Liisa Aalto-Setälä-Zarih, (vuoden maahanmuuttajanainen) tieto luultavasti olisi otettu vastaan naispiireissä odottavalla uteliaisuudella.
  Mutta kun sllä Pauli-paholaisella on jalkojensa välissä NE ja SE, hänet sopii demonisoida mennen tullen, samoin hänen tuotteensa.
  Väistämättä mieleen tulee Audi-mies ja hänen kohtalonsa.
  Niin kauan kuin muistan naiset ovat ostaneet tyttärilleen isopäisiä, kiilteleviä kiiltokuvia, jumalattoman seksistisiä Barbeja ja muita nukkeja, pyntänneet tytöt kiharoihin ja rypytettyihin hamosiin, tunkeneet heitä puoli väkisin balettikouluihin, tanssikursseille, kaunoluistelukerhoihin, pianotunneille eli tukeneet kaikin voimin 1800-luvun porvarillisia naisihanteita.
  Samaan aikaan pieniltä pojilta on haluttu kieltää pyssyt ja sotaleikit, autot, siniset haalarit, miehekkäät harrastukset, koottavat muovilentokoneet jotta eroa poikien ja tyttöjen välillä ei enää olisi. Enemmänkin: pojista halutaan tehdä tyttöjä. Ihannekuva lastenhuoneesta on kauniisti puettu tyttö kaunisti puetun pojan kansa leikkimästä barbeilla lomailua Miamissa.
  Oikaiskaa, jos olen väärässä.

  VastaaPoista
 103. Nyt kun "veljet uskossa" vääntävät kättä mainonnan ja markkinoinnin vaalenpunaisuudesta niin heidän esinahkansa ja napalankonsa pitää roistomaisinpana tekonaan Belmont savukkeen lanseeraamista Suomen markkinoille. Eläkkeelle pääsyn ja ammatikirjailijaksi ryhtymisen jälkeen hänestä on tullut taisteleva humanisti. Hän on kääntynyt täysin vanhaa mainosmiehen ammattiaan vastaan.

  Hänestä ei enää koskaan tule suorittajaa, sellaista ”joka tekee mitä herrat käskee.” Vittuunnuttavista herrakansoista ensimmäisiä olivat venäläiset jotka ajoivat Karjalasta evakkoon, saksalaiset Lapista Helsinkiin, ja amerikkalaiset suurkapitalismin keinoin pienyrittäjänä konkurssiin.

  Ahti T häippäs Puruveden maisemiin 8o-luvun alussa. Tapio P jäi vuoden -88 jälkeen eläkkeelle. Bates Möötissä 7.11.2011 Ylioppilastalolla porukoita on paikalla.


  Kurjuuteni alla mietin
  sitä aikaa jonka vietin
  kanssasi. Niin olit
  hyvä nainen hetkisen.
  Kaukaa maailmasta
  tulit täynnä luonnonlasta,
  sanoit jotain himokasta,
  liekit lensi suudelmasta,
  siitä ensisuudelmasta,
  joka kielsi rakkauden.

  Valot sammui maailmoista,
  eivät kattokruunut loista.
  Kulta sammui, timantit
  ja kaikki loisto kasinon.
  Loppui samppanja ja viski,
  sinut raaka playboy iski.
  Vanhat irstaat paskiaiset
  joille kelpaa halvat naiset,
  kuiskii katusokkeloissa:
  ”Siinä hyvä nainen on.”

  Kerran sammuu sekin halu,
  olet loppuunmaattu kalu,
  silloin rakkaimpani muista:
  jossain sentään kaivataan.
  Olen kihdinlyömä solttu,
  ota säittensyömä kolttu,
  viatonten vihkipuku!
  Tule, syleilyyni huku,
  tule hulivilityttö,
  tule unten valkeaan!

  VastaaPoista
 104. Jos tosiaan, van V, luit nuo kaikki esitetyt kritiikit ja miesten kiemurtelut, niin kyllä sinun olisi pitänyt huomata, että nuorten muotibloggareiden ensi järkytys aiheutui noitten Top Model -hahmojen näkemisestä.

  Muuan nuori kaunotar kirjoitti, miten hän oli hämmästynyt nähtyään Top Modelin "järkyttävää rihkamaa" kirjakaupassa. Kyllä näiden nuorten naisten blogitussahdukset kuvasivat ennen kaikkea jonkinlaista järkytystä siitä, mitä krääsää tarhaikäisillekin markkinoidaan. Kun sitten selveni, että kyseessä on 6 - 12-vuotiaille lapsille... anteeksi varhaisteineille suunnattu "markkina", suivaannus levisi adressiksi ja vuosi mediaan.

  Korostan tässä nyt tarkoituksella kritiikkiä esittäneitten tyttöjen nuoruutta ja kauneutta, koska olen vähän kyllästynyt siitä, että minun uhoni lasketaan kauhufeministiseksi kukkahattuiluiksi. Uho tulee siis myös ja ennen kaikkea nuorten aikuisten mailmasta, ja mukana on miehiä yhtä lailla kuin naisia, adressin nimistä päätellen.

  Barbie oli sopivalla tavalla ihmismäinen ja siten seksikkään sievä, hän oli aikuinen nainen nukkenakin - joudun toistamaan tämän - kun taas Top Modelit ovat vauvankasvoisia naisvartaloisia magnoja, kuin joitain ihme kybridejä - samoin ovat Bratzit silikonihuulineen ja meikkeineen lapsenkasvoisia pikkulutkia (lainaan Lehteä).

  Barbiella leikkiessä Barbie ulkoistetaan naiseksi, joka sanoo näin, tekee näin, on näin. Näin ei tapahdu Top Model -nukella, joka on "minä". Tässä on mielestäni nukkejen psykologinen ero, kun niillä leikitään. Seksissähän ei ole sinänsä pahaa, sitä ei tarvitse nukeista poistaa, eikä tämän suivaannuksen taustalla ole siis seksikielteisyys. Enemmän onkin puhuttu anorektisesta kauneusihanteesta kuin seksin syöttämisestä tämän ilmiön kohdalla.

  VastaaPoista
 105. Oi anonyymi, kiitos runonpätkästä, vahinko ettet ottanut sitä kokonaan.

  Huikea tuo käännös argentiinalaisesta tangosta Mano a mano!

  VastaaPoista
 106. Anonyymi taitaa olla myös alan miehiä. Kiitos kun muistutit Belmontista! Olin mukana sen lanseerauksen suunnittelussa, mutta lähdin kesken kaiken muihin hommiin. Ja kyllä: mielestäni ne suunnitelmat olivat epäeettisiä! Yhdessäkin palaverissa todettiin, että Ävyh, Ävyh ja Atsakoren! Tätä eivät sitten ymmärrä muut kuin asianomaiset. Eikä tarvitsekaan.

  "Veljet uskossa" eivät näe markkinoinnissa vaaleanpunaista, en minä ainakaan. Se on kovaa työtä, jossa vain harvat pärjäävät. Joskus siinä joutuu tekemisiin myös omantuntonsa kanssa, kuten monissa muissakin luovissa ammateissa. Tunnen erään papin, joka jätti virkansa ja työnsä, koska ei "kestänyt valehdella ihmisille olennosta, johon ei itsekään usko."

  Nämä entisen hyvinpalkatun ammattinsa halveksijat ovat luku sinänsä. Ahti on herkkä ihminen ja varmasti tosissaan, mutta sitten on näitä miljoonaperijättäriä, jotka muuttavat Eiran lukaalistaan "maalle", ostavat vanhan pappilan, tekevät siihen miljoonaremontin ja esittelevät tulosta naistenlehdissä. Talvet he kuitenkin viettävät Miamissa. Kesistä vain heinäkuut ollaan "maalla."
  Lehdissä he kertovat vasta täällä "maalla" huomanneensa, kuinka pinnallinen ja typerä se heidän entinen valokuvamallin elämänsä oli. Melkoisia elämänmuutoksia!

  Mitä TopModelsiin tulee olen itse asiassa erittäin iloinen nuorten naisten rynnäköstä. Kyse on yhteiskunnallisesta kannanotosta, joka on aina kannatettava asia. Ja nyt Aalto-Setälä tietää tarkasti, mitä hän ainakaan ei voi eikä saa tehdä jos aikoo säilyttää ainokaisen henkensä ja olemattoman kunniansa rippeet. Allers säästi monta isoa seteliä saatuaan mielipidemittauksen ilmaiseksi. Normaalisti pannaan Gallup asialle, joka kysyy 1500 naiselta mitä mieltä he olisivat lehdestä, jossa on paperinukkeja. Ja tämähän maksaa aika lailla.

  "Barbiella leikkiessä Barbie ulkoistetaan naiseksi, joka sanoo näin, tekee näin, on näin. Näin ei tapahdu Top Model -nukella, joka on "minä"."

  Tätä en oikein ymmärtänyt enkä sisäistänyt. Olen nähnyt naapurin pikkutyttöjen leikkivän barbeilla ja siinä leikissä ainakin eläydyttiin täysin Barbien osaan, Barbie oli "minä". Ja muistan kun itse pikkupoikana leikittiin sotaa niin kyllä siinä oltiin ihan tosissaan amerikkalaisia tai ryssiä. Ja ryssät hävisivät aina.

  VastaaPoista
 107. Taannoisessa Arto Nybergissä kansainvälinen vaatesuunnittelija Teemu Muurimäki kertoi esikuvien voimasta. Vaatefirmojen julkkiksille antamien malliasusteiden kysyntä leviää kulovalkean tavoin. Se voittaa kaikki muut mainonnan keinot. H&M vaatebisneksen avainmetodi on nopea reagointi markkinoilla. Netissä (postimyynnissä tms.) saatu ostobarometri kertoo senhetkisen "tarpeen", se on realiaikaistettava ja saatettava ehkä jo seuraavaksi päiväksi myymälöissä saatavaksi tuotteeksi.

  Netti on pullollaan sivuja missä ns. advertoriaaleja käytetään härskisti markkinointivälineenä jossa kaupallistajina on "tavallisia" bloggaajia. Kukaan ei pysty pitämään lukua eikä kirjaa niistä saaaduista rahallisista korvauksista, saati palveluiden vaihdannasta. Uusi markkinointikanava on täynnään uusia jäljittämättömia mahdollisuuksia joita suuret yritykset käyttävät häikäilemättömästi hyväkseen, koska lainsäädäntö on aina jäljessä. Aivan kuten antidopingissa.

  "Minulla on tunne, että jossakin tapaan henkilön, joka löytää minut ja tekee minusta tähden!"

  Top Model persoonallisuustestin kysymys kertoo "leikin" luonteen. Kysymys on mahdollisuudesta ja unelmista, ei niinkään ulkoa annetuin ohjein ja vaatimuksin, vaan, esimerkein ja mallein. Iällinen seuraava samaistumiskohde on "Miss Mix" roolimallit ja heillä taas America's Next Top Model. Jokainen ymmärtää ettei laihdutus- tai jumppaohjeita tarvitse pakkosyöttää koska "yhteisöllisyys" luo pikku "pissiksille" sisäisen pakotteen.

  Koska markkinointi ja mainonta on polveilevaa ja monisyistä eikä tuota välitöntä "luhistumista" niin moraalia on helppo prakmatisoida.
  Van V:n nollatoleranssi toisen "rakkaan" vokottelussa vaikuttaa aika suurpiirteiseltä, koska sallii "napalankouden", ilmeisesti myös aisankannattajan tieten.

  VastaaPoista
 108. Hei, Anonyymi!
  Ikinä en ole vokotellut kenenkään rakasta. Napalankous syntyy siinä vaiheessa, kun suhde vetelee viimeisiään eikä sen korjaaminen ole enää mahdollista.

  VastaaPoista
 109. Niin muuttuu maailma, Iinekseni.

  Muistelen sinun taannoin peräti paheksuneen näitä nuoria muotibloggareita, jotka keikistelevät jalat söpösti väärinä (ukkojen kuolattavina) blogeissaan ja edustavat muutenkin kaiken turhuuden turhuutta?

  Nyt sitten he ovatkin lapsenkasvatuksen oivia asiantuntijoita. He kypsyivät äkkiä.

  Ettei kuitenkin olisi niin, että he vain salakavalasti iskevät uhkaavaan kilpailijaan - kuten asiantunteva anonyymi vihjaileekin - lyömällä tähän pedofiili- ja pahuusleiman ja usuttamalla nuoret verenhimoiset aikuiset vihtahousun kimppuun?

  He hallitsevat tätä bisnestä ja tunkeilijoille näytetään mistä pissis pissii!

  Tuosta analyysistasi barbien ja topmodelien erosta, jossa toinen edustaa ulkoista ja toinen sisäistä samastumista, niin totean kuten Kemppinen tämänpäiväisessä epistolassaan: hyvin mielenkiintoista, mutta roskaa.

  Toisaalta se on niin loistavasti kehitetty selitys, että palkkaisin sinut heti meille copyksi.

  PS. Ehdin minäkin tupakkaa mainostamaan. Siinä vaadittiinkin älyä, koska tupakan mainonta on Suomessa kielletty. Mutta niin on lahjonta, korruptio ja poliittiset virkanimityksetkin. Ainoa ero - silloin - oli se, että tupakan mainontaa vahdittiin valppaasti.

  VastaaPoista
 110. Tapsa,

  oletko nyt varma, ettei "paheksunta" olisi vain omaa tulkintaasi?

  Jos sanon, että "jalat söpösti väärällään tai lenkallaan", niin niinhän ne ovat, katso itse. Minä ironisoin mielelläni, mutta harvoin sellaista, jota paheksun. Paheksumaani minä luultavasti suomin ankarasti.

  VastaaPoista
 111. Oma muistikuva, totta kai, mutta olisinpa suuresti hämmästynyt, jos se olisi ihan väärä.

  Ehkä voimme ruotia sitä, mitä "paheksuminen" tarkoittaa ja onko se oikea verbi.

  Ehkä ei, mutta sen olen muistavinani, että suhtauduit niihin samaan tapaan kuin nyt topmodeliin, no ehkä astetta paria lievemmin.

  VastaaPoista
 112. Minun täytyisi nähdä, miten olen sanonut.

  Olen kirjoittanut niin paljon, oppinut keskusteluista niin paljon, että ei ole mahdotonta sekään, että ajatukseni jostain muuntuvat, lientyvät tai voimistuvat.

  En siis uskalla sanoa enempää. Nyt ajattelen noita lonksusäärisiä hyvin nuoria muotibloggaajia jonkinasteisella huvittuneisuudella, niitä paria vähän kiemurasääristä jopa hellyydellä

  VastaaPoista
 113. Ymmärrän kyllä, että kun otat jonkin aiheen käsittelyysi, niin täytyyhän sinun siitä jotain sanoa, jokin näkökulma ottaa, omaperäinen jopa.

  Siksinhän me täällä lorvimmekin, kun täällä syntyy juttua mistä tahansa, joka johtaa mihin tahansa.

  Oikeastaan minäkään en ole kanssasi kovinkaan eri mieltä mistään, kunhan vaan kutvelehdin.

  VastaaPoista
 114. Kutvelehdin minäkin, vissiin. Leffaa katselen toisella silmällä.

  VastaaPoista